Έθνος, Εθνότητα και καθαρότητα των Φυλών

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Ενώ το να προτείνεις μετανάστευση σε αυτούς που είναι απογοητευμένοι από το που βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με αυτό που της αξίζει, δεν έχει καθόλου στοιχεία ισοπέδωσης ;)

2 φορές αναφέρεις την μιζέρια. Είναι αλλιώς να είσαι ρεαλιστής με μια δόση υπερβολής (ναι δεν με εκφράζει απόλυτα το post της diotima) και αλλιώς να είσαι μίζερος. :)

Θοδωρη μου...ακριβως για να δειξω την ισοπεδωση και την υπερβολη απαντησα ετσι...ειρωνικο ηταν το σχολιο...και συμφωνω με Αναστασια οτι εαν οντως καποιοι ασπαζονται την αποψη της dotima ετσι ακριβως οπως την εκφραζει, τοτε η μεταναστευση ειναι μια λυση...

[Αφαιρέθηκε χωρίο που προσβάλει μέλος].
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
Δεν βγαίνουμε από το βούρκο γιατί πολύ απλά είμαστε πλέον μια χώρα ηλιθίων, μπλεγμένων στα γρανάζια του φαστ φουντ,της ματαιοδοξίας και της έλλειψης σκέψεις.Σαπίζουμε τα μυαλά μας με ευτελή μηνύματα και δεν επεξεργαζόμαστε τίποτα από όσα μας λένε..Εγκωμιάζουμε και υπερηφανευόμαστε για ένα "χρυσό" παρελθόν,επενδύουμε σε ένα ευκαιριακό παρόν και υποδεχόμαστε ένα μέλλον κυβερνητικά καθοδογητικό.Είμαστε η πιο οπισθοδρομική χώρα εβερ.Παγιωμένες σκέψεις,αυστηρές αντιλήψεις και μόνη εξέλιξη η καινούρια κολώνια της σανέλ.Όλα τα άλλα δεν είναι της μόδας βλέπεις.

Χμ...Τελευταία δεν είναι τόσο της μόδας η τελευταία κολόνια της Σανέλ αλλά η περιφρόνηση της καταγωγής μας.

Φίλη μου τα ίδια με σένα έλεγα πριν από 3 χρόνια. Μέσα σ' αυτά τα χρόνια όμως μεγάλωσα, ωρίμασα και είδα πιο καθαρά τα πράγματα. Δεν άλλαξα άποψη αλλά είδα και την άλλη πλευρά. Δεν θεωρώ ούτε θεώρησα ποτέ τους Έλληνες μια φυλή ανώτερη ή καθαρή ή ξεχωριστή ή οτιδήποτε. Μάλλον κάνοντας μια αναζήτηση στα ποστ μου θα δεις ότι συχνά κατηγορώ το λαό μας για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της χώρας και πιστεύω ότι όντως έχουμε πολλά ελαττώματα. Τέτοια ισοπέδωση όμως είναι σίγουρα κάτι που δεν περίμενα να διαβάσω. Όπως βλέπεις το ποστ σου έχει πολλές θετικές ψήφους άρα προφανώς τουλάχιστον στο φόρουμ μας οι περισσότεροι δεν είναι αυτό που περιγράφεις αλλά το ακριβώς αντίθετο. Μήπως δεν είναι και αυτοί Έλληνες;
  1. Ας πάρουμε το ποστ σου από την αρχή. Αποκαλείς τους Έλληνες ηλίθιους; Με τι στοιχεία; Από που το συμπέρανες; Αυτοί οι 7 που ψήφισαν +1 θεωρούν τους εαυτούς τους ηλίθιους; Πολλοί Έλληνες όπως και άνθρωποι άλλων εθνοτήτων (εδώ όμως μιλάμε για Έλληνες) είναι διεθνούς φήμης επιστήμονες σε διάφορους τομείς. Μήπως είναι και αυτοί ηλίθιοι; Έχεις ταξιδέψει πολύ; Εγώ ναι. Σε πληροφορώ καθόλου ηλίθιοι δεν είμαστε. Είμαστε το ίδιο έξυπνοι με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς.
  2. Μετά λες μπλεγμένων στα γρανάζια του φαστ φουντ. Αυτό τώρα που το στηρίζεις; Είναι όχι απλώς αβάσιμο αλλά νομίζω είναι εύκολο να δούμε ότι συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες τρώνε μαγειρεμένο φαγητό. Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη πόλη στον κόσμο που έχει κλείσει κατάστημα Mac Donald's. Είναι αυτό δείγμα λαού εθισμένου στο φάστ φουντ;
  3. Στη συνέχεια μιλάς για ματαιοδοξία όπως και για το ότι εγκωμιάζουμε και υπερηφανευόμαστε για ένα "χρυσό" παρελθόν. Αυτό τώρα που ακριβώς το στηρίζεις; Εκτός από κάποιους τρελούς ακροδεξιούς οι οποίοι μάλιστα εδώ έχουν μικρότερα ποσοστά από όσο έχουν ότι ακροδεξιοί σε άλλες χώρες. (βλέπε Λεπέν) Πριν από 30 χρόνια και περηφανευόμασταν. Τώρα; Έχεις δει πολλούς νέους στην ηλικία μας να εγκωμιάζουν τους αρχαίους. Εγώ κανέναν. Ακραίοι υπάρχουν παντού. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Με το να επικεντρωνόμαστε σ' αυτούς χάνουμε την ουσία.
  4. Μετά μιλάς για έλλειψη σκέψης και ότι σαπίζουμε τα μυαλά μας με ευτελή μηνύματα και δεν επεξεργαζόμαστε τίποτα από όσα μας λένε. Μόνο εμείς; Συμφωνώ μέχρι κάποιο σημείο αλλά αυτό ισχύει σε όλους το ίδιο. Δηλαδή συγγνώμη αλλά εδώ αερολογείς. Με τι επιχείρημα ακριβώς στηρίζεις ότι είμαστε ένας μη σκεπτόμενος λαός; Ναι φυσικά έχουμε ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό μη σκεπτόμενων. Μόνο εμείς; Στις άλλες χώρες είναι όλοι διανοούμενοι; Δεν ισχύει το ίδιο για όλους δηλαδή; Προσπαθώντας να υποστηρίξουμε την ισότητα των λαών καταλήγουμε στην υποτίμηση του ίδιου μας του εαυτού.
  5. επενδύουμε σε ένα ευκαιριακό παρόν και υποδεχόμαστε ένα μέλλον κυβερνητικά καθοδογητικό.
    Τι σημαίνει αυτό; Ωραίες λεξούλες αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ...
  6. Εμείς οπισθοδρομικοί; Και περισσότερο στον κόσμο; Τότε το Ισλάμ τι είναι;
  7. Παγιωμένες σκέψεις,αυστηρές αντιλήψεις και μόνη εξέλιξη η καινούρια κολόνια της σανέλ. Αυτές τις παγιωμένες σκέψεις και τις αυστηρές αντιλήψεις που ακριβώς τις είδες; Μήπως εγώ ζω σε άλλη χώρα και δεν το έχω καταλάβει; Μέχρι ένα σημείο ναι έχουμε κάποιες αντιλήψεις αλλά είμαστε τόσο απόλυτα οπισθοδρομικοί; Μήπως νομίζεις ότι μόνο εδώ ασχολούμαστε με την τελευταία κολόνια της Σανέλ. Σε Αγγλία και Γερμανία, (μιλάω για αυτές γιατί για αυτές ξέρω) τα σκανδαλοθηρικά έντυπα πουλάνε πολύ περισσότερο από ότι τα δικά μας αναλογικά του πληθυσμού. Ειδικά στη Γερμανία η πρώτη εφημερίδα είναι σαν τη δική μας Εσπρέσσο...
Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Οι Έλληνες έχουν πολλά αρνητικά. Και σε κάποια θέματα υστερούν από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα κατάπτυστο έθνος, άμυαλο και ανίκανο. Το να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο είναι το ίδιο ακραίο με αυτούς που υποστηρίζουν ότι είμαστε οι φόβεροι και τρομεροί απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η χώρας μας έχει όλα αυτά τα προβλήματα. Και στη συνέχεια προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Νομίζω πλέον ότι η νεολαία της χώρας μας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ηλίθια ούτε οπισθοδρομική. Απόδειξη αυτό το ίδιο το φόρουμ που έχει πολλούς νέους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους οι οποίοι φαντάζονται μια χώρα πιο κοντά στην Ευρώπη. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Οπισθοδρομικές απόψεις να ξεπεράσουμε. Και γω πολλές φορές βλέποντας από μέρος των Ελλήνων συμπεριφορά που μπορεί να χαρακτηριστεί απολίτιστη νιώθω οργή για την χώρα μου. Η ισοπέδωση δεν είναι η λύση. Η λύση είναι όπως εδώ γκρινιάζουμε για την οπισθοδρομικότητα της χώρας μας επίσης να προτείνουμε λύσεις και να μην μείνουμε εκεί αλλά να προχωρήσουμε και στην εφαρμογή τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
επενδύουμε σε ένα ευκαιριακό παρόν και υποδεχόμαστε ένα μέλλον κυβερνητικά καθοδογητικό.
Τι σημαίνει αυτό; Ωραίες λεξούλες αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ...


Ότι όσο φροντίζουν για τον πρωτογενή τομέα οι ευρω-επιχορηγήσεις, θα ανεβαίνει ένα κόμμα στην εξουσία (πρασσινομπλέ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Πρώτα από όλα βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι όταν αναφέρθηκε στό

χώρα ηλιθίων,

εννοεί τη κοινωνία και όχι το έθνος. Δεν έχουμε φυσικά χαρακτηριστικά διαφορετικά των άλλων λαών αλλά διαφορετική κουλτούρα η οποία διαμορφώθηκε ιστορικά. Το ηλιθίων μιας και εκεί διαφωνούν αρκετοί είναι παρατραβηγμένο αλλά μπορεί απλώς να γίνει μια διευκρίνηση και κριτική σε αυτή τη λέξη και όχι να απορρίπτεται ολόκληρο το κείμενο.

μπλεγμένων στα γρανάζια του φαστ φουντ,της ματαιοδοξίας και της έλλειψης σκέψεις. Σαπίζουμε τα μυαλά μας με ευτελή μηνύματα και δεν επεξεργαζόμαστε τίποτα από όσα μας λένε..

Μα φυσικά η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και έχει και τα μεγάλα προβλήματα των κοινωνιών της Δύσης (fast food fast sex fast money etc etc etc...) αλλά και τη ηγεμονία των ΜΜΕ πάνω στις μάζες και τα πρότυπα που προβάλλει. Που βλέπετε ότι δεν είναι έτσι;

Εγκωμιάζουμε και υπερηφανευόμαστε για ένα "χρυσό" παρελθόν,επενδύουμε σε ένα ευκαιριακό παρόν και υποδεχόμαστε ένα μέλλον κυβερνητικά καθοδογητικό.

Δεν είναι μόνο φανατικοί αυτοί οι οποίοι μένουν στο χρυσό παρελθόν. Έχω ακούσει αρκετούς να λένε χωρίς πάντως να σημαίνει ότι είναι η μεγάλη πλειοψηφία, για το πολιτισμό των Ελλήνων σε αντιπαραβολή με τις σπηλιές των μαϊμούδων Άγγλων. Το ευκαιριακό παρόν και το αβέβαιο μέλλον είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας για τα κοινά. Ο πολίτης είναι στο σπίτι του και αδιάφορος για τη κοινωνία. Θα ψηφίσει ένα κόμμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με πελατειακό κριτήριο (αν και τοτ τελευταίο δείχνει να αλλάζει σιγά-σιγά). Μη μου πεις ότι η χώρα μας φημίζεται για τις κινήσεις πολιτών σε σχέση με άλλες χώρες...

Είμαστε η πιο οπισθοδρομική χώρα εβερ.Παγιωμένες σκέψεις,αυστηρές αντιλήψεις και μόνη εξέλιξη η καινούρια κολώνια της σανέλ.Όλα τα άλλα δεν είναι της μόδας βλέπεις.

Δεν είμαστε η πιο οπισθοδρομική χώρα έβερ αλλά δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι είμαστε και η χώρα η οποία αποτελεί σύμβολο προόδου. Το ότι κάναμε άλματα στα δικαιώματα τα τελευταία 30 χρόνια δε σημαίνει ότι γίναμε και καμία υπερσύγχρονη χώρα. Κράτος-Εκκλησία, ομοφοβία κοινωνικά στερεότυπα για τις γυναίκες και αντιμετανάστευση υφίστανται ακόμα. Μερικά παραδείγματα κοινωνικών ζητημάτων που τίθενται στη κοινωνία μας.

Και για να διαχωρίσουμε τους βούρκους και τη μιζέρια. Άλλο ο βούρκος της παρακμής της Ελλάδας η οποία σαν μόνη λύση στα προβλήματα της έχει την απομόνωση της από τους άλλους λαούς και την εξύψωση του εθνικού πνεύματος σαν πανάκεια σε όλα τα προβλήματα και άλλο ο βούρκος (κακή λέξη της diotima θα έπρεπε να πει η μιζέρια) της οπισθοδρόμησης η οποία για να απαντήσω στη φίλη Neraida είναι διαφορετικό αφού εκ των πραγμάτων έχει δημιουργικό χαρακτήρα (με την καλλιέργεια της παιδείας, τη προσπάθεια περιορισμού των σχέσεων υποταγής των πολιτικών σε συμφέροντα κτλ). Όταν αναφέρθηκε στα περί μετανάστευσης μου ήρθε στο μυαλό η χυδαία φράση "όποιος δε γουστάρει ας φύγει από τη χώρα" η οποία μου δίνει στα νεύρα γιατί ουσιαστικά αρνείται την αλλαγή των πραγμάτων...

Ελπίζω να αιτιολόγησα το +1 στη diotima και το -1 στη Neraida :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Aν μενει καποιος με τους γονεις και εχει χαρτζιλικι 300 ευρω το μηνα ;
Αν 20-40αρης εχει δικο του σπιτι και αυτοκινητο και βγαζει 1500 το μηνα ;

Εχουν εγγυημενη μιζερια στην καθημερινοτητα τους αυτα τα ατομα ; Υπερβαλλεις νομιζω.

Ήθελα να δώ τα κάτω όρια σας :D .

Οχι αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Ο βασικός μισθος όμως ειναι 650. Και πάρα πολλοί απο υτούς που τον παίρνουν δεν έχουν σπίτι δικό τους νοικιάζουν ή είναι χρεωμένοι γι'αυτό και το αυτοκίνητο μέχρι το τάφο

2 φορές αναφέρεις την μιζέρια.....

Νομίζω ότι θέλει να περάσει το μύνημα ότι εκείνη δεν ειναι μιζερη. Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Ο Καρολος της Αγγλίας είναι ή δεν είναι μίζερος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Κοίτα εδώ χαμό....Τι έγινε ρε παιδιά;Ξυπνήσαμε,ξυπνήσαμε;Μόνο όταν σας πετάνε μια πλευρά της πραγματικότητας στα μούτρα μου ορύεστε όλοι;"Φίλη μου" Angie_Ann ας σου απαντήσω...

Ας πάρουμε το ποστ σου από την αρχή. Αποκαλείς τους Έλληνες ηλίθιους; Με τι στοιχεία; Από που το συμπέρανες; Αυτοί οι 7 που ψήφισαν +1 θεωρούν τους εαυτούς τους ηλίθιους; Πολλοί Έλληνες όπως και άνθρωποι άλλων εθνοτήτων (εδώ όμως μιλάμε για Έλληνες) είναι διεθνούς φήμης επιστήμονες σε διάφορους τομείς. Μήπως είναι και αυτοί ηλίθιοι; Έχεις ταξιδέψει πολύ; Εγώ ναι. Σε πληροφορώ καθόλου ηλίθιοι δεν είμαστε. Είμαστε το ίδιο έξυπνοι με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς.
Τώρα με βάζεις να λέω,τι και τι έχω δει στη ζωή μου με τη δήλωση " Έχεις ταξιδέψει πολύ;"..Όχι δεν έχω κάνει τρελά ταξίδια στη ζωή μου,και ειλικρινά δεν τα χρειάζομαι για να καταλάβω τι πάει να πει Έλληνας.Έχω ζήσει στους δρόμους(όχι δεν ήμουν άστεγη,το λέω προς αποφυγή χαζοειρωνιών),έχω ζήσει πολλούς ανθρώπους (είμαι κοινωνικό ον :ρ) και έχω βγάλει αρκετά συμπεράσματα για την πλειοψηφία.Ναι,είμαι ακόμα στην αρχή της ζωής μου,το 0,01 του πλυθησμου έχω δει αλλά ξέρω πως μιζέρια είναι οι μικρότητες και η ψωροϋπερηφάνια των Ελλήνων,και μιλάω πάντα για την πλειοψηφία,μην πηγαίνουμε στο προσωπικό τέτοια πράγματα.Ντροπή.
Επίσης το θεωρώ άδικο για τους διεθνούς φήμης επιστήμονες να συγκρινόμαστε μαζί τους.Άτοπος ο παραλληλισμός σου.
Οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λάοι δεν είδα να αναφέρονται στο ποστ μου,που τους βρήκες εσύ τώρα..Συνέκρινα Έλληνα με Έλληνα,όχι Έλληνα με άλλο λαό.

Μετά λες μπλεγμένων στα γρανάζια του φαστ φουντ. Αυτό τώρα που το στηρίζεις; Είναι όχι απλώς αβάσιμο αλλά νομίζω είναι εύκολο να δούμε ότι συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες τρώνε μαγειρεμένο φαγητό. Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη πόλη στον κόσμο που έχει κλείσει κατάστημα Mac Donald's. Είναι αυτό δείγμα λαού εθισμένου στο φάστ φουντ;
Αυτό σορρυ,λάθος μου έπρεπε να βάλω το μπλεγμένων στα γρανάζια του φαστ φουντ σε εισαγωγικά.Ελπίζω έτσι να σου αλλάξει το νόημα.

Στη συνέχεια μιλάς για ματαιοδοξία όπως και για το ότι εγκωμιάζουμε και υπερηφανευόμαστε για ένα "χρυσό" παρελθόν. Αυτό τώρα που ακριβώς το στηρίζεις; Εκτός από κάποιους τρελούς ακροδεξιούς οι οποίοι μάλιστα εδώ έχουν μικρότερα ποσοστά από όσο έχουν ότι ακροδεξιοί σε άλλες χώρες. (βλέπε Λεπέν) Πριν από 30 χρόνια και περηφανευόμασταν. Τώρα; Έχεις δει πολλούς νέους στην ηλικία μας να εγκωμιάζουν τους αρχαίους. Εγώ κανέναν. Ακραίοι υπάρχουν παντού. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Με το να επικεντρωνόμαστε σ' αυτούς χάνουμε την ουσία.
Τι εννοείς "που ακριβώς το στηρίζεις;"...Ή πλάκα μου κάνεις,ή ζεις σε άλλη χώρα.Μην τρελαθούμε!!Όταν ακούς το όνομα "Plato,Socrates κτλ" εσύ δεν κορδώνεσαι;Εγώ ψιλοχαίρομαι πάντως για την αναγνώρησή τους επειδή προσπαθώ να τους "γνωρίσω" αλλά και να τους μελετήσω κιόλας..Άλλο που η σημερινή νεολαία δεν τους ξέρει και στην τελική δεν της καίγεται καρφί για το ποιοί ήταν.Η Παπαρίζου είναι πιο σημαντική για το κόσμο..έχει κάνει και 5 χρυσους δίσκους στην τελική.

Μετά μιλάς για έλλειψη σκέψης και ότι σαπίζουμε τα μυαλά μας με ευτελή μηνύματα και δεν επεξεργαζόμαστε τίποτα από όσα μας λένε. Μόνο εμείς; Συμφωνώ μέχρι κάποιο σημείο αλλά αυτό ισχύει σε όλους το ίδιο. Δηλαδή συγγνώμη αλλά εδώ αερολογείς. Με τι επιχείρημα ακριβώς στηρίζεις ότι είμαστε ένας μη σκεπτόμενος λαός; Ναι φυσικά έχουμε ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό μη σκεπτόμενων. Μόνο εμείς; Στις άλλες χώρες είναι όλοι διανοούμενοι; Δεν ισχύει το ίδιο για όλους δηλαδή; Προσπαθώντας να υποστηρίξουμε την ισότητα των λαών καταλήγουμε στην υποτίμηση του ίδιου μας του εαυτού.
Γιατί διαρκώς αποπέμπεις την ευθύνη σε αυτή την παράγραφο,ρίχνοντας και αλλού τους χαρακτηρισμούς;Ξαναλέω πως απευθύνομαι στους Έλληνες,χωρίς να αποκλείω το γεγονός ότι και άλλοι λαοί δεν βράζουν στο ίδιο καζάνι.Πως ακριβώς μου λες ότι αερολογώ από τη στιγμή που (εδώ συμφωνείς και εσύ ως ένα σημείο) ο κόσμος κατακλύζεται από κατευθυνόμενες πληροφορίες;Δημόσιες σχέσεις σπουδάζω,ΜΑΘΑΙΝΩ πως δρομολογείς την άποψη και σκέψη κάποιου.Στη σχολή μου ο καθηγητής παραδέχτηκε πως οι δημόσιες σχεσεις είναι κοντά στην προπαγάνδα.Η επιλεκτική πληροφόρηση είναι προπαγάνδα και προγάνδα είναι η κατεύθυνση σκέψης..και το ζούμε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τους πολιτικούς μας.

"επενδύουμε σε ένα ευκαιριακό παρόν και υποδεχόμαστε ένα μέλλον κυβερνητικά καθοδογητικό". Τι σημαίνει αυτό; Ωραίες λεξούλες αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ...
Νομίζω ο ρεμπεσκές με κάλυψε.

Εμείς οπισθοδρομικοί; Και περισσότερο στον κόσμο; Τότε το Ισλάμ τι είναι;
Εδώ θα παραδεχτώ την υπερβολή μου στη λέξη "εβερ" που είχα βάλει,αλλά δεν παύω να μας θεωρώ οπισθοδρομικούς.

Αυτές τις παγιωμένες σκέψεις και τις αυστηρές αντιλήψεις που ακριβώς τις είδες; Μήπως εγώ ζω σε άλλη χώρα και δεν το έχω καταλάβει; Μέχρι ένα σημείο ναι έχουμε κάποιες αντιλήψεις αλλά είμαστε τόσο απόλυτα οπισθοδρομικοί; Μήπως νομίζεις ότι μόνο εδώ ασχολούμαστε με την τελευταία κολόνια της Σανέλ. Σε Αγγλία και Γερμανία, (μιλάω για αυτές γιατί για αυτές ξέρω) τα σκανδαλοθηρικά έντυπα πουλάνε πολύ περισσότερο από ότι τα δικά μας αναλογικά του πληθυσμού. Ειδικά στη Γερμανία η πρώτη εφημερίδα είναι σαν τη δική μας Εσπρέσσο...
Επιμένω,μιλάω για εμάς και όχι για τους υπόλοιπους.Είμαστε αρκετά οπισθοδρομικοί,όταν ψηφίζουμε μια ζωή μπλε-πράσινα ανθρωπάκια ενώ εξοργιζόμαστε καθημερινά με την πορεία της χώρας.Είναι το πιο απλό παράδειγμα αλλά αν θες κιάλλα,feel free να μου τα ζητήσεις και να στα παραθέσω.


Αρχική Δημοσίευση από Neraida

Παιδακια αλλο διαφωνω με ΚΑΠΟΙΑ πραγματα και αλλο να πιστευεις οτι ζεις σε ενα βουρκο, σε μια χωρα ηλιθιων κ.ο.κ....βλ. ποστ diotima λιγο πιο πανω.....το οποιο εχει ξεπερασει καθε πραγματικο και φανταστικο οριο ισοπεδωσης.....
Οσοι συμφωνουν με αυτη την εικονα της χωρας μας μια καλη λυση γι αυτους ειναι η μεταναστευση...Μπορουν βεβαια να "στρωσουν" κ@λο και να προσπαθησουν απο τη θεση στην οποια βρισκονται για κατι καλυτερο, αν οχι για το καλυτερο.....
Ειπαμε να ειμαστε αυστηροι...αλλα οχι και μιζεροι..
Τώρα εσένα τι να σου πω...Δεν μπορώ να σου αποδείξω τι προσπάθειες κάνω στη ζωή μου και έχω καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα.Επίσης η μετανάστευση είναι λύση για τους ανίκανους.Πραγματικά θεωρείς κάποιους από μας ανίκανους για αλλαγή;Επειδη βλέπουμε την πλευρά που δεν μπορείς να δεις;Ή που δεν θες;Απάντα μου btw σε αυτο και εσύ.

Παιδάκια,επειδή δεν έθιξα την άλλη πλευρά,δεν σημαίνει πως δεν την αποδέχομαι ή κάτι τέτοιο.Τι επιθετικότητα ήταν αυτή...

Γενικά ελπίζω τουλάχιστον αυτοί που έβαλαν +1 στο ποστ εκείνο να κατάλαβαν τι νιώθω και που ήθελα να καταλήξω.Και νομίζω πως το -1 έμεινε στην επιφάνεια και καθαρά στις λέξεις που χρησιμοποιήσα.Ναι είμαι ένα οργισμένο νιάτο (:p) αλλά το προτιμώ από την απάθεια και το βόλεμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Hληθιοι δεν ειμαστε.Απλα ζουμε σε μια κοινωνια που εχουν παγιωθει συγκεκριμενες τακτικες(βυσμα,κακη οδικη συμπεριφορα,κακη περιβαλλοντικη συμπεριφορα και αλλα παρα πολλα που τα γνωριζουμε ολοι) και δυστυχως οσο ξυπνια και αν ειναι η νεολαια σημερα οταν αυτοι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου με αυτους αναγκαζεται να παιξει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,923 μηνύματα.
Γενικά ελπίζω τουλάχιστον αυτοί που έβαλαν +1 στο ποστ εκείνο να κατάλαβαν τι νιώθω και που ήθελα να καταλήξω.Και νομίζω πως το -1 έμεινε στην επιφάνεια και καθαρά στις λέξεις που χρησιμοποιήσα.Ναι είμαι ένα οργισμένο νιάτο (:p) αλλά το προτιμώ από την απάθεια και το βόλεμα.
Χαρά μου να δω οργισμένο νιάτο.:) Από σας περιμένουμε μια αλλαγή. Όταν όμως πιστεύεις ότι η πλειοψηφία αποτελείται από ηλίθιους δεν θα έχεις με ποιον να κάνεις την αλλαγή.

Η ελληνική κοινωνία είναι μουδιασμένη. Όχι ηλίθια.


υγ: σωστα νομιζεις για το -1. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Η ελληνική κοινωνία είναι μουδιασμένη. Όχι ηλίθια.

Όλες οι κοινωνίες ειναι μουδιασμένες.... Απο τα πολλά εγκεφαλικά ναρκωτικά

(βλέπε εκτος απο τα γνωστά ενδοφλέφια και τα χαπια, φάρμακα, την ψυχανάλυση, τον υπέροχο υποτιθέμενα κόσμο του ιλουστρέιτετ, την πλύση εγκεφαλου απο τα ΜΜΕ κλπ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Και ζειτε ακομα εδω...? Μεταναστευστε....!;):whistle:

Παιδακια αλλο διαφωνω με ΚΑΠΟΙΑ πραγματα και αλλο να πιστευεις οτι ζεις σε ενα βουρκο, σε μια χωρα ηλιθιων κ.ο.κ....βλ. ποστ diotima λιγο πιο πανω.....το οποιο εχει ξεπερασει καθε πραγματικο και φανταστικο οριο ισοπεδωσης.....
Οσοι συμφωνουν με αυτη την εικονα της χωρας μας μια καλη λυση γι αυτους ειναι η μεταναστευση...Μπορουν βεβαια να "στρωσουν" κ@λο και να προσπαθησουν απο τη θεση στην οποια βρισκονται για κατι καλυτερο, αν οχι για το καλυτερο.....
Ειπαμε να ειμαστε αυστηροι...αλλα οχι και μιζεροι..

Δε μιλησε κανεις για καμμια τελεια χωρα

Θοδωρη μου...ακριβως για να δειξω την ισοπεδωση και την υπερβολη απαντησα ετσι...ειρωνικο ηταν το σχολιο...και συμφωνω με Αναστασια οτι εαν οντως καποιοι ασπαζονται την αποψη της dotima ετσι ακριβως οπως την εκφραζει, τοτε η μεταναστευση ειναι μια λυση...
[...]

Τώρα εσένα τι να σου πω...Δεν μπορώ να σου αποδείξω τι προσπάθειες κάνω στη ζωή μου και έχω καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα.Επίσης η μετανάστευση είναι λύση για τους ανίκανους.Πραγματικά θεωρείς κάποιους από μας ανίκανους για αλλαγή;Επειδη βλέπουμε την πλευρά που δεν μπορείς να δεις;Ή που δεν θες;Απάντα μου btw σε αυτο και εσύ.

Σου παρεθεσα τα ποστ μου ενα προς ενα, ωστε να καταλαβεις και που εγκειται η οποια ενσταση μου στο αρχικο ποστ σου....
Μεσα απο αυτα θα παρεις και την απαντηση σου στο ερωτημα που μου εθεσες...
Δεν εγραψα πουθενα οτι δεν βλεπω καποια ασχημη πλευρα..δε μιλησα για μια τελεια χωρα χωρις προβληματα...παρα τονισα οτι μπορει ο καθενας απο εμας να προσπαθησει για το καλυτερο..

Καλα κανεις και εισαι οργισμενο νιατο, οπως χαρακτηριζεις τον εαυτο σου και εχεις ανησυχιες...
Ο τροπος που τις εξεφρασες ομως δεν παυει να ειναι ισοπεδωτικος....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
Κοίτα εδώ χαμό....Τι έγινε ρε παιδιά;Ξυπνήσαμε,ξυπνήσαμε;Μόνο όταν σας πετάνε μια πλευρά της πραγματικότητας στα μούτρα μου ορύεστε όλοι;"Φίλη μου" Angie_Ann ας σου απαντήσω...

Μπορείς να μου δείξεις που ακριβώςωρύομαι στο ποστ μου; Ξυπνήσαμε από τι; Αφού τώρα εξέφρασες την άποψη σου τώρα σου απάντησα. Δεν είχε πει κάποιος κάτι τόσο ακραίο προηγουμένως. Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι είναι μία πλεύρα της πραγματικότητας... Άρα κατ' επέκταση ΔΕΝ είναι η πραγματικότητα 100%. :) Διότι αυτή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις πλευρές.

Τώρα με βάζεις να λέω,τι και τι έχω δει στη ζωή μου με τη δήλωση " Έχεις ταξιδέψει πολύ;"..Όχι δεν έχω κάνει τρελά ταξίδια στη ζωή μου,και ειλικρινά δεν τα χρειάζομαι για να καταλάβω τι πάει να πει Έλληνας.Έχω ζήσει στους δρόμους(όχι δεν ήμουν άστεγη,το λέω προς αποφυγή χαζοειρωνιών),έχω ζήσει πολλούς ανθρώπους (είμαι κοινωνικό ον :ρ) και έχω βγάλει αρκετά συμπεράσματα για την πλειοψηφία.Ναι,είμαι ακόμα στην αρχή της ζωής μου,το 0,01 του πλυθησμου έχω δει αλλά ξέρω πως μιζέρια είναι οι μικρότητες και η ψωροϋπερηφάνια των Ελλήνων,και μιλάω πάντα για την πλειοψηφία,μην πηγαίνουμε στο προσωπικό τέτοια πράγματα.Ντροπή.

Ντροπή να επικαλούμαι τις προσωπικές μου εμπειρίες ως επιχειρήματα; Από πότε; Αποφεύγεις να μου απαντήσεις στο θέμα της ηλιθιότητας. Καταλαβαίνω ότι δεν εννοούσες ότι είμαστε ηλίθιοι όμως δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με ένα ποστ που χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.
Μιζέρια είναι και το να γκρινιάζεις συνεχώς για την 'άσχημη' Ελλάδα.


Επίσης το θεωρώ άδικο για τους διεθνούς φήμης επιστήμονες να συγκρινόμαστε μαζί τους. Άτοπος ο παραλληλισμός σου.
Οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είδα να αναφέρονται στο ποστ μου, που τους βρήκες εσύ τώρα..Συνέκρινα Έλληνα με Έλληνα,όχι Έλληνα με άλλο λαό.

Αναφέρω τους άλλους λαούς για να σου εξηγήσω ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Πάντα θα υπάρχει η μάζα. Άτοπος ο παραλληλισμός; ΔΕΝ είναι Έλληνες αυτοί; Που ακριβώς έκανα σύγκριση; Σου εξήγησα ότι η χώρα μας όπως και όλες οι υπόλοιπες βγάζει έξυπνους και πετυχημένους όπως και ηλίθιους. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν γίνεται να έχουμε όλοι υψηλό iq.


Αυτό σορρυ,λάθος μου έπρεπε να βάλω το μπλεγμένων στα γρανάζια του φαστ φουντ σε εισαγωγικά.Ελπίζω έτσι να σου αλλάξει το νόημα.

Σε εισαγωγικά τι γίνεται το νόημα δηλαδή; :hmm:

Τι εννοείς "που ακριβώς το στηρίζεις;"...Ή πλάκα μου κάνεις,ή ζεις σε άλλη χώρα.Μην τρελαθούμε!!Όταν ακούς το όνομα "Plato,Socrates κτλ" εσύ δεν κορδώνεσαι;Εγώ ψιλοχαίρομαι πάντως για την αναγνώρησή τους επειδή προσπαθώ να τους "γνωρίσω" αλλά και να τους μελετήσω κιόλας..Άλλο που η σημερινή νεολαία δεν τους ξέρει και στην τελική δεν της καίγεται καρφί για το ποιοί ήταν.Η Παπαρίζου είναι πιο σημαντική για το κόσμο..έχει κάνει και 5 χρυσους δίσκους στην τελική.

Όσο χαίρομαι για αυτούς άλλο τόσο χαίρομαι για τον Ελύτη. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό για κάποιον που έχει γεννηθεί σε μια χώρα. Και οι Ισπανοί είναι περήφανοι για τον Λόρκα, και οι Ιταλοί για τον Ντα Βίνσι και και και...Το περίεργο που είναι; Όπως και κάθε έθνος είμαστε εως ένα βαθμό υπερήφανοι για τους πνευματικούς ανθρώπους μας. Οι πραγματικά ακραίες περιπτώσεις αφορούν ένα μικρό ποσοστό του πληθισμού. Το ότι δεν γνωρίζουμε τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη όπως και το ότι το τελευταίο εθνικό μας προϊόν είναι η Παπαρίζου προφανώς δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν το αρνήθηκα πουθενά. Νομίζω ξεκάθαρα λέω ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Απλώς προσπαθώ να αντιμετωπίσω πιο σφαιρικά την κατάσταση.

Γιατί διαρκώς αποπέμπεις την ευθύνη σε αυτή την παράγραφο,ρίχνοντας και αλλού τους χαρακτηρισμούς;Ξαναλέω πως απευθύνομαι στους Έλληνες,χωρίς να αποκλείω το γεγονός ότι και άλλοι λαοί δεν βράζουν στο ίδιο καζάνι.Πως ακριβώς μου λες ότι αερολογώ από τη στιγμή που (εδώ συμφωνείς και εσύ ως ένα σημείο) ο κόσμος κατακλύζεται από κατευθυνόμενες πληροφορίες;Δημόσιες σχέσεις σπουδάζω,ΜΑΘΑΙΝΩ πως δρομολογείς την άποψη και σκέψη κάποιου.Στη σχολή μου ο καθηγητής παραδέχτηκε πως οι δημόσιες σχεσεις είναι κοντά στην προπαγάνδα.Η επιλεκτική πληροφόρηση είναι προπαγάνδα και προγάνδα είναι η κατεύθυνση σκέψης..και το ζούμε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τους πολιτικούς μας.

Και το ότι όλοι οι λαοί βράζουμε στο ίδιο καζάνι δεν σου λέει κάτι; Γιατί εσύ μόνο τους Έλληνες είπες κατευθυνόμενους. Αν συμβαίνει αυτό σε όλους τότε προφανώς δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο συγκεκριμένο έθνος αλλά στο σύστημα γενικότερα.


Νομίζω ο ρεμπεσκές με κάλυψε.

Ότι όσο φροντίζουν για τον πρωτογενή τομέα οι ευρω-επιχορηγήσεις, θα ανεβαίνει ένα κόμμα στην εξουσία (πρασσινομπλέ).

Τhanks για την εξήγηση :redface:
Δεν νομίζω πάντως ότι αν σταματήσει να μας χρηματοδοτεί η Ε.Ε. θα αλλάξουμε κόμματα.


Εδώ θα παραδεχτώ την υπερβολή μου στη λέξη "εβερ" που είχα βάλει,αλλά δεν παύω να μας θεωρώ οπισθοδρομικούς.

Ακριβώς το είδος της υπερβολής που χαρακτήριζε το ποστ σου. Συμφωνώ με την άποψη σου κατά ένα μέρος απλώς με το να φωνάζουμε για τα προβλήματα της Ελλάδας ΜΟΝΟ δεν λύνουμε τίποτε. Αντίθετα γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που κατηγορούμε.


Επιμένω,μιλάω για εμάς και όχι για τους υπόλοιπους.Είμαστε αρκετά οπισθοδρομικοί,όταν ψηφίζουμε μια ζωή μπλε-πράσινα ανθρωπάκια ενώ εξοργιζόμαστε καθημερινά με την πορεία της χώρας.Είναι το πιο απλό παράδειγμα αλλά αν θες κιάλλα,feel free να μου τα ζητήσεις και να στα παραθέσω.

Ναι φυσικά και μιλάμε για εμάς όμως όταν το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στους άλλους δεν πρόκειται για πρόβλημα του συγκεκριμένου έθνους και δεν θα έπρεπε να συζητιέται στο θέμα 'Εθνος, Εθνότητα...
Και εδώ λοιπόν να πω ότι δεν υφίσταται μόνο σε εμάς ο δικομματισμός αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, φωτεινό παράδειγμα η ίδια η Αμερική. Είναι το φυσικό επακόλουθο όταν ο πολιτικός χώρος χωρίζεται σε δεξιό και αριστερό. Αν είχαμε 2 ακόμα κατευθύνσεις θα ήταν τετρακομματισμός :P Όχι πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε 2 ή 3 δεξιά κόμματα κτλ. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Απλώς οι παρόμοιες ιδεολογίες τείνουν να συμμαχούν.




Πολύ καλά κάνεις που προτιμάς αυτό τον δρόμο από την απάθεια και το βόλεμα. ;) Το θέμα είναι να μην καταλήγουμε στο τέλος απλώς να επισημαίνουμε όλα τα αρνητικά μας. Η Ισοπέδωση δεν είναι η λύση. Από τη στιγμή που βλέπεις ότι εδώ στο φόρουμ υπάρχουν τόσο ενδιαφέρουσες απόψεις, δεν πιστεύεις και συ ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο; Δεν είμαστε και μεις μέρος της κοινωνίας; Το να καταφεύγουμε σε ακραίες απόψεις εξαιτίας της οργής μας είναι λάθος.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε ΜΟΝΟ κακά. Αν είχαμε τότε γιατί διαλέγουν τόσοι Ευρωπαίοι να ζήσουν εδώ; Πως τα καταφέρνουν; Συμπτωματικά χθες μιλούσα με μια Αγγλίδα που ζει στην Ελλάδα και μεγαλώνει εδώ το παιδί της και μου έλεγε ότι δεν θα μπορούσε με τίποτε να γυρίσει πίσω. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστική πάντως αυτή η συζήτηση με βοήθησε να δω μία πλευρά που δεν είχα ξανασκεφτεί. :)


Φαντασμένε συγγνώμη που δεν σου απάντησα προσωπικά ελπίζω να σε καλύπτω εδώ. Δεν νομίζω να διαφωνούμε ουσιαστικά κάπου. Προσωπικά απορρίπτω σχεδόν όλα τα 'ακραία' (σύμφωνα με τη δική μου οπτική πάντα) κείμενα που διαβάζω γιατί θεωρώ ότι η αλήθεια συχνότερα βρίσκεται κάπου στη μέση αλλά και γιατί δεν θεωρώ ότι προσφέρουν στην βελτίωση της κατάστασης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Μιζέρια είναι και το να γκρινιάζεις συνεχώς για την 'άσχημη' Ελλάδα
.

Να επιχειρήσω μια συνολική εξήγηση;

Η Ελλάδα είναι ωραία, απο την Εκάλη, τα ρετιρέ ή τις μονοκατοικές της Γλυφάδας, Πολιτείας, Φιλοθέης, Κηφισιάς, και κάθε Κηφισιάς σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Εχει καλό κλίμα, πανέμορφο τοπίο, ονειρεμένες θάλασσες, καταπληκτική μεσογειακή κουζίνα, υπέροχο κρασί, χρυσό λάδι ελιάς, χαβαλετζήδες ανθρώπους όξω καρδιά που έμαθαν στον κόσμο την λέξη "κέφι".

Όμως πλέον αυτο το κέφι μας το στέρησαν. Και η "ηλιθιότητα" ίσως έγκειται στο ότι επιτρέψαμε να μας το στερήσουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gnous

Νεοφερμένος

Ο Gnous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
.

Να επιχειρήσω μια συνολική εξήγηση;

Η Ελλάδα είναι ωραία, απο την Εκάλη, τα ρετιρέ ή τις μονοκατοικές της Γλυφάδας, Πολιτείας, Φιλοθέης, Κηφισιάς, και κάθε Κηφισιάς σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Εχει καλό κλίμα, πανέμορφο τοπίο, ονειρεμένες θάλασσες, καταπληκτική μεσογειακή κουζίνα, υπέροχο κρασί, χρυσό λάδι ελιάς, χαβαλετζήδες ανθρώπους όξω καρδιά που έμαθαν στον κόσμο την λέξη "κέφι".

Όμως πλέον αυτο το κέφι μας το στέρησαν. Και η "ηλιθιότητα" ίσως έγκειται στο ότι επιτρέψαμε να μας το στερήσουν...

Αυτό είναι το κλασικό αρχέτυπο του "χαμένου Παραδείσου" της βίβλου ,της "χρυσής εποχής" του Ησιόδου...
Απαραίτητο συστατικό κάθε εθνικισμού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Ο Μάικλ Μουρ είναι μίζερος επίσης; Θα έπρεπε να μεταναστεύσει μιας και ασχολείται αποκλειστικά με όλα τα άσχημα της κοινωνίας του; Αν ναι, θα έκανε περισσότερο καλό στην αμερικάνικη κοινωνία ή περισσότερο κακό;

Μπορεί η αρχική δήλωση της diotima να ήταν πράγματι απόλυτη, αλλά νομίζω πως πρέπει να βλέπουμε το γενικότερο νόημα πίσω από αυτά που είπε. Αυτό που βλέπω εγώ είναι αγανάκτηση και δίψα για αλλαγή. Κάποιοι θα πείτε ότι η αλλαγή αυτή θα έρθει σιγά-σιγά, ότι υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα κτλ και θα συμφωνήσω. Σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του 50 και του 60, αλλά ούτε μπορεί να αρνηθεί κανείς και το γεγονός πως είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε ένα φάσμα αρκετών ετερογενών πραγμάτων, όπως π.χ. ανάγνωση εφημερίδων (όχι, ο λόγος δεν είναι πως διαβάζουμε Online ειδήσεις), στην ανάπτυξη και την έρευνα, στα κονδύλια για την Παιδεία(2.5%-3.0%), ενώ έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά για τις δαπάνες για τον Στρατό (3.1%). Ταυτόχρονα βλέπουμε τηλεόραση κατά μέσο όρο 5.2 μέρες την εβδομάδα(!!!), ενώ το 42,7% δεν διαβάζει ποτέ βιβλία(!!!) [pdf link].

Αυτό το πράγμα "να μεταναστεύσεις αν δεν σου αρέσει" το έχω ακούσει δεκάδες φορές με αφορμή πράγματα όπως το γεγονός πως επιθυμώ κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ή (προ "οικολογικής μόδας") επειδή έκανα σχόλια πως δεν ανακυκλώνουμε όσο θα έπρεπε. Στο κάτω-κάτω σκέφτομαι πως ήδη έχουν μεταναστεύσει αρκετοί άνθρωποι στο εξωτερικό ακριβώς επειδή η Ελλάδα τελικά αποδεικνύεται πολύ λίγη σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να κάνει σε ιδανικό επίπεδο. Πάρτε για παράδειγμα όλους όσους έφυγαν κ εργάζονται στο εξωτερικό γιατί απλά στην Ελλάδα ξινίζουν τα πτυχία από Αμερική κ δεν αναγνωρίζουν επιστήμονες που σπούδασαν εκεί ή γιατί για να γίνει ένα ερευνητικό κέντρο πρέπει να περάσει μια δεκαετία με χίλιους δυο να παραπονιούνται έως ότου πάρει μπρος η βραδυκίνητη κρατική μηχανή.

Όσο υπερβολική και αν ήταν η αρχική δήλωση της diotima περιέχει ένα μεγάλο παράπονο κ νομίζω αυτό ήταν που θα έπρεπε να τραβήξει το ενδιαφέρον μας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

teo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,573 μηνύματα.
Η ελλαδα ειναι ενα απο τα πιο ωραιοτερα εθνη απλα το θεμα ειναι οτι οι ελληνες δεν ειναι ενωμενοι για να αντιμετωπισουν τα κοινωνικα προβληματα που εχουμε . ο καθενας κοιταει την παρτι του .

Πιστευω οτι πρεπει ολοι οι λαοι πρεπει να συνεργαστουν για την ειρηνη , την προοδο ,για το θεμα της πεινας , για το θεμα των ιμπεριαλιστικων πολεμων κ.α

εγω παντος δεν πιστευω στην εννοια εθνος γι αυτο δεν θελω και πολυ να σχολιασω αυτο το θεμα

Σορι που το ποστ μου ειναι λιγο εως πολυ off topic :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Χωρίς πολλές λεπτομέριες μπαίνω κατ'ευθείαν στα σχόλια γιατί οι εισαγωγές δεν μου βγήκαν σε καλό.

Ντροπή να επικαλούμαι τις προσωπικές μου εμπειρίες ως επιχειρήματα; Από πότε; Αποφεύγεις να μου απαντήσεις στο θέμα της ηλιθιότητας. Καταλαβαίνω ότι δεν εννοούσες ότι είμαστε ηλίθιοι όμως δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με ένα ποστ που χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.
Μιζέρια είναι και το να γκρινιάζεις συνεχώς για την 'άσχημη' Ελλάδα.
"μιζέρια είναι οι μικρότητες και η ψωροϋπερηφάνια των Ελλήνων,και μιλάω πάντα για την πλειοψηφία,μην πηγαίνουμε στο προσωπικό τέτοια πράγματα.Ντροπή." Είπα πουθενά : Angie_Ann ντροπή σου που επιχειρηματολογείς με τα βιώματά σου;;;;;;;;;Μην με τρελαίνεις!Δεν αναφερόμουν σε σενα,δεν θα έλεγα "μην πηγαίνουμε στο προσωπικό τέτοια πράγματα" και στην ουσία θα αναφερόμουν σε σενα..Είναι δυνατόν;;
Anyway,δεν θα ορίσουμε σήμερα τη λέξη "μιζέρια",δίνουμε διαφορετικές σημασίες.Άσε γιατί πολύς λόγος έπεσε γι'αυτή την λέξη που ο αρχικός στόχος της ήταν η υποβάθμιση ενός ποστ και αυτού που το έγραψε κατ'επέκταση.Δεν έχει δύναμη η λέξη πλέον.

Αναφέρω τους άλλους λαούς για να σου εξηγήσω ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Πάντα θα υπάρχει η μάζα. Άτοπος ο παραλληλισμός; ΔΕΝ είναι Έλληνες αυτοί; Που ακριβώς έκανα σύγκριση; Σου εξήγησα ότι η χώρα μας όπως και όλες οι υπόλοιπες βγάζει έξυπνους και πετυχημένους όπως και ηλίθιους. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν γίνεται να έχουμε όλοι υψηλό iq.
Δεν θα έπρεπε να αναφέρεις τους άλλους πολιτισμούς από τη στιγμή που μιλάμε για το εγχώριο πρόβλημα.Και σου καθιστώ άτοπο τον παραλληλισμό σου γιατί ο λαός λέει "άλλο %^$%# και άλλο βούρτσα".Είναι Έλληνες αλλά άλλου επιπέδου.Άσε που οι φτασμένοι Έλληνες,οι διανοούμενοι είναι οι πρώτοι που λένε αυτά που λέω εγώ.Σίγουρα έχουμε έξυπνους-ηλίθιους αλλά όλοι έχουμε γερή δόση ηλιθιότητας και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Σε εισαγωγικά τι γίνεται το νόημα δηλαδή;
Θα σε παρακαλούσα να δεις το μεταφορικό νόημα της φράσης μου.

Το περίεργο που είναι; Όπως και κάθε έθνος είμαστε εως ένα βαθμό υπερήφανοι για τους πνευματικούς ανθρώπους μας. Οι πραγματικά ακραίες περιπτώσεις αφορούν ένα μικρό ποσοστό του πληθισμού. Το ότι δεν γνωρίζουμε τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη όπως και το ότι το τελευταίο εθνικό μας προϊόν είναι η Παπαρίζου προφανώς δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν το αρνήθηκα πουθενά. Νομίζω ξεκάθαρα λέω ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Απλώς προσπαθώ να αντιμετωπίσω πιο σφαιρικά την κατάσταση.
Άλλο να είμαστε υπερήφανοι και άλλο η διαρκής επίκληση τους.Έχουμε μεγάλο πρόβλημα,καλά κάνεις και το παραδέχεσαι,αλλά παρόλο που εγώ δεν το κοιτάω σφαιρικά,τουλάχιστον εχω δει την άσχημη πλευρά που οι περισσότεροι αγνοούν.

Και το ότι όλοι οι λαοί βράζουμε στο ίδιο καζάνι δεν σου λέει κάτι; Γιατί εσύ μόνο τους Έλληνες είπες κατευθυνόμενους. Αν συμβαίνει αυτό σε όλους τότε προφανώς δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο συγκεκριμένο έθνος αλλά στο σύστημα γενικότερα.
Άιντε πάλι..ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ..Αυτούς λέω κατευθυνόμενους γιατί σε αυτούς αναφέρομαι!!!!! :'(

Δεν νομίζω πάντως ότι αν σταματήσει να μας χρηματοδοτεί η Ε.Ε. θα αλλάξουμε κόμματα.
Να στο θέσω αλλιώς..οι χρηματοδοτήσεις αλλιώς λέγονται και "οδηγίες χρήσης".

Το θέμα είναι να μην καταλήγουμε στο τέλος απλώς να επισημαίνουμε όλα τα αρνητικά μας. Η Ισοπέδωση δεν είναι η λύση. Από τη στιγμή που βλέπεις ότι εδώ στο φόρουμ υπάρχουν τόσο ενδιαφέρουσες απόψεις, δεν πιστεύεις και συ ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο; Δεν είμαστε και μεις μέρος της κοινωνίας; Το να καταφεύγουμε σε ακραίες απόψεις εξαιτίας της οργής μας είναι λάθος.
Ισοπέδωση είναι η δήλωση "Μεταναστεύστε".Ισοπέδωση είναι η φράση "Ήρθε το τέλος"..Αυτά είναι τα ακραία,και ούτε εμένα μου αρέσουν τα άκρα.Αυτό που είδατε από μένα και όποιον άλλο είχε παρεμφερή άποψη ήταν "η σκοτεινή πλευρά της σελήνης".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
@diotima

Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν ένα πόδι θα ήταν πρόβλημα;

Όχι προφανώς.

Ε έτσι και από τη στιγμή που αυτά που ανέφερες δεν είναι ελληνικά φαινόμενα αλλά παγκόσμια ΔΕΝ μπορούμε να κατηγορούμε τους Έλληνες για αυτά; Κατανοητό;

Γι' αυτό κάνω συγκρίσεις με τους υπόλοιπους λαούς. Από εκεί και πέρα το εξαντλήσαμε το θέμα νομίζω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
@Angie_Ann

Επίσης όσο σχολιάζουμε τα ελληνικά δρώμενα(και όχι τα παγκόσμια),δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκώς αναφορές και συγκρίσεις με άλλους πολιτισμούς!!Κατανοητό;;;


Ναι του πετάξαμε λίγο τα μάτια,αφού βαριόμουν να απαντήσω σκέψου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
@Angie_Ann

Επίσης όσο σχολιάζουμε τα ελληνικά δρώμενα(και όχι τα παγκόσμια),δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκώς αναφορές και συγκρίσεις με άλλους πολιτισμούς!!Κατανοητό;;;

Όταν αυτές οι αναφορές σχολιάζουν το ελληνικό έθνος προφανώς και πρόκειται για δεδομένα που προκύπτουν από σύγκριση. Αν σε όλους τους λαούς συμβαίνει το ίδιο τότε είναι δυνατόν να αναλύουμε το πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα; Αφού πρόκειται για παγκόσμιο ή και πανευρωπαικό πρόβλημα.

Όπως σου είπα, αν όλοι κλέβαμε ή αν όλοι είχαμε ένα πόδι δεν θα θεωρούνταν ελάττωμα.



Από εκεί και πέρα προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι έθνη. Και εκεί για μένα είμαστε όλοι ίσοι. Οπότε το να επισημαίνουμε αποκλειστικά τα αρνητικά των Ελλήνων και τα θετικά των υπόλοιπων προφανώς και αναιρεί την άποψη περί ισότητας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Από εκεί και πέρα προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι έθνη. Και εκεί για μένα είμαστε όλοι ίσοι. Οπότε το να επισημαίνουμε αποκλειστικά τα αρνητικά των Ελλήνων και τα θετικά των υπόλοιπων προφανώς και αναιρεί την άποψη περί ισότητας...

Εγώ δεν ασχολήθηκα με καμία ισότητα,δεν κόλλαγε με τίποτα από όσα έλεγα.Και αφού δεν κατανοείς ότι δεν με ενδιαφέρει η σύγκριση με κανέναν άλλο παρα,Έλληνα προς Έλληνα,η κουβέντα λήγει εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top