Η αστεία πληροφορία της ημέρας

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,881 μηνύματα.
Νε αυτό το είδα κι εγώ. Πώς στο καλό εξηγείται αυτό το πράγμα; 300 μετρα??


Το δροσερό καλοκαίρι, ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βασική αιτία της εμφάνισης του πρωτόγνωρου θεάματος στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας στο Αιτωλικό, όπου ένα τεράστιο «πέπλο» από ιστούς αράχνης κάλυψε τα φυτά σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων. Οι μέτριες θερμοκρασίες συντέλεσαν στον υπερπληθυσμό σκνίπας στην περιοχή που οδήγησε και σε «έκρηξη» των πληθυσμών αράχνης.

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Φώτης Περγαντής, Βιολόγος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, εξηγεί πως φέτος υπήρχαν σε αφθονία οι σκνίπες, έντομα τα οποία δεν τσιμπάνε όπως τα κουνούπια, έγιναν πολλές διαδοχικές αναπαραγωγές και τα αυγά τους αποτέλεσαν τροφή για τις αράχνες.

«Μια αναπαραγωγή σκνίπας εχει ως εξής: τα αυγά τα γεννάνε στον βυθό, πάνε στον πυθμένα, μένουν λίγο στη λάσπη και όταν έρχεται η άνοιξη ή το φθινόπωρο, σε συγκεκριμένο πεδίο θερμοκρασιών τα αυγά εκκολάπτονται, βγαίνουν οι προνύμφες στο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια γίνονται νύμφες δηλαδή ωριμάζουν και η ζωή τους διαρκεί δυο τρεις ημέρες. Εκείνη την στιγμή αναπαράγονται κιόλας. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής τους. Αλλά, αν είναι επί μακρόν κατάλληλες οι θερμοκρασίες για αυτό το είδος μπορεί να γίνουν συνεχόμενες αναπαραγωγές και να έχουμε πολύ μεγάλο πληθυσμό. Φέτος, δεν έκανε πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για την παραπάνω διαδικασία. Τώρα αυτό αποτέλεσε τροφή για διάφορους θηρευτές του. Πουλιά αλλά και αραχνίδια, τα οποία τρώνε τα έντομα αυτά. Επομένως, οι αράχνες έφαγαν και μπήκαν σε έντονη αναπαραγωγή, τα παιδιά τους λόγω της αφθονίας τροφής αναπτυχθήκανε γρήγορα και παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο», αναφέρει.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον κ. Περγαντή, άρχισε να παρατηρείται πριν από περίπου ένα μήνα ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του Αιτωλικού αντικρίζουν το περίεργο αυτό θέαμα. «Μεγάλος πληθυσμός της σκνίπας εμφανίστηκε πριν δυο μήνες και πριν από περίπου ένα μήνα άρχισαν να φαίνονται οι αράχνες. Τώρα με την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις βροχές αυτή η σκνίπα θα εξαφανιστεί και θα χαθούν και οι αράχνες. Πάντως, πριν από 5 χρόνια είχε εμφανιστεί και πάλι το ίδιο. Δεν συμβαίνει πρώτη φορά», προσθέτει ο κ. Περγαντής.
https://www.protothema.gr/greece/ar...erastio-peplo-ton-iston-arahnis-sto-aitoliko/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,881 μηνύματα.
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,881 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,881 μηνύματα.
Αγγελία-παρωδία στα Χανιά: Τι εξωφρενικό πρέπει να κάνεις για να νοικιάσεις σπίτι

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Πρέπει να είσαι και κυρία, ο φεμινισμός τους δεν έχει όρια:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,692 μηνύματα.
Έχετε προσέξει ότι οι στίχοι στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς είναι ότιναναι;


«Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
Ψηλή μου δεντρολιβανιά (*)
Κι αρχή καλός μας χρόνος
Εκκλησιά με τα' άγιο θόλος (*)
Άγιος Βασίλης έρχεται
Και δε μας καταδέχεται (*)
Από την Καισαρεία
Συ είσ' αρχόντισσα κυρία (*)
Βαστάει πένα και χαρτί
Ζαχαροκάντυο ζυμωτή (*)
Χαρτί-χαρτί και καλαμάρι
Δες και με το παλικάρι (*)»

Η εξήγηση λέγεται πως βασίζεται σε γεγονός που διαδραματίστηκε στο Βυζάντιο. Δεν ξέρω αν ισχύει ή αν απλά είναι ένας ακόμα λαογραφικός μύθος (το πιο πιθανό) αλλά η ανάλυση βγάζει περισσότερο νόημα από την εκδοχή της εκκλησίας.

Οι φτωχοί και χαμηλών στρωμάτων άνθρωποι λοιπόν δεν είχαν το δικαίωμα να μιλούν στους αριστοκράτες παρά μόνο σε γιορτές όπου μπορούσαν να τους απευθύνουν ευχές.

Κάποιος νεαρός βυζαντινός γύπας λοιπόν, ταπεινής καταγωγής, ήταν ερωτευμένος με μια αρχοντοπούλα.

Επειδή δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό να την πλησιάσει παρά μόνο σε περίοδο εορτών για να της απευθύνει ευχές, αποφάσισε ανάμεσα στα κάλαντα του Μεγάλου Βασιλείου να εντάξει και ένα ερωτικό ποίημα που είχε συνθέσει!

Αρχίζει λοιπόν και βάζει «τσακίσματα» ενδιάμεσους στίχους (αυτούς με τα αστεράκια). Με αυτόν τον τρόπο και τα κάλαντα θα έλεγε ακολουθώντας τους κοινωνικούς κανόνες αλλά ταυτόχρονα θα την έπεφτε και στο γκομενάκι. Είχε πρόγραμμα!

Την αποκαλεί ψηλή, σαν δεντρολιβανιά.

Επειδή φορούσε ένα από τα ψηλά τα κωνικά καπέλα με το τούλι στην κορυφή, την παρομοιάζει με Εκκλησιά με το Άγιο θόλος (θόλος εκκλησίας).

Της λέει ότι δεν τον καταδέχεται (ο Άη Βασίλης δεν έχει σχέση!) γιατί είναι αρχόντισσα κυουρία.

Τέλος κλείνει με τις γαλιφιές !!! Την λέει ζαχαροκάντυο ζυμωτή, δηλαδή φτιαγμένη από ζάχαρη (γλυκιά μου) και την παρακαλεί να του ρίξει μια ματιά.

Το βυζαντινό ΙΑΣΩ ΚΟΚΛΑ λοιπών έχει ως εξής:

«Ψηλή μου δεντρολιβανιά
Εκκλησιά με τα' άγιο θόλος
Και δε μας καταδέχεται
Συ είσ' αρχόντισσα κυρία
Ζαχαροκάντυο ζυμωτή
Δες και με το παλικάρι»

Αυτό το πέσιμο στο βυζαντινό γκομενάκι πέρασε από γενιά σε γενιά και έγινε ένα από τα πιο διαδεδομένα κάλαντα σε όλο τον ελληνικό χώρο.
Πηγή: "Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας" :santa:
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,881 μηνύματα.
Ένας καθηγητής στην Αμερική που έκανε διάλεξη μέσω ίντερνετ σε φοιτητές απολύθηκε από την εργασία του επειδή είπε 4-5 φορές τη λέξη από "n". Λεπτομέρεια: η λέξη αυτή στα κινέζικα σημαίνει "αυτό", και ο καθηγητής τη χρησιμοποίησε με αυτή την έννοια αφού το μάθημά του ασχολείται με την κινεζική γλώσσα. Κάποιοι φοιτητές, οι οποίοι γνωρίζουν κινέζικα κι έχουν ζήσει και στην Κίνα, έστειλαν επιστολή παραπόνων στην πρύτανη ο οποίος απομάκρυνε τον καθηγητή!

Παρακάτω το επεξηγηματικό βίντεο της τρελής αυτής ιστορίας:

 

Νηματολάγνος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νηματολάγνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 338 μηνύματα.
Σε αυτό το θρεντ θα βάζουμε ειδήσεις ή νέα που μάς φαίνονται αστεία ή όχι τόσο σημαντικά!

Ξεκινάω εγώ:

Γαλλία: Όσοι κάνουν «καμάκι» στους δρόμους θα πληρώνουν πρόστιμο €750

Πρόστιμο 750 ευρώ θα επιβάλεται σε όσους κάνουν «καμάκι» σφυρίζοντας ή γενικότερα παρενοχλούν γυναίκες στο δρόμο στη Γαλλία μετά τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι με το νόμο αυτό οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Το πρόστιμο πάντως είναι εντυπωσιακά αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα καθώς τότε η γαλλική κυβέρνηση μιλούσε για πρόστιμο 90 ευρώ.

Το νομοσχέδιο καλυπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια».

Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Στη Γαλλία το τελευταιό διάστημα είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες προκειμένου να προστατευτούν από επίδοξους εφαψίες.

Το νομοσχέδιο αποτελεί «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι "θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω". Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι "Γάλλοι εραστές" και ότι "σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα". Εμείς λέμε "όχι"» λέει η υπουργός.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν, πάντως, ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη.

Πηγή
Στην ταξη μεσα οι μαθητες επιτρεπεται να κανουν καμακι στην καθηγητρια τους, κυριε Μακρον; :hehe:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η κατάντια:

Μία παραλία «μόνο για Έλληνες» στη Μυτιλήνη

Παραλία «μόνο για Έλληνες» θέλει την Πλαζ Τσαμάκια ο Δήμος Λέσβου που έχει την ευθύνη της διαχείρισης της μοναδικής οργανωμένης παραλίας που βρίσκεται μέσα στη πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη.

Μέσα σε λίγους μήνες έρχεται στη δημοσιότητα ένα δεύτερο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς, με τους υπεύθυνους εκεί να απαγορεύουν την είσοδο στη πλαζ σε Αφγανό μεταφραστή που ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, «αφγανικής καταγωγής αλλοδαπός θέλησε να επισκεφθεί την πλαζ πληρώνοντας το αντίτιμο στο ταμείο. Μόλις η ταμίας είδε ότι πρόκειται για σκουρόχρωμο άνδρα τού ζήτησε να επιδείξει το δελτίο ταυτότητάς του, το οποίο φυσικά εκείνος δεν διέθετε γιατί δεν είναι Έλληνας πολίτης.

Ο αλλοδαπός, ο οποίος τυγχάνει να εργάζεται ως μεταφραστής προσφύγων, της απάντησε στα ελληνικά ρωτώντας την για ποιο λόγο τού ζητάει ταυτότητα. Η ταμίας τού είπε ότι αυτές τις εντολές έχει από τον υπεύθυνο. Έπειτα από λίγο, κάνει την εμφάνισή του ο υπεύθυνος και επαναλαμβάνει την ίδια απαίτηση, να δώσει δηλαδή την ταυτότητά του, "αλλιώς δεν μπαίνει μέσα".

Ο Αφγανός μεταφραστής τού απαντά με την ερώτηση "γιατί αστυνομία είσαι;" και ο κ. υπεύθυνος του ανταπαντά "σιγά μη σου δώσω λογαριασμό" και τότε ο μεταφραστής κάλεσε την αστυνομία.

Ο υπεύθυνος και η ταμίας ισχυρίστηκαν στην αστυνομία ότι τηρούν οδηγίες και κανόνες που τους έχει δώσει ο Δήμος.

Οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, από την πλευρά τους, αντί να επιβάλουν τη νομιμότητα, αρκέστηκαν να καταγράψουν το συμβάν ως "φραστική διένεξη μεταξύ αλλοδαπού και ημεδαπού" και αποχώρησαν από το σημείο!

Λίγο μετά και αφού ο μεταφραστής -που έπεσε θύμα αυτής της παράνομης ρατσιστικής συμπεριφοράς- είχε φύγει από την πλαζ χωρίς να μπει, ξανακάλεσε την αστυνομία και τους είπε ότι δεν έκαναν τίποτα. Εκείνοι του απάντησαν ότι αν θέλει, μπορεί να πάει στο Τμήμα να καταθέσει μήνυση. Αυτό και έκανε.

Το πρωί της επόμενης ημέρας προσήλθε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη άρνηση εισόδου των υπευθύνων της πλαζ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για να ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία. Ο μηνυτής δήλωσε ότι "οι Έλληνες είστε δίκαιος λαός και γι' αυτό σας θαυμάζω. Τώρα περιμένω να δικαιωθώ".

Να σημειωθεί ότι η διαχείριση της πλαζ έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια από τον ΕΟΤ στον Δήμο Λέσβου και η ευθύνη της διαχείρισης ανήκει στην Αναπτυξιακή Δημοτική Εταιρία Λέσβου (ΑΔΕΛ Α.Ε.).

Μέσα στην πλαζ λειτουργεί καφετέρια, την οποία μισθώνει ιδιώτης και λειτουργεί τους μήνες του καλοκαιριού», καταλήγει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι και πέρυσι το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί όταν οι αρμόδιοι που ελέγχουν την είσοδο, είχαν αναρτήσει σχετική ταμπέλα με την οποία ανακοίνωναν ότι η είσοδος στην πλαζ θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Έγγραφα, δηλαδή, τα οποία στερούνται οι 11.500 πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη νησί.
Να θυμηθω να στηριξω αυτην την πλαζ με την επισκεψη μου.:beach:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,146 μηνύματα.
:hehe: :hehe: :hehe:

Τουρκία – Αγνοούμενος συμμετείχε στις… έρευνες για τον εντοπισμό του

1632934567775.png

Beyhan δεν κατάλαβε ποιον έψαχναν, και… θέλησε να συμμετάσχει στις έρευνες.

Πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος που τα «έχει τσούξει» λίγο παραπάνω… Ειδικά δε αν είναι φιλότιμος και νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του.



Η είδηση έρχεται από την Τουρκία και αφορά τον 50χρονο Beyhan Mutlu, o οποίος συμμετείχε σε έρευνα για τον… εντοπισμό του.

Πώς έγινε αυτό; Οπως έγινε γνωστό ο 50χρονος που είχε βγει με φίλους ήπιε λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα αντί να γυρίσει στο σπίτι του να «χαθεί» και να αρχίσει να περιφέρεται σε δάσος της περιοχής.

Η γυναίκα του, όταν είδε ότι οι φίλοι του συζύγου της είχαν επιστρέψει χωρίς αυτόν, ανήσυχη ειδοποίησε τις αρχές.

Ποιον ψάχνουμε;

Διασώστες αρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τον. Ο Beyhan τους είδε. Μέσα στη ζάλη του δεν κατάλαβε ποιον έψαχναν, και… θέλησε να συμμετάσχει στις έρευνες.

Η επιχείρηση διάσωσης έλαβε τέλος όταν κάποιος φώναξε το όνομα του αγνουούμενου. Τότε εκείνος απάντησε «Ποιον ψάχνουμε; Εδώ είμαι», αφήνοντας εμβρόντητους τους διπλανούς του.

ΠΗΓΗ: in.gr

Γλυκουλης...παρολο μεθυσμενος..ηταν φιλοτιμος ο ερμος..ηθελε να βοηθησει..:hehe:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,146 μηνύματα.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,477 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,881 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top