Συμβουλές, οδηγίες, σεμινάρια: Τα πάντα για την οδήγηση!

Polyanna

Νεοφερμένος

Η Polyanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
αχ, γλυκούλα μου plyllis τι μου θύμισες τώρα! Οδηγάω μόλις ένα χρόνο και χθες σκεφτόμουνα πως οδηγούσα το πρώτο μήνα σε σχέση με τώρα και με έπιασαν τρελά γέλια. Κατ αρχήν απαραιτήτως μου έσβηνε τουλάχιστον μία φορά ημερησίως :P. Το τι μαρσαρίσματα έκανα στις ανηφόρες δεν λέγεται !! Μια φορά είχα σταματήσει να αφήσω μια μαμά με το παιδάκι της να διασχίσουν το δρόμο αλλά δεν πατούσα πολύ το φρένο με συνέπεια να τσουλάει ανεπαίσθητα το αμάξι. Οπου ξαφνικά βλέπω ένα παιδικό χεράκι να πιάνει το καπώ σαν να ήθελε να σταματήσει το αμάξι ... και τότε κατάλαβα και λέω μέσα μου ..., τι κάνεις χαμένη? :redface::D:D:D Κορυφαίες στιγμές σου λέω. Και δεν λέω πόση ώρα μου πήρε το πρώτο μου παρκάρισμα γιατί ακόμα ντρέπομαι :redface: Φαντάζομαι πως αν με ανέβαζε κανείς στο youtube θα έπεφτε τρελό γέλιο. Φυσικά για προσπέρασμα ούτε κουβέντα. Κόλαγα στο λεωφορείο πίσω λες και ήμουν ουρά του. Τη πρώτη προσπέραση την έκανα αναγκαστικά όταν χάλασε το λεωφορείο μπροστά μου κι ΕΠΡΕΠΕ να βγω στο αντίθετο προκειμένου να μη μείνω για πάντα σε κείνο το σημείο . :clapup: Εκανα τόσα χαζά (όχι επικίνδυνα όμως, περισσότερο ηλίθια που καταπονούσαν το αυτοκίνητο ... ευτυχώς είναι σκυλί και δεν καταλαβαίνει τίποτα!!!!) που τώρα που τα σκέφτομαι αναρωτιέμαι πως κατάφερνα και τα έκανα. Π.χ. όταν είχε μποτιλιάρισμα ποτέ δεν κατάφερνα να υπολογίσω πόσο φρένο έπρεπε να πατήσω για να σταματήσω εκεί που έπρεπε. Συνήθως για κάποιο λόγο σταματούσα αρκετά ποιο πίσω και άντε πάλι 1η να φτάσω ποιο κοντά στο προπορευόμενο όχημα :D. Πάντως γενικά ήμουν πολύ προσεκτική οδηγός και δεν έφερνα σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους και εξαιτίας αυτού ήταν λίγα και τα μπινελίκια που άκουσα. Χειρότερη είμαι ως πεζή που όλο τούμπες τρώω. :/:, Αυτό που έκανα ήταν κάθε φορά που οδηγούσα στο τέλος όταν έμπαινα σπίτι
καθόμουν αρκετή ώρα και σκεφτόμουν το τρόπο που οδήγησα και πόσα λάθη έκανα. Αν διαπίστωνα λάθος το επεξεργαζόμουν στο μυαλό μου κι έλεγα μέσα μου αυτό ΔΕΝ πρέπει να γίνεται έτσι αλλά αλλιώς. Κι επιπλέον πάντα θυμόμουν κάτι που μου είχε πει ο δάσκαλος μου στην οδήγηση: Σύμφωνα με τις στατιστικές, το πρώτο εξάμηνο όλοι σχεδόν οι νέοι οδηγοί εμπλέκονται σε ένα ατύχημα όχι ιδιαίτερα σοβαρό και στο 2ο εξάμηνο επειδή νιώθουν μεγαλύτερη άνεση εμπλέκονται σε σοβαρά ατυχήματα! Εγώ τότε είχα βάλει στοίχημα πως θα φροντίσω τον 1ο χρόνο να μην προκαλέσω κανένα ατύχημα σε κόντρα των ασφαλιστικών στατιστικών! Κι έτσι κι έγινε. Ενας χρόνος και είμαι καθαρή! :clapup::clapup::clapup: Μην ανησυχείς ... όρμα! Σε ένα χρόνο από σήμερα θα τα σκέφτεσαι όλα και θα γελάς!
Ναι είσαι ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ προσεκτική που σημαίνει ότι πρέπει να προβλέπεις και τα χαζά των άλλων (που είναι άπειρα). Να κοιτάς συνέχεια τους καθρέφτες σου και να χρησιμοποιείς όσο περισσότερο γίνεται το αυτοκίνητο γιατί μόνο με την πρακτική βελτιώνεσαι και μαθαίνεις να κυκλοφορείς στους δρόμους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Ψάχνοντας για σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, βρήκα διάφορα ενδιαφέροντα κείμενα. Αντιγράφω από άλλο δικτυακό χώρο:

Επειδή οι δρόμοι είναι γεμάτοι εκπλήξεις...
...παρακάτω παραθέτουμε μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε περισσότερο ασφαλείς

Θέση οδήγησης
Ρυθμίζουμε το κάθισμα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι καρποί μας να ακουμπούν στο τιμόνι όταν τεντώνουμε τους βραχίονες. Ρυθμίζουμε το προσκέφαλο του καθίσματος για να καλύπτει ακριβώς το πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Καλό είναι να έχουμε και τα δύο χέρια μας στη θέση "9 και τέταρτο" πάνω στο τιμόνι, προκειμένου να μπορούμε να στρίβουμε γρήγορα και με ακρίβεια.
ABS
Αν το αυτοκίνητό μας διαθέτει σύστημα AΒS, μην περιμένουμε να μας συμβεί ατύχημα για να το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά. Βρίσκουμε ένα άδειο πάρκινγκ και δοκιμάζουμε να φρενάρουμε απότομα, ώστε να ενεργοποιηθεί το ABS, και έτσι να έχουμε την εμπειρία του πώς θα αντιδράσει το αυτοκίνητό μας τη συγκεκριμένη στιγμή.
Η κίνηση στην αριστερή λωρίδα
Η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση και όχι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Μην εμποδίζουμε όσους κινούνται σε αυτήν με υπερβολική ταχύτητα. Αφήνουμε την αστυνόμευση στην αστυνομία
Φλας
Χρησιμοποιούμε τα φλας, όχι μόνο όταν θέλουμε να στρίψουμε, αλλά και όταν θέλουμε να αλλάξουμε λωρίδα. Να θυμόμαστε ότι το φλας προειδοποιεί, δεν υποχρεώνει.
Κρατάμε το αυτοκίνητο σε σωστή θέση πριν στρίψουμε αριστερά
Όταν σταματάμε σε διασταύρωση και περιμένουμε να σταματήσει η κυκλοφορία για να στρίψουμε, φροντίζουμε να έχουμε τις ρόδες σε ευθεία θέση μέχρι να ελευθερωθεί ο δρόμος. Όταν σταματήσουμε και έχουμε τους τροχούς στραμμένους προς την κατεύθυνση που θέλουμε να στρίψουμε, υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση σύγκρουσης να βρεθούμε μέσα στην επερχόμενη ροή κυκλοφορίας.
Ελαττώνουμε ταχύτητα πριν στρίψουμε
Επιλέγουμε την πρέπουσα ταχύτητα πριν από τη στροφή. Το απότομο φρενάρισμα και η απότομη επιτάχυνση στη μέση της στροφής μεταβάλλει την ισορροπία του αυτοκινήτου.
Απομακρυνόμαστε από τις ομάδες αυτοκινήτων
Στις εθνικές οδούς απομακρυνόμαστε από τους αργούς οδηγούς (προσπερνώντας με ασφάλεια), ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο να εμπλακούμε σε ένα δικό τους ατύχημα.
Νυχτερινή οδήγηση
Μην προσηλωνόμαστε στα φώτα των αυτοκινήτων που πλησιάζουν. Μη χρησιμοποιούμε τη μεγάλη σκάλα, όταν υπάρχει αντίθετη κυκλοφορία.
Κινητό και οδήγηση
Πρόσφατες στατιστικές έδειξαν ότι, χρησιμοποιώντας το κινητό μας κατά την οδήγηση, τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε ατύχημα. Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος ακόμη και για τα hands free ή την ανοικτή ακρόαση (car kit).
Πρόβλεψη
Κοιτάζουμε προσεκτικά μέχρι το τέλος του δρόμου και εντοπίζουμε τυχόν εμπόδια πριν ακόμα τα συναντήσουμε. Να κάνουμε συνεχή έλεγχο στους καθρέφτες. Ο οδηγός πρέπει να λειτουργεί σαν παίκτης σκάκι. Πρέπει να προσπαθεί να προβλέψει τις κινήσεις των άλλων και τις πιθανές δικές τους αντιδράσεις.
Υπνηλία
Όταν αισθανόμαστε νύστα, ας μη συνεχίσουμε να οδηγούμε. Η υπνηλία είναι ο συναγερμός του οργανισμού ότι "τελειώνουν" τα καύσιμά του. Μόλις βρούμε ένα ασφαλές σημείο, σταματάμε και κοιμόμαστε για λίγα λεπτά.
Ή οδηγούμε ή καπνίζουμε
Δεν καπνίζουμε όταν οδηγούμε. Αν είμαστε καπνιστές, έχουμε μια καλή "δικαιολογία" κάθε περίπου 2-2 1/2 ώρες να σταματάμε για ένα τσιγαράκι. Το ξεμούδιασμα κάνει καλό στη συνέχεια της οδήγησης.
Καθαρές γυάλινες επιφάνειες
Δε μειώνουμε σε καμία περίπτωση την ορατότητα γύρω μας τοποθετώντας αυτοκόλλητα στα τζάμια. Ακόμα και το σήμα των τελών κυκλοφορίας μπορεί να μπει σε κάποια τυφλή γωνία.
Αίτιο του γλιστρήματος, η ταχύτητα
Όταν ένα αυτοκίνητο γλιστρά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση (πάντα προοδευτικά) της ταχύτητας.
Εξασφαλίζουμε πάνω απ' όλα τα παιδιά
Τα παιδιά στο αυτοκίνητο είναι άκρως "ευαίσθητο φορτίο". Ενημερωνόμαστε για το σωστό τρόπο (ηλικία, βάρος, ύψος) μεταφοράς τους από τα βιβλία οδηγιών χρήσης (owners manual) που διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα.
Υπεύθυνος ΠΑΝΤΑ ο οδηγός
Μην ψάχνουμε άλλοθι στα αυτοκίνητα ή στους δρόμους. Ο οδηγός που επιλέγει να οδηγεί έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για το δρόμο. Το λογικό ον, ο άνθρωπος, έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση της οδήγησης.


Στον ίδιο χώρο έχει και πρόγραμμα για τέτοια σεμινάρια, αλλά μου φάνηκαν πανάκριβα (500?, μισή τιμή αν είσαι κάτω των 24). Έχει κάνει κανείς; Νομίζω θα το δοκιμάσω, γιατί ως νέα οδηγός είναι πολλές οι φορές που νιώθω ψιλοάσχετη και θα ήθελα να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώσω τις οδηγικές μου ικανότητες.. Θα ήθελα όμως να ακούσω και άλλες απόψεις. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Καλα ολα αυτα, για μηχανες και μηχανακια (που ειναι και πιο επικυνδινα) δεν εχει ομως τπτ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Υπάρχουν και για τέτοια.. μισό να σου δώσω λινκ!

Εδώ! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Τα 2 που γνωριζω και θα πηγαινα να κανω, ειναι του Ιαβέρη (ασφαλης οδηγηση), και το DrivingAcademy. Το 1ο ειναι πιο πολυ για πως να σκεφτεσαι, και πως να αντιδρας. Το 2ο ειναι λιγο πιο τεχνικο-σπορ. Πως να ελεγχεις το αυτοκινητο στο οριο ή με μειωμενη προσφυση. O Ιαβερης λη καποιο περιοδικο, δε ξερω αν κανουν ακομα.

Σιγουρα ομως δουλευει το Driving Academy, τιμες καπου στα 200 εχει παρει το αυτι μου (το αριστερο). Θελω να το κανω καποια στιγμη.

EDIT: ναι 190+φπα ειναι (δεν τις ειχαν αναρτησει την προηγουμενη φορα που πηγα στη σελιδα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Για τον Ιαβέρη έψαχνα κι εγώ, αλλά βρήκα μόνο ένα τηλέφωνο που δεν απαντά. Το λινκ που έδωσες, φαίνεται καλό, αλλά δεν είδα να έχει σεμινάρια άμεσα..

Επίσης ένα βιβλιαράκι του Ιαβέρη που φαίνεται πολύ χρήσιμο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΥΓ: Άμα ψήνεσαι πάμε μαζί; :redface: Αλλά όχι στης αγωνιστικής οδήγησης, στο απλό..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
kajira πολύ ωραίο θέμα! Ας του δώσουμε όλοι προσοχή!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Επίσης, αν ενδιαφέρεστε αρκετοί, ίσως θα μπορούσαμε να πάμε όλοι μαζί σε ένα σεμινάριο και ίσως πάρουμε καλύτερη τιμή! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

misslittledevil

Επιφανές μέλος

Η misslittledevil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8,197 μηνύματα.
Επίσης, αν ενδιαφέρεστε αρκετοί, ίσως θα μπορούσαμε να πάμε όλοι μαζί σε ένα σεμινάριο και ίσως πάρουμε καλύτερη τιμή! ;)


Αυτο ισχυει σιγουρα. Σε καποιο κλαμπ που συμμετεχω [με θεμα την αυτοκινηση] εχουν διοργανωσει κατι τετοιο ομαδικα, και πηραν πολυ καλυτερη τιμη. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
E, εκτός από μένα και τον ..Λορέν (:P), ενδιαφέρεται κανένας άλλος;;; :baby:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

misslittledevil

Επιφανές μέλος

Η misslittledevil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8,197 μηνύματα.
αχμ, ο.. Λορεν [:P] δεν ξερω αν μπορει να συμμετεχει σε αυτο. Αυτο που σου εδωσα ειναι μονο για κοριτσακια. Εκτος αν κανει τα μαλλια του κοτσιδακια και μπορει να περασει ετσι. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Όχι, αν είναι να πάρω και τον ..Λορέν (:P - θα με σκίσει λέμε) μαζί, θα κανονίσουμε κάτι άλλο. Απλά ελπίζω να θέλει και κανένας άλλος από εδώ να μαζευτούμε.. :)

ΥΓ: Τα μαλλιά κοτσιδάκια δεν γίνεται να τα κάνει. Είναι σχετικά κοντά.. ίσως αν βάλει περούκα όμως.. :hmm::P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

misslittledevil

Επιφανές μέλος

Η misslittledevil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8,197 μηνύματα.
Ισως αν αφησουμε το θεμα μαλλι και κανει κατι αλλο? Να βαλει αϊ-λαϊνερ ή κατι τετοιο? Κι ετσι ισως καταφερει κανει. :hmm:


Παω να δω αν επιτρεπονται αγορακια κι ερχομαι.



Εντιτ: Λοιπον η ανακοινωση που υπηρχε ηταν για σεμιναρια με κοστος 80,00 ?. Πολυ καλη τιμη για κατι τετοιο, σε σχεση και με τα ποσα που ακουγονται γενικοτερα. Και φυσικα οποια κοπελα ηθελε μπορουσε να παρει παρεα μαζι.
Δυστυχως ακυρωθηκαν ομως γιατι δεν υπηρξε συμμετοχη. :/: Αν μαθω κατι αλλο θα ενημερωσω. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Καλέ, δεν είναι ανάγκη να πάμε εκεί σώνει και ντε! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

misslittledevil

Επιφανές μέλος

Η misslittledevil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8,197 μηνύματα.
Ναι, το ξερω. Απλα επειδη ηταν χαμηλη το ειπα. Και παλι ομως αφου ακυρωθηκε, τι το συζηταμε?! :P

Ολο και κατι θα βρω.. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Εσύ θέλεις να έρθεις; :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
δε μου τα δίνετε εμένα, να σας κάνω εγώ μαθήματα?:D:bleh:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Idril

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Idril αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1,435 μηνύματα.
Μόλις μου ήρθε μια φαεινή ιδέα! Διοργάνωση all-steki, all-star, all-girl κόντρες! Και drag και driftάκια βεβαίως βεβαίως! :clapup:

Ποιες είναι μέσα? ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

misslittledevil

Επιφανές μέλος

Η misslittledevil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8,197 μηνύματα.
Εσύ θέλεις να έρθεις; :)

Αμε, αρκει να συμφερει και την τσεπη μου. :D

Μόλις μου ήρθε μια φαεινή ιδέα! Διοργάνωση all-steki, all-star, all-girl κόντρες! Και drag και driftάκια βεβαίως βεβαίως! :clapup:

Ποιες είναι μέσα? ;)


:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Youki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Youki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,378 μηνύματα.
Κι εμένα με ψήνει, αρκεί να είναι μια φυσιολογική τιμή! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top