Με 153 ΝΑΙ «πέρασαν» τα νέα μέτρα από τη βουλή

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Μετά από μια άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση υπερψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο που θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης του δανείου ύψους 31,5 δισ. ευρώ με 153 από τους συνολικά 176 βουλευτές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση να ψηφίσουν υπερ.

Πάντως η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με απώλειες τόσο από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ όσο και από της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Ψήφισαν 299 βουλευτές

«Ναι» ψήφισαν 153

«Όχι» 128

«Παρών» 18

Από την διαδικασία απουσίαζε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος με ανακοίνωση είχε φροντίσει να δείξει την αντίθεσή του λέγοντας ότι η «προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραβιάστηκε κατάφωρα».

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Επιπροσθέτως, εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ τέθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Κουτσούκος, Αγγελική Γκερέκου, Μάρκος Μπολαρης που ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» και οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής που ψήφισαν «Όχι».

Όσο όμως και αν αναμενόταν η τελική στάση των συγκεκριμένων βουλευτών, τόσο αιφνιδιαστικό ήταν το «παρών» από το στρατόπεδο της ΝΔ που εξέφρασε ο κ. Γιώργος Κασαπίδης τον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε εκτός ΚΟ της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι και οι 16 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τήρησαν πιστά την απόφαση που είχαν πάρει τα συλλογικά τους όργανα και ψήφισαν «παρών».

Πλέον η επόμενη ημέρα βρίσκει την ΝΔ με 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 27.

Νωρίτερα, στην Ολομέλεια είχε επικρατήσει σκηνικό ακραίας πόλωσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση (Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό της θυελλώδους συζήτησης εδώ)

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της συνεδρίασης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν αίτημα αντισυνταγματικότητας για μια σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου.

Στην συνέχεια αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα της τυπικής ψηφοφορίας με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία επί της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα από την μια να καθυστερήσει η διαδικασία επί τρεις ώρες για διαδικαστικά θέματα και από την άλλη να συσπειρωθεί ο χώρος της συμπολίτευσης.

Τελικά με 170 βουλευτές να υποστηρίζουν την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου προχώρησε η επί της ουσίας συζήτηση.

Και ενώ όλα έδειχναν όλα πλέον θα κυλίσουν ομαλά μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής που «ακουμπούσε» την μισθολογική κατάσταση των υπαλλήλων της Βουλής λίγο έλλειψε να τινάξει την συνεδρίαση στον αέρα.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο των εργαζομένων προχώρησε σε απεργία ζητώντας να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο του κοινοβουλίου και με τον τρόπο αυτό η μισθοί τους να καθορίζονται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο και όχι την κυβέρνηση. Μπροστά στο εκβιαστικό δίλλημα αλλά και την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία ο κ. Γιάννης Στουρνάρας οπισθοχώρησε ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα επαναφέρει την διάταξη επισημαίνοντας ότι «δεν είναι επιταγή της τρόικας αλλά καθολική απαίτηση της κοινωνίας».

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για απόσυρση της τροπολογίας, οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν την απεργία τους και σε νεότερη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν».

Πέραν αυτών, η πραγματική πολιτική μάχη δόθηκε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας την ώρα δηλαδή των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών.

Συνοπτικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση πως ψηφίζουμε το αν θα μείνουμε στην ευρωζώνη ή όχι».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκ νέου ζήτημα άμεσων εκλογών ενώ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι «επιθυμεί τον θάνατο της Ελλάδας».

Ο κ. Φώτης Κουβέλης εξήγησε για μια ακόμα φορά τους λόγους που τον αναγκάζουν να ψηφίσει «παρών» .

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
άντε με γεια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
ρε γαμωτο σημερα ειχε ποσες χιλιαδες κοσμο στο συνταγμα (και οχι μονο σημερα γενικα). :hmm:

καντε ενα ντου στο μπουρδελο γαμω την τυχη μου μεσα :worry:

με απεργιες 2-3 ημερων δεν γινεται τιποτα.:/:

πηγαμε ωραια ωραια διαδηλωσαμε φωναξαμε φαγαμε και κανα δακρυγονο περασαμε ομορφα και τωωρα σαν να μην εγινε τιποτα.:sleep:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
ρε γαμωτο σημερα ειχε ποσες χιλιαδες κοσμο στο συνταγμα (και οχι μονο σημερα γενικα). :hmm:

καντε ενα ντου στο μπουρδελο γαμω την τυχη μου μεσα :worry:

με απεργιες 2-3 ημερων δεν γινεται τιποτα.:/:

πηγαμε ωραια ωραια διαδηλωσαμε φωναξαμε φαγαμε και κανα δακρυγονο περασαμε ομορφα και τωωρα σαν να μην εγινε τιποτα.:sleep:
καλά τι σε έκανε να πιστεύεις (και δεν απευθύνομαι μόνο σε σένα) ότι θα γίνει αυτό το "ντου" που λες ; ή ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα; Είναι ο λαός σε φάση να ανατρέψει μέτρα; Αυτήν την ερώτηση ρε παιδί μου την κάνω γιατί και αύριο στη σχολή μου θα δω πάλι πολλούς απογοητευμένους που πίστευαν ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν, όπως είδα και στην προηγούμενη 48ωρη ή ακόμα περισσότερο μετά τις καταλήψεις του Σεπτέμβρη που η αριστερά είχε πάθει πολιτική κατάθλιψη. Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (και το ΠΑΜΕ θα έλεγα) ξέρουν καλά τι κάνουν. Οργανώνουν ξεσπάσματα όταν είναι να ψηφιστούν μέτρα για να εκτονώσουν τον λαό.
Ε όχι λοιπόν, με προγραμματισμένα ξεσπάσματα που στόχο έχουν την εκτόνωση του λαού κανένα μέτρο δεν θα ανατραπεί. Ο λαός πρέπει να αυτοοργανωθεί από τα "κάτω"('οπως μας αρέσει να λέμε), πρέπει να να φτιάξει πάλι τα σωματεία του στους χώρους δουλειάς, να βρει τον γείτονά του και να οργανωθεί στη γειτονιά του φτιάχνοντας πρωτοβουλίας αγώνα, πρέπει εμείς οι φοιτητές να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους μας και να μπούμε στα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων. Γενικά πρέπει να πολιτικοποιηθεί και η κουτσή Μαρία.
Να σου δώσω και ένα παράδειγμα για το τι έγινε στη σχολή μου. Κάναμε που λες τη Δευτέρα γενική συνέλευση με 128 άτομα σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι το φυσικό.
κοινό:αρεφ εαακ-σσπ : 58
αγωνιστικές κινήσεις:26
λευκά:44
*αντικατάληψη πλαίσιο δεν υπήρχε για αυτό τα λευκά ήταν 44 , κνιτες, πασπίτες, ανάρχες δεν κατέβασαν πλαίσια και οι περισσότεροι απείχαν ή ψήφισαν λευκό.
θεωρείς ότι με τέτοια αποτελέσματα μπορεί να παρθεί αγωνιστική απόφαση και να μιλάμε για καταλήψεις διαρκείας, διότι οι εαακιτες μιλούσαν λες και ήμασταν στον περασμένο Σεπτέμβρη. Εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει φοιτητικό κίνημα και ότι αυτοί που είμαστε αρκούμε νομίζω ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να πιάσουμε τον συμφοιτητή μας και να τον φέρουμε στη γενική συνέλευση, πρέπει να συμβάλουμε σε μια κατεύθυνση πολιτικοποιήσεις του κόσμου και φυσικά αυτό γενικεύεται στο πλαίσιο της κοινωνίας(στους χώρους εργασίας κτλ).Η πολιτικοποίηση του κόσμου είναι ανάγκη των καιρών. Μόνο έτσι οι απεργίες θα δώσουν χειροπιαστά αποτελέσματα και θα μπορέσουν να μετατραπούν και σε απεργίες διαρκείας κ.ο.κ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
πρέπει εμείς οι φοιτητές να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους μας



Μια χαρα ζωντανοι ειναι οι συλογοι! Οι ΠΑΣΠ εφερε τον Τζουγανακη, η ΔΑΠ εχει κανει κανα δυο παρτυ, μερικοι γεωγραφικοι συλλογοι φοιτητων οργανωσανε διαφορα παρτυ, φερανε και την Φαρμακη εμαθα καποια παιδια! Ειναι πολοι ζωντανοι συλλογοι μας!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
ξέχασα να ποστάρω και ένα άρθρο όχι άσχετο με τα λεγόμενα μου (πηγή στον τίτλο)
Κίνημα ή κυβέρνηση?Η πάλη γραμμών στο κίνημα





Πολύ σημαντικό είναι να αναμετρηθούμε και να απαντήσουμε στα βασικά ζητήματα που ανακύπτουν απο την στάση και την πολιτική της Αριστεράς στο κίνημα.

Απλά λαϊκά και σύντομα θα πώ την γνώμη μου σε σχέση με τα όσα υπάρχουν και τα όσα προτείνονται.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα κείμενο το οποίο υπογράφεται απο νεογέννητες πολιτικές ομάδες όπως η παρέμβαση αλλά και η ΑΡΑΝ.

Το κείμενο αυτό δεν βάζει καινούργια στοιχεία και εντάσσεται στην λογική της αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης.Θέλει να λειτουργήσει σε4 επίπεδα
1)Σαν μοχλός πίεσης προς τα αριστερά του όλο και πιο γρήγορα δεξιά μεταλασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ
2)Σαν μία εναλλακτική πρόταση εξόδου απο την κρίση υπέρ του λαού στον καπιταλισμό!(Ω ιμέ!)
3)Διαμόρφωσης ενός τέταρτου πολίσκου που νοηματοδοτείται απο το :έξω απο το ευρώ-ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση.
4)Προσπάθεια στεγανοποίησης των διαρροών πρός δεξιές μεριές(Ανεξάρτητοι Έλληνες,ΔΗΜΑΡ).Αλλά αυτό είναι δευτερεύον σε σχέση με τα άλλα τρία.

Να τα δούμε όμως συνολικά

Ουσιαστικά δύο είναι οι απόψεις(και υπάρχει και μία τρίτη για την οποία θα πώ παρακάτω) που εκφράζονται σήμερα απο την αριστερά.Και αυτές οι δύο απόψεις προσδοκούν να απαντήσουν το θέμα του σήμερα αλλά και του αύριο(τακτική και στρατηγική)

1.Αριστερή Κυβέρνηση ή Φιλό-κυβερνητική στάση και άποψη

Εδώ έχουμε το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων της αριστεράς να απαντάει ΝΑΙ!
Α)Έχουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ανοιχτά απο κείμενα της έχει παραδεχτεί ότι θα σταθεί διαφορετικά απέναντι σε μία κυβέρνηση "ριζοσπαστική" ή εν πάσει παριπτώσει "φιλο-λαϊκή".
Και φυσικά βάζει το ζήτημα της εθνικοποίησης(ή κρατικοποίησης) τραπεζών με εργατικό έλεγχο,παραγωγική ανασυγκρότηση. Με έξοδο απο το ευρώ και Ε.Ε,διαγραφή χρέους.Φυσικά όλα αυτά πασπαλισμένα με την μελλοντική και θολή αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Β)Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φυσικά είναι ο κύριος εκφραστής και ο υποψήφιος διάδοχος μίας τέτοιας λύσης,φυσικά πάλι βάζει ζητήματα εθνικοποίησης πάλι με κάποιο είδους ελέγχου,φυσικά παραγωγική ανασυγκρότηση(έχει γίνει must και πολύ τρέντυ)
Γ)Έχουμε δυνάμεις όπως αυτές που υπογράφουν το εν λόγω κείμενο που ανέφερα οι οποίες βάζουν ζητήματα όπως διαγραφή χρέους,έξοδος απο ευρώ,παραγωγική ανασυγκρότηση ριζοσπαστική κυβέρνηση και τα ρέστα.

Έχουμε δηλαδή ένα κοινό παρανομαστή ο οποίος μας λέει ότι
1)η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση είναι αποδεκτή και χρήσιμη
2)Παραγωγική ανασυγκρότηση
3)Εθνικοποιήσεις με κάποιο έλεγχο

Ουσιαστικά αυτός είναι χοντροκομμένος ο κοινός παρονομαστής αυτής της άποψης.

Ποιά είναι η ουσία αυτής της άποψης λοιπόν?

1)Αποδέχεται τον αρνητικό συσχετισμό στην ταξική πάλη και ΔΕΝ την νοιάζει να τον αλλάξει στο κίνημα στους χώρους δουλειάς,γειτονιές,σχολές κτλπ.ΔΕΝ την νοιάζει να κάνει πολιτική οργάνωσης της εργατικής τάξης,δεν την νοιάζει η αμφισβήτηση του καπιταλισμού στην ουσία.
Απεναντίας θέλει να βρεί ένα κόλπο για τον "λαό που δεν τραβάει" ώστε να επιτύχει το μίνιμουμ.
Δηλαδή φούλ του άσσου στην μεταρρύθμιση και αναπαραγωγή της σάπιας και ηττοπαθούς λογικής που τόσα χρόνια κυριάρχησε.
2)Χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι "ο κόσμος θέλει απαντήσεις και βελτίωση της ζωής του τώρα" και όχι στην δευτέρα παρουσία.Αυτό είναι ένα θέμα που είναι σημαντικό και οφείλουμε να το απαντήσουμε(παρακάτω)
3)Διαλέγει τον δρόμο της μεταρρύθμισης της συνδιαλλαγής και της υποταγής.

2.Η άλλη άποψη και στάση

Το κίνημα είναι η μόνη σίγουρη και αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική σταθερά για την εργατική τάξη και τον λαό.Με βάση την πείρα του κινήματος ιστορικά και όχι με τις ιδεοληψίες του καθενός.

Φυσικά αυτό δεν είναι ένας στείρος κινηματισμός αλλά πάντα πάει μαζί με την άποψη ότι οι δυνάμεις του λαού με κορμό και μπροστάρη την εργατική τάξη βάζουν όραμα ανατροπής του καπιταλισμού και οικοδόμησης μίας άλλης κοινωνίας σοσιαλιστικής.

Μπορεί με βάση αυτή την άποψη,ότι η ταξική (και λαϊκή) πάλη μόνο μπορεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις,να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού?
ΝΑΙ!μπορεί.
Με την αντίσταση του λαού,το διεκδικητικό κίνημα και την απαραίτητη ταξική και λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να κρατήσουμε τις κατακτήσεις μας,να κερδίσουμε καινούργιες και να ανακουφίσουμε τις βασικές λαϊκές ανάγκες.

Με το να κρατήσουμε τους μισθούς και τα επιδόματα μας,τα εργασιακά μας δικαιώματα,με το να κρατήσουμε και να βελτιώσουμε τα επίπεδα εκπαίδευσης,υγείας,ασφάλισης,με το να κρατήσουμε το περιβάλλον καθαρό για τον λαό,δημιουργία πραγματικών δικτύων αλληλεγγύης ανεξάρτητων απο το σύστημα σε κάθε πόλη απο τον λαό για τον λαό,να διεκδικήσουμε χώρους και να νικήσουμε τον φασισμό.

Με την διεκδίκηση
δικαιωμάτων για τους ανέργους ,όπως δωρεάν διακοπές,επίδομα που να καλύπτει τις ανάγκες,σίτιση και στέγαση,περίθαλψη,μετακινήσεις και άλλα πολλά όπως πλήρης φοροαπαλλαγή και μη υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών.
Φυσικά δεν αναφέρομαι στα αιτήματα :έξω απο ΕΕ,ΝΑΤΟ ,κατάργηση μνημονίων και νόμων και τα ρέστα.Τα θεωρώ δεδομένα.
Ο λαός και η εργατική τάξη δεν χρειάζονται κυβερνήσεις για να βελτιώσουν την ζωή τους.Δεν χρειάζονται άλλους για να τους φτιάξουν την ζωή.
Και το πιο βασικό ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να υποταχθούν στους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης,αντιθέτως πρέπει η γραμμή στο κίνημα να είναι :
Καμία σχέση με το σύστημα,αυτοτελής οργάνωση των εργαζομένων λαού.
Πολιτική ρήξης και όξυνσης της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.
Πολιτική που θα βάζει το όραμα για μία άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Πολιτική οργάνωσης της εργατική τάξης σαν τάξη για τον εαυτό της.
Ούτε βήμα πίσω και απάντηση του κινήματος στον εκφασισμό της κοινωνίας.
Αυτά τα βασικά ζητήματα καλείται ο λαός και η εργατική τάξη να τα απαντήσει γνωρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να αμφισβητήσει τον καπιταλισμό.
Να αναζητά την ανεξαρτησία του και της χώρας μόνο σαν δικό του καθήκον και χωρίς να προσβλέπει σε συμμαχίες με τους κομπραδόρους κεφαλαιοκράτες.
Αυτά τα ζητήματα τα βάζει η πρωτοβουλία για αντιιμπεριαλιστική αριστερή συνεργασία ,μόνο δυστηχώς, με αυτό τον τρόπο.Αξίζει να δείτε την συμμετοχή σας σε αυτή την σοβαρή προσπάθεια.
3.Η τρίτη άποψη και στάση

Αυτή είναι η άποψη και στάση του ΚΚΕ.Ανάμεσα σε αυτές τις δύο,βολοδέρνει κινηματικά και πολιτικά σε μία ενσωματωμένη και υποταγμένη πρακτική περιχαράκωσης και αναχώματος για το κίνημα.
Δυστηχώς,αυτό εκφράζεται και στο τι λέει,για την κρίση,στο τι κάνει στο κίνημα και πώς αντιμετωπίζει τους αστικούς θεσμούς.
Δεν μιλάει για σοσιαλισμό αλλά για λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Δεν είναι με τις εξεγέρσεις και τα ξεσπάσματα,τα οποία θα έπρεπε να βοηθά και να κατευθύνει,αλλά λέει ότι στην λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι.
Δεν στηρίζει γενικά ότι γεννιέται μακριά του και έχει άρρηκτους δεσμούς με το σύστημα.
Κρατικές επιδοτήσεις,επιχειρήσεις.
Αναχωρεί απο τα εκφυλισμένα σωματεία και τους συλλόγους για να κάνει το δικό του αποστειρωμένο μαγαζί με πορείες κηδείες.
Μία δύναμη που όσοι είναι στο κίνημα ξέρουν ποιά είναι τα όρια και οι διαθέσεις αλλά και ποιά είναι και η δημοκρατική της κουλτούρα.Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορώ να πώ αλλά η ουσία είναι αυτή που καταλαβαίνει ο λαός.
Γενικά ισχύει το άλλα λέει και άλλα κάνει.Αλλά και αυτά που λέει είναι θολά και με το ζόρι κομμουνιστικά.

Το ΚΚΕ είναι ενσωματωμένο στο σύστημα, τα έχει ακουμπήσει στις εκλογές και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ το λεηλάτησε έχει αφηνιάσει.Η πρόταση του για το σήμερα είναι γενικολογίες και δεν έχει να αντιστοιχηθεί πουθενά στο κίνημα.
Στο 15ο συνέδριο έλεγε ότι θα μπορούσε να είναι σε μία κυβέρνηση αλλά με τους δικούς τους όρους (ΑΑΔΜ),σήμερα λέει άλλα και αύριο που θα έχει προγραμματικό συνέδριο θα λέει μάλλον πάλι άλλα.
Δεν θέλω να πώ άλλα πέραν του ότι αυτά που λέει και το πώς τα κάνει πολιτική είναι ένα συνοθύλευμα ρεφορμισμού με μπόλικο "επαναστατικό" λόγο.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
Μια χαρα ζωντανοι ειναι οι συλογοι! Οι ΠΑΣΠ εφερε τον Τζουγανακη, η ΔΑΠ εχει κανει κανα δυο παρτυ, μερικοι γεωγραφικοι συλλογοι φοιτητων οργανωσανε διαφορα παρτυ, φερανε και την Φαρμακι εμαθα καποια παιδια! Ειναι πολοι ζωντανοι συλλογοι μας!:D
και που σαι ακόμα. Και η κνε σε λίγο θα φέρει τη Πάολα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
@Trolletarian:

Γενικά, επειδή παρακολουθώ και τα υπόλοιπα κόμματα με ενδιαφέρον, ειδικά αν είναι αριστερά ή κομμουνιστικά, πρέπει να παραδεχθείς ότι υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις σε αυτά που λέτε.
1) Από τη μία να κατεβούμε στους δρόμους, από την άλλη «και που κατεβαίνουμε δεν γίνεται τίποτα».
Δηλαδή να σταματήσουμε να κατεβαίνουμε; Μήπως το ότι κατεβαίνουμε στις πορείες, σημαίνει ότι σταματάμε να οργανωνόμαστε/δρούμε στους συλλόγους; Είναι ασυμβίβαστα αυτά τα δύο;
Οι αγωνιστικές κινήσεις μέσα στις σχολές, δεν καλούν σε πορείες και συγκεντρώσεις;
2) Λες και εσύ και παραθέτεις αυτό το κείμενο που λέει ότι το ΚΚΕ είναι ρεφορμιστικό...
Να θυμήσω το πόσες φορές κατέβηκαν (ειδικά το 2008 ) οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε κοινό πλαίσιο με ΕΑΑΚ και καλούσαν μαζί για πορείες και συγκεντρώσεις με τους πουλημένους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;
Πόσο επαναστατικό ήταν αυτό; Δεν είναι αποπροσανατολιστικό για τους φοιτητές (μιας και μιλάμε τώρα για φοιτητικές παρατάξεις), αλλά και το κόσμο γενικότερα, να καλεί μία δύναμη που αυτοχαρακτηρίζεται αντι-οπορτουνιστική, σε κοινή συγκέντρωση με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές για χάριν της «ενότητας»;
3) Αφού και εσύ παραδέχεσαι ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση του λαού και κυρίως δεν υπάρχει το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο και δεν έχει αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση στους εργαζόμενους και αφού όπως λες δεν φτάνουμε μόνο εμείς (και έχεις δίκαιο), πώς μπορείς να κατηγορείς (το άρθρο που παρέθεσες) το ΠΑΜΕ που κάνει πορείες χωρίς να προκαλεί ζημιές; Θα βοηθούσε το μπάχαλο το εργατικό κίνημα σε κάτι;
Όσο για την Σοσιαλιστική Επανάσταση και το αν θα «σπάσει τζάμι» ή όχι, κανείς δεν το ξέρει σίγουρα και φυσικά δεν λέει το ΚΚΕ ότι θα πρέπει να γίνει «άθραυστα»... Το είδαμε και στην Οκτωβριανή Επανάσταση, μέχρι και τις τελευταίες στιγμές το πώς θα πραγματοποιούνταν (ειρηνική ή μη) παιζόταν.
4) Τέλος, λες (το άρθρο) για το ότι το ΚΚΕ μιλάει για Λαϊκή Εξουσία και όχι για Σοσιαλισμό. Ο όρος λαϊκή εξουσία είναι αντιφατικός σε σχέση με τον Σοσιαλισμό; Άσε δε που ο Σοσιαλισμός στον κόσμο που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει, θα νομίζει ότι εννοούμε τίποτα σαν το ΠΑΣΟΚ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
αμφέβαλλε κανείς?

Όχι πραγματικά ρωτάω, είχε κανείς αυταπάτες ότι ο Σαμαράς (κ ο Βενιζέλος) ανεξάρτητα από οποιοδήποτε "μπλαμπλαμπλα" θα έκαναν οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που κάνουν?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Η Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.
Οχι δεν αμφέβαλλα ποτέ.
Αυτό που έλεγαν για την 6ήμερη εργασία ήταν αληθεια ή και καλά "Δείτε, τα καταφέραμε και σας γλιτώσαμε, θα δουλεύετε μόνο 5 μέρες τη βδομάδα!"?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Ντροπή τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
νταξ μαγκες, σιγα,
ας ειμαστε αισιοδοξοι :)

η χωρα γλιτωσε απο την χρεωκοπία

επανηλθε η πολιτική σταθερότητα

θα παρουμε τη νεα δοση οπου ναναι

και έγω προλαβα να βγαλω τα $$ μου έξω.




νο προμπλεμ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Backdrop

Δραστήριο μέλος

Η Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 676 μηνύματα.
Στα πρακτικά τώρα.... με το 3 μνημόνιο τι γίνεται?
Ξέρουμε? Έχω ακούσει πολλές θεωρίες αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς ισχυεί!
Αναφέρομαι για μισθούς σε ιδιωτικό τομέα, σπίτια επιδόματα κλπ.....

Εντωμεταξύ στη συνέντευξη ακόμα και στα μάτια του Σαμαρά υπάρχει η απελπισία. Με τα χίλια ζόρια του βγαίνουν αυτά που λεει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
ειναι να τον αγαπας αυτον τον ανθρωπο :look: :whistle:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Backdrop

Δραστήριο μέλος

Η Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 676 μηνύματα.
ειναι να τον αγαπας αυτον τον ανθρωπο :look: :whistle:


Εάν το πιστεύει τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Ρε παιδια, εγινε επανασταση; Ξυπνισα και ακουω φωνες, ομιλιες, και το "ποτε θα καμει ξαστερια" απο ηχεια κακηστης ποιοτιτος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
@exc


Το θεμα ειναι οτι 1 24ωρη απεργια για να αραξουμε και λιγο στο σπιτακι μας,να την δουμε κιολας και επαναστατες,δεν κανει τιποτα.Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η ''επανασταση'' μας περιοριζεται σε αποσπασματικες ''συνεδριες'' πορειων?Λες και ριχνουμε κερμα και καθοριζουμε ποση ωρα θα παρελασουμε,κυριολεκτικα.
Τι κερδιζεται με αυτο?Οι ελληνες εργαζομενοι να χανουν τα μεροκαματα τους για 1-2 μερες,κατι που κοστιζει τους σημερινους καιρους κρισης,και το ΠΑΜΕ,ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κερδιζει ποσοστα ''αντιστασης'' και ''επαναστασης'' αφου θα λεει πως αντισταθηκε.

Χρειαζεται μια κλιμακωση διαρκειας,και οχι αποσπασματικες απεργιες που μπορουν να αποβουν ζημιοφορες για τους απεργους.
Με περιφορα του επιταφιου,ποτε δεν επεσε η κυβερνηση.

Βεβαια,εγω εχω ξεγραψει το ΚΚΕ,απο την στιγμη που δεν συνεργαστηκε με ΣΥΡΙΖΑ και για ακομη μια φορα,αποφασισε να συνεχισει να παλευει για την πρωτοκαθεδρια στα εδρανα της βουλης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νηρηίς

Διάσημο μέλος

Η Νηρηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,645 μηνύματα.
Εάν το πιστεύει τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:/:
Xθές διάβασα πως έγραφε στην σελίδα που προφανώς διαχειρίζεται το εξής:"Να προσευχηθείτε να περάσουν τα μέτρα".:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kit-kat

Πολύ δραστήριο μέλος

Η kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,739 μηνύματα.
αφού πέρασαν τελικά τα μέτρα, μακαρι να ναι και τα τελευταία....:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νηρηίς

Διάσημο μέλος

Η Νηρηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,645 μηνύματα.
αφού πέρασαν τελικά τα μέτρα, μακαρι να ναι και τα τελευταία....:(

Κι εγώ το πιστεύω.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top