Απο τους Ελοχίμ στους Νεφελίμ

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Σας ενδιαφέρει το θέμα για να το ψάξουμε λίγο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Ναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
ΟΚ μόλις βρώ λίγο χρονάκο θα αναφέρω κάποια πράγματα που βρήκα. Mε κάθε επιφύλαξη βέβαια... to be continued
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Οι Νεφελίμ ήταν μια προκατακλυσμιαία φυλή, που στη Βίβλο αναφέρονται ως γίγαντες. Ήταν, όπως λέγεται, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των ανθρώπων», και τους «Υιούς του Θεού». Είναι υψίστης σημασίας να σημειωθεί ότι αναφέρονται σχεδόν ταυτό*χρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη γη με πλημμύρα και φαίνεται απ' αυτή τη σχέση ότι η επίδρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ' τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή.

Διαβάζουμε στο βιβλίο της Γένεσις 6:1-7
1 Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αυξάνονται αριθμητικά πάνω στη γη και γεννούσαν κόρες,
2 Οι γιοι του Θεού είδαν ότι οι κόρες των ανθρώπων ήταν όμορφες και παντρεύτηκαν όσες απ' αυτές διάλεξαν.
3 Τότε ο ΚΥΡΙΟΣ είπε, «Το Πνεύμα Μου δε θα μείνει με τον άνθρωπο για πάντα, καθώς αυτός είναι θνητός. Οι μέρες του θα είναι εκατόν είκοσι χρόνια.»
4 Οι Νεφελίμ ήταν στη γη εκείνες τις μέρες - καθώς και μετά - όταν οι γιοι του Θεού πήγαν στις κόρες των ανθρώπων και έκαναν μαζί τους παιδιά. Ήταν οι ήρωες απ' τα αρχαία χρόνια, άντρες ξακουστοί.
5 Ο ΚΥΡΙΟΣ είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακία του ανθρώπου στη γη, και ότι κάθε διάθεση των σκέψεων της καρδιάς του ήταν πάντα μόνο πονηρή.

Οι Νεφελίμ ήταν μια φυλή γιγάντων που προέκυψε απ' τη σεξουαλική ένωση των υιών του Θεού (ενδεχομένως έκπτωτων αγγέλων) με τις κόρες των ανθρώπων. Μεταφρασμένο απ' τα Εβραϊκά κείμενα, το «Nephilim» σημαίνει «έκπτωτοι». Ήταν ξακουστοί για τη δύναμή τους, την ανδρεία τους, καθώς και μια μεγάλη ικανότητα για αμαρτίες.

Η προέλευση των Νεφελίμ ξεκινά με μια ιστορία των έκπτωτων αγγέλων. Ο Shemhazai (Σεμχαζάι), ένας υψηλόβαθμος άγγελος, ηγήθηκε μιας σχισματικής ομάδας αγγέλων που κατέβηκε στη γη για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στο δίκαιο δρόμο. Η καθοδήγηση αυτή συνεχίστηκε για μερικούς αιώνες, αλλά σύντομα οι άγγελοι άρχισαν να αποζητούν τις γήινες γυναίκες. Μέσα στη λαχτάρα τους, οι έκπτωτοι άγγελοι οδήγησαν τις γυναίκες στη μαγεία και τα ξόρκια, ζευγάρωσαν μαζί τους και δημιούργησαν υβριδικούς απογόνους. Η δύναμή τους ήταν αξιοθαύμαστη και οι ορέξεις τους τεράστιες. Αφού καταβρόχθισαν όλα τα αποθέμα*τα του ανθρώπινου γένους, άρχισαν να καταναλώνουν και τους ίδιους τους ανθρώπους. Οι Νεφελίμ επιτίθο*νταν στους ανθρώπους και τους καταπίεζαν και ήταν η αιτία που προκάλεσε μαζική καταστροφή στη γη.

Δύο κείμενα ουσιαστικής σημασίας για την ιστορία των Νεφελίμ, η Βίβλος και οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας, αναφέρουν διάφορα ονόματα γι' αυτούς. Σε διάφορα κομμάτια παραθέτονται τα διαφορετικά είδη αυτών των γιγάντων. Αναφέρονται με πολλούς τρόπους, ως Enim, ή «Τρόμοι» (Γέν.14:5, Δευτ.2:1Ο), Rephaim, ή «Αυτοί που Προκαλούν Εξασθένιση» ή «Οι Νεκροί» (2
Σαμ.23:13, 1 Χρον.1Ι:15), Gibborim, ή «Γιγάντιοι Ήρωες» (Ιώβ 16:4), Zamzummim, ή «Επι*τυχόντες» (Δευτ.2: 10), Anakim, ή «Μακρυλαίμηδες» (Δευτ.2:1Ο, Ιώβ 11:22, 14:15) και Awwim ή «Καταστροφείς» και «Φίδια».

Στα κείμενα αυτά αναφέρονται επίσης και άλλοι γίγαντες, όπως ο Γολιάθ (2 Σαμ.21: 19), ένας γίγαντας με δώδεκα δάχτυλα στα χέρια και δώδεκα στα πόδια, που αναφέρεται ως ένας απ' τους Rephaim (2 Σαμ.21 :20), κι ένας ψηλός Αιγύπτιος (1 Χρον.11 :23). Το κείμενο των Αριθμών 13:26-33 περιγράφει τους Νεφελίμ της Χαναάν που είδε ο Ιησούς και αργότερα άλλοι Εβραίοι κατάσκοποι. Επιπλέον, σύμφωνα με τις Ιουδαϊκές λαϊκές παραδόσεις, κάποιος απ' τους Νεφελίμ, ο Arba, έχτισε μια πόλη, τη Kiriath Arba, που ονομάστηκε έτσι απ' τον ιδρυτή της και σήμερα είναι γνωστή ως Χεβρώνα.

Η κακοήθεια των Νεφελίμ έφερε μαζί της κι ένα βαρύ φόρο αίματος. Το Γένεσις 6:5 αναφέρεται στη διαφθορά που είχαν επιφέρει οι Νεφελίμ ανάμεσα στους ανθρώπους και στους εαυτούς τους: «ο Κύριος είδε πόσο μεγάλη είχε γίνει η κακοήθεια του ανθρώπου στη γη ... » Η σατανική τους ανταρσία είχε ξεσηκώσει τόσο την οργή, όσο και τη λύπη του Θεού. Έτσι ο Θεός έ*στειλε τον άγγελο Γαβριήλ να ανάψει έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους Νεφελίμ.

Επέλεξε, επίσης, τον Ενώχ, έναν δίκαιο άνθρωπο, για να ενημερώσει τους έκπτωτους αγγέλους για την απόφαση που είχε πάρει γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Θεός δεν άφηνε καθόλου ήσυχους τους έκπτωτους αγγέλους, καθώς δεν μπορούσαν να σηκώσουν τα μάτια τους στον ουρανό και αργότερα επρόκειτο να αλυσοδε*θούν. Το τέλος των Νεφελίμ ήρθε με τον πόλεμο που πυροδότησε ο Γαβριήλ, στον οποίο οι γίγαντες τελικά αφάνισαν ο ένας τον άλλο.

link https://en.wikipedia.org/wiki/Nephilim
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
"Βιβλίο Γέννεσις" ή "βιβλίο της Γεννέσεως"
ας μπεί κάποιος να το διορθώσει, εμένα με απέκλεισαν από το wiki :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Για να μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα πρέπει να ανα* τρέξουμε στο πρωτότυπο εβραϊκό κείμενο, στο οποίο στηρίχτηκε η ελληνική μετάφραση. Στην εβραϊκή Γλώσσα η λέξη «ΕΛΩΧΙΜ» έχει πολλές ερμηνείες. σημαίνει τους Υιούς του Θεού, τους Αγγέλους, τους άρχοντες και τους ανθρώπους που διακρίνονται για την αρετή τους. Έτσι σε πολλά κείμενα όταν μιλούν για τους «ΕΛΩΧΙΜ» εννοούν αλλού τους Αγγέλους του Θεού και αλλού τα Παιδιά του Θεού. Συνεπώς, σε πολ*λές περιπτώσεις οι Υιοί του Θεού μπορεί να αποκαλούνται Άγγελοι του Θεού, όπως επίσης και οι ενάρετοι άνθρωποι να αποκαλούνται κι αυτοί Άγγελοι. Η Ρω*μαιοκαθολική Εκκλησία μάλιστα στην επίσημη έκδοση της Καινής Διαθήκης, την Vulgata, μεταφράζει τους «ΕΛΩΧΙΜ» ως τα Παιδιά του Θεού. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε και ο μεγάλος Πατέ*ρας της Δύσης Άγιος Αυγουστίνος, ο οποίος στο βιβλίο «Πολιτεία του Θεού» (De civitate dei) υποστηρίζει ότι με τον όρο «ΕΛΩΧΙΜ» εννοούνται οι ενάρετοι άνθρωποι, καθώς οι Άγγελοι είναι πνεύματα και δεν έχουν ούτε φύλο ούτε υλικά σώματα. Επομένως, δεν ήταν δυνατόν οι Άγγελοι να συνάψουν σχέσεις με τις κόρες των ανθρώπων και άρα, στο βιβλίο του Ενώχ με τη λέξη «ΕΛΩΧΙΜ» εννοούνται οι ενάρετοι. Αυτό άλ* λωστε αποδεικνύεται και στο βιβλίο της «Γένεσης», όπου στο έκτο κεφάλαιο και τρίτο στίχο (6,3) ο Θεός αναφέρεται σε ανθρώπους και όχι σε Αγγέλους, όταν λέει: «Δε θα παραμείνει το ζωοποιό Πνεύμα μου στους ανθρώπους για πάντα, γιατί είναι σαρκικοί». Επομένως, αυτοί που προσελκύστηκαν από τις όμορφες γυναίκες και ενώθηκαν μαζί τους ήταν οι ενάρετοι άνθρωποι και όχι οι Άγγελοι. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μιλώντας στους Σαδδουκαίους για την ανάσταση των νεκρών τους είπε: «Όταν αναστηθούν οι νεκροί, ούτε θα νυμ*φεύονται ούτε θα παντρεύονται, αλλά θα είναι όπως οι άγγελοι στον ουρανό» (Κατά Ματθαίον 22,30).
Από τα λόγια του Ιησού Χριστού αντιλαμβανόμαστε ότι οι Άγ*γελοι δεν παντρεύονται και συνεπώς δεν μπορούν να συνάψουν σχέσεις με γυναίκες. Οι «ΕΛΩΧΙΜ» είναι οι ενάρετοι και δίκαιοι άνθρωποι και σε ένα άλλο από* κρυφό κείμενο που έχει τον τίτλο «Βιβλίο του αγώνος του Αδάμ». Στο κείμενο αυτό ο Ιάρεδ, που στην Πα*λαιά Διαθήκη παρουσιάζεται ως ο πατέρας του Ενώχ, μιλώντας στα παιδιά του τους λέει: «Σας εξορκίζω στη μνήμη του πατέρα μας Αδάμ και του Άβελ και του Σηθ και του Ενώχ, ακούστε με και μην κατεβείτε από το άγιο βουνό, γιατί αν κατεβείτε η ζωή και η ευσπλαχνία δε θα είναι πλέον μαζί σας και δε θα είστε πλέον παιδιά του Θεού, αλλά του Διαβόλου»

to be continued...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Αν συνοψίζαμε τα ανωτέρο, θα λέγαμε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε για τους Αγγέλους και τη σύναψη σχέσεων με τις κόρες των ανθρώπων στο βιβλίο του Ενώχ, οφείλετε στη λανθασμένη μετάφραση της εβραϊκής λέξης «ΕΛΩΧΙΜ», που οι μεταφραστές της στην ελληνική γλώσσα της έδωσαν την σημασία των Αγγέλων και όχι των "ενάρετων" ανθρώπων. Άρα διαπιστώνουμε πως οι άγγελοι και οι ελοχείμ είναι δυο διαφορετικές οντότητες. Οι άγγελοι ασώματοι και οι ελοχείμ με υλικό σώμα. Όπου υλικό σώμα δεν είναι απαραίτητα και ανθρώπινη σάρκα.
Τα τάγματα των Αγγέλων : Σεραφείμ , Χερουβίμ , Θρόνοι , Κυριότητες, Δυνάμεις , Εξουσίες , Αρχές , Αρχάγγελοι, Άγγελοι.
Τα τάγματα των Ελοχείμ(Ελοχίμ) : Ελ Νορ, Ελ Λιν, Ελ Ζιν, Ελ Νιρ, Ελ Λαν, Ελ Σαν, Ελ Τερε, Ελ Γαν, Ελ Ταν
Σύμφωνα με την γένεση πρώτα ο Θεός εποίησε το Ελοχίμ και μετά τους Αγγέλους.
Οι Ελοχίμ θεωρούνται ανώτερες οντότητες από τους αγγέλους. Ειδικά ο πρώτος Ελοχίμ. Ο παλαιός όλων των εποχών όπως λέει ο Ενώχ. Και αφού ολοκληρώθηκε η Δημιουργία έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ο άνθρωπος (σε ποιον;) καθ΄εικόνα και ομοίωση (στον πρώτο ελοχίμ). Αφού ο άνθρωπος θα ήταν καθομοίωση των ελοχίμ,κατά την εξέλιξη του θα ήταν ανώτερος από τους αγγέλους. Για αυτό το λόγο έγινε η ανταρσία των αγγέλων με αρχηγό τον σαμαέλ, τον γνωστό και ως διάβολο. Οι άγγελοι που εξεργέθηκαν έμειναν γνωστοί ως εκπεσόντες άγγελοι. Μετέπειτα ήρθε και η πτώση του ανθρώπου από τον ουρανό με την γνωστή ιστορία του Αδάμ την Εύα και το μήλο. Κατά την πτώση του ανθρώπου έδωσε εντολή ο Θεός να επιτηρούν την γη και τον άνθρωπο 201 ελοχίμ και στον άνθρωπο την εντολή αυξάνεστε και πληθύνεστε. Το πληθύνεστε σημαίνει να γίνεστε περισσότεροι το αυξάνεστε σημαίνει να εξελίσσεστε σε αυτό που είμαστε προορισμένοι να γίνουμε. Δηλαδή καθομοίωση των ελοχιμ. Οι 201 ελοχίμ που δεν έχουν το δικαίωμα του αυξάνεστε και πληθύνεστε πράξανε μια μεγάλη αμαρτία. Ποια ; την αμαρτία του πληθύνεστε.


Όλα τα παραπάνω προέρχονται κυρίως από διάφορα sites που κατα την ταπεινή μου γνώμη έχουν ενδιαφέροντα στοιχεία από διάφορα βιβλία (σας ανέφερα ένα σε προηγούμενο post) για το θέμα και απλά προσπαθώ όσο μπορώ να τα συνοψίσω έτσι ώστε όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα και δεν έχουν ακούσει κάτι παρόμοιο μέχρι σήμερα να πάρουν μια ιδέα να προβληματιστούν και να αρχίσουν να ψάχνουν.
Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Καινή Διαθήκη είναι μια πολύ καλή αρχή πιστεύω.
Αν υπάρξει ενδιαφέρον το θέμα θα το συνεχίσουμε ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Καινή Διαθήκη είναι μια πολύ καλή αρχή πιστεύω.

Ψιλοαμφιβάλλω.

Εννοείς Καββάλα και Παλαιά Διαθήκη. Καλή ανάγνωση να 'χεις :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Ψιλοαμφιβάλλω.

Εννοείς Καββάλα και Παλαιά Διαθήκη. Καλή ανάγνωση να 'χεις :)

Hello there...
Ανέφερα Καινή και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία... δε τα έχω χάσει ακόμη..:D
αν θέλεις ξεκινάς να ρίχνεις μια ματιά... και μετα συζητάμε και προβληματιζόμαστε ... είναι πολλά πράγματα που στην αρχή μας φαίνονται άσχετα μεταξύ τους και όμως πολλές φορές είναι αλληλένδετα !
Το σίγουρο είναι ένα ... όσο ψάχνεις βρίσκεις και όσο βρίσκεις ψάχνεις :clapup:
και σου μιλάει και κάποιος ο οποίος δεν ηταν ποτέ ιδιαίτερα του διαβάσματος!
Καλή συνέχεια να είσαι καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Από το ανομοιόμορφο πεδίο της
αρχαίας γραμματείας, τι να κοιτάξω? :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Από το ανομοιόμορφο πεδίο της
αρχαίας γραμματείας, τι να κοιτάξω? :hmm:

Μιας και ρωτάς φίλε Rempeske (που δεν θεωρώ οτι είσαι :confused: ) λέω
να κάνουμε μαζί την αρχή και να διαβάσουμε Πλάτωνα
και πιο συγκεκριμένα την επιστολή του προς τον Τίμαιο (αστρονόμος απο την πόλη των Λοκρών).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
που δεν θεωρώ οτι είσαι

Eλα μωρέ, η ζωή είναι μικρή για να είμαστε παραξηγησιάρηδες.


Λοιπόν άνοιξα τον Τιμ. Σε ποιό χωρίο αναφέρεσαι?:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Eλα μωρέ, η ζωή είναι μικρή για να είμαστε παραξηγησιάρηδες.


Λοιπόν άνοιξα τον Τιμ. Σε ποιό χωρίο αναφέρεσαι?:)

Μπα..την άποψη μου εξέφρασα είτε με είτε χωρίς παρεξήγηση :D... εξάλλου ένα απο τα ελαττώματα μου είναι ... οτι έχω στην καρδιά έχω και στα χείλη...
Όσο για την επιστολή, πολλά ζητάς ... κάτσε να την διαβάσω και εγώ... απλά γνωρίζω οτι υπάρχουν αναφορές π.χ για την Ατλαντίδα.... και μη μου πεις που κολλάει αυτή τώρα...έλεος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Γιατί κανείς δεν ασχολείται με αυτό το νήμα? Οι αρχαίοι μύθοι δεν μας φανερώνουν μόνο την απαρχή της σοφίας, μα και το όριο της για τις κατοπινές γεννεές.

[παρένθεση](σήκω, στάσου - για τα δικαιώματά σου... α ρε μπόρ)[/παρένθεση]

Ας επιμείνω όμως στο εξής. Εσύ γιβερ σε τι συμπεράσματα έχεις φτάσει από τις μελετες σου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Γιατί κανείς δεν ασχολείται με αυτό το νήμα? Οι αρχαίοι μύθοι δεν μας φανερώνουν μόνο την απαρχή της σοφίας, μα και το όριο της για τις κατοπινές γεννεές.

[παρένθεση](σήκω, στάσου - για τα δικαιώματά σου... α ρε μπόρ)[/παρένθεση]

Ας επιμείνω όμως στο εξής. Εσύ γιβερ σε τι συμπεράσματα έχεις φτάσει από τις μελετες σου?

Σωστός ... και εγώ
Ερωτηματικά του τύπου "Είναι δυνατόν οι αρχαίοι Έλληνες με τόση καλλιέργεια πνεύματος , έτσι απλά, να πίστευαν στο δωδεκάθεο ;
Να φτιάχνουν ναούς, μνημεία, αγάλματα ,έτσι... για να περνάνε την ώρα τους χωρίς να έχουν δει κάτι ;" Για τους γίγαντες που μας αναφέρουν ... όλα απο την φαντασία τους? "

Δε το πιστέυω... όπως επίσης δε πιστεύω οτι προέρχομαι απο τον πίθηκο! έλεος...

Ολα αυτά μαζί, μου δίνουν το έναυσμα να ψιλοψάχνομαι οταν έχω χρόνο και διάθεση.
Το συμπέρασμα απο όλα αυτά είναι οτι μας θέλουν στο σκοτάδι για κάποιο λόγο... αλλά τίποτα δε μένει κρυφό αιώνια...
εδώ είμαστε να τα συζητάμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
Σωστός ... και εγώ
Ερωτηματικά του τύπου "Είναι δυνατόν οι αρχαίοι Έλληνες με τόση καλλιέργεια πνεύματος , έτσι απλά, να πίστευαν στο δωδεκάθεο ;
Να φτιάχνουν ναούς, μνημεία, αγάλματα ,έτσι... για να περνάνε την ώρα τους χωρίς να έχουν δει κάτι ;" Για τους γίγαντες που μας αναφέρουν ... όλα απο την φαντασία τους? "
γιατί όχι? κατά την γνώμη μου το δωδεκάθεο ήταν απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο στην μετάβαση από τον παγανισμό στον μονοθεϊσμό. απ' ό,τι φαίνεται δεν εξελίχθηκε μόνο ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά και ο Θεός
Δε το πιστέυω... όπως επίσης δε πιστεύω οτι προέρχομαι απο τον πίθηκο! έλεος...

ωχ, και κάτι είπα πριν για εξέλιξη:hmm:
ένα θα σου πω (το είπε και ο Ross πριν από μένα:P) ΑΝΤΙΤΑΞΙΜΟΙ ΑΝΤΙΧΕΙΡΕΣ!
διάβασε κάτι ενδιαφέρον για να καταλάβεις μερικά πράγματα για την εξέλιξη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giver

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 380 μηνύματα.
γιατί όχι? κατά την γνώμη μου το δωδεκάθεο ήταν απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο στην μετάβαση από τον παγανισμό στον μονοθεϊσμό. απ' ό,τι φαίνεται δεν εξελίχθηκε μόνο ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά και ο Θεός

ωχ, και κάτι είπα πριν για εξέλιξη:hmm:
ένα θα σου πω (το είπε και ο Ross πριν από μένα:P) ΑΝΤΙΤΑΞΙΜΟΙ ΑΝΤΙΧΕΙΡΕΣ!
διάβασε κάτι ενδιαφέρον για να καταλάβεις μερικά πράγματα για την εξέλιξη

Γεια σου Palladin (εκ του αλλαντίν? :P) χουμορ:confused:
Κάθε άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.
Θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω στο σημείο που αναφέρεις οτι ο "Άναρχος" Θεός έχει ανάγκη εξέλιξης ..

Καλός και ο Ross και ο Δαρβίνος, γιατί όχι, με αξιόλογο έργο άσχετα αν κάποιος διαφωνεί η συμφωνεί μαζί τους... και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον link που έβαλες και την προσπάθεια σου ...για να καταλάβω... κάποια πράγματα για την εξέλιξη.
Θα σου πω απλά όμως ότι σ εμένα τον ελάχιστο, τέτοιου είδους θέματα εξέλιξης και όχι μόνο, μου αρέσει να τα προσεγγίζω και από άλλο πρίσμα πέραν του ανθρώπινου επιστητού.... εξού και το θέμα που ανοίξαμε που σχετίζεται και άμεσα με την εξέλιξη.
Καλο Σ/Κ :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
γιατί όχι? κατά την γνώμη μου το δωδεκάθεο ήταν απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο στην μετάβαση από τον παγανισμό στον μονοθεϊσμό. απ' ό,τι φαίνεται δεν εξελίχθηκε μόνο ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά και ο Θεός

Παγανιστές ήταν οι άνθρωποι. Το δωδεκάθεο είναι κλασική παγανιστική θρησκεία.

Ο θεός εξελίχτηκε κυρίως μέσω του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού :)

Επίσης, ως προς το αν πίστευαν οι αρχαίοι στο δωδεκάθεο που αναφέρθηκε πιο πριν: μόνο μερικοί φιλόσοφοι ανέπτυξαν την ιδέα του μονοθεϊσμού (με κύριο εκφραστή τον Σωκράτη). Ο τελευταίος πέθανε για αυτό. Άλλο αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και άλλο αρχαίοι Έλληνες γενικά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
το δωδεκάθεο ήταν απλά ένα ενδιάμεσο στάδιο στην μετάβαση από τον παγανισμό στον μονοθεϊσμό.

H μετάβαση που γίνεται με μπουνιές, κλωτσιές και μαχαίρια δεν είναι ποτέ πλήρης :P


όπως επίσης δε πιστεύω οτι προέρχομαι απο τον πίθηκο! έλεος...


+φωνώ απόλυτα
ο πίθηκος παραείναι ευγενές ζώο για να ξεπέσει σε άνθρωπο :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Για ποιό λόγο ακριβώς γίνεται αυτή η κουβέντα;Για την απόδειξη της ύπαρξής τους και στη συνέχεια την αυταπόδειξη της ύπαρξης του θεού;Ή έτσι,παραμυθάκι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top