ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Εσωτερικός Δανεισμός

:redface::redface::redface:...Αν ήμουν οργανωμένος σε κάποια απ' τις συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα πρότεινα βασικά δύο πράγματα, για τις πρώτες-πρώτες 100 ημέρες με ευθύνες κυβερνητικές στη χώρα μας:

1.- Απελευθέρωση όλων των ιδιωτικών ακινήτων, από βάρη τους προς το Δημόσιο και Τράπεζες, εξαιτίας συνεπειών του καθεστώτος των πανωτοκίων, με βάσει τον Ν. 1083/80 και την ΑΝΕ 289/80. Το αίσχος των τραπεζικών πανωτοκίων της περιόδου, από τη νομοθέτηση του Ν. 1083/80 μέχρι και του Ν. 2601/98, ενώ στα λόγια και στις πολιτικές διακηρύξεις αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πλέον φανερά ατοπήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου στη χώρα μας, μία μάστιγα στην καρδιά του παραγωγικού ιστού της εθνικής μας οικονομίας, στην πράξη κατέληξε να γίνει και μία κοροϊδία, ειδικότερα εις βάρος των Αγροτών θυμάτων τους, που συνεχίζουν να τελούν σε κατάσταση διαρκούς ομηρίας. Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, με τις διάφορες παλινωδίες και τα απατηλά σχετικά πολιτικά ημίμετρα, κατέληξε ν’ αποτελεί ολοφάνερα, έναν ακόμη δείκτη αναξιοπιστίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, που διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα την τύχη της Δημοκρατίας μας.
2.- Το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδει σειρά Ομολόγων Μονάδας Νέας Αποτίμησης (ΟΜΝΑ) ονομαστικής αξίας 100 € το καθένα. Αυτό, από την άποψη της προστασίας του, θα έχει χαρακτηριστικά εθνικού νομίσματος, αλλά δεν θα επιμερίζεται σε κλάσματά του, ούτε θα επιτρέπεται η μετατρεψιμότητά του, εφόσον η ενδεχόμενη συναλλαγή της θα είχε μειωτικές επιπτώσεις στην ονομαστική αξία του.
Η κυκλοφορία του θα είναι εθελοντική και η πρώτη του εκταμίευση θα είναι:
- για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιτηδευματίες με ετήσιο φορολογικό εισόδημα μέχρι 25.000 €, μετά από εθελοντική αγορά,
- για φορολογήσιμα εισοδήματα από 25.000 και μέχρι 35.000 €, κάθε υφιστάμενο χαράτσι επί της ακίνητης και πάνω των 100.000 € αντικειμενικής
αξίας περιουσίας, μετατρέπεται σε ανάλογη υποχρεωτικότητα αγοράς ΟΜΝΑ ανάλογης αξίας(το ποσό αυξάνεται μέχρι την επόμενη εκατοντάδα),
- για φορολογήσιμα εισοδήματα άνω των 35.000 €, προτείνεται η υποχρεωτικότητα, μέσα από συνδυασμούς φορολογικών επιλογών/κινήτρων,
- για Α.Ε., ΕΠΕ, Τραπεζικά Ιδρύματα, Ασφαλιστικές Εταιρείς, Ασφαλιστικά Ταμεία, Εταιρείες Κεφαλαίων κλπ, η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται μέχρι το ύψος των κατά τους νόμους υποχρεωτικών τους αποθεματικών και διαθεσίμων, τουλάχιστον!
Βασική εγγύηση τους Ελληνικού του Δημοσίου, ως Δανειολήπτη, αποτελεί η αστική και διοικητική του υποχρέωση, για τη σταθερότητά της ονομαστικής αξίας κάθε ομολόγου, με την εφαρμογή και τήρηση της αρχής Μη Μετατρεψιμότητάς του, παρά μόνον σε περιπτώσεις συναλλαγών μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, μέσα στα όρια της εθνικής επικράτειας.
Το επιτόκιο δανείου ορίζεται αναλογικά με τα ισχύοντα στην Κ. Ε.Τ., κατά την ημέρα της πρώτης του εκταμίευσης και παραμένει σταθερό, τουλάχιστον για το 1 επόμενο ημερολογιακό έτος. Οι τόκοι πληρώνονται ή κεφαλαιοποιούνται, μία ημέρα μετά τη λήξη και αποτελούν αφορολόγητο εισόδημα. Η διάρκεια κάθε ομολόγου είναι 5 έτη ή 10 έτη( με αυξημένο αναλογικά επιτόκιο δανείου).
Το ΟΜΝΑ δεν υφίσταται ποτέ στην ελεύθερη αγορά οποιαδήποτε αναγνωρίσιμη απομείωση, από νόμιμες και φορολογικά ελεγκτέες συναλλαγές. Ενώ κατά τις συναλλαγές μεταβίβασης ακινήτων επιτρέπεται η επαύξηση της εμπορικής αξίας του, με ανάλογη όμως φορολόγηση της διαφοράς της από την ονομαστική.
Κατά τα λοιπά, βασικό πνεύμα του ΟΜΝΑ θα είναι, να γίνει ένα σύμβολο "Εθνικής Αποταμίευσης", δελεαστικό ακόμη και για "ξένους", πόσο μάλλον για τους Ομογενείς!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
τις προτασεις σου στειλτες με ενα φαξ ή ενα e-mail πιστευω οτι θα εκτιμησουν προτασεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Τα κάνουν ήδη αυτά τα μαθήματα, δεν είναι μόνο πρακτική η εκπαίδευσή τους αλλά και θεωρητική.

Γουαου, ο αρχηγός του κόμματος του 3% μόλις παίρνει τα πάνω του ξαφνικά στην οικονομική κρίση, παρουσιάζει ένα σουπερ ουαου σχέδιο το οποίο γράφει όλο τον κόσμο σταρχίδια του και δίνει στο λαό ότι γουστάρει.Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει..

Δεν είναι λογική αυτή.Και γω άμα είναι λέω ότι "α, πατέρα μερικοί λένε ότι τα ναρκωτικά είναι κακά, όμως μερικοί λένε ότι είναι πολύ γαμάτα και δε σου γαμάνε το συκώτι, και επομένως σύμφωνα με την ανωτέρω λογική πρέπει να τα δοκιμάσω για να δω τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί εσύ που δε με αφήνεις τα παίρνω ναρκωτικά με καταπιέζεις :( ".Αφελές ξεαφελές, κατάλαβες τι εννοώ, όμως τώρα που το σκέφτομαι εδώ ταιριάζει και αυτό που έγραψα πιο πάνω στον Πάνο.

Δεν αρκεί ένα αντιπαράδειγμα για να αποδείξει τη θέση σου.Ούτε απόλυτο άδικο έχεις αλλά ούτε και απόλυτο δίκιο.Θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο πάνω σε αυτό το θέμα, όμως η απεριόριστη "ισότητα", ξέρω γω, που προκρίνει ο Λελέκος είναι για τα αυτιά του ευάλωτου κοινωνικά και μόνο, δεν μπορεί να γίνει πολιτική του κράτους.Λαικίζει, προσηλυτίζει κόσμο με παπαριές, πάλι μάγκας βγαίνει ο Αλέξανδρος, βέβαια..:whistle:

Τον Αντρέα σου θυμίζει ε ; Γμτ δε θυμάμαι τι έλεγε στις εκλογές του 81 ,ήταν η χρονιά που γεννήθηκα βλέπεις,αλλά σου υπόσχομαι με την πρώτη ευκαιρία του time travel να σου μεταβιβάσω τις εντυπώσεις μου.

Επειδή όμως δε πολυψήνομαι να ζω σε παράλληλες κοσμάρες ή να μιλάω με όρους προ 30ετίας να πω απλά ότι το ποστ σου έχει συμπικνώσει όλη την παπατζίδικη προπαγάνδα των ΜΜΕ,τον βολεψάκιδων που τώρα τρέμουν και αυτό το διασκεδάζω αφάνταστα.Εκεί να λιώσουν με τα tantrums λοιπόν.Πόσο διασκεδάζω να ακούω την κάθε παπαρία που λένε για την Αριστερά.

Εξάλλου για μένα σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ πολώνει στο κυριότερο θέμα,διότι το διακήβευμα είναι προς τα ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί η Ελλάδα και αυτό που προτείνει βλέπεις είναι στη βάση της φιλολαική,κοινωνική και προοδευτική πολιτική που εκ προοιμίου θα κέρδιζε τον λαό.Λαικιστής ξελαικιστής η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην Αριστερά όπως εξάλλου και όλη η Ευρώπη.

Προφανώς και σε σοβαρά θέματα έχω διάσταση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ (βλέπεις η Αριστερά είναι πραγματικά πλουραλιστική) αλλά εκεί που καραγουστάρω είναι στο κόμπλεξ,άγχος και τρέμουλο που πιάνει το κατεστημένο στη προοπτική ο Τσίπρας να κάνει τα όσα λέει.Αλλά ξέχασα κατά την άκυρη λογική του ποστ σου ο κόσμος δε θα πρέπει να δοκιμάσει τον Τσίπρα και να μείνει στα safe options επειδή τα λαμόγια ΠΑΣΟΚ/ΝΔ έκαναν τα ίδια και αυτό σημαίνει απαραίτητα πως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τα ίδια σκατά,χωρίς φυσικά να έχει δοκιμαστεί στην εξουσία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
Παμε Αλεξη,εισα ο μονος που μπορει να βγαλει τη χωρα απ το μνημονιο.Δε θελουν να γινει 2ος γυρος γιατι ξερουν πως η ηττα τους ειναι δεδομενη.Επιτελους ξυπνηστε και μη ξαναψησετε πασοκ και νδ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
πανο ο κλασσικος ελλην που εχει γνωστο στο ψηφοδελτιο θα κανει ξανα το ιδιο λαθος.. ξανα ξανα και ξανα.. αλλα ας ειναι σε ποσοστο 3-5%
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
The New York Times: SYRIZA Rise Upends Greek Political Order

ATHENS — The collapse of Greece’s dominant parties in Sunday’s elections swept a new political force onto the scene here: the Coalition of the Radical Left, or Syriza, a pro-euro yet anti-austerity party that has Greece’s creditors trembling with its calls for the country to reject its current loan agreement and nationalize the banks.

Although Syriza’s energetic 37-year-old leader, Alexis Tsipras, failed to form a left-wing governing coalition, his party’s unexpected success — with 16.8 percent of the vote, besting the once-mighty Socialists, who garnered only 13 percent, and placing second after the center-right New Democracy’s 18.8 percent — has upended Greece’s political order.

As political leaders struggle to form a government, Mr. Tsipras has emerged as a rising star in Greek politics. He turned down an offer from the Socialists to join a multiparty coalition, that way making it ever more likely that Greece will be forced into new elections next month. If so, that will be fine with Mr. Tsipras, whose party is now the country’s most popular, with support from 24 percent of the electorate, according to a survey this week by the polling company Marc for the Alpha television channel.

Mr. Tsipras is hoping to follow the success of François Hollande in France and ride a tide of anti-austerity sentiment to convince even more Greeks that Syriza is not simply a protest vote but a responsible alternative to the status quo, a break from four decades of ossified two-party government in a country where the debt crisis has redrawn the political map.

“I could not even imagine some months ago that Tsipras would be the second party and would have a chance to rule,” said Nikos Xydakis, a political analyst. In Mr. Xydakis’s view, after the cold war and the boom years, the debt crisis pushed Greece into a new historical cycle. “We are in the beginning of the great European depression, and Greece is the first link to crack, so politics change and Alexis Tsipras tries to begin another circle. He’s very good at capturing the momentum.”

Yet, with the fate of Greece hanging in the balance, it remains to be seen whether the party’s success in elections that Greeks saw as the triumph of democracy over market forces is evidence of a new “Greek spring,” as one Syriza legislator put it, or a sign that Greece is committing “national suicide,” as a Socialist critic would have it.

Critics say that Syriza is dangerously detached from the reality that Greece must either accept the terms of the loan agreements it signed with its foreign lenders — the European Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund — or prepare to leave the euro. Mr. Tsipras calls such talk “blackmail” and contends that if Greece is forced to leave the euro, it will be the result of the ill-conceived agreement itself and over-the-top austerity measures that helped batter the economy.

Beyond a rejection of the country’s current loan agreement and the austerity measures that come with it, the party is also calling for a three-year suspension of debt repayment until the economy has recovered and the abolition of immunity for government ministers.

On Thursday, Mr. Tsipras sent letters to European leaders urging an overhaul of the European strategy of austerity and stating that “the common future of the European nations is threatened by these catastrophic choices.”

On the spectrum, Syriza falls between the Greek Communist Party, which never broke with Moscow during the cold war and rejects the euro and the European Union, and the Socialist Party, known as Pasok, which is seen as more of a patronage network than an ideology. Syriza is an umbrella of leftist parties ranging from softer-line communists to Marxists to social democrats. The “radical” in its Greek name translates more accurately as “nontraditional.”

Still, in December 2008, the year Mr. Tsipras assumed party leadership, he was roundly criticized for not having condemned the violent elements that rioted in downtown Athens for days after the police killed a teenager. The party’s nonhierarchical structure means that under the guise of moderates, “far-left groups sometimes control the policy” of the party, said Paschos Mandravelis, a columnist for Kathimerini, a daily newspaper.

Mr. Xydakis said: “He doesn’t want to destroy capitalism. I think that he is much more pragmatic, and he feels now that he has some power, he must give to the suffering people some reforms to make their lives better.”

With dark good looks and a charisma that some liken to that of Andreas Papandreou, the founder of Pasok and a wildly popular former prime minister, Mr. Tsipras ran a disciplined campaign in which Syriza was present in all forms of grass-roots protest movements.

At an energetic Syriza rally here last week before the elections, Vasso Kalfopoulou, 53, an art gallery owner, said she was voting for Syriza “because they are the only clean party” in a system she and many others see as corrupt.

But some say that for a reformer, Mr. Tsipras has shown few practical proposals and little interest in making structural changes to Greece’s dysfunctional public administration.

Critics say the party is immature and question whether Mr. Tsipras has the gravitas or the stamina to govern. “He has never been tested in actually making decisions that have to do with the future of the country; he was just protesting all the previous decisions,” Mr. Mandravelis said.

Those who know him disagree. “There is no doubt that he can govern because not only is he adequate, but he has also done his homework,” said Christophoros Kasdaglis, a Syriza supporter and the author of numerous books on the Greek left. “He has complete control over his party’s policies.” But Mr. Kasdaglis acknowledged that the party was struggling with an identity conflict, being both “Eurocentric and in conflict with Europe.”

Syriza members are trying to shift the debate. A Europe that imposes austerity on citizens while protecting banks “isn’t the Europe that the original inspirators of Europe imagined,” said Euclid Tsakalotos, an economics professor at the University of Athens who was just elected to Parliament with Syriza. “We’re demanding a more democratic, a more social and a more just Europe.”
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Παρ' όλο που τον ψήφισα, και χαίρομαι για το ποσοστό του, και για την νέα άνοδο που έχει, και θα χαρώ αν βγει πρώτος, δεν ξέρω, αλλά επειδή άρχισε να λέει πολλά, αρχίζω να τον φοβάμαι, μήπως γίνει κάτι σαν το ξεγέλασμα των ψηφοφόρων του Πασόκ στις προηγούμενες, και χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.
Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά άρχισα να είμαι επιφυλακτικός, και το ξαναγράφω, εύχομαι να είμαι λάθος.....
(σκέψεις, και μόνο σκέψεις, και ελπίζω να μην κάνω quote αυτό το μήνυμα μετά τις εκλογές)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Γιατί υπάρχει κάποιο εχέγγυο ότι θα κάνει κολοτούμπα ; Οκ σαφώς μιλάμε με όρους πολιτικούς και για τους ίδιους τους πολιτικούς οπότε τρέχα γύρευε.Τα δείγματα γραφής του ίδιου στη διακυβέρνηση της χώρας δε τα έχουμε δει,ξέρουμε όμως τι έκαναν οι άλλοι.Ελπίζω ότι θα δείξει την hard-line στάση του επί του πρακτέου.Θα κριθεί και αυτός όπως κρίθηκαν όλοι τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
Πάντως βλέπω πως οι ξενοι ειναι εντυπωσιασμενοι (??)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Πάντως βλέπω πως οι ξενοι ειναι εντυπωσιασμενοι (??)


Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι πασοκ και νδ τα εχουν κανει πανω τους και προσπαθουν με καθε τροπο να μας πεισουν οτι ειναι ιδιος με αυτους... Και οτι για καποιον λογο αφου ειναι ιδιος με αυτους, οπως λενε, ειναι καλητερο να ψηφισουμε αυτους...!:worry::D:clapup:
Αν μη τι αλλο αυτο για εμενα σημενει αλλαγη, και την θελω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Βιολόγος και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,113 μηνύματα.
Μα κι εγω θελω να δω πως θα ειναι να κυβερνα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.

πανικος στα μεγαλα ευρωπαικα συμφεροντα και στα τσιρακια τους στην Ελλαδα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Παρ' όλο που τον ψήφισα, και χαίρομαι για το ποσοστό του, και για την νέα άνοδο που έχει, και θα χαρώ αν βγει πρώτος, δεν ξέρω, αλλά επειδή άρχισε να λέει πολλά, αρχίζω να τον φοβάμαι, μήπως γίνει κάτι σαν το ξεγέλασμα των ψηφοφόρων του Πασόκ στις προηγούμενες, και χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.
Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά άρχισα να είμαι επιφυλακτικός, και το ξαναγράφω, εύχομαι να είμαι λάθος.....
(σκέψεις, και μόνο σκέψεις, και ελπίζω να μην κάνω quote αυτό το μήνυμα μετά τις εκλογές)

:hmm::hmm::hmm:: Πρώτο συμπέρασμα- και με το συμπάθειο!:redface::redface::redface: : εκπροσωπείς το κοινωνικό κύμα "φοβικού πνεύματος", που καλλιεργήθηκε ακριβώς, χάρη, και μετά, του Μνημονίου και την αυταρχική, έως και αντισυνταγματική, πολίτευση του δικομματικού μηχανισμού άσκησης της διοίκησης και κυβερνητικής εξουσίας, από Οκτώβριο 2009 και μέχρι σήμερα!
Αυτό εξάλλου αποτυπωνεται από την αθροιζόμενη σοφία της κοινωνίας μας, κατά την εκλογική της πρόσφατη συμπεριφορά: 35% περίπου πολιτικά αδιάφοροι έως και αμήχανοι(αποχή-λευκά-άκυρα), το 32,50% των 65% των έμπρακτα ενδιαφερομένων, δλδ το 21% περίπου μόλις της κοινωνίας δείχνει να "κατουριέται από τον φόβο του". Ενώ ένα υπόλοιπο γύρω στο 44% αυτής, αποτελεί αντικείμενο πολιτικού επηρεασμού: επειδή "δείχνει να αντιστέκεται" ...στο φόβο. Μεταξύ αδιαφορίας, φόβου και τόλμης, κρίνεται κάθε διακύβευμα στην ιστορία. Αναμφίβολα ζούμε ιστορικές στιγμές, σπάνια τέτοιες στιγμές όμως οι άνθρωποι, τις ζούμε ως τέτοιες. Όταν τις ζούμε, είναι επειδή κάνουμε, ανατροπές και υπερβάσεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας φάνηκε στις εκλογές.
Πόσοι επιτέλους αλλοδαποί μετανάστες και λαθρομετανάστες έχουν πάρει ελληνικές ταυτότητες και εκλογικά δικαιώματα;
Μέσα από στοιχεία που μαύρες σκέψεις μας κατακλύζουν....
Οι Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών σε 9.949.401 (δείτε ΕΔΩ).
Ομως σύμφωνα με την περσινή απογραφή τα στοιχεία (δείτε ΕΔΩ) μας λένε ότι είμαστε:
Σύνολο: 10.787.690
Άρρενες: 5.303.690 (49,2%)
Θήλεις: 5.484.000 (50,8%)
Κατά ηλικία:
0-14 ετών: 1.666.888 (15,20%)
15-64 ετών: 7.423.889 (67,71%)
65 ετών και άνω: 1.873.243 (17,08%)
Οπότε με απλούς υπολογισμούς έχουμε 9.949.401 που είναι οι Ελληνες από 18 ετών και άνω
(γεννηθέντες από το 1994) και ηλικίες από 0-14 άλλοι 1.666.888 μας κάνει 11.616.289!!!!!

Και λείπουν οι ηλικίες από 14 έως 17 ετών που αν υποθέσουμε ότι είναι περίπου 80.000 η κάθε γενιά,
τοτε έχουμε ακόμα 240.000!!!!
Φτάνουμε στα 11.856.289.....

Εδώ πρέπει να πούμε ότι εκ λάθους συγκαταλέγονται στους εκλογικούς καταλόγους και κάποιοι που πέθαναν
και δεν δηλώθηκαν.... οπότε θα πρέπει να αφαιρέσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες...

Οχι πάντως πάνω από 10 με 20 χιλιάδες.....
Επίσης να συνυπολογίσουμε ότι περίπου 200.000 Ελληνες ομογενείς του εξωτερικού έχουν και την Ελληνική υπηκοότητα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους....
Ακόμα και με αυτές τις παρατηρήσεις οι κάτοικοι της Ελλάδας ανέρχονται σε πάνω από 11,5 εκατομμύρια!!!!

Το έρωτημα είναι αμείλικτο....
Σε πόσους αλλοδαπούς έχετε δώσει ιθαγένεια ή υπηκοότητα ρε προδότες;

Πως είναι δυνατόν το 2011 να είμασταν σε ηλικία ψηφοφόρου 9 εκατομμύρια κάτοικοι σύμφωνα με την επίσημη απογραφή, συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών κατοίκων της Ελλάδας... (αφού όλους τους μέτρησαν στην απογραφή ακόμα κι όσους δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα) και έναν χρόνο μετά να έχουμε γίνει 10 εκατομμύρια εκλογικό σώμα;

:hmm:
Υπάρχει κανείς εκεί στον προδοτικό παγκοσμιοποιημένο συρφετό να απαντήσει; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και γι αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των εκλογών η Θεανώ Φωτίου. :D
Εξαιρετική καθηγήτρια, εξαιρετικός άνθρωπος και αγωνίστρια με λόγο τσεκουράτο που δε χαρίζει κάστανο..


Όσο για τον Τσίπρα πάρ' τε μάτι πως θα συνεννοηθεί με τους Ευρωπαίους:



Βέβαια δικαιολογείται μερικώς, γιατί είναι από τους ελάχιστους που δεν έχει σπουδάσει στα εξωτερικά. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και γι αυτό.
Αμφιβάλεις ακόμη;; Εχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης... με την ανευθυνότητα του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Psychologist

Διάσημο μέλος

Ο Psychologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
lol dear god!:P

Παρακαλώ στις ψήφους σας προς ΣΥΡΙΖΑ χώστε και κάνα τηλ για ιδιαίτερα Αγγλικών :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
.........
Όσο για τον Τσίπρα πάρ' τε μάτι πως θα συνεννοηθεί με τους Ευρωπαίους:


Βέβαια δικαιολογείται μερικώς, γιατί είναι από τους ελάχιστους που δεν έχει σπουδάσει στα εξωτερικά. ;)
Τέτοια Αγγλικά τους μαθαίνουν στο αμερικάνικο κολλέγιο;; :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top