Γυναίκες και θετικές επιστήμες

KoRaKi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο KoRaKi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 201 μηνύματα.
Συγγνωμη δηλαδη πρεπει αναγκαστικα να δεχτω οτι κατα βαθος πιστευω οτι οι γυναικες ειναι καθυστερημενες στις θετικες επιστημες. Συγγνωμη και παλι αλλα δεν το πιστευω. Υπαρχει μια παραδοση, αλλα οι παραδοσεις αλλαζουν ξερεις. :) Επισης τουλαχιστον φαινεται, για να γινω και πιο συγκεκριμενος οτι η Νεσσα που δεν την ξερω κιολας, μονο στη λιμνη εχω κανει 1-2 μερες διακοπες, εχει καταλαβει τουλαχιστον καποια απλα πραγματα απο τη φυσικη: τι ρολο παιζει στο κλιμα το γεωγραφικο πλατος, οτι η κυματικη εξισωση του ΗΜ δεν περιεχει ορους αποσβεσης και οτι Ε=hν .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Covenant:
Για να μην γινομαι κ παλι αναλυτικος,γιατι ισως να μην με επιασες παλι,θα σου συνοψισω ολα οσα εννοω σε μια φραση
Μα πως να καταλάβω εσένα, ω άντρα εγώ η γυνή με το ταπεινό μικρό μυαλό μου? :rolleyes:
Παντως μου φαινεται τραγικο που στο ενα ποστ σου μιλας οτι το ενα και το αλλο να συμβαινει γιατι καποιοι δεν μιλησαν ευθεως και στο επομενο μου το γυρνας στο φεμινιστικο σου,δημιουργωντας στο μυαλο σου οτι ο μισογυνισμος μου αυξανεται αναλογα με τα ποστ μου.
Εχουμε καποιο προβλημα κατανοησης και δυστυχως δημιουργει απειρες παρεξηγησεις,με λυπηζει αφανταστα πολυ.
Ποιό ακριβώς είναι το φεμινιστικό μου? Οτι δεν πιστευω οτι οι γυναίκες είναι πιο χαζές? Σε λίγο δηλαδή η διεκδίκηση μιας βασικής ισότητας θα αποκαλείται "το φεμινιστικό μας"? Ναι, οι ορμόνες και το φεμινιστικό μας φταίει που θεωρούμε οτι είμαστε ίσες, το βρήκες.
Ε μη μας ξεσυνερίζεσαι μωρε, αφου ξέρεις, είμαστε πιο χαζές και δεν τα "πιάνουμε" έυκολα :rolleyes: :lol:
Μην αναρωτιεστε που πηγαν οι αντρες μετα...
και η νοούσα,εννόησε..
Σε ολόκληρη τη μέχρι τώρα ζωή μου ποτέ μα ποτέ δεν έχω πει "μα που πήγαν οι άντρες". Μια χαρά άντρες βλέπω τριγύρω. Τώρα ποιά είναι η νοούσα κατ'εσε, μάλλον θα μείνει άλυτος γρίφος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Tι θα γίνει παιδιά? Θα το κάνουμε Προσελήνωση κι εδώ?
Να το ξέρω να το κλειδώσω απο τώρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Covenant:
Πληθος αντρων στο συγκεκριμενο θεμα,εκτος εμου που επεκταθηκα πολυ παραπανω απο απο οτι εκανε ο καθενας εδω μεσα,εξεφραζε μια αποψη που απεχει ετη φωτος απο την πραγματικη του αποψη που διατυπωνει στον εξω κοσμο και οχι μεσα στις γραμμες ενος φορουμ...
Ενω η τεραστια πλειοψηφια πιστευει οτι οι γυναικες ειναι "χαζες" και "τρελες" ταυτοχρονα,βλεπω απαντησεις οτι ολοι πιστευουν οτι οι γυναικες ειναι το ενα ειναι το αλλο,ικανες πανεξυπνες κτλ...λυπαμαι πολυ που βλεπω υποκρισια,καθως ξερω πολυ καλα τι συζητουν οι αντρες σε μεγαλη συχνοτητα και υπαρχουν ελαχιστοι αντρες (ακομα κ αν ρωτησεις καποιον στον δρομο) να σου πουν την ιδια πλειοψηφικη ταση μεσα σε αυτο το θεμα...
Εγω δεν το αφουγκραζομαι καθολου καθως παραεπεκταθηκα πανω στις αποψεις μου σε σχεση με τον καθεναν εδω μεσα.


Και μην μου πειτε τωρα οτι ολοι εχετε βρει τις ιδανικες γυναικες μεχρι τωρα σε καθε επιπεδο,τοτε το ψεμα θα ειναι πανμεγιστο...

Απλα ηθελα να το αναφερω καθως θιγομαι εμμεσως και δεν περιμενα να θελουν να ειναι οι αντρες "τοσο" ευγενικοι και καλοπροαιρετοι στα ποστ τους,ενω η πραγματικη τους αποψη δεν εχει καμια σχεση με τα γραφομενα τους.
Δεν θελω να θιξω κανεναν,οποιος φιλος θα ηθελε να μου αντιπαραθεσει κατι πανω σε αυτο θα του απαντουσα ευχαριστως σε ενα ΠΜ,καθως θα ηταν προτιμοτερο και για τους 2 μας :)

Λεω να πρωτοτυπησω και να απαντησω on- topic (οσο γινεται), αφηνοντας στην ακρη τα περι φωτος ή τις ειρωνιες του ενος μελους προς το αλλο...:whistle: ;)

Λοιπον αγαπητε Covenant, πρωτον θα ηθελα να ξαναθυμηθεις το "κυριο" post μου στο θεμα και να μου πεις αν πιστευεις οτι ειναι κολακευτικο προς τις γυναικες (σε σημειο υπερβολης) ή εσκεμμενα μετριοπαθες ή εστω οτι τελος παντων, δεν εκφραζει την πραγματικη μου αποψη. Για να μην σε κουραζω, εννοω αυτο :)

Αν βρεις κατι απο αυτα που αναφερεις, ευχαριστως να το συζητησουμε.

Κατα δευτερον, μιλωντας πιο γενικα: Για μενα ειναι προφανες οτι σε ενα φορουμ θα πρεπει να ειμαι πιο ευγενικος, οπως επισης και πιο ξεκαθαρος. Ο γραπτος λογος εχει το μειονεκτημα οτι δεν μπορει να εκφρασει με απολυτη ακριβεια τα συναισθηματα ή τη διαθεση μας (οσα smilies και αν βαλουμε) και ετσι οι παρεξηγησεις πολλαπλασιαζονται τοσο σε πληθος οσο και σε ενταση. Ποσο μαλλον οταν τα περισσοτερα ατομα ειμαστε αγνωστα μεταξυ μας και δεν ξερουμε το γενικοτερο υφος του καθενος. Πχ στη ζωη μου ειμαι γενικα το "σουργελο" της παρεας, αλλα σε πολυ λιγα posts μου νομιζω εχει φανει αυτο, καθως ακομα δεν "γνωριζω" καλα πολλα παιδια και δεν μπορω να κανω πλακα. Σε αντιθεση με αυτο, στα pm μου με καποια ατομα, ειμαι πολυ πιο ανοιχτος (doo, back me up here! :D ) Ετσι, εκει που στον κολλητο μου μπορει να πω, αν με εκνευρισει καποια στιγμη μια φιλη μου με την περιεργη - για τα ανδρικα δεδομενα - αντιδραση της: "Μα δεν ειναι τελειως χαζη/τρελη" (ακομα και στην κοπελα μου, για καποια χαρακτηριστικα των φιλων της) εδω δεν μπορω να πω το ιδιο, γιατι εφοσον δεν με ξερετε, μπορει να εννοηθει οτι εγω γενικοτερα εχω αυτην την αποψη περι των γυναικων (πραγμα τελειως ψευδες)

Περαιτερω, ακομα και αν οντως θεωρουσα οτι οι γυναικες ειναι "τρελες", γιατι να το δηλωσω σε αυτο το θεμα; :worry: Το θεμα εχει τιτλο "Γυναίκες και θετικές επιστήμες" και οχι : "Γυναικες: Τις καταλαβαινει κανεις;" (καλη ιδεα για θεμα btw :P ) ή "Ειναι οντως τρελες οι γυναικες;" :tongue:

Τελος, το οτι μπορει η πλειοψηφια των ανδρων στο δρομο να σου απαντουσε οτι οι γυναικες ειναι πιο χαζες, εγω θα το δεχτω -αρχικα χαριν της συζητησης - και θα σου απαντησω οτι επισης, η πλειοψηφια των Ελληνων δεν χρησιμοποιει και ιντερνετ. ;) Επομενως, δεν σημαινει οτι η ιδια αναλογια αποψεων που θα δεις σε ενα ελληνικο φορουμ μερικων εκατονταδων χρηστων υπαρχει και στην κοινωνια. Προσωπικα, δεν θεωρω καν οτι γενικοτερα οι αποψεις μου εκφραζουν και την πλειοψηφια των συνομηλικων μου/ φυλου μου, οποτε δεν εχω κανενα προβλημα αν ισχυει αυτο που λες...:|


EDIT: @ Covenant: Συγγνωμη που δεν σεβαστηκα την επιθυμια σου για επικοινωνια μεσω pm αλλα:

1) Θεωρω οτι εθιξες (sic) και τα δικα μου λεγομενα με το Post σου.
2) Ειπες την αποψη σου για το τι συμβαινει γενικοτερα στην κοινωνια, και θα ηθελα να υπαρχει και δημοσιως καποιος αντιλογος σχετικα με αυτο. :-)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Covenant

Δραστήριο μέλος

Ο Covenant αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 677 μηνύματα.
Παραθεση στο 1ο σου ποστ.
Αυτο που ανεκαθεν με ενοχλουσε, παρολα αυτα, ειναι το φαινομενο της αμαθειας, της αδιαφοριας και της νοητικης "τεμπελιας"...φαινομενα, που, δυστυχως, και βασει μονο της δικης μου εμπειριας (επομενως δεν θεωρω αυτοματα οτι ισχυουν για τους παντες
) συναντω συχνοτερα σε γυναικες...
Με στεναχωρει παρα πολυ να μην γνωριζει συμμαθητρια μου στην Β ' Λυκειου ποιος ειναι ο πρωθυπουργος της χωρας μας(και το χειροτερο, να γελαει για αυτο!), ή κοπελα τριτοετης στο Πολυτεχνειο τι ειναι η ΕΣΣΔ. Ειναι λιγες οι περιπτωσεις κοπελων που ξερω που καθονται να διαβασουν βιβλια - για εφημεριδα δεν το συζητω- (αν και δεν αμφιβαλλω οτι πολλες στο φορουμ οντως διαβαζουν και τα δυο) ή ξερουν τα βασικα σε σχεση με το διαδικτυο ή τα pc...
Εμενα να δεις ποσο με στεναχωρει οταν βλεπω αυτην την πλειοψηφια των γυναικων.
Για αυτην την νοητικη τεμπελια μιλω και εγω που το βλεπω κατα κορον στην Ελλαδα μας,με τις ομορφες ελληνιδες μας,καθως η πλειοψηφια δεν νοιαζεται για την πνευματικη της εξελιξη.Πραγμα που ειναι εντελως αντιθετο με την κατασταση στην ευρωπη.Ειμαστε 10εκατ και το φαινομενο ειναι τοσο εντονο;Κατι δεν παει καλα πιστευω.
Τωρα το ποσο αστειο ή φυσιολογικο ειναι να μην ξερει καποια τα απολυτως βασικα,πιστευω ειναι προσωπικη απαξιωση.

Στο πρωτο απαντω οτι κατι τετοιο δεν ισχυει σιγουρα, μιας και εχω αγαπησει και εχω εκτιμησει πολλες κοπελες (καλα, ενταξει! Εστω εχω αγαπησει δυο, αλλα ερωτευτηκα πολλες!
) και δεν ισχυριζομαι οτι υφισταται εκ γενετης το "προβλημα" αλλα οτι ειναι κοινωνικο, καθως πολλες συμβιβαζονται με το να ειναι απλα ωραιες ή προτιμουν να ειναι "χαζες" αφου ετσι αρεσουν στους αντρες...και ας το παραδεχτουμε, ειναι πιο ευκολο!!
Το προβλημα ειναι γενετεικο καθως απο κει θα παρουμε την γενετικη εξυπναδα και μετα θα την αναπτυξουμε μεσα στην ζωη μας.
Και εγω εκτιμω απεριοστιστα τις Γυναικες,οσες αξιζουν την εννοια αυτη.

Τωρα αν εσυ "συμβιβαζεσαι" με μια χαζη κοπελα στην ερωτικη σου ζωη,ειναι καθαρα δικη σου επιλογη.Εγω προσωπικα δεν την αφουγκραζομαι καν αυτην την αποψη καθως δεν θελω "χαζη" για να μπορεσω να την ριξω πιο ευκολα.
Προτιμω τις "δυσκολες" που ξερω αν καταφερω να συναψω σχεση ,τοτε πραγματικα θα ειναι αυτο που θελω.

Στο δευτερο, θα πω οτι συμφωνω απολυτα και ειλικρινα προτιμω να μην ισχυει, αλλα με απασχολει παρολα αυτα, γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια των γυναικων που ξερω ειναι ετσι, και γιατι ομολογουμενως το "περιβαλλον" μου δεν αποτελειται απο ατομα που δεν εχουν σπουδασει ή δεν εχουν τις οικονομικες ή κοινωνικες δυνατοτητες να μαθουν παραπανω πραγματα (που για να ειμαι ειλικρινης και παλι δεν θα ηταν δικαιολογια, αλλα απλο ελαφρυντικο) Επομενως, αν ατομα που ειναι νεα, με ευκαιριες να μορφωθουν, που ειναι ηδη στο πανεπιστημιο, δεν εχουν εστω στοιχειωδη μορφωση και ειναι ηδη βολεμενοι..οι υπολοιποι/ες τι κανουν;
Για αυτο το περιβαλλον μιλαω και εγω,καθως οι αποψεις σου και οι διαπιστωσεις σου ειναι σχεδον πανομοιοτυπες με τις δικες μου και τις αναφερεις με ειλικρινια.
Η μονη διαφορα σου με μενα ειναι οτι με νοιαζει τι λενε οι επιστημονες γενικα,και δεν εθελοτυφλω σε καμια ερευνα πανω στο οτιδηποτε,καθως κακα τα ψεματα προσεγγιζει την πραγματικοτητα.
Ποσες ερευνες ιατρικες αμφισβητησες και δεν τις πηρες στα σοβαρα;Δεν νομιζω να θελεις να το ρισκαρεις,οταν πχ λενε να μην τρωτε κοτοπουλα γιατι αυτο και εκεινο...δεν παιζουμε με την ζωη μας,λογικο ειναι.
Απλα την συγκεκριμενη ερευνα αν την υποστηριξεις γινεσαι αυτοματα μισογυνης και θα αντιμετωπισεις την μανια των γυναικων.

Εγω δεν κανω τετοιες διακρισεις καθως η αληθεια ειναι γυμνη και τις περισσοτερες φορες προσβαλλει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Covenant:
Το προβλημα ειναι γενετεικο καθως απο κει θα παρουμε την γενετικη εξυπναδα και μετα θα την αναπτυξουμε μεσα στην ζωη μας.
Και εγω εκτιμω απεριοστιστα τις Γυναικες,οσες αξιζουν την εννοια αυτη.

Τωρα αν εσυ "συμβιβαζεσαι" με μια χαζη κοπελα στην ερωτικη σου ζωη,ειναι καθαρα δικη σου επιλογη.Εγω προσωπικα δεν την αφουγκραζομαι καν αυτην την αποψη καθως δεν θελω "χαζη" για να μπορεσω να την ριξω πιο ευκολα.
Προτιμω τις "δυσκολες" που ξερω αν καταφερω να συναψω σχεση ,τοτε πραγματικα θα ειναι αυτο που θελω.
1ο μάθημα απλής λογικής: Το να υπάρχουν χαζές γυναίκες δεν συνιστά οτι γενετικά οι γυναίκες είναι είναι κατώτερης ευφυίας.
2ο μάθημα απλής λογικής: Όποιος υποστηρίζει οτι οι γυναίκες δεν είναι γενετικά κατώτερης ευφυίας δεν σημαίνει οτι συμβιβάζεται με χαζές γυναίκες.
3ο μάθημα απλής λογικής: Άλλο έξυπνη, άλλο "δύσκολη". Ομοίως, αλλο χαζή, άλλο "εύκολη".

Κάνεις τεράστια λογικά άλματα και καταλήγεις σε άκυρες συνεπαγωγές. Κοίταξε το.

Γενικά κάπου έχεις μπερδέψει τις έννοιες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Covenant

Δραστήριο μέλος

Ο Covenant αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 677 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
Λεω να πρωτοτυπησω και να απαντησω on- topic (οσο γινεται), αφηνοντας στην ακρη τα περι φωτος ή τις ειρωνιες του ενος μελους προς το αλλο...:whistle: ;)
Δεν ηταν ειρωνια,παραθεση της πραγματικοτητας ηταν.

Λοιπον αγαπητε Covenant, πρωτον θα ηθελα να ξαναθυμηθεις το "κυριο" post μου στο θεμα και να μου πεις αν πιστευεις οτι ειναι κολακευτικο προς τις γυναικες (σε σημειο υπερβολης) ή εσκεμμενα μετριοπαθες ή εστω οτι τελος παντων, δεν εκφραζει την πραγματικη μου αποψη. Για να μην σε κουραζω, εννοω αυτο :)

Αν βρεις κατι απο αυτα που αναφερεις, ευχαριστως να το συζητησουμε.
Επειδη λατρευω τον διαλογο,καθησα και σχολιασα τις αποψεις μου,για να τις δεις σε καθαρη συγκριση με τις δικες σου.Ομορφα και καθαρα πραγματα.

Κατα δευτερον, μιλωντας πιο γενικα: Για μενα ειναι προφανες οτι σε ενα φορουμ θα πρεπει να ειμαι πιο ευγενικος, οπως επισης και πιο ξεκαθαρος.
Η ευγενεια πρεπει να ειναι παντου στην ζωη μας,ασχετως αν ειναι τσατ στο μσν ή ενα δημοσιο φορουμ.Δεν βλεπω τον λογο τον πρεπει να εισαι ευγενικος πιο πολυ στο φορουμ.
Οσο για το ξεκαθαρος,συγκεκριμενα εσυ εισαι ξεκαθαρος καθως αναλυεις σωστα την αποψη σου και δεν μας αφηνεις να μαντευουμε.

Ο γραπτος λογος εχει το μειονεκτημα οτι δεν μπορει να εκφρασει με απολυτη ακριβεια τα συναισθηματα ή τη διαθεση μας (οσα smilies και αν βαλουμε) και ετσι οι παρεξηγησεις πολλαπλασιαζονται τοσο σε πληθος οσο και σε ενταση.
O γραπτος λογω σε αντιθεση με αυτα που λες ειναι πολυ ΠΙΟ ξεκαθαρος απο τον προφορικο,καθως αν δεν εχεις κατανοησει κατι μπορεις να ανατρεξεις ξανα και να ξαναδιαβασεις το οτιδηποτε.
Ενω στον προφορικο,μια λαθος διατυπωση να κανεις,μια λαθος χρηση λεξεων,αυτοματως μπορεις να παρεξηγηθεις.Ακομα περισσοτερο αν κανεις πλακα που εκει βλεπεις τα "αμεσα" αποτελεσμα πανω σε καποιον/α,οταν εισαι τετ-α-τετ.

Οσο για τα smileys...oπως γνωριζεις εφευρεθηκαν για να προσθεσουν συναισθηματικη χροια στον γραπτο λογο (λογω του ιντερνετ),αλλα ΜΟΝΟ αν θελεις να εκφραστεις με αστειευομενη ταση.Εγω προσωπικα τα χρησιμοποιω οπου χρειαζεται,καθως τις περισσοτερες φορες σοβαρολογω και δεν αστειευομαι με τις αποψεις αλλων οι τις δικες μου.
Ακομα περισσοτερο οταν αναφερω επιστημονικες αληθειες σε καθε θεμα.

Γιατι οι εφημεριδες,η τηλεοραση,τα βιβλια,τα ενημερωτικα σαιτ και γενικα καθε λογης μερος που μπορεις να επεκτεινεις τις γνωσεις σου δεν χρησιμοποιουν ΠΟΤΕ κανενα smiley;
Για τον απλο λογο οτι ο γραπτος λογος ΔΕΝ χρειαζεται καποιου ειδους σπασιματος του παγου,καθως παραθετουν γεγονοτα και την αληθεια.

Οποιος θελει να παρεξηγησει τον γραπτο λογο το κανει χωρις ενδιασμο και υπαρχουν απειρα παραδειγματα εδω μεσα.


Ποσο μαλλον οταν τα περισσοτερα ατομα ειμαστε αγνωστα μεταξυ μας και δεν ξερουμε το γενικοτερο υφος του καθενος. Πχ στη ζωη μου ειμαι γενικα το "σουργελο" της παρεας, αλλα σε πολυ λιγα posts μου νομιζω εχει φανει αυτο, καθως ακομα δεν "γνωριζω" καλα πολλα παιδια και δεν μπορω να κανω πλακα.
Δεν νομιζω οτι κανω πλακα με αυτα που λεω,απλα πολλα απο αυτα που λεω δεν ειναι αστεια για πολλες και πολλους.
Κιομως ενα μικρο ποσοστο γυναικων εδω μεσα ,ασχετως που λεω πικρες αληθειες για τις περισσοτερες,συμφωνει με τα λεγομενα μου επειδη κρινει τον γυρω τους κοσμο,οπως κανω εγω.
Ανταλλαγη αποψεων λεγεται αυτο για μενα και ειναι οτι πιο επικοδομοιτικο για μενα.Αυτο ειναι η εννοια των φορουμ για μενα,δεν ηρθα για να σπασω πλακα με κανεναν!

Σε αντιθεση με αυτο, στα pm μου με καποια ατομα, ειμαι πολυ πιο ανοιχτος (doo, back me up here! :D ) Ετσι, εκει που στον κολλητο μου μπορει να πω, αν με εκνευρισει καποια στιγμη μια φιλη μου με την περιεργη - για τα ανδρικα δεδομενα - αντιδραση της: "Μα δεν ειναι τελειως χαζη/τρελη" (ακομα και στην κοπελα μου, για καποια χαρακτηριστικα των φιλων της) εδω δεν μπορω να πω το ιδιο, γιατι εφοσον δεν με ξερετε, μπορει να εννοηθει οτι εγω γενικοτερα εχω αυτην την αποψη περι των γυναικων (πραγμα τελειως ψευδες)
Εγω δεν αφηνω να εννοηθει κατι τετοιο,λεω απλα και ξεκαθαρα τι πιστευω.
Δεν αλλαζω τον χαρακτηρα μου και τις αποψεις μου για χαρη ενος φορουμ,εκφραζομαι ελευθερα.
Με λιγα λογια επανερχομαστε σε αυτο που ειπα.
Εξω οι περισσοτεροι αντρες βριζουν ,εστω και στην πλακα,τις γυναικες ενω σε αλλες συνθηκες (φορουμ) φανταζουν τα καλυτερα αρσενικα και πιο εκλεπτισμενα...δεν ειναι λιγο κυκλοθυμικο;;



Περαιτερω, ακομα και αν οντως θεωρουσα οτι οι γυναικες ειναι "τρελες", γιατι να το δηλωσω σε αυτο το θεμα; :worry: Το θεμα εχει τιτλο "Γυναίκες και θετικές επιστήμες" και οχι : "Γυναικες: Τις καταλαβαινει κανεις;" (καλη ιδεα για θεμα btw :P ) ή "Ειναι οντως τρελες οι γυναικες;" :tongue:
Εκανα σχολιο για το τι πιστευουν οι αντρες και φαινεται το αντιθετο απο τα ποστ τους.Δεν ζητησα να τις βρισεις,προς Θεου.
Εχεις δει να βριζω εγω μηπως καμια εδω μεσα;

Τελος, το οτι μπορει η πλειοψηφια των ανδρων στο δρομο να σου απαντουσε οτι οι γυναικες ειναι πιο χαζες, εγω θα το δεχτω -αρχικα χαριν της συζητησης - και θα σου απαντησω οτι επισης, η πλειοψηφια των Ελληνων δεν χρησιμοποιει και ιντερνετ.
Ελληνιδων θελεις να πεις...καθως οι γυναικες δεν γνωριζουν τι θα πει ιντερνετ περα των βασικων...σε πληρη αντιθεση με ολες τις μη-ελληνιδες.
Στο εξωτερικο η γυναικα θεωρει τοσο σημαντικο το ιντερνετ οσο και ενας αντρας,ειναι εργαλειο γνωσης και ενημερωσης.Και χαιρομαι που βλεπω τις κοπελες να βαζουν τα γυαλια στους αντρες οταν αξιοποιουν κατι με ολη την σημασια της λεξεως και δεν το εχουν μονο για ενα msn..ολες οι εργασιες,πτυχιακες και τα συναφη ξεκινουν απο μια καλη ερευνα στο ιντερνετ.
Να ηξερες ποσο χαιρομαι τετοιες Γυναικες...

;) Επομενως, δεν σημαινει οτι η ιδια αναλογια αποψεων που θα δεις σε ενα ελληνικο φορουμ μερικων εκατονταδων χρηστων υπαρχει και στην κοινωνια. Προσωπικα, δεν θεωρω καν οτι γενικοτερα οι αποψεις μου εκφραζουν και την πλειοψηφια των συνομηλικων μου/ φυλου μου, οποτε δεν εχω κανενα προβλημα αν ισχυει αυτο που λες...:|
Ενα φορουμ,το πιστευεις ειτε οχι ειναι μια μικρη κοινωνια καποιον ατομων που δραστηριοποιουνται κοινωνικα μεταξυ τους (βλεπε την συναντηση που εγινε).Επισης το στεκι εχει πολλες γυναικες στους κολπους του,με αποτελεσμα να παρουμε ενα μικρο δειγμα της κοινωνιας μας,οταν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ συνεισφερουν αναλογα.
Οπως ειπα νωριτερα ο καθενας εκφραζει την προσωπικη του αποψη,ειναι παρανοικο να πουμε οτι ολα ειναι ετσι.
Απλα ελαχιστοι ειναι αυτοι και αυτες που εκφραζουν την πραγματικη τους αποψη,αυτο ακριβως εθιξα με το προπροηγουμενο ποστ μου.


EDIT: @ Covenant: Συγγνωμη που δεν σεβαστηκα την επιθυμια σου για επικοινωνια μεσω pm αλλα:

1) Θεωρω οτι εθιξες (sic) και τα δικα μου λεγομενα με το Post σου.
2) Ειπες την αποψη σου για το τι συμβαινει γενικοτερα στην κοινωνια, και θα ηθελα να υπαρχει και δημοσιως καποιος αντιλογος σχετικα με αυτο. :-)
Τουλαχιστον χαιρομαι που απαντησες σωστοτατα με την αποψη σου τεκμιριωμενα και οχι με μια προταση-επιθεση.
Οταν υπαρχει τετοιος διαλογος,τοτε εγω ειμαι ο πρωτος που θα λαβω μερος με ολη μου την χαρα :)


ΥΓ.Michelle,ακομα περιμενω να "δημιουργησεις" την δυνατοτητα υπολογισμου του μεσου ορου των γραμματων/ποστ :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Ok εμείς οι ελληνίδες είμαστε χαζές, τεχνοφοβικές, κομπλεξικές και υποκρίτριες.
Εντάξει τώρα? :rolleyes:
Αααχ, ώρες ώρες θα ήθελα να μην ήμουν admin για να μιλάω πιο ελευθερα... :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Προφανώς(;;) το "μάθημα απλής λογικής #" ήταν χιούμορ.
Απο τη στιγμή που όπως φαίνεται δεν το έπιασες ή το παρερμήνευσες, αντικατέστησε το "μάθημα απλής λογικής #" με σκέτο "#." και απάντα σε αυτό (αν έχεις κάτι να απαντήσεις, αν και τώρα που το σκέφτομαι, αν είχες κάποιο αντεπιχείρημα θα το είχες παραθέσει ήδη μαζί με τα εξοργισμένα σχόλια. :whistle: )

btw το να κρατήσω μια ουδέτερη στάση λόγω θέσης το καταλαβαίνω. Λόγω φύλου όμως γιατί? :wacko:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Covenant

Δραστήριο μέλος

Ο Covenant αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 677 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Covenant:
Ανταλλαγη αποψεων λεγεται αυτο για μενα και ειναι οτι πιο επικοδομοιτικο για μενα.Αυτο ειναι η εννοια των φορουμ για μενα,δεν ηρθα για να σπασω πλακα με κανεναν!
Αρχική Δημοσίευση από Ιnsomnia:
Ποσο μαλλον οταν τα περισσοτερα ατομα ειμαστε αγνωστα μεταξυ μας και δεν ξερουμε το γενικοτερο υφος του καθενος. Πχ στη ζωη μου ειμαι γενικα το "σουργελο" της παρεας, αλλα σε πολυ λιγα posts μου νομιζω εχει φανει αυτο, καθως ακομα δεν "γνωριζω" καλα πολλα παιδια και δεν μπορω να κανω πλακα.
Αρχική Δημοσίευση από Μichelle:
Απο τη στιγμή που όπως φαίνεται δεν το έπιασες
Πιστευω οτι ηταν αρκετο να μεινει μονο το "παρερμηνευσες"....αλλα συνεχιζεις ακαθεκτη την σταση σου...


Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
btw το να κρατήσω μια ουδέτερη στάση λόγω θέσης το καταλαβαίνω. Λόγω φύλου όμως γιατί?
Αρχική Δημοσίευση από Covenant:
Αντι να κρατουσες μια ουδετερη σταση λογω φυλου και θεσης,συνεχεια την χρησιμοποιεις (ιδιως εναντιον μου) με μονο σκοπο να μου την πεις.Δηλάδη ο Πανος γιατι δεν αρχιζει να την λεει σε καθε γυναικα εδω μεσα σε μια αντιθετη αποψη με τα πιστευω του;
Aν δεν κανω λαθος εσυ εισαι πρωτη που υπερασπιζεις την ισοτητα.Το να την λες σε αντρες για τις αποψεις τους για τις γυναικες,αυτοματως αντιμετωπιζεις ρατσιστικα το τι πιστευει ο αλλος,επειδη "θιγει" τις κατακαημενες γυναικες.
Να την λες οπου ενας χρηστης βριζει τον αλλον προσωπικα και δεν ακολουθε τους κανονες του φορουμ,οχι επειδη εχω αποψη για τις γυναικες....ελεος!!

Δεν χρειαζεται να αναλωθω αλλο,οτι ειχα να πω για να γινω ξεκαθαρος το ειπα.Δεν χρειαζεται να αναμασαμε οτι αναφεραμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Mα και γυναίκα να ήσουν αν είχες αυτές τις απόψεις τα ίδια ακριβώς θα σου έλεγα!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Έβγαλα κάποια off-topic τα όποια θα τα βρείτε εδώ
Επίσης Covenant θέλω να σου ξαναθυμίσω λίγο την υπογραφή της michelle, εύχομαι να μου το επιτρέπεις
Disclaimer: Kάθε μου post εκφράζει εμένα και μόνο εμένα και όχι ολόκληρο το e-steki.

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω όλους να ηρεμίσουν ώστε να μην χρειαστεί εφαρμοστούν οι όροι χρήσης :)

Ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Έβγαλα κάποια off-topic τα όποια θα τα βρείτε εδώ
Επίσης Covenant θέλω να σου ξαναθυμίσω λίγο την υπογραφή της michelle, εύχομαι να μου το επιτρέπεις


Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω όλους να ηρεμίσουν ώστε να μην χρειαστεί εφαρμοστούν οι όροι χρήσης :)

Ευχαριστώ.
Nι, θα ηρεμήσουμε, αλήθεια! :kissing:
Ησύχασε τώρα, νι? :console:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nessa NetMonster

Δραστήριο μέλος

Η Nessa NetMonster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 400 μηνύματα.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Covenant και ο κάθε Covenant θα συνεχίσει να πιστεύει ότι η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας εθελοτυφλεί ενώ τα 2 άτομα που έκαναν αυτήν την έρευνα λένε την αλήθεια... ακόμα και αφού απέδειξα ότι οι "έρευνές" τους έχουν πάντα σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και χρηματοδοτούνται από πολιτικά σχήματα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
O κάθε άνθρωπος Νέσσα, πιστευει και πιάνεται απο αυτά που τον συμφέρουν :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

drunk

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γκίκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 318 μηνύματα.
Α όχι. Δε θα σχολιάσω μέρες που είναι.Καλές γιορτές.Με το νέο έτος πάλι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

evangelia

Νεοφερμένος

Η evangelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Ρε παιδια και κατι ακομα...μην εξακολουθειτε να χρησιμοποιείτε το επιχειρημα οτι οι τεχνικες σχολες ανδροκρατουνται γιατι αυτο εχει ξεκινησει εδω και πολυ καιρό να ανατρεφεται..στο τμημα πολιτικών μηχανικών θεσσαλονίκης τα ποσοστα ειναι 50-50 με πρώτη στη γενια μου μια κοπέλα.Το ερώτημα είναι , εστω ότι κάνω δεκτό ότι για κάποιο λόγο, κοινωνικό βιολογικό το ένα φύλλο αποδίδει καλύτερα σε κάποιο επιστημ.πεδίο καί το άλλο σε κάποιο άλλο...π.χ έχω ακούσει ότι η νομική σχολή γυναικοκρατείται(ποσοστα της ταξης του 80%,για διαφορους λόγους, δεν τους εξετάζω..).Μπορειται να διαννοηθείτε τη συνεπάγεται αυτή η ανισόρροπη εκπροσώπιση των δύο φύλων στις δικαστικές αίθουσες?δεν υποννοώ σε καμια περίπτωση ότι θα υπάρξουν αδικίες κατά των ανδρών απλά υποθετω ότι χάνεται η ανδρίκη οπτική που θα συνεισεφερε στον πλουραλισμό εντος δικαστικών αιθουσών.Μάλιστα για αυτό άκουσα πρόσφατα ότι θα προταθεί η ισχύς της ανδρικής ποσόστωσης!Τι λέτε για αυτο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Κι εγώ θυμάμαι όταν είχα μπει στους ΗΜΜΥ ΑΠΘ κοπέλα ήταν που είχε περάσει πρώτη... Και η δεύτερη κοπέλα ήταν...

ΥΓ: Καλωσόρισες evangelia! Είσαι τυχερή που σου αρέσει αυτή η επιστήμη, έχει πολλές δυνατότητες :) Εμένα είναι και οι 2 γονείς μου συνάδελφοι σου, αλλά δυστυχώς δεν με τράβηξε ποτέ σαν δουλειά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

evangelia

Νεοφερμένος

Η evangelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Το ερώτημα ειναι:παρεμβαίνουμε για να αποκαταστήσουμε μια ισορροπία εκπρόσώπησης φύλλων σε διάφορους τομείς ή επιτρέπουμε την "φυσική επιλογη"(όπως μαθαιναμε στο σχολειο..) δηλαδή ας επικρατήσει ο αξιότερος ανεξαρτήτως φύλλου?Και αν επιτρέψουμε αυτό το δεύτερο, θα υπήρχε π.χ. λόγως ύπαρξης γυναικείου πρωταθλητισμου?αφου η βιολογία θα ευνοουσε τους άνδρες!Είναι μη αξιοκρατική η ποσόστωση?π.χ.η υποχρεωτική περίληψη γυναικών στα ψηφοδέλτια έχει κανένα νόημα?κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστει οτι έτσι υποχρεούται να αποκλείσει την ουσιαστική συμμετοχή ενός ενεργού άνδρα για να εισαχθει μια γυναικα που μπορει να είναι αδιαφορη προς την πολιτικη, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθει ονόμος...αυτό που θέλω να πώ είναι ότι το ψάρι (όπως παντα)βρωμάει από το κεφάλι..δεν μπορεις εκ των υστερων να λειτουργεις κατασταλτικα(ποσόστωση)..πρέπει η ισότητα να εμπεδοθει στην Ελλάδα επιτέλους.Πρεπει διαπαιδαγωγηθούν πρώτα απόλα οι ίδιες οι γυναίκες να πιστέψουν σ αυτη.Αισθάνομαι πολύ μεγάλη θλίψη όταν ακούω απαξιωτικά λογια για το φύλο μου απο το ίδιο το φύλλο μου..τι να πώ είναι κάτι που με αγγίζει πολύ προσωπικα..περιμένω σχόλια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

evangelia

Νεοφερμένος

Η evangelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
καλησπερα michelle. Μπορω να πώ ότι έχω διαβάσει αρκετά post σου και μου έισαι πολυ συμπαθης..καλως σας βρηκα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top