Θεση σταθμευσης σε ακαλυπτο

sofzaf

Νεοφερμένος

Ο sofzaf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα διαμερισμα στο οποιο υποτιθεται οτι ανηκει κατ'αποκλειστικη χρηση θεση σταθμευσης στον ακαλυπτο.

Στη συσταση οριζοντριου ιδιοκτησιας αναφερεται πως στο διαμερισμα αυτο ανηκει ως παραρτημα αυτου ο με αριθμο 8 χωρος σταθμευσης αυτοκινητου της πυλωτης, ο οποιος φαινεται με τον αριθμο αυτο και τα περιμετερικα γραμματα κ-η-ζ-ι απο το σχεδιο κατοψης πυλωτης του μηχανικου ταδε, που προσαρταται στην ταδε πραξη συστασης οριζοντιας ιδιοκτηριας και κανονισμου πολυκατοικιας του ταδε συμβολαιογραφου και εχει επιφανεια 15 τ.μ.
Πραγματι στο σχεδιο που επισυναπτεται στο συμβολαιο υπαρχει αυτη η θεση σταθμευσης.
Η θεση αυτη αναφερεται και στον κανονισμο της πολυκατοικιας.

Στο σχεδιο ομως που εχει κατατεθει στην πολεοδομια ο χωρος αυτος φαινεται σαν χωρος φυτευσης και δεν υπαρχει πουθενα χωρις σταθμευσης με αριθμο8.

Κατα ποσο ειμαι καλυμενος νομικα για τη χρηση της θεσης σταθμευσης εαν προχωρησω στην υπογραφη των συμβολαιων;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
τώρα το είδα...χωρίς να είμαι δικηγόρος, από τη δική μου εμπειρία (έχτισα 3οροφη "πολυκατοικία"), τα επίσημα σχέδια είναι στον φάκελο της πολεοδομίας. Εκεί βρίσκονται και τα συμβόλαια κτήσης, καθώς και η οριζόντια ιδιοκτησία.
Για λόγους "πονηρούς", ο ιδιοκτήτης/εργολάβος, δείχνει στα σχέδια μια θέση στάθμευσης ακόμα, ενώ δεν έχει καταθέσει κάτι τέτοιο στην πολεοδομία.
Αν γίνει έλεγχος, θα φάει πρόστιμο και θα μονιμοποιηθεί η θέση σου, μετά όμως από χίλια ζόρια..φαντάσου κάποιον που δεν έχει θέση στάθμευσης να εκμεταλλευτεί την θέση Νο8, με τη δικαιολογία ότι δεν υφίσταται επισήμως.
Εγώ θα ρώταγα στη θέση σου πού οφείλεται η διαφορά αυτή στα επίσημα σχέδια και δε θα έκανα τίποτα, αν δε συμβουλευόμουν δικηγόρο άμεσα. Επίσης, θα ζητούσα αντίγραφο φακέλου στην πολεοδομία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top