Mac vs PC

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Πώς φαίνεται από μακριά ότι δεν έχεις καθίσει σε μακ για πάνω από ένα μήνα... (βδόμαδα μη πω)

1. Acer πήρα μαζί με ένα ξαδερφό μου πριν 1,5 χρόνο που το ήθελε για τη σχολή του... Δεν θυμάμαι καν ποιό μοντέλο ήταν πάντως θυμάμαι που το χρησιμοποιούσε και κάθε βδομάδα ήθελε service και έπαιρνε το πατέρα μου μήπως μπορεί να το φτιάξει κλπ... και τα κόμμεντ του αδερφού μου για τα acer δεν είναι τα καλύτερα, όπως και τα δικά μου μιας και μόλις "χρησιμοποίησα" ένα acer για να φτιάξω κάτι βλακείες που είχε κάνει ένα κορίτσι με το "μαθητικό" της λάπτοπ στην εκδρομή (είχε πατήσει update στο antivirus και μιας και δεν είχε ίντερνετ το ηλίθιο πέταγε παράθυρα εδώ κι εκεί προσπαθώντας να βρει ασύρματο). Αίσχος. Μη ξεράσω.
2. Τα μακ είναι διαφορετικά από τα άθλια pc. Στο κάτω κάτω. πόσο κάνει ένα macmini; 600-700? (τα παλιά) και 700-800 τα καινούρια (εγώ προσωπικά το πήρα δωρεάν...). Επίσης τρέχουν και έχουν εγκατεστημένες διάφορες εφαρμογές που στα windows θα βρεις μόνο με πολύ search ή και δεν θα βρεις καθόλου. π.χ. το Sherlock που μπορεί κάποιος να μην το βρει. Το iphoto, το iMovie, το GarageBand, το iResizer, το iCal κλπ κλπ κλπ... τα mac μπορεί να είναι και για τον πιο άχρηστο user (που τουλάχιστον να ξέρει αγγλικά) ή και για τον πιο απαιτητικό επαγγελματία. Και ΑΥΤΟ είναι κάτι που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει.
3. Δεν φταίνε τα μακ που δεν τρέχουν εφαρμογές. Οι άλλες εταιρίες φταίνε που δεν τα βγάζουν σε mac...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Έχω dual boot mac os leopard με linux debian στο acer μου και δεν δυσκολεύτηκα και πολύ να τα βάλω. Οπότε ξέρω από apple. Eπίσης έχω Iphone και 2 ipod (το ένα είναι πρώτης γενιάς πριν ακόμα κάνει την επανάσταση της η apple).. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ θεαματικά αλλά στερούνται από προγράμματα από 3ες εταιρίες. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρω πειραγμένα προγράμματα σε apple.
Το κορίτσι λογικά πήρε τον acer aspire 1 (πολύ καλό για την κατηγορία του). Σε αυτό δεν φταίει η acer αλλά ότι ένα παιδί 1η γυμνασίου που δεν μπορεί να χειριστεί τον υπολογιστή. Αν βάλεις στο antivirus να κάνει update ενοείται ότι θα ψάχνει σύνδεση με το Internet αν το απνεργοποιήσεις θα σταματήσει. Επίσης οι εταιρίες όπως η multirama το πλαίσιο... βάζουν τα προγράμματα στα netbook.Το επίσημο aspire 1 από την acer έρχεται με άλλο λειτουργικό Linpus Linux. Aπλά θέλω να δω τι θα κάνουνε τα περισσότερα παιδiά που γυμνασίου όταν κυκλοφορήσει καινούρια έκδοση ubuntu και να τους χαλάσειτο grub boot loader και θα νομίζουν ότι χάλασε. (μάλλον το πλαίσιο, τα Multirama.... θα βγάλουν και άλλα εύκολα λεφτα).
Το iphoto, το iMovie, το GarageBand, το iResizer, το iCal είναι προγράμματα της apple και υπάρχουν και ανταγωνιστικά προγράμματα και για τα pc.
Λοιπόν αυτό που κατηγορώ στην apple είναι το σέρβις της το οποίο είναι το χειρότερο που υπάρχει στην Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα σε όλα τα προιόντα της apple (Iphonia, ipodia, imacs) γίνονται σέρβις μόνο σε 3 μαγαζάκια από τα οποία τα 2 είναι στην Αθήνα και το άλλο στην Θεσσαλονίκη. Και φυσικά η αναμονή είναι τεράστια. Απλά να σου πω πως έχω 3 Iphone εδώ και 2 χρόνια και τα 3 έχουν το ίδιο πρόβλημα δεν ακούει ο παραλήπτhς ορισμένες φορές η apple δεν το δέχεται διότι το μοντέλο (το 1ο Iphone) δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα και δεν έχουν την τεχνογωσία λένε να τα φτιάξουνε.
Οι εταιρίες (3rd Party) δεν είναι υποχρεωμένες να βγάζουν προγράμματα για το χ,ψ κλειστό λειτουργικό αντίθετα η apple πρέπει να χρηματοδοτήσει τις εταιρίες για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους στο κλειστό λειτουργικό σύστημα της. Δηλαδή αν κάνω ένα λειτουργικό σύστημα fockos OS οι εταιρίες χωρίς να πάρουν λεφτά πρέπει να φτιάξουν τα προγράμματα στο λειτουργικό μου;

Και πάνω από όλα δεν θέλω να πληρώσω 2300 για να πάρω ένα καλό mac. Tα mac με 1500 eυρώ έχουν 13 ιντσών οθόνη. Ενώ τα mac mini απλά από hardware είναι προηγούμενης γενιας.

Λοιπόν το acer 8935g είναι πολύ καλός και δεν το λέω εγώ ούτε ο αδελφός μου ούτε ο ξάδελφος μου αλλά ανεξάρτητες εταιρίες ελέγχου υπολογιστών όπως η https://www.notebookcheck.net/

Acer Aspire 8935G
Workmanship 85%
Keyboard 86%
Mouse 84%
Connectivity 92%
Weight 49%
Battery 84%
Display 79%
Games Performance 87%
Application Performance 90%
Temperature 86%
Noise 74%
Impression 86%
Average 85
%
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anarki

Διάσημο μέλος

Ο Αλέξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 3,345 μηνύματα.
3. Δεν φταίνε τα μακ που δεν τρέχουν εφαρμογές. Οι άλλες εταιρίες φταίνε που δεν τα βγάζουν σε mac...
Ναι αλλά το αποτέλεσμα έχει σημασία, δεν μπορεί να τρέξει AutoCAD (υποθέτω οτι θα το χρειαστεί μιας και συνήθως αυτό χρησιμοποιείται) σε Mac OS η κοπέλα, οπότε τι να το κάνει.
Ίσως με emulators και αναπνευστήρες (© WAntilles), αλλά δεν είναι σοβαρή και αξιόπιστη λύση αυτή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
1)Έχω dual boot mac os leopard με linux debian στο acer μου και δεν δυσκολεύτηκα και πολύ να τα βάλω. Οπότε ξέρω από apple. 2)Eπίσης έχω Iphone και 2 ipod (το ένα είναι πρώτης γενιάς πριν ακόμα κάνει την επανάσταση της η apple).. 3)Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ θεαματικά αλλά στερούνται από προγράμματα από 3ες εταιρίες. 4)Είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρω πειραγμένα προγράμματα σε apple.
5)Το κορίτσι λογικά πήρε τον acer aspire 1 (πολύ καλό για την κατηγορία του). Σε αυτό δεν φταίει η acer αλλά ότι ένα παιδί 1η γυμνασίου που δεν μπορεί να χειριστεί τον υπολογιστή. Αν βάλεις στο antivirus να κάνει update ενοείται ότι θα ψάχνει σύνδεση με το Internet αν το απνεργοποιήσεις θα σταματήσει. Επίσης οι εταιρίες όπως η multirama το πλαίσιο... βάζουν τα προγράμματα στα netbook.Το επίσημο aspire 1 από την acer έρχεται με άλλο λειτουργικό Linpus Linux. Aπλά θέλω να δω τι θα κάνουνε τα περισσότερα παιδiά που γυμνασίου όταν κυκλοφορήσει καινούρια έκδοση ubuntu και να τους χαλάσειτο grub boot loader και θα νομίζουν ότι χάλασε. (μάλλον το πλαίσιο, τα Multirama.... θα βγάλουν και άλλα εύκολα λεφτα).
6)Το iphoto, το iMovie, το GarageBand, το iResizer, το iCal είναι προγράμματα της apple και υπάρχουν και ανταγωνιστικά προγράμματα και για τα pc.
7)Λοιπόν αυτό που κατηγορώ στην apple είναι το σέρβις της το οποίο είναι το χειρότερο που υπάρχει στην Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα σε όλα τα προιόντα της apple (Iphonia, ipodia, imacs) γίνονται σέρβις μόνο σε 3 μαγαζάκια από τα οποία τα 2 είναι στην Αθήνα και το άλλο στην Θεσσαλονίκη. Και φυσικά η αναμονή είναι τεράστια. 8)Απλά να σου πω πως έχω 3 Iphone εδώ και 2 χρόνια και τα 3 έχουν το ίδιο πρόβλημα δεν ακούει ο παραλήπτhς ορισμένες φορές η apple δεν το δέχεται διότι το μοντέλο (το 1ο Iphone) δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα και δεν έχουν την τεχνογωσία λένε να τα φτιάξουνε.
9)Οι εταιρίες (3rd Party) δεν είναι υποχρεωμένες να βγάζουν προγράμματα για το χ,ψ κλειστό λειτουργικό αντίθετα η apple πρέπει να χρηματοδοτήσει τις εταιρίες για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους στο κλειστό λειτουργικό σύστημα της. Δηλαδή αν κάνω ένα λειτουργικό σύστημα fockos OS οι εταιρίες χωρίς να πάρουν λεφτά πρέπει να φτιάξουν τα προγράμματα στο λειτουργικό μου;

10)Και πάνω από όλα δεν θέλω να πληρώσω 2300 για να πάρω ένα καλό mac. Tα mac με 1500 eυρώ έχουν 13 ιντσών οθόνη. 11)Ενώ τα mac mini απλά από hardware είναι προηγούμενης γενιας.

Λοιπόν το acer 8935g είναι πολύ καλός και δεν το λέω εγώ ούτε ο αδελφός μου ούτε ο ξάδελφος μου αλλά ανεξάρτητες εταιρίες ελέγχου υπολογιστών όπως η https://www.notebookcheck.net/

Acer Aspire 8935G
Workmanship 85%
Keyboard 86%
Mouse 84%
Connectivity 92%
Weight 49%
Battery 84%
Display 79%
Games Performance 87%
Application Performance 90%
Temperature 86%
Noise 74%
Impression 86%
Average 85
%

1) Hackintosh έτσι;;; Σπαστικά είναι, ναι. Έχουν ακόμα περισσότερες ασυμβατότηες απ' ότι τα κανονικά. Όσο για το Debian ok, κι εμένα μ' αρέσει.
2) iPhone έχω κι εγώ (βασικά μες στο σπίτι μου είναι, αυτή τη στιγμή δεν το χρησιμοποιεί κάποιος ιδιαίτερα). Όσο για ipod, κι εμείς έχουμε από το πρώτο, ενώ παίζει να ήμουν μικρότερος από 5 χρονών όταν βγήκε το δεύτερο...
3) Είναι αλήθεια.
4) Βασικά είναι λίγο... δεν ξέρω πώς να το πω, αλλά είναι σαν να λες "δεν μου αρέσει ο υπολογιστής γιατί δεν μπορώ να κλέψω την εταιρία που τον έφτιαξε". -.-'
5) Γι' αυτό ακριβώς δεν έπρεπε να πάρουμε Acer. Δεν θυμάμαι ποιός ήταν αλλά το πρότεινε ως πολύ καλό.
6) Κι εγώ σου λέω πως αυτά τα ανταγωνιστικά προγράμματα στα μάτια μου δεν πιάνουν ούτε το παραμικρό kbite του iWork και του iLife...
7) Αυτό δεν το ήξερα. Δεν ξέρω καν που είναι αυτά τα μαγαζάκια. Και βασικά αν ποτέ τα χρειαστώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Αλλά σε μια χώρα τόσο μικρή και ασήμαντη όσο η Ελλάδα λογικό είναι. Ξέρεις πόσα καταστήματα έχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη;;;
8) Βασικά λογικό ακούγεται να μην έχουν τα "manual" του iPhone που δεν κυκλοφόρησε εδώ. Θα μπορούσε βασικά να διαφέρει έστω και λίγο ο εξοπλισμός...
9) Αν το Fockos OS τα πήγαινε καλά με τις πωλήσεις του και όλο και περισσότεροι το αγόραζαν λογικό είναι να φτιάξουνε και να πουλάνε προγράμματα και γι' αυτό...
10) Εμένα δεν με χαλάει η οθόνη 13 ιντσών. Την έχω συνηθίσει.
11) Λες και δεν μπορείς να του βάλεις καλύτερο. Τα macmini λανσαρίστικαν με το σλόγκαν "Τώρα πια, όποιος σιχαίνεται τα windows δεν θα έχει τη δικαιολογία «Τα mac είναι πολύ ακριβά!»" Ευελπιστώ πως κάποια στιγμή θα καταφέρουν να χώσουν μέσα στο macmini έναν G5...
-----------------------------------------
nioniosmeg φαίνεται ότι έισαι fanboy της apple και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο..εταιρείες είναι ανταγωνισμό και κέρδη θέλουν..(και έλεος 2300 ευρώ για laptop; )

Το δικό μου powerbook (αυτό που του πήρε τη θέση το macbook) το πήρα 700? από έναν που δεν του άρεσαν τα mac κι ήθελε να του βάλει windows και όταν δεν μπόρεσε το πούλησε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ironboy

Δραστήριο μέλος

Ο Ironboy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 787 μηνύματα.
Παιδιά apple έχει ο αδερφός μου και σκίζουν:no1:Σε αντιθεση με ενα υπολογιστη Acer που είχε ο ξαδερφος μου στην Καρδιτσα,που εκτος οτι χαλανε τρομερά μα τρομερά εύκολα(το πήρε το Ιουνιο το 2008 και το Δεκεμβριο του χάλασε είχε πρόβλημα με την ψύκτρα).Παρολα αυτα το πλήρωνe η εγγύηση το Service!Λοιπόν αργότερα χαλασε η motherboard όπου τον έριξε στα σκουπιδια και περιοριστηκε με τον παλιο του 2004.

Όσον αφορά τα Mac δεν ξέρω αμα έχετε πληροφορηθεί,αλλά υπάρχει και το partition στους ΠΛΕΟΝ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ενώ mac σε windows δεν λειτουργουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Ή μου φαίνεται ή θες να πεις ότι η apple άφησε στα καινούρια iMac, macmini και λοιπά διαμάντια τη δυνατότητα για partition ώστε να τρέχει Linux και Windows;;; Αν γινόταν αυτό θα είχε βουίξει όλος ο κόσμος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Εγω πάλι θα συμφωνήσω με το fockos. Παλαιότερα ήμουν χρήστης ενός MAC και τώρα έχω PC. Το MACOS X βασίζεται σε μια έκδοση FREEBSD που είναι ένα UNIX λειτουργικό σύστημα. Ωραίο λειτουργικό, σταθερό αλλά δεν σου προσφέρει την ελευθερία που σου προσφέρουν τα linux και τα windows. Το ότι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες είναι απολύτως λογικό αφού τα MAC συνδέονται άμεσα με το υλικό της apple. Οι προγραμματιστές κάνουν ευκολότερα debugging αφού το υλικό στο οποίο πρέπει να προσαρμόσουν τα προγραμματά τους είναι αρκετά περιορισμένο. Το μεγάλύτερο μειονεκτηματά τους είναι η επιμονή της apple να χρησιμοποιει δικά της κλειστά προτόκολλα και να αγνοεί τα κοινά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι αλλές εταιρείες. Επιπλέον η ρύθμιση του υλικού είναι περιορισμένη σε σχέση linux/windows (το λειτουργικό παίρνει απόφάσεις αντί για το χρήστη).

Μερικές εφαρμογές για MAC είναι μέτριες ως χάλια. Για παράδειγμα το amarok δεν μπορέι να συγκριθέι με το δύχρηστο και παντελώς άσχημο itunes. Ακόμα και το i-work δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τη σουίτα της microsoft.

Συνοπτικά οι λόγοι που δεν θα ξαναγόραζα MAC είναι η εξής

1) 2 φορές ακριβότερο hardware απ' ό,τι ίδιας ισχύος PC
2) μή επεκτάσιμο γουρούνι στο σακί (δεν ισχύει για τα powerMAC)
3) αμφίβολης ποιότητας (και προέλευσης) κομμάτια hardware. Δεν έχεις ψάξει-διαλέξει ένα προς ένα τα υποσυστήματα εσύ ο ίδιος.
4) τα κομμάτια του hardware είναι ειδικές εκδόσεις για mac που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού (π.χ. ATi RADEON για mac). Καμία standard compliancy.
5) ανύπαρκτες επιλογές σε κομμάτια hardware
6) ανύπαρκτες επιλογές σε software π.χ games.
7) Μόνο το 5% των χρηστών χρησιμοποιεί MAC.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
1) Για μένα αξίζει.
2) Δεν ισχύει για powermac όπως είπες.
3) Προσωπικά εμπιστεύομαι την Apple.
4) Και πού είναι το πρόβλημα;;;
5) Υπάρχουν επιλογές, άμα δεν μένεις στην Ελλάδα.
6) https://mac.blorge.com/2008/11/24/top-40-free-mac-games-for-your-apple-macintosh/
7) :!: Αυτό που κολλάει;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
1) Για μένα αξίζει.
2) Δεν ισχύει για powermac όπως είπες.
3) Προσωπικά εμπιστεύομαι την Apple.
4) Και πού είναι το πρόβλημα;;;
5) Υπάρχουν επιλογές, άμα δεν μένεις στην Ελλάδα.
6) https://mac.blorge.com/2008/11/24/top-40-free-mac-games-for-your-apple-macintosh/
7) :!: Αυτό που κολλάει;;;

1) για μένα δεν αξίζει
2)Τα powermac είναι πανάκριβα.
3) Προσωπικά δεν επιστεύομαι την apple (μπορώ να κάνω καλύτερη επιλογή hardware γιατί το μόνο που στοχεύει η apple είναι να βγάλει κέρδος και σίγουρα στην ίδια τιμή υπάρχούν πολύ καλύτερα συστήματα από τα μήλα). Αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε έναν mac π.χ. αλλαγή επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών δεν μπορείς... να κάνεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ram (από αυτό που πουλάει η μηλοεταιρία (σε διπλάσια τιμή), ή σκληρό δίσκο).
4) Τα πάντα είναι κλειδωμένα. Ένας έμπειρος χρήστης δεν μπορεί να πειραματιστεί σε apple (δεν μπορεί να γίνει overclocking o επεξεργαστής είναι κλειδωμένος)
5) Τα game αυτά (τα περισσότερα) έχουν εκδόσεις και για windows. (FIFA, PRO EVOLUTION, NEED FOR SPEED, NBA LIVE) αυτά ένας macas δεν τα λαμβάνει υπόψη;
6) το 5% των χρηστών χρησιμοποιούν mac και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες εταιρίες δεν λαμβάνουν υπόψη του τα μήλοκομπιουτερ

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=lvSn_h86KGE[/ame]






 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
1) για μένα δεν αξίζει
2)Τα powermac είναι πανάκριβα.
3) Προσωπικά δεν επιστεύομαι την apple (μπορώ να κάνω καλύτερη επιλογή hardware γιατί το μόνο που στοχεύει η apple είναι να βγάλει κέρδος και σίγουρα στην ίδια τιμή υπάρχούν πολύ καλύτερα συστήματα από τα μήλα). Αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε έναν mac π.χ. αλλαγή επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών δεν μπορείς... να κάνεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ram (από αυτό που πουλάει η μηλοεταιρία (σε διπλάσια τιμή), ή σκληρό δίσκο).
4) Τα πάντα είναι κλειδωμένα. Ένας έμπειρος χρήστης δεν μπορεί να πειραματιστεί σε apple (δεν μπορεί να γίνει overclocking o επεξεργαστής είναι κλειδωμένος)
5) Τα game αυτά (τα περισσότερα) έχουν εκδόσεις και για windows. (FIFA, PRO EVOLUTION, NEED FOR SPEED, NBA LIVE) αυτά ένας macas δεν τα λαμβάνει υπόψη;
6) το 5% των χρηστών χρησιμοποιούν mac και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες εταιρίες δεν λαμβάνουν υπόψη του τα μήλοκομπιουτερ

https://www.youtube.com/watch?v=lvSn_h86KGE

1) Πρόβλημά σου
2) Για εμένα το λέω πάλι αξίζει.
3) Πρόβλημά σου+Ψιλό not true. Στο macmini την έβαλα μόνος μου τη RAM...
4) Εγώ πάντως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό...
5) Ε ναι, δεν έχω παιχνίδια στον υπολογιστή... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!! Δεν χρησιμοποιώ mac για gaming. Πρέπει να είσαι τρελός για να το κάνεις αυτό... Έχω στον υπολογιστή μου συνολικά 7 παιχνίδια και τα 6 γαμάνε. Δεν θέλω τίποτα άλλο...
6) Τα μηλοκομπιούτερ όσο αναπτύσονται αποκτούν προγράμματα από 3ες εταιρίες. Τώρα αν θες η EA να βγάζει παιχνίδια για mac, τότε πολλά θες...

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=siSHJfPWxs8[/ame]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
1)
μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ram (από αυτό που πουλάει η μηλοεταιρία (σε διπλάσια τιμή), ή σκληρό δίσκο).

Το αναφέρω αυτό... στο Post το προηγούμενο οτι σκληρό δίσκο και και ram κάνεις αναβάθμιση...

Από την στιγμή που έχεις Pc για παιχνίδι δίχνει ότι το Mac δεν σε καλύπτει οπότε και εσύ ένας Macfan έχει ένα μηχάνημα που παίζει windows. Αντιθέτως εμένα το ταπεινό μου pc με καλύπτει και δεν σκέφτομαι για κανένα λόγο να πάρω επιπλέον άλλο μηχανημα...

α και μια έρευνα που διάβασα στο insomnia.gr


Φανατικοί καταναλωτές οι κάτοχοι προϊόντων της Apple




από Nomikaria Oct 07, 2009 | 86 σχόλια

Η εταιρεία NPD διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δείχνει συγκεκριμένες τάσεις ως προς τις αγοραστικές συνήθειες του μέσου καταναλωτή. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στον κάτοχο ενός υπολογιστή Apple και σ' αυτόν που έχει υπολογιστή με Windows. Σε γενικές γραμμές, ο Apple-lover είναι ένας αμετανόητος γκατζετάκιας, που αγοράζει προϊόντα τεχνολογίας πολύ πιο συχνά από τους υπολοίπους.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στις ΗΠΑ, το 12% των νοικοκυριών έχει υπολογιστή Apple. Από αυτούς, το 85% έχει ταυτόχρονα και υπολογιστή με Windows. Κι δεν είναι μόνο αυτό: το 66% των κατόχων Apple computer έχει τρεις ή περισσότερους υπολογιστές στο σπίτι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Windows users είναι μόνο 29%.

Η τάση φαίνεται και στα υπόλοιπα προϊόντα τεχνολογίας. Οι κάτοχοι Apple έχουν και iPod σε ποσοστό 63%, ενώ στο γενικό πληθυσμό το ποσοστό πέφτει στο 36%. Όσο για συσκευές GPS, οι αριθμοί είναι 50% και 30%, αντίστοιχα.

Και για να μιλήσουμε με απόλυτους αριθμούς: οι κάτοχοι Apple έχουν κατά μέσο όρο στο σπίτι τους 48 ηλεκτρονικές συσκευές (όλων των ειδών), ενώ το μέσο νοικοκυριό έχει μόλις 24.

Αν και η έρευνα είναι για τις ΗΠΑ, υποθέτουμε ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. Αν δεν έχετε υπολογιστή Apple, επισκεφθείτε έναν φίλο σας που έχει κι αρχίστε να μετράτε συσκευές...





[ame]https://www.youtube.com/watch?v=6XuJlGnqI6I[/ame]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Όταν λέμε συσκευές εννοούμε κουζίνες, ψυγεία, λάμπες, ηχεία, ρολόγια... κλπ γιατί νομίζω φτάνω τις 150...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Εγω πάλι θα συμφωνήσω με το fockos. Παλαιότερα ήμουν χρήστης ενός MAC και τώρα έχω PC. Το MACOS X βασίζεται σε μια έκδοση FREEBSD που είναι ένα UNIX λειτουργικό σύστημα. Ωραίο λειτουργικό, σταθερό αλλά δεν σου προσφέρει την ελευθερία που σου προσφέρουν τα linux και τα windows. Το ότι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες είναι απολύτως λογικό αφού τα MAC συνδέονται άμεσα με το υλικό της apple. Οι προγραμματιστές κάνουν ευκολότερα debugging αφού το υλικό στο οποίο πρέπει να προσαρμόσουν τα προγραμματά τους είναι αρκετά περιορισμένο. Το μεγάλύτερο μειονεκτηματά τους είναι η επιμονή της apple να χρησιμοποιει δικά της κλειστά προτόκολλα και να αγνοεί τα κοινά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι αλλές εταιρείες. Επιπλέον η ρύθμιση του υλικού είναι περιορισμένη σε σχέση linux/windows (το λειτουργικό παίρνει απόφάσεις αντί για το χρήστη).

Μερικές εφαρμογές για MAC είναι μέτριες ως χάλια. Για παράδειγμα το amarok δεν μπορέι να συγκριθέι με το δύχρηστο και παντελώς άσχημο itunes. Ακόμα και το i-work δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τη σουίτα της microsoft.

Συνοπτικά οι λόγοι που δεν θα ξαναγόραζα MAC είναι η εξής

1) 2 φορές ακριβότερο hardware απ' ό,τι ίδιας ισχύος PC
2) μή επεκτάσιμο γουρούνι στο σακί (δεν ισχύει για τα powerMAC)
3) αμφίβολης ποιότητας (και προέλευσης) κομμάτια hardware. Δεν έχεις ψάξει-διαλέξει ένα προς ένα τα υποσυστήματα εσύ ο ίδιος.
4) τα κομμάτια του hardware είναι ειδικές εκδόσεις για mac που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού (π.χ. ATi RADEON για mac). Καμία standard compliancy.
5) ανύπαρκτες επιλογές σε κομμάτια hardware
6) ανύπαρκτες επιλογές σε software π.χ games.
7) Μόνο το 5% των χρηστών χρησιμοποιεί MAC.


:clapup: :clapup: :clapup::clapup:

έχεις σταθερές απόψεις akikos
Pinkman που σου χρειάζεται.

1) και τρεις μπορώ να σου πω
2) :D
3) Συφμωνώ
4)Αυτό δε το ξέρω αλλά αφού το λες εσύ θα συμφωνήσω
5) :D
6) :D
7) Eίσαι και εσύ πλέον σε αυτό το 5%
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
:clapup: :clapup: :clapup::clapup:

έχεις σταθερές απόψεις akikos
Pinkman που σου χρειάζεται.

1) και τρεις μπορώ να σου πω
2) :D
3) Συφμωνώ
4)Αυτό δε το ξέρω αλλά αφού το λες εσύ θα συμφωνήσω
5) :D
6) :D
7) Eίσαι και εσύ πλέον σε αυτό το 5%
Focko τη στιγμή που είχα γράψει αυτό το μήνυμα δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ mac και είχα τότε μια εσφαλμένη άποψη όπως έχουνι τώρα πολλοί χρήστες στο forum.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Focko τη στιγμή που είχα γράψει αυτό το μήνυμα δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ mac και είχα τότε μια εσφαλμένη άποψη όπως έχουνι τώρα πολλοί χρήστες στο forum.
Ρε, δε γράφεις στο προηγούμενο μήνυμα ότι "Παλαιότερα ήμουν χρήστης ενός MAC και τώρα έχω PC.";
Έλα, ακίκο, χώμα σε έκανε. Φάε τη σκόνη του.
:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pinkman

Νεοφερμένος

Ο Pinkman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 116 μηνύματα.
Οι καρτες γραφικων των mac ειναι ειδικα σχεδιασμενες για να ειναι αδυναμες (προφανως και δεν ειναι αυτος ο λογος πυο αγοραζεις mac βεβαια)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Ρε, δε γράφεις στο προηγούμενο μήνυμα ότι "Παλαιότερα ήμουν χρήστης ενός MAC και τώρα έχω PC.";
Έλα, ακίκο, χώμα σε έκανε. Φάε τη σκόνη του.
:P
Έλεγα ψέματα. Βοηθούσα τον Focko να κάνει τον nioniosmeg να θυμώσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Έλεγα ψέματα. Βοηθούσα τον Focko να κάνει τον nioniosmeg να θυμώσει.

αυτό είναι αλήθεια :hmm: ο akikos τότε με βοηθούσε .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
γιατί να πάρει κανείς mac οταν με τα ίδια χρήματα μπορει να χτίσει ένα full tower που να κάνει παπάδες και να έχει και την χαρα της δημιουργίας καθώς θα μαζεύει τα κομμάτια θα τα ενώνει θα βάζει το λειτουργικό και θα το ξεκινάει.

για μένα δεν υπάρχει σύγκριση,,εννοείτε pc για τους λόγους που είπε ο akitos παραπάνω
και για οικιακή χρήση ανάμεσα σε laptop και desktop, desktop με 1000!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
mac μονο αν θες να κάνεις develop σε ios. Πχ αν έχεις μια εταιρεία που θέλει να πουλάει software σε αμερική αναγκαστικά θα πάρεις mac. Αλλιώς pc δαγκωτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top