Πρόθεση ψήφου εκλογών Ιούνιου 2012

Αν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο, τί θα ψηφίσετε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 127)
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 10 7.9%
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α

    Ψήφοι: 58 45.7%
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ

    Ψήφοι: 4 3.1%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Ψήφοι: 8 6.3%
  • Κ.Κ.Ε.

    Ψήφοι: 8 6.3%
  • Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 11 8.7%
  • Δημοκρατική Αριστερά

    Ψήφοι: 3 2.4%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΛΑ.Ο.Σ.

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Δημοκρατική Συμμαχία

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Δημιουργία Ξανά!

    Ψήφοι: 7 5.5%
  • Δράση - ΦΙΣ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

    Ψήφοι: 5 3.9%
  • Κοινωνική Συμφωνία

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση - ΕΠΑΜ)

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 3 2.4%
  • Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Κόμμα Πειρατών

    Ψήφοι: 3 2.4%
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.8%
  • ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

    Ψήφοι: 1 0.8%
  • Άλλο κόμμα

    Ψήφοι: 2 1.6%
  • Λευκό/Άκυρο/Αποχή

    Ψήφοι: 3 2.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ξύπνησαν μέσα μου κι άλλες απορίες.:redface:
Εντάξει....κίνηση ματ !Τι κάνει αύριο ο κ.Τσίπρας λοιπόν ; ;)

Μόλις μεταδώθηκε από την τελεόραση του ΣΚΑΙ πως αύριο ο Τσίπρας στέλνει επιστολή στην Ε.Ε εξηγώντας πως τα αποτελέσματα των εκλογών πλέον δεν δεσμεύουν την Ελλάδα σε ότι αφορά το Μνημόνιο....:clapup::clapup::clapup:
Και με αυτό τι κάνει στην ουσία;
Ποια είναι η επόμενη κίνηση;
Η Ε.Ε πιθανότατα τι θα κάνει;
Τι άλλο έκανε ο Τσίπρας και δε το πρόλαβα;

σορρυ παιδιά, αλλά τι να κάνω κι εγώ το κακόμοιρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Επιστολή Τσίπρα προς δανειστές: Το μνημόνιο δεν ισχύει

Εντωμεταξύ βλέπω τον διεθνή τύπο τώρα...Ξαφνικά όλοι έμαθαν τον Τσίπρα.:P Αχ θα γελάσουμε!

Επιστολές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αποστείλει την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.

Όπως θα αναφέρει, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού - επομένως οι εγγυητικές επιστολές τους καθίστανται άκυρες.

Τονίζεται ότι σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ετυμηγορία της 6ης Μαΐου καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από το μνημόσυνο. Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων στις δηλώσεις Τσίπρα.

Σημειώνεται πάντως, ότι οι δανειστές απορρίπτουν ήδη την προοπτική Τσίπρα.

«Σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δημοκρατία στην Ελλάδα και αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοζέ Μπαρόζο.

Για βελτίωση, αλλά όχι επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δημοσιονομικού συμφώνου, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να δεχτεί επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, κατέστησε πάντως σαφές το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ίσως βρεθεί σε δύσκολη θέση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στο εσωτερικό του Ταμείου ανοίγει ξανά η ίδια συζήτηση που είχε ανοίξει πριν την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι διαμήνυσε ότι οι ελληνικές εκλογές δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε πιο ήπιους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη έως το ερχόμενο καλοκαίρι εξέφρασε ο Τζον Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος ενός εκ των μεγαλύτερων hedge funds στον κόσμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η Γερμανία ότι δε κατάφερε να πάρει με το Β Παγκόσμιο προσπαθεί να το πάρει τώρα με τον οικονομικό πόλεμο που μας κάνει. Ο σκοπός του μνημονίου ήταν να δοθούν στους Γερμανούς για ψίχουλα όλοι οι φυσικοί πόροι της χώρας (αέριο, πετρέλαια, ήλιος κτλ) και αυτό ο κ.Παπανδρέου το ήξερε το 2009. Φένεται πως τρέμουν τώρα οι Ευρωπαίοι ''σύμμαχοί' με την προοπτική μιας αντιμνιμονιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα που ενδέχεται να τους πει δε πληρώνω τίποτα και να πάτε να γμθήτε . Γιατί ξέρουν πως αν το κάνει η Ελλάδα μετά θα το κάνει και ι Ιρλανδία και η Πορτογαλλία και η Ισπανία.

Τώρα η ΝΔ ΠΑΣΟΚ ξανααπηλεί τον λαο με τη προοπτικη της διακοπης των συνταξεών και την πληρομη του ομολόγου που λίγει. Μη μασάτε οι συντάξεις υπάρχουν και θα δοθούν προερχόμενες απο τους φόρους. Αυτό που δε θα δοθεί θα είναι οι εκγληματικόι τόκοι στους δανειστές. Το μνημόνιο άλλωστε το λέει καθαρά πρώτα θα εξοφλούνται οι δανειστές και μετά θα πληρώνετε ο Έλληνας. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτή τη νοσηρή παρτίδα πόκερ με τη Γερμανία με ένα all in, και να δούμε μετά τι φίλο έχει η κυρία Μέρκελ. Θέλω να δω τι πολήσεις θα κάνει το λιντλ ι σιμενς και η μερσεντες στην Ελλάδα μόλις μας πετάξουν απ'το Ευρώ, καθώς και τι εξαγωγές θα έχει μετά η Γερμανία.

Ίσως θα έπρεπε και η Ελλάδα να αρχίσει να μιλάει με άλλες χώρες όπως, Ρωσία, Κινά, Ινδία και Αραβικές χώρες. Οι Κινέζοι παρακαλόυσαν για τα λιμάνια μας και θα αγόραζαν όλο το χρέος μας. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τον ορικτό πλούτο της χώρας που ως δια μαγείας εμφανίστηκε αφού μπήκαμε στο μνημόνιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Παίζουμε με τις λέξεις. :mad: Θα κάνουμε βελτίωση όχι επαναδιαπραγμάτευση... ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;

Αυτό που χρειάζεται το παιχνίδι σε αυτό το σημείο είναι μια ...μπλόφα. Να πάει κάποιος και να τους πει, "ή αυτό ή γεια σας". Να δείτε πώς θα μας παρακαλούσαν αντί να τους παρακαλάμε εμείς.
Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και πολύ ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το χρέος και όπως βλέπετε, λέξεις για να παίζουμε υπάρχουν πολλές. :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ΚΚΕ: ο Τσίπρας χρησιμοποιεί την εντολή για να μαζέψει ψήφους
Κριτική στις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας με την επισήμανση ότι με αυτές δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, κάνει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.



Το ΚΚΕ εκτιμά ότι με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.



Ο κ. Τσίπρας, τονίζει το ΚΚΕ, παρουσίασε ως φιλολαϊκή διέξοδο ορισμένες προτάσεις που συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η «Στρατηγική ΕΕ 2020», πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση.



Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα, προσθέτει το ΚΚΕ, λένε σαφώς ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους για το οποίο δεν ευθύνονται, ενώ ο λαός έχει ανάγκη από τη διαγραφή του χρέους. Παράλληλα αυτές οι προτάσεις αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και λυμένα τα χέρια των καπιταλιστών να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα (μισθούς των 400 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α.). Αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.



Επίσης, σημειώνει το ΚΚΕ, οι εξαγγελίες του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων αποτελούν συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής τους περικύκλωσης από τα μονοπώλια, ενώ υπογραμμίζει ότι οι διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα για «παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογική ευαισθησία» αφορούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε ήδη στη βαθιά κρίση και στη χρεοκοπία του λαού, ενώ κλείνουν τα μάτια απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις συνέπειές της για τη φτωχή αγροτιά.



Το ΚΚΕ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι η αποσιώπηση κάθε αναφοράς στις μόνιμες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ χαρακτηριστική της υπόκλισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άρχουσα τάξη και στους διεθνείς συμμάχους της. Μια τέτοια κυβέρνηση θα περιπλέξει και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.



Η μάχη κρίνεται πρώτα απ’ όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία, καταλήγει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.


τελικα να δειτε που παλι θα εχει δικιο η παπαρηγα

στην αρχη δεν το πιστευα αλλα τωρα αλλα βλεπω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
ΚΚΕ: ο Τσίπρας χρησιμοποιεί την εντολή για να μαζέψει ψήφους



τελικα να δειτε που παλι θα εχει δικιο η παπαρηγα

στην αρχη δεν το πιστευα αλλα τωρα αλλα βλεπω

Πριν τα Παπαρήγα το είπε ο τσακος
Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση τώρα και το ξέρει από τη πρώτη στιγμή. Θα πάει να δει ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οικολόγους, κινήματα δεν πληρώνω, για διαφημιστικούς λόγους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"ΕΛΕ για παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους"

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου θεωρεί ώριμο και αναγκαίο το αίτημα συγκρότησης διεθνούς επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους, όπως τέθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση για την συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής, στον βαθμό που δεν θα αποτελεί μια ακόμη εξεταστική επιτροπή συγκάλυψης, θα ανοίξει τον δρόμο για την άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές μας επικαλούμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προβλέπει το διεθνές δίκαιο και ο ΟΗΕ κι επίσης την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους ή ακόμη και όλου του δημόσιου χρέους.

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές πολιτών κάτω από αυτό το αίτημα, δηλώνει ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, προεργασία κι επιστήμονες κύρους και πιστοποιημένης τεχνικής επάρκειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση, κατ’ εντολή και προς όφελος της κοινωνίας.


Αθήνα 8 Μαΐου 2012
ΕΛΕ


https://www.elegr.gr/details.php?id=347#
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Το “άντε γαμηθείτε” του Αλέξη Τσίπρα

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τότε δηλαδή που θυμάμαι τον εαυτό το μου, η ενασχόληση με τα κοινά ταυτίζεται με την θεσιθηρία και τον άνομο πλουτισμό. Ο βουλευτής, ο πολιτικός εν γένει, είναι ο λαμόγιος που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καβατζώσει την καρέκλα και να τρώει με χρυσά κουτάλια κι αυτός και τα δισέγγονα -ο Άκης αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο μνημονιακά χρόνια, πέραν της λαμογιάς, η πολιτική ταυτίζεται πλήρως με το τσατσιλήκι στην τρόικα και τη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό. Επί δύο χρόνια, πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοδημοσιογράφοι, κάθε λογής γραμματείς και φαρισαίοι, δεν έχουν πει ένα “μα δεν γίνονται αυτά” στην τρόικα και τον ΣΕΒ. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας σε θέση ευθύνης που να πει ότι “δεν γίνεται να εξοντώσουμε έναν ολόκληρο λαό”. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας που να πει “άντε γαμηθείτε” και να αναλάβει το προσωπικό κόστος της αξιοπρέπειας.

Και φτάσαμε σήμερα 8 Μάη, δύο μέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, για να ακούσουμε επιτέλους αυτό το ουρανόμηκες “άντε γαμηθείτε” που περιμέναμε δύο χρόνια τώρα. Αφού επί δύο μέρες οι μνημονιακοί προσπαθούσαν να αγκαλιάσουν σαν πύθωνες τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο είτε να να τον σύρουν σε μνημονιακή κυβέρνηση είτε να τού χρεώσουν το πολιτικό κόστος της προσφυγής στις κάλπες και της αστάθειας· αφού επί δύο μέρες πλέκουν το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιοι που τον συκοφαντούσαν με κάθε δυνατό τρόπο· αφού μέχρι και ο Βενιζέλος είπε ότι θέλει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, αρκεί βέβαια να εφαρμόσει το πρόγραμμα της τρόικας· φτάσαμε σήμερα στην ώρα της αλήθειας. Ο Τσίπρας παρέλαβε τη διερευνητική εντολή κι έθεσε τους όρους του για το σχηματισμό κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

α) Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα περικοπών μισθών – συντάξεων

β) Ακύρωση νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα (μετενέργεια)

γ) Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα (αλλαγή εκλογικού νόμου, καθιέρωση απλής αναλογικής, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών)

δ) Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα. Ζήτησε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της ΒlackRock

ε) Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του ελληνικού χρέους

Με πιο απλά λόγια ο Τσίπρας επέλεξε να μη γίνει δωτός πρωθυπουργός της τρόικας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΕΒ και των ΜΜΕ. Επέλεξε να τηρήσει όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος την άμεση πρωθυπουργοποίηση του. Θα μπορούσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και την άλλη επιλογή, να σχηματίσει δηλαδή κυβέρνηση υπό το φύλλο συκής της “βελτίωσης του Μνημονίου”. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε κάνει η ηγεσία του ενιαίου τότε ΣΥΝ τον Ιούνιο του ’89, όταν συνέπραξε σε εκλογικό σχήμα για το οποίο κανείς δεν είχε κάνει λόγο προεκλογικά. Δικαιολογίες πάντοτε μπορούν να βρεθούν στην πολιτική, ειδικά μπροστά στο δέλεαρ της κυβέρνησης.

Όμως, ο Τσίπρας σήμερα κινήθηκε στον αντίποδα της επιλογής των Φλωράκη-Κύρκου του ’89. Επέλεξε να πει το δικό του μεγάλο “Όχι”, αυτό το “άντε γαμηθείτε” που περιμέναμε εδώ και δύο χρόνια για να το πει κάποιος στην τρόικα, τον ΣΕΒ και τη διαπλοκή.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο. Αν δηλαδή ο Τσίπρας συμβιβαστεί τελικά ή αν εμείς θα τρώμε ξύλο από τα ΜΑΤ μιας αριστερής κυβέρνησης που θα έχουμε εκλέξει οι ίδιοι. Σήμερα όμως έχουμε αυτό το λυτρωτικό “άντε γαμηθείτε” που δικαιώνει την επιλογή μας στην κάλπη και ίσως ανοίξει νέους δρόμους. Σήμερα το απόγευμα μπορούμε να πάμε στην καφετέρια φουσκωμένοι σαν τα παγώνια. Θα ανοίξουμε και την πολύχρωμη ουρά μας.

Γιάννης Αλμπάνης, 8/5/12
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikolas17

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,894 μηνύματα.
Το "άντε γαμηθείτε" στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, εμάς πως μας συμφέρει ακριβώς?

Εάν ακυρωθεί το μνημόνιο και έχουμε μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα (χωρίς να πληρώνουμε καν τόκους δηλαδή) πως γίνεται να μείνουμε στο Ευρώ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Κινιση για να τρομαξουν και να διευκολινει την κατασταση ωστε να επανδιαπραγματευτει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.
5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Ε.ΠΑ.Μ στο κάλεσμα του Α. Τσίπρα ως απάντηση στους 5 άξονες. Σύμφωνα με το Ε.ΠΑ.Μ, δεν μπορεί να δοθεί λύση σε κάποια από τα προβλήματα της χώρας μας, χωρίς την προσωρινή έστω, έξοδό μας από την Ευρωζώνη (όχι απαραίτητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση) πράγμα με το οποίο συμφωνώ.
Παρόλα αυτά έχω αποφασίσει να δώσω την ευκαιρία στο κ. Τσίπρα να μας δείξει τι μπορεί να κάνει.
Στην επόμενες εκλογές, αν γίνουν, θα τον στηρίξω, έχω όμως σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχία μέσω Ευρωζώνης.

Προς τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρόεδρε,

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανταποκρινόμενο στην ανοικτή πρόσκληση της διαδικασίας διαλόγου που ζητήσατε, με σκοπό να υπάρξουν προτάσεις για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις πολιτικές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, θα ήθελε να ξεκαθαρίσει το εξής:

Ριζική λύση στα σημερινά αδιέξοδα που οικοδομήθηκαν από το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους και τη βαθειά ύφεση στην οποία οδήγησαν σκόπιμα οι πολιτικές των μνημονίων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη ριζική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ και την συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, που θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, παίρνοντας ως δεδομένη την καλή σας πρόθεση, μπορούμε να σας προτείνουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας, με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα πιο οξυμένα προβλήματα και αδιέξοδα:

1. Άμεση διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου και η ανάδειξή τους σε βασική διεκδίκηση της χώρας όχι μόνο απέναντι στη Γερμανία, αλλά και απέναντι σε όλη την Ε.Ε. στα πλαίσια του δόγματος της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

2. Χρειάζεται να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες και η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου πληθυσμού στο επίπεδο πριν την επιβολή του πρώτου μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010. Χωρίς αυτήν την αποκατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ανακούφιση μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και της εσωτερικής αγοράς, ώστε να υπάρξει ξανά πραγματική αύξηση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3. Αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και όλων των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που φαλκιδεύτηκαν, υπονομεύθηκαν και καταργήθηκαν από την προσφυγή στο Μηχανισμό στήριξης και την Τρόϊκα.

4. Μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ταμείο ασφάλισης κατά της ανεργίας με τον επαναπροσανατολισμό του συνόλου των πόρων του στην πραγματική στήριξη των ανέργων, με το επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού για ολόκληρη την περίοδο της ανεργίας και τη πλήρη κατοχύρωση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων.

5. Την εδώ και τώρα εκδίωξη των τριών μόνιμων επιτροπών κηδεμονίας της χώρας (ομάδας κρούσης του κ. Ράιχενμπανχ, μόνιμη επιτροπή επιτήρησης προϋπολογισμού, μόνιμη επιτροπεία ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας με επικεφαλής τον κ. Μπομπ Τρα).

6. Την άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατικής και Συνταγματικής τάξης της χώρας με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, τη μετατροπή σε διαρκές ιδιώνυμο αδίκημα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

7. Δημόσιος έλεγχος στο πιστωτικό σύστημα δεν νοείται χωρίς την άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε η κυβέρνηση των Εργατικών για την εθνικοποίηση της τράπεζας της Αγγλίας το 1945. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκατασταθεί η κλοπή από τα ταμειακά διαθέσιμα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και να απαλλαγεί η χώρα από την κερδοσκοπική συμπεριφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

8. Τη δημόσια εκκαθάριση των ενεργητικών του τραπεζικού συστήματος, ώστε να μάθουμε πώς χρησιμοποιήθηκαν οι καταθέσεις του ελληνικού λαού και πώς κινήθηκαν κεφάλαια και χρήμα διαμέσου των τραπεζών. Μόνο έτσι μπορεί να αποκτήσουμε σαφή εικόνα της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και να σταματήσουν οι κρατικές χορηγίες χωρίς αντίκρισμα και η μεταφορά του χρέους και των ελλειμμάτων των τραπεζών στον κρατικό προϋπολογισμό.

9. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντικειμενικά πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, με πρώτη προτεραιότητα στα αγροτικά χρέη. Όπως έγινε τέσσερις φορές στο παρελθόν από το ελληνικό κράτος για να αντιμετωπισθεί η οικονομική ύφεση.

Ως προς την αντιμετώπιση του Δημόσιου χρέους της χώρας οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α) Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου λόγω της διάρθρωσης και του χαρακτήρα του ελληνικού χρέους δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ούτε θα ενισχύσει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ανοιχτή Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Δημόσιου Ταμείου ώστε να μάθουμε πώς χρησιμοποιήθηκε το Δημόσιο χρήμα και σε όφελος ποιών.

β) Η έννοια του μορατόριουμ δεν έχει καμία εφαρμογή σε περίπτωση του ελληνικού Δημόσιου χρέους, το οποίο απαρτίζεται από αξιόγραφα (ομόλογα). Τα αξιόγραφα είτε δεν τα πληρώνεις, είτε τα ανταλλάσεις με νέα αξιόγραφα. Η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής ιδίως αν γίνει μονομερώς ισοδυναμεί με αθέτηση πληρωμών. Στην ιστορία μορατόριουμ υπήρξε μόνο μία φορά από τον Ρούσβελτ το 1936 όπου το Αμερικανικό κράτος επέβαλε μορατόριουμ σε αμερικανικές τράπεζες.

Αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα με το δημόσιο χρέος είναι:

1. Να διατηρηθεί το «κούρεμα» του P.S.I. καταγγέλλοντας ως απολύτως καταχρηστική την πληρωμή χρηματοοικονομικών ανταλλαγμάτων και εγγυήσεων σε ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, ύψους 80 δις ευρώ τουλάχιστον.

2. Να εξαιρεθούν του «κουρέματος» τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των μικρο-ομολογιούχων.

3. Να ζητηθεί η άμεση καταστροφή από την Ε.Κ.Τ. των ελληνικών κρατικών ομολόγων και εγγυήσεων, ύψους 120 δις ευρώ, που διατηρεί η Ε.Κ.Τ. στα χαρτοφυλάκιά της, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει και περιοδικά πράττει για τους «τοξικούς» τίτλους των ιδιωτικών τραπεζών.

4. Να καταγγελθεί η πρώτη σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, όχι μόνο για τους καταχρηστικούς όρους και το λεόντειο χαρακτήρα της, αλλά και για το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να εκπληρωθεί, με υπαιτιότητα των δανειστών της χώρας (από τα 110 δις που υποχρεώνονταν να εκταμιεύσουν, εκταμίευσαν μόνο τα 74 δις). Με βάση την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων των κρατών μελών της Ευρωζώνης, το ελληνικό Δημόσιο απαλλάσσεται πλήρως και των δικών του υποχρεώσεων. Ενώ το ποσό που έχει ήδη δοθεί στη χώρα μπορεί να διεκδικηθεί ως συνδρομή (βοήθεια και όχι δάνειο) της Ευρωζώνης προς την Ελληνική Δημοκρατία με βάση το άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβώνας που προβλέπει υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωζώνης να συνδράμουν άλλο κράτος – μέλος όταν το τελευταίο αντιμετωπίζει κατάσταση ανωτέρας βίας, όπως είναι η σημερινή κρίση «που δεν αποτελεί Ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας. Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο χρέος της χώρας μπορεί άμεσα να κατέβει στα 72 δις ευρώ και να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω εγχώριου δανεισμού με έντοκα Γραμμάτια. Επιπλέον κάνει την Δεύτερη Δανειακή Σύμβαση παντελώς αχρείαστη και επομένως άνευ αντικειμένου. Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός χωρίς το βάρος των τοκοχρεολυσίων και των δαπανών μετατροπής του κράτους σε κομματικό φέουδο, μπορεί να εξασφαλίσει τον ισοσκελισμό του από την πρώτη κιόλας ημέρα. Χωρίς την ανάγκη συμπίεσης μισθών συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Εάν θεωρηθεί σκόπιμο μπορούμε να συμβάλουμε με αναλυτική περιγραφή τρόπου και της μεθοδολογίας εξορθολογισμού του κράτους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του λαού.

Το ΕΠΑΜ μπορεί να συμμετέχει και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις μόνο μία κυβέρνηση Παλλαϊκού Μετώπου που θα έχει ως βασικούς της στόχους:

α) Την ανάκτηση και κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε κάθε επιβουλή.

β) Την ανατροπή του συνόλου των δεσμεύσεων σε βάρος της χώρας και του λαού.

γ) Τη καθολική τιμωρία των ενόχων της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός της.

δ) Τη συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από το ευρώ, ώστε να υπάρξει δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ε) Την προκήρυξη Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με μοναδικό σκοπό τη σύνταξη και ψήφιση νέου αυθεντικά δημοκρατικού Συντάγματος για τη χώρα.

Ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι για το καλό του λαού και της χώρας, να βοηθήσουμε στην εξειδίκευση και πρακτική υλοποίηση των προτάσεων που σας καταθέτουμε.


Αθήνα 8 Μαΐου 2012
Η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ε.ΠΑ.Μ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Στο διεθνές προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας πλέον....και τώρα τι κ.Μέρκελ ; Πως θα μαζέψουμε την φόβα σας ; Διότι μεταξύ μας....τρέμετε την αλλαγή που συντελείται.

The Guardian: Greek left leader renounces bailout deal

Greek left leader renounces bailout deal
Frontrunner to form a new government shocks financial markets with remarks over EU and IMF loan agreement

The fate of Greece is, on Tuesday night, in the hands of the leader of a far-left party who launched the quest to form a government by declaring the country could no longer commit itself to the terms of an international loan agreement keeping its economy afloat.

After accepting a mandate to create a multiparty administration following inconclusive elections, Alexis Tsipras sent shockwaves through financial markets by announcing the pledges Athens had made to secure rescue funds from the EU and IMF were null and void.

"The popular verdict clearly renders the bailout deal null," said the politician, whose stridently anti-austerity coalition of the radical left, known as Syriza, sprung the surprise of the weekend's poll, coming in second with 16.8% of the vote. "This is an historic moment for the left and the popular movement and a great responsibility for me."

With just three days in which to form a government that could fill the power vacuum that has emerged in Athens, Tsipras said he would begin by approaching other leftwing forces in an attempt to "end the agreements of subservience".

The signing of the loan had not been "a salvation but a tragedy", insisted Tsipras, who at 38 is Greece's youngest frontline politician. New Democracy and Pasok, the two parties that signed it – and until Sunday the dominant forces of Greek politics for the past four decades – should, he said, withdraw their support for the accord: "The pro-bailout parties no longer have a majority in parliament to vote in destructive measures for the Greek people. This is a very important victory for our society."

Tearing up the letters of guarantee they had given creditors would be evidence that "they [ND and Pasok] truly regret what they have done to the Greek people," he said before calling for a temporary halting of repayments of Greek debt.

Once brushed off as a lightweight, Tsipras has come into his own with the debt crisis with his fierce denunciations of the inequities of austerity. Syriza, as a result, is riding high on popular resentment about repeated waves of tax increases and pay and pension cuts. There are also hopes in Greece that the defeat of French president Nicolas Sarkozy by his Socialist rival, François Hollande, is a harbinger of an imminent shift away from austerity to development and growth in European policymaking.

"Greeks haven't become leftists overnight – the support for Syriza was about punishing the two main [pro-bailout] parties," said Haris Papasotiriou, professor of political science at Panteion University in Athens. "Greeks, however, are of the mind to give Tsipras a chance. Even if the room for manoeuvre is very tight, they believe he can get a better deal from the EU and IMF."

But finding the support to create an alliance will not be easy for Tsipras. Syriza, a coalition of ex-communists, Maoists, Trotskyists, socialists and greens, commands 52 seats in the 300-seat house under a complex electoral law that rewards the winner with a bonus 50 seats.

The centre-right New Democracy, whose efforts to form a government collapsed on Monday, clinched 18.9%, the largest share of the vote, but with just 108 members in parliament fell far short of a working majority.

Tsipras's overtures were rebuffed out of hand by the hardline KKE communist party, with its secretary general, Aleka Papariga, refusing to even meet him. One of Europe's most dogmatic communist parties, with the hammer and sickle as its emblem, the KKE has never forgiven young reformists like Tsipras for rejecting orthodox Marxist-Leninist doctrine and embracing the spirit of glasnost.

However, Tsipras made headway with Fotis Kouvellis, the leader of the Democratic Left party, who said he would support "an anti-bailout coalition government" as long its objective was to keep Greece in the euro.

"On paper it might not look as if we can do it, as if the numbers don't add up, but we will approach all the parties [with the exception of the ultra-nationalist Chrysi Avgi] to see if they would be willing to endorse [if not participate in] such a government," said a senior Syriza cadre.

Alarm in EU capitals is growing, with Germany in particular emphasising that Greece must stick with the terms of the agreements it has signed with lenders who have committed themselves to give a total of €240bn to the crisis-hit country.

The prospect of protracted political instability has stoked fears that Greece is not just teetering on a political precipice but also laying the ground, however unwittingly, for its own euro exit.

Syriza MPs contend that the ultimatum "bailout or bankruptcy" has been overblown and is little more than a scare tactic used by the mainstream parties to whip up support for the "barbaric measures" outlined in the deeply unpopular fiscal adjustment programme that rescue loans entails. Tsipras, whose casual demeanour belies a steely political backbone, told the Guardian on the eve of Sunday's vote: "We are not against the euro but we are opposed to the policies being pursued in the name of the euro."

"I hear that now they've, gone from protest party to possibly forming a government, they're reaching out in a big way to economists," said Papasotiriou. "I don't think they ever thought they would be in this position," he added. "But if, as looks likely, there are repeat elections, Syriza might even emerge with a better result as the first party."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Λέτε άμα ενωθεί ο Σαμαράς με Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη κλπ, να γίνει καμιά στραβή στις επαναληπτικές εκλογές? :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Εμμμ... (ελπίζω) όχι. Διότι κάποιοι που ψήφισαν άλλα μικρά κόμματα (όπως κι εγώ) είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε Τσίπρα αυτή τη φορά μπας και αλλάξει κάτι. Προτιμώ ένα καινούργιο πρόσωπο παρά πάλι αυτούς τους δύο. ΟΥΣΤ! :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Αφού μέχρι και εγώ σκέφτομαι να ψηφίσω Τσίπρα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Στο διεθνές προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας πλέον....και τώρα τι κ.Μέρκελ ; Πως θα μαζέψουμε την φόβα σας ; Διότι μεταξύ μας....τρέμετε την αλλαγή που συντελείται.

Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να τρεμει η Μερκελ αν τυχον η Ελλαδα βγει απο το ευρω; Τι εχει να χασει; Μηπως εμεις εχουμε να χασουμε περισσοτερα; Γιατι μας εχει τοσο μεγαλη αναγκη η Ευρωζωνη;
Δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο ασσος στο μανικι μας.

Διευκρινιζω οτι εχω πεσει θυμα της τρομοκρατιας που συντελειται αυτη τη στιγμη κι ετσι φοβαμαι παρα πολυ την περιπτωση που η Ελλαδα βγει εκτος ευρω. Εχω πεισθει οτι θα ερθει η συντελεια μας. Γι αυτο και οι παραπανω αποριες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Αφού μέχρι και εγώ σκέφτομαι να ψηφίσω Τσίπρα. :P

Well you are very welcome.Εδώ εγώ μέχρι την Πέμπτη ΔΗΜΑΡ θα ψήφιζα.Πως μου έκοψε να ρίξω ΣΥΡΙΖΑ τελευταία στιγμή...Γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω την ακαδημία,τον θεό (τον ανύπαρκτο) και την οικογένεια μου :P


Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να τρεμει η Μερκελ αν τυχον η Ελλαδα βγει απο το ευρω; Τι εχει να χασει; Μηπως εμεις εχουμε να χασουμε περισσοτερα; Γιατι μας εχει τοσο μεγαλη αναγκη η Ευρωζωνη;
Δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο ασσος στο μανικι μας.

Διευκρινιζω οτι εχω πεσει θυμα της τρομοκρατιας που συντελειται αυτη τη στιγμη κι ετσι φοβαμαι παρα πολυ την περιπτωση που η Ελλαδα βγει εκτος ευρω. Εχω πεισθει οτι θα ερθει η συντελεια μας. Γι αυτο και οι παραπανω αποριες.

Βασικά νομίζω δε θέλει πολύ σκέψη.Με τι άκυρο σκεπτικό η κ.Μέρκελ θα προσπαθήσει να υπονομεύσει την λαική βούληση της Ελλάδας ειδικά αν ο Τσίπρας σαρώσει ; Δεν καταλαβαίνεις ότι το επίκεντρο της αλλαγής που θα σαρώσει για αρχή όλη τη Νότια Εύρωπη έρχεται από την Ελλάδα ; Θέμα χρόνου η Ισπανια,Ιταλία,Πορτογαλία και φυσικά και η Ιρλανδία να μας ακολουθήσουν,η Γαλλία ήδη έκανε το πρώτο βήμα.Μετά βγάλτα πέρα μαρή Μέρκελ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να τρεμει η Μερκελ αν τυχον η Ελλαδα βγει απο το ευρω; Τι εχει να χασει; Μηπως εμεις εχουμε να χασουμε περισσοτερα; Γιατι μας εχει τοσο μεγαλη αναγκη η Ευρωζωνη;
Δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο ασσος στο μανικι μας.

Διευκρινιζω οτι εχω πεσει θυμα της τρομοκρατιας που συντελειται αυτη τη στιγμη κι ετσι φοβαμαι παρα πολυ την περιπτωση που η Ελλαδα βγει εκτος ευρω. Εχω πεισθει οτι θα ερθει η συντελεια μας. Γι αυτο και οι παραπανω αποριες.

Γιατί αν βγεί η Ελλάδα εκτός ευρώ,θα ξεκινήσει ντόμινο εξώδου και απο άλλες χώρες της νοτίου Ευρώπης που επλήγησαν απο την κρίση και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα.
Και προσωπικά πιστεύω θα είμασταν καλύτερα με εθνικό νόμισμα,που θα μπορούσαμε να το ελέγξουμε αποκλειστικά εμείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top