Η γνώμη σας για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Στην αστική δημοκρατία, ή από τη σκοπιά των άλλων τάξεων, στην αστική δικτατορία; Όχι.
Είμαι υπέρ της δημοκρατίας του προλεταριάτου, ή από τη σκοπιά των άλλων τάξεων, υπέρ της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Κοίτα, ξεχνάς μου φαίνεται, το πώς επικράτησε η αστική τάξης επί της φεουδαρχικής. Με πόλεμο. Και πράγματι, τότε ήταν ένας προοδευτικός πόλεμος και η αστική τάξη μία προοδευτική τάξη που ανέτρεψε τη μοναρχία και επέβαλλε την αστική δικτατορία-δημοκρατία. Αναμφίβολα αυτό, εκείνη την εποχή ήταν κάτι το θετικό, και τότε οι φεουδάρχες ήταν οι αντεπαναστάτες, οι αντιδραστικοί, αυτοί που ήθελαν να κρατήσουν την κοινωνία πίσω για να διατηρήσουν την εξουσία τους.
Τη σημερινή εποχή, η αστική τάξη, έχει εναντίον της εργατικής τάξης ακριβώς την ίδια αντιδραστική στάση που είχε η φεουδαρχική επί της αστικής. Πλέον, εδώ και πολλά χρόνια, η εργατική τάξη είναι αυτή που προσπαθεί να πετύχει την προοδευτική επανάσταση και να ανατρέψει την αστική δικτατορία, επιβάλλοντας την δικτατορία του προλεταριάτου.
Ποτέ μία δημοκρατία-δικτατορία μίας τάξης δεν γίνεται αποδεκτή από τις άλλες τάξεις και πάντα θα υπάρχουν οι αντιδραστικοί και οι αντεπαναστατικοί μηχανισμοί. Αυτό που ξέρω είναι ότι μία κοινωνία χωρίς τάξεις που θα αποφασίζει η ίδια μέσω των σωματείων της σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα διοίκησης της εξουσίας, είναι κάτι θετικό, κάτι προοδευτικό και κάτι καλό για τους λαούς όλων των χωρών.
Θα υπάρξουν ένοπλες αντιδράσεις; Στην Οκτωβριανή Επανάσταση ήλπιζαν να το αποφύγουν και να γίνει μία ειρηνική μετάβαση όλης της εξουσίας στα Σοβιέτ, αλλά η άρχουσα αστική τάξη μαζί με αριστερά ρεφορμιστικά δεκανίκια δεν το επέτρεψε και έτσι η επανάσταση έγινε ένοπλα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Αν είναι να γίνει κάτι τόσο προοδευτικό για την κοινωνία, ας έρθουμε σε σύγκρουση με την αντίπαλη τάξη. Θα υπάρξουν απώλειες, αλλά εκεί που οδηγεί η παγκόσμια νίκη του προλεταριάτου, είναι ένα καθαρό τοπίο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstasIdealism

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο kwstasIdealism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,459 μηνύματα.
Η Θεώρηση που λές έχει πάει στο σκουπιδοτενεκέ τη ιστορίας.
Οι σκοτωμένοι και αυτοί που μείναν πίσω όμως δεν δεν πείθωνται... αναρωτήσου γιατί !!
Ρώτα αυτούς, απο το υπαρκτό 'ολεθρο", να σου πούνε...
Η Δημοκρατία (το ψηφισμένο θέλω των πολλών), δείχνει το δρόμο....
Ολα τα άλλα, είναι βιασμός της ελεύθερης βούλησης.... κι όποιος θέλει με τη βία να επικρατήσει,
να μην κλαίγεται μετά, για εξορίες και φυλακίσεις. Γιατί όπου επικρατήσατε με τη βία, κυριάρχησε ο θάνατος.
Πιστεύεις στη Δημοκρατία;; Ναί η Όχι ;;
Και η απαντηση ειναι οχι δεν πιστευω σε αυτη την ψευτικη δημοκρατια των καναλαρχων,στις χουντες κυριο οργανο ειναι ο στρατος στις σημερινες δημοκρατιες τα μμε
@ όλους "Συντρόφους" !! Μην το παίρνετε προσωπικά, δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ....η αντίδραση και επισήμανση θέσεων τους.
Τα εγκλήματα της Αριστεράς (παπαρηγο-Κομμουνιστές και οι "άλλοι" αριστεριστές) είναι και αφορούν, όλο το παλιό ΚΚΕ. Ασχετα αν το μονολιθικό και εγκληματικό εθνικά ΚΚ Ελλάδος, άλλαξε ονόματα και "διασπάστηκε" τάχατες, σε ΚΚΕ-Εσωτερικού -μαρξ-λεν,τροτσκιστς-μαοικούς,αναρχοχχχ... ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ κλπ... όλα αυτά δεν είναι παρά μεταλλάξεις του ίδιου δολοφονικού ιού.
Αυτή η χώρα κάποτε πρέπει να γίνει άνετη για τους Πολίτες της.
Οι "δυναμικές" μειοψηφίες, το μόνο που κάνουν είναι να διατηρούν την καθυστέρηση ή να οπισθοδρομούν τη χώρα.
Δεν μπορεί όταν κάποτε είμασταν πρωτοπόροι, σε όλα, τις τελεταίες δεκαετίες τώρα, να είμαστε τελευταίοι...
Οι άλλοι βρίσκονται στον Αρη κι εμείς δεν έχουμε επιλύσει ακόμη, με ποιό πολιτικό σύστημα θέλουμε να λειτουργούμε....
Κι όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί καμμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν το "εγκρίνουν" πρώτα, οι Σταλινόκαυλοι.
Και λέω Σταλινόκαυλοι, γιατί πότε διακηρύσουν..., ανυπακοή, αντίδραση, πότε εκείνο, πότε το άλλο, κλπ κλπ.
Αν δεν τους αρέσει ( στην μειοψηφία τους) τότε δεν πρέπει και να εφαρμοσθεί...την δε πλειοψηφία, την έχουν γραμμένη!!
Το αποτέλεσμα, τα σημερινά χάλια.
Ο Τσίπρας, λέει, ψηφίστε με και οι μισθοί θα επανέλθουν ( με τί χαρτοπετσέτες όμως;;) η Αλέκα, λέει μην πληρώνετε αυτό εκείνο το άλλο, ξανασυνδέστε το κομμένο ρεύμα κλπ κλπ.... όμως όλα αυτά προυποθέτουν χρήμα ή κάποιον άλλον να πληρώνει.
Ξέρετε εσείς κανέναν να πληρώνει, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα ;;;
(αλληλεγγύη χωρίς δόλο, δεν υπάρχει, κάτι ως αντάλλαγμα, περιμένει πάντα όποιος πληρώνει (Αλλιώς είναι υποκριτής).
Ακόμη και στη γκομενίτσα που κερνάτε, αποσκοπείτε σε αντάλλαγμα... Πάψτε να είστε υποκριτές.
Προσπαθείτε να αλλάξετε τον Κόσμο χωρίς να αλλάξετε εσείς !!!
Αυτό περιμένετε εσείς και το παπαδαριό μόνο, που θεωρείτε αμφότεροι, ότι κατέχετε την μόνη αλήθεια.
Προσαρμοσθείτε στην εκάστοτε πραγματικότητα, πρός όφελος του γενικού καλού.
Κι ο Πολίτης ψηφοφόρος, θα σας ανταμείψει ανάλογα.... όπως χρόνια τώρα.

υ.γ1 τα ΚΚ ευρώπης αυτοδιαλύθηκαν απο 10ετίες και έχουν μεταλλαχθεί ως πράσινοι-οικολόγοι, γνήσιοι Κομμουνιστές δεν υπάρχουν πλέον ούτε στην Κούβα. (γιατί έχουν ως πνευματικό υπόβαθρο το γενικό καλό της χώρας τους, γιαυτό δεν έκαναν ποτέ Εμφύλιο, εκτός των Ισπανών,λαλάκες που είναι σαν εμάς γιαυτό και κατέληξαν στα ίδια σκατά. Με τη διαφορά ότι εκείνοι, υπήρξαν και Αποικιοκράτες, αλλά έχουν και βιομηχανίες πέρα απο τον Τουρισμό...)
υ.γ2 Εμείς (μή γενόμενοι τα γκαρσόνια της Ευρώπης, όπως ήθελε η Αριστερά) την όποια βιομηχανία είχαμε την κλείσαμε, τα λιμάνια δεν τα αναπτύξαμε, για νάρθει η (Καπιταλιστική Κομμουνιστική Κίνα) ΚΟΣΚΟ, να τα πάρει κοψοχρονιά....
υ.γ3 Καληνύχτα Σύντροφοι, που ποντάρετε πάντα στον εξαθλιωμένο, για να πάρετε την εξουσία, Ή το αντίδωρο του εκβιασμού απο τις καπιταληστρικές Κυβερνήσεις (όπως γινόταν επί 38χρόνια στην Ελλάδα).
υ.γ4 Αυτός ο τόπος, θα μπορέσει να δεί τα αλλοτινά του (κλέος) δόξες αλλά και ευημερία, μόνο όταν ο (ίδιας προέλευσης) Χριστιανο-Κομμουνισμός, πάψει να τον αλλοτριώνει και να τον πολεμάει εκ των έσω ( το να κάνουν αμφότεροι και αυτοκριτική, με παραδοχή της ενοχής τους, το θεωρώ κατακλυσμιαία ανατροπή και μή αναμενόμενη, λόγω του γνωστού Παπαδίστικου+Κομμουνιστικού Δογματικού Εγωισμού, περί αλάθητου.....των "Ιερών" βιβλίων τους. Οι κατασκευαστές τους..., φρόντισαν γιαυτό).
Μιλησες περι προσαρμογης,προσαρμογης στο τι?στην εξαθλιωση?μιλησες οτι δεν εχουμε λυσει ακομα το συστημα που θελουμε να ζουμε ειδαμε τι προσφερει ο καπιταλισμος,ειδαμε τα αποτελεσματα του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
@ exc η ΔΗΜΑΡ δλδ είναι αριστερά ρεφορμιστικά δεκανίκια;;
(...η επανάσταση έγινε ένοπλα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Αν είναι να γίνει κάτι τόσο προοδευτικό για την κοινωνία, ας έρθουμε σε σύγκρουση με την αντίπαλη τάξη. Θα υπάρξουν απώλειες, αλλά εκεί που οδηγεί η παγκόσμια νίκη του προλεταριάτου, είναι ένα καθαρό τοπίο.)
Το τοπίο που λές, μάλλον θα είναι της Κίνας, ή λές της USSR ;;; και όταν λές για απώλειες, προφανώς βγάζεις τον κόλο σου απέξω... άλλοι θα την πληρώσουν για να απαλλοτριώσετε, τον υπαρκτό με κάθε έννοια πλούτο. !! Στο τέλος όπως στην ΕΣΣΔ να τον πάρουν οι κομματικοί Διευθυντές των επιχειρήσεων.!!! Τόδαμε το έργο αυτό, δεν ξαναπαίζει.... ούτε με σφαίρες.

@kwstasIdealism Είδες τα αποτελέσματα της USSR, να είναι άριστα;; Γιαυτό απέρριψες τον (κακέκτυπο ελληνικό) Καπιταλισμό;;
Ο πραγματικός Καπιταλισμός τώρα δημιουργείται στην Ελλάδα, σε 20 χρόνια τα πράγματα θάναι πολύ διαφορετικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
@ exc η ΔΗΜΑΡ δλδ είναι αριστερά ρεφορμιστικά δεκανίκια;; Το τοπίο που λές, μάλλον θα είναι της Κίνας, ή λές της USSR ;;; και όταν λές για απώλειες, προφανώς βγάζεις τον κόλο σου απέξω... άλλοι θα την πληρώσουν για να απαλλοτριώσετε, τον υπαρκτό με κάθε έννοια πλούτο. !! Στο τέλος όπως στην ΕΣΣΔ να τον πάρουν οι κομματικοί Διευθυντές των επιχειρήσεων.!!! Τόδαμε το έργο αυτό, δεν ξαναπαίζει.... ούτε με σφαίρες.
Αποδεικνύεις ξανά και ξανά ότι δεν είσαι ικανός ή δε θέλεις να κάνεις μία σωστή συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική οικονομικοκοινωνικοπολιτική ανάλυση που γίνεται από ιστορικούς, κομμουνιστές και μη. Αυτό που επιδεικνύεις συνεχώς δεν είναι τίποτα πέρα από τον φόβο της αλλαγής, ένας ξεκάθαρος συντηρητισμός. Αν ήμαστε σε παλαιότερα χρόνια που επικρατούσε η φεουδαρχία, είμαι σίγουρος, ότι θα ήσουν φανατικός ενάντιος στην επανάσταση της αστικής τάξης.

Οπότε θα σου απαντήσω ανάλογα, λοιπόν. Τον κώλο σου να σου να χτυπάς κάτω, το να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη, δε θα το αποτρέψεις, γιατί είναι η φυσική εξέλιξη της ιστορίας των τάξεων. Αν αυτό θέλετε να γίνει με δική σας αντίσταση, τότε θα γίνει με απώλειες και από τις δύο πλευρές, αλλά θα γίνει.

Και τέλος, αν πραγματικά πίστευες ότι ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξαναγίνει, τότε δε θα φοβόσουν τόσο πολύ για αυτόν και δε θα μας έπρηζες τώρα τα α.. συκώτια με το πόσο επικίνδυνο είναι να πάρει την εξουσία στα χέρια του η πλειοψηφία του κόσμου, ο εργαζόμενος λαός.
Ουσιαστικά, παρά την αντεπαναστατική νίκη τελικώς της αστικής τάξης στη ΕΣΣΔ, η Οκτωβριανή Επανάσταση και η ιστορία της ΕΣΣΔ μας έχουν δώσει τόση επαναστατική γνώση, που πάλι κερδισμένοι είμαστε και πάλι είμαστε πολλά βήματα πιο κοντά στην ανατροπή της εξουσίας των αστών και των μονοπωλίων τους.

Όσο και να σε ενοχλεί ή να σε φοβίζει, είτε γιατί είσαι αστός-μικροαστός, είτε γιατί απλά είσαι ένας συντηρητικός εργαζόμενος που φοβάται την αλλαγή, αυτή θα γίνει. Get used to it.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstasIdealism

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο kwstasIdealism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,459 μηνύματα.
@
@kwstasIdealism Είδες τα αποτελέσματα της USSR, να είναι άριστα;; Γιαυτό απέρριψες τον (κακέκτυπο ελληνικό) Καπιταλισμό;;
Ο πραγματικός Καπιταλισμός τώρα δημιουργείται στην Ελλάδα, σε 20 χρόνια τα πράγματα θάναι πολύ διαφορετικά.
Ο κομμουνισμος δεν εφαρμοστηκε μεχρι τωρα σωστα,τα σταδια για να γινει ειναι σοσιαλισμος κομμουνισμος και μετα θεου θελοντος και πολιτων μορφωμενων αναρχια.Ο καπιταλισμος ειναι οτι πιο σαπιο υπαρχει σε 20 χρονια?δεν θα εχουμε σπιτια τοτε να φαμε δεν θα εχουμε,και δεν μιλαω για την ελλαδα φαινονται να αποτελεσματα της τραπεζικης αυτοκρατοριας σε ολες τις χωρες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Ο κομμουνισμος δεν εφαρμοστηκε μεχρι τωρα σωστα,τα σταδια για να γινει ειναι σοσιαλισμος κομμουνισμος και μετα θεου θελοντος και πολιτων μορφωμενων αναρχια.Ο καπιταλισμος ειναι οτι πιο σαπιο υπαρχει σε 20 χρονια?δεν θα εχουμε σπιτια τοτε να φαμε δεν θα εχουμε,και δεν μιλαω για την ελλαδα φαινονται να αποτελεσματα της τραπεζικης αυτοκρατοριας σε ολες τις χωρες
Διόρθωση.
Kαι για τον σοσιαλισμό και για την αναρχία ο κομμουνισμός είναι ο στόχος.
Ο τρόπος μετάβασης διαφέρει καθώς -πλέον- και οι τρόποι διεκδίκησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jjoohhnn

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 264 μηνύματα.
@kwstasIdealism Είδες τα αποτελέσματα της USSR, να είναι άριστα;; Γιαυτό απέρριψες τον (κακέκτυπο ελληνικό) Καπιταλισμό;;
Ο πραγματικός Καπιταλισμός τώρα δημιουργείται στην Ελλάδα, σε 20 χρόνια τα πράγματα θάναι πολύ διαφορετικά.
1. Η Σοβιετική οικονομία κατέρυεσε όταν μετά το 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ εισήχθησαν σε αυτήν καπιταλιστικοί κανόνες παραγωγής και κατανάλωσης με την επικράτηση των αγοραίων έναντι των αναγοραίων.
2. Κανείς νομίζω δεν είπε ότι στην αρχή μιας σοσιαλιστικής οικοδόμησης δε θα χρειαστούν θυσίες και μεγαλειώδεις προσπάθειες από την εργατική τάξη αλλά σε αυτή την περίπτωση οι θυσίες θα πραγματοποιούνται προς τη δημιουργία μιας άλλης ( μετέπειτα αταξικής ) κοινωνίας όπου θα επικρατεί ουσιαστική δημοκρατία, δε θα ενυπάρχει εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ παράλληλα δε θα παραμονεύει ο κίνδυνος μιας συστημικής κρίσης όπως στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, λόγω υπερσυσσώρευσης πλούτου.
Με απλά λοιπόν λόγια, εάν είσαι εργαζόμενος δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο αποδοκιμάζεις την όποια προσμάθεια για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου οι αποφάσεις θα πηγάζουν από εσένα και πραγματικά για εσένα, ενώ αποδέχεσαι ένα αντιφατικό και εναντίον σου εκ θεμελίων σύστημα όπως είναι ο καπιταλισμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Διόρθωση.
Kαι για τον σοσιαλισμό και για την αναρχία ο κομμουνισμός είναι ο στόχος.


δεν φταίς εσύ,
φταίει η Διεθνής του 1867
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
"Ο Χρόνης Μίσσιος δε στάθηκε στο πλευρό των κομμουνιστών"

Όποιος δεν είναι μαζί μας, δεν είναι απλά εναντίον μας, είναι ενάντια στην ταξική πάλη.

Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, είναι και οπορτουνιστής.

Ο "Ριζοσπάστης" έγραψε ένα απαράδεκτο σχόλιο στην αναγγελία θανάτου του Χρόνη Μίσσιου.
" Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά. "

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμπαθεί ή να αντιπαθεί έναν λογοτέχνη. Δεν μας πέφτει λόγος. Όμως το ζήτημα με το ΚΚΕ είναι η ελαφρότητα με την οποία χαρακτηρίζει κάποιον -ούτε λίγο ούτε πολύ- "προδότη". Το κάνει τώρα, το έκανε και παλιά.

Αλλά μην είμαστε κι άδικοι. Όταν κάποιος φτάνει τα 90 του, δεν περιμένεις να αλλάξει.

Θυμίζει πια τους παππούδες μας: είναι γκρινιάρηδες, συμπαθούν μόνο τα δικά τους παιδιά, θυμούνται ό,τι τους συμφέρει, βλέπουν παντού εχθρούς, αλλά είναι πια μεγάλοι άνθρωποι. Ποιος τους δίνει σημασία;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
δεν φταίς εσύ,
φταίει η Διεθνής του 1867
Θα σε ρωτούσα τι ακριβώς εννοείς, αλλά δε θα το κάνω, γιατί ξέρω τι είδους απάντηση θα πάρω. :P
Υποθέτω ότι εννοείς για τον πρώτο επίσημο διαχωρισμό που έγινε σε δύο «ρεύματα»: Μαρξ και Μπακούνιν.
"Ο Χρόνης Μίσσιος δε στάθηκε στο πλευρό των κομμουνιστών"

Όποιος δεν είναι μαζί μας, δεν είναι απλά εναντίον μας, είναι ενάντια στην ταξική πάλη.

Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, είναι και οπορτουνιστής.

Ο "Ριζοσπάστης" έγραψε ένα απαράδεκτο σχόλιο στην αναγγελία θανάτου του Χρόνη Μίσσιου.
" Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά. "

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμπαθεί ή να αντιπαθεί έναν λογοτέχνη. Δεν μας πέφτει λόγος. Όμως το ζήτημα με το ΚΚΕ είναι η ελαφρότητα με την οποία χαρακτηρίζει κάποιον -ούτε λίγο ούτε πολύ- "προδότη". Το κάνει τώρα, το έκανε και παλιά.

Αλλά μην είμαστε κι άδικοι. Όταν κάποιος φτάνει τα 90 του, δεν περιμένεις να αλλάξει.

Θυμίζει πια τους παππούδες μας: είναι γκρινιάρηδες, συμπαθούν μόνο τα δικά τους παιδιά, θυμούνται ό,τι τους συμφέρει, βλέπουν παντού εχθρούς, αλλά είναι πια μεγάλοι άνθρωποι. Ποιος τους δίνει σημασία;

Το άρθρο στον Ριζοσπάστη:

Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά.

Πουθενά δεν λέει αυτά που γράφει το πόρταλ του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε προδότη τον λέει, ούτε δείχνει καμία αντιπάθεια. Απλά αναφέρει μία αλήθεια, ότι τάχθηκε με τους ρεβιζιονιστές, εγκαταλείποντας τον επαναστατικό σοσιαλισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstasIdealism

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο kwstasIdealism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,459 μηνύματα.
Θα σε ρωτούσα τι ακριβώς εννοείς, αλλά δε θα το κάνω, γιατί ξέρω τι είδους απάντηση θα πάρω. :P
Υποθέτω ότι εννοείς για τον πρώτο επίσημο διαχωρισμό που έγινε σε δύο «ρεύματα»: Μαρξ και Μπακούνιν.

Το άρθρο στον Ριζοσπάστη:

Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά.

Πουθενά δεν λέει αυτά που γράφει το πόρταλ του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε προδότη τον λέει, ούτε δείχνει καμία αντιπάθεια. Απλά αναφέρει μία αλήθεια, ότι τάχθηκε με τους ρεβιζιονιστές, εγκαταλείποντας τον επαναστατικό σοσιαλισμό.
Μερικες ερωτησεις σου εχω την γνωμη στο να αναριχηθουν στην εξουσια του κομματος ως γ.γ. ο μπογιοπουλος και διπλα του ο παφιλης,για την υπογραφη της βαρκιζας και την αποκηρυξη του Βελουχιωτη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Μερικες ερωτησεις σου εχω την γνωμη στο να αναριχηθουν στην εξουσια του κομματος ως γ.γ. ο μπογιοπουλος και διπλα του ο παφιλης,για την υπογραφη της βαρκιζας και την αποκηρυξη του Βελουχιωτη
Κοίτα. Θα ήθελα να ακούσω τι έχεις να πεις, αλλά πρωτίστως θα σου πω εγώ κάποια πράγματα, μήπως και σε καλύψω.
* Το θέμα του ΓΓ της ΚΕ είναι θέμα καθαρά της ΚΕ. Το συνέδριο, δηλαδή, τα μέλη του Κόμματος, επιλέγουν τα μέλη της ΚΕ και η ΚΕ επιλέγει τον ΓΓ της.
* Η συνθήκη της Βάρκιζας ήταν πράγματι μεγάλο λάθος και απόρροια της λανθασμένης εκτίμησης τότε του ΚΚΕ για το θέμα της εξουσίας.
* Ο Βελουχιώτης είχε πολιτικά δίκαιο και για αυτό έγινε η πολιτική του αποκατάσταση και επίσημα σχετικά πρόσφατα, αλλά παρέβη την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού μία βασικότατη αρχή του λενινισμού και για αυτό διαγράφηκε και δεν αποκαταστάθηκε κομματικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Το κείμενο του Ριζοσπάστη για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου χωρίς περαιτέρω σχολιασμό:

"Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Δηλαδή τι θα πρεπε να κάνει δεν καταλαβαίνω να τον γλείφει επειδή είναι πεθαμένος; Όχι ότι θεωρεί κανείς το ριζοσπάστη αμερόληπτο αλλά ρε παιδιά έχουμε χορτάσει καθωσπρεπισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Δηλαδή τι θα πρεπε να κάνει δεν καταλαβαίνω να τον γλείφει επειδή είναι πεθαμένος; Όχι ότι θεωρεί κανείς το ριζοσπάστη αμερόληπτο αλλά ρε παιδιά έχουμε χορτάσει καθωσπρεπισμό.


δεν είπαμε να βάλουν μαύρα,
αλλά τουλάχιστον να αναγνωρίσουν
το πόσα χρόνια της ζωής του πέρασε στην εξορία,
στο όνομα του κόμματος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
καλα ολα αυτα τα θεωρητικά που λετε, και οι ιδεολογικές διαφωνίες εντος του κομμουνισμού
σοσιαλισμός κομμουνισμός μαρξ λενιν σταλιν μπλα μπλα μπλα..(αν και no one gives a shit)

αλλα εσεις οι κομμουνιστές εχετε αντιληφτεί οτι αν νικούσατε τον εμφύλιο, η Ελλάδα δεν θα γινοταν ο παράδεισος που μας λετε αλλα θα ακλουθούσε τον δρομο των άλλων κομμουνιστικών κρατών.. δηλαδη φτώχια και παρακμή?
γιατι δλδ εμεις να αποτελούμε εξαίρεση σε σχεση πχ με την Αλβανία η τα Σκόπια?


εχετε καταλαβει οτι πουθενα στην ευρωπη η στον κοσμο δεν υπαρχουν κομμουνιστικα κομματα σαν το κκε?
και οτι ο κομμουνισμος παγκοσμιως εχει απαξιωθει, και μαλλιστα εχει εξισωθει με τον φασισμο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
και οτι ο κομμουνισμος παγκοσμιως εχει απαξιωθει, και μαλλιστα εχει εξισωθει με τον φασισμο?

Ναι ρε,ιδρυτης του Κομμουνισμου ηταν ο Χιτλερ.

Δεν το ξερατε?

Ο Μαρξ ηταν αντιγραφεας απλως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
εχετε καταλαβει οτι πουθενα στην ευρωπη η στον κοσμο δεν υπαρχουν κομμουνιστικα κομματα σαν το κκε?
και οτι ο κομμουνισμος παγκοσμιως εχει απαξιωθει, και μαλλιστα εχει εξισωθει με τον φασισμο?

μην είσαι τόσο σίγουρος

Όσο αφορά το τι θα γινόταν αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, το σίγουρο είναι ότι δε θα χαμε καταστρέψει όλη μας την παραγωγή στο όνομα ενός marshall plan. τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό... :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstasIdealism

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο kwstasIdealism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,459 μηνύματα.
αλλα εσεις οι κομμουνιστές εχετε αντιληφτεί οτι αν νικούσατε τον εμφύλιο, η Ελλάδα δεν θα γινοταν ο παράδεισος που μας λετε αλλα θα ακλουθούσε τον δρομο των άλλων κομμουνιστικών κρατών.. δηλαδη φτώχια και παρακμή?
γιατι δλδ εμεις να αποτελούμε εξαίρεση σε σχεση πχ με την Αλβανία η τα Σκόπια?
εχετε καταλαβει οτι πουθενα στην ευρωπη η στον κοσμο δεν υπαρχουν κομμουνιστικα κομματα σαν το κκε?
και οτι ο κομμουνισμος παγκοσμιως εχει απαξιωθει, και μαλλιστα εχει εξισωθει με τον φασισμο?

Συνεχιζεις να προκαλεις απειρο γελιο με τα ποστ σου συνεχισε ετσι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ajusshi

Διάσημο μέλος

Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.
δεν υπάρχει "αριστερά", δεν υπήρξε ποτέ στον κόσμο,
ούτε θα υπάρξει.

είναι κάτι σαν τις ομάδες, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και ούτε καθ'εξείς
είναι χόμπυ.

είμαι δημ. αρ πχ ΑΕΚ, είμαι κκε πχ ΠΑΟ, έχω καλύτερη ομάδα από την δικιά σου
έχουμε καλύτερους παίχτες, καλύτερο σύμβολο, γαμάτο κόσμο κοκ.

αλλά μέχρι εκεί, για να περνάει η ώρα, τίποτα παραπάνω.

υπήρξε και υπάρχει μια δικτακτορία ανθρώπων,
που εκμεταλευόταν και εκμεταλεύεται τους συνάνθρωπούς τους
για...ακανόητους λόγους! βλ. ΕΣΣΔ, ΚΙΝΑ, Β. ΚΟΡΕΑ, ΚΟΥΒΑ κοκ
( αφού οι πληθυσμοί περνάγαν και περνάνε χειρότερα από ότι οι
υποτιθέμενοι κακοί ιμπεριλιαστικοί λαοί-κράτη!!)
έφυγε ποτέ άνθρωπος από αυστραλία για κίνα; από ηπα για β. κορέα;
από δυτική για ανατ.γερμανία από γαλλία για ρουμανοπολωνοβουλγαρία;
έστω ένας, για να ζήση το προλεταριακό όνειρο;

δεν γίνεται να μην εκμεταλευτεί άνθρωπος τον συνάνθρωπό του,
δεν γίνεται, και αυτοί που υπερασπίζονται το αντίθετο, μόλις τους
δοθεί η ευκαιρία γίνονται οι χειρότεροι όλων.

άρα στόχος μας πρέπει να είναι η λιγότερο κακή εκμετάλευση
και κάθε φορά να παίρνουμε κάτι παραπάνω, να γινόμαστε καλύτεροι
για μας και τους συνάνθρωπούς μας.

το παράδειγμα είναι μπροστά μας, λέγεται νορβηγία, φινλανδία, σουηδία, καναδάς,
κοκ, άστον άλλον να φτάσει όπου θέλει, και παίρνετά του και δίνετα
σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν κάπου ή απλά δεν θέλουν.

εξασφάλισε, υγεία, καλούς μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καλά γηρατειά,
πρόοδο, αξιοπρεπές κοινωνικό και περιβαντολογικό περιβάλλον,
και άσε τους φοιτητές (μέχρι να πάρουν το πτυχίο τους)
να λένε ότι θέλουν, έχει γνώσει η δαμανάκη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top