Συρία, ένας πόλεμος μπροστά;

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Παράξενο που δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα από κάποιον που ασχολείται.

Ρώσικα στρατεύματα έχουν μεταφερθεί στη Συρία, μαζί με Κινέζικα και από το Ιραν για άσκηση.

Η Ρωσία φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν θα κάτσει άπραγη, όπως έκατσε με τη Λιβύη.

Σήμερα καταρρίφθηκε Τούρκικο αεροπλάνο που πέρασε τα σύνορα της Συρίας. Δεν έχει βγει τίποτα επίσημο για τον λόγο που έπεσε, αλλά με τα Ρώσικα s-300 τριγύρω δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν τα κατέρριψαν με την βούληση τους.

(Ανανέωση 17.35): Η τουρκική Χουριέτ μεταδίδει ότι όντως το τουρκικό μαχητικό (δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ήταν F-4E 2020 ή μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4E) είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, αλλά μετά την πτώση του, οι Σύροι έδωσαν άδεια στους Τούρκους και πλησίασαν την περιοχή ενώ τους παρέδωσαν και τους πιλότους.

----------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 16.48): Οριστικό: Καταρρίφθηκε από πυρά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2 το τουρκικό μαχητικό κρούσης F-4E 2020 (κατ'άλλες πηγές RF-4E) που παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο και οι δύο πιλότοι αιχμαλωτίστηκαν. Το Reuters μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε επάνω από το συριακό έδαφος. Επίσης το λιβανέζικο κανάλι "Αλ Μπαγιαντέρ" μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε από πυρά της συριακής αεράμυνας.

-------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο): Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με ένα μαχητικό κρούσης F-4E 2020 Τερμινέϊτορ (υπάρχει και μαρτυρία ότι είναι αναγνωριστικό RF-4) την ώρα που αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη Συρία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας. Συριακές πηγές μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU2 καθώς είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο.

Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός Στρατός αναφέρει ότι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μάχης αμέσως μόλις διακόπηκε η επικοινωνία με το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, και χάθηκε από τα ραντάρ. Συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος στη θάλασσα και απειλούν ότι θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε αεροσκάφης ή ελικόπτερο παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο. Πάντως λέγεται ότι έπεσε σε διεθνή ύδατα 8 μίλια από τις συριακές ακτές.

Oι Τούρκοι έχουν στείλει δύο φρεγάτες και σκάφη της ακτοφυλακής.

Μία πηγή από την Δαμασκό μετέδωσε ότι το αεροσκάφος "Πιθανόν να καταρρίφθηκε από μαχητικό MiG-29 της συριακής Αεροπορίας". To αεροσκάφος είχε φύγει από το αεροδρόμιο Ερχάκ της Μαλάτειας από όπου επιχειρούν τα F-4 2020 Terminator και χάθηκε στις 11.58 τοπική ώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εκτάκτως μεταβαίνει στην Άγκυρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το επεισόδιο της κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους, στη Συρία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρισκόταν εν πτήση για την Κωνσταντινούπολη όταν έγιναν γνωστές οι αναφορές για το επεισόδιο δίνοντας εντολή για επιστροφή στην Άγκυρα.

Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τη κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το τουρκικό F-4E/2020 (κατ΄ άλλες πηγές RF-4E) κατέπεσε τουλάχιστον 1 με 2 ν.μ. εγγυτέρα στις ακτές της Συρίας από ότι μεταδιδόταν αρχικά. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Συρία εξέφρασε τη λύπη της για το επεισόδιο αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. .

Και η Κίνα στέλνει δυνάμεις! Κολοσσιαία άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στη Συρία

Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση στην Συρία και όλες οι ελπίδες για αποτροπή μιας ακόμα χειρότερης εξέλιξης είναι στις συζητήσεις Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν στους G20. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μεταδίδει ότι αποφασίστηκε να διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν πρόκειται να λάβουν χώρα στην Συρία με την συμμετοχή των συριακών ενόπλων δυνάμεων, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο.

Συνολικά 90.000 προσωπικού, 400 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και 900 άρματα μάχης πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτά τα γυμνάσια. Ήδη έχει ζητηθεί άδεια από την Αίγυπτο για την διέλευση 12 κινεζικών πλοίων στα τέλη Ιουνίου με κατεύθυνση την Ταρτούς.

Προφανώς η ρωσική δύναμη που πρόκειται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη θα εμπλακεί στην άσκηση η οποόια βέβαια είναι μοναδική: Εκτός του ότι πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα στη Μ.Ανατολή και η Κίνα είναι η πρώτη φορά που στέλνει, επίσης στρατεύματα.

Αναφορικά με την αποστολή των κύριων ρωσικών μονάδων (έχουν προηγηθεί άλλες μικρότερες μονάδες) στην Συρία ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ, δήλωσε ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στην Συρία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο».

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούμενες από μονάδες Spetznatz, GRU και πεζοναύτες θα έχουν και αεροπορική κάλυψη που σημαίνει ότι επιβεβαιώνετι ακι η πληρφορία του defencenet.gr οτι ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στην Συρία αφού το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου, το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα.

Όλα τα παραπάνω είναι σε απάντηση της προσπάθειας των δυτικών να επιβάλλουν no-fly-zone στη Συρία κατά το πρότυπο της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει την κάθετη αντίδραση της Ρωσίας η οποία είναι αποφασισμένη "να τραβήξει το σχοινί".

Πάντως ελπίζεται ότι Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν θα βρούν μία μέση λύση και θα αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση γιατί διαφορετικά ολα είναι ανοιχτά (και η Ελλάδα πολύ κοντά σε όλα αυτά...).

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για πείτε τη γνώμη σας.

Α και αν σκεφτείτε καλύτερο τίτλο ας το αλλάξει κάποιος mod :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Αρχισαν τα όργανα....;)

Ο ίδιος ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι “η Συρία κατέρριψε μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκικής ΠΑ”, προσθέτοντας ότι η Δαμασκός ζήτησε συγνώμη για τη κατάρριψη! Αυτά μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι πιθανό πια να ξεφύγει από κάθε έλεγχο αν και ο τρόπος με τον οποίο ο Ερντογάν παραουσίασε το θέμα στις δηλώσεις του -προβάλοντας τη συγνώμη της Δαμασκού- αφήνει κάποια περιθώρια ελπίδας ότι δεν θα έχουμε -τουλάχιστον τώρα- κλιμάκωση.

Κάτι ετοιμάζεται - Νέα δήλωση Ε.Μπαγίς για "Τούρκους Δ.Θράκης" - Η αντίδραση Φ.Φράγκου
20-06-2012 15:42:14 - Δεύτερη "προειδοποιητική" δήλωση μέσα σε 24 ώρες από Τούρκο αξιωματούχο, τον Έγκεμεν Μπαγίς για "καλύτερη μεταχείριση των Τούρκων της Δ.Θράκης" και πλέον είναι σαφές ότι "κάτι ψήνουν". Αλλά λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο".
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος έχει ετοιμάσει ολόκληρο σχέδιο ψυχολογικής "περίσφιγξης" των ελάχιστων εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας με την δημιουργία στρατιωτικών κέντρων στις περιοχές που το τουρκικό προξενείο και η ΜΙΤ επιδεικνύουν ιδιαίτερη δραστηριότητα: Αναβάθμιση του κέντρου προωθημένης εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης (Γλαύκη) το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το ανάλογο κέτρο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο υπουργός την εποχή που ήταν Α/ΓΕΣ στην Νέα Σάντα Ροδόπης, στη "καρδιά" των μειονοτικών περιοχών.
Όπως σημείωνε κάτοικος της περιοχής: "Αυτοί (σ.σ.: οι εξτρεμιστές και οι πράκτορες του προξενείου), μόνο από στρατιωτικές στολές και από στρατό καταλαβαίνουν. Παίρνει θάρρος και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που είναι νομοταγείς Έλληνες όταν βλέπουν τον στρατό δίπλα τους".
Όλα αυτά την στιγμή που μετά την Α.Νταβούτογλου που απείλησε ευθέως με "προστασία των Τούρκων τη Δ.Θράκης από την Τουρκία που έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει", σήμερα ο Ε.Μπαγίς ζήτησε "Καλύτερη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους "Τούρκους της Ελλάδας" και άμεση ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα"! Και συμπλήρωσε: "Εμείς δεν θα συμπεριφερθούμε στην ελληνική μειονότητα, όπως φέρονται οι Έλληνες στους Τούρκους της Ελλάδας. Και απορώ γιατί δεν έχει ανεγερθεί ακόμα τζαμί στην Αθήνα». Αλλά προχώρησε και ακόμα περισσότερο αφού ζήτησε και την ίδρυση θεολογικής ισλαμικής σχολής (!) ως αντιστάθμισμα του ανοίγματος της Σχολής της Χάλκης!
«Είναι σημαντικό να υπάρξουν ταυτόχρονα βήματα καλής θέλησης από τις δύο χώρες», είπε ο Μπαγκίς και συνέχισε λέγοντας ότι όπως η Τουρκία προχωρά στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζητά οι «Τούρκοι της Ελλάδας» να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν τους δικού τους κληρικούς.
«Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη. Έχουμε όλους τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς», κατέληξε…
Είναι η δεύτερη πρόκληση μέσα σε 24 ώρες και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ούτε μιλιά! Φοβούνται - Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Τα ΄χουν χαμένα στην Άγκυρα! Εκτός από το RF 4, καταρρίφθηκε και η αξιοπιστία της Τουρκίας

Τα ΄χουν χαμένα! Η αμηχανία της Άγκυρας στη διαχείριση της κρίσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι είναι εμφανέστατη. Τη μία στιγμή παραδέχονται ότι αεροσκάφος της ΠΑ καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας και την επόμενη αρχίζουν να “τα μασάνε”, υποστηρίζοντας ότι ακόμη δεν είναι βέβαιοι.
Βέβαιο είναι ότι οι δύο πιλότοι αγνοούνται, αν και στην αρχή οι Τούρκοι διαβεβαίωναν ότι έχουν σωθεί!

Ανώνυμες πηγές από την Άγκυρα διέρρευσαν στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ο Ερντογάν, πριν ξεκινήσει η έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου ασφαλείας προσπάθησε να τα μαζέψει,υποστηρίζοντας ακόμη ότι δεν μπορεί να μιλήσει για κατάρριψη. Δεν επιβεβαίωσε επίσης την έκφραση λύπης από τη Δαμασκό, την οποία οι ίδιες ανώνυμες πηγές είχαν διαρρεύσει στα τουρκικά ΜΜΕ.


Ο Ερντογάν αρνήθηκε να πει κάτι για τη τύχη των πιλότων διαψεύδοντας όμως ότι έχουν συλληφθεί από τις συριακές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να πείσουν ότι το αεροσκάφος πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο,αλλά προφανώς ψεύδονται. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι RF 4 , φωτογραφικό Phantom και είναι βέβαιο ότι βρισκόταν σε απόσταση κοντά στα παράλια της Συρίας εκτελώντας αποστολή φωτογράφισης στόχων στη Συρία.
Ενέργεια εχθρική πέρα για πέρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Παιδιά τα πράγματα δεν πάνε καλά. Με οποιαδήποτε ανάμειξη της Αμερικής από εδώ και πέρα θα μιλάμε για Γ Παγκόσμιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Παιδιά τα πράγματα δεν πάνε καλά. Με οποιαδήποτε ανάμειξη της Αμερικής από εδώ και πέρα θα μιλάμε για Γ Παγκόσμιο.
Για εκεί πάει...
Κι επειδή εμείς είμαστε υπερπολύτιμο γεωστρατηγικό οικόπεδο ανάμεεσα σε 3 ηπέιρους, δεν μας αφήνουν να καταρρεύσουμε.
Πάλι οι αμερική έβαλε πλάτη...για μάς όπως εδώ και πολύ καιρό, και κλάμα η αριστερά,που δεν μπόρεσε πάλι όπως με τον εμφύλιο να μας αποξενώσει απο τη Δύση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Πάλι οι αμερική έβαλε πλάτη...για μάς όπως εδώ και πολύ καιρό, και κλάμα η αριστερά,που δεν μπόρεσε πάλι όπως με τον εμφύλιο να μας αποξενώσει απο τη Δύση.

Καλά, να σου πω, και Χίτλερ και Ομπάμα ταυτόχρονα;
Έναν-έναν τους γκόμενους η ΧΑ, γιατί στο τέλος θα την πούνε και πουτάνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
εκτελώντας αποστολή φωτογράφισης στόχων


λολ, τι @@ες
δεν έχουν ακουστά το google earth? :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Πάντως άποψη μου είναι ότι και οι δυο "μεγάλες" πλευρές θέλουν να αποφύγουν μεγάλες διαμάχες. Αν γίνει κάτι θα είναι με κράτη "υποχείρια" όπως πχ η Τουρκία, εξού και το τούρκικο αεροπλάνο που έριξαν. Σιγά σιγά θα κοιτάνε τις αντιδράσεις των Ρώσων-Συριανών με πειραματόζωα-χώρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος έχει ετοιμάσει ολόκληρο σχέδιο


χαχαχααχχα
:P
μλκ το θελω για υπογραφη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
Ο προεδρος της Συριας απο οσο εχω δει το θεμα ειναι φιλοαμερικανος,γι αυτο και οι αμερικανοι μενουν αμετοχοι.Αλλιως θα εκαναν οτι εκαναν στο Λιβανο.Ελπιζω να αποφευχθει κατι τετοιο,θα ηταν καταστροφικο για τη περιοχη και την ανθρωποτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ο προεδρος της Συριας απο οσο εχω δει το θεμα ειναι φιλοαμερικανος,γι αυτο και οι αμερικανοι μενουν αμετοχοι.Αλλιως θα εκαναν οτι εκαναν στο Λιβανο.Ελπιζω να αποφευχθει κατι τετοιο,θα ηταν καταστροφικο για τη περιοχη και την ανθρωποτητα.


λολ με την καμία, κάνει μπαμ ότι οι Αμερικανοί θέλουν να τον ανατρέψουν. Αν ήταν όλα μέλι γάλα με την Αμερική τότε Ρωσία και Κίνα δε θα χαν μπλεχτεί εξαρχής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
λολ με την καμία, κάνει μπαμ ότι οι Αμερικανοί θέλουν να τον ανατρέψουν. Αν ήταν όλα μέλι γάλα με την Αμερική τότε Ρωσία και Κίνα δε θα χαν μπλεχτεί εξαρχής.
To μονο σιγουρο ειναι πως οι δυναμεις αυτες δε νοιαζονται για τη δικτατορια στις χωρες αυτες,αλλα για τους πορους που διαθετουν.Και επειδη μιλαμε για πολλα λεφτα,πιστευω οτι θα υπαρξει συγκρουση.Η οποια θα ειναι καταστροφικη για ολους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Πείτε μου ότι το "ενας πολεμος μπροστα" δεν ειναι συστραν-ικη μεταφραση της αμερικανιας "a war ahead"


:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
υπαρχει λογος που υπαρχουν πανεπιστημια που διδασκουν διεθνεις σχεσεις και πολιτικες επιστημες. Γιατι αν καταφευγαμε σε συζητησεις τετοιου επιπεδου απλουστευσης ζητω που καικαμε.

"αν μπλεχτει η αμερικη παμε για γ παγκοσμιο" λολ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
υπαρχει λογος που υπαρχουν πανεπιστημια που διδασκουν διεθνεις σχεσεις και πολιτικες επιστημες.


ναι, για να παιρνουν διδακτορικά οι γονοι των πολιτικών οικογενειών τους

:worry:

υγ. "διεθνεις σχεσεις"
πεταμενα λεφτα ρε φιλε...
πεταμενα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
υπαρχει λογος που υπαρχουν πανεπιστημια που διδασκουν διεθνεις σχεσεις και πολιτικες επιστημες. Γιατι αν καταφευγαμε σε συζητησεις τετοιου επιπεδου απλουστευσης ζητω που καικαμε.

"αν μπλεχτει η αμερικη παμε για γ παγκοσμιο" λολ

Από κάτω γράφω ότι κανένας δεν θέλει μεγάλη διαμάχη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
Πολλοί κατέκριναν και κατακρίνουν τις επεμβάσεις του NATO σε συγκεκριμένες περιοχές, Βοσνία, Κόσοβο, Ιράκ, Αφγανιστάν κτλ και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο. Τι προτείνουν τώρα όμως πχ στην περίπτωση της Συρίας που όντως γίνονται εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας? Που ο άμαχος πληθυσμός ζητά επειγόντως την ξένη βοήθεια? Όσοι πιστεύουν ότι τέτοιες καταστάσεις λύνονται με διάλογο και κατανόηση απο τις 2 πλευρές, ή δεν κατανοούν την πραγματικότητα ή θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ'εξω ή δεν έχουν δική τους άποψη. Προφανώς, το να καταστείλεις τη βία με βία δεν είναι η καλύτερη λύση, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η δράση είναι αναγκαία αν όχι επιβάλλεται και σίγουρα με το να είσαι σ'ένα τραπέζι και να προτείνεις συμβιβαστικές τάχα λύσεις δεν λύνεις το πρόβλημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
το θεμα ειναι να ριξει καποιος τον χασαπη τον ασαντ
αν η ρωσσια απαγορευει την αμερικη ας τον ριξει η ιδια
δεν παει αλλο η σφαγη

τωρα για την τουρκια
ετσι που τα ελει για την πτωση του αεροπλανου
απορω,γιατι και μεις δεν ριχναμε κανενα και να δουμε τι θα πει?
γιατι φοβομαστε διαρκως?

ολο μεσα στα εναερια συνορα μας μπαινουν..

μακαρι να μην γινει πολεμος,,και ουτε θα γινει πιστευω

δεν υπαρχουν λεφτα γιαυτον απλα

απλα καποιες μικροσυγκρουσεις,,μεχρι να ξηλωθει ο ασαντ οπως ο κανταφυ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Γίνεται χαμός σιγά σιγά, πηγές θέλουν την Τουρκία να πέρασε τα σύνορα της Συρίας. Επίσης περιμένουμε ένα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών από την Συρία. Στην τηλεόραση δεν λένε τίποτα, πραγματικά μας αφήνουν στην άγνοια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 848 μηνύματα.
Το περίεργο είναι ότι η Αμερική και οι δυτικές χώρες, αυτά τα φιλελεύθερα και φιλεύσπλαχνα κράτη, ενισχύουν εξοπλιστικά και οικονομικά τους "επαναστάτες" που σφαγιάζουν αμάχους, συροχριστιανούς κ.λπ.
Το περίεργο είναι ότι το καθεστώς του Μπαάθ, με ηγέτη τον Άσσαντ, είναι κοσμικό και υπήρχε μια ισορροπία στις πανάρχαιες κοινότητες της Συρίας. Αυτό άλλαξε με την είσβολή (ναι, εισβολή) των φανατικών ισλαμιστών. Δεν νομίζω πως υπάρχει πληροφορημένος άνθρωπος που να πιστεύει ότι πρόκειται για πραγματικούς εξεγερμένους.
Επίσης, μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Αλ Κάιντα, η κατά τ' άλλα ορκισμένη εχθρός της Αμερικής, παρέχει στήριξη στους εξεγερμένους. Οπότε, έχουμε ένα κοινό μέτωπο τρομοκρατικών οργανώσεων, ΝΑΤΟ και μουσουλμανικών χωρών (πλην Ιράν και Ιράκ) υπέρ των εξεγερμένων και κατά του καθεστώς Μπαάθ. Περίεργο;
Επίσης, είναι περίεργο ότι με την κατάλυση του καθεστώτος Μουμπάρακ, στην Αίγυπτο, εκλέχτηκε πρωθυπουργός φανατικός ισλαμιστής που εναντιώνεται στο Ισραήλ και επιδιώκει σχέσεις με το Ιράν;
Ο Καντάφι που επί 30 χρόνια συνεργαζόταν με τις μεγάλες δυνάμεις, ξαφνικά έγινε καταπιεστής του λαού του;
Κάποτε διάβασα ότι αυτή η εξέλιξη της "Αραβικής Άνοιξης", ευνοεί μόνο τους Ισραηλινούς, καθότι με γείτονες δικτατορικούς μεν , αλλά τηρούντες την εκεχειρία και διατηρώντας ένα κοσμικό κράτος δεν μπορούσε να εγείρει αξιώσεις και διεκδικήσεις.
Με την άνοδο στην εξουσία φανατικών ισλαμιστών που θα διάκεινται εχθρικά προς το Ισραήλ και θα καταπιέζουν αφόρητα κάθε διαφορετική θρησκευτική κοινότητα στις χώρες τους, θα του δώσουν ουσιαστικά πάτημα, το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι μάχεται για την ελευθερία του ενάντια σε φανατικά ισλαμιστικά κράτη που καταπιέζουν αλλόθρησκους πολίτες.
Ήδη, έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες από την Συρία, με λεηλασίες εκκλησιών, γελοιοποίηση χριστιανικών συμβόλων από "εξεγερμένους", οι οποίες προκαλούν έντονα το κοινό αίσθημα.





Υ.Γ. Είναι ένα ενδεχόμενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top