Ο θεμελιώδης νόμος της Πάλης

Νεογέννητος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 848 μηνύματα.


Οτιδήποτε εντός του κόσμου, υπόκειται στους θεμελιώδεις νόμους του: Της Γέννησης, της Εξέλιξης και της Φθοράς. Ο άνθρωπος ως αναπόσπαστο μέρος του δεν ήταν δυνατό να εξαιρείται από αυτή την κοσμική τάξη. Ωστόσο, κανένας από τους προαναφερόμενους νόμους δεν θα μπορούσε να ισχύσει αν δεν τους συνέδεε ένας ακόμη θεμελιώδης και καθοριστικός νόμος, ο οποίος επηρεάζει τα πάντα: Ο νόμος της Πάλης.

Από τους αρχαίους χρόνους, ο άνθρωπος προσπαθούσε να αναζητήσει την αλήθεια των πραγμάτων γύρω από την ζωή και τον κόσμο. Θρησκευτικά δόγματα, κοσμοθεωρίες, φιλοσοφίες, όλα δημιουργήθηκαν από αυτό το απωθημένο. Ένα μεθοδολογικό λάθος στο οποίο υπέπεσαν πολλοί, ήταν ότι προσπάθησαν να εξηγήσουν τον κόσμο μέσα από το ανθρώπινο πρίσμα, αγνοώντας ότι οι νόμοι που διέπουν τον κόσμο προϋπάρχουν του ανθρώπινου είδους και δεν εξαρτώνται από αυτό. Γι’ αυτό έως και σήμερα υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος όταν εφαρμόζεται στο ανθρώπινο είδος, το αποδίδουμε σε δικά μας σφάλματα. Ο νόμος της Πάλης αν και είναι θεμελιώδης, ο οποίος υπάρχει σε κάθε έκφανση της ζωής, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αποτελεί ανθρώπινο ελάττωμα το οποίο μπορεί να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί μέσω της σωστής διαπαιδαγώγησης. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι ένας ακατάβλητος νόμος με καθολική ισχύ πάνω στα έμβια όντα, τα στοιχεία της φύσης έως και τα πλανητικά συστήματα. Είναι ο κινητήριος μοχλός της ίδιας της Δημιουργίας. Πρόκειται για μία πραγματικότητα, την οποία όσο καθυστερούμε να την αποδεχτούμε τόσο περισσότερο θα στρεφόμαστε σε πρότυπα ζωής που οδηγούν σε αδιέξοδα, ακριβώς γιατί αντίκεινται σε φυσικούς νόμους. Ο άνθρωπος πριν επιχειρήσει να αλλάξει τον κόσμο (όπως υποστήριζε διθυραμβικώς και βλακωδώς ο Μαρξ), πρέπει πρώτα να τον κατανοήσει (όπως επιχείρησαν οι φιλόσοφοι). Ίσως στο μέλλον, διλήμματα όπως το σημερινό περί της αέναης πάλης ή της παγκόσμιας ειρήνης να ακούγονται τόσο γελοία όπως ακούγεται σ’ εμάς τους σημερινούς το δίλημμα της επίπεδης ή σφαιρικής γης. Η κατανόηση της λειτουργίας της φύσης στην οποία ανήκουμε και η αποδοχή γεγονότων, όσο σκληρά κι αν είναι για τις σύγχρονες πάγιες αντιλήψεις μας σχετικά με τη ζωή, θα μας έδινε το έναυσμα να αναπτυχθούμε προς το καλύτερο.

Ο νόμος της Πάλης υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ακόμη και μετά την εξαφάνισή μας. Είναι αυτός που κινεί τα πάντα στον κόσμο, αυτός που συνδέει αρμονικά τους προαναφερθέντες θεμελιώδεις νόμους της Γέννησης, της Εξέλιξης και της Φθοράς. Είτε πρόκειται περί σύγκρουσης όπου επικρατεί ο ισχυρότερος, είτε πρόκειται περί σύγκρουσης στοιχείων όπου δημιουργείται κάτι νέο. Το αδύναμο δεν έχει θέση στη φύση, γιατί αν επικρατούσαν τα αδύναμα δεν θα υπήρχε η Ζωή. Χωρίς αυτόν, με λίγα λόγια δεν θα υπήρχαν οι νόμοι της Γέννησης, της Εξέλιξης και της Φθοράς, αλλά μόνον ο νόμος της Στασιμότητας. Τα πάντα στη φύση, στο ζωικό βασίλειο, είναι μία αιώνια σύγκρουση, μία ακατάπαυστη πάλη για επικράτηση. Ο πολιτισμός μας είναι αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης. Γιατί; Κάποιοι αναφέρονται σε συμφέροντα, στην εξουσία κ.ά. όμως δεν είναι αυτά τα πραγματικά κίνητρα. Το βαθύτερο κίνητρο είναι ο νόμος που μας καθορίζει όλους. Διότι μέσω της σύγκρουσης επιτυγχάνεται η αλλαγή. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά πόσες φορές αντικρίσαμε την εκδήλωση της σκληρότητας στη φύση; Κι αν θεωρούμε ότι εμείς απέχουμε πλέον από τέτοιες βίαιες εκδηλώσεις, τότε θα σας θυμίσω τους πολέμους που διεξάγουμε, τις κοινωνικές συγκρούσεις, τον ανταγωνισμό ή τον υγιή συναγωνισμό μεταξύ των ανθρώπων, τις οπαδικές και μη οδομαχίες για να διαπιστώσετε ότι αυτός ο νόμος δεν επηρεάζεται από την εξέλιξή μας, η οποία είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων. Ακόμη και μετά την εξάλειψη του ανθρώπινου είδους αυτός ο νόμος θα εξακολουθεί να ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο.

Η αρνητική αντίληψη της Πάλης πηγάζει από την φρικαλεότητα των πολέμων και τα παγκοσμίως υποβαλλόμενα πρότυπα περί ειρήνης. Το φαινόμενο περιορίζεται και ερμηνεύεται στα καθ’ ημάς και κυρίως στην ένοπλη σύγκρουση. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η επίτευξη της ειρήνης θαρρούν πολλοί ότι θα πραγματοποιηθεί με την οριστική παύση των ένοπλων συγκρούσεων. Ωστόσο, η σύγκρουση στις ανθρώπινες κοινωνίες εκδηλώνεται με παντοίους τρόπους και ακόμη κι αν επιβαλλόταν παγκόσμια ειρήνη, ακόμη κι αν καταργούνταν οι στρατοί και καταστρέφονταν τα οπλοστάσια όλων των χωρών, πάλι δεν θα σταματούσαν οι συγκρούσεις. Οι κοινωνικές αναταραχές θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν, ο ανταγωνισμός επίσης, ενώ δεν θα περνούσε πολύς καιρός πριν δημιουργηθούν ξανά τα πρώτα χειροποίητα όπλα για την επικράτηση των αντίπαλων πλευρών. Αιώνια και παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί στη φύση δεν υπάρχει κι εμείς ως μέρος της φύσης υπακούμε στους ίδιους νόμους.

Ο σημερινός ειρηνικός άνθρωπος χωρίς να το συνειδητοποιεί, ουσιαστικά είναι εχθρός της φύσης, της αλλαγής και της εξέλιξης. Γι’ αυτό στη σύγχρονη εποχή ο επικρατών τύπος ανθρώπου, είναι ο καταναλωτικός και όχι ο δημιουργικός. Το τέλος της Ιστορίας που ευαγγελίζονταν οι εκφραστές των σύγχρονων ιδεολογιών, ακριβώς σ’ αυτό τον τύπο ανθρώπου απέβλεπαν.

Δεν προσπαθώ να προωθήσω τη βία ή να δικαιολογήσω διάφορες βίαιες πράξεις. Κατά τη γνώμη μου, πολεμοχαρείς αντιλήψεις αποτελούν βαρβαρικό χαρακτηριστικό, διότι δεν αρμόζουν σε λαό που πέρασε στο στάδιο της ωριμότητάς του. Παρ’ όλα αυτά ο άνθρωπος οφείλει να αποδεχτεί την αναπόφευκτη μοίρα του. Συνειδητοποιημένος δεν είναι αυτός που επιζητεί ή αποφεύγει την σύγκρουση, αλλά αυτός που είναι προετοιμασμένος να την αντιμετωπίσει. Ο ετοιμοπόλεμος άνθρωπος διαφέρει εξίσου από τον πολεμοχαρή και τον ειρηνικό. Ο μεν (πολεμοχαρής) συγκρούεται με απώτερο σκοπό την στυγνή λεηλασία (βαρβαρισμός) και ο δε (ειρηνικός) αρνείται την μαχητική φύση του, εγκαταλείπει (δειλία, ξεπεσμός, φθορά). Απεναντίας, ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος δεν επιδιώκει την σύγκρουση, αλλά είναι προετοιμασμένος να την αντιμετωπίσει θαρραλέα.

- Ακόμη και εν καιρώ ειρήνης, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο – Αριστοτέλης

- Πόλεμος Πατήρ Πάντων – Ηράκλειτος (χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να κατανοήσω την τεράστια αλήθεια που περιείχαν αυτές οι τρεις λέξεις)

Νεογέννητος​
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μαριώ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η μαριώ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 123 μηνύματα.
αυτο που σκεφτηκα μεχρι πριν την τελευταια παραγραφο ειναι οτι ο νομος της παλης λεει ακριβως αρπαξτε τα οπλα και επιβιωστε. ωστοσο με την τελευταια εκφραση και τον διαχωρισμο του ετοιμοπολεμου ανθρωπου απο τον ειρηνιστη και τον πολεμοχαρη η σκεψη μου αλλαξε λιγο και συμφωνω με τους τρεις παραπανω ορισμους.
αυτο στο οποιο διαφωνω ειναι οτι η επικρατηση του ισχυροτερου που διεπει την φυση δεν διεπει τη ζωη ενος τελειωμενου ανθρωπου (τελειωση). αν εξελειπαν αυτοι που λογω υπεροχης σε δυναμη η μυαλο η χρημα βλαπτουν ανθρωπους για να κερδισουν, πιστευω η ζωη θα ηταν πολυ ομορφη. ακομα και αν το τελειο μοντελο επαναλαμβανοταν απειρα. καθε ανθρωπος θα ζουσε 70 80 χρονια ηρεμα και ευτυχισμενα. τωρα επειδη παντα υπαρχει αυτος που δεν θα διστασει να εκμεταλλευτει την ευκαιρια για να κερδισει πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να αμυνθουμε τα κεκτημενα μας αλλα ταυτοχρονα να εκμηδενιζουμε αυτο το αισθημα του αρπακτικου που μπορει να νιωσουμε.
και κατι λιγο πιο ασχετο που μαλλον απευθυνεται μονο σε χριστιανους αλλα :η φυση που βλεπουμε γυρω μας δεν ειναι τελεια αλλα υπεστη μαζι με τον ανθρωπο την πτωση οποτε στην φυση ενσωματωθηκε η αρρωστεια ο φονος ο θανατος οπως και στην δικη μας ζωη. πριν την πτωση ουτε αναγκη για φαγητο υπηρχε ουτε φονος ουτε τιποτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
Πανω σε τετοιες ιδεαλιστικες μεταφυσικες αρχες στηριζονται οι φασιστικες ιδεολογιες.Ο νομος της παλης(δηλαδη κοινωνικος δαρβινισμος) διαλεγει τα καλυτερα ατομα και βασει αυτου δομουνται και τα ιεραρχικα πυραμιδωτα συστηματα.Η εξουσια των πανω και η εκμεταλλευση των απο κατω δικαιολογειται οτι απλα οι πανω ειναι ισχυροτεροι και καλυτεροι.Τετοια ιδεολογηματα ειναι επικινδυνα.Οπως εγραψε και ο θεωρητικος του φασισμου

Conflict is in fact the basic law of life in all social organisms, as it is of all biological ones; societies are formed, gain strength, and move forwards through conflict; the healthiest and most vital of them assert themselves against the weakest and less well adapted through conflict; the natural evolution of nations and races takes place through conflict.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

peleas

Νεοφερμένος

Ο peleas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και μας γράφει απο Γαλάτσι (Αττική). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Εδώ υπάρχει μιά παρανόηση. Η πάλη και η σύγκρουση δεν ταυτίζονται με το νόμο της φυσικής επιλογής περί επικράτησης του ισχυρότερου. Στη φύση ανέκαθεν επικρατούσε αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στην (κυκλικής μορφής) εξέλιξη της Φύσης. Ειδικά στους ανθρώπους, η πάλη και η σύγκρουση έχουν μιά διαλεκτική διάσταση. Οι πολιτισμοί που κάποτε ήκμασαν, οδηγήθηκαν σε παρακμή και αφανισμό από τη στιγμή που δεν αντιμετώπιζαν τις ιστορικές αλλαγές διαλεκτικά. Δηλαδή δεν τις ενσωμάτωναν, αλλά τις αγνοούσαν και τις πολεμούσαν. Η ενσωμάτωση των αλλαγών προϋποθέτει σύγκρουση του παλιού και ξεπερασμένου με το νέο και δυναμικό. Από αυτή τη σύγκρουση-ζύμωση προκύπτει η εξέλιξη, που ενσωματώνει το νέο στο κομμάτι του παλιού που επιβίωσε.

Ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας διήρκεσε πολλούς αιώνες γιατί ενσωμάτωσε χαρακτηριστικά άλλων πολιτισμών (Αίγυπτος, Φοινίκη, Ιωνία) με τρόπο διαλεκτικό. Επομένως, ή πάλη και η σύγκρουση είναι ο δρόμος της εξέλιξης. Οχι μέσω της καταστροφής, αλλά μέσω της σύνθεσης...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πανω σε τετοιες ιδεαλιστικες μεταφυσικες αρχες στηριζονται οι φασιστικες ιδεολογιες.Ο νομος της παλης(δηλαδη κοινωνικος δαρβινισμος) διαλεγει τα καλυτερα ατομα και βασει αυτου δομουνται και τα ιεραρχικα πυραμιδωτα συστηματα.Η εξουσια των πανω και η εκμεταλλευση των απο κατω δικαιολογειται οτι απλα οι πανω ειναι ισχυροτεροι και καλυτεροι.Τετοια ιδεολογηματα ειναι επικινδυνα.Οπως εγραψε και ο θεωρητικος του φασισμου

Conflict is in fact the basic law of life in all social organisms, as it is of all biological ones; societies are formed, gain strength, and move forwards through conflict; the healthiest and most vital of them assert themselves against the weakest and less well adapted through conflict; the natural evolution of nations and races takes place through conflict.

Το ήξερα πως πάλι εκεί θα το πήγαινες το θέμα. Το τόπικ δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά πάλι θες να το κάνεις ένα θρεντ φασισμός vs κομμουνισμός. Έχεις καταντήσει γραφικός πλέον.


@ Νεογέννητος.

Συμφωνώ με αυτά που λες περί νόμου πάλης. Η σύγκρουση πάντα θα υπάρχει στις ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το ανάγουμε στη φύση. Το να καταργήσουμε τον πόλεμο και το στρατό είναι μια αρχή. Καλύτερα οι κοινωνικές συγκρούσεις από τις μαζικές σφαγές. Ακόμα και στο φόρουμ εδώ έχουμε ένα κάρο συγκρούσεις που δεν παίρνουν όμως υλική διάσταση. Ο άνθρωπος πρέπει να αξιοποιήσει την φύση του για σύγκρουση με σκοπό να παράγει δημιουργία και όχι καταστροφή. Ας συγκρουστούμε για το ποιος θα φτιάξει το καλύτερο σύστημα παγκόσμιας τροφοδοσίας, όχι για το ποιος θα κλέψει το πιο πολύ φαγητό. Η σύγκρουση είναι η διαδικασία, τα κίνητρα είναι αυτά που δίνουν της εξόδους αυτής της διαδικασίας. Η σύγκρουση δεν αποτελεί η ίδια το κίνητρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 848 μηνύματα.
@ Νεογέννητος.

Συμφωνώ με αυτά που λες περί νόμου πάλης. Η σύγκρουση πάντα θα υπάρχει στις ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το ανάγουμε στη φύση. Το να καταργήσουμε τον πόλεμο και το στρατό είναι μια αρχή. Καλύτερα οι κοινωνικές συγκρούσεις από τις μαζικές σφαγές. Ακόμα και στο φόρουμ εδώ έχουμε ένα κάρο συγκρούσεις που δεν παίρνουν όμως υλική διάσταση. Ο άνθρωπος πρέπει να αξιοποιήσει την φύση του για σύγκρουση με σκοπό να παράγει δημιουργία και όχι καταστροφή. Ας συγκρουστούμε για το ποιος θα φτιάξει το καλύτερο σύστημα παγκόσμιας τροφοδοσίας, όχι για το ποιος θα κλέψει το πιο πολύ φαγητό. Η σύγκρουση είναι η διαδικασία, τα κίνητρα είναι αυτά που δίνουν της εξόδους αυτής της διαδικασίας. Η σύγκρουση δεν αποτελεί η ίδια το κίνητρο.

Μου αρέσει η αισιόδοξη σκέψη σου και προσωπικά θα ήθελα να συμβεί αυτό. Όμως, στο παραπάνω κείμενο προσπάθησα - όσο είναι δυνατόν - να μην παραθέσω προσωπικές μου θελήσεις, αλλά να αναφέρω αντικειμενικά ένα θεμελιώδη φυσικό νόμο. Δηλαδή όχι τι θέλω, αλλά τι συμβαίνει. Θεωρώ ότι απλά δεν μπορούμε να υπερβούμε αυτό τον νόμο.
Πολύ καλό το σκεπτικό σου. Σίγουρα θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε αυτή την ενέργεια σε άλλους είδους δραστηριότητες, αλλά πάλι έχω την πεποίθηση ότι δεν εξαρτάται από εμάς. Ακόμη κι αν επιτευχθεί αυτό για κάποια χρόνια ή δεκαετίες, πάλι θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το ανάγουμε στη φύση.

Αν σκεφτείς ότι το φαινόμενο της πάλης συναντάται παντού στη φύση κι εμείς αποτελούμε μέρος αυτής, νομίζω πως πρέπει εκεί να το αναγάγουμε. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Η κατανόηση της λειτουργίας της φύσης στην οποία ανήκουμε και η αποδοχή γεγονότων, όσο σκληρά κι αν είναι για τις σύγχρονες πάγιες αντιλήψεις μας σχετικά με τη ζωή, θα μας έδινε το έναυσμα να αναπτυχθούμε προς το καλύτερο.

Δηλαδη να γινουμε ζωα,να συμβιβαστουμε με την φυση και να θεσουμε κοινωνικο δαρβινισμο.

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι.Τον σκοπο καθε εμβιου οντος πανω στον πλανητη.
Ο σκοπος για επιβιωση.Ακομη,και η παθηση ενος ανθρωπου,η αρρωστια,ειναι παιχνιδι επιβιωσης μεταξυ του ανθρωπου και του παθογονου μικροοργανισμου,που χρησιμοποιει ως ξενιστη τον ανθρωπινο οργανισμο ωστε να πολλαπλασιαστει και να επιβιωσει.Φαντασου λοιπον το φασμα της επιβιωσης.

Ετσι ειναι και ο ανθρωπος,προσπαθει να επιβιωσει,αλλα η νοημοσυνη του,και ορθα μαλιστα,αναγει αυτη την επιβιωση οχι σε ενα βιαιο και ατομικο επιπεδο,αλλα σε συλλογικο.Δηλαδη να επιβιωσουμε ΟΛΟΙ,χωρις εξαιρεσεις.
Προκειμενου λοιπον να επιβιωσουμε,πρεπει να ξεπερασουμε καθε εμποδιο που μπαινει στην μεση.

Γιαυτο φτιαξαμε τις κοινωνιες,για να ζουμε αρμονικα μακρια απο τις βιαιοτητες αυτης.Μακρια απο τις απειλες της φυσης.
Τι μπουρδες λοιπον μας λες εσυ,να σεβαστουμε την φυση,τους νομους της,και αλλες μεταφυσικες μαλακιες?

Αντιθετος στην ''λογικη'' της φυσης,ειναι και οποιος φοραει γυαλια,ειναι και η Ιατρικη.ΑΛλα δεν ειδα καποιον να ειναι δυστυχισμενος επειδη φορεσε γυαλια.


Ο σημερινός ειρηνικός άνθρωπος χωρίς να το συνειδητοποιεί, ουσιαστικά είναι εχθρός της φύσης, της αλλαγής και της εξέλιξης.

Αμα εσυ δεν βλεπεις διαφορα μεταξυ της ζωης του ανθρωπου χωμενος στα δαση,απο την ζωη του ανθρωπου στην πολη,μαλλον εχεις προλημα.

Ως ανθρωποι,εχουμε δυναμη να αλλαξουμε τα παντα προς συμφερον μας.Δες η επιστημη της Βιολογιας,Νανοτεχνολογιας και Ιατρικης τι κανει.Κανει θαυματα,ωστε να επιβιωσει ο ανθρωπος.
Και αυτο θα κανει για παντα.
Προσωπικα,χεστηκα για την φυση.
Αμα εσυ θες να ζεις ως ζωο,ζησε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μου αρέσει η αισιόδοξη σκέψη σου και προσωπικά θα ήθελα να συμβεί αυτό. Όμως, στο παραπάνω κείμενο προσπάθησα - όσο είναι δυνατόν - να μην παραθέσω προσωπικές μου θελήσεις, αλλά να αναφέρω αντικειμενικά ένα θεμελιώδη φυσικό νόμο. Δηλαδή όχι τι θέλω, αλλά τι συμβαίνει. Θεωρώ ότι απλά δεν μπορούμε να υπερβούμε αυτό τον νόμο.
Πολύ καλό το σκεπτικό σου. Σίγουρα θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε αυτή την ενέργεια σε άλλους είδους δραστηριότητες, αλλά πάλι έχω την πεποίθηση ότι δεν εξαρτάται από εμάς. Ακόμη κι αν επιτευχθεί αυτό για κάποια χρόνια ή δεκαετίες, πάλι θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Εγώ πιστεύω πως σταδιακά θα το πετύχουμε. Πάντα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην πρόοδο. Αλλά ο δείκτης θα είναι προς τα πάνω. Δεν έχουμε και άλλη λύση, ή θα προοδεύσουμε και θα λύσουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά ή θα αυτοκαταστραφούμε. Όταν λέω πως δεν πρέπει να ανάγουμε την πάλη στη φύση εννοώ σαν ένα μη αναστρέψιμο γεγονός. Ως άνθρωποι μπορούμε έστω και σε μικρό βαθμό ακόμα να επηρεάσουμε τη φύση μας και να την αλλάξουμε.

Μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση μας μετατρέποντας τη φύση γύρω μας. Όπως φτιάξαμε σπίτια με εστίες και δεν είχαμε πλέον ανάγκη το τρίχωμα, έτσι και λύνοντας τα άμεσα προβλήματα που φέρνουν τη σύγκρουση μπορούμε να αποφύγουμε τη καταστροφική μορφή της.

Προσωπικα,χεστηκα για την φυση.
Αμα εσυ θες να ζεις ως ζωο,ζησε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως ΔΕΝ μπορούμε να ζήσουμε μακριά από τη φύση. Καταστρέφοντας το περιβάλλον καταστρέφουμε το μέλλον μας. Δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των υπεραιωνόβιων ανθρώπων ζούνε κοντά στη φύση, σε ορεινά χωριά και όχι σε μεγαλουπόλεις. Κάποτε ο άνθρωπος δημιουργούσε πόλεις για να προστατευτεί από τη φύση. Πλέον αυτό δεν είναι απαραίτητο και οι πόλεις μόνο κακό κάνουν στην ανθρωπότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
Το ήξερα πως πάλι εκεί θα το πήγαινες το θέμα. Το τόπικ δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά πάλι θες να το κάνεις ένα θρεντ φασισμός vs κομμουνισμός. Έχεις καταντήσει γραφικός πλέον.
Ολα τα φιλοσοφικα θεματα εχουν πολιτικες προεκτασεις.Πανω σε αυτες τις ιδεες στηριχθηκε ο ιταλικος φασισμος ειτε το θεμα δεν εχει ιδεολογικο υποβαθρο ειτε οχι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως ΔΕΝ μπορούμε να ζήσουμε μακριά από τη φύση. Καταστρέφοντας το περιβάλλον καταστρέφουμε το μέλλον μας. Δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των υπεραιωνόβιων ανθρώπων ζούνε κοντά στη φύση, σε ορεινά χωριά και όχι σε μεγαλουπόλεις. Κάποτε ο άνθρωπος δημιουργούσε πόλεις για να προστατευτεί από τη φύση. Πλέον αυτό δεν είναι απαραίτητο και οι πόλεις μόνο κακό κάνουν στην ανθρωπότητα.
Μεγαλο λαθος.Το προσδοκιμο ζωης του ανθρωπου αυξηθηκε με την συγκεντρωση του στις πολεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 848 μηνύματα.
Γιαυτο φτιαξαμε τις κοινωνιες,για να ζουμε αρμονικα μακρια απο τις βιαιοτητες αυτης.Μακρια απο τις απειλες της φυσης.
Τι μπουρδες λοιπον μας λες εσυ,να σεβαστουμε την φυση,τους νομους της,και αλλες μεταφυσικες μαλακιες?

Προσωπικα,χεστηκα για την φυση.
Αμα εσυ θες να ζεις ως ζωο,ζησε.

Γενικώς είναι αδύνατο να γίνει συζήτηση με άτομα σαν και του λόγου σου. Είσαι το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, όποτε θέλω να αποδείξω θεωρίες περί ηλιθιότητας και κατωτερότητας - ανωτερότητας.

Ξεχασμένε, γνωρίζω ότι πιστεύεις πως η επιστήμη μπορεί να αλλάξει ή να προσαρμόσει την φύση σύμφωνα με τα ανθρώπινα θελήματα. Όπως επίσης θεωρείς ότι η ανθρωπότητα χαράσσει σταθερά μία ανοδική πορεία.
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τη φύση, παρά μόνο παροδικά, ενώ η εξέλιξή του δεν θεωρώ ότι είναι γραμμική, αλλά κυκλική.
Από αυτές τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις του καθενός, οικοδομείται μία θεωρία, άποψη κ.λπ. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως ΔΕΝ μπορούμε να ζήσουμε μακριά από τη φύση. Καταστρέφοντας το περιβάλλον καταστρέφουμε το μέλλον μας. Δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των υπεραιωνόβιων ανθρώπων ζούνε κοντά στη φύση, σε ορεινά χωριά και όχι σε μεγαλουπόλεις. Κάποτε ο άνθρωπος δημιουργούσε πόλεις για να προστατευτεί από τη φύση. Πλέον αυτό δεν είναι απαραίτητο και οι πόλεις μόνο κακό κάνουν στην ανθρωπότητα.

Με την αναπτυξη της Επιστημης,μπορουμε να ζησουμε οπου γουσταρουμε.Ετσι και αλλιως.ηδη γινονται ερευνες ωστε να παμε και σε αλλους πλανητες.Πρακτικα,ακουγεται science fiction,αλλα οι ερευνες γινονται.
Το υπογραμμισμενο,δεν ισχυει.Αποτελει απλως εναν αστικο μυθο.
Αλιμονο ρε παιδια,να μην βλεπετε την εξελιξη απο την κωλοφυση στην πολη.Σε ενα ρυθμιζομενο περιβαλλον,για τους ανθρωπους.

Και να προσθεσω,στις μεταφυσικες αμπελοφιλοσοφιες του κειμενου το παρακατω
Ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε μια προσβολή αντί για πέτρα ήταν ο θεμελιωτής του πολιτισμού. Ζ. Φρέϊντ.

Πολεμος μονο ιδεολογικος και επιχειρηματολογικος.


Γενικώς είναι αδύνατο να γίνει συζήτηση με άτομα σαν και του λόγου σου. Είσαι το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, όποτε θέλω να αποδείξω θεωρίες περί ηλιθιότητας και κατωτερότητας - ανωτερότητας.

Σου εγραψα ολοκληρο κατεβατο,και εσυ βρηκες λυση στα υστερογραφα μου.Εν,αυτα κανει οποιος δεν μπορει να απαντησει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ολα τα φιλοσοφικα θεματα εχουν πολιτικες προεκτασεις.Πανω σε αυτες τις ιδεες στηριχθηκε ο ιταλικος φασισμος ειτε το θεμα δεν εχει ιδεολογικο υποβαθρο ειτε οχι.

Όχι δεν έχουν όλα πολιτικές προεκτάσεις, εσύ επιλέγεις να τους δίνεις, γιατί σ'αρέσει να συντηρείς το βρώμικο σύστημα που λέγεται πολιτική. Μετά θα μπεις και στο θρεντ γιουβαρλάκια vs κεφτεδάκια για να γράψεις για τις καπιταλιστικές τιμές του κρέατος

Μεγαλο λαθος.Το προσδοκιμο ζωης του ανθρωπου αυξηθηκε με την συγκεντρωση του στις πολεις

Το προσδόκιμο αυξήθηκε στις πόλεις γιατί είχαν πρόσβαση στη ιατρική και σε πληθώρα τροφίμων. Σήμερα που και τα ορεινά χωριά έχουν πρόσβαση, παρατηρήται πολύ μεγαλύτερος δείκτης υγείας στα χωριά απ ότι στις πόλεις. Μόνο το στρες να εξετάσεις έχεις ένα κάρο ασθένειες.

Ξεχασμένε, γνωρίζω ότι πιστεύεις πως η επιστήμη μπορεί να αλλάξει ή να προσαρμόσει την φύση σύμφωνα με τα ανθρώπινα θελήματα. Όπως επίσης θεωρείς ότι η ανθρωπότητα χαράσσει σταθερά μία ανοδική πορεία.
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τη φύση, παρά μόνο παροδικά, ενώ η εξέλιξή του δεν θεωρώ ότι είναι γραμμική, αλλά κυκλική.
Από αυτές τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις του καθενός, οικοδομείται μία θεωρία, άποψη κ.λπ. ;)

Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους της φύσης αλλά μπορούμε να τους κατανοήσουμε και να τιθασεύσουμε τα αποτελέσματά τους. Όσο για την κυκλική πορεία, ίσως να έχουμε μια τέτοια πορεία κοινωνικά καθώς δεν έχουμε κάνει ουσιαστικές κοινωνικές προόδους σε σχέση με το παρελθόν, τεχνολογικά και επιστημονικά όμως η πρόοδος μας δεν είναι γραμμική αλλά γεωμετρική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Με την αναπτυξη της Επιστημης,μπορουμε να ζησουμε οπου γουσταρουμε.Ετσι και αλλιως.ηδη γινονται ερευνες ωστε να παμε και σε αλλους πλανητες.Πρακτικα,ακουγεται science fiction,αλλα οι ερευνες γινονται.
Το υπογραμμισμενο,δεν ισχυει.Αποτελει απλως εναν αστικο μυθο.
Αλιμονο ρε παιδια,να μην βλεπετε την εξελιξη απο την κωλοφυση στην πολη.Σε ενα ρυθμιζομενο περιβαλλον,για τους ανθρωπους.
.

Ναι μπορούμε να ζούμε όπου γουστάρουμε, δε διαφωνώ. Αυτό που σου λέω είναι πως στη φύση κάνουμε την καλύτερη ζωή. Και όχι δεν εννοώ να είσαι κρεμασμένος από τα δέντρα, ξέρεις τι εννοώ. Ακόμα και σε άλλους πλανήτες να πάμε, την Γη θα έχουμε ως πρότυπο αν θέλουμε να τους κάνουμε terraforming. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε πράσινους πλανήτες σαν τη Γη άσχετα αν μπορούμε απλά να ζούμε εκεί μέσα σε βάσεις που έχουν όλα τα αγαθά. Η φύση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχικής υγείας του ανθρώπου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Ναι μπορούμε να ζούμε όπου γουστάρουμε, δε διαφωνώ. Αυτό που σου λέω είναι πως στη φύση κάνουμε την καλύτερη ζωή. Και όχι δεν εννοώ να είσαι κρεμασμένος από τα δέντρα, ξέρεις τι εννοώ. Ακόμα και σε άλλους πλανήτες να πάμε, την Γη θα έχουμε ως πρότυπο αν θέλουμε να τους κάνουμε terraforming. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε πράσινους πλανήτες σαν τη Γη άσχετα αν μπορούμε απλά να ζούμε εκεί μέσα σε βάσεις που έχουν όλα τα αγαθά. Η φύση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχικής υγείας του ανθρώπου.

Το θεμα ειναι,να συνυπαρχουμε με την φυση,στο επιπεδο που δεν εμποδιζει την επιβιωση μας.
Δεν γινεται να μου λεει ο αλλος,''πρεπει να ακολουθησεις την φυση,να συμβιβαστεις μαζι της''.
Με την ιδια λογικη,να μην υπηρχε η Ιατρικη.Αμα καποιος γεννιεται με καρκινο,να μην θεραπευεται επειδη ετσι γεννηθηκε απο την φυση και αμα τον θεραπευσουμε θα χαλασουμε την αλυσιδα της φυσης.
Να μην υπηρχε καν η Ιατρικη,διοτι και αυτη ''χαλαει'' την αλυσιδα της φυσης.
Ειναι μεταφυσικες ηλιθιοτητες,και τιποτα παραπανω.

Το τελευταιο,δεν αποτελει καθολικοτητα.Για μενα δεν αποτελει καν αληθεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το θεμα ειναι,να συνυπαρχουμε με την φυση,στο επιπεδο που δεν εμποδιζει την επιβιωση μας.
Δεν γινεται να μου λεει ο αλλος,''πρεπει να ακολουθησεις την φυση,να συμβιβαστεις μαζι της''.
Με την ιδια λογικη,να μην υπηρχε η Ιατρικη.Αμα καποιος γεννιεται με καρκινο,να μην θεραπευεται επειδη ετσι γεννηθηκε απο την φυση και αμα τον θεραπευσουμε θα χαλασουμε την αλυσιδα της φυσης.
Να μην υπηρχε καν η Ιατρικη,διοτι και αυτη ''χαλαει'' την αλυσιδα της φυσης.
Ειναι μεταφυσικες ηλιθιοτητες,και τιποτα παραπανω.

Το τελευταιο,δεν αποτελει καθολικοτητα.Για μενα δεν αποτελει καν αληθεια.

Η φύση δεν εμποδίζει πλέον με κανένα τρόπο την επιβίωσή μας, αντίθετα εμείς την εμποδίζουμε καταστρέφοντας τη φύση. Το ,''πρεπει να ακολουθησεις την φυση,να συμβιβαστεις μαζι της'' δεν σημαίνει πως θα ζούμε στα δέντρα. Σημαίνει πως η τεχνολογία μας πρέπει να σέβεται τη Γη και τους υπόλοιπους κατοίκους της. Όσο για την ψυχική υγεία επιμένω πως ισχύει και ας μην το αποδέχεσαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Η φύση δεν εμποδίζει πλέον με κανένα τρόπο την επιβίωσή μας, αντίθετα εμείς την εμποδίζουμε καταστρέφοντας τη φύση. Το ,''πρεπει να ακολουθησεις την φυση,να συμβιβαστεις μαζι της'' δεν σημαίνει πως θα ζούμε στα δέντρα. Σημαίνει πως η τεχνολογία μας πρέπει να σέβεται τη Γη και τους υπόλοιπους κατοίκους της. Όσο για την ψυχική υγεία επιμένω πως ισχύει και ας μην το αποδέχεσαι.

Την εμποδιζει,αλλα θα βγουμε οφφ.

Το θεμα ειναι,οτι επειδη υπαρχει κατι εκ φυσεως,δεν σημαινει οτι δεν μπορει η δεν πρεπει(σε ενα ιδεαλιστικο φασμα) να αλλαξει κιολας.

Οταν αυτο το κατι,μπορει να αλλαξει προς οφελος μας,τοτε πρεπει να αλλαξει,και θα αλλαξει.
Ειτε ειναι νομος,ειτε ειναι δεν ειναι νομος.

Την δυναμη αυτη την εχει ο ανθρωπος,και το εχει αποδειξει μεσω της επιστημης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεογέννητος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νεογέννητος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 848 μηνύματα.
Την δυναμη αυτη την εχει ο ανθρωπος,και το εχει αποδειξει μεσω της επιστημης.

Επειδή μιλάς συνέχεια εν ονόματι της επιστήμης, αλλά προφανώς δεν γνωρίζεις τι εστί πραγματική επιστήμη, θα σου επισημάνω ότι η τεχνολογική πρόοδος είναι η εφαρμογή των επιστημονικών ανακαλύψεων και γνώσεων, οι οποίες γνώσεις απλώς εκμεταλλεύονται τους φυσικούς νόμους, δεν προσπαθούν και δεν μπορούν να τους υπερκεράσουν. Κατά συνέπεια κάνεις τραγικό λάθος. Ο ηλεκτρισμός δεν είναι υπέρβαση της φύσης. Υπάρχει, απλώς εμείς τον εκμεταλλευτήκαμε προς όφελός μας. Τοιουτοτρόπως την ατομική ενέργεια, τα βότανα που χρησιμοποιούμε για φάρμακα, τα χημικά στοιχεία της φύσης τα οποία μέσω ενώσεων μας βοηθούν να παράγουμε νέα υλικά κ.λπ.
Τίποτα δεν δημιουργείται, το οποίο να μην αποτελεί μέρος της φύσης ή να μπορεί να υπερκεράσει τους φυσικούς νόμους. Ακόμη και η αεροναυπηγική, σε φυσικούς νόμους βασίζεται (αεροδυναμικής και πολλούς άλλους πιο πολύπλοκους).
Η επιστήμη λοιπόν δεν είναι μέσο το οποίο μας αποξενώνει από τη φύση ή μας δίνει τη δύναμη να την ελέγξουμε. Ξέχνα το. Απλώς μας δίνει τα εργαλεία να χειριστούμε τους νόμους της προς όφελός μας.

Έχουμε ξεφύγει απ' το αρχικό θέμα. Αν συνεχιστεί αυτή η κουβέντα, ανοίξτε νέο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
απλώς εκμεταλλεύονται τους φυσικούς νόμους, δεν προσπαθούν και δεν μπορούν να τους υπερκεράσουν
Και κατα συνεπεια εχεις βαφτισει νομο της φυσης ενα μεταφυσικο ιδεολογημα που σου ρθε στο μυαλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και κατα συνεπεια εχεις βαφτισει νομο της φυσης ενα μεταφυσικο ιδεολογημα που σου ρθε στο μυαλο.

Ποιος μίλησε για για μεταφυσική? Ο Νεογέννητος είπε για τον νόμο της πάλης που υπάρχει στη φύση, που το είδες εσύ το μεταφυσικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

the_truth

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο the_truth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 328 μηνύματα.
Ποιος μίλησε για για μεταφυσική? Ο Νεογέννητος είπε για τον νόμο της πάλης που υπάρχει στη φύση, που το είδες εσύ το μεταφυσικό.
Για να ονομαστει κατι αγαπητε νομος της φυσης πρεπει να επαληθευτει πειραματικα.Αν οχι τοτε ειναι στη σφαιρα της μεταφυσικης.Απο και ως που ειναι νομος της φυσης μια θολουρα?Με την ιδια λογικης ο καθενας φτιαχνει δικους του νομους και τους βαφτιζει οπως θελει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top