Τυχερή ή άτυχη η γενιά 18-30 της κρίσης;

1+1+1=111

Νεοφερμένος

Ο 1+1+1=111 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Δεν υπάρχουν τέτοιες χώρες ότι συμβαίνει και εδώ συμβαίνει ίσως σε μικρότερο ή ακόμα και σε μεγαλύτερο βαθμό και στις άλλες χώρες.Το παν είναι να μάθει να ''ελίσσεται'' κάποιος για να επιβιώσει και να αποδείξει την αξία του σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι ανεξαιρέτως!Δεν υπάρχει καμία χώρα-παράδεισος!

Eχεις απολυτο δικηο. Τα προβληματα της ανεργιας, μειωμενης ζητησης, κρισης επεκτεινονται παντου. Η προσφορα στελεχων και εργατων απο μεταναστες καια πο αλλες χωρες του νοτου αλλα και ανατολης ειναι υψηλη. Σαν αποτελεσμα αρχισαν να βαζουν φραγμους και ποσοστωσεις και εμποδια οι χωρες της κενμτρικης ευρωπης, ψηλωννουν τον πηχυ τω νμ προσοντων (απαιτουν απταιστα γερμανικα/αγγλικα, ξειδικευμενη εμπειρια, βαρυ ωραριο) ενω μειωσαν τις παροχες (μισθο, σπιτι, σπουδες ξενης γλωσσας, ασφαλιση). Οσο προχωρα η παγκοσμιοποιηση θα γινουμε παντου εργασιακη σαχαρα....αλλα οι ξυπνοι και ικανοι θα φτιαξουν οασεις στην σαχαρα και θα επιβιωσουν !

ΥΓ. Ειμαι σιγουρος οτι παλευεις μαζι με αλλους να μη "παμε στο διαολο" !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1+1+1=111

Νεοφερμένος

Ο 1+1+1=111 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Πωω καλά εντάξει με τέτοιους συλλογισμούς θα πάει η Ελλάδα μπροστά...

Το γεγονός ότι μας κάνουν ό,τι θέλουν οι άλλοι οφείλεται στο χαμηλό μας μορφωτικό επίπεδο! Πόσες φορές θα το πω αυτό και δη στο συγκεκριμένο θέμα; Και είπα ότι αν αλλάξει νοοτροπία ο σημερινός Νεοέλληνας, τότε θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Αλλά ρε παιδί μου έχουν μάθει πολλοί στο χαλαρόοοο. "Τι πειράζει αν δε βρω εδώ δουλειά; Με περιμένει με ανοικτές αγκάλες το εξωτερικό!" .

Γιατί να μην προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εμείς την Ελλάδα; Γιατί να επιτρέπουμε σε μια χούφτα ανθρώπων να μας χορεύει στο ταψί; Γιατί πολύ απλά να μη διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει; Αν αγαπάς τον τόπο σου, θα παλέψεις γι' αυτόν με όλες σου τις δυνάμεις. Δε θα υποχωρήσεις τόσο εύκολα. Προσωπικά, δε θέλω να φύγω από την χώρα μου και κανείς δε θα με αναγκάσει να φύγω! Μπορεί αυτά να σας φαίνονται ασυναρτησίες ενός νεαρού παιδιού, αφελείς σκέψεις και πεποιθήσεις, αλλά εγώ την απόφασή μου την έχω πάρει. Δε θα κάνω πίσω τόσο εύκολα επειδή το χαζοσύστημα επιβάλλει κάτι τέτοιο. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω το αύριο μαζί με εκείνους που συμμερίζονται τις απόψεις μου, όχι φυσικά μόνο για εμάς, αλλά και για τους επόμενους που ακολουθούν. Και αν πάλι δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει και δε θα έχουμε παραδοθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Ναταλια secret, βαζω σε οσα λες την υπογραφη μου διπλα στην δικη σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Μπα...ουτε αυτοι...αλλα για καποιον λογο δεν ξερω γιατι εχουν μικροτερα ποσοστο ανεργειας...:hmm: περιεργα πραγματα

Επειδή τυγχάνει και έχω συγγενείς (που έχουν γεννηθεί και έχουν τελειώσει σχολεία / πανεπιστήμια) σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μου λένε ότι δεν είναι και τόσο ρόδινα. Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει καταναλωτικά και εργασιακά, όλη την Ευρωζώνη. Βέβαια στην Ελλάδα, υπάρχει και έντονη τηλε-καλλιεργούμενη μιζέρια για σκοπιμότητες. Δεν γίνεται η κατάσταση να είναι τόσο μαύρη όσο θέλουν και σκοτώνονται τα ΜΜΕ να την παρουσιάζουν. Ανεργία ενδεχόμενα μπορεί να έχουν μικρότερη, αλλά έχει σημασία για τι είδους δουλειές μιλάμε. Για δουλειές του ποδαριού, δεν το συζητάμε. Έχουν. :P

Αλλά ας το πάρουμε αλλιώς. Τι να το κάνεις, να έχεις μισθό κοντά στα 3 χιλιάρικα, καλό περιβάλλον εργασίας και μόνο για ενοίκιο γκαρσονιέρας (με εξαεριστήρα αντί παραθύρου κουζίνας, μπάνιο που να χωράει μόνο το 1 πόδι σου) να θέλεις ένα ενάμισι χιλιάρικο περίπου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κατι θα ξες εσυ, φαινεται εχεις βγει πολυ στην αγορα εργασιας και εχεις πιασει τη καλη...και εχεις τη θεωρια καθηστε ολοι εδω και ασ πεινατε ...δε πειραζει ο θειος Σαμαρας εχει για ολους...:yahoo:
τις αντιστοιχες ενεργεις ασε να τις ξερω εγω για τη δικη μου δουλεια και καριερα...

Την πέταξες. Είπα απλώς ότι η θεωρία είναι καλή έως ένα σημείο, αλλά μετά πρέπει να προβαίνουμε και στις αντίστοιχες ενέργειες. Διαφορετικά η θεωρία δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τόσο δυσνόητο ήταν αυτό που έγραψα; :worry:

Α! Και για την καριέρα σου δεν είπα τίποτα. Προφανώς, οι ενέργειες στις οποίες αναφέρομαι είναι κοινωνικές, έχει να κάνει με όλα τα μέλη της κοινωνίας, αλλά πού να καταλάβεις αφού νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου; --> (τις αντιστοιχες ενεργεις ασε να τις ξερω εγω για τη δικη μου δουλεια και καριερα...)

Και μπράβο ρε συ! Από αυτά που λέω φαίνεται ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ υποστηρίζω την ΝΔ κτλ. :P

Μπα...ουτε αυτοι...αλλα για καποιον λογο δεν ξερω γιατι εχουν μικροτερα ποσοστο ανεργειας...
περιεργα πραγματα


:rofl: :rofl: Μην πετάς έτσι αυτά τα άκυρα!!!

Για την Γαλλία:

Η βελτίωση του Αυγούστου αποδείχτηκε πρόσκαιρη για την αγορά εργασίας της Γαλλίας.
Το Σεπτέμβριο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε και πάλι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Το ποσοστό της ανεργίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σημείωσε νέο ρεκόρ και βρίσκεται πλέον στο 8,1%. Μέσα σε δυόμιση χρόνια, πάνω από 500.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων σε 3.295.700. Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος (4.843.400),αν συμπεριληφθούν και οι μερικώς απασχολούμενοι.
Τα άσχημα νέα δεν αιφνιδίασαν τον Γάλλο υπουργό Εργασίας, Μισέλ Σαπέν, που επιμένει ότι η αναστροφή της τάσης, μέχρι το τέλος του έτους, παραμένει στόχος της κυβέρνησης.
Ωστόσο, τα μέχρι τώρα μέτρα, όπως το «συμβόλαιο των γενεών» (contrat de génération), που επιδοτεί προσλήψεις νέων διασφαλίζοντας τις θέσεις παλαιότερων εργαζομένων, αποδεικνύονται περιορισμένης αποτελεσματικότητας.
Α! Και για τον Ολάντ μάθε πως 8 στους 10 πιστεύουν ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές. :P


Για τις ΗΠΑ:

Το ποσοστό της ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.
Παρόλα αυτά, απογοήτευσαν τα στοιχεία για την απασχόληση, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με καθυστέρηση δύο εβδομάδων λόγω του «λουκέτου» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Η έρευνα στα νοικοκυριά, από την οποία προκύπτει το ποσοστό της ανεργίας, έδειξε ότι το Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 7,2%, 0,1% κάτω σε σχέση με τον Αύγουστο. Ωστόσο, η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι λιγότεροι πολίτες ψάχνουν δουλειά. Η συμμετοχή των Αμερικανών στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε χαμηλά 35 ετών.
Οι περισσότεροι αναλυτές εκφράζουν προβληματισμό, καθώς ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας, εκτός αγροτικού τομέα, που δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο είναι 148.000: 45.000 λιγότερες από ότι τον Αύγουστο και χαμηλότερα από τις προβλέψεις.
Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει το πρόγραμμα φθηνής ρευστότητας, καθώς η αγορά εργασίας παραμένει εύθραυστη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 781029

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι η φυγή στο εξωτερικό δεν είναι λύση, αλλά και το να κάτσεις εδώ με ο,τι προσόντα και πτυχία έχεις και να κλαις τη μοίρα σου περιμένοντας να διοριστείς στο δημόσιο δεν είναι τόσο δελεαστικό. Οκ εμείς εκλέγουμε τους κυβερνώντες αλλά το ότι είμαστε κύριοι του εαυτού μας και οτι εμείς είμαστε οι μόνοι που ελέγχουμε τη χώρα μας δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση. Η χώρα υπόκειται σε ξένα συμφέροντα. Πότε η κυβέρνηση θα ακολουθεί γραμμή-ΗΠΑ όπως τώρα και πότε Ρωσίας (βλ. Καραμανλής). Το υπάρχον καθεστώς είναι σάπιο εκ θεμελίων. Έστω ότι ανακάμπτουμε οικονομικά. Ε και; Μόνο εγώ κι εσυ κι αυτός που ήμασταν οκ προ κρίσης θα ευημερήσουμε. Ο φτωχός και ο εξαθλιωμένος όπως ήταν θα παραμείνουν.Αντε θα έρθουν και πάλι τίποτα ξένοι κεφαλαιοκράτες να επενδύσουν να ανοίξει καμιά θέση εργασίας. Οι χαρτόκουτες με τους άστεγους θα γίνουν δεκαπέντε αντί για είκοσι στην πλατεία, τα γεμάτα παγκάκια δεν θα είναι παρά ελάχιστα τις νύχτες και τα ΜΜΕ θα μιλούν με διθυραμβικές περιγραφές για την κυβερνητική πολιτική κτλ. Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα. Κι όταν μιλάμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να διαδηλώσουμε, να απεργήσουμε ή ακόμα και να εξεγερθούμε, θα πάει ο x ο y και ο z στη διαδήλωση ενώ ο x‘ y‘ και z‘ θα πουν “που να τρέχω τώρα... ΕΓΩ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;“.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Τι ερωτηση κι αυτη...
Μα φυσικα ατυχη αυτη η γενια. Καποια καλα συμβαινουν αλλα αν ειναι να ψαχνουμε και ψυλλους στα αχυρα.. Εκει φτασαμε να ψαχνουμε ψυλλους στα αχυρα. Καποτε ευχονταν ολοι την υγεια. Σημερα ευχομαστε την δουλεια. Γιατι χωρις δουλεια ποσο θα αντεξει και η υγεια; Τουλαχιστον ας προσπαθουμε καθε μερα να εχει ευχαριστες στιγμες, με την γκρινια και την θλιψη δε βγαινει και τιποτα. Αλλα οχι υπερβολες, γιατι υπαρχουν ακομα καποιοι που ζουνε στα συννεφα κι πταν προσγειωνονται τα μαντατα ειναι ασχημα. Πιστευω μια ταπεινη σταση απεναντι στη ζωη σημερα ειναι η πιο υγιης.

Και κατι ακομα. Εγω, εσυ κι αυτος εχουμε ευτυχως δουλεια. Ο διπλα που δεν εχει δε σε θλιβει; Εμενα με ισοπεδωνει. Κι οσο για ορισμενα παιδια των 15-16 που απαντουν με σιγουρια, εγω δεν ειμαι τοσο. Πιστευω και λυπαμαι που το λεω αλλα η διαφθορα θα γινει εντονοτερη καθως και η κερδοσκοπια και θα περασουν 2-3 γενιες για να δουν ασπρη μερα. Μαυτα που βλεπω εχω προσγειωθει αποτομα, παρολαυτα ελπιζω κι οπως ειπα, φροντιζω καθε μου μερα να εχει ευχαριστες στιγμες, όπως εξακολουθω να κανω ονειρα κι αυτο πρεπει ολοι να κανουμε χωρις βεβαια αν δε γινουν να πεσουμε και χαμω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν είμαστε τυχεροί ή άτυχοι ο χρόνος θα δείξει και οι ενέργειές μας!
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως πλέον η Ευρώπη δεν είναι η ίδια και δεν διαφέρει και κατά πολύ η κατάσταση που επικρατεί εδώ με την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες χώρες.Απλά επιτρέψτε μου να αναφέρω παραδείγματα έτσι όπως τα έχω ζήσει!
Όταν λοιπόν είχα πρωτοπάει Γερμανία πριν από κάποια χρόνια ...δεν μπορώ να πω οι Γερμανοί ήταν γενναιόδωροι...μας έδιναν όλους εμάς τους νέους μετανάστες κάρτα απεριορίστων διαδρομών για ένα μήνα στα διάφορα μέσα μεταφοράς!!!Πολύ καλό δεν μπορώ να πω!:hmm::hmm: Το κατάργησαν πριν κάποια χρόνια!
Τα χρόνια της κρίσης λοιπόν είχαν αναπτύξει επίσης και μια ''έχθρα'' με όλους εμάς τους Έλληνες...γιατί τους τρώμε τα χρήματα και ετσι.. Στα σχολεία λοιπόν τα Γερμανάκια φώναζαν τα Ελληνάκια φτωχά και λέγαν ότι ''εμείς σας ταίζουμε ..κτλ...πράγματα τα οποια ακούγαν από τους γονείς τους..επίσης όταν πήγαινες να νοικιάσεις σπίτι ο ιδιοκτήτης σου έλεγε...''Θα μου το πληρώνεις όμως? Γιατί εκεί στη χώρα σας δεν έχετε και χρήματα'' (το σπίτι θα το έπαιρνε φοιτητής τον όποιο θα πλήρωνε η μητέρα του που βρίσκεται στην Ελλάδα!Αυτά τα λίγα λοιπόν ...Η Ευρώπη πλέον δεν είναι ο παράδεισος αρχίζει να δείχνει το άλλο προσωπό της και ειδικότερα στους μετανάστες της !! Η δική μας γενιά ας βοηθήσει τις μεγαλύτερες που έκαναν λάθη! Για να δουμε και όλοι εμείς άσπρη μέρα και για να είναι τουλάχιστον τα παιδιά μας η τυχερή γενιά!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Την πέταξες. Είπα απλώς ότι η θεωρία είναι καλή έως ένα σημείο, αλλά μετά πρέπει να προβαίνουμε και στις αντίστοιχες ενέργειες. Διαφορετικά η θεωρία δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τόσο δυσνόητο ήταν αυτό που έγραψα; :worry:

Α! Και για την καριέρα σου δεν είπα τίποτα. Προφανώς, οι ενέργειες στις οποίες αναφέρομαι είναι κοινωνικές, έχει να κάνει με όλα τα μέλη της κοινωνίας, αλλά πού να καταλάβεις αφού νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου; --> (τις αντιστοιχες ενεργεις ασε να τις ξερω εγω για τη δικη μου δουλεια και καριερα...)

Και μπράβο ρε συ! Από αυτά που λέω φαίνεται ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ υποστηρίζω την ΝΔ κτλ. :P




:rofl: :rofl: Μην πετάς έτσι αυτά τα άκυρα!!!

Για την Γαλλία:

Α! Και για τον Ολάντ μάθε πως 8 στους 10 πιστεύουν ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές. :P


Για τις ΗΠΑ:

Δεν ξερεις να διαβαζεις; Εγω ειπα οτι εχουν μικορτερο ποσοστο ανεργειας απο την Ελλαδα;! ΑΝ βγει η δε βγει ο Ολαντ λιγο με νοιαζει οσο γι ατις ΗΠΑ καλο αυτο που ανεβασες αλλα δεν λεει κ κατι, το ποσοστο ανεργειας και παλι ειναι 7.2 % κατω απο το 26% τηε Ελλαδος. και γω μπορω να ανεβαζω μεχρι αυριο.

148 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας προστέθηκαν στην αμερικανική οικονομία το Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ να υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών, στο 7,2%.
Πηγη. https://gr.voanews.com/content/us-economy/1774490.html

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία έφθασε το 10,4% το πρώτο τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας αύξηση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1998, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής . πηγη https://news.pathfinder.gr/finance/900383.html
Εκτος αν δε βρισκεις διαφορα μεταξυ 7.2, 10.7 και 27....

ΑΠο την ασφαλη θεσουλα μου ξερω και γω να λεω α...ολα καλα ειναι στην Ελλαδα μεινε εδω και ας εισαι ανεργος..μεινε εδω και ασ πεινας...αμα φυγεις εισαι δειλος ....οταν δεν εχεις ομως δουλεια η σε εχει ο αλλος με 300 ευρω και ανασφαλιστος και οταν ειναι να κανεις παιδι σε πεταει και στο δρομο ( οπως συνεβει σε συναδελφο μου) η θεωρια παει περιπατο ..και τα συμπερασματα αστα για τα ατομα που τα ξερεις εμενα δ εμε ξερεις και δε βρισκω το κακο να ενδιαφερομαι για τη καριερα μου και τη δουλεια μου ...ποιος θα με ταιζει να κοπαναω μυγες μεχρι να βγουμε απο τελμα, οι γονεις μου; δηλαδη εγω μεχρι να δει η χωρα ασπρη μερα δε θα σκεφτω να παντρευτω και να κανω οικογενεια γιατι δε μου φτανουν τα λεφτα...ποιος θα μου πληρωσει το νοικι; α ναι θα μενω με τους γονεις μου μεχρι να δουμε τι θα γινει...σπουδαζα τοσα χρονια για με συντηρουν;

Και μαλλον το ροζ σου συννεφακι δε σε εχει αφησει να δεις οτι η διοικηση πλεον γινεται απο ΤΡΟΙΚΑ μερια και ΜΕΡΚΕΛ που ερχονται ζητανε απολυσεις μειωσεις μισθων και φευγουν...ο Αντωνακης απλα εκτελει...

Αν εσυ θες να μεινεις εδω μπραβο σου και γω λεω μπραβο και σε αυτους που μενουν και σε αυτους που φευγουν δεν θεωρω κανεναν δειλο, σεβομαι ομως οτι καποιος δε εχει αλλη επιλογη στη ζωη του και θελει κατι καλυτερο για τη ζωη του και για τα παιδια του και καθομαι να τον χαρακτηριζω δειλο και προδοτη...ελεος πια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
δε βρισκω το κακο να ενδιαφερομαι για τη καριερα μου και τη δουλεια μου ...ποιος θα με ταιζει να κοπαναω μυγες μεχρι να βγουμε απο τελμα, οι γονεις μου; δηλαδη εγω μεχρι να δει η χωρα ασπρη μερα δε θα σκεφτω να παντρευτω και να κανω οικογενεια γιατι δε μου φτανουν τα λεφτα...ποιος θα μου πληρωσει το νοικι; α ναι θα μενω με τους γονεις μου μεχρι να δουμε τι θα γινει...σπουδαζα τοσα χρονια για με συντηρουν;

Δεν είπε κανείς να μην ενδιαφέρεσαι για τη καριέρα σου και τη δουλειά σου!Δε σε θλίβει όμως αυτό που βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου!! (όπως αυτό με τη συνάδελφό σου?) Σε μια τέτοια κατάσταση προτιμάς να κοιτάξεις μόνο το δικό σου καλό?(έτσι δεν πήγαμε μπροστά το βλέπεις και μόνη σου) Δεν μπορείς να λες ότι όσοι είμαστε της άποψης να μείνουμε Ελλάδα προτιμάμε να μας ταίζουν οι γονείς μας διότι πολύ απλά δεν μπορείς να ξέρεις τι προσπάθειες κάνουμε όλοι μας για να βρούμε μια δουλειά που θα μας απαγκιστρώσει από αυτούς! Αλλά προτιμώ να παλέψω σε δικό μου στρατόπεδο για να δω και κανά καλό στο τόπο μου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
Αλλά ας το πάρουμε αλλιώς. Τι να το κάνεις, να έχεις μισθό κοντά στα 3 χιλιάρικα, καλό περιβάλλον εργασίας και μόνο για ενοίκιο γκαρσονιέρας (με εξαεριστήρα αντί παραθύρου κουζίνας, μπάνιο που να χωράει μόνο το 1 πόδι σου) να θέλεις ένα ενάμισι χιλιάρικο περίπου;

Υπερβολές.Που είναι αυτό το ενοίκιο;
Ακόμα κι αν είναι έτσι τα πράγματα, μην κολλάτε στα νούμερα.Είναι το πιο παραπλανητικό μέσο σύγκρισης της μιζέριας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

merry poppins

Δραστήριο μέλος

Η merry poppins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φωτογράφος και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Δεν είπε κανείς να μην ενδιαφέρεσαι για τη καριέρα σου και τη δουλειά σου!Δε σε θλίβει όμως αυτό που βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου!! (όπως αυτό με τη συνάδελφό σου?) Σε μια τέτοια κατάσταση προτιμάς να κοιτάξεις μόνο το δικό σου καλό?(έτσι δεν πήγαμε μπροστά το βλέπεις και μόνη σου) Δεν μπορείς να λες ότι όσοι είμαστε της άποψης να μείνουμε Ελλάδα προτιμάμε να μας ταίζουν οι γονείς μας διότι πολύ απλά δεν μπορείς να ξέρεις τι προσπάθειες κάνουμε όλοι μας για να βρούμε μια δουλειά που θα μας απαγκιστρώσει από αυτούς! Αλλά προτιμώ να παλέψω σε δικό μου στρατόπεδο για να δω και κανά καλό στο τόπο μου!

Αν προσεξες μιλαω για μενα οχι για αλλους... εγω με 300 ευρω αναγκαστηκα θα μενω με γονεις μεχρι να φτιαξουν τα πραγματα το οποιο ειναι αγνωστο το ποτε θα γινει...και δεν θεωρω οτι εξαρταται απο μενα, ουτε καν απο το Σαμαρα και τον καθε Σαμαρα που θα χουμε στο μελλον, εχουμε ενα χρεος πρεπει να πληρωθει, μας αρεσει δε μας αρεσει η Τροικα δινει εντολες ...
ολοι κανουν προσπαθειες με τον εναν η τον αλλον τροπο δεν αμφιβαλλω, δε θα καθησω να κρινω ομως αυτον που φευγει γιατι δεν εχει αλλη διεξοδο...γιατι και αυτος κανει προσπαθεια για ενα καλυτερο μελλον...για αυτον και για την οικογενεια του...και κανεις δε φευγει ετσι ευκολα απλα γιατι ειχε και αλλες επιλογες...παντα κοιτας ολες τις επιλογες σου γιατι ναι θες να μεινεισ στη χωρα σου...οταν δεν υπαρχουν αναγκαζεσαι να φυγεις ...

Οσο γι ατους μεταναστες στη Γερμανια που αναφερεις και στην Ελλαδα τα ιδια δε γινοντουσαν οταν ηρθαν μεταναστες...;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
Αν προσεξες μιλαω για μενα οχι για αλλους... εγω με 300 ευρω αναγκαστηκα θα μενω με γονεις μεχρι να φτιαξουν τα πραγματα το οποιο ειναι αγνωστο το ποτε θα γινει...και δεν θεωρω οτι εξαρταται απο μενα, ουτε καν απο το Σαμαρα και τον καθε Σαμαρα που θα χουμε στο μελλον, εχουμε ενα χρεος πρεπει να πληρωθει, μας αρεσει δε μας αρεσει η Τροικα δινει εντολες ...
ολοι κανουν προσπαθειες με τον εναν η τον αλλον τροπο δεν αμφιβαλλω, δε θα καθησω να κρινω ομως αυτον που φευγει γιατι δεν εχει αλλη διεξοδο...γιατι και αυτος κανει προσπαθεια για ενα καλυτερο μελλον...για αυτον και για την οικογενεια του...και κανεις δε φευγει ετσι ευκολα απλα γιατι ειχε και αλλες επιλογες...παντα κοιτας ολες τις επιλογες σου γιατι ναι θες να μεινεισ στη χωρα σου...οταν δεν υπαρχουν αναγκαζεσαι να φυγεις ...

Οσο γι ατους μεταναστες στη Γερμανια που αναφερεις και στην Ελλαδα τα ιδια δε γινοντουσαν οταν ηρθαν μεταναστες...;

Δεν έχεις άδικο και στην κατάστασή σου βρίσκονται και πολλοί άλλοι...δεν σε κρίνω προς Θεού απλά εκφέρω μια διαφορετική αντιμετώπιση της κατάστασης!Πιστεύω ότι μπορείς εσύ και εγώ και ο οποιοσδήποτε άλλος να αλλάξει αυτό που συμβαίνει τώρα ...έχεις τη δύναμη όσο και αν σου φαίνεται τρελό!Και ξέρεις γιατί?Γιατί πολύ απλά αγαπάς τη χώρα σου κάτι το οποίο δεν κάνουν αυτοί που σε κυβερνούν!Πόσο μάλλον και η Τρόικα που και καλά ''ήρθε για να βοηθήσει''..Προς το παρόν τα φαινόμενα δείχνουν ότι το μέλλον σου δεν είναι στα χέρια σου...μπορείς όμως να τους διώξεις όλους αυτούς με την ψήφο σου...ένα δικαίωμα που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα το χάσεις!
Τώρα όσο για την Γερμανία το λες και μόνη σου...τα ίδια γινόντουσαν και εκεί τα ίδια γίνονται και εδώ με τους μετανάστες....το έζησα και δεν θέλω να το ξαναζήσω...!Είναι πολύ άσχημο να νιώθεις μειονεκτικά αλλά να μην μπορείς να κάνεις κάτι επειδή είσαι σε μια ξένη χώρα που σε φιλοξενεί!Όταν είσαι όμως στη χώρα σου απαιτείς για το καλύτερο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

carpe_nochtem

Πολύ δραστήριο μέλος

Η carpe_nochtem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 943 μηνύματα.
Απλά επιτρέψτε μου να αναφέρω παραδείγματα έτσι όπως τα έχω ζήσει!
Όταν λοιπόν είχα πρωτοπάει Γερμανία πριν από κάποια χρόνια ...δεν μπορώ να πω οι Γερμανοί ήταν γενναιόδωροι...μας έδιναν όλους εμάς τους νέους μετανάστες κάρτα απεριορίστων διαδρομών για ένα μήνα στα διάφορα μέσα μεταφοράς!!!Πολύ καλό δεν μπορώ να πω!:hmm::hmm: Το κατάργησαν πριν κάποια χρόνια!
Τα χρόνια της κρίσης λοιπόν είχαν αναπτύξει επίσης και μια ''έχθρα'' με όλους εμάς τους Έλληνες...γιατί τους τρώμε τα χρήματα και ετσι.. Στα σχολεία λοιπόν τα Γερμανάκια φώναζαν τα Ελληνάκια φτωχά και λέγαν ότι ''εμείς σας ταίζουμε ..κτλ...πράγματα τα οποια ακούγαν από τους γονείς τους..επίσης όταν πήγαινες να νοικιάσεις σπίτι ο ιδιοκτήτης σου έλεγε...''Θα μου το πληρώνεις όμως? Γιατί εκεί στη χώρα σας δεν έχετε και χρήματα'' (το σπίτι θα το έπαιρνε φοιτητής τον όποιο θα πλήρωνε η μητέρα του που βρίσκεται στην Ελλάδα!Αυτά τα λίγα λοιπόν ...Η Ευρώπη πλέον δεν είναι ο παράδεισος αρχίζει να δείχνει το άλλο προσωπό της και ειδικότερα στους μετανάστες της !! Η δική μας γενιά ας βοηθήσει τις μεγαλύτερες που έκαναν λάθη! Για να δουμε και όλοι εμείς άσπρη μέρα και για να είναι τουλάχιστον τα παιδιά μας η τυχερή γενιά!!!

Για την ίδια Γερμανία,που βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη,μιλάμε;
Γιατί εγώ μόνο φιλόξενη διάθεση αντιμετώπισα από Γερμανούς. Όσο για τον ρατσισμό,οι γερμανοί είναι από τις τελευταίες εθνικότητες που θα μπορούσες να κατηγορήσεις για αυτό. Κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω συνεχώς ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων. Στην Ελλάδα φέρε στον πατέρα σου κάποιον από Ιράκ ή από από Νηγερία και αν δεν σε αποκληρώσει,να καλέσεις τα κανάλια,να σε κάνουν πρώτο θέμα. Ειδικά αν ξέρεις την γλώσσα,όλοι οι δρόμοι ανοίγουν για σένα. Τον μόνο ρατσισμό που είδα εδώ είναι από Ρώσους και Έλληνες. Ολίγον τι ειρωνικό,από την στιγμή που είμαστε στην ίδια θέση. Υπάρχει ανοχή για διαφορετικότητα,αρχίζοντας από εθνικότητα,τελειώνοντας με το στιλ σου.
Για τα λεφτά τώρα.
Βρείτε μου εσείς λινκ με μόνες τιμές για γκαρσονιέρα 1500+ και τρυπήστε μου την μύτη. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
....
3.Η γενηα 15-30 τι προοπτικες εργασιας έχει;
....

Βαλκανοκινεζικές...και πολύ θα της είναι, αν δεν γκρεμίσει όλα όσα κληρονόμησε, απ' τη "γενιά του Πολυτεχνείου"!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1+1+1=111

Νεοφερμένος

Ο 1+1+1=111 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Βαλκανοκινεζικές...και πολύ θα της είναι, αν δεν γκρεμίσει όλα όσα κληρονόμησε, απ' τη "γενιά του Πολυτεχνείου"!
Αγαπητε Nωευς, αν φταινε μονο οι σημερινοι 60 ρηδες, και ολοι οι αλλοι ειναι αθωοι, και η Ελλαδα θα φτιαξει αν τους γκρεμισουμε, ας το κανουμε. Αλλα αν δεν φταινε μονο οι 60 ρηδες, κριμα να πανε τζαμπα...Οι γενικευμενες αποψεις οτι "φταιει η τουρκοκρατεια", "φταιει η γενηα του Πολυτεχνειου", "φταιει η Τροικα" μας δινουν την ευκολη λυση του εφησυχασμου οτι εμεις ειμαστε αθωοι, αλλα δεν μας βοηθαει να βρουμε διεξοδους και πως θα βελτιωθουμε σαν κοινωνια.
Δεν φταινε οι γενηες, αλλα οι συμπεριφορες που οι ανθρωποι αναπτυσσουν εκμεταλλευομενοι τις συνθηκες της εποχης. Απο την γενια του Πολυτεχνειου υπηρξαν ανθρωποι που σκοτωθηκαν, βαζανιστηκαν στις φυλακες, ρισκαρισαν την ζωη τους για ψωμι-παιδεια-ελευθερια που εκεινη την εποχη δεν ηταν αυτονοητα αλλα ζητουμενα. Αλλοι ανεπτυξαν αλλες συμπεριφορες, εξαργυρωσαν την συμμετοχη τους με πολιτικα αξιωματα, αλλοι υπερεκμεταλλευτηκαν το συστημα και το στρεβλωσαν για ιδιο οφελος.
Θα ειναι χρησιμο να κρατησουμε τα ωραια απο την γενηα του Πολυτεχνειου και να πεταξουμε τα στραβα. Ποια λετε οτι ειναι στραβα που πρεπει να πεταξουμε? Υπαρχει και κατι καλο που πρεπει να κρατησουμε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Ποια λετε οτι ειναι στραβα που πρεπει να πεταξουμε;
Για εμένα είναι εντελώς ξεκάθαρο, το τι πρέπει αποβάλουμε.

Να γίνουμε, σαν χώρα, πιο φιλική στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Από default πιστεύουμε ότι ένας εργοδότης είναι ο ...δρακουμελ. Εξορισμού είναι αδύνατον το δημόσιο να παρέχει θέση εργασίας σε όλους - σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν μη βιώσιμο το κράτος. Το ζούμε τώρα αυτό!

Η ιδιωτική πρωτοβουλία με πολύ πιο όμορφο τρόπο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Red Hot Chili L

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Red Hot Chili L αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 129 μηνύματα.
Ενδιαφέρουσες απόψεις, αν και υπάρχει πολύ απλούστευση, πολύ εξιδανίκευση και μπόλικο κυνήγι μαγισσών...

Είμαι 45ρης. Εζησα στα παραγωγικότερα μου χρόνια την "χρυσή" εποχή. Εχω να επισημάνω ορισμένα πράγματα που πρέπει να ειπωθούν

- Αυτά περί "ανάπτυξης με δανεικά" είναι ανοησίες. Το ελληνικό χρέος μεχρι και το 2002-2003 ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Τίποτε περίεργο. "Ξέφυγε" την εποχή του ευρώ, για διάφορους λόγους, ο κυριότερος εκ των οποίων ήταν το ότι πλέον δεν υπήρχε εθνικό νόμισμα, άρα μπορεί να δανειζόμασταν με χαμηλότερο επιτόκιο, αλλά από την άλλη δε μπορούσε να ελεγχθεί το χρέος με τα "εργαλεία" της νομισματικής πολιτικής. Ενας δεύτερος λόγος (πολύ λιγότερο σημαντικός από τον πρώτο) είναι ότι όντως τα δάνεια αυξήθηκαν, γιατί η "γαλάζια γενιά" που ήταν ουσιαστικά εκτός εξουσίας δύο δεκαετίες (τι να προλάβουν να φάνε την διετία Μητσοτάκη;) έπρεπε να προλάβει την "πράσινη γενιά" στη μασαμπούκα. Και προσπάθησαν να φάνε όσα φάγαν οι πράσινοι σε 20 χρόνια, μέσα σε 5.

- Αυτό που γίνεται σήμερα, δεν είναι "ελληνική πρωτοτυπία", σε όλη την Ευρώπη το ίδιο πράμα γίνεται. Απλώς η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της κατάστασης, ως η πρώτη χώρα στην οποία επιχειρήθηκε "φτωχοποίηση τούρμπο". Στην Γερμανία έχουν ξηλώσει το 70% του κοινωνικού τους κράτους με την "ατζέντα 2010" και ολοκληρώνουν το ξήλωμα ωσονούπω. Στην Ολλανδία ο βασιλιάς ανακοίνωσε το θάνατο του κοινωνικού κράτους με διάγγελμα. Οι μισθοί πέφτουν ραγδαία παντού (όχι τόσο ραγδαία όσο στην Ελλάδα, αλλα... στη Γερμανία ας πούμε οι εργαζόμενοι 9 χρόνια δεν πήραν ούτε μία αύξηση με σωρευτικό πληθωρισμό πάνω από 20%, ενώ δημιουργήθηκαν και οι mini jobs των 400 ευρώ, που αφορούν σε 4.5 εκατομμύρια Γερμανούς) και οι μάζες φτωχοποιούνται.

- Το όλο ζήτημα είναι η μεταφορά πλούτου από το "φτωχότερο" 90% της κοινωνίας στο πλουσιότερο 1% της. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα ελβετικής τράπεζας, ο πλούτος των Ελλήνων αυξήθηκε κατά 10% μέσα στο 2012. Εμένα προσωπικά το δικό μου εισόδημα έπεσε 25% μέσα στο 2012 (και είχε ήδη πέσει το 2011 και το 2010) και όσων εργαζόμενων γνωρίζω, το ίδιο. Η μέση πτώση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα φθάνει το 35% και στο δημόσιο το 40%. Παρόλα αυτά, ο μέσος πλούτος των Ελλήνων αυξήθηκε. Ποιων Ελλήνων? Μα, του 1% των πλουσιότερων, που είδαν (σύμφωνα με την ίδια έρευνα) τα εισοδήματα τους να ανεβαίνουν κατά 12%. Αυτό τα λέει όλα περί κρίσης, ποιος την πληρώνει και γιατί.

- Η πιο "άτυχη" γενιά ειναι οι εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες 40-50 ετών. Οχι για ψυχολογικούς λόγους και επειδή "γνωρίσαμε τα πλούτη και τώρα πως να προσαρμοστείς στη φτώχεια" αλλά επειδή όποιος χάσει τη δουλειά του, δε βρίσκει με τίποτε δουλειά έστω στο 60% των αμοιβών που παίρνει, και επίσης δε μπορούμε να βασιστούμε σε κανέναν οπότε δεν έχουμε "αποκούμπι" (όπως έχουν τους γονείς τους οι νεώτεροι). Ατυχη γενιά είναι και εκείνοι που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας και καλούνται να ζήσουν (εντάξει, ευφημισμός) με 300 και 400 ευρώ το μήνα, όταν το ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα σε περιοχή-κατιμά είναι 250 ευρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
Ενδιαφέρουσες απόψεις, αν και υπάρχει πολύ απλούστευση, πολύ εξιδανίκευση και μπόλικο κυνήγι μαγισσών...

Είμαι 45ρης. Εζησα στα παραγωγικότερα μου χρόνια την "χρυσή" εποχή. Εχω να επισημάνω ορισμένα πράγματα που πρέπει να ειπωθούν

- Αυτά περί "ανάπτυξης με δανεικά" είναι ανοησίες. Το ελληνικό χρέος μεχρι και το 2002-2003 ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Τίποτε περίεργο. "Ξέφυγε" την εποχή του ευρώ, για διάφορους λόγους, ο κυριότερος εκ των οποίων ήταν το ότι πλέον δεν υπήρχε εθνικό νόμισμα, άρα μπορεί να δανειζόμασταν με χαμηλότερο επιτόκιο, αλλά από την άλλη δε μπορούσε να ελεγχθεί το χρέος με τα "εργαλεία" της νομισματικής πολιτικής. Ενας δεύτερος λόγος (πολύ λιγότερο σημαντικός από τον πρώτο) είναι ότι όντως τα δάνεια αυξήθηκαν, γιατί η "γαλάζια γενιά" που ήταν ουσιαστικά εκτός εξουσίας δύο δεκαετίες (τι να προλάβουν να φάνε την διετία Μητσοτάκη;) έπρεπε να προλάβει την "πράσινη γενιά" στη μασαμπούκα. Και προσπάθησαν να φάνε όσα φάγαν οι πράσινοι σε 20 χρόνια, μέσα σε 5.

- Αυτό που γίνεται σήμερα, δεν είναι "ελληνική πρωτοτυπία", σε όλη την Ευρώπη το ίδιο πράμα γίνεται. Απλώς η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της κατάστασης, ως η πρώτη χώρα στην οποία επιχειρήθηκε "φτωχοποίηση τούρμπο". Στην Γερμανία έχουν ξηλώσει το 70% του κοινωνικού τους κράτους με την "ατζέντα 2010" και ολοκληρώνουν το ξήλωμα ωσονούπω. Στην Ολλανδία ο βασιλιάς ανακοίνωσε το θάνατο του κοινωνικού κράτους με διάγγελμα. Οι μισθοί πέφτουν ραγδαία παντού (όχι τόσο ραγδαία όσο στην Ελλάδα, αλλα... στη Γερμανία ας πούμε οι εργαζόμενοι 9 χρόνια δεν πήραν ούτε μία αύξηση με σωρευτικό πληθωρισμό πάνω από 20%, ενώ δημιουργήθηκαν και οι mini jobs των 400 ευρώ, που αφορούν σε 4.5 εκατομμύρια Γερμανούς) και οι μάζες φτωχοποιούνται.

- Το όλο ζήτημα είναι η μεταφορά πλούτου από το "φτωχότερο" 90% της κοινωνίας στο πλουσιότερο 1% της. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα ελβετικής τράπεζας, ο πλούτος των Ελλήνων αυξήθηκε κατά 10% μέσα στο 2012. Εμένα προσωπικά το δικό μου εισόδημα έπεσε 25% μέσα στο 2012 (και είχε ήδη πέσει το 2011 και το 2010) και όσων εργαζόμενων γνωρίζω, το ίδιο. Η μέση πτώση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα φθάνει το 35% και στο δημόσιο το 40%. Παρόλα αυτά, ο μέσος πλούτος των Ελλήνων αυξήθηκε. Ποιων Ελλήνων? Μα, του 1% των πλουσιότερων, που είδαν (σύμφωνα με την ίδια έρευνα) τα εισοδήματα τους να ανεβαίνουν κατά 12%. Αυτό τα λέει όλα περί κρίσης, ποιος την πληρώνει και γιατί.

- Η πιο "άτυχη" γενιά ειναι οι εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες 40-50 ετών. Οχι για ψυχολογικούς λόγους και επειδή "γνωρίσαμε τα πλούτη και τώρα πως να προσαρμοστείς στη φτώχεια" αλλά επειδή όποιος χάσει τη δουλειά του, δε βρίσκει με τίποτε δουλειά έστω στο 60% των αμοιβών που παίρνει, και επίσης δε μπορούμε να βασιστούμε σε κανέναν οπότε δεν έχουμε "αποκούμπι" (όπως έχουν τους γονείς τους οι νεώτεροι). Ατυχη γενιά είναι και εκείνοι που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας και καλούνται να ζήσουν (εντάξει, ευφημισμός) με 300 και 400 ευρώ το μήνα, όταν το ενοίκιο για μια γκαρσονιέρα σε περιοχή-κατιμά είναι 250 ευρώ.

Και βλέπεις κάποιους με ''κοιλόγκες'' και λες ... αυτοί τρώνε καλά εμείς όλοι γιατί πεινάμε?Νομίζω απέδωσες ακριβώς αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας! Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι!Μεσαία τάξη δεν θα υπάρχει!Ή πλούσιος ή φτωχός!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Διαπιστώνω όμως μια "μάχη" των βολεμένων ενάντια στα άνεργα νιάτα. Μιλούν οι πρώτοι για ανεργία, για οικονομική κρίση,... αλλά άλλο να τη λες και άλλο να τη βιώνεις. Αναφέρομαι σε κάτι βολεμένους "κοιλόγκες" με ιδεολογία κυμά. Δεν βλέπω καμία στήριξη της νέας γενιάς τουλάχιστον από τους ωριμότερους ώστε να επιτευχθεί αυτή η είσοδος στην αγορά εργασίας. Είναι άσχημο η νέα γενιά σε μεγάλο ποσοστό να έχει φοβερά τυπικά προσόντα (σπουδές και δεξιότητες) και να μένει ανενεργή (και άνεργη) χωρίς να μπορεί να προσφέρει την τεχνογνωσία της στο Ελληνικό κράτος, είτε μιλάμε για δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα και εν έτει 2013 η δυναμική να είναι του 1970 (επειδή αυτή συνεχίζει να εργάζεται με τους δικούς της ρυθμούς).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Red Hot Chili L

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Red Hot Chili L αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 129 μηνύματα.
[/SPOILER]

Και βλέπεις κάποιους με ''κοιλόγκες'' και λες ... αυτοί τρώνε καλά εμείς όλοι γιατί πεινάμε?Νομίζω απέδωσες ακριβώς αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας! Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι!Μεσαία τάξη δεν θα υπάρχει!Ή πλούσιος ή φτωχός!


Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση. Κατά τα φαινόμενα, θα υπάρχει μια εξαιρετικά μικρή "μέση τάξη", το πολύ το 10% του πληθυσμού, που θα είναι οι "δουλοι πολυτελείας". Οι υπόλοιποι... φτωχοί. Κανονικά φτωχοί, όχι αυτό που λέμε ΄σημερα "φτωχός". Φτωχός, όπως ήταν οι φτωχοί της δεκαετίας του 50, που δεν είχαν να φάνε, φτωχοί όπως είναι οι φτωχοί στη Βραζιλία, την Κίνα, το Μεξικό, τέτοιοι φτωχοί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top