Το φάσμα των επικείμενων εκλογών

Loukianos

Νεοφερμένος

Ο Λουκας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Καναδάς (Αμερική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Οι τελευταίες πολιτικές καί προεκλογικές εξεληξεις στην Ελλάδα, μ΄έχουν κατά πολύ εκνευρίση, μού εθύμησαν πολλά δυσάρεστα καί οδυνηρά τού παρελθόντος καί πριν βγώ απ`τά ρούχαμε καί προς εκτόνωση, εκθέτω τις απόψεις μου.


Οι έλληνες πολίτες, προσφάτως και για πολλαπλήν φορά,καλούνται από τα διάφορα κόμματα, τούς κατ`επάγκελμα πολιτικούς καί άλλους παρασιτικούς παράγοντες, να προσέλθουν στις κάλπες, γιά να εξασκήσουν το περιβόητο δικαίωμα ψήφου, που ομολογουμένως, το απέκτησαν μετά πολλών αγώνων και θυσιών, ελπίζοντας, πως αυτήν την φορά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι πού θα εκλεγούν, δεν θα τούς απαγοητεύσουν καί θα ασχοληθούν, έστω καί με μερικά από τα πολλαπλά και πολύπλοκα προβλήματα που μαστίζουν την χώρα.
Είναι αξιοπρόσεκτο και ταυτοχρόνως περίεργο το γεγονός,πως όλα τα κόμματα, πολλοί καλώς δικτυωμένοι οργανισμοί και αρκετοί ευνοούμενοι κηφήνες καί τραμπούκοι, δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν καί να υπενθυμίζουν, την ιερά υποχρέωση του ψηφίζειν, πού οι πολίτες έχουν αναλάβει, προσπαθόντας έτσι να τούς πείσουν να προσέλθουν στις κάλπες. Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός, πως πρίν λίγες δεκαετίες οι πολίτες υποχρεούντο δια νόμου να ψηφίζουν καί εάν δεν το έκαναν αντιμετώπιζαν σωρεία επιπτώσεων.
Πολλοί απ`αυτούς, αραδιάζουν δέκα καί άλλοι εκατόνδεκα λόγους, προσπαθόντας να πείσουν, πως η αποχή ψηφοφορίας είναι ανεύθυνη, επιζήμια και αντεθνική πράξη, αναρωτιέμαι όμως, γιατί άραγε να τοποθετούν τόση μεγάλη έμφαση και σπουδαιότητα στην προσφυγή των πολιτών στις κάλπες, αφού αυτό πού μετρά, είναι το ποσοστό των ψήφων που αναλογεί στο κάθε κόμμα καί τούς υποψηφίους του καί όχι ο αριθμός των πολιτών πού ψηφίζουν; Μάλλον, αυτοί πρέπει να γνωρίζουν κάτι, πού οι πολλοί το αγνωούν. Τι άραγε να είναι αυτό; Μήπως κατ`αυτόν τον τρόπο επιδιόκεται η επικρότηση,νομιμοποίηση καί διαιώνιση ενός σαθρού κομματικού, εγκληματικού, αδιαφανούς, καί πελατειακού καθεστώτος, πού αυτοί κατασκεύασαν καί επανδρώνουν γιά να εξυπηρετούν τα συμφεροντά τους, είς βάρος τού λαού;
Είναι πιθανό καί αναμενόμενο, πως καί αυτήν την φορά,όπως όλες τις προηγούμενες, μετά τις εκλογές θα σχηματισθεί κυβέρνηση, πού εν ονόματι τού κοινού καλού και τού δήθεν περιστασιακού αδιεξώδου, προκειμένου να επιβάλλει δρακόντια, αντιλαικά καί αντεθνικά μέτρα, δεν θα τήρησει τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της, πού ανεξαιρέτως, όλα τα κόμματα απλοχερώς καί προς όλες τις κατευθύνσεις, προεκλογικώς διασπέρνουν. Μάλλιστα για να κατευνάσουν τα πνεύματα των αγανακτησμένων πολιτών, γιά να τούς μπερδέψουν καί αποδυναμώσουν, τούς εκφοβίζουν επιστρατεύοντας τα πολλαπλά μέσα, πού έχουν στην διαθεσή τους καί απλοχερώς οι συνένοχοι καί εν εγλήματι συνεργάτες τους, εσωτερικού καί εξωτερικού, παρέχουν. Έτσι συγχέουν, χειραγωγούν καί παραπλανούν την κοινή γνώμη,υποκλέπτοντας την ψήφο των πολιτών. Κατ`αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεται η επιβολλή μέτρων πού περιορίζουν τα συμφέροντα καί τα δικαιώματα των πολιτών.
Η έλειψη χρημάτων είναι η πιό ευτελής δικαιολογία πού συνήθως προβάλλεται, αφού είναι γνωστό, πως γιά το συνταξιοδοτικό π.χ., εαν υποχρέωναν τους ευνοουμενούς των, να πληρώσουν τα από ετών οφειλόμενα , θα ελύετο το πρόβλημα, αντ`αυτού όμως, σκάρωσαν ένα λαβυρινθικό γραφειοκρατικό σύστημα, το πλαισίωσαν με παράλογες καί ασύστολες νομοθετικές διατάξεις, προκειμένου να προστατεύσουν τούς παραδόπιστους, τραμπούκους καί απαταιώνες φίλους τους. Οι συνταξιοδοτικές καίυγειονομικές εισφορές των ελλήνων εργαζομένων, εν συγκρίσει με αυτές άλλων χωρών, είναι αρκετά υψηλότερες καί οι συντάξεις καί υπηρεσίες πού τούς προσφέροντα οι ευτελέστερες.Το ίδιο ισχύει καί γιά το φορολογικό πλαίσιο, αφού οι ίδιοι αδιάντροποι πολιτικοι τα επενόησαν καί τώρα με θράσσος απαιτούν την επανεκλογή τους, από έναν λαό πού αυτοί εξηπάτησαν, επρόδοσαν και κατακρεούργησαν.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά καί η παρούσα, με την υποστήριξη ή σιωπηρή ανοχή των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης καί των εκτός χώρας προισταμένων των, προκειμένου να διασώσουν ένακαταχρεωμένο, διαλυμένο καί διευθαρμένο τραπεζικό σύστημα, μπόρεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, να βρούν 80,000,000,000Ευρω, ποσό πού αναμένεται να αυξηθεί κατακορύφως,. Δεν νομίζεται, πως θα μπορούσαν άνετα να βρούν αρκετούς πόρους γιά να επουλώσουν μερικές από τις πληγές πού κατάφεραν κατά της πλειοψηφίας τού καταταλαιπωρημένου ελληνικού λαού;
Σε ενα τετοιο πολιτικο κλιμα, που ο πολίτης καλειται να ψηφισει, τι πρεπει να κανει;
Οι περισσότεροι συμφωνούν, πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις,οποιασδήποτε κομματικής ιδεολογίας, χρειάς και σύστασης είναι, δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις καί δεσμεύσεις καί πολλές φορές ακολουθούν αντίθετες πολιτικές, πού όχι μονον καταρακώνουν την χώρα καί ζημειώνουν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αλλά αντιτίθενται στην πολιτική φιλοσοφία και ιδεολογία των ίδιων των κομμάτων. Πάντοτε όμως διαφωνούν, στο ποιός φταίει γιά την κατάντια της χώρας καί πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση καί εδώ έγκειται το πρόβλημα. Γιατί νομίζεται πως συμβαίνει αυτό;
Στην προκειμένη περίπτωση πού όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα παραπλανητικά καί διευθαρμένα, τι μπορεί ο πολίτης, μέσω της ψήφου του να αλλάξει, όταν καλείται να εκλέξει τούς εκπροσώπους του, απ`αυτούς πού τα κόμματα έχουν ήδη επιλέξει, διορίσει καί δεσμεύσει, ως υποψηφίους τους;Όμως, όπως τα κόμματα δεσμεύουν τούς βουλευτές των, να ακολουθούν την πολιτική τους γραμμή, έτσι καί το πολιτικό σύστημα δεσμεύει τις επιλογές των ψηφοφόρων. Η πλειοψηφία τού εκλογικού σώματος, ούτε κάν γνωρίζει αυτούς πού ψηφίζει καί όμως το κάνει καί εγώ διερωτώμαι γιατί;
Όσοι πιστεύουν, πως η πολιτική κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με την καλομελετημένη, προσεκτική καί υπεύθυνη ψηφοφορία, ας υποδείξουν τον τρόπο, μέσου τού οποίου αυτό μπορεί να επιτευχθεί, πριν αρχίσουν τις κατηγορίες καί τα κοσμητικά επίθετα εναντίων των θυμάτων, πού λέγονται ψηφοφόροι. Ο ισχυρισμός, πως κάθε χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση πού της αρμόζει, όταν αυτή προκύπτει από μία δημοκρατική διαδικασία ψηφοφορίας, δεν ευσταθεί. Οι ψηφοφόροι, βάσει των προγραμμάτων ενός κόμματος καί των δεσμεύσεων των υποψηφίων του, ρίπτουν την ψήφον τους στην κάλπη. Εάν αυτά καί οι βουλευτές πού τα πλαισιώνουν, δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις των καί ακολουθήσουν αντίθετες πολιτικές, όπως συμβαίνει, οι ψεύτες καί απαταιώνες μαζί με τα κομματά τους πρέπει να τιμωριθούν και τα θύματα (οι ψηφοφόροι), πού εξηπατήθηκαν να εξιλεωθούν, κάτι πού ποτέ δεν συνέβη, δεν συμβαίνει καί εάν συνεχιστεί το ίδιο πλιατσιστικό κομματικό σύστημα, δεν πρόκειται να συμβεί. Το ακαταλόγιστο καί παραφρονικό πολιτικό σύστημα πού μέχρι στιγμής δεσπόζει, όχι μόνον διάθεση να αλλάξει έχει, αλλά με σειρά παράλογων, πανουργικών καί δαιδαλικών συνταγματικών διατάξεων και λαστιχένιων κοινοβουλευτικων κανονισμών, έχει θωρακιστεί με τέτοιον τρόπο, πού ούτε πυρινική έκρηξη δεν το ταράζει.
Στην περιπτωση αυτη που ολα τα πολιτικα κομματα καί αυτοί πού τα πλαισιώνουν, εχουν αποδειχθει αναξιοπιστοι, παραπλανητικοι, διευθαρμένοι καί βρωμάνε σήψη, ο πολίτης, πού ανελέητα κτυπιέται καί δεν έχει πού την κεφαλή κλίνει, τι πρέπει να κάνει; Είναι δυνατόν ένα πολιτικό σύστημα, πού εκ βάθρων είναι σαθρό, να αλλάξει διά ψήφου; Τι μπορεί ο πολίτης να κατορθώσει με την ψήφο του, όταν καλείται διά της ψήφου, να επικροτεί αυτούς πού, άνευ εξαιρέσεων,επιβάλλουν τα κόμματα;
Γιά τούςς προαναφερθέντας λόγους, είναι έκδηλο, πως διά της ψήφου ουσιαστικά πράγματα δεν αλλάζουν. Πιστεύω όμως, πως το πολιτικό πεδίο, όπως έχει διαμορφωθεί, μπορεί να αλλάξει μόνον, όταν οι πολίτες αποκομματικοποιηθούν καί αρχίσουν δημοσίως καί ειρηνικώς, όχι μόνον να διαμαρτύρονται αλλά καί να απέχουν από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Ο λόγος, η γραφή, η ειρηνική διαμαρτυρία, είναι δυναμικά μέσα, πού οι πολίτες έχουν, μπορούν καί επιβάλλεται να τα χρησιμοποιήσουν. Η δύναμη αυτή εκμηδενίζεται με την συμμετοχή τους σ`αυτό το βρωμερό πολιτικό σύστημα, πού έχει εκ θεμελείων σχεδιασθεί, αναπτυχθεί καί εξεληχθεί γιά να τούς απατά καί εκμεταλεύεται, με την διά της ψήφου συγκατάθεση των.
Είναι καιρός να ακολουθήσουμε την συμβουλή τού μεγάλου πατριώτη καί λόγιου Καζαντζακη καί να σταματήσουμε τις αυταπάτες. Ο μόνος τρόπος απελευθέρωσης είναι, να μή φοβόμαστε, καί να μήν ελπίζουμε, πιστεύοντας στα παραμύθια, πού κατά κώρον μας αραδιάζουν.
Η κατ`επανάληψη συμμετοχή σε πολιτικές διαδικασίες καί ψηφοφορίες,πού καθορίζονται καί υπαγορεύονται από το παρόν σύστημα, είναι δέσμευση, πού διααιωνίζει το εξευτηλιστικό πολιτικό σύστημα.
Είμαι όμως της γνώμης, πως εάν όλοι οι πολίτες προσήρχοντο στίς κάλπες, καί οι περισσότεροι εξαυτών έριχναν λευκά ψηφοδέλτια, τότε το σύστημα θα κατέρρεε, οι εξ επαγγέλματος πολιτικάντηδες βουλευτές, θαμώνες της βουλής καί των παραθύρων των καναλιών, θα εξαφανίζοντο. Δεν θα είχαν πού να σταθούν. Δεν θα τους χώραε ο τόπος καί θα διεσκορπίζοντο προς όλες τις κατευθύνσεις. Τότε ο πρόεδρος θα αναλάμβανε τις ευθύνες του. Προσορινή καί μη κομματικοποιημένη κυβέρνηση, πλαισιωμένοι από ειδήμονες, θα εδιορίζετο. Εντός ολίγου χρονικού διαστήματος οι πολίτες θα καλούνται στις κάλπες, για να ψηφίσουν καινούργιο σύνταγμα καί τούς εκπροσώπους των, που τελικά θα συνιστούσαν την νέα κυβερνηση.
Είναι γεγονός, πως στο πολιτικό καί κομματικό χώρο υπάρχουν έντιμα καί πολλές φορές αξιόλογα πρόσωπα, όμως λόγω κομματικών δεσμεύσεων καί πολλαπλών πιέσεων, στο τέλος καί αυτά τα άτομα υποχρεώνονται να συμβιβαστούν καί ακολουθήσουν την κομματική γραμμή, ή εκδιόκονται από τα κόμματα καί παραιτούνται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
πολύ πουλάει το ποτάμι στα ΜΜΕ. Ε ρε φόβος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τον απο πάνω
1) Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες εκτός και αν βγάλουν λευκό. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Πώς γίνεται αυτό ρε κουμπάρε? Αν το σύστημα τα έχει κόψει και τα ράψει στα μέτρα του δεν νομίζεις ότι θα βρει τρόπο να χειριστεί και το λευκό και να εξασφαλίσει την ύπαρξη του?Επίσης, αυτό το σύνταγμα αν αλλάξει σε αυτή τη φάση, της χρόνιας αποσυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος θα είναι προς όφελος λαού?
2)Ναι μεν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά χωρίς πολιτική. Τι φάση ρε μαν ? Τόσα χρόνια δηλαδή ο κόσμος ήταν πολιτικοποιημένος επειδή ψήφισε κάθε 4 χρόνια? Έτσι αντιλαμβάνεσαι την πολιτικοποίηση ? Ίσα ίσα επειδή λόγο στα κοινά είχε κάθε 4 χρόνια (και μάλιστα μόνο με μια ψήφο) είχε ως αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται τη πολιτική ως ξένο σώμα για τον ίδιο, ως κάτι το οποίο είναι για ειδικούς.
Αποκομματικοποίηση: Εντάξει, γενικά πουλάει σε διάφορους χώρους αλλά δεν με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εκφράζεις την άποψη ότι κανένα κόμμα δεν θα μας σώσει. Ίσως και σωστό να είναι αυτό, Αλλά εσύ το πας και παραπέρα λέγοντας ότι όλοι είναι ίδιοι. Ε λοιπόν δεν είναι! Υπάρχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως πιθανούς διαχειριστές αυτού του συστήματος και άλλοι που ως στόχο βάζουν την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, παλεύουν έξω απο κοινοβουλευτικές διαδικασίας, θέλουν να αγωνιστούν στο πλάι του λαού και να παίξουν ρόλο στην οργάνωση του.
Και κάτι άλλο. Στη αποπολιτικοποίηση του κόσμου πατάνε και τα φασιστικά μορφώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο λαός της Ουκρανίας, που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ-ΗΠΑ δεν δίστασαν να του εγκαθιδρύσουν μέχρι και φασιστική κυβέρνηση. Και εδώ έρχεται και κολλάει μια ωραία απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι με τους αγώνες μας, που είναι συνδεδεμένοι με την αριστερά θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε τέτοιες καταστάσεις. Η απάντηση είναι ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε Ουκρανία ούτε τίποτα άλλο, θέλουμε να πολιτικοποιηθεί ο κόσμος, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, για να μην είναι ευάλωτος σε κανέναν.

Γενικά μπορεί να ανοίξει μεγάλη συζήτηση και για αλλα που είπες αλλα τεσπα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,146 μηνύματα.
Η τοποθετιση του πρωτου ποστ ειναι ισοπεδωτικη και πολυ επικινδυνη.:hmm:
Η αποψη οτι ολοι ειναι ιδιοι,μην ψηφισετε,βολευει παντα αυτους που εχουν την εξουσια.
Ψυχολογικα ο κοσμος απογοητευεται,πιστευει οτι ολοι το ιδιο χάλια ειναι,οποτε ειτε δεν ψηφιζει κανεναν,ειτε ψηφιζει τους ιδιους,διοτι βρε αδελφε τους ξερει,δεν τους φοβαται,μια οικογενεια ειμαστε...,ξερει τι θα δει...το αγνωστο,οσο να πεις ενεχει εναν κινδυνο.:crazy:
Αντι να λεμε δηλαδη,ξυπνηστε και δειτε καθαρα τα πραγματα,δειτε ποιος σας κοροιδευει,δειτε εκ του αποτελεσματος βρε αδελφε...λεμε να μην ψηφισουν;
Ω ναι,υπαρχει λυσσαλεα προσπαθεια απο καποιους,να πεισουν τον κοσμο οτι ολοι ειναι ιδιοι και τιποτα δεν μπορουμε να κανουμε.
Ομως μεχρι τωρα,2 κομματα ηταν παντα στην εξουσια.ΔΥΟ!Και κανενα αλλο.
Εγω λοιπον θα δοκιμασω και αυτους που δεν εχουν βρεθει στην εξουσια ποτέ.Ας ανεβουν στην εξουσια,και αν δω τα ιδια και απο εκει,θα πραξω αναλογα.Αλλα θα με αφησουν να το δοκιμασω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Loukianos

Νεοφερμένος

Ο Λουκας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Καναδάς (Αμερική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Αγαπητέ Τrolletarian, η αντίδρασή σου, στίς περί εκλογών καικομμάτων τοποθετησεών μου, ως επι το πλείστον, δεν ανταποκρίνεται στην ουσία αυτώνπου έγραψα και το προς συζήτηση θέμα που έθεσα, γι`αυτό νομίζω, πως μία ενπεριλήψει ανασκόπηση των θεσεών μου,θα ήταν κατελάχιστον εποικοδομητική.

Με τιςπαρατηρήσεις μου, για την μέχρι τώρα κατάντια των καμμάτων και των πολιτικώνπου τα πλαισιώνουν, νομίζω πως η συντρυπτική πλειονότητα των έλληνων συμφωνεί,κάτι που ευραίως παρατηρείται και δημοσκοπικώς επιβεβαιώνεται.

Η διαφθορά και ηεκ βάθρων σήψη του πολιτικού συστήματος, δια της ψήφου όχι μόνον δεν μπόρεσε νααλλάξει, αλλά και χειροτέρευσε, ανεξαρτήτως του κόμματος πού εκάστοτεκυριαρχούσε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Το γεγονός πωςσ`όλα τα κόμματα υπάρχουν αξιότιμη παράγοντες, απο πλευράς μου τουλάχιστον,είναι αναμφισβήτητο, γι`αυτό άλλωστε το ανέφερα στο κείμενό μου, όμως η δομήτων κομμάτων τούς υποχρεώνει σεσυμφιβαζμό, εκδίοξη, ή απομόνωση.

Αφού επιθυμία τηςπλειονότητας των απανταχού ελλήνων είναι η χώρα να κυβερνηθεί απο ένα αξιοκρατικό,διαφανές και υπεύθυνο σύστημα, δεν πρέπει να διερωτηθούμε, πώς αυτό μπορεί ναεπιτευχθεί;

Αυτήν τηνερώτηση, επανειλημμένως, έθεσα στο κειμενό μου και προσπάθησα με τον τρόπο μου όχιμόνον να απαντήσω αλλα και λογικώς να αιτιολογήσω.

Είμαι της γνώμης,πώς με το πάρον σύνταγμα, το νομοθετικό κατεστημένο και τήν ιδιάζουσα δομή τωνκομμάτων που επικρατεί στην χώρα, η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει, γι`αυτόθεωρώ ως απαραίτητη προυπόθεση, πρώτα να αλλάξουν αυτά και μετά ακολουθούν όλατα άλλα. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού, υπέδειξα τον τρόπο της λευκής ψήφου, οοποίος μπορεί να μήν είναι ο μοναδικός ηο ιδανικός, αλλα είναι ο μόνος που εγώ θεωρώ, πως κάτω απο τις πολύπλοκεςσυνθήκες που έχουν διαμορφωθει στην χώρα, μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικώςκαι λιγότερο επόδυνος.

Εάν κάποιοςεκτιμά πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει διαφοροτρόπως ας υποδείξει τον τρόπο.
πολύ πουλάει το ποτάμι στα ΜΜΕ. Ε ρε φόβος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τον απο πάνω
1) Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες εκτός και ανβγάλουν λευκό. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Πώς γίνεται αυτό ρε κουμπάρε? Αν τοσύστημα τα έχει κόψει και τα ράψει στα μέτρα του δεν νομίζεις ότι θα βρει τρόπονα χειριστεί και το λευκό και να εξασφαλίσει την ύπαρξη του?Επίσης, αυτό τοσύνταγμα αν αλλάξει σε αυτή τη φάση, της χρόνιας αποσυγκρότησης του εργατικούκαι λαύ κινήματος θα είναι προς όφελος λαού?
Όπως βλέπεις τα παραπάνω που έγραψες και παραθέτω και ταυπόλοιπα που αναφέρεις ούτε καν αγγίζουν το θέμα μας, θα είθελα όμως να ακούσωκάτι το συγκεκριμένο επι του θέματος γιατί καίτοι δεν έχω κατα πολύ ασχοληθείμε την κοινωνιολογία και τις πολιτικές επιστήμες, το θέμα με ενδιαφέρει πολύκαι εκτιμώ τις καλώς αιτιολογημένες τοποθετήσεις.

Επειδή, αγαπητέ Trolletarian, είμαι κατα κάποιον τρόπο αλλεργικόςστην λέξη «ρε κουμπάρε» και ρε μαν, εάν τις απόφευγες, θα σου ήμουν ευγνώμον.

Νάσε πάντα καλά.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Loukianos

Νεοφερμένος

Ο Λουκας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Καναδάς (Αμερική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Αγαπητή Πουπουλίνα,
Κατ`αρχήν δεν υποστήριξα ότι όλοι ίδιοι είναι, όπως αναφέρεις.
Η αποψη οτι ολοι ειναι ιδιοι,μην ψηφισετε,βολευει παντα αυτους που εχουν την εξουσια.
Αυτο που εγω υποστηρίξα και συνεχίζω να το κάνω, ειναι πως κατω απο τις σημερινές συνθήκες,όπως τις περιέγραψα και βάσει των μέχρι σήμερα ιστορικών δεδομένων,αυτό που προκύπτει είναι, πως τα κάθε χρειάς κόμματα και οι πολιτικοί που τα πλαισιώνουν, μετα την εκλογή τους δεν τηρούν τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις των, άρα εξαπατούν κατ`επανάληψη τούς πολίτες, που δυστυχώς με την ψήφο τους επικροτούν και επιβραβεύουν αυτούς που τους εξαπατούν και τους εξαθλιώνουν. Αυτή η κατάσταση είναι λογικό και επιβάλλεται να αλλάξει. Πάνω σ`αυτό, εξέφρασα την γνώμη μου και υπέδειξα έναν τρόπο διεξώδου απ`αυτήν την παράλογη και εξευτελιστική κατάσταση. Μπορεί όμως να υπάρχουν και αλλοι τρόποι προς επίτευξη του σκοπού αυτού, άλλωστε γι`αυτό και το συζητάμε. Αυτό όμως που προέχει, ειναι πως η κατάσταση αυτή οδηγεί στα χειρότερα και πρέπει να αναστραφεί.
Δέν ισχυρίζομαι, πως η μη συμμετοχή στην ψηφοφορία συντελεί στην λύση του προβλήματος, κάθε άλλο παρά αυτό υποστηρίζω. Όπως ανέφερα, θεωρώ υποχρέωση κάθε πολίτη να προσέρχεται στίς κάλπες, αλλά επειδή τα κόμματα και αυτοί που αυτά έχουν διορίσει ως υποψηφίους τους, κατ`επανάληψη δεν τηρούν τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους, δεν πρέπει να ψηφίζονται. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ αυτών που δεν προσέρχονται στις κάλπες και δεν ψηφίζουν, αυτών που προσέρχονται και ψηφίζουν και αυτών που ρίχνουν λευκό. Οι μεν πρώτοι δεν συμμετέχουν, άρα δεν έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας και είναι άξιοι της τύχης των. Οι δεύτεροι πού ψηφίζουν, εν μέσω ενός διευθαρμένου συστήματος που δεσπόζει στην χώρα, έχουν μεγάλες πειθανότητες να εξαπατηθούν για πολλοστή φορά, ψηφίζοντας τα κόμματα και αυτούς που επανειλημμένως τους εξαπατούν. Με την λευκή ψήφο οι πολίτες συμμετέχουν και κατ`αυτόν τον τρόπο απορρίπτουν αυτούς που τους έχουν εξαπατήσει και καταρακώσει.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η συντρπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί, πως δεν εμπιστεύεται κανένα απο τα κόμματα και τους υποψηφίους, να κυβερνήσουν την χώρα και ελάχιστοι είναι αυτοί, που πιστεύουν πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Αυτό επισήμως μπορεί να εκφραστεί, μόνον δια της λευκής ψήφου, όπως ανέφερα και επ`αρκώς, κατα την γνώμη μου, περιέγραψα και αιτιολόγησα.
Εγω λοιπον θα δοκιμασω και αυτους που δεν εχουν βρεθει στην εξουσια ποτέ.Ας ανεβουν στην εξουσια,και αν δω τα ιδια και απο εκει,θα πραξω αναλογα.Αλλα θα με αφησουν να το δοκιμασω.
Είμαι της γνώμης, πώς εάν δεν αλλάξει πρώτα το σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν το πολιτικό σύστημα, ακόμη και κόμματα που δεν έχουν συμετάσχει σε κυβέρνηση, ή εκβάθρων νέα κόμματα, δεν θα τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις τους, τουλάχιστον αυτο αποδεικνύεται απο τα μέχρι στιγμής ιστορικά δεδομένα. Μετά τις εκλογές του 2012 και τα τρία κόμματα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση δεν ετήρησαν αυτά που προεκλογικώς διαλαλούσαν. Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως πριν μερικά χρόνια εμφανίσθηκε στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας ένα δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κόμμα. Ένα απο τα περιβόητα συνθηματά του ήταν, ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, όλοι μας ξέρουμε την πολιτική που ακολούθησε, σχετικώς με την ΕΟΚ το ΝΑΤΟ και τις Αμερικανικές βάσεις, όταν το κόμμα αυτό εκερδισε τις εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Οι τελευταίες πολιτικές καί προεκλογικές εξεληξεις στην Ελλάδα, μ΄έχουν κατά πολύ εκνευρίση, ....

...εμένα, με έχουν αηδιάσει, με τη γελοιότητα θεατών τε και θεατρίνων τους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Poetofmadness

Νεοφερμένος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Βρήκα τι θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές κατι καινούργιο και με νέους ανθρώπους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top