Δύσκολες ώρες για τον όμιλο Altec

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Το θρίλερ για την Altec ξεκίνησε την παρασκευή, 22/8/2008, όταν ο ΟΤE προχώρησε σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρεία Altec Telecoms λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Altec Telecoms να ενημερώσει τους πελάτες της ότι δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει και για αυτό να χρησιμοποιούν το πρόθεμα 1777, δηλαδή να χρησιμοποιούν το δίκτυο του ΟΤΕ για της τηλεφωνικές κλήσεις.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο τύπου του ΟΤΕ αλλά και η απάντηση του Ομίλου Altec
Αρχική Δημοσίευση από ΟΤΕ :
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρεία Altec Telecoms λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ΟΤΕ και αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις συμβατικές της οικονομικές υποχρεώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα η ίδια εισέπραττε κανονικά τους λογαριασμούς των πελατών της.

Ο ΟΤΕ εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με την εταιρεία Altec Telecoms για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς η τελευταία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο ΟΤΕ κάλεσε επανειλημμένα την εταιρεία Altec Telecoms για την αποπληρωμή των αναγνωρισμένων από την ίδια οφειλών της, δηλώνοντάς της συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προέβαινε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στη διακοπή των υπηρεσιών του που της παρέχει. Επιπλέον, είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις ενέργειές του αυτές και την αρμόδια για την εποπτεία της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς Ρυθμιστική Αρχή, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).

Οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις. Εξάλλου, όλοι οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις και μέσω οποιουδήποτε άλλου αδειοδοτημένου παρόχου επιθυμούν, προσθέτοντας πριν από τον αριθμό που θέλουν να καλέσουν τον τετραψήφιο κωδικό επιλογής που αντιστοιχεί στον κάθε πάροχο, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ.

Στόχος του ΟΤΕ είναι η διασφάλιση της οικονομικής του σταθερότητας από πρακτικές εταιρειών, που θεωρούν ότι ο ΟΤΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεπικοινωνιακή τράπεζα, ενώ στις ίδιες επιτρέπεται να προβαίνουν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι ενέργειες αυτές θα επαναληφθούν όσες φορές είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων του ΟΤΕ και των μετόχων του.

Αρχική Δημοσίευση από Altec:
Σήμερα (Παρασκευή 22/08/2008) ο Ο.Τ.Ε., κορυφώνοντας μία άκρως αθέμιτη συμπεριφορά, προέβη παράνομα και κατά κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην μονομερή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης της θυγατρικής μας εταιρείας "AltecTelecoms Α.Ε.".

Την συμπεριφορά του αυτή επιχειρεί να την αιτιολογήσει με μία ανακοίνωση, η οποία δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα και αποτελεί στερεότυπο που δεν έχει σχέση με την εταιρεία μας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την εικόνα, που ο Ο.Τ.Ε. σκοπίμως επιχειρεί να δημιουργήσει.

Τα πραγματικά γεγονότα και οι συναλλακτικές πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά και πολύ περισσότερο την διακοπή των κυκλωμάτων μας. Το γεγονός αυτό θα αποδειχθεί πολλαπλώς από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και των αρμόδιων Διοικητικών Αρχών. Απλώς ο Ο.Τ.Ε. μπορεί εκ της θέσεώς του να εφαρμόσει το "δίκαιο" της δικής του σκοπιμότητας, μονομερώς και προκαταβολικώς.

Από πολλών ετών, αρχής γενομένης από το έτος 2000, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στα συστήματα τιμολόγησης του Ο.Τ.Ε. σχετικά με αυθαίρετες και ανύπαρκτες χρεώσεις του προς την θυγατρική μας εταιρεία. Σε πολλές περιπτώσεις, για χρεώσεις σημαντικού μάλιστα ύψους, έχει και ο ίδιος ο Ο.Τ.Ε. εγγράφως αποδεχθεί (βέβαια πάντοτε εκ των υστέρων) ότι αυτές οφείλονται σε σφάλματά του. Για να γίνει δε περισσότερο κατανοητό αυτό που ο Ο.Τ.Ε. εννοεί ως μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, αρκεί η ενδεικτική αναφορά σε έγγραφό του που αποδέχεται ως αβάσιμες τις συνολικές χρεώσεις τόκων ύψους σχεδόν 1,3 εκ. Ευρώ επί οφειλής μόλις 700.000 Ευρώ.

Το γεγονός τούτο αποτέλεσε την αιτία να υφίσταται σχεδόν μόνιμη ασυμφωνία μεταξύ των λογιστηρίων των δύο εταιρειών σε σχέση με το ακριβές ποσό των οφειλομένων. Το ποσόν της "ασυμφωνίας" κατά το περσινό καλοκαίρι ξεπερνούσε τα 15 εκ. Ευρώ. Με διαπραγματεύσεις, που έγιναν υπό παρόμοιες συνθήκες εξαναγκαστικής πίεσης, η θυγατρική μας εταιρεία αποδέχθηκε να καταβάλει με ρύθμιση ποσό ύψους 8,5 εκ. Ευρώ, αλλά υπό την προϋπόθεση, η οποία περιλήφθηκε και στην σχετική γραπτή συμφωνία, ότι οι υπόλοιπες ανύπαρκτες χρεώσεις θα εξετασθούν από όργανα του Ο.Τ.Ε. μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, προκειμένου να απαλειφθούν.

Και η περσινή αυτή συμφωνία έγινε κάτω από το εξαναγκαστικό κλίμα ότι, εάν δεν δεχθούμε την ρύθμιση, ο Ο.Τ.Ε. θα προχωρήσει σε διακοπή των κυκλωμάτων μας. Υπό την πίεση αυτή η θυγατρική μας εταιρεία υπέγραψε την συμφωνία και από πέρσι των Οκτώβριο άρχισε, πέραν των τρεχουσών υποχρεώσεών της, να εξυπηρετεί με συνέπεια και την ως άνω ρύθμιση.

Κατά την διάρκεια του περασμένου Ιουλίου η εταιρεία μας αντιμετώπισε ορισμένες πρόσκαιρες ταμειακές δυσχέρειες λόγω αυξημένων επενδύσεων, οι οποίες εντούτοις επιβαρύνονταν από την πιο πάνω κατάσταση, και έτσι ζήτησε από τον Ο.Τ.Ε. μία εύλογη διευθέτηση. Ο Ο.Τ.Ε. όμως, ο οποίος είναι προμηθευτής αλλά και ανταγωνιστής μας, αντί να προσέλθει σε συζητήσεις για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας, απαίτησε την σφράγιση αξιογράφων που η θυγατρική μας του είχε παραδώσει εις εγγύηση και ζήτησε την κατάπτωση των εγγυητικών μας επιστολών. Και τούτο, όχι μόνον έχοντας επίγνωση, αλλά επιδιώκοντας την επιδείνωση των σχέσεων της εταιρείας και του Ομίλου μας με το τραπεζικό σύστημα.

Μετά από διαμεσολαβητική προσπάθεια των πιστωτριών μας Τραπεζών, ο Ο.Τ.Ε., και στην διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες, αντί για την επιδίωξη μιας λογικής διευθέτησης, που συνηθίζεται στην αγορά, κλιμάκωνε συνεχώς τις απαιτήσεις του για τον τρόπο αποπληρωμής, με σκοπό το απόλυτο αδιέξοδο. Μάλιστα για να μεγεθύνει τον ύψος των οφειλών της θυγατρικής μας προσέθετε στις δήθεν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του και τις αμφισβητούμενες χρεώσεις και τις ρυθμισθείσες οφειλές.

Μετά από αυτά, ακόμη και η Τράπεζα, που είχε αναλάβει τον άτυπο συντονισμό της προσπάθειας, εκδήλωσε εγγράφως αδυναμία να προσφέρει οποιαδήποτε συμβιβαστική ή διαμεσολαβητική συνδρομή. Έτσι, η εταιρεία μας, σε συνεννόηση με τις πιστώτριες Τράπεζες, κατέθεσε προχθές, Πέμπτη, πρόταση στον Ο.Τ.Ε. για την καταβολή, σε μετρητά και εγγυητικές επιστολές, ποσού ύψους 10,2 εκ. Ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των ληξιπροθέσμων απαιτήσεών του.

Σε απάντηση της πρότασης αυτής ο Ο.Τ.Ε. το απόγευμα της ίδιας μέρας αποδέχθηκε μεν την πρότασή μας, έθεσε όμως έναν εντελώς απαράδεκτο όρο, ο οποίος ήταν εξαρχής ανέφικτος: να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή μέχρι την 1:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το ως άνω "τελεσίγραφο" του O.T.E. αποτελούσε, ως απεδείχθη, μία εντελώς προσχηματική αποδοχή της πρότασής μας, καθόσον οι διοικητικοί παράγοντες και τα στελέχη του γνωρίζουν πως είναι πρακτικώς αδύνατο (για οποιαδήποτε τραπεζική διαδικασία) να ολοκληρωθούν σε ελάχιστες ώρες χορηγήσεις που υπερβαίνουν τα 10 εκ. Ευρώ και μάλιστα εν μέσω Αυγούστου.

Συνάγεται λοιπόν αβίαστα ότι η παράνομη διακοπή των κυκλωμάτων μας εντάσσεται σε μία προσπάθεια αφενός εξόντωσης της θυγατρικής μας εταιρείας και εξαφάνισής της από το ανταγωνιστικό πεδίο των τηλεπικοινωνιών με αθέμιτες μεθόδους και αφετέρου αλίευσης της πελατειακής της βάσης ιδίως μάλιστα σε κρίσιμα τηλεπικοινωνιακά συστήματα του Δημοσίου. Την ίδια στιγμή όμως ο Ο.Τ.Ε. δεν υπολόγισε ούτε τους 300 εργαζόμενους της εταιρείας και τους 1.400 εργαζόμενους του Ομίλου ούτε τους 35.000 μετόχους μας.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες του Ο.Τ.Ε. λίγα μόλις 24ωρα πριν από την ίδια την εξόφλησή του, μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει ανεπανόρθωτα την φήμη της θυγατρικής μας εταιρείας και να βλάψει τους πελάτες της. Ο Ο.Τ.Ε. εν τέλει επιχειρεί να αποτρέψει οποιαδήποτε δυνατότητα της εταιρείας μας να αποπληρώσει τα οφειλόμενα, ενώ ακυρώνει κάθε προσπάθεια να εξοφληθεί και ο ίδιος.

Για την παράνομη αυτή συμπεριφορά του Ο.Τ.Ε. η θυγατρική μας εταιρεία πρόκειται να προσφύγει για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων της στις αρμόδιες Αρχές και στα αρμόδια εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, όχι μόνον για την εξασφάλιση της δραστηριότητάς της, αλλά και για την αποκατάσταση της σοβαρότατης εμπορικής και ιδίως επιχειρηματικής ζημίας, που παρανόμως υπέστη.

Ωστόσο, οι εσκεμμένες και εκδικητικές αυτές πρακτικές του Ο.Τ.Ε., πέραν του ότι είναι προδήλως παράνομες, βλάπτουν ευθέως τον ανταγωνισμό, αλλά πολύ περισσότερο βλάπτουν και τους ίδιους τους μετόχους του Ο.Τ.Ε. και κυρίως το ελληνικό Δημόσιο.

Σήμερα, Δευτέρα 25/8, ο όμιλος Altec ζήτησε από το ΧΑΑ την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου έτσι ώστε να προστατεύσει τους 35χιλιάδες μετόχους και συγχρόνως να έχει τον χρόνο να οδηγήσει την υπόθεση στην Δικαστική οδό. Ωστόσο η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είπε ότι «έπειτα από την ανακοίνωση της Altec το επενδυτικό κοινό είναι πλήρως ενημερωμένο όσον αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις και δεν συντρέχει λόγος αναστολής της διαπραγμάτευσης των δυο μετοχών». Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή την συνεδρίασης η πτώση άγγιξε ακόμη και τα 28%, ενώ αυτή την στιγμή φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στο ... 23%.

Άραγε πως θα τελειώσει η υπόθεση αυτή; Θα έχει την κατάληψη της Lannet, δηλαδή θα οδηγηθούμε ακόμη πιο κοντά στο ολιγοπώλιο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Ουφ.. ελπιζω να μη κλεισουν τωρα που ετοιμαζομαι να τους κανω καταγγελία στην ΕΕΤΤ! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,869 μηνύματα.
Το δελτίο του ΟΤΕ είναι στην ουσία ένα template που χρησιμοποιεί κάθε φορά που κατεβάζει διακόπτες σε κάποια εταιρία.

Όσο για την Altec, μυρίζομαι περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων Δ.Σ. - Μετόχων... Βγάζεις την ανακοίνωση πρίν αναστείλεις τις μετοχές, για να προστατέψεις πρώτα την πελατειακή σου βάση, και τα μεγέθη που θα παρουσιάσεις στα αποτελέσματα, θυσιάζοντας όμως τα συμφέροντα των μετόχων.

Και στην τελική, τι πάει να πεί "εμείς σαν Άλτεκ θέλαμε να πληρώσουμε και ο ΟΤΕ μας εμπόδιζε"; Όποιος θέλει να πληρώσει βρίσκει τρόπο...

Γενικά η κατάσταση είναι μπαμ καπίτο με δαύτους, γιατί ούτε η Άλτεκ είναι με Παναγίες στα κεφάλια της, ούτε και ο ΟΤΕ (ο οποίος κάνει κάτι τέτοια "λογιστικά λαθάκια" όταν βρίσκεται μια Άλτεκ στην αγορά να προσφέρει μια υπηρεσία στο δίκτυό του, φθηνότερα κι απ' τον ίδιο.:whistle: )

Τα λογιστικά "λαθάκια" του ΟΤΕ αποτελούν λουκούμι στις διαλέξεις πανεπιστημιακών σχολών ανώτατου επιπέδου. Ούκ ολίγες φορές κόντεψα να πέσω απ' την καρέκλα μου με αυτά που ακούω και βλέπω για τον αγαπημένο μας Οργανισμό.:|
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ο οποίος κάνει κάτι τέτοια "λογιστικά λαθάκια"

Αρκετά ήπιος ο χαρακτηρισμός σου, εμφανές βέβαια ότι ειρωνεύεσαι, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους τα λογιστικά λαθάκια είναι επι της ουσίας παρόνομες και καταχρηστικές χρεώσεις.
Το ύψος στην διαφορά οφειλής που ισχυρίζεται η Altec με τον καταλογισμό απο τον ΟΤΕ δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης.
Μακάρι η τακτική που πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται στις τράπεζες να ίσχυε και για τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Eπιπλέον ο ανέφικτος όρος περί καταβολής χρεών ως τη μία το μεσημέρι απο πλευράς ΟΤΕ φανερώνει τις προθέσεις του όχι να εξωφληθεί αλλά να οδηγήσει σε αδιέξοδο την Altec.

Ο χαρακτηρισμός "αθέμιτος ανταγωνισμός" (άραγε γιατί?επειδή τα δίκτυα εναλλακτικής τηλεφωνίας έμαθαν στον καταναλωτή πόσο πραγματικά κοστίζει μια τηλεφωνική μονάδα) μόνο γελοίος φαντάζει αν αναλογιστεί κανείς απο ποιους ειπώθηκε και τις κατα πάγια τακτική πρακτικές τους.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, κατά την κρίση μου, έπρεπε να επιτράψει την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Altec και της Microland, όχι γιατί επιβάλλεται νομοθετικά αλλά γιατί στο εμπόριο (και κατ επέκταση στην οικονομία) υπάρχει και ο άγραφος κανόνας "καλή την πίστη" και όφειλε να προστατέψει τους μετόχους πρωτίστως κι όχι την εταιρεία απο την προβλεπόμενη βουτιά που ακολούθησε (σε μια μετοχή που σημειωτέον το καλοκαίρι του 2004 άγγιζε τα 4,10). Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους κυρίους που απαρτίζουν την επιτροπή εδώ δεν ίδρωσε το αυτάκι τους το 1999 που παρέλυε η χώρα θα ιδρώσει τώρα για 35.000 ψωρομετόχους.

Με αφορμή αυτό εύχομαι οι υπεύθυνοι να έδειχναν την ίδια ευθιξία και την τήρηση του νόμου κατά γράμμα κι όταν πρόκειται για ιδιώτες (πχ. τυχαίο, όσους θα απολυθούν οσωνούπω απο τον όμιλο ΟΤΕ) που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Αυτά τα λίγα, είναι και μεσημέρι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Η αναστολη της διαπραγματευσης μετοχών Άλτεκ Μικρολαντ, έγινε για να μήν βουτήξουν κάθετα. Στην αγορά είναι γνωστό οτι τόσο η μια οσο και η άλλη έχουν την χειρότερη φήμη μεγαλοαεριτζήδων εδώ και χρόνια. Άλλωστε αυτό φαίνεται και απο το ότι πουλούσαν υπηρεσίες πιο φθηνά απο όσο τις αγόραζαν !

Πως το έκαναν; Όχι με μαγικά όπως φαίνεται, αλλά μή πληρώνοντας. Κάπου όμως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη. Θα είναι καλο παράδειγμα για την ελληνική αγορά να φουντάρει όλως διόλου ο όμιλος Αλτεκ, ώστε να τρομοκρατηθούν και αρκετοί άλλοι που πλουτίζουν, σαν μόνιμη πρακτική, με τον κόπο και τις υπηρεσίες άλλων, τις οποίες πάλι μονίμως δεν πληρώνουνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
@Κλέφτρα,

Στην Ελλάδα θεωρώ ότι έχει παραγίνει το θέμα με την προστασία των μικρομετόχων, δεν καταλαβαίνω γιατί ένας Άνθρωπος που έχει αποφασίζει να επενδύσει σε μια αρένα όπως αυτή του ΧΑ χρειάζεται να αλλάξουν οι κανόνες της Αγοράς για να νιώσει ... προστασία. Το θεωρώ γελοίο να ζητάμε και στο ΧΑ την βοήθεια του κράτος, προσωπικά μου ακούγετε σαν πίνακας του Dali. Στον ΧΑ έχεις μόνο το μυαλό σου, τα μάτια σου, το πληκτρολόγιο και αν είσαι τυχερός κάποιον έμπειρο σύμβολο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάμε και συζητάμε την μη απεικόνιση ενός λάθους μιας εταιρίας στην πορεία μιας μετοχής της; Και για εμένα είναι τεράστιο λάθος επειδή: (1) Όταν πουλάς κάτω του κόστους είναι απαράδεκτο να μην καταφέρεις να αποκτήσεις ένα σωστό πελατολόγιο, (2) οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, δεν είναι εφικτό ένας όμιλος με κέρδη 2εκ (20εκ τα εξαιρέσουμε την Altec Telecoms AE) να μην μπορεί να πληρώσει το ΚΥΡΙΟ έξοδο μιας θυγατρικής του.

Η αναστολη της διαπραγματευσης μετοχών Άλτεκ Μικρολαντ, έγινε για να μήν βουτήξουν κάθετα.
  1. Δεν έγινε καμία αναστολή :P
  2. Είχαμε βουτιά κάθετη. :P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Στην Ελλάδα θεωρώ ότι έχει παραγίνει το θέμα με την προστασία των μικρομετόχων, δεν καταλαβαίνω γιατί ένας Άνθρωπος που έχει αποφασίζει να επενδύσει σε μια αρένα όπως αυτή του ΧΑ χρειάζεται να αλλάξουν οι κανόνες της Αγοράς για να νιώσει ... προστασία. Το θεωρώ γελοίο να ζητάμε και στο ΧΑ την βοήθεια του κράτος, προσωπικά μου ακούγετε σαν πίνακας του Dali.

Δλδ κατά την γνώμη σου θα έπρεπε να αφήνονται έρμαια(οι μικροί μέτοχοι) στα χέρια και τις προθέσεις των μεγαλομετόχων που αυτοί ουσιαστικά ρυθμίζουν τους νόμους της αγοράς και της ζήτησης?
Επίσης οι λέξεις αρένα και επενδύω δεν νομίζεις πως έρχονται σε ευθεία αντίθεση.
Αν το ΧΑ είναι πραγματικά επένδυση τότε όπως όλες οι επενδύσεις οφείλει να διέπεται απο νόμους και κανόνες για την προστασία των επενδυτών είτε μικρών είτε μεγάλων.
Ο ρόλος της Επ.Κεφ. είναι ακριβώς η διαφάνεια και η προστασία των επενδυτών.
Μην ξεχνάς (δεν ξέρω βέβαια κι αν λόγω ηλικίας θυμάσαι) πως το ίδιο το κράτος φρόντισε να ωθήσει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με διαρροή πληροφοριών τους επενδυτές το 1999.

Στον ΧΑ έχεις μόνο το μυαλό σου, τα μάτια σου, το πληκτρολόγιο και αν είσαι τυχερός κάποιον έμπειρο σύμβολο.
Στο ΧΑ κινείσαι σύμφωνα με πληροφορίες, είτε αυτές σου δίνονται απο αναλυτές είτε αυτές τις επεξεργάζεσαι μόνος σου.Η ερώτηση είναι ποιος διοχετεύει τις πληροφορίες?


(2) οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, δεν είναι εφικτό ένας όμιλος με κέρδη 2εκ (20εκ τα εξαιρέσουμε την Altec Telecoms AE) να μην μπορεί να πληρώσει το ΚΥΡΙΟ έξοδο μιας θυγατρικής του.

Αυτό κάπου το έχασα στην διατύπωση, επαναλαμβάνεις πλιζ.


Υ.Γ.Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει πρόθεση κόντρας κλπ, απλά θεωρώ ενδιαφέρουσα μια συζήτηση επί του θέματος, ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ στο κείμενο μου χαμογελαστά σμάιλ για να δείξω τις προθέσεις μου είναι πως τα θεωρώ εντελώς παράταιρα με το θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
@Κλέφτρα,

Καταρχάς και εγώ χωρίς διάθεση κόντρας γράφω.

Λοιπόν, δεν θέλω να μπούμε σε κάποιο VS μεταξύ μεγαλομετόχους και μικρομετόχους. Εγώ πιο πάνω μίλησα ότι η προστασία για τα τα λάθη των μικρομετόχων είναι too much. Και το θέμα Altec και ΟΤΕ δεν έχει σχέση με αυτό, ή εκτός ο Αθανασούλης έστησε το όλο σκηνικό κάτι που είναι αδύνατον επειδή μου ακούγετε χαζό.

Στο ΧΑ κινείσαι σύμφωνα με πληροφορίες, είτε αυτές σου δίνονται απο αναλυτές είτε αυτές τις επεξεργάζεσαι μόνος σου.Η ερώτηση είναι ποιος διοχετεύει τις πληροφορίες?
Όλοι μπορούν να διοχετεύσουν πληροφορίες, ακόμη εγώ και εσύ. Ρόλος τους επενδυτή είναι να μάθει να ξεχωρίζει τι είναι σωστό και τι όχι.

Μην ξεχνάς (δεν ξέρω βέβαια κι αν λόγω ηλικίας θυμάσαι) πως το ίδιο το κράτος φρόντισε να ωθήσει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με διαρροή πληροφοριών τους επενδυτές το 1999.
Αναφέρεσαι στην παρότρυνση, του τότε υπουργού, στους πολίτες;

(Δεν τα θυμάμαι και πολλά, αλλά έχω διαβάσει κάποια πράγματα)

-------------------------

Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στο θέμα:
  1. Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Altec για έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης που διέκοψε ο ΟΤΕ την περασμένη Παρασκευή.
  2. ΟΤΕ: Τι διευκρινίζει για προσωρινή διακοπή κυκλωμάτων προς την Altec Telecoms
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Μερικά νέα:
Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι αναζητά αγοραστή ο όμιλος για την Altec Telecoms. Μάλιστα δεν πλήρωσε το 250.000 στον ΟΤΕ που επέβαλε η ΕΕΤΤ για αρχή.

Επίσης αυτή την στιγμή εξυπηρετείτε κυρίως από το δίκτυο της Forthnet (αυτό δεν το έχω επιβεβαίωση)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Επίσης όποιος έχει Αλτεκ και παίρνει σταθερό τηλέφωνο και δεν βγάζει γραμμή, να καλεί βάζοντας μπροστά το 1777, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Εγώ έχω μόνο i-call και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Όσο αντέξει θα το κρατήσω... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Α και μένα το ιντερνετ είναι μια χαρά. Το σταθερό μου κάνει μόνο κόλπα, αλλά το κατάφερα κι αυτό :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Την τετάρτη επειδή η τιμή της μετοχή διαμορφώθηκε κάτω τον 30λεπτών με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από τους FTSE/X.A δείκτες (Στους δείκτες "Γενικός Δείκτης Τιμών" και "Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών" αντικαταστάθηκε από την "Ιχθυοτροφεία Σελοντα Α.Ε.Γ.Ε" με στάθμιση 100% ενώ στους υπόλοιπους απλά αφαιρέθηκε) . και από τον Eurobank Private Sector 50.

Άραγε αυτή η κίνηση προοικονομεί το τέλος της Altec; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Ένα θετικό νέο έρχεται να αναστρέψει , μάλλον, το σκηνικό.

Η Altec βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις για την χορήγηση ?18εκ.

Περισσότερα:
https://www.capital.gr/news.asp?Details=577963
https://www.capital.gr/news.asp?Details=579068
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Είπαμε,μακάρι να φουντάρει, θα καθαρισει ο τόπος. Στήνουν τωρα εικονική άνοδο της μετοχής τους, που δεν ήταν και τοσο δύσκολη μετά τη βουτιά, μήπως και παρου ετσι, με τα ψέματα όπως πάντα, τα 18 εκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Δεν νομίζω να είναι ψέμματα, δλδ ότι βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις. Πόσο μάλλον από την στιγμή που αναφαίνονται και ονόματα. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο όμιλος Altec θα είχε κέρδη 20εκ το προηγούμενο ισολογισμό αν δεν υπήρχε η Altec Telecoms. Αρά δεν είναι απίθανο κάποιες τράπεζες να δεχτούν καποία τέτοια συνεργασία.

Οκ, μπορεί ο Αθανασούλης να έχει πέσει στην εκτίμηση για ακόμη μια φορά μετά από το 2003, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι επιρρεάζει κάτι περισσότερο από τους πιθανούς στόχους που είχε θέσει η UBS πριν κανένα 6 μήνο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Φαίνεται ότι ένας μήνας για την Altec ήταν αρκετός για ξεπεράσει τις δυσκολίες, ακόμη και η τιμή της μετοχής μοιάζει να δείχνει κάτι τέτοιο.

Αρχική Δημοσίευση από capital.gr:
Αίτηση για την έναρξη διαδικασίας συνδιαλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 99 του Ν.3588/2007, για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και των πιστωτών της με σκοπό τη σταδιακή άρση των οικονομικών δυσκολιών της, την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της, την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την εν γένει συνέχιση της λειτουργίας της κατέθεσε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στο Πρωτομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Altec Telecoms.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ολοκληρώθηκε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των τριών βασικών πιστωτριών τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς) και της Altec για τη χρηματοδότησή της.

Οπως αναφερόταν στην επίσημη ανακοίνωση " η Altec θα λάβει άμεσα το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Για την επίτευξη της συμφωνίας δόθηκε προσωπική εγγύηση του βασικού μετόχου της Altec κ. Αθανασούλη Θανάση. Στην συμφωνία επίσης προβλέπεται ότι μέχρι τις 28/2/2009, αναστέλλεται κάθε μορφής υποχρέωση της Altec προς τις τράπεζες. Παράλληλα, θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τις τράπεζες, σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως επίσης και business plan".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Αν ξεπεράσει το πρόβλημα η Αλτεκ θα σημαίνει ότι τα 180 εκ πόυ χρωστούσε τα πληρωσαν οι ενδυτές στις μετοχές της με το κάτω (όταν πουλούσαν αυτοί και αγόραζε ο όμιλος) και το πανω (όταν τα παπαγαλάκια καταφεραν να περάσουν τη φήμη του ξεπεράσματος και όλοι τις ήθελαν πίσω τις μετοχές)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Όχι απλά δέχτηκαν 2-3 τράπεζες να δανείσουν τον όμιλο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top