Εκπαίδευση παιδιών:Απο το ζώο στον άνθρωπο;

Απο μωρό έως την ενηλικίωση ο άνθρωπός περνά από όλες τις φάσεις ιστορίας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 12)
  • Ναι, σε γενικές γραμμές συμφωνώ

    Ψήφοι: 6 50.0%
  • Οχι, σε γενικές γραμμές διαφωνώ

    Ψήφοι: 5 41.7%
  • Δεν ξέρω, δεν απαντώ

    Ψήφοι: 1 8.3%
  • Δεν με ενδιαφέρει

    Ψήφοι: 0 0.0%

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Εχω μια θεωρία. Οτι η συμπεριφορική εξέλιξη των παιδιών απο όταν γεννιούνται έως ότου ενηλικιωθούν αναπαριστά όλη την πορεία του ανθρώπινου είδους απο τις σπηλιές στον πολιτισμό. Επίσης ότι σταματάει σε όσο πολιτισμο έχουμε κατακτησει εμείς, με τη προσωπική μας συμπεριφορά, γονείς κατα κυριο λόγο και αμεσο περιβάλλον του, και όχι απαραίτα σε ενα ιδεατό επίπεδο πολιτισμού που διαφημίζει η τεχνολογική μας πρόοδος.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tsipouro

Διάσημο μέλος

Ο Tsipouro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Κτηνίατρος και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,037 μηνύματα.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, όμως δε νομίζω ότι έθεσες με τον σωστότερο τρόπο το θέμα. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η ηλικία και το επίπεδο γνώσεων, εμπειριών και ωριμότητας, το οποίο ανεβαίνει καθώς ένα παιδί μεγαλώνει, σχετίζεται αμέσα με την εξελικτική πορεία του ανθρώπου. Όσο για το επίπεδο πολιτισμού που θα αποκτήσει ένα παιδί, σε καμιά περίπτωση δεν εξαρτάται μόνο απ' το αντίστοιχο επίπεδο των γονιών/ατόμων του .αμεσου περιβάλλοντος, αλλά διαμορφώνεται (αναπτύσσεται ή υποβαθμίζεται) μέσα από τα βιώματα που θα αποκτήσει και θα συνεχίσει να αποκτά καθώς θα μεγαλώνει.

Συγνώμμη αν θα φύγω εκτός θέματος. Κάτι που έχω παρατηρήσει και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι ότι τα παιδιά της δικής μου γενιάς, στην βρεφική/παιδική τους ηλικία (από 1 εως 12 χρονών δηλαδή, θεωρητικά μετά τα 12 χρόνια τα παιδιά αρχίζουν και μπαίνουν στην εφηβεία) μου φαίνονταν περισσότερο ώριμα και συγκροτημένα από τα παιδία που διανύουν τώρα την παιδική τους ηλικία. Ίσως η βελτιωση των συνθήκων ζωής αλλά και οι κίνδυνοι που υπάρχουν σήμερα και είναι η μόνιμη ανησυχία των γονιών να έχουν οδηγήσει σε αυτό. Λογικό, αν σκεφτείς ότι τα παιδιά της δικής μου γενιάς έβγαιναν και έπαιζαν στο δρόμο από μικρή ηλικία, κάτι που οδηγούσε στην κοινωνικοποιήσή τους από μικρά. Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι ένα παιδί το οποίο έχει κοινωνικοποιηθεί από μικρό ωριμάζει γρηγορότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Χε, αυτό το είχα σκεφτεί πολλές φορές όταν κάναμε ιστορία της Τέχνης, όπου βλέποντας έργα πρωτόγονων πολιτισμών σκεφτόμουν ότι η εξελικτική τους πορεία και η αντίληψη του χώρου, των διαστάσεων και των χρωμάτων, μοιάζει με αυτήν ενός ανθρώπου από τη στιγμή που είναι παιδί μέχρι αργότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Ε
Επίσης ότι σταματάει σε όσο πολιτισμο έχουμε κατακτησει εμείς, με τη προσωπική μας συμπεριφορά, γονείς κατα κυριο λόγο και αμεσο περιβάλλον του, και όχι απαραίτα σε ενα ιδεατό επίπεδο πολιτισμού που διαφημίζει η τεχνολογική μας πρόοδος.

Mόνο σε αυτό το κομμάτι διαφωνώ, νομίζω πως απο κάποιο σημείο και μετά στις επιρροές παύει να έχει πρωταρχικό ρόλο το άμεσο περιβάλλον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Παντα είμαστε ζωα και μαλιστα τα ανωτερα...Όλα τα αρχεγονα ένστικτα χρειαζονται την καταλληλη στιγμη..Αν σε πεταξουν σε μια ζουγκλα θα τα χρειαστεις σιγουρα...Αν αντιθετως πας σε πολιτισμενο ανθρωπινο μερος θα χρειαστεις άλλους τροπους σκεψεις και επιβιωσης...Απο τα πιο βασικα μεχρι τα πιο εξελιγμενα ενστικτα και συμπεριφορες ,όλα χρειαζονται και υπαρχει λογος που μας τα έδωσε ή φυση,θεούλης κλπ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top