Η επικαιρότητα εν συντομία

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.

τι είπες τώρα! :blink: σοκ
μακάρι τουλάχιστον αυτή η πληροφόρηση που έχουν να μην μείνει μόνο στα πλαίσια της πληροφόρησης αλλά να μπορέσει να γίνει αρωγός στην επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Stand

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dr Gregory House αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 852 μηνύματα.
Τουλάχιστον 13 νεκροί από τις φωτιές στην Πελοπόννησο


Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο δεκάδων χιλιομέτρων



Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο: Επτά νεκροί και επτά ή οκτώ τραυματίες στη Ζαχάρω, έξι ακόμα στην Αρεόπολη. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας.


Χιλιάδες στρέμματα δάσους και σπίτια έχουν καεί, ενώ οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.

Τέσσερα χωριά στον Ταΰγετο -Καρβέλι, Λαδάς, Αράχοβα και Ελαιοχώρι- έχουν εκκενωθεί, καθώς και η κατασκήνωση στην Αγία Μαρίνα με 45 ηλικιωμένους.

Στον Πάρνωνα η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Γεράκι, Καλλιθέα, Αγιοι Ανάργυροι και Γκορτζιά.

Στην Αρεόπολη, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Σταυρός - Τσίπα. Οι κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους, ωστόσο, πέντε άνθρωποι -δύο άνδρες, δύο γυναίκες, ένας πυροσβέστης- δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Ένας ακόμα δασοπυρισβέστης πέθανε από καρδιακό επεισόδιο.

Στην νομαρχία Λακωνίας στη Σπάρτη έφτασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, όπου συμμετέχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Ένα ακόμα μέτωπο εκδηλώθηκε στη Μεγαλόπολη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι και φωτιά σε περιοχή της Αρκαδίας. Τουλάχιστον ένα χωριό εκκενώθηκε, το χωριό Σούλου, ενώ η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά και σε άλλα χωριά της περιοχής.

Εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Λαδά και Καρβέλι, αν και αρκετοί από τους κατοίκους δεν απομακρύνονται, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς τον Πύργο του Δυρρού.

Η εθνική οδός Σπάρτης- Καλαμάτας έχει ανοίξει.

«Στην περιοχή, το έργο της κατάσβεσης από τους 100 πυροσβέστες και τα 30 άτομα σε πεζοπόρο σώμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Διαμαντής. «Φωτιές μαίνονται ακόμη σε Καστοριά, Γιάννενα, Αρτα και Αττική. Μας προβληματίζει όμως ιδιαίτερα η φωτιά στην Ελευσίνα, όπου σε κοντινή απόσταση από το μέτωπο υπάρχουν οι δεξαμενές καυσίμων των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου» προσέθεσε.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Ζαχάρω στην Ηλεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια καίγονται στις παρυφές στη Ζαχάρω, καθώς και ότι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή της Φανερωμένης στη Σαλαμίνας όπου στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια και αυτοκίνητα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε περιοχή της Ελευσίνας, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ούτε τα διυλιστήρια.

Ωστόσο, οι φλόγες «άγγιξαν» τις παρυφές της Εθνικής οδού, υποχρεώνοντας την Τροχαία να κόψει για προληπτικούς λόγους τη διέλευση των οχημάτων στην περιοχή.

Φωτιά ξέσπασε περίπου στη 1 το μεσημέρι και στο Λαγονήσι, στη θέση Γαλάζια Ακτή, όπου λόγω και των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ κάτοικοι δίνουν τη δική τους μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία και την Καστοριά.

Φωτιά και στην περιοχή Ξερόλακκα της Πάτρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο χωριό Περιβόλι του Δομοκού. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, κυκλώνοντας το χωριό Ασβέστης της Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα, όπου τυλίχθηκαν στις φλόγες πέντε σπίτια.

Αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό, ωστόσο δέκα κάτοικοι του χωριού με δική τους ευθύνη προτίμησαν να μείνουν εκεί για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Αλιβέρι και το Μεσοχώρι Στείρων στην Εύβοια. Στο Μεσοχώρι επιχειρούν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΣ

Σύσκεψη πραγματοποιείται στις 5 το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, Σπ.Φλογαΐτη, αλλά και του απερχόμενου υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη Σπάρτη σπεύδει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος νωρίτερα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα πύρινα μέτωπα.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στο σύνολο των νομών της Πελοπονήσσου, σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, σε τμήμα της Ηπείρου, στα νησιά του Αιγαίου -Κυκλάδες, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία- και η Κρήτη.

Newsroom ΔΟΛ

:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Φοιτητής πανεπιστημίου ετών…εννέα


Μαθηματική διάνοια χαρακτηρίζουν τον καινούριο φοιτητή του Πανεπιστημίου HKBU, March Tian Boedihardjo, οι ακαδημαϊκοί του Χονγκ Κονγκ και μάλλον δεν έχουν άδικο. Ο εν λόγω φοιτητής είναι μόλις εννέα ετών, αλλά κατάφερε να πετύχει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία σε εθνικό διαγωνισμό μαθηματικών. Ο March, ο οποίος είναι ο νεότερος φοιτητής που έχει ποτέ εγγραφεί σε πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και θα ξεκινήσει το ειδικό 5ετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε γιʼ αυτόν το Σεπτέμβριο, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι δυσκολευόταν να επικοινωνήσει σε ακαδημαϊκό επίπεδο με τα παιδιά της ηλικίας του. «Μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια μαζί με τους φίλους μου, αλλά είναι αδύνατον να επικοινωνήσουμε σε ακαδημαϊκό επίπεδο», είπε συγκεκριμένα.
Του αρέσει να διαβάζει βιβλία και τρελαίνεται να παίζει ΜONOPOLY, χαρτιά και σκάκι, στο οποίο είναι πολύ καλός. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε για σπουδές στη Βρετανία, αλλά προτίμησε να μείνει στο Χονγκ Κονγκ παρόλο που το ακαδημαϊκό επίπεδο είναι χαμηλότερο, ο μικρός απάντησε με χαρακτηριστική για την ηλικία του ωριμότητα ότι «ο πατέρας μου δεν διαθέτει τόσα χρήματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός πριν γίνει δεκτός από το πανεπιστήμιο πέρασε από interview, στο οποίο τα πήγε πολύ καλύτερα από αρκετούς ενήλικες συμφοιτητές του και άφησε άφωνους τους τέσσερις εξεταστές του, οι οποίοι τον θεωρούν ιδιαίτερα προικισμένο και δηλώνουν υπερήφανοι που θα είναι καθηγητές του.



Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Σήμερα το βράδυ ο πλανήτης Άρης θα πλησιάσει τη γη σε απόσταση 34.65Μ μίλια ώστε να φαίνεται πεντακάθαρα με γυμνό μάτι σε μέγεθος ίσο με της σελήνης. Απόψε λοιπόν, στις 12.30π.μ. ο ουρανός μας θα έχει δύο φεγγάρια, γεγονός που θα επαναληφθεί το 2287 :)

Υ.Γ. Δεν βρήκα κάποια επίσημη πηγή, το διάβασα στην τοπική εφημερίδα. Αν κάποιος έχει κάτι αναλυτικότερο ας το επισυνάψει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Αυτό αν θυμάμαι καλά είναι ένα παλιό hoax. Θα βρω info και θα επανέλθω.
Σορρυ Σουσπι (κατά το Ζούμπι! :P) :(

-------------------------------------
https://www.skyandtelescope.com/news/8708182.html

The August Mars Hoax Is Back

NO WAY. This is a screen shot from the version of the August Mars chain letter we received today, giant type and all. Earlier the letter mentions that the Mars view has to be magnified 75 times, but that's easy to overlook if you're skimming, and even that hasn't been true since August 2003. For the real comparison, see below.
S&T: Alan MacRobert
Yes, the annual August Mars Hoax is back.

Actually, "hoax" is the wrong word, unless some joker out there is spreading it knowingly (quite possible). It's an e-mail chain letter claiming that Mars is about to come closer than ever in history and will look as big and bright as the full Moon with the naked eye. If your well-meaning great-aunt or your cousin's brother-in-law's dog hasn't sent it to you yet, it's probably just a matter of time.

What's going on is this. Back in 2003 (that's 2003 with a "3" on the end, folks), Mars had an especially favorable opposition, coming close enough to Earth to appear 25 arcseconds wide. By comparison, Mars is about 8" wide now (August 2007) and will grow to 16" wide around its opposition in December 2007.


THE REAL STORY. Even when Mars is at opposition, which it won't be until December 2007, it looks like an orangish star, nowhere near as big and bright as the full Moon.
S&T: Rick Fienberg
Back then, someone e-mailed someone else pointing out that at a magnification of 75× in a telescope, Mars would appear as big in the eyepiece (½° wide) as the Moon does unmagnified. True enough. But two things happened, as often do with chain letters. It got rewritten bit by bit to improve the story as it got passed around, so that the "75×" was downplayed or even left out. And the chain letter kept going and going long after August 2003 was history.

https://www.universetoday.com/2007/07/25/will-the-mars-look-as-big-as-the-moon-on-august-27-nope/
Will Mars Look as Big as the Moon on August 27? Nope

Every year around this time, an email circulates across the Internet speculating that on August 27th, Mars will look as big as the Moon in the sky. And every year, I go ahead and debunk it. Here's a link to last year's version. Once again, I'd like to inoculate all my Universe Today readers, to make sure you understand what's going on, and you're prepared to explain to your eager friends why this non-event isn't going to happen.

Ωραία θα ήταν, αλλά χάσαμε :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Αυτό αν θυμάμαι καλά είναι ένα παλιό hoax. Θα βρω info και θα επανέλθω.
Σορρυ Σουσπι (κατά το Ζούμπι! :P) :(

Δηλαδή δεν ισχύει; :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Όχι δυστυχώς! :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Μα, κι εγώ είχα ακούσει ότι ισχύει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene

Διάσημο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,430 μηνύματα.
Ρε παιδιά το είχε βάλει και στο in.gr. Και εγώ γιαυτό το είχα πιστέψει. Δηλαδή άκυρο έτσι? όχι πως θα βλέπαμε και τίποτα με τόσο καπνό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
THE REAL STORY. Even when Mars is at opposition, which it won't be until December 2007, it looks like an orangish star, nowhere near as big and bright as the full Moon.
Αλλά και αλήθεια να είναι, δε θα αργήσουμε να το διαπιστώσουμε, ναι? :P

Βρήκα και σχετική ελληνική δημοσίευση που δίνει εξηγήσεις:

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης έχοντας την αίσθηση του χιούμορ και μέρος της γνώσης για θέματα αστρονομίας πληροφορεί το κοινό σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για το φαινόμενο μέγεθος του πλανήτη Άρη.

Δημοσίευμα : «Ο Πλανήτης Άρης θα είναι ορατός στον ουρανό αυγουστιάτικη νύχτα»
Απάντηση ΣΕΑΘ : Γιατί τώρα δεν τον βλέπουμε ; Ο Άρης φαίνεται εδώ και καιρό στον ουράνιο θόλο (σαν κουκίδα - σαν αστέρι) μερικές ώρες πριν την ανατολή του Ήλιου. Στις 27 Ιουνίου 2007 ανατέλλει στις 02,15 το πρωί... και στις 27 Αυγούστου 2007 ανατέλλει στις 00,18.
ΛΑΘΟΣ Δημοσίευμα: «Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι. Καλύτερη στιγμή για παρατήρηση θα είναι στις 27 Αυγούστου (ΣΕΑΘ: ποια χρονιά ;) στις 12,30 το βράδυ, όταν ο Άρης έρθει σε απόσταση 34,65 μίλια».
Απάντηση ΣΕΑΘ : Ο Άρης στις 27 Αυγούστου 2007 (μάλλον για αυτή τη χρονιά θα αναφέρεται) θα βρίσκεται σε απόσταση 1,18 au = 176,528,000 χλμ και ΟΧΙ στα 34,65 μίλια. Ο Άρης ποτέ δεν πρόκειται να φαίνεται σαν την Σελήνη (1800 δεύτερα λεπτά της μοίρας). Αλλά το πολύ να γίνει 25" δεύτερα λεπτά της μοίρας όσα χρόνια και αν περάσουν (πρακτικά για τον γυμνό μάτι μια κουκίδα στον ουρανό). Άμα τον θέλετε μεγάλο σαν την Σελήνη δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα μεγάλο τηλεσκόπιο....
ΛΑΘΟΣ Δημοσίευμα : «Η εικόνα θα είναι μοναδική»
Απάντηση ΣΕΑΘ: Η εικόνα αυτή (ο Άρης με φαινόμενη διάμετρο σαν την Σελήνη) ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γίνει μοναδική για τους κατοίκους της Γης. Η εικόνα αυτή μπορεί να γίνει μοναδική μόνο για κατοίκους των δορυφόρων του Άρη Φόβου και Δείμου. Συγκεκριμένα (προσοχή εδώ) (η Σελήνη καλύπτει το 0,0008% του ουράνιου θόλου): Α) ένας μελλοντικός κάτοικος του Φόβου, θα βλέπει ένα γιγάντιο πλανήτη (τον Άρη) με φαινόμενη διάμετρο 60o (χονδρικά περίπου το 11% του ουράνιου θόλου) Β) ή αντίστοιχα για τον Δείμο, που ένας μελλοντικός κάτοικος θα μπορεί να βλέπει τον Άρη με φαινόμενη διάμετρο 19ο (χονδρικά περίπου 1% του ουράνιου θόλου). Πάντως στις 27 Αυγούστου 2007 ο ουρανός θα είναι μοναδικός μια και κάθε νύχτα είναι διαφορετικός, λόγω τις απειροελάχιστης κίνησης των αστέρων, της κίνησης των πλανητών αλλά και της Σελήνης (αγνοώ χάριν συντομίας κομήτες & αστεροειδείς).
ΛΑΘΟΣ Δημοσίευμα : «Θα μοιάζει σαν να έχει η Γη 2 φεγγάρια»
Απάντηση ΣΕΑΘ : Η Γη δεν πρόκειται να έχει ποτέ στο κοντινό μέλλον 2 φεγγάρια, εκτός αν συμβεί κάτι το πραγματικά συνταρακτικό - και εξ όσων γνωρίζω δεν έχει αναφερθεί στους επίσημους παγκόσμιους αστρονομικούς κύκλους. Ο Άρης έχει 2 φεγγάρια τον Φόβο και το Δείμο.
Δημοσίευμα : «Η επόμενη φορά που ο Άρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287»
Απάντηση ΣΕΑΘ : Για το έτος 2287 συμφωνούμε (προσέγγιση του Άρη θα έχουμε)... το πρόβλημα είναι ότι δεν θα γίνει όσο η Πανσέληνος.... μια και θα είναι πάλι μια κουκίδα στον ουρανό.

Γενικές παρατηρήσεις από ΣΕΑΘ :

1.
Ο Άρης βρέθηκε κοντά στην Γη στις 27/8/2003 (σε απόσταση 55,756,000 χλμ και φαινόταν στον ουρανό σαν κουκίδα με φαινόμενη διάμετρο 25,1" (δεύτερα της μοίρας). Ο Άρης θα βρεθεί πάλι κοντά στην Γη στις 28/8/2287 (σε απόσταση 55,686,000 χλμ και θα φαίνεται στον ουρανό σαν κουκίδα με φαινόμενη διάμετρο πάλι 25,1" (δεύτερα της μοίρας).

2.
Η Σελήνη και ο Άρης βρίσκονται περίπου στην «ίδια απόσταση» στο ηλιακό μας σύστημα, εδώ και περίπου 3,5- 4 δισεκατ. χρόνια και δεν πιστεύω ότι στο κοντινό χρονικό διάστημα θα συμβεί κάτι τόσο συνταρακτικό το οποίο θα αλλάξει την χωρική κατανομή (ταχύτητες - συντεταγμένες) στο ηλιακό σύστημα.
https://eygenia.blogspot.com/2007/08/blog-post_06.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
να είστε καλά για τις διευκρινήσεις, γλίτωσα το ξενύχτι :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Τελικά ήταν όντως ψεύτικη η είδηση για το "διπλό φεγγάρι"

Το θυμήθηκα γύρω στις 00.45, μπήκα στο δωμάτιο που κοιμόταν η αδερφή μου, άνοιξα τη μπαλκονόπορτα και εξήλθα (αφήνοντας τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή :P) Ανέβηκα στην ταράτσα και βίωσα μία μέτριου μεγέθους απογοήτευση αφού μετρώντας προσεχτικά τα φεγγάρια βρήκα μόνο ένα. Την όμορφη στιγμή ησυχίας ξάφνιασε ένα "μπαμ" και μια στριγκλιά :P Κατέβηκα στο μπαλκόνι και εισήλθα στο δωμάτιο μέσα σε μια τρεμάμενη εικόνα περιστοιχιζόμενη από καπνούς ενώ στο βάθος έπαιζε το soundtrack του εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες :P Άνοιξα τα φώτα και η αδερφή μου είχε ξυπνήσει και με καντήλιαζε. Όπως με ενημέρωσε, ξύπνησε και αντίκρισε την ανοιχτή μπαλκονόπορτα και κάπου εκεί έπαθε το πρώτο σοκ το οποίο και αποκορυφώθηκε με το 'μπαμ' της πόρτας (που χτύπησε με τον αέρα) ακολουθούμενο από την κραυγή αγωνίας :P Ύστερα εμφανίστηκα εγώ στο σκοτεινό σκηνικό τρομάζοντας την, αλλά αφότου άνοιξα τα φώτα και αναγνώρισε οτι την τιμούσα με την παρουσία μου στις 00.45 στο δωμάτιο, χάρηκε ιδιαίτερα και άρχισε τα καντήλια (είναι μία ειδική μορφή έκφρασης ενθουσιασμού και συμπάθειας, προχωρημένης μεθοδολογίας :P)

Τεσπα, δεν με χάλασε τόσο η έλλειψη του Άρη από τον ουρανό μιας και γελούσα κανένα μισάωρο με το παραπάνω :P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Ο hacker του iPhone!

Ο νεαρός που κατάφερε να "σπάσει" το δεσμό που συνδέει το iPhone, με το ασύρματο δίκτυο της εταιρείας AT&T, απελευθερώνοντας το κινητό τηλέφωνο για χρήση, σε δίκτυα και άλλων εταιρειών ακόμη και υπερατλαντικών, εμφανίστηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και δεν δίστασε να επιδείξει το δεύτερο iPhone στον κόσμο. Και αυτό δεν είναι της Apple, αλλά του ίδιου του hacker που είναι και ο πρώτος που έφτιαξε το δικό του iPhone.

Ο 17χρονος George Hotz, είναι hacker από το Glen Rock του New Jersey. Δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε τα chats στο διαδίκτυο, ξεδιπλώνοντας τη σκέψη του ότι θέλει να "ξεκλειδώσει" τους κωδικούς της Apple, κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να δημιουργήσει το δεύτερο iPhone παγκοσμίως. Κι όμως. Οχι μόνον τα κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του, με συστήματα συγκόλλησης και λογισμικό που ξεπερνά κάθε φαντασία, αλλά απέσπασε και επαγγελματική συμφωνία με την CertiCell, εταιρεία επισκευής εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας με έδρα το Kentucky, που ενδιαφέρθηκε να τον προσλάβει. Στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, ο Hotz ισχυρίζεται ότι πούλησε την ιδέα του με αντάλλαγμα ένα αυτοκίνητο Nissan 350Z.

Ο 17χρονος Hotz, δήλωσε ωστόσο ότι θα αποστείλει τα τρία νέα iPhones σε ισάριθμους συνεργάτες του που τον βοήθησαν μέσω internet να "σπάσει" το μονοπώλιο της Apple Inc's. Χρειάστηκαν 500 ώρες, ή αλλιώς 8 ώρες την ημέρα, από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone, στις 29 Ιουνίου. Ο Hotz έκανε τη συμφωνία με τον Terry Daidone, συνιδρυτή της CertiCell, που υποσχέθηκε στον 17χρονο να τον προσλάβει ως σύμβουλο στην εταιρεία του.

"Never give up, never surrender",
δηλαδή "μην εγκαταλείπετε ποτέ", είναι το μήνυμα του 17χρονου Hotz, που εξαιρετικά άνετος, φυσικά και δεν αποκάλυψε τα μυστικά του. Περισσότερα στην σελίδα του στο internet.
Από contra.gr

George Hotz's blog
George Hotz's Homepage
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
ΔΕΠΑ: Αναπτύσσει δίκτυο οπτικών ινών

Στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών προχωρά η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), επιχειρώντας να «προκαλέσει» το μονοπώλιο του ΟΤΕ. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Δημόσια Εταιρεία Αερίου ξεκίνησε την τοποθέτηση οπτικών ινών στο δίκτυό της, με στόχο να αξιοποιηθεί από άλλους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η εταιρεία μάλιστα εγκαθιστά οπτικές ίνες, όχι μόνον στους αγωγούς υψηλής πίεσης (ίνες κορμού) - όπως έπραξε μέχρι σήμερα- αλλά και στους αγωγούς χαμηλής πίεσης, που φτάνουν στα κτίρια (οικίες, γραφεία) των τελικών καταναλωτών. Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΠΑ, η επιχείρηση αρχικά τοποθετούσε οπτικές ίνες μόνον για τον έλεγχο του εσωτερικού συστήματος του δικτύου της. Οι συγκεκριμένες ίνες όμως είναι υψηλής χωρητικότητας και μόνο το 20% αυτής της χωρητικότητας αξιοποιείται για τις ανάγκες της εταιρείας. Το γεγονός αυτό - σε συνδυασμό με την πρακτική αντίστοιχων εταιρειών παροχής αερίου στο εξωτερικό - αποτέλεσε την αφορμή για την αποδοτικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου δικτύου οπτικών ινών και στη δημιουργία ενός περισσότερο εκτεταμένου δικτύου που θα φτάνει στην πόρτα του καταναλωτή.

Το σημαντικό πλεονέκτημα της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», είναι ότι για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών υπάρχει σχεδόν μηδενικό κόστος για την ίδια. Αυτό δεν ισχύει για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, καθώς οι τελευταίοι πρέπει να «σκάψουν» όλους τους δρόμους για να επιτύχουν την ανάπτυξη του δικτύου. Η ΔΕΠΑ όμως, μέσω των θυγατρικών της Επιχειρήσεων Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) ούτως ή άλλως «σκάβει» τους δρόμους με στόχο να φέρει το φυσικό αέριο στους καταναλωτές. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αναζήτησης εταιρείας-συμβούλου που θα αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΠΑ για την αξιοποίηση του δικτύου οπτικών ινών. Η διαδικασία ωστόσο πάγωσε τις τελευταίες ημέρες λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου και η ενεργοποίησή της αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές. Η πρόσληψη δε της εταιρείας -συμβούλου τοποθετείται περίπου δύο μήνες μετά την επανέναρξη της διαδικασίας.

Τέλος, η ΔΕΠΑ έχει έρθει σε επαφές με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες προκειμένου να διερευνήσει το ενδιαφέρον μίσθωσης των οπτικών ινών σε τρίτους και, σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης αερίου, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

myphone

Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση. Νομίζω πως θα βοηθήσει να πέσουν ακόμη περισσότερο οι τιμές παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας internet κλπ. Και φυσικά να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Wishful

Δραστήριο μέλος

Ο Wishful αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 617 μηνύματα.
Κ είδαμε τον κύριο 1,να μας εκφράζει τη θλίψη του....διαβάζοντάς τη !!! Κάηκαν αθώοι άνθρωποι ομοεθνείς του & χρειζόταν να...διαβάζει την θλίψη του,για να μήν...την ξεχάσει...!!! Τόσα μίλια μακρυά απ'αυτούς,αλλά κι απο την
πραγματική θλίψη του.
Ο κύριος 2,απ'την παρέα του προηγουμένου κυρίου,σπέρνει & αφήνει εδώ κι εκεί υπαινιγμούς,με σκοπό την αποποίηση κάθε ευθύνης,καταδεικνύοντας τον κύριο 1 σαν τον μοναδικό ένοχο !
Με προοπτική βεβαίως...
Το επόμενο σκηνικό του χιλιοπαιγμένου έργου,θα είναι το δίχως άλλο,θα είναι η αντεπίθεση & η διαμάχη για το ποιός
έφταιξε...
Ανώφελη διαμάχη & ανούσια,αλλά & ανόσια,πάνω απο τα πτώματα οικογενειών !!!
Κ μ'αυτή τη διαμάχη,μετά απο Χ χρόνια,η καταστροφή κ ο
αφανισμός θα βρούν πάλι την εύκολη λεία !
Τους απλούς ανθρώπους,που θα θρηνούν πάλι τα παιδιά τους...
Κ τους κυρίους 1 & 2 ή α & β,να παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας με αλληλοκατηγορίες δήθεν.

Είναι όλοι υπεύθυνοι ! Κ ο 1 κ ο2 κ ο Χ αρμόδιος 'η εμπλεκόμενος,εδώ κ πολλά χρόνια !! Δεκαετίες !!!

Ας αφήσουν το θέατρο του παραλόγου κατα μέρος για τώρα
& ας προλάβουν τον επόμενο εφιάλτη & την εκτόμβη αθώων
ψυχών !
Τώρα,κατάντησαν όλα...ίσιωμα.Τώρα ας κάνουν δρόμους,
αντιπυρικές ζώνες,παρατηρητήρια,ας επανδρώσουν τις υπηρεσίες προστασίας των δασών(& όχι μόνο) !
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν τον όλεθρο,αν δε γίνουν αυτά,θα είναι καταδικασμένοι στον αιώνα να θρηνούν !
Χωρίς μίζες,πληστηριασμούς,σφετερισμούς & τα γνωστά διάφορα που θα κάνουν τα έργα χρονοβόρα εως αδύνατα !
Επιτέλους Η Ελλάδα δε μπορει να θυσιάζεται πάντα στο...χρώμα...θα πεθάνει έτσι !!!:(:(:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν τον όλεθρο,αν δε γίνουν αυτά,θα είναι καταδικασμένοι στον αιώνα να θρηνούν !
ή ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ "Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ" και να την κάνουν από εκεί!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Wishful

Δραστήριο μέλος

Ο Wishful αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 617 μηνύματα.
ή ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ "Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ" και να την κάνουν από εκεί!!!
:(Δε θα ήταν παράλογο να κάνουμε μια υπόθεση οτι πρόκειται για αρχικό στόχο & κίνητρο για την καταστροφή ! Τίθεται κι ένα άλλο θέμα μέσα στα χιλιάδες που προκύπτουν.
Π.Χ. Κάποιος είχε ένα σπίτι,ένα χωράφι,κάποια ζώα ή γενικά κάποια μέτρα γής εκεί.
Τώρα έμειναν μόνο τα μέτρα ! Ούτε ο άνθρωπος ούτε όλα τα υπόλοιπα ! Ποιοί θα σπεύσουν ν'αγοράσουν...???:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Ποιοί θα σπεύσουν ν'αγοράσουν...???:/:
Εδώ ταιριάζει μάλλον εκείνο που λέει ο Ιησούς Χριστός: "Όπου το πτώμα, εκεί συντάσσονται και ..." τα όρνεα!:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top