Πρόθεση ψήφου εκλογών Ιούνιου 2012

Αν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο, τί θα ψηφίσετε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 127)
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 10 7.9%
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α

    Ψήφοι: 58 45.7%
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ

    Ψήφοι: 4 3.1%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Ψήφοι: 8 6.3%
  • Κ.Κ.Ε.

    Ψήφοι: 8 6.3%
  • Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 11 8.7%
  • Δημοκρατική Αριστερά

    Ψήφοι: 3 2.4%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΛΑ.Ο.Σ.

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Δημοκρατική Συμμαχία

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Δημιουργία Ξανά!

    Ψήφοι: 7 5.5%
  • Δράση - ΦΙΣ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

    Ψήφοι: 5 3.9%
  • Κοινωνική Συμφωνία

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση - ΕΠΑΜ)

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 3 2.4%
  • Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Κόμμα Πειρατών

    Ψήφοι: 3 2.4%
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.8%
  • ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

    Ψήφοι: 1 0.8%
  • Άλλο κόμμα

    Ψήφοι: 2 1.6%
  • Λευκό/Άκυρο/Αποχή

    Ψήφοι: 3 2.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Μην ξεχναμε οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαλαληζουν πως πρεπει να εχουμε κυβερνηση, οτι η ακυβερνισια ειναι ο Μπαμπουλας κλπ, επομενος λογο αυτων που λενε μπορει να φροντισουν να παρει ισα-ισα ψηφο εμπιστοσυνης η ανοχης μια κυβερνηση που θα εχει σχηματισει ο Τσιπρας. Επισης φοβουνται, φανταζομαι, πως αν ξαναπαμε σε εκλογες θα μειωθουν ακομα περισσοτερο τα ποσοστα τους και επομενος θα θελουν να κρατιθουν σε αυτην την βουλη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Στο χέρι του Τσίπρα είναι να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.
Πως;
Με το να συμμετάσχει σε κυβέρνηση και να αναλάβει ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ στις επαναδιαπραγματεύσεις.
Να τους κερδίσει πολιτικά.
Αυτά περί κατάργησης του Μνημονίου είναι του κόλου τα εννιάμερα.
α ,μπραβο

αλλα που τα κοτσια του τσιπρα

δεν γινεται να μην κανεις κανενα συμβιβασμο για να κυβερνησεις..
απλα δεν γινεται
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Πάντως εαν ο Τσίπρας στις επόμενες εκλογές είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε θα μιλάμε αν δε κάνω λάθος για τον νεότερο Πρωθυπουργό στη σύγχρονη Ιστορία και μάλλον σίγουρα ο νεότερος μεταπολιτευτικά.

Δε νομίζω ότι ο Τσίπρας θα τσιμπήσει σε κυβερνήσεις ανοχής,παγίδες,υστερίες,εκβιασμούς,αμφισβητήσεις κοκ.Η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ εδώ θα φανεί.Αναπόφευκτα πάμε εκ νέου σε εκλογές οι οποίες επιτέλους θα αποτελειώσουν το σκιάχτρο του δικομματισμού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Πολύ το φοβάμαι, πως σε περίπτωση επαναλληπτικών εκλογών, θα τρέξουν όλοι οι τρομολάγνοι να φοβίσουν κόσμο και με όλα αυτά περί άδειων ταμείων κλπ που βλέπουμε στη τιβι και διαβάζουμε σε εφημερίδες, περιοδικά και στο νετ, θα ωθήσουν τους ψηφοφόρους προς τις παλιές ψήφους τους. :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
:( πηγή: https://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=456622

Πλάκα μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες για να μας κλέψουν τις καταθέσεις μας;
Δ. Στρατούλης: εγγυώμαστε τις καταθέσεις - θα τις χρησιμοποιήσουμε για ανάπτυξη
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:26






emailεκτύπωση


Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.

Ο Δ.Στρατούλης στον ΒΗΜΑ 99,5



Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Στρατούλη, στην εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου:


Με το μνημόνιο τι θα κάνετε:


<<Όταν πούμε όχι στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν όχι στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε προεκλογικά στο λαό τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα. Είπαμε ότι θα διακόψουμε ή θα αναστείλουμε την πληρωμή των χρεών προς τους πιστωτές και θα επαναδιαπραγματευτούμε μαζί τους για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Με αυτόν τον τρόπο, δίνοντας προτεραιότητα στο να έχουμε χρήματα για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές και όχι για πιστωτές και τοκογλύφους, θα έχουμε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Μόνο αν σκεφτεί κάποιος τους τόκους, που είναι 16 δις ευρώ και τα χρεολύσια που είναι 28 δις, μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε>>.

Θα «βαρέσουμε κανόνι» μέσα στο ευρώ;


<<Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δις στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν >>.

Τα 200 δις που θα δώσουμε στις τράπεζες είναι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο και το PSI. Αφού είπατε ότι δεν θα το εφαρμόσετε.

<<Σας είπα, αυτά εμείς θα τα καταγγείλουμε>>.

Τεχνικά και οικονομικά, αν πείτε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, τη διαδικασία με τις τράπεζες πώς θα τη στήσετε; Αν βγούμε από το μνημόνιο, οι τράπεζες θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια.

<<Δεν θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια. Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δις σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών>>.

Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών.

<<Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας>>.

Θα δεσμεύσετε τις καταθέσεις;

<<Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών>>.

Και πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;


<<Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
Βεβαίως, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, κούρεμα χρεών και επενδύσεις
>>.

Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;

<<Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα>>.

Εννοείτε τα χρήματα των καταθέσεων , τα δικά μας χρήματα.

<<Γιατί αυτά δεν δίνουν οι τράπεζες με δάνεια;>>

Οι τράπεζες κινούνται με συγκεκριμένους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας


<<Με τους ίδιους δείχτες επάρκειας θα κινηθεί και η Αριστερή κυβέρνηση. Για να κινηθεί η οικονομία θέλει τέσσερις προϋποθέσεις:
Πρώτον, χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων
Δεύτερον, αποκατάσταση μισθών, ώστε να έχουν αγοραστική δύναμη για να μπορούν να αγοράζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για να κινείται και η οικονομία
Τρίτον, να διαγραφούν η να κουρευτούν τα δάνεια προς τις τράπεζες ανάλογα με το πόσο μειώθηκαν τα εισοδήματα τους για να έχουν αγοραστική δύναμη πάλι, για να κινείται η οικονομία
Και το τέταρτον, είναι να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας μας.
Αυτά τα τέσσερα μέτρα έχουμε εμείς υπόψη μας κι, εφόσον, οι τράπεζες λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο θέλουμε να λειτουργήσουν με αναπτυξιακό κοινωνικό χαρακτήρα για να στηρίξουν αυτές τις αναπτυξιακές πολιτικές
>>.

Για το χαράτσι της ΔΕΗ τι θα κάνετε


<<Τα χαράτσια θα ακυρωθούν. Το έχουμε πει από την αρχή. Ήταν παράνομα κι αντισυνταγματικά>>

Αφού είναι αντισυνταγματικά θα μας επιστραφούν τα χρήματα

<< Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως>>.

Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό κυβέρνησης


<<Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. ΄Έχουν υπογράψει τα μνημόνια. Έχουν δεσμευτεί με επιστολή τους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προς την τρόικα ότι θα τηρήσουν,επακριβώς, αυτές τις δεσμεύσεις. Τέτοια περίπτωση συνεργασίας δεν υπάρχει κι εμείς θα πορευτούμε όπως είπαμε προεκλογικά>>

Το ΠΑΣΟΚ λέει, ευθέως, να κάνουμε πρωθυπουργό ένα άνθρωπο ο οποίος να συμβολίζει την αντιμνημονιακή διάθεση του κόσμου και να πάμε με κυβέρνηση Αριστεράς χωρίς δική μας συμμετοχή να επαναδιαπραγματευτούν ως Ελλάδα το μνημόνιο. Είναι τίμια πολιτική θέση.


<<Όχι δεν είναι πολιτική θέση Καταρχήν να συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι Κεντρικές Επιτροπές, να κάνουν αυτοκριτική για τα μνημόνια που υπέγραψαν, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους προς την τρόικα. Αν δεν το κάνουν αυτό δεν καταλαβαίνετε ότι φαντάζει πολύ υποκριτικό και επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να φορτώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να σχηματιστεί Αριστερή κυβέρνηση. Θέλουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Αυτό υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό κι αυτό θα επιδιώξουμε.

Θα προσπαθήσουμε και τις τρεις μέρες, Θα δούμε όχι μόνο όλα τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και τα άλλα κόμματα, θα δούμε και κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα κι επιστημονικούς φορείς, γιατί θέλουμε η Αριστερή κυβέρνηση να έχει στήριξη από το λαό. Θα θέσουμε και το θέμα της απλής αναλογικής γιατί δεν μπορεί ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, να έχει κάτω από 20% και να παίρνει 50 έδρες πριμ. Κι αν δεν μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα επιστρέψουμε την εντολή για να πάει στο τρίτο κόμμα. Κι αν δεν καταφέρει και το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, με τη διερευνητική εντολή, δεν καταφέρει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση με συνεννόηση, δεν ξέρω ποιόν ,πάμε σε εκλογές, χωρίς δική μας ευθύνη και χωρίς να τις ζητάμε θα απευθύνουμε μήνυμα κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς να κατεβάσουμε κοινό ψηφοδέλτιο, πήραμε 35% όλοι μαζί πρόκειται ιστορικά υψηλό ποσοστό για την Αριστερά, ώστε το πρώτο βήμα που κάναμε να έρθουμε δεύτερη δύναμη με νίκη της όλης Αριστεράς στις εκλογές να κάνουμε πράξη την Αριστερή κυβέρνηση
>>.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Πολύ το φοβάμαι, πως σε περίπτωση επαναλληπτικών εκλογών, θα τρέξουν όλοι οι τρομολάγνοι να φοβίσουν κόσμο και με όλα αυτά περί άδειων ταμείων κλπ που βλέπουμε στη τιβι και διαβάζουμε σε εφημερίδες, περιοδικά και στο νετ, θα ωθήσουν τους ψηφοφόρους προς τις παλιές ψήφους τους. :(

Να μη το φοβάσαι...Ο κόσμος έδειξε στις 6 Μαίου ότι πλέον δεν περνάνε τρομοφοβίες είτε από Ελλάδα είτε από έξω.Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,μας τελείωσε ο εκφοβισμός του λαού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Εκλογική βόμβα από τον ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν δικαιούται η ΝΔ το bonus των 50 εδρών"!
Aμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή 50 βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία τις οποίες κερδίζει επιπλέον της εκλογικής της επίδοσης βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα έστω και μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο κερδίζει 50 έδρες επιπλέον.
Στην χθεσινή σνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν και κατατέθηκαν απόψεις, τεκμηριωμένες κατά την άποψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που το ποσοστό του πρώτου κόμματος είναι κάτω από 20%, όπως συμβαίνει εν προκειμένω με τη ΝΔ, ο εκλογικός νόμος δεν δίνει την δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να "απολαύσει" το bonus, λόγω χαμηλής συνολικής επίδοσης.
Σημεία του νόμου που αναλύθηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι "τεχνικοί" περιορισμοί στην χρήση του δικαιώματος των 50 εδρών που δεν είχαν προβλεφθεί κατά την κατάρτιση του νόμου Παυλόπουλου (ποιος φανταζόταν τότε ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα ερχόντουσαν πρώτο κόμμα με ποσοστό κάτω από 20%;).
Το θέμα θα ανατεθεί σε συνταγματολόγους για να παρουσιάσουν μιά πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και να κατατεθεί η σχετική ένσταση΄, από την στιγμή που όντως υπάρχει θέμα.
Το θέμα του πότε δικαιούται το πρώτο κόμμα τις 50 έδρες έχει απασχολήσει και προεκλογικά το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κάποιες διατάξεις του νόμου (θα υπάρξει σχετική ανάλσή τους στο defencenet.gr σε επόμενο σημείωμα) αναιρούν την βασική διάταξη που δίνει το "δώρο" στο πρώτο κόμμα από την στιγμή που τα ποσοστά του υποχωρήσουν κάτω από το 20%.
Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, τα αποτελέσματα θα είναι σεισμικά για την κοινοβουλευτική ισορροπία που όλοι γνωρίζουμε τώρα ότι έχει διαμορφωθεί από τις εκλογές της 6ης Ιουνίου: Η ΝΔ θα υποχωρήσει στις 70 έδρες, περίπου, δηλαδή θα πάρει αναλογικά ότι της αντιστοιχεί από τις 50 και ο κομματικός-κοινοβουλευτικός Αρμαγεδόνα που συνέβη στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοκλασάτα στελέχη να πηγαίνουν σπίτι τους θα επικρατήσει και στο κόμμα της κεντροδεξιάς. Σε ότι αφορά την τύχη των 50 εδρών αυτές θα μοιραστούν ισομερώς σε όλα τα κόμματα.
Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο; Αγνοούμε το πλήρες σκεπτικό της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά το όλο ζήτημα ίσως κριθεί και από το αν θα πάμε άμεσα σε εκλογές ή θα υπάρξει κάποια μορφής συγκυβέρνηση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
BBC: Greek left starts coalition bid


Greek election: Syriza seeks anti-austerity coalition

Alexis Tsipras says his cabinet would reject "barbaric" austerity measures
The leader of Greece's left-wing Syriza bloc has begun attempts to assemble a government after the party that won the most votes failed to form a coalition.

Alexis Tsipras, whose bloc came second, aims to put together a cabinet that will reject austerity measures imposed as part of the EU's bailout deal.

But analysts say his attempts, after Sunday's poll, are also unlikely to achieve the necessary numbers.

French and Italian voters also rejected austerity candidates in Sunday polls.

France's socialist President-elect, Francois Hollande, said in his victory speech that he would seek an alternative to austerity.

And results from local elections in Italy indicate a marked swing away from mainstream parties. An anti-euro protest movement led by comedian Beppe Grillo made significant inroads in Parma and Genoa.

In Greece, both the centre-right New Democracy and former coalition partners Pasok, the traditional parties of power, saw their support drain away in favour of radical parties on the left and right.


Reacting to the election results, German Chancellor Angela Merkel said austerity measures were "not negotiable" and described Greece's reforms as of "utmost importance".

Markets slumped following the election results in France and Greece, but largely recovered later. The Athens stock exchange, however, had plunged 6.67% by the end of Monday.

In return for two EU/IMF bailouts worth a total of 240bn euros (£190bn; $310), Greece agreed to make deep cuts to pensions and pay, raise taxes and slash thousands of public sector jobs.

Numbers game
Mr Tsipras went into talks on Tuesday with President Karolos Papoulias, who was expected to give him three days to try to form a coalition.

His first meeting afterwards is expected to be with the leader of Democratic Left, although he is likely to talk to all the party leaders, except the ultra-nationalist Golden Dawn.

New Democracy leader Antonis Samaris, whose party topped the poll, tried and failed to put together a coalition on Monday. His party beat Syriza by a slim margin, but under Greek rules, has a 50-seat bonus in parliament for coming first.

The 38-year-old Syriza leader has already promised to stitch together a left-wing cabinet to reject the "barbaric" measures associated with the bailout deal.

"We will exhaust all possibilities to reach an understanding, primarily with the forces of the left," Mr Tsipras said.

But the numbers just do not seem to add up, the BBC's Matthew Price in Athens says.

Mr Samaras stressed on Monday night that his party had done "everything possible" to form a government.

"I tried to find a solution for a government of national salvation, with two aims: for the country to remain in the euro and to change the policy of the bailout by renegotiation," he said in a televised address.

"We directed our proposal to all the parties that could have participated in such an effort, but they either directly rejected their participation, or they set as a condition the participation of others who did not accept."

If Mr Tsipras fails to clinch a coalition deal, the mandate then passes to Pasok leader and ex-finance minister Evangelos Venizelos.

Mr Venizelos said Syriza and the smaller leftist party of Fotis Kouvelis should be involved in any new coalition.

"It is necessary for the government of national unity to include all the forces that have a pro-European outlook," Mr Venizelos said. "The minimum level of agreement is that Greece remains in the euro."

Snap elections will be called if no agreement is found, with analysts saying the polls could be held as early as next month.

Under Greece's current bailout plan, billions of euros in further austerity cuts will have to be found in June - and the country is also counting on a 30bn euro (£24bn; $39bn) instalment in EU/IMF funds.

Despite emerging as the biggest party, New Democracy's support slipped from 33.5% in the last election to less than 19% on Sunday.

Support for the centre-left Pasok, which also supported the austerity measures, plummeted from 43% to just over 13%.

Syriza took 16.8%, while fellow anti-bailout party Golden Dawn, won almost 7%.

The financial chaos has sparked huge social unrest, and led to a deep mistrust of the parties considered to be the architects of austerity.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Syriza took 16.8%, while fellow anti-bailout party Golden Dawn, won almost 7%.
...fellow? :worry: Τι ωραία που τα παρουσιάζουν στα ξένα. :ropalo:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Η γνώμη μου είναι ότι εκλογές ξανά δεν έχουν νόημα. Είναι σαν να εμπαίζεται η κρίση του λαού.
Να κάτσουν κάτω και να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας: ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝ.ΕΛ. + ΔΗΜ.ΑΡ + (γιατί όχι) ΠΑΣΟΚ.

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αν ξαναγίνουν εκλογές ο Σύριζα θα βγει πρώτο κόμμα. Ακόμα και έτσι όμως να είναι δεν το θέλω, δείχνει αλαζονεία. Η χώρα χρειάζεται ευρεία συναίνεση, ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πολιτικούς που σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι εθελόδουλοι στην κυρία Μέρκελ.

Το θέμα μπορεί να μην είναι προσώπων αλλά έχουν αναπτυχθεί ισχυροί πολιτικοί συνειρμοί μέσω αυτών. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξαγγείλει αυτή η νέα κυβέρνηση είναι: Δεν συζητάμε με τον Σόιμπλε. :mad: Αυτή η κακιασμένη γριά πρέπει να αποτελέσει παρελθόν απ' την πολιτική ζωή της Ευρώπης.

Στη συνέχεια αναπτύσσεις μια δίγλωσση στρατηγική. Βάζεις τον Βενιζέλο να λέει πόσο πολύ αγαπάμε την Ευρώπη και τον Καμμένο να πίνει καφέ με τον Πούτιν. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει! :P

Είναι δεδομένο ότι στις επαναληπτικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος και νδ-πασοκ θα πέσουν ακόμα περισσότερο. Kαι αυτό φαίνεται από το πόσο πολύ δεν θέλει η νδ να ξαναγίνουν εκλογές και δίνει ψήφο ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε έχει νόημα. Και θα σου εξηγήσω γιατί. Το παιχνίδι λέγεται πολιτική. Και κάνοντας κυβέρνηση συνεργασίας με ένα ποσοστό που δεν σου δίνει αρκετή εμπιστοσύνη από τον λαό, πασοκ και νδ ως καλλιτέχνες σε αυτά θα τραβήξουν το χαλί που θα στρώσουν στον Τσίπρα όταν δουν ότι, πνιγμένος από το αίσχος που του άφησαν, αρχίζει να αμφισβητείται. Ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Καμμένος είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να κάνουν τέτοια πατάτα. Θα επιδιώξουν τις επαναληπτικές εκλογές για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους και να έχουν το πάνω χέρι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Ακούσατε τις δηλώσεις του Τσίπρα μόλις τώρα ;

''Σαφώς και να δεχτώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε Κυβέρνηση αρκεί μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή στην Ε.Ε ότι δεν ισχύει η υπογραφή τους για στήριξη στο Μνημόνιο''


Έτσι μωρή αρρώστιααααα.Χώσε λέμε :clapup::clapup::clapup:


https://www.skai.gr/player/tvlive/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θάλεια

Διάσημο μέλος

Η Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 3,424 μηνύματα.
:( πηγή:
Πλάκα μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες για να μας κλέψουν τις καταθέσεις μας;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει "θα εγγυηθούμε τις καταθέσεις"; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει "θα εγγυηθούμε τις καταθέσεις"; :worry:

''Ψηφίστε μας'' :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ η χώρα αυτή είναι ό,τι να 'ναι. Πήρα e-mail πριν λίγο από το προξενείο για στήριξη της Ελλάδας στην ... Eurovision με την ψήφο μας.

Ο,τι να ναι ρε ...
Πραγματικα με εκανες και γελασα.
Εδω ο κοσμος χανεται, καραβια αρμενιζουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Μελανσόν: Η λαϊκή εξέγερση ξεκίνησε στην Ευρώπη

Ο ελληνικός λαός μόλις καταψήφισε τις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και επέλεξε με ξεκάθαρο τρόπο την Αριστερά για να τις αντιμετωπίσει, αναφέρει σε μήνυμα του προς τους Έλληνες ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

"Αυτή η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε μέσα από μαζικές ψήφους για την άλλη Αριστερά της Ελλάδας, με ποσοστό που ξεπερνάει το 30%. Συγχαίρω ιδιαίτερα το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αδελφό κόμμα του Αριστερού Μετώπου Γαλλίας εδώ κι αρκετά χρόνια. Η ανάδειξή του σε πρώτη πολιτική δύναμη της Αριστεράς, δίνει ξανά ώθηση στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πέραν της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού" τονίζει ο Μελανσόν και συμπληρώνει ότι "με εξοργίζει το ότι αυτή η πρόοδος της Αριστεράς συγκρίνεται με το γελοίο σκορ των νεοναζί (6,9%)".

"Αυτή η ανόητη και νοσηρή γοητεία για την άκρα δεξιά εκφράστηκε και στη Γαλλία, με την αισχρά δυσανάλογη σημασία που δόθηκε στη Μαρίν Λε Πεν από τα ΜΜΕ στο διάστημα ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών" καταλήγει στο μήνυμα του ο ηγέτης της Γαλλικής Αριστεράς.

πηγη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Πάρτε πίσω τις δεσμεύσεις σας, λέει σε Σαμαρά και Βενιζέλο ο Αλ.Τσίπρας


Αθήνα

Να στείλουν μέχρι αύριο επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο
, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, μετά την ανάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της διερευνητικής εντολής, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.
2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.
5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.


Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η λαϊκή ετυμηγορία δεν χωρά πολλές αναγνώσεις. Οι ψηφοφόροι, είπε, καταψήφισαν την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, εγκατέλειψαν τα κόμματα των μνημονίων, έβαλαν τέλος στα σχέδια για απολύσεις και πρόσθετα μέτρα ύψους 11 δισ.

Παρ' όλα αυτά, συνέχισε, κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν το αποτέλεσμα όπως τους βολεύει και να το αποδίδουν σε ψήφο οργής. «Κάνουν λάθος. Πρόκειται για ώριμη και συνειδητή επιλογή» συμπλήρωσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο, χαρακτηρίζοντάς τον καλπονοθευτικό, καθώς για μόλις μερικές χιλιάδες ψήφους -όπως είπε- μάς στερεί τη δεδηλωμένη. «Παρ' όλα αυτά η ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές Βενιζέλου και Σαμαρά και θέτει ως πρώτη εναλλακτική επιλογή μια αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει τέλος στα μνημόνια» σημείωσε.

Ακολούθως, σημείωσε πως αν Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις επιλογές τους, «τους καλώ να μέχρι αύριο να έχουν στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, που θα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους από τις εγγυητικές επιστολές τους, αλλιώς τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί πια δεν τους πιστεύουν ούτε οι εναπομείναντες ψηφοφόροι τους».

Ας σταματήσουν να ζητούν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει το μνημόνιο, γιατί αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικης σωτηρία, αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του μνηνμονίου, είπε.

Εμείς λάβαμε την εντολή και θα πράξουμε ό,τι ακριβώς υποσχεθήκαμε προεκλογικά, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ σημείωσε ότι επανακαταθέτει την πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Οι επαφές Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 5:30 με τους Οικολόγους-Πράσινους και στις 6:30 με την Λούκα Κατσέλη.

Την Τετάρτη θα έχει συνάντηση, στις 5 μμ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Newsroom ΔΟΛ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Paul Κrugman:Οι Ευρωπαίοι εξεγείρονται. Καιρός ήταν!


Οι Γάλλοι εξεγείρονται. Οι Eλληνες, επίσης. Καιρός ήταν. Και στις δύο χώρες έγιναν εκλογές την Κυριακή, που στην πραγματικότητα ήταν δημοψηφίσματα για την τρέχουσα οικονομική στρατηγική της Ευρώπης. Και στις δύο χώρες οι ψηφοφόροι την απέρριψαν.
Δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το πόσο γρήγορα οι ψήφοι θα οδηγήσουν σε πραγματικές αλλαγές στην πολιτική, αλλά είναι βέβαιο ότι ο χρόνος της «στρατηγικής της ανάκαμψης μέσω λιτότητας» τελειώνει – και αυτό είναι καλό. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα άκουγες από τους συνήθεις υπόπτους εν όψει των εκλογών.
Paul Κrugman

Ηταν κάπως αστείο να βλέπεις τους αποστόλους της ορθοδοξίας να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον προσεκτικό, χαμηλών τόνων, Φρανσουά Ολάντ ως μία απειλητική φιγούρα. «Είναι μάλλον επικίνδυνος» διακήρυσσε το περιοδικό Economist, το οποίο παρατήρησε «ότι πραγματικά πιστεύει στην ανάγκη δημιουργίας μίας πιο δίκαιης κοινωνίας». Quelle horreur! Τι τρομερό!

Η αλήθεια είναι ότι η νίκη του Ολάντ σημαίνει το τέλος των «Μερκοζί», του γαλλο – γερμανικού άξονα που επέβαλε το καθεστώς λιτότητας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα επρόκειτο για «επικίνδυνη» εξέλιξη αν αυτή η στρατηγική λειτουργούσε, ή αν τουλάχιστον είχε μία λογική πιθανότητα να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε.
Ποιο είναι το λάθος με τη συνταγή των περικοπών για την καταπολέμηση των δεινών της Ευρώπης;
Μία απάντηση είναι ότι η καλή νεράιδα της εμπιστοσύνης δεν υπάρχει – αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί ότι οι περικοπές των κυβερνητικών δαπανών θα ενθάρρυναν με κάποιον τρόπο τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να ξοδεύουν περισσότερα έχουν διαψευσθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ετσι οι περικοπές σε μία οικονομία σε ύφεση απλά βαθαίνουν περισσότερο την ύφεση.
Επιπλέον, παρά τις θυσίες το αντάλλαγμα είναι πολύ μικρό ή και ανύπαρκτο. Σκεφτείτε την περίπτωση της Ιρλανδίας, που σαν καλός στρατιώτης στην κρίση, επέβαλε ακόμη πιο σκληρή λιτότητα για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Σύμφωνα με την επικρατούσα ορθόδοξη λογική, αυτό θα έπρεπε να φέρει αποτελέσματα.
Μάλιστα, η ανάγκη της να πιστέψει σε αυτό κάνει την πολιτική ελίτ της Ευρώπης να συνεχίσει να διακηρύσσει ότι η λιτότητα στην Ιρλανδία έφερε αποτελέσματα και ότι η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Και αν και δεν θα το πληροφορηθείτε από τον Τύπο, το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας παραμένει πολύ πιο υψηλό από εκείνο της Ισπανίας ή της Ιταλίας – πόσο μάλλον της Γερμανίας.
Ποιές είναι λοιπόν οι εναλλακτικές; Μία απάντηση είναι η διάλυση του ευρώ, του κοινού νομίσματος της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση αν η Ελλάδα είχε ακόμη τη δραχμή της, η Ισπανία την πεσέτα της, η Ιρλανδία της λίρα της και ούτω καθεξής, αφού θα είχαν αυτό που τώρα τους λείπει: το όπλο της υποτίμησης.
Ως αντιστάθμισμα στη θλιβερή ιστορία της Ιρλανδίας, σκεφτείτε την περίπτωση της Ισλανδίας, του σημείου μηδέν της οικονομικής κρίσης, της χώρας που απάντησε υποτιμώντας το εθνικό της νόμισμα και τώρα απολαμβάνει την ανάκαμψη που θα έπρεπε να απολαμβάνει η Ιρλανδία.
Ομως η διάλυση του ευρώ θα προκαλούσε ρήξη και θα συνιστούσε τεράστια ήττα για το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα», την μακροπρόθεσμη προσπάθεια προώθησης της σταθερότητας και της δημοκρατίας στην Ευρώπη μέσω της βαθύτερης ενσωμάτωσης.
Υπάρχει άλλος δρόμος; Ναι, υπάρχει – και οι Γερμανοί έχουν δείξει το πώς αυτός ο δρόμος μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. Δυστυχώς, δεν διδάσκονται από τη δική τους εμπειρία. Μιλήστε στους ηγέτες της Γερμανίας για την κρίση του ευρώ και θα σας πουν για το πώς και η δική τους οικονομία βρισκόταν στα Τάρταρα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας αλλά κατάφερε να ανακάμψει.
Αυτό που δεν τους αρέσει να αναφέρουν είναι ότι αυτή η ανάκαμψη οφειλόταν σε ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα εξαιτίας των συναλλαγών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες – συγκεκριμένα εκείνες που τώρα βρίσκονται σε κρίση – που γνώριζαν ανάπτυξη και πληθωρισμό πάνω από το φυσιολογικό, εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων.
Οι χώρες της Ευρώπης που βιώνουν τώρα την κρίση θα μπορούσαν να επαναλάβουν την επιτυχία της Γερμανίας αν βρισκόντουσαν σε ένα εξίσου ευνοϊκό περιβάλλον. Ετσι, η γερμανική εμπειρία δεν αποτελεί, όπως φαντάζονται οι Γερμανοί, επιχείρημα υπέρ της μονομερούς λιτότητας στη Νότια Ευρώπη. Αλλά στους Γερμανούς δεν αρέσει αυτό το συμπέρασμα, ούτε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Θα μείνουν γαντζωμένοι στις φαντασιώσεις τους για ευημερία μέσω της οδύνης. Και θα επιμένουν ότι αυτή η αποτυχημένη στρατηγική είναι η μόνη υπεύθυνη λύση. Αλλά φαίνεται ότι δεν θα έχουν πια τη «τυφλή» υποστήριξη του Μεγάρου των Ηλυσίων. Και αυτό, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σημαίνει ότι τόσο το ευρώ όσο και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από όσες είχαν πριν από λίγες ημέρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ο Σαμαρας παντως ηδη μιλησε για επαναδιαπραγματευση του μνημονιου
ακομα και ο αβραμοπουλος το ειπε

αν θελει ο τσιπρας μπορει να βρεθει μια κοινη λυση

αλλα οχι μονο αριστερη,,δεν γινεται κυβερνηση με μισο λαο

γιατι η ελλαδα χωριστηκε στα δυο ,,αριστερα δεξια

να ξεκολησει απο τα ονειρα του,,
και ας παμε σε μια εθνικη και οχι αριστερη κυβερνηση..

το πασοκ φυσικα δεν θελω να το βλεπω πυθενα,,δεν αντεχω καν να βλεπω τη φατσα του βενιζελου..


καιτο θεμα δενειναι οι επιστολες και τα χαρτια

πολιτικη ειναι,,ολα αλλαζουν
ειναι θεμα πολιτικης και βουλησης και οχι επιστολων..
ας σταματησει ο Τσιπρας αυτα τα επικοινωνιακα κολπα για να ριξει την ευθυνη των εκλογων στη ΝΔ..

ας μιλησει καθαρα και προπαντων ρεαλιστικα,,κατι που να γινεται πρακτικα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Η γνώμη μου είναι ότι εκλογές ξανά δεν έχουν νόημα....

:P:Νικολή μου, αν σοβαρολογείς, σημαίνει ότι πήρες απ' τα ληγμένα γενόσημα του Λοβέρδου! Με το μπαρδόν, δλδ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Τα ΜΜΕ είναι ελεεινά. Παρουσιάζουν ένα παιδάκι ως ηγέτη ενώ τους προηγούμενους ηγέτες της χώρας όταν έβγαιναν τους αποκαλούσαν (Κωστάκη, Γιωργάκη, τρελαντώνη). Δεν ασχολούνται καθόλου με τη δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες για ανάπτυξη. Το χρηματιστήριο κάνει ελεύθερη πτώση και τα ΜΜΕ κάνουν μια απλή αναφορά χωρίς τρομολαγνία. Με τον Παπανδρέου και το υποτιθέμενο δημοψήφισμα έγινε χαμός.

Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση τώρα και το ξέρει από τη πρώτη στιγμή. Θα πάει να δει ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οικολόγους, κινήματα δεν πληρώνω, για διαφημιστικούς λόγους. 3 μέρες να ασχολούνται με ένα κόμμα δεν είναι λίγο.

Έχω απογοητευτεί και δεν ξέρω τι θα ψηφίσω στις εκλογές μετά από 1 μήνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top