Φρίκη στη Λέρο: Τα παιδιά καταθέτουν για όσα έζησαν στα χέρια των γονιών- βιαστών τους

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,001 μηνύματα.
Tη διαρκή φρίκη που ζούσαν μέσα στο σπίτι τους, εκεί που για όλα τα παιδιά είναι το καταφύγιο, από τα χέρια των ανθρώπων που τα γέννησαν, άρχισαν να εξιστορούν ενώπιον του ανακριτή στην Κω, τα τρία από τα τέσσερα παιδιά των τεράτων της Λέρου.
Στην Κω έχουν οδηγηθεί το μεγαλύτερο ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών σήμερα, ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να ελευθερωθεί από τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησης, η ηλικίας 13,5 χρονών αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών. Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση θα μεταφερθεί στην Κω το βράδυ και αύριο αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγους και ακολούθως από τον ανακριτή. Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη φρίκη και την άρρωστη κατάσταση που ήταν η καθημερινότητά τους επί χρόνια, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των δύο τεράτων. Και οι δύο, άλλωστε, στις προανακριτικές τους ομολογίες, έχουν παραδεχθεί τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά τους με στόχο την ευχαρίστησή τους. «Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα», είπαν στους εμβρόντητους αστυνομικούς.
Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην υπόθεση, τα τρία παιδιά βρίσκονται στην Κω (θα ακολουθήσει και το τέταρτο, σήμερα) και αρχικά εξετάσθηκαν από ψυχολόγο, ο οποίος αναμένεται να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό τους προφίλ και θα επιχειρήσει να περιγράψει και να καταγράψει τις πληγές που έχουν αφήσει στις ψυχές τους τα όσα αποτρόπαια έζησαν. Έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες τα παιδιά θα παραμείνουν στην Κω: Το μεγαλύτερο, ως ενήλικο, μπορεί να καθορίζει μόνο του τη ζωή του, ωστόσο τα άλλα τρία θα τεθούν υπό την προστασία του κράτους, αφού ο μεν 24χρονος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι ανήλικα. Σύμφωνα με την παραγγελία της κ.Δημητρίου, αυτά τα παιδιά θα μεταφερθούν σε δομές προστασίας στην Αθήνα.
Παραμένει, ωστόσο, αναπάντητο ερώτημα, τι συνέβη πέρσι τον Ιούλιο. Τότε, το κορίτσι και το μικρότερο αγόρι της οικογένειας είχαν νοσηλευθεί με εισαγγελική παραγγελία σε νοσοκομείο Παίδων. Το κορίτσι, μάλιστα, το είχε σκάσει όταν έμαθε ότι θα επέστρεφε στα χέρια των γονιών- βασανιστών και βιαστών της, όπως και έγινε τελικά.
Τα δύο τέρατα της Λέρου παραμένουν κρατούμενα στην κω, αφού μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους για κακουργηματικές πράξεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Πηγή


Κάποιοι άρχισαν αχνά να μιλούν για επαναφορά της θανατικής ποινής. Άλλοι κατηγορούν τις μικρές κοινωνίες που ξέρουν για τέτοια εγκλήματα και τα καλύπτουν είτε από φόβο μην μπλέξουν είτε από φόβο λόγω του "κύρους" του δράστη στο νησί. Κάποιοι άλλοι ίσως μιλήσουν για το σύστημα καταγγελιών για ανήλικα που ίσως θα έπρεπε να γίνει ανώνυμο ώστε να νιώθουν οι άνθρωποι πιο ελεύθεροι να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά. Εγώ θα πω και για την ανάγκη παιδείας ώστε να γίνονται γονείς μόνο αυτοί που πραγματικά θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά με αγάπη. Γιατί οι γονείς που θέλουν να υιοθετήσουν να πρέπει να περνούν τόσες εξετάσεις από ψυχολόγους κλπ (και δικαίως) και οι "γονείς" που φέρνουν απερίσκεπτα παιδιά στον κόσμο και τα βασανίζουν να μη συμβαίνει τίποτα; Έχω ακούσει ειδικά για τη Σουηδία οτι ο νόμος είναι τρομερά αυστηρός υπέρ των παιδιών. Έχω ακούσει οτι αν ένα παιδάκι πάει στο σχολείο και πει στη δασκάλα οτι οι γονείς το κακοποιούν (ακόμα και το παραμικρό) κινούνται διαδικασίες και το παιδί το παίρνει το κράτος. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Πιστεύω οτι πρέπει να γίνουν ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας για να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά με ψυχολόγους και να υπάρχουν δομές που μπορούν να υποδεχτούν αυτά τα κακοποιημένα παιδιά. Τι λέτε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Προσωπικά Έχω ξαναπεί άλλωστε ότι είμαι υπέρ της θανατικής ποινής. Τώρα το να μιλάμε για Παιδεία στον δυτικο κοσμο το θεωρώ αστείο (Εκτός και αν πρόκειται για την έκθεση στην Γ Λυκείου). Παιδεία υπάρχει. Κάποιοι την δέχονται και κάποιοι άλλοι όχι. Φτάνει πια η θεώρηση της Παιδείας ως πανάκεια για καθε πρόβλημα. Υπάρχουν καλοί, υπάρχουν και κακοί άνθρωποι. Ότι και να γίνει σε αυτό τον κόσμο πάντα θα υπάρχουν και κακοί και καλοί άνθρωποι. Πότε δεν θα υπάρξουν ειτε μόνο καλοί είτε μόνο κακοί get used to it .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Καλησπέρα ... :girl_angel:

Όσον αφορά το ζήτημα της θανατικής ποινής είμαι κατά. Κατά την γνώμη μου, είναι μία εγκληματική ενέργεια δεν συνάδει σε καμία περίπτωση σε δημοκρατικές κοινωνίες και αντιβαίνει τους όρους ανθρωπιάς, σεβασμού και αξιοπρέπειας. Βέβαια σε μερικές περιπτώσεις είναι καμία φορά που μπορεί να μου περάσει από το μυαλό, όταν πχ ακούω στις ειδήσεις που σκοτώνουν οι γονείς τα παιδιά τους με πρόθεση, βλέπε περίπτωσης Άννυς που τεμαχίστηκε και βράστηκε, ότι πχ αυτός ο πατέρας θέλει εκτέλεση στο 1 μέτρο. Αυτό που θα πάθει ο πατέρας στην καλύτερη περίπτωση είναι να μπει φυλακή αλλά το παιδί δεν γυρίζει πίσω, το παιδί πέθανε. Ο "νόμος" των φυλακών λέει ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα οι άλλοι κρατούμενοι αυτό έχω ακούσει. Σε κάποιες χώρες η θανατική ποινή εάν και απάνθρωπη εφαρμόζεται ..από την άλλη εδώ λέμε ότι έχουμε δημοκρατία αλλά μήπως έχουμε κατ επίφαση ; Πάντως όπως και να έχει είμαι κατά της θανατικής ποινής. Τώρα πως θα τιμωρηθεί αυτός που σκοτώνει παιδιά δεν ξέρω ή τα κακοποιεί. Του να αφαιρέσεις την επιμέλεια θα σώσεις τα παιδιά σε αυτόν θα κάνεις τι ; Φυλακή ή πρόστιμο ; Το κακό έγινε !!

Ναι δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που καλύπτουν τέτοια περιστατικά επειδή φοβούνται για την ζωή τους σε περίπτωση αντιδικίας από τον δράστη εάν κατάλαβα καλά. Από την μία μπορώ να προσπαθήσω να το δικαιολογήσω, από την άλλη όμως αν ο δράστης απλά δεν παραδοθεί ποτέ , τότε θα συνεχίσει τις εγκληματικές ενέργειες και ίσως "χτυπήσει" την οικογένεια που φοβόταν να καταγγείλει περιστατικό που είδε ως μάρτυρας. Οπότε οι πιθανότητες αντιδικίας με αυτές της επανάληψης μίας ενέργειας εάν δεν μιλήσει κάποιος για εμένα είναι ίδιες πόσο μάλλον σε μία μικρή τοπική κοινωνία! Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης θα πιαστεί, στην δεύτερη θα είναι ελεύθερος.
Himela, έτσι κι αλλιώς πάντα η καταγγελία δεν είναι ανώνυμη ή όχι ; Εάν δεν είναι φυσικά και θα πρέπει να γίνει;

Εφόσον σχολείο γονέων δεν υπάρχει αν και θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί κανείς δεν γεννιέται τέλειος γονιός, αν και δεν νομίζω να υπάρχει τέλειος γονιός θα συμφωνήσω ότι γονέας είναι αυτός που αγαπάει τα παιδιά και τα μεγαλώνει όχι απλά αυτός που τα γεννάει. Αυτοί που υιοθετούν ένα παιδάκι το θέλουν πραγματικά και το αγαπούν και καθώς στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί μία τέτοια διαδικασία απαιτούνται πολλά πιστεύω πως δεν θα έμπαινε στην διαδικασία αυτή κάποιος αν δεν το ήθελε. Αλλά φυσικά συμφωνώ ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί μία τέτοια διαδικασία πρέπει να γίνεται έλεγχος από κοινωνικούς λειτουργούς ψυχολόγους, ώστε να εξασφαλιστεί το παιδί θα μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον. Δεν εννοώ φυσικά ότι όσοι γεννάνε τα παιδιά δεν τα αγαπάνε και δεν το ήθελαν, αλλά σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και η κατηγορία γονέων που έχουν την νοοτροπία να κάνω παιδιά μόνο για να τα κάνω χωρίς φυσικά να μην τα μεγαλώνουν αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις 3 περιπτώσεις.

Ισχύει αυτό που λες. Έχω την ξαδέρφη μου τον σύζηγό της και τα 2 παιδιά της 5 και 7 χρονών περίπου στην Ελβετία. Μία μέρα λοιπόν επειδή το ένα έκλαιγε πάρα πολύ δυνατά για ώρα έτσι όπως έμαθα γείτονας φώναξε την αστυνομία επειδή νόμιζε ότι κακοποιούνταν. Εδώ μπορεί να δει ο y να βαράει το παιδί του o x και να σφυρίζει αδιάφορα. Δεν μου αρέσει αυτό.

Καλά στο σχολείο στην Ελλάδα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι απλά μπαίνω για μάθημα και ciao, λίγοι είναι αυτοί που είναι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί και δεν βλέπουν την δουλειά του δασκάλου ως απλά και μόνο δημοσίου υπαλλήλου αλλά κάτι παραπάνω αφού αντιμετωπίζουν παιδιά. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρξει πρόννοια για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται συμβουλευτική αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Unseen skygge, από την μία έχεις δίκιο ποτέ ο κόσμος δεν θα γίνει ιδανικός και χωρίς κακίες και λοιπά, αλλιώς θα μιλάγαμε για ουτοπική κοινωνία αλλά δεν πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερα παρέχοντας ανθρωπιστική παιδεία ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,190 μηνύματα.
Κάποιοι άρχισαν αχνά να μιλούν για επαναφορά της θανατικής ποινής. Άλλοι κατηγορούν τις μικρές κοινωνίες που ξέρουν για τέτοια εγκλήματα και τα καλύπτουν είτε από φόβο μην μπλέξουν είτε από φόβο λόγω του "κύρους" του δράστη στο νησί. Κάποιοι άλλοι ίσως μιλήσουν για το σύστημα καταγγελιών για ανήλικα που ίσως θα έπρεπε να γίνει ανώνυμο ώστε να νιώθουν οι άνθρωποι πιο ελεύθεροι να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά. Εγώ θα πω και για την ανάγκη παιδείας ώστε να γίνονται γονείς μόνο αυτοί που πραγματικά θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά με αγάπη. Γιατί οι γονείς που θέλουν να υιοθετήσουν να πρέπει να περνούν τόσες εξετάσεις από ψυχολόγους κλπ (και δικαίως) και οι "γονείς" που φέρνουν απερίσκεπτα παιδιά στον κόσμο και τα βασανίζουν να μη συμβαίνει τίποτα; Έχω ακούσει ειδικά για τη Σουηδία οτι ο νόμος είναι τρομερά αυστηρός υπέρ των παιδιών. Έχω ακούσει οτι αν ένα παιδάκι πάει στο σχολείο και πει στη δασκάλα οτι οι γονείς το κακοποιούν (ακόμα και το παραμικρό) κινούνται διαδικασίες και το παιδί το παίρνει το κράτος. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Πιστεύω οτι πρέπει να γίνουν ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας για να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά με ψυχολόγους και να υπάρχουν δομές που μπορούν να υποδεχτούν αυτά τα κακοποιημένα παιδιά. Τι λέτε;

Himela,η εξεταση καθε ζευγαριου που θα φερει στον κοσμο ενα παιδι ειναι ιδιαιτερα ακριβη και χρονοβορα διαδικασια εκτος αυτου βαζει σε περισσοτερους "μπελαδες" το ζευγαρι και πιθανοτατα να το απομακρυνει απο την επιλογη να θελει να φερει ενα παιδι στον κοσμο.Θα μου πεις με τετοια νοοτροπια να μην "μπαινει" καποιος σε μπελαδες ισως δεν θα επρεπε να σκεφτεται καν την υιοθεσια η να αποκτησει ενα παιδι αλλα πιστευω οτι καποιοι θα αποθαρρυνθουν σιγουρα διοτι αρκετα παιδια γεννιουνται καθε ετος στο "ετσι".Οποτε δεδομενου οτι ειμαστε πλην σε γεννησεις-θανατους απλα θα επιδεινωνε την κατασταση.Εαν και η οικονομικη και χρονικη παραμετροι ειναι οι κυριοτεροι λογοι που κατι τετοιο θα ηταν αδυνατο.

Απο εκει και περα για την θανατικη ποινη,ειμαι συμφωνος,σε περιπτωσεις παρα πολυ ιδιαιτερες που εχει φτασει στο αμην η κατασταση με κατ'εξακολουθια παραβιαση του νομου και διαπραξη σοβαρων εγκληματων(δολοφονιες,βιασμοι κτλπ.).Οπως αλλωστε γινεται σε αρκετες πολιτειες της Αμερικης.Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα στους κατα συρροην δολοφονους η βιαστες αλλα σε αυτους που συνεχιζουν να εχουν τετοιους σκοπους μετα απο ψυχολογικη παρακολουθηση καιρου.

Οσο για τις καταγγελιες ναι πρεπει να ειναι ανωνυμες,δεν βλεπω τον λογο που πρεπει ο κατηγορουμενος να γνωριζει.Ουτος η αλλος η οποια δολοπλοκια θα μπορουσε να προκυψει πρεπει να εξεταστει απο την αστυνομια οχι απο τον κατηγορουμενο.Σημασια εχει το ποιος λεει κατι η εαν αυτο που λεει ισχυει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Είμαι κατά της θανατικής ποινής, οι γονείς είναι τέρατα σίγουρα, όμως, δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι στα καλά τους. Ποιος ψυχικά υγιείς γονέας θα βασάνιζε και θα κακοποιούσε συστηματικά το παιδί του και για ποιο λόγο; Αυτοί οι άνθρωποι πιθανόν να μην έχουν συναίσθηση των πράξεων τους.
Η παιδεία δε θα κάνει καλά τους ψυχικά άρρωστους γονείς, αλλά θα δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να μη φοβούνται να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά ή να μην αδιαφορούν. Επιπλέον θα μας κάνει να διερωτηθούμε γιατί πέρσι, ενώ είχαν κινηθεί κάποιες διαδικασίες ξαφνικά σταμάτησαν; Από εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια ή τρέχει κάτι σοβαρότερο;

Προσωπικά σέβομαι ιδιαίτερα, τους ανθρώπους εκείνους που από επιλογή κι εν γνώση τους δεν επιθυμούν να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Πολλοί τους κοιτούν με καχυποψία κι έκπληξη, εγώ τους συγχαίρω για την αυτογνωσία τους. Όταν κάποιος έχει ψυχολογικές ή σοβαρές σωματικές ασθένειες, έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του, καριέρα κλπ, όταν νοιώθει ότι δε θα μπορέσει για χίλιους δυο λόγους να ανταπεξέλθει στο ρόλο του ως γονέας, δεν είναι πολύ καλύτερο να μην κάνει παιδιά από το να φέρει σε αυτό τον κόσμο δυστυχισμένα πλάσματα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,001 μηνύματα.
Οι καταγγελίες δεν είναι ανώνυμες αλλιώς οι αστυνομικοί θα έτρεχαν όλη μέρα κι όλη νύχτα σε διάφορα περιστατικά που μπορεί να μην υπήρχαν καν. Αυτό είναι μεν λογικό αλλά είναι επίφοβο ειδικά σε μικρές κοινωνίες στις οποίες όλα μαθαίνονται. Διάβασα οτι οι κάτοικοι φοβούνταν τον πα-τέρα(ς) και δεν κατήγγειλαν. Μια γειτόνισσα ήταν μπροστά κάποια φορά που ο πατέρας χτυπούσε το παιδί με καρέκλα κι όταν πήγε να επέμβει την απείλησε και της είπε "κουμάντο στην οικογένειά μου κάνω εγώ". Το σκέφτεσαι μη βρεθείς σε κάνα χαντάκι...


Γιατί να κοιτούν τους ανθρώπους που δε θέλουν παιδιά με καχυποψία και έκπληξη; :o
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,190 μηνύματα.
Οι καταγγελίες δεν είναι ανώνυμες αλλιώς οι αστυνομικοί θα έτρεχαν όλη μέρα κι όλη νύχτα σε διάφορα περιστατικά που μπορεί να μην υπήρχαν καν. Αυτό είναι μεν λογικό αλλά είναι επίφοβο ειδικά σε μικρές κοινωνίες στις οποίες όλα μαθαίνονται. Διάβασα οτι οι κάτοικοι φοβούνταν τον πα-τέρα(ς) και δεν κατήγγειλαν. Μια γειτόνισσα ήταν μπροστά κάποια φορά που ο πατέρας χτυπούσε το παιδί με καρέκλα κι όταν πήγε να επέμβει την απείλησε και της είπε "κουμάντο στην οικογένειά μου κάνω εγώ". Το σκέφτεσαι μη βρεθείς σε κάνα χαντάκι...


Γιατί να κοιτούν τους ανθρώπους που δε θέλουν παιδιά με καχυποψία και έκπληξη; :o

Θα ελεγα εαν ηταν στην θεση των παιδιων εαν θα ηθελαν να τους βοηθησει ενας γειτονας,αλλα πιστευω οτι αυτο το επιχειρημα ειναι οσο να'ναι επιφανειακο.Καθως στηριζεται στο ανταλλαγμα και δυστηχως το ηθικα σωστο δεν μπορουμε ποτε να το κανουμε με λαθος κινητρο ασχετα που ικανοποειται ο σκοπος και βοηθιεται ο συνανθρωπος.

Καταλαβαινω τον φοβο του να μην βρεθουν σε χαντακι αλλα υπαρχουν και προγραμματα προστασιας,ασχετα που οταν ειναι πολλοι οι μαρτυρες πεφτει η πιθανοτητα στοχοποιησης.Εκτος αυτου πρεπει να εχεις ο ιδιος καποιο ψυχολογικο προβλημα για να ακους οτι διπλα γινονται στα κολλαστηρια και εσυ μενεις απραγος για χρονια.Στο τελος οταν δεν εισαι μερος της λυσης του προβληματος μαλλον καταληγεις μερος του προβληματος :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,001 μηνύματα.
Τώρα το να μιλάμε για Παιδεία στον δυτικο κοσμο το θεωρώ αστείο (Εκτός και αν πρόκειται για την έκθεση στην Γ Λυκείου). Παιδεία υπάρχει. Κάποιοι την δέχονται και κάποιοι άλλοι όχι. Φτάνει πια η θεώρηση της Παιδείας ως πανάκεια για καθε πρόβλημα. Υπάρχουν καλοί, υπάρχουν και κακοί άνθρωποι. Ότι και να γίνει σε αυτό τον κόσμο πάντα θα υπάρχουν και κακοί και καλοί άνθρωποι. Πότε δεν θα υπάρξουν ειτε μόνο καλοί είτε μόνο κακοί get used to it .


Κι όμως κατά τη γνώμη μου η παιδεία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν οτι το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι κάτι τρομερά δύσκολο, ψυχοφθόρο και χρονοβόρο και χρειάζεσαι τεράστια αποθέματα υπομονής και αγάπης για να το κάνεις όσο γίνεται πιο σωστά. Δεν είναι τυχαίο οτι οι μορφωμένες ή/και εύπορες γυναίκες κάνουν λιγότερα ή και καθόλου παιδιά. Δεν είναι απλά "προτιμούν την καριέρα τους" όπως λέγεται συνήθως (το οποίο ισχύει κάποιες φορές φυσικά). Οι περισσότερες που επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά μπορεί απλά να έχουν καταφέρει να συνειδητοποιήσουν οτι ο κόσμος μας δεν είναι κατάλληλος για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί και να έχει μια καλή ζωή. Γιατί για ποιον άλλο λόγο να κάνει κάποιος ένα παιδί αν όχι για να είναι ευτυχισμένο και υγιές και να ζήσει μια όμορφη ζωή; Και μην ακούσω για υπογεννητικότητα. Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει η υπογεννητικότητα; Προτιμώ την ποιότητα παρά την ποσότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,001 μηνύματα.
Λέρος: Αδιανόητη δήλωση της μητέρας για τους βιασμούς των παιδιών της – «Δεν κάναμε κάτι κακό»

Να γιατί μιλούσα εγώ για παιδεία. Η γυναίκα αυτή δεν ήξερε καν ότι αυτό που έκαναν είναι κακό. Καλά ίσως το παίζει και μειωμένης νοημοσύνης βέβαια αλλά δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι σε χωριά της Ελλάδας που να μην θεωρούν αυτό το έγκλημα και τόσο κακό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίντα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ίντα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Λέρος: Αδιανόητη δήλωση της μητέρας για τους βιασμούς των παιδιών της – «Δεν κάναμε κάτι κακό»

Να γιατί μιλούσα εγώ για παιδεία. Η γυναίκα αυτή δεν ήξερε καν ότι αυτό που έκαναν είναι κακό. Καλά ίσως το παίζει και μειωμένης νοημοσύνης βέβαια αλλά δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι σε χωριά της Ελλάδας που να μην θεωρούν αυτό το έγκλημα και τόσο κακό...


Και τι θες να βγει να πει δηλαδή? "Ναι ξέραμε οτι κάναμε κάτι πολύ κακό αλλά ήταν υπέροχο!"
Προφανώς και θα προσπαθήσει να το παίξει ότι είναι ψυχικά άρρωστη και μειωμένης νοημοσύνης για να μπορέσει ίσως να μπει σε κάποιο ίδρυμα. Θα το παίξει και θύμα στα σίγουρα.
Μπορει να είναι και θέμα παιδείας αλλά αυτό δεν αναιρεί την πράξη. Αν δούλευε σωστά η υπηρεσίας της πρόνιας και αν όλο το νησί δεν σιωπούσε θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,184 μηνύματα.
Θανατική ποινή τωρα σε αυτά τα μιάσματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,190 μηνύματα.
Θανατική ποινή τωρα σε αυτά τα μιάσματα.

Ρεει,η θανατικη ποινη δεν ειναι strikes για να τις δινεις ετσι :loltooth: .
Κακα τα ψεματα εαν και το εγκλημα ειναι τρομερο,ωστοσο δεν ειναι τοσο για να επισυρει ποινη σε τετοιο βαθμο αλλα σιγουρα ισοβια.Εχουμε δει και πιο σοβαρα εγκληματα,που ομως δεν αναιρουν με τιποτα την βαρυτητα αυτου που μελεταμε εδω.
Δυστηχως τα νησια και τα χωρια ηταν ανεκαθεν προβληματικα απο την αποψη οτι συμβαινουν ΠΟΛΛΑ και ακουγονται τιποτα.Καποια απο αυτα ισως τα καλυπτουν οι ιδιες οι αρχες,δεν μπορουμε να ξερουμε τι παιζεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίντα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ίντα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Θανατική ποινή τωρα σε αυτά τα μιάσματα.


προτείνω βασανιστήρια και μετά θανατική ποινή :yes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,184 μηνύματα.
Καλύτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι βέβαια, εκ των υστέρων όλοι γίναμε αυστηρότατοι κριτές. Και πρώτοι πρώτοι οι κάτοικοι της Λέρου. Που στους πρόσφυγες κάνουν τους μάγκες, αλλά να καταγγείλουν δυο πραγματάκια που ήξεραν τόσα χρόνια για την υπόθεση, δε βρήκαν χρόνο. Ντροπή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,001 μηνύματα.
Άκουσα ότι ο πατέρας δούλευε στην ψυχιατρική κλινική του νησιού ή λάθος άκουσα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Η παιδεία δεν είναι ασφαλώς πανάκεια για όλα και προφανώς όχι για ψυχικά ασθενείς ανθρώπους, ο ψυχικά ασθενής έχει χάσει επαφή με μέρος της πραγματικότητας, δε μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι σωστό και τι όχι. Η παιδεία, όχι απαραίτητα μόνο η τυπική -αν κι αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας- αλλά και μέσω ενημέρωσης από φορείς, ΜΜΕ, διαδίκτυο θα μπορέσει να βοηθήσει σε άλλες περιπτώσεις, όπου για παράδειγμα μητέρες πνίγουν τα νεογέννητα παιδιά τους ή τα πετούν στα σκουπίδια επειδή θεωρούν ότι είναι ντροπή να είσαι ανύπαντρη μητέρα ή δε γνωρίζουν εναλλακτικές λύσεις γι αυτές και το παιδί τους και πού να απευθυνθούν.

Πάνω από όλα, όμως, θα ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο τέτοιων ανθρώπων, η αδιαφορία, ο φόβος και ο ατομικισμός δεν επιτρέπει σε πολλούς, ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες, να προβούν σε καταγγελίες, θέτοντας έτσι την "ησυχία" τους σε υψηλότερη βαθμίδα από τα πάσης φύσεως βασανιστήρια που μπορεί να υφίσταται ένα παιδί.

Για να κατανοήσουμε την αξία της κοινωνικής επιμόρφωσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε παλαιότερες εποχές, μέχρι τη δεκαετία του 50 και του 60, φαινόμενα αποπλάνησης και βιασμού ανηλίκων ήταν συνηθισμένα στην ελληνική επαρχία. Τότε, όχι μόνο τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά αλλά πολλές φορές τα θύματα (και όχι ο θύτης) αντιμετώπιζαν την κοινωνική κατακραυγή, δηλαδή τα κορίτσια θεωρούνταν ότι έγιναν πόρνες και τα αγόρια "αδερφές" (συνήθως χρησιμοποιούσαν πιο "λαϊκές" εκφράσεις, όπως καταλαβαίνετε). Εξ ου μάλιστα η (αστεία για τις μέρες μας) άποψη που υπήρχε κάποτε, ότι αν κάποιος ήταν gay αυτό οφειλόταν στο ότι κάποιος τον π@δ@ξε μικρό... Πέρα από αυτό εκείνες τις εποχές ήταν σύνηθες οι γονείς να σπάνε κυριολεκτικά στο ξύλο τα παιδιά τους και κανείς να μην ενοχλείται... με την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου άλλαξαν και οι κοινωνικές αντιλήψεις.

Αλλά κατά τα φαινόμενα, πρέπει να γίνουν κι άλλα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίντα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ίντα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Άκουσα ότι ο πατέρας δούλευε στην ψυχιατρική κλινική του νησιού ή λάθος άκουσα;

Σωστά άκουσες.
Επίσης, ο μεγαλύτερος γιος είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατείο της Λέρου , λόγω όλων αυτών που περνούσε στο σπίτι.
Και μάντεψε, εκεί δούλευε ο πατέρας του. Να θες να ξεφύγεις και να μην μπορείς.

Γενικά, έχω ακούσει και άλλα που έγιναν στην Λέρο. Βρε μπας και αφήνουν ελύθερους τους ασθενείς να παντεύονται και τέτοια?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,001 μηνύματα.
Οπότε ίσως γι' αυτό τον φοβόντουσαν τον πατέρα, γιατί θα ήταν κάνα μεγάλο κεφάλι εκεί. Τι να πω. Ας γίνει αυτό η αφορμή να ανοίξουν στόματα και για άλλες περιπτώσεις. Αλλά και η αστυνομία πρέπει να μεταδώσει μια ασφάλεια στους πολίτες ρε παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί. Αυτά που κατατίθενται να παραμένουν μυστικά κι όχι να το διαδίδει ο ένας στον άλλον και να το μαθαίνει ο δράστης. Πόσες περιπτώσεις έχουμε δει ειδικά στη Νικολούλη που για χρόνια ο κόσμος έκρυβε αυτά που είχε δει ή που ήξερε από φόβο οτι θα μαθευτεί; Το πρόβλημα είναι βαθύτερο από το να λέμε με ευκολία "γιατί δε μιλούσαν;". Το καταλαβαίνω εν μέρει. :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίντα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ίντα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Οπότε ίσως γι' αυτό τον φοβόντουσαν τον πατέρα, γιατί θα ήταν κάνα μεγάλο κεφάλι εκεί. Τι να πω. Ας γίνει αυτό η αφορμή να ανοίξουν στόματα και για άλλες περιπτώσεις. Αλλά και η αστυνομία πρέπει να μεταδώσει μια ασφάλεια στους πολίτες ρε παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί. Αυτά που κατατίθενται να παραμένουν μυστικά κι όχι να το διαδίδει ο ένας στον άλλον και να το μαθαίνει ο δράστης. Πόσες περιπτώσεις έχουμε δει ειδικά στη Νικολούλη που για χρόνια ο κόσμος έκρυβε αυτά που είχε δει ή που ήξερε από φόβο οτι θα μαθευτεί; Το πρόβλημα είναι βαθύτερο από το να λέμε με ευκολία "γιατί δε μιλούσαν;". Το καταλαβαίνω εν μέρει. :/:


Δεν νομίζω να ήταν κανένα μεγάλο κεφάλι. Νομίζω υπάλληλος είναι μπορεί απλά για καθαρισμό ή κάτι τέτοιο.
Αυτό που έγραψες πιο πάνω γιαα την μητέρα το έψαξα, και όντως ο ίδιος ο δικηγόρος είπες ότι δεν μπορούσε εύκολα να επικοινωνήσει μαζί της καθώς αυτή έλεγε και κάποιες εκφράσεις όπως "μα το είπε ο σύζυγος".
Όμως , όσο χαμηλού νοητικού επιπέδου είναι ο άλλος, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει να μπει στην λογική να βιάσει το παιδί του νομίζω.:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top