Ισότητα, πλάνη ή πραγματικότητα;

xanp

Δραστήριο μέλος

Η Ξανθή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 668 μηνύματα.
Δεν γνωρίζω, αλλά θα ήθελα κάποιος υπεύθυνα να μου πει αν οι απαιτήσεις για την είσοδο σε αστυνομία, πυροσβεστική, στρατιωτικές σχολές κτλ είναι ακριβώς οι ίδιες για άντρες και γυναίκες.
Έχω μια απορία, η οποία θα σας φανεί υπερβολική. Στα αθλήματα γιατί υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αντρών και γυναικών; Λόγω φυσικής διαφοράς θα μου πείτε. Γιατί όμως ξεκίνησε αυτός ο διαχωρισμός; Μήπως επειδή αν διαγωνιζόντουσαν όλοι μαζί, οι γυναίκες θα ένιωθαν αδικημένες από τη φύση ή αδύναμες; :P

Fandago από το 2002 και μετά αν δεν κάνω λάθος για την χρονολογία τα όρια για τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές είναι κοινά για άντρες και γυναίκες, τόσο στο ύψος όσο και στα αθλήματα και αυτό γιατί ενώ υπάρχει διαφορά φυσική και κατ επέκταση υπήρχαν και διαφορετικά όρια για άντρες γυναίκες, στην συνέχεια όλες οι γυναίκες που δεν περνούσαν στις εν λόγο σχολές προσφέφγανε στα δικαστήρια, γιατί ενώ είχαν υψηλότερη βαθμολογία από τους άντρες επιτυχόντες και ήταν ικανές και στα αθλήματα και ψυχοτεχνικά μένανε εκτός λόγο λιγότερον προκυρησσόμενων θέσεων..Έτσι επειδή κάποια στιγμή περνάγανε με αναδρομικές κατατάξεις πολλές γυναίκες που δικαιονότανε στα δικαστηρία και αποφάσισαν να βάλουν ίσα όρια για άντρες γυναίκες ώστε λόγο ακριβώς διαφορετικής ανατομίας να αποκλείουν από εκεί τις γυναίκες χωρίς να μπορούν οι γυναίκες να πάνε στα δικαστήρια μιας και κοινή βάση έχουν και ίδια μέτρα σύγκρισης....Αυτό γιατί στα συγκεκριμένα επαγγέλματα δεν θέλουν γυναίκες....Και το λέω υπεύθυνα αυτό...

Τώρα σχετικά με το θέμα είναι ανώφελο να σπαταλάτε την κουβέντα γύρω από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και αν πρέπει να έχουν και οι γυναίκες..Σε λίγο έτσι και αλλιώς θα γίνει μισθοφορικός ο στρατός και θα πάψει και η υποχρεωτική στρατολόγηση...
Αντίστοιχα ο ένας χρόνος που χάνετε από την ζωή σας λόγο στρατού μπορεί να συγκριθεί κάλλιστα με το χρόνο που χάνουμε λόγο εγκυμοσύνης και φυσικά από την δυσκολία σε ορισμένες περιπτώσεις να βρούμε και δουλειά λόγο του ότι είμαστε γυναίκες και γεννάμε οπότε αναγκαστικά είμαστε βάρος στις επιχειρήσεις για αυτό το διάστημα.

Η ισότητα πλέον έγκειται στο γεγονός ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε ότι επάγγελμα θέλουμε και από εκεί και πέρα ο καλύτερος επιβιώνει.Έχουμε ίσα δικαιώματα στη μόρφωση και αυτό ήταν και το μεγαλύτερο όφελος μας γιατί παλιότερα οι γυναίκες δεν πηγαίνανε καν σχολείο...

Τώρα το τι μέσο χρησιμοποιεί ο καθένας άντρας ή γυναίκα για να επιβιώσει και να ανέλθει επαγγελματικά είναι θέμα χαρακτήρα και όχι φύλλου για μένα...Όσο κατακριτέο είναι μια γυναίκα να ενδώσει στις σεξουαλικές ορέξεις του ανωτέρου για να πάρει την προαγωγή άλλο τόσο είναι κατακριτέο ότι ο ανώτερος για να δώσει την προαγωγή άσκησε πίεση προς αυτή την κατεύθυνση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Γιατι συνεχιζει να υπαρχει αυτη η πεποιθηση..?
Γιατι να πιστευουμε, οτι το ποσο συναισθηματικα ευαισθητος ειναι καποιος εχει να κανει με το φυλο και οχι με το πως ειναι ο αλλος σαν ανθρωπος..?
Προσωπικα, υπαρχουν τομεις στους οποιους ειμαι πολυ "σκυλα" και σε αλλους " υπο διαλυση"...Ολα ειναι τοσο σχετικα και δεν εχει καμια σχεση με το φυλο...
Εχω δει ανδρες πολυ ευαισθητους, αλλα και αναισθητους, οπως το αντιστοιχο ισχυει και για τις γυναικες....
Και σημειωση, κανεις δεν αντεχει τα παντα....ειτε αυτος ειναι αντρας ειτε γυναικα....

Όλα, κανείς, γιατί;.... Οταν φτιαχνεις απαντήσεις που ειτε απλά ρωτάνε είτε λενε οτι ολα ισχύουν υπο συνθήκες, ακουγεται λίγο και σαν να λές "εγώ πάντως δεν θα πάρω θεση"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
takis68 και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται:

Το θέμα της ισότητας ή καλύτερα ισοτιμίας των δύο φύλων, όπως το χαρακτήρισε ένας συνομιλητής παραπάνω, θεωρώ πως δεν είναι θέμα μονοδιάστατο και θα έπρεπε να εξετάζεται μέσα από τις ποικίλες κοινωνικοπολιτικές του διαστάσεις, καθώς και σε βάθος χρόνου. Κανένα φύλο δεν έχει συμφέρον να αντιμετωπίζει το ζήτημα ανταγωνιστικά αφού για να υπάρχει ουσιαστική κοινωνική ισορροπία, θα πρέπει να υπάρχει ισότητα επί της ουσίας, οι άνθρωποι όμως στο σύνολό τους ανεξαρτήτως φύλου, δε δείχνουν την απαιτούμενη κοινωνική ωριμότητα να το εφαρμόσουν.

Τομείς όπως η εκπαίδευση, η σεξουαλικότητα, η αυτοδιάθεση, η απασχόληση, η οικογένεια, τα πολιτικά δικαιώματα, προστατεύονται πλέον από το νομικό καθεστώς των χωρών ακόμη κι αν θέτουν το δικαϊκό πολιτισμό μας σε σοβαρά διλήμματα. Αρκεί όμως αυτό για να αλλάξει η νοοτροπία ετών, με δεδομένο ότι οι διακρίσεις απέναντι και στα δύο φύλα, τροφοδοτούνται από στερεοτυπικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις βαθιά ριζωμένες στην ιστορική και κοινωνική παράδοση; Οι ίδιες οι γυναίκες δε φαίνεται να έχουν ξεπεράσει ακόμα τις προκαταλήψεις αυτές του παρελθόντος, όπως βλέπουμε ακόμα και σε θέματα του φόρουμ μας.

Η πράξη, μας δείχνει πως απέχουμε ακόμα από την κοινωνική κατοχύρωση της ισότητας αφού γυναίκες και άντρες πέφτουν θύματα κοινωνικών και ρατσιστικών διακρίσεων ειδικά όσο απομακρυνόμαστε από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις ανεπτυγμένες οικονομικά και πολιτισμικά χώρες, όπου παραμένουν κυρίαρχες και αναλλοίωτες πρακτικές διακρίσεων σε βαθμό να θεωρούνται απόλυτα δικαιολογημένες και φυσικές...

Σε παγκόσμια κλίμακα προβλήματα όπως η κλειτοριδεκτομή (θρησκευτική προκατάληψη), η σωματική βια, η σωματεμπορία, η χρήση επιστημονικών μεθόδων, όπως το υπερηχογράφημα ώστε να επιλέγεται το φύλο του παιδιού πριν τη γέννηση, (η πεθερές απαιτούσαν από τις νύφες να αποβάλουν τα θηλυκά παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει σε βάθος χρόνου, έλλειψη γυναικών και οι άντρες να μένουν ανύπαντροι), αλλά και η παρεμπόδιση των γυναικών προς τη μόρφωση και την εργασία σε κάποιες κοινωνικές ομάδες θεωρούνται ακόμα και στις μέρες μας συνηθισμένες. Φυσικά τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό έχουν εξαλειφθεί στις δικές μας κοινωνίες, δε παύουν όμως να αποτελούν παγκόσμιο ζήτημα προς επίλυση.

Νόμος 3500/2006 του Ελληνικού κράτους... Αναζητήστε τον στο internet και προσέξτε ειδικά τη χρονολογία που ψηφίστηκε. Μέχρι τότε η σύζυγος δεν είχε νομική κατοχύρωση εντός γάμου, για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά της.

Είπα σε προηγούμενο ποστ μου, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν απέχουν πολύ οι απόψεις μου από του takis68 αφού τον ανέφερα μάλιστα, ότι άντρες και γυναίκες έχουμε χάσει την ταυτότητά μας προσπαθώντας να ισορροπήσουμε στα νέα δεδομένα της εποχής.

Οι γυναίκες που κατέλαβαν θέσεις παραδοσιακά ανδροκρατούμενες "αναγκάστηκαν" από τις συνθήκες να υιοθετήσουν και το αντίστοιχο ανδρικό προφίλ που τις συνόδευε, πράγμα που τις απομάκρυνε από την αληθινή τους φύση.

Αντίστοιχα οι άνδρες "χάνοντας" την κυριαρχική θέση που κατείχαν μέχρι πριν από μερικά χρόνια βρέθηκαν επίσης μετέωροι σε αναζήτηση νέου ανδρικού μοντέλου.

Η ζυγαριά (για να απαντήσω και στον fantago) ακόμη αμφιταλαντεύεται και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, προκύπτουν νέες πτυχές σε ήδη υπάρχοντα ζητήματα που αναζητούν λύσεις ισότιμες και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Δεν αρνούμαι ότι οι άνδρες μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αντιμετωπίζουν εξ' ίσου σοβαρά προβλήματα με αυτά των γυναικών, όμως πολύ φοβάμαι πως η λύση δεν πρόκειται να βρεθεί μέσα από συγκρίσεις τύπου: στρατός-εγκυμοσύνη. Χρειάζεται μια δυναμική ισορροπία που θα ικανοποιήσει τις ιδιαιτερότητες των δύο φύλων χωρίς να τα εκφυλίσει. Ισορροπία και ισότητα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση εξίσωση αφού αυτό από μόνο του θα δημιουργούσε φυσική ανισορροπία!

Δε νομίζω πως οι γυναίκες, στην πλειοψηφία τους (καθώς και οι άνδρες αντίστοιχα) δεν έχουν τη διάθεση να ακούσουν, να κατανοήσουν και να σταθούν στο πλευρό των αρσενικών (που άλλωστε είναι οι γιοι και οι σύντροφοί τους) στην αναζήτηση επίλυσης των διακρίσεων νομοθετικών ή κοινωνικών.

Ναι, είναι πρόβλημα η στράτευση, ειδικά στην κρίσιμη ηλικία που αντίστοιχα οι γυναίκες φροντίζουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αν το αντιμετωπίσουμε όμως ανταγωνιστικά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να διευρύνουμε το ήδη παράλογα μεγάλο χάσμα ανάμεσά μας.

Είμαστε οι μητέρες, οι σύντροφοι, οι αδερφές, και οι φίλες σας. Δεν είμαστε το αντίπαλο στρατόπεδο που θέλει να σας εξολοθρεύσει. Κανένα φύλο από μόνο του δε μπορεί να επιβιώσει και όσο πλήττεται από ρατσιστικές και άλλες διακρίσεις η μια πλευρά, θα επηρεάζεται εύλογα και η άλλη.

Αυτό που προτείνω είναι να θέσουμε τη συζήτηση κάτω από άλλη βάση με ένα πιο ευρύ και συνεργατικό σκεπτικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Είμαστε οι μητέρες, οι σύντροφοι, οι αδερφές, και οι φίλες σας. Δεν είμαστε το αντίπαλο στρατόπεδο που θέλει να σας εξολοθρεύσει. Κανένα φύλο από μόνο του δε μπορεί να επιβιώσει και όσο πλήττεται από ρατσιστικές και άλλες διακρίσεις η μια πλευρά, θα επηρεάζεται εύλογα και η άλλη.

Διαίρει και βασίλευε. Η συνταγή της εξουσίας. Διαίρει σε χρώματα, σε κόμματα, σε κοινωνικές τάξεις σε θρησκείες και, όταν η κοινή αντίληψη και η ωριμοτητα των πολιτών τείνει αυτά να τα αντιπαρέλθει, σε φύλα... :) Σωστά;

Ένας ευτυχισμένος κόσμος έχει ελάχιστες ανάγκες. Ενας αγαπημένος κόσμος, που κάνει εύκολο και αρκετό σέξ, είναι ενας ευτυχισμένος κόσμος. Κι αυτό εξαρτάται απόλυτα απο τις σχέσεις των φύλων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Αν για παράδειγμα σε μια ατυχή μάχη σκοτωθεί η πλειοψηφία των αντρών, ενώ διασωθούν οι γυναίκες, οι λίγοι εναπομείναντες μπορούν να διαιωνίσουν την ομάδα (φυλή, κράτος, λαό, πέστε το όπως αγαπάτε). Αντίθετα, αν σκοτώνονταν οι γυναίκες, η ομάδα θα κινδύνευε με εξαφάνιση.

Πως προκύπτει αυτό; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Πως προκύπτει αυτό; :hmm:

Ενας άντρας μπορεί να γονιμοποιήσει πολλές γυναίκες σε μία εβδομαδα. Ολες αυτες σε εννέα μήνες θα κάνουν παιδιά. Αντίθετα, ακομα και όλοι οι άντρες αν το εκαναν με μία γυναίκα, εκείνη σε εννέα μήνες θα έκανε μόνο ενα παιδί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Γιαυτο και στον πολεμο οι άνδρες είναι πιο αναλωσιμοι απο τις γυναικες ,οι οποιες είναι το μελλον και η ζωη μιας φυλης γιαυτο και προστατευονται παση θυσια μαζι με τα παιδια.....Και ένας άνδρας να μεινει στον κοσμο μπορει να γονιμοποιησει χιλιαδες-ή και εκατομμμυρια θεωρητικα- γυναικες ,ενω μια γυναικα μπορει να γεννησει το πολυ 20 παιδια(το μεγιστο που έχω ακουσει.) στη ζωη της..Οποτε η φυλη κινδυνευει με αφανισμο..
Οποτε η γυναικα είναι η "μητρα" η πηγη της ζωης και οι άνδρες πρεπει παση θυσια να την προστατευουν με ότι δυναμεις τους έδωσε ο θεος-φυση... .....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Όλα, κανείς, γιατί;.... Οταν φτιαχνεις απαντήσεις που ειτε απλά ρωτάνε είτε λενε οτι ολα ισχύουν υπο συνθήκες, ακουγεται λίγο και σαν να λές "εγώ πάντως δεν θα πάρω θεση"

Ρε συ Μπαγκς, διαβασε τι εγραψα αλλη μια φορα και θα δεις ποια ειναι η θεση μου σε αυτο το συγκεκριμενο που αναφερθηκε και μη "βαζεις στο στομα μου" αστοχα συμπερασματα ...(εαν δεν ειχα σκοπο να παρω θεση, θα ελεγα αυτο ακριβως ή απλα δε θα εγραφα)

Η ζυγαριά (για να απαντήσω και στον fantago) ακόμη αμφιταλαντεύεται και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, προκύπτουν νέες πτυχές σε ήδη υπάρχοντα ζητήματα που αναζητούν λύσεις ισότιμες και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Δεν αρνούμαι ότι οι άνδρες μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αντιμετωπίζουν εξ' ίσου σοβαρά προβλήματα με αυτά των γυναικών, όμως πολύ φοβάμαι πως η λύση δεν πρόκειται να βρεθεί μέσα από συγκρίσεις τύπου: στρατός-εγκυμοσύνη. Χρειάζεται μια δυναμική ισορροπία που θα ικανοποιήσει τις ιδιαιτερότητες των δύο φύλων χωρίς να τα εκφυλίσει. Ισορροπία και ισότητα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση εξίσωση αφού αυτό από μόνο του θα δημιουργούσε φυσική ανισορροπία!

Δε νομίζω πως οι γυναίκες, στην πλειοψηφία τους (καθώς και οι άνδρες αντίστοιχα) δεν έχουν τη διάθεση να ακούσουν, να κατανοήσουν και να σταθούν στο πλευρό των αρσενικών (που άλλωστε είναι οι γιοι και οι σύντροφοί τους) στην αναζήτηση επίλυσης των διακρίσεων νομοθετικών ή κοινωνικών.

Ναι, είναι πρόβλημα η στράτευση, ειδικά στην κρίσιμη ηλικία που αντίστοιχα οι γυναίκες φροντίζουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αν το αντιμετωπίσουμε όμως ανταγωνιστικά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να διευρύνουμε το ήδη παράλογα μεγάλο χάσμα ανάμεσά μας.

Είμαστε οι μητέρες, οι σύντροφοι, οι αδερφές, και οι φίλες σας. Δεν είμαστε το αντίπαλο στρατόπεδο που θέλει να σας εξολοθρεύσει. Κανένα φύλο από μόνο του δε μπορεί να επιβιώσει και όσο πλήττεται από ρατσιστικές και άλλες διακρίσεις η μια πλευρά, θα επηρεάζεται εύλογα και η άλλη.

Αυτό που προτείνω είναι να θέσουμε τη συζήτηση κάτω από άλλη βάση με ένα πιο ευρύ και συνεργατικό σκεπτικό.

Well said Isi....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Και ένας άνδρας να μεινει στον κοσμο μπορει να γονιμοποιησει χιλιαδες-ή και εκατομμμυρια θεωρητικα- γυναικες ..

Πόσο μάλλον τρείς άντρες... :D

Γι'αυτό σχετικά με τον πόλεμο, το στρατό και το αντριλίκι, εκπαιδευω απο τώρα τα αγόρια μου με σκοπό να είναι αυτοί οι άντρες (με λίγη τύχη ο τρίτος θα είμαι εγώ :) )

Όλοι οι άλλοι δηλαδή ας πάνε στον πόλεμο κάποιων άλλων (που συνήθως έτσι είναι) να κάνουν τους άντρες, δεν πειράζει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ωωωχχχ! Έπεσε πολλή δουλειά...

Ξεκινάμε:

Το εγγενές πρόβλημα της επίκλησης στη διαφορετικότητα αγαπητέ Χάος, είναι ότι ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Υπάρχουν εκ φύσεως διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές διαφορές που τις δημιούργησε η κοινωνία. Πού βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή; Εγώ βλέπω ότι ο καθένας θέτει αυτή τη διαχωριστική γραμμή όπου τον βολεύει, για να δικαιολογήσει ο,τι επιθυμεί.

Πολύ σωστή επισήμανση. Το πλέον συζητήσιμο απ' όσα έγραψα, ήταν αυτό το σημείο. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να το συζητήσουμε στο παρόν ή σε νέο θέμα. Θα μπορούσες αγαπητή μου Μισέλ να σκεφτείς κάποιες φυσικές διαφορές των δύο φύλων, οι οποίες θα έπρεπε να γίνονται εξ ίσου σεβαστές και να μην είναι στο χέρι του οιοδήποτε να τις τοποθετήσει όπου επιθυμεί;
Επίσης, ποια απ' αυτά που θεωρούνται εγγενή χαρακτηριστικά των γυναικών, θεωρείς ότι στην πραγματικότητα τα έχει δημιουργήσει η κοινωνία;

Το 80% των δουλειών είναι χαμαλοδουλειές είτε γραφείου είτε χειρωνακτικές και εξαρτώνται από τις ώρες εργασίας. Αν τώρα μιλάμε για στελέχη που άλλες ικανότητες τους φέρνουν τα λεφτά είναι μια άλλη κατάσταση.

Λοιπόν σκεφτόμουν, ότι αφού μόνο το 20% των θέσεων εργασίας έχουν κάτι το δημιουργικό και αξιόλογο, το οποίο θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα βοηθούσε μια γυναίκα στην αυτοπραγμάτωσή της, μια καλύτερα δομημένη κοινωνία, η οποία δεν θ' αρνείτο την ισότητα, θα σκεφτόταν ως εξής: "Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να επιλέξουν το οποιοδήποτε επάγγελμα επιθυμούν, ή έχουν κλίση, όμως δεν θα έπρεπε να σύρονται στην αγορά εργασίας, απλά για έναν ψωρομισθό των 700 Ευρώ".
Φυσικά, κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε, τον πλήρη σεβασμό και αναγνώριση από κάθε κατεύθυνση, της τεράστιας σημασίας που έχει για μια υγιή κοινωνία η ενασχόληση με τα παιδιά και με τη φροντίδα της οικογένειας. Φυσικά θα έπρεπε αντιστοίχως να θεωρείται εξίσου τιμητικό και για έναν άνδρα, εφόσον το επιθυμεί και είναι ικανός για ένα τόσο δύσκολο έργο (αυτό του παιδαγωγού, του οικονόμου, του μάγειρα, του καθαριστή και όσα άλλα χρειάζονται μέσα σε αυτό που υποτιμητικά λέμε "δουλειές του σπιτιού") και να του αποδίδεται ο ίδιος σεβασμός και προστασία.
Σε μια τέτοια κοινωνία, οι θέσεις εργασίας θα ήταν περισσότερες από τους εργαζόμενους και τότε αυτοί θα έπαιρναν μισθό που θα έφτανε για να ζήσει αξιοπρεπώς η οικογένεια.
Σε μια τέτοια κοινωνία, κανείς δεν θα μπορούσε να εκβιάσει εκείνον που θα έμενε στο σπίτι, αφού θα θεωρείτο εργαζόμενος και θα προστατευόταν αντιστοίχως [αποζημιώσεις, δικαίωμα επιδόματος ανεργίας (όχι αυτά της πείνας που έχουμε σήμερα), ίσο μερίδιο από την περιουσία κλπ].
Ουτοπικά ε; "Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη..."

Ξέρεις πολλούς ανθρώπους να πηγαίνουν στην επιθεώρηση εργασίας, άντρες ή γυναίκες? Μόνο περιπτώσεις κατάφορης αδικίας ύστερα από παραίτηση ή απόλυση όπου δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει κανείς κάτι.

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Κανείς δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του, αν και υπάρχουν θεσμοί που φυσιολογικά τον προστατεύουν. Ο ιδιωτικός τομέας δεν κάνει διακρίσεις στην εκμετάλλευση. Όπου σε βρει ευάλωτο και μπορεί να σου βάλει το χέρι βαθιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά, θα το κάνει ανενδοίαστα.

Ναι νομικά είμαστε εντάξει όμως οι κοινωνικοί ρατσισμοί κρατούν καλά ... κι αυτό ισχύει και για τους πατεράδες, και για τις κακοποιημένες γυναίκες, και για τους ανθρώπους που εργάζονται σε περιβάλλον "όχι του φύλου τους". Και κρατούν καλά και τα κοινωνικά πρότυπα και βγάζουν ανθρώπους μπερδεμένους που πολλές φορές θέλουν να κάνουν την υπερβαση αλλά δεν έχουν το κουράγιο.
Πολύ σωστή κι αυτή η επισήμανση. Στο κοινωνικό επίπεδο δεν έχει ακόμη εμπεδωθεί πλήρως η ισότητα. Επίσης ένα σημαντικό κατά τη γνώμη μου θέμα προς συζήτηση.
Έχουν περάσει μόλις δυο γενιές από την δεκαετία του '60, όπου άρχισε ν' ακούγεται δειλά δειλά το θέμα στην Ελλάδα (με διάλειμμα την εποχή της Χούντας, όπου η επίκληση σε οποιαδήποτε ισότητα θεωρείτο λόγος φυλάκισης ή εξορίας). Έχετε δει πιστεύω τις Ελληνικές Ταινίες της εποχής και μπορείτε να διακρίνετε τη σημαντικότατη πρόοδο που έχει γίνει σε κοινωνικό επίπεδο. Μην περιμένετε αγαπητές μου να αλλάξουν πρότυπα μερικών χιλιάδων ετών μέσα σε τόσο λίγα χρόνια και αυτό να εμπεδωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κοινωνίας, ανεξαιρέτως. Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν μπορείς να τα "διατάξεις" και να "υπακούσουν". Εμπεριέχουν χαοτικές διαδικασίες, οι οποίες θέλουν το χρόνο τους για να ευοδωθούν.

Η γνώμη μου είναι πως είμαστε σε ανέλπιστα καλό δρόμο και στο κοινωνικό επίπεδο. Η φαλλοκρατική άποψη υποχωρεί συνεχώς και δεν χαίρει καμίας εκτίμησης. Μάλλον την αγωνία και την αδυναμία των εκφραστών της υποδεικνύει πλέον.

Αυτό το forum δεν είναι αντιπροσωπευτικός χώρος για να βγάζεις συμπεράσματα για την κοινωνία.
Να είσαι σίγουρη πως πριν μπω σ' αυτό το φόρουμ, έζησα αρκετά τη ζωή μου ώστε να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις και να μιλώ εξ ευρύτερης εμπειρίας. Είμαι χθεσινός ίσως στο διαδίκτυο, αλλά στη ζωή είμαι "παλιά καραβάνα" και πίστεψέ με έχει δει πολλά ο κώλος μου...

Μια μικρή ανάσα και συνεχίζεται το έργον...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Πάρε παράδειγμα τα διαφορετικά όρια που υπάρχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες Γιατί να υπάρχουν διαφορετικά πχ όρια για τις γυναίκες; Για να μη νιώσουν αδικημένες από τη φύση; Αυτό ρώτησα και ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό, οπότε μην ακούσω τέτοιο σχόλιο :P

Επειδή η γυναίκα εκ κατασκευής της έχει διαφορετικό μυικό σύστημα (όπως και νευρικό και ενδοκρινολογικό, κλπ), προσαρμοσμένο να επιτελεί διαφορετικό ρόλο απ' αυτόν του άντρα. Αν λοιπόν βάζαμε τους άντρες και τις γυναίκες να αγωνίζονται μαζί, επί των μυικών τους ικανοτήτων, τότε αναπόδραστα θα αποκλείαμε τις γυναίκες από τους αγώνες.

Αυτή δεν είναι ισότητα φίλε μου, αυτή είναι η "Μέθοδος του Προκρούστη" (φέρνω στα μέτρα μου τον κάθε λούστη:D:P).

Αλήθεια φίλε Φαντάγκο. Εγώ υπηρέτησα δύο χρόνια στρατό, ενώ εσύ μόνο ένα. Αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ανισότητα με βάση την ίδια τη δική σου λογική;
Μάλιστα, για να φτάσετε εσείς να υπηρετείτε μόνο ένα χρόνο, χρειάστηκε να βάλουμε εμείς οι ενταγμένοι στην παραγωγή το χέρι βαθιά στην τσέπη, ώστε να πληρωθούν οι μισθοφόροι. Δεν σε βλέπω τόσο ένθερμο να μου δώσετε πίσω μερικά χρηματάκια από αυτά που έχασα υπηρετώντας ένα χρόνο περισσότερο και από αυτά που πλήρωσα για να υπηρετήσεις εσύ λιγότερο. Μόνο των γυναικών ίδιον είναι λοιπόν να κάνουν τις πάπιες όταν μια ανισότητα τις ωφελεί;

Απλά θεωρώ ότι οι πρακτικές των κινημάτων αυτών προωθούσαν τον ανταγωνισμό. Το ίδιο ανταγωνιστικός θα γινόμουν με όλους όσοι αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας που αντιστοιχώ και εγώ :)
Έτσι ουσιαστικά δεν αποκλείεις άτομα με καλύτερες επιδόσεις για να βάλεις στις θέσεις τους ίσο αριθμό γυναικών; :worry:
Η επίκληση της ισότητας με τρόπο ώστε να σύρει τον "αντίπαλο" να κριθεί με το κριτήριο στο οποίο εγώ υπερτερώ εκ φύσεως, είναι έξυπνο τέχνασμα, όμως από την άλλη πλευρά έλκει την καταβολή του από φαλλοκρατικές απόψεις, οι οποίες έχουν περισσότερα πλοκάμια απ' όσα μπορεί να φανταστεί κανείς και ξέρουν πώς να έρχονται στην επιφάνεια, ακόμη κι εν αγνοία μας.

Στις θέσεις γραμματέων σχεδόν πάντα βρίσκεις γυναίκες.Οι γυναίκες του φόρουμ λένε ότι αυτό είναι ρατσιστικό εναντίον τους!Γιατί δε μπορεί να είναι γραμματέας ένας άντρας;Γιατί τόσα χρόνια νοσοκόμοι και παιδαγωγοί ήταν γυναίκες;

Οι γυναίκες προτιμώνται κατά παράδοση ως γραμματείς, απλά επειδή είναι εκ φύσεως καλύτερες σ' αυτήν τη δουλειά, από τους άντρες. Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες μπορούν σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά να κάνουν ταυτόχρονα δύο εργασίες, ενώ οι άντρες όχι. Ποιος είπε πως δεν μπορεί να γίνει γραμματέας ένας άντρας; Έχω δει πολλές φορές, αν και είναι μειοψηφία, για τον προφανή λόγο που μόλις εξήγησα.
Για τους νηπιαγωγούς θα πω ένα απλά πράγμα για να μην μακρηγορώ: Στο τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ το 1986, υπήρχαν μόλις δύο άντρες μέσα σε άνω των 100 γυναίκες στο πρώτο έτος. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στα μεγαλύτερα έτη. Τα ίδια ισχύουν ακόμη μέχρι και σήμερα για τις σχολές νοσοκόμων, παρασκευστριών, κλπ. Δεν έχει απαγορεύσει κανείς στους άνδρες να επιλέξουν αυτές τις σχολές στο μηχανογραφικό τους. Εκείνοι δεν τις δηλώνουν. Τώρα πού ακριβώς βρίσκεται η ανισότητα δεν το κατανοώ. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε φοβάμαι...

Μας λένε ότι στην περίπτωση των γραμματέων τις έχουν εκεί για τη μόστρα!Αυτό δεν είναι ρατσιστικό δηλαδή με την έννοια ότι επιλέγονται μόνο για λόγους εμφάνισης;Όπως και οι αεροσυνοδοί και οι υπάλληλοι στα ξενοδοχεία ή ακόμα και αυτές που λένε ειδήσεις στην τηλεόραση.
Μπορεί να θεωρείται ως διάκριση ίσως από τις ασχημότερες γυναίκες. Για τους άντρες γιατί αποτελεί διάκριση; Και σε ανδρικές δουλειές το ίδιο ισχύει. Παίρνουν τους περισσότερο εμφανίσιμους. Αυτή είναι η εποχή μας, η λατρεία της εικόνας. Αν θέλεις να το στηλιτεύσουμε. Ωστόσο τι σχέση έχει με την ισότητα δεν έχω καταλάβει.
Θα ήθελα να τονίσω πως το να παίρνουν γυναίκες σε δουλειές για "γλάστρες" είναι βαθύτατα φαλλοκρατικό κι έχει καταγγελθεί από το φεμινιστικό κίνημα. Μάλλον έχει χαθεί εντελώς το μέτρο, όσον αφορά την ισότητα και το τι είναι φαλλοκρατικό και τι όχι...

Για να μην αναφερθούμε στο ότι οι μανάδες φορτώνουν με τύψεις τα αγόρια για ό,τι πρόβλημα είχαν αυτές με τον πατέρα τους ή άλλους άνδρες.
Σε αυτό συμφωνώ. Σκεφτείτε το καλά αγαπητές μου φίλες, είναι από τις μεγαλύτερες (αν και περισσότερο ενοχλητικές) αλήθειες που έχουν ακουστεί σε τούτη τη συζήτηση. :/:

Απ'την άλλη,όταν βλέπεις γυναίκα να θέλει να μπει στρατό ή αστυνομία ή να γίνει π.χ. Μηχανολόγος Μηχανικός,σχεδόν πάντα οφείλεται στο ότι αισθανόταν ότι ο πατέρας της δεν την εκτιμούσε όσο έναν άντρα και θέλει να του αποδείξει κάτι.
Παραπάνω ανέφερα ότι πολλές γυναίκες επιλέγουν επαγγέλματα που μέχρι πριν κάποια χρόνια θεωρούνταν "αντρικά" γιατί αισθάνονται ότι έτσι δίνουν απαντήσεις.Και πολλές φορές παίζει ρόλο η σχέση που έχουν οι γονείς μεταξύ τους,αν η κόρη βλέπει τον πατέρα της να φέρεται απαξιωτικά στη μάνα της ή να θεωρεί πιο ικανό τον αδερφό της για διάφορες δουλειές,κάποια στιγμή θα θελήσει να πάρει "εκδίκηση".

Δεν λαμβάνει όμως υπόψιν ο συνομιλητής, ότι αυτός ο πατέρας στον οποίον αναφέρεται είναι ένας στυγνός φαλλοκράτης, πράγμα που αποδεικνύεται κι από τη δεύτερη παράθεση. Δεν εκτιμά την κόρη του επειδή και μόνο είναι κορίτσι, θεωρεί πιο ικανό τον αδερφό της επειδή και μόνο είναι αγόρι, φέρεται απαξιωτικά στη μητέρα, προφανώς επειδή είναι γυναίκα. Η κόρη αυτή λοιπόν, έχει κάθε καλό λόγο να προσπαθήσει ν' αποδείξει το οτιδήποτε, όπως ο καθένας που είχε την ατυχία να έχει ως πατέρα κάποιο απολίθωμα ή κατάλοιπο της πατριαρχικής οικογένειας.

Σπάνια έχω δει ένα επιχείρημα να αυτοαναιρείται τόσο παταγωδώς και ν' αποδεικνύει τόσο γλαφυρά τις προθέσεις του εκφραστή του.:hmm:

-
αρκετές παίρνουν προαγωγές απλά περνώντας μία νύχτα με ανώτερους
Εάν είναι το αφεντικό γυναίκα ή άντρας gay, θα μπορούσε κι ένας άντρας εργαζόμενος να πάρει προαγωγή με τον ίδιο τρόπο. Έχουν γίνει πολλές φορές αυτά και δεν μπορείς να τα επικαλείσαι μονομερώς.
Αυτό που πιστεύω πως υποβόσκει πίσω από αυτό το "επιχείρημα", πέραν του ωμού σεξισμού, είναι η άποψη ότι "όλες οι γυναίκες είναι πόρνες", η οποία δεν χρειάζεται να πω τι προέλευσης είναι.

Όλοι δηλώνουν πως δεν είναι φαλλοκράτες. Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο: "Συγνώμη κύριε", ρωτάει μια τουρίστρια έναν γέρο αφρικανό, που κάθεται κάτω απ' ένα δένδρο, "έχω ακούσει ότι υπάρχουν κανίβαλοι εδώ, είναι αλήθεια;"
-"Μην ανησυχείς κοπέλα μου", της απαντά εκείνος, "δεν υπάρχουν πια κανίβαλοι. Τον τελευταίο τον έφαγα εγώ"!!! :hehe::hehe:

Δεν αναφέρθηκα σε προσωπικό επίπεδο σε κανέναν,οπότε τις ειρωνίες απλά τις επιστρέφω.
Να με συγχωρεί η χάρη σου, προσωπικά δεν είδα κανέναν να σε ειρωνεύεται. Η υπερευθυξία σε τούτη την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να ερμηνευτεί ως άτακτη υποχώρηση. Η τόσο εύκολη υποχώρηση μπροστά στις γυναίκες, την ώρα που προσπαθεί κάποιος να πείσει ότι αδικείται που εκείνες τον κατατροπώνουν στον ελεύθερο ανταγωνισμό, μάλλον αποδεικνύει ότι έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει κι ότι κακώς διαμαρτύρεται.

δεν ξέρω την αντίστοιχη λέξη για το φαλοκράτης, στη γυναικεία βερσιόν

Αιδοιοκράτισσα!!

Αρχική Δημοσίευση από Isiliel:
η χρήση επιστημονικών μεθόδων, όπως το υπερηχογράφημα ώστε να επιλέγεται το φύλο του παιδιού πριν τη γέννηση, (η πεθερές απαιτούσαν από τις νύφες να αποβάλουν τα θηλυκά παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει σε βάθος χρόνου, έλλειψη γυναικών και οι άντρες να μένουν ανύπαντροι),

Είναι πράγματι επιστημονική η μέθοδος, όπως και το να πνίγουν τα νεογέννητα κορίτσια στις Ινδίες (δέστε και την ταινία "Έθνος χωρίς γυναίκες"), αλλά όχι όπως το κατανοείς καλή μου Ίσι. Αναφέρομαι στην επιστήμη της Κυβερνητικής, ή αλλιώς της Διαχείρισης Ανθρώπινων Πληθυσμών. Πρόκειται για μέθοδο μείωσης του πληθυσμού, σε περιοχές που μαστίζονται από τον υπερπληθυσμό. Η νοοτροπία αυτή αφήνεται από τ' αντίστοιχα κράτη (Κίνα, Ινδία κλπ) να κυριαρχεί, ακόμη και καλλιεργείται και απολαμβάνει ατιμωρησίας, ακριβώς για να πετύχουν το στόχο τους, που είναι η αναχαίτιση της αύξησης του πληθυσμού.

Κυνικό; Σίγουρα.
Ανατριχιαστικό; Πιθανόν.
Αποτελεσματικό; Οπωσδήποτε!


ΥΓ: Το σεντόνι στην ούγια να γράφει "Χάουλας, Ντύνει, Στολίζει, Νοικοκυρεύει". Χάουλας: Σεντόνια ποιότητας και μεγάλης αντοχής!! (από τους συνομιλητές φυσικά):clapup::P:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
"...πάντες εξέκλινον, ομού εξηχρειώθησαν". Πρώτη λοιπόν περίπτωση ισότητας γενικά μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και ειδικότερα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι το φυσικό δικαίωμα στο λάθος. Τι άλλο θέλουμε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Νομίζω ότι τα πιο πολλά θέματα έχουν ήδη συζητηθεί. Θα'θελα απλά να κάνω μια μικρή αναφορά:
Το βράδυ ο άνδρας βρίσκει πιο δύσκολα ταξί από μια γυναίκα,σωστά;
Αυτό κατά κόρον γίνεται για λόγους περισσότερων πιθανοτήτων για χρήση βίας από τους άντρες (κλέφτες), πρέπει να απολογηθούμε και γι'αυτό?
Στις θέσεις γραμματέων σχεδόν πάντα βρίσκεις γυναίκες.Οι γυναίκες του φόρουμ λένε ότι αυτό είναι ρατσιστικό εναντίον τους!Γιατί δε μπορεί να είναι γραμματέας ένας άντρας;Γιατί τόσα χρόνια νοσοκόμοι και παιδαγωγοί ήταν γυναίκες;Μας λένε ότι στην περίπτωση των γραμματέων τις έχουν εκεί για τη μόστρα!Αυτό δεν είναι ρατσιστικό δηλαδή με την έννοια ότι επιλέγονται μόνο για λόγους εμφάνισης;Όπως και οι αεροσυνοδοί και οι υπάλληλοι στα ξενοδοχεία ή ακόμα και αυτές που λένε ειδήσεις στην τηλεόραση.;
Αν και απαντήθηκε πλήρως από το Χάος να επισημάνω ότι και στις θέσεις "πόρτας" (και στα ξενοδοχεία και όπου χρειάζεται ξύλο) βλέπεις μόνο άντρες. Είναι το αντίστοιχο της "χαρούμενης ρεσεπτιονίστριας. Τι να κάνουμε?
Όταν οι γυναίκες ζορίζονται στο να συνδυάσουν οικογένεια και δουλειά,εκεί πάλι τους άντρες κατηγορούν.
Μόνο αυτούς που ενώ αναγνωρίζουν την ανάγκη για εργασία και των δύο έξω από το σπίτι δεν αναγνωρίζουν την αναγκη για εργασία και των δυο και μέσα στο σπίτι.

Απ'όσα γράφετε,το πρόβλημά σας είναι ότι θέλετε να γίνετε αφεντικά.Δηλαδή να είστε κανένα 10ωρο-12ωρο στη δουλειά.Και να έχετε και οικογένεια.Και λέω εγώ τώρα,αν τα παιδιά έχουν γονείς που ασχολούνται όλη μέρα με τη δουλειά τους,άραγε πώς θα μεγαλώσουν,με τους παπούδες και τις γιαγιάδες;Τα παιδιά έχουν γονείς,αν δεν είναι άξιοι ας μην κάνουν παιδιά.Και είναι εξίσου υπεύθυνοι για την ανατροφή αυτών των παιδιών.Οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες για όλους,δε μπορείτε οι γυναίκες να απαιτείτε να φτάσετε σε υψηλά πόστα χωρίς τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.
Άρα οι μπαμπάδες αφεντικά δεν είναι μπαμπάδες, προφανώς. Ή "γυναίκες αφεντικά παντρευτείτε άντρες δούλους και το ανάποδο".
Άσχετα με τις ανάγκες των γυναικών, άσχετα με τα φεμινιστικά κινήματα, οι γυναίκες μπήκαν στην παραγωγή όταν τις θέλησε το σύστημα και σήμερα, αν μιλάμε για την μέση οικογένεια, χρειάζεται να εργάζονται λόγω οικογενειακού προϋπολογισμού. Μην το ξεχνάμε όταν κάνουμε συζητήσεις. Μπορεί πολλοί από μας να θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί και να το προσπαθούμε και μέσα από την δουλειά μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύουμε από χόμπυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Είναι πράγματι επιστημονική η μέθοδος, όπως και το να πνίγουν τα νεογέννητα κορίτσια στις Ινδίες (δέστε και την ταινία "Έθνος χωρίς γυναίκες"), αλλά όχι όπως το κατανοείς καλή μου Ίσι.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν μιλάω ενάντια στην επιστήμη, αλλά σχολιάζω τη "χρήση" που της γίνεται από τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους:

The startling imbalance between male and female birth rates has been acknowledged in India for some time, with the use of ultrasound technology (used to alert parents as to whether a fetus is male or female) being implicated as a primary cause.

https://www.idrc.ca/en/ev-95719-201-1-DO_TOPIC.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
έχασα κάποιες σελίδες και τις έχω διαβάσει λίγο στα πεταχτά
αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή η κουβέντα έχει ξεφύγει και ταυτόχρονα έχει ηρεμίσει
υπάρχει όμως κάτι που δε μπορώ να μην το σχολιάσω βρε παιδιά και σόρρυ κι όλας που θα σας γυρίσω πίσω

όταν μιλάμε για αγγελίες για εύρεση εργασίας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα δούμε το εξής φαινόμενο

Ζητείται κοπέλα για τηλεφωνήτρια
Ζητείται διευθυντής πωλήσεων με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις


όποιος το αρνείται αυτό, προφανέστατα μας γράφει από το εξωτερικό ή δεν έχει ψάξει για δουλειά ακόμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Να με συγχωρέσετε για το μακροσκελές post μου, είχα καιρό να διαβάσω το θέμα :)


takis συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το post σου εκτός από αυτό το κομμάτι. Και αυτό γιατί αφήνεις υπονοούμενο ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κάθονται στο σπίτι να φροντίζουν την οικογένεια, με το οποίο είμαι αντίθετος. Κατά τ' άλλα κατανοώ την θέση σου, αλλά αν συνεχίζεις να διαβάζεις, θα προτιμούσα να συνεχίσεις και να γράφεις :)
Απ'όσα γράφετε,το πρόβλημά σας είναι ότι θέλετε να γίνετε αφεντικά.Δηλαδή να είστε κανένα 10ωρο-12ωρο στη δουλειά.Και να έχετε και οικογένεια.Και λέω εγώ τώρα,αν τα παιδιά έχουν γονείς που ασχολούνται όλη μέρα με τη δουλειά τους,άραγε πώς θα μεγαλώσουν,με τους παπούδες και τις γιαγιάδες;Τα παιδιά έχουν γονείς,αν δεν είναι άξιοι ας μην κάνουν παιδιά.Και είναι εξίσου υπεύθυνοι για την ανατροφή αυτών των παιδιών.Οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες για όλους,δε μπορείτε οι γυναίκες να απαιτείτε να φτάσετε σε υψηλά πόστα χωρίς τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.
Να σαι καλα, ισως και να μας χρειαζεται..
Μονο που στη συγκεκριμενη περιπτωση, εσυ εισαι αυτος που εκνευριστηκες και παρεξηγηθηκες απο μερικες αραδες καποιων αγνωστων στο διαδικτυο..
Συζητηση κανουμε...ο καθενας εκφραζει την αποψη του, ασχετα με το εαν αρεσει ή οχι στους υπολοιπους....
Δεν ειμαστε εδω μεσα να γραψουμε αυτα που θελει ο αλλος να διαβασει..
Και κανεις δεν κρινει τον αλλο στο συνολο απο μια αποψη σε ενα συγκεκριμενο θεμα...
Ελπιζω να σε ξαναδουμε, οταν και εαν ηρεμησεις και αντιληφθεις οτι απλα υπερεβαλες, διοτι ειμαι σιγουρη, οτι κανεις απο οσους ελαβαν μερος σε αυτη τη συζητηση, δεν ειχε προθεση να σε προσβαλλει κατα τον οποιονδηποτε τροπο..:)
Δεν νομίζω ότι είσαι δίκαιη. Έχω κάνει και εγώ το λάθος να γίνω επιθετικός σε νέο μέλος λόγω έντονης διαφωνίας με τις απόψεις του, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι υπήρξαν κάποια post που περιείχαν απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια. :/:
Fandago από το 2002 και μετά αν δεν κάνω λάθος για την χρονολογία τα όρια για τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές είναι κοινά για άντρες και γυναίκες, [...]Και το λέω υπεύθυνα αυτό...
Ευχαριστώ και πάω πάσο :)
Αντίστοιχα ο ένας χρόνος που χάνετε από την ζωή σας λόγο στρατού μπορεί να συγκριθεί κάλλιστα με το χρόνο που χάνουμε λόγο εγκυμοσύνης και φυσικά από την δυσκολία σε ορισμένες περιπτώσεις να βρούμε και δουλειά λόγο του ότι είμαστε γυναίκες και γεννάμε οπότε αναγκαστικά είμαστε βάρος στις επιχειρήσεις για αυτό το διάστημα.
Ξεχνάς βέβαια ότι συγκρίνεις ένα χαρακτηριστικό που σας επέβαλε η φύση με μια υποχρέωση που μας επέβαλε η κοινωνία στην οποία συμμετέχουμε και οι δύο φυσικά :)
Αυτό είναι σίγουρα που παρεξηγήθηκε σε προηγούμενο post μου, στο οποίο εννοούσα ότι δεν θα σας κυνηγήσει κανείς αν δεν γεννήσετε, ούτε θα σας κηρύξει λιποτάκτες, οπότε δεν είναι που δεν είναι συγκρίσιμα εξ' αρχής, αυτό και μόνο τα διαχωρίζει. Και στην τελική σταματήστε να προσδίδετε την σύγκριση εγκυμοσύνης-στρατού στην άλλη μεριά γιατί αν θυμάμαι καλά το ξεκίνησε η prime και σε αρκετά μου posts έχω πει ότι δεν με ενδιαφέρει αυτό.
Σε παγκόσμια κλίμακα
Εγώ θα ζητήσω αν γίνεται να περιορίσουμε την κουβέντα σε χώρες που θεωρητικά υπάρχει ισότητα και όχι σε άλλες που προφανώς κάποιο φύλο αδικείται. Εκεί δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί και απλά κάνουμε συναισθηματική την κουβέντα. :)
Η ζυγαριά (για να απαντήσω και στον fantago) ακόμη αμφιταλαντεύεται και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, προκύπτουν νέες πτυχές σε ήδη υπάρχοντα ζητήματα που αναζητούν λύσεις ισότιμες και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα να μου πεις. Η ζυγαριά αμφιταλαντεύεται όταν τα βάρη αλλάζουν συνεχώς. Εγώ λέω, αυτή τη στιγμή, με αυτά τα βάρη, να μου πεις προς τα που κλίνει η ζυγαριά. :)
Μάλιστα θα ήθελα να προστεθεί δημοσκόπηση με επιλογές:

  • Είμαι άντρας και θεωρώ ότι:
    • υπάρχει ισότητα
    • η γυναίκα είναι ευνοημένη
    • ο άντρας είναι ευνοημένος
  • Είμαι γυναίκα και θεωρώ ότι:
    • υπάρχει ισότητα
    • η γυναίκα είναι ευνοημένη
    • ο άντρας είναι ευνοημένος
Για να δω το γενικότερο κλίμα ;)
Ναι, είναι πρόβλημα η στράτευση, ειδικά στην κρίσιμη ηλικία που αντίστοιχα οι γυναίκες φροντίζουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αν το αντιμετωπίσουμε όμως ανταγωνιστικά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να διευρύνουμε το ήδη παράλογα μεγάλο χάσμα ανάμεσά μας.
Οπότε το αντιμετωπίζουμε πως;
Αλήθεια φίλε Φαντάγκο. Εγώ υπηρέτησα δύο χρόνια στρατό, ενώ εσύ μόνο ένα. Αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ανισότητα με βάση την ίδια τη δική σου λογική;
Μάλιστα, για να φτάσετε εσείς να υπηρετείτε μόνο ένα χρόνο, χρειάστηκε να βάλουμε εμείς οι ενταγμένοι στην παραγωγή το χέρι βαθιά στην τσέπη, ώστε να πληρωθούν οι μισθοφόροι. Δεν σε βλέπω τόσο ένθερμο να μου δώσετε πίσω μερικά χρηματάκια από αυτά που έχασα υπηρετώντας ένα χρόνο περισσότερο και από αυτά που πλήρωσα για να υπηρετήσεις εσύ λιγότερο. Μόνο των γυναικών ίδιον είναι λοιπόν να κάνουν τις πάπιες όταν μια ανισότητα τις ωφελεί;
Αδιαφορώντας για την υπόνοια ειρωνικού ύφους, θα κρατήσω μόνο τα bold γιατί είναι ακριβώς αυτό που λέω. Και για να λήξει το θέμα με το στρατό, εγώ το μόνο που θέλω είναι να σταματήσουν οι γυναίκες να νιώθουν αδικημένες, δεν θεωρώ ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν (ως πλειοψηφία) στον στρατό, ούτε ότι θα του έκαναν καλό για να ζητάω να κάνουν υποχρεωτική θητεία.
Οι γυναίκες προτιμώνται κατά παράδοση ως γραμματείς, απλά επειδή είναι εκ φύσεως καλύτερες σ' αυτήν τη δουλειά, από τους άντρες. Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες μπορούν σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά να κάνουν ταυτόχρονα δύο εργασίες, ενώ οι άντρες όχι. Ποιος είπε πως δεν μπορεί να γίνει γραμματέας ένας άντρας; Έχω δει πολλές φορές, αν και είναι μειοψηφία, για τον προφανή λόγο που μόλις εξήγησα.
Οπότε τελικά από τη μία τις διαλέγουν λόγω εμφάνισης (ου οι φαλλοκράτες) και από την άλλη τις διαλέγουν γιατί είναι καλύτερες στη δουλειά;
Επίσης αν πω ότι οι άντρες (χωρίς να έχω κάποια σοβαρή μελέτη που να το αποδεικνύει και απλά δίνω αυτό το άρθρο για να γίνει συζήτηση) είναι καλύτεροι οδηγοί θα φανώ ακόμα περισσότερο φαλλοκράτης; Αν στηριζόμουν σε αυτό για να επιλέγω άντρες για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με οδήγηση θα ήμουν πάλι φαλλοκράτης; Αν πω ότι καλώς έχουν τα ίδια όρια στις δουλειές που αναφέραμε γιατί με τέτοια προσόντα αποδίδουν καλύτερα θα είμαι ακόμα περισσότερο φαλλοκράτης παρόλο που θα λέω ακριβώς το ίδιο που λες εσύ αλλά αντίστροφα; :P
Θα ήθελα να τονίσω πως το να παίρνουν γυναίκες σε δουλειές για "γλάστρες" είναι βαθύτατα φαλλοκρατικό κι έχει καταγγελθεί από το φεμινιστικό κίνημα. Μάλλον έχει χαθεί εντελώς το μέτρο, όσον αφορά την ισότητα και το τι είναι φαλλοκρατικό και τι όχι...
Μπορεί το φεμινιστικό κίνημα να το καταγγέλλει, αλλά δεν νομίζω οι ίδιες οι "γλάστρες" να χαλιούνται. Άλλωστε δεν τις αναγκάζει κανείς πάλι, αυτές το επέλεξαν, ή μήπως όχι;
-Εάν είναι το αφεντικό γυναίκα ή άντρας gay, θα μπορούσε κι ένας άντρας εργαζόμενος να πάρει προαγωγή με τον ίδιο τρόπο. Έχουν γίνει πολλές φορές αυτά και δεν μπορείς να τα επικαλείσαι μονομερώς.
Είναι σημαντικό να δεις και τι συμβαίνει πιο συχνά, γιατί αντίστοιχα αρκετά από τα επιχειρήματα του φεμινιστικού κινήματος θα είχαν αυτήν την απάντηση: "δεν μπορείς να τα επικαλείσαι μονομερώς":)
Αυτό που πιστεύω πως υποβόσκει πίσω από αυτό το "επιχείρημα", πέραν του ωμού σεξισμού, είναι η άποψη ότι "όλες οι γυναίκες είναι πόρνες", η οποία δεν χρειάζεται να πω τι προέλευσης είναι.
Καταρχάς το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών συμφωνεί ότι όλες οι γυναίκες έχουν πουτ@νι@ μέσα τους. Εκτός αυτού όμως, ο τάκης μίλησε για αρκετές γυναίκες και όχι όλες. :)
Όλοι δηλώνουν πως δεν είναι φαλλοκράτες. Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο:
Εσύ αν επιτρέπεται τι δηλώνεις; :)
Να με συγχωρεί η χάρη σου, προσωπικά δεν είδα κανέναν να σε ειρωνεύεται.
Να με συγχωρεί και η δική σου χάρη, αλλά έχασες μάλλον posts όπως τα #61 και #67 που είχαν από 5 και 4 θετικές αντίστοιχα. Επίσης και σε επόμενα posts υπάρχουν δόσεις ειρωνείας αλλά και κακού χιούμορ προς την αντίθετη άποψη όπως το #70 που πήρε μάλιστα και 10 θετικές, post που σίγουρα δεν βοηθάνε στην ομαλή ροή της συζήτησης.:)
Ζητείται κοπέλα για τηλεφωνήτρια
Ζητείται διευθυντής πωλήσεων με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις
Οπότε που καταλήγουμε; Ότι όλοι φωνάζουν που γίνονται διακρίσεις στις υψηλές θέσεις και ελάχιστοι στις χαμηλές. Εγώ θα ήθελα πάντως και μια ποσοστιαία σύγκριση θέσεων ανεξαρτήτως βαθμίδας. :)

Επίσης για τον όρο "αδύναμο φύλο" τι έχετε να πείτε;:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Οπότε που καταλήγουμε; Ότι όλοι φωνάζουν που γίνονται διακρίσεις στις υψηλές θέσεις και ελάχιστοι στις χαμηλές. Εγώ θα ήθελα πάντως και μια ποσοστιαία σύγκριση θέσεων ανεξαρτήτως βαθμίδας. :)

Επίσης για τον όρο "αδύναμο φύλο" τι έχετε να πείτε;:)


προσωπικά με ενοχλεί που στην εταιρία που δουλεύω είναι ένα βούρλο για τηλεφωνήτρια που βαριέται που ζει και περιμένεις στην αναμονή τουλάχιστον 5 λεπτά
οι δικοί μου άνθρωποι, με παίρνουν πάντα στο κινητό... αν είναι δυνατόν!
Φυσικά και θα προτιμούσα ένα άτομο πρόθυμο να κάνει τη δουλειά του σωστά!
Τι σημασία έχει αν θα ήταν άντρας ή γυναίκα?
Για μένα καμία.

όσο για τον όρο "αδύναμο φύλο", θεωρώ ότι αναφέρεται στην σωματική δύναμη και διάπλαση όπου εκεί οι γυναίκες όντως στην πλειοψηφία τους υστερούν έναντι των αντρών
δε θα προσπαθήσω στο όνομα της ισότητας να παίξω μπράντεφερ με τον άντρα μου και να έχω την απαίτηση να τον κερδίσω (παρόλα αυτά, υπάρχουν γυναίκες που πιθανώς τον κερδίζουν, όχι όμως η πλειοψηφία)

θεωρώ επίσης ότι η φύση έχει προικίσει την γυναίκα με κάποια προσόντα όπως παράδειγμα την ευχέρεια του να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε πολλά και διαφορετικά task ταυτόχρονα (κάτι που θεωρητικά κάνει την γυναίκα "καλύτερη τηλεφωνήτρια") ενώ ο άντρας έχει καλύτερη αντίληψη χώρου και για αυτό του είναι πιο εύκολο να παρκάρει καλύτερα από μία γυναίκα (κάτι που θεωρητικά κάνει τον άντρα καλύτερο οδηγό)
Αυτά όμως δεν είναι και στάνταρ... μιλάω απλά για την πλειοψηφία
Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άριστοι άντρες τηλεφωνητές ή άριστες γυναίκες οδηγοί
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Εγώ θα ζητήσω αν γίνεται να περιορίσουμε την κουβέντα σε χώρες που θεωρητικά υπάρχει ισότητα και όχι σε άλλες που προφανώς κάποιο φύλο αδικείται. Εκεί δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί και απλά κάνουμε συναισθηματική την κουβέντα. :)

Ευχαρίστως! :) Δεν είχα σκοπό να επεκταθώ, όταν αναφέρεσαι όμως στο φεμινιστικό κίνημα, να θυμάσαι ότι αυτό είναι που φροντίζει να ακούγονται αυτές οι απάνθρωπες καταστάσεις οι οποίες πρέπει να ακούγονται και αν σήμερα μπορούμε να διαχωρίζουμε τη χώρα μας, από άλλες τριτοκοσμικές ως προς την αντιμετώπιση των γυναικών, το οφείλουμε σε όσους εργάστηκαν γι' αυτό... Και για να σε προλάβω, όχι δεν ανήκω σε κανένα φεμινιστικό κίνημα, σέβομαι όμως αυτά που μόνη μου δε μπορώ να κάνω.

Δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα να μου πεις. Η ζυγαριά αμφιταλαντεύεται όταν τα βάρη αλλάζουν συνεχώς. Εγώ λέω, αυτή τη στιγμή, με αυτά τα βάρη, να μου πεις προς τα που κλίνει η ζυγαριά. :)
Μάλλον δεν κατάλαβες την απάντησή μου. Δεν στέκομαι στις ανισότητες. Στέκομαι στην κοινωνική εικόνα που παρουσιάζουν τα δύο φύλα σήμερα, η οποία απέχει έτη φωτός από την πραγματική τους φύση. Δεν πρόκειται να μπω στη λογική να συγκρίνω προβλήματα. Η ζωή με έχει μάθει πως για τον κάθε άνθρωπο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος, είναι το σοβαρότερο στον κόσμο.


Μάλιστα θα ήθελα να προστεθεί δημοσκόπηση με επιλογές:


  • Είμαι άντρας και θεωρώ ότι:
    • υπάρχει ισότητα
    • η γυναίκα είναι ευνοημένη
    • ο άντρας είναι ευνοημένος
  • Είμαι γυναίκα και θεωρώ ότι:
    • υπάρχει ισότητα
    • η γυναίκα είναι ευνοημένη
    • ο άντρας είναι ευνοημένος

Και τι συμπεράσματα περιμένεις να εξάγεις; Όλο αυτό μου ακούγεται σαν διαγωνισμός, λες και προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πιο αδικημένο. Έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα, έτσι δημιουργούνται περισσότερα.

Οπότε το αντιμετωπίζουμε πως;
Εσύ τι έχεις να προτείνεις; Παραπάνω ακούστηκαν κάποιες συμβιβαστικές έστω λύσεις. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω και τις δικές σου προτάσεις.

Καταρχάς το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών συμφωνεί ότι όλες οι γυναίκες έχουν πουτ@νι@ μέσα τους.
...μμμ..σου έχει τύχει να κατηγορείς για κάτι τους γονείς σου και όταν το κάνει κάποιος άλλος να γίνεσαι έξαλλος; :P

Να με συγχωρεί και η δική σου χάρη, αλλά έχασες μάλλον posts όπως τα #61 και #67 που είχαν από 5 και 4 θετικές αντίστοιχα. Επίσης και σε επόμενα posts υπάρχουν δόσεις ειρωνείας αλλά και κακού χιούμορ προς την αντίθετη άποψη όπως το #70 που πήρε μάλιστα και 10 θετικές, post που σίγουρα δεν βοηθάνε στην ομαλή ροή της συζήτησης.:)
Κανένα σχόλιο! Θα εκφράσω μόνο για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά μου για την υπερβολική ευθιξία που παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά, σχεδόν σε όλα τα θέματα και δεν βοηθάει στο διάλογο, αφού ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουρος κανείς ότι δεν θα θίξει τον συνομιλητή του, είναι ...να σωπάσει.

Επίσης για τον όρο "αδύναμο φύλο" τι έχετε να πείτε;:)
Το αδύναμο φύλο στη φύση είναι ο άνδρας.
Αυτές οι συνειδητοποιήσεις μάλλον γίνονται μετά τα τριάντα... :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ζητείται κοπέλα για τηλεφωνήτρια
Ζητείται διευθυντής πωλήσεων με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις
όποιος το αρνείται αυτό, προφανέστατα μας γράφει από το εξωτερικό ή δεν έχει ψάξει για δουλειά ακόμα

Πολύ σωστά το λες αγαπητή μου Κουέ. Πριν δύο περίπου χρόνια έψαχνα για δουλειά και κοιτούσα τις αγγελίες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε πόσες απ' αυτές ζητούσαν κοπέλες ύψους άνω του 1.80 m. Στο τέλος τα πήρα στο κρανίο, μάλιστα μέσα σ' ένα παράρτημα του ΟΑΕΔ, κι άρχισα να σχολιάζω φωναχτά: "Αυτές δεν είναι αγγελίες εργασίας αλλά εκπόρνευσης! Εδώ μιλάμε για τον Δικαστή με τη Μεζούρα" (ελπίζω να θυμάστε έναν άθλιο τύπο Ευάγγελο Κάπως, του παραδικαστικού κυκλώματος, ο οποίος ζητούσε για βίζιτα κοπέλες άνω του 1.80 m και είχε πίσω από την πόρτα κρεμασμένη μια μεζούρα, για να τις μετράει όταν έφταναν στο σπίτι του. Αν ήταν έστω κι 1.79 m, τις έδιωχνε).

Το να χρησιμοποιείς μια γυναίκα ως αντικείμενο και μάλιστα με σεξουαλικό υπονοούμενο, αποτελεί μια από τις κυριότερες πτυχές της φαλλοκρατικής-σεξιστικής ιδεολογίας. Μια γυναίκα που κάνει λοιπόν το ίδιο προς έναν άντρα, ορίζεται ως "Αιδοιοκράτισσα".

Από την άλλη, το να χρησιμοποιείς άντρες, γυναίκες και παιδιά ως αντικείμενα, ονομάζεται "Νόμος της Αγοράς" και θεωρείται ως ένας από τους πυλώνες της σύγχρονης "Δημοκρατίας" (όσα εισαγωγικά κι αν βάλω δεν θα είναι αρκετά). Αυτό είναι πράγματι ειρωνεία, η οποία όμως δεν απευθύνεται προς κάποιον από τους συνομιλητές...:/:


takis,... αν συνεχίζεις να διαβάζεις, θα προτιμούσα να συνεχίσεις και να γράφεις :)

Κι εγώ θα προτιμούσα το ίδιο. Δεν είναι συμπεριφορά αντάξια ενός υπερασπιστή της αντρικής αξιοπρέπειας η φυγομαχία και το "άλλα λόγια ρε παιδιά". Come out and Play...

Δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα να μου πεις. Η ζυγαριά αμφιταλαντεύεται όταν τα βάρη αλλάζουν συνεχώς. Εγώ λέω, αυτή τη στιγμή, με αυτά τα βάρη, να μου πεις προς τα που κλίνει η ζυγαριά. :)
Όταν τα βάρη αλλάξουν απότομα, μόνο μια φορά, η ζυγαριά εκτελεί φθίνουσα ταλάντωση, μέχρι να ισορροπήσει. Αν δεν είναι καλό το παράδειγμα της ζυγαριάς, το παράδειγμα του ελατηρίου που το κρατά κανείς πιεσμένο και το αφήνει ξαφνικά ή του εκκρεμούς, ίσως ν' αποδίδει καλύτερα την εικόνα. Πού βρισκόμαστε; Σε μια από τις πρώτες μεγάλες ταλαντώσεις προς την αντίθετη πλευρά από εκεί που έγερνε προηγουμένως. Υπομονή, θα στρώσει.

Αδιαφορώντας για την υπόνοια ειρωνικού ύφους...
Το να ψάχνει κανείς απεγνωσμένα να βρει ειρωνείες εκεί που δεν υπάρχουν, είναι από μόνο του ειρωνικό και μάλιστα σχεδόν αυτοειρωνικό. Το να ψάχνει μάλιστα κανείς την ειρωνεία δίκην κυνηγού φαντασμάτων και μάλιστα καθ' υπόνοια, κινδυνεύει να καταλήξει στη γραφικότητα. Αρκετά με αυτό το θέμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει το ύφος γραφής του άλλου, θέτοντας το δικό του ύφος ως το μόνο αποδεκτό. "Το ύφος μου είναι η άποψή μου", ή αλλιώς "Το μέσο είναι το μήνυμα", κατά τον Άντυ Γουόρχωλ και την άποψη του καθενός από εμάς δεν μπορούμε να τη βάλουμε σε γύψο. Αν μη τι άλλο, έχω αποδείξει ότι δεν έχω ανάγκη να κρύβομαι πίσω απ' το δάκτυλό μου, με ύπουλες ειρωνείες. Οι δικές μου, όταν το θέλω, είναι καραμπινάτες, αλλά πολύ σπάνια κακόβουλες. Ψάξε αλλού για "υπόνοιες" ειρωνείας φίλε Φαντάγκο, εδώ μας έχουν τελειώσει...:)

Οπότε τελικά από τη μία τις διαλέγουν λόγω εμφάνισης (ου οι φαλλοκράτες) και από την άλλη τις διαλέγουν γιατί είναι καλύτερες στη δουλειά;
Το "ου οι φαλλοκράτες" είναι ειρωνεία, υπόνοια ειρωνείας, αστειάκι ή σοβαροφανές φληνάφημα;:D:P
Πάντως ότι κι αν είναι αποτελεί θέση με τον τρόπο του, οπότε το θεωρώ θεμιτό κατά τη δική μου αντίληψη πάντοτε. Σίγουρα δεν πρόκειται για ειρωνεία που έχει σκοπό να με θίξει, αλλά να διανθίσει το διάλογο και να ελαφρύνει τη συζήτηση. Ας μην έχουμε όμως φίλε Φαντάγκο δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή με άλλα λόγια "των αλλονών βρωμάνε ενώ τα δικά μας είναι μόσχος και κανέλα".
Επί της ουσίας της ερώτησης, θα θυμίσω τη Σαπφώ Νοταρά, ως γραμματέα σε κάποια Ελληνική Ταινία ("Δώστε μου τα μισθά μου να σηκωθώ να φύγω..."). Γυναίκα ναι. Γραμματέας ναι. Αναντικατάστατη ναι. Γλάστρα όχι. Κατανοητό; ;)

Επίσης αν πω ότι οι άντρες (χωρίς να έχω κάποια σοβαρή μελέτη που να το αποδεικνύει και απλά δίνω αυτό το άρθρο για να γίνει συζήτηση) είναι καλύτεροι οδηγοί θα φανώ ακόμα περισσότερο φαλλοκράτης; Αν στηριζόμουν σε αυτό για να επιλέγω άντρες για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με οδήγηση θα ήμουν πάλι φαλλοκράτης; Αν πω ότι καλώς έχουν τα ίδια όρια στις δουλειές που αναφέραμε γιατί με τέτοια προσόντα αποδίδουν καλύτερα θα είμαι ακόμα περισσότερο φαλλοκράτης παρόλο που θα λέω ακριβώς το ίδιο που λες εσύ αλλά αντίστροφα; :P
Περί της οδήγησης με κάλυψε η Κουέ. Αν όμως εσύ λες αυτό που λέω εγώ αλλά αντίστροφα, προφανώς δεν λέμε το ίδιο πράγμα, αφού εκτός από τη μονάδα, κανείς άλλος αριθμός δεν ισούται με το αντίστροφό του. :D:P

Μπορεί το φεμινιστικό κίνημα να το καταγγέλλει, αλλά δεν νομίζω οι ίδιες οι "γλάστρες" να χαλιούνται. Άλλωστε δεν τις αναγκάζει κανείς πάλι, αυτές το επέλεξαν, ή μήπως όχι;
Καλό επιχείρημα, όχι επαρκώς απαντημένο από το φεμινιστικό κίνημα κατά τη γνώμη μου. Πώς να υπάρξει ισότητα, όταν οι ίδιες οι γυναίκες ασπάζονται τα φαλλοκρατικά πρότυπα; Πώς μπορούν για παράδειγμα οι γυναίκες να διαμαρτύρονται περί ανισότητας ή φαλλοκρατικών καταλοίπων στη νοοτροπία των αντρών, όταν η διδασκαλία της ανισότητας γίνεται κατά κανόνα από τις ίδιες τις μητέρες; Πόσες φορές έχετε δει μια πεθερά να απαιτεί από τη νύφη της πλήρη υποταγή σ' αυτήν, επειδή "έχει γιο"; Πόσες απ' αυτές που ως νεαρές διαμαρτύρονταν, όταν έκαναν γιο άλλαξαν άρδην άποψη; Πολύ καλό θέμα προς συζήτηση επίσης. Πιστεύω πως μπορούμε να οργανώσουμε ολόκληρο section του φόρουμ με συζητήσεις που άπτονται του θέματος της ισότητας.

Είναι σημαντικό να δεις και τι συμβαίνει πιο συχνά, γιατί αντίστοιχα αρκετά από τα επιχειρήματα του φεμινιστικού κινήματος θα είχαν αυτήν την απάντηση: "δεν μπορείς να τα επικαλείσαι μονομερώς":)
Αυτό συμβαίνει πιο συχνά, επειδή "τυχαίνει" τα περισσότερα αφεντικά να είναι άντρες, οι οποίοι έχουν γενικά τη νοοτροπία της εκμετάλλευσης των υπαλλήλων τους, ειδικά δε της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των θηλυκών υπαλλήλων τους. Αυτό είναι άλλη μια πτυχή της φαλλοκρατικής νοοτροπίας, αν και κάποιοι λένε πως είναι απλά ίδιον των εξουσιαστών, ανεξαρτήτως φύλλου, άποψη που συμμερίζεται και ο Μαρκήσιος.

Καταρχάς το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών συμφωνεί ότι όλες οι γυναίκες έχουν πουτ@νι@ μέσα τους. Εκτός αυτού όμως, ο τάκης μίλησε για αρκετές γυναίκες και όχι όλες. :)
Ευτυχώς, γιατί νόμιζα πως ήμουν άτιμος που εξέδιδα τη γυναίκα μου. Τώρα ησύχασα...:clapup::clapup:

Η ειρωνεία έχει ως πρόθεση να καταδείξει το προφανές: Όταν λέμε "πουτανιά", με την έννοια στην οποία αναφέρεσαι, εννοούμε τη μαλαγανιά, την τσαχπινιά κλπ, κι όχι τον ευαγή θεσμό της πορνείας, στην οποία αναφέρθηκα εγώ. Επίσης, έχει ως σκοπό να υπενθυμίσει το εξής ρητό: "Το αρχαιότερο επάγγελμα δεν είναι η πορνεία, αλλά η μαστροπεία".

Εσύ αν επιτρέπεται τι δηλώνεις; :)
Αρσενικός Άνθρωπος. ;)

Να με συγχωρεί και η δική σου χάρη, αλλά έχασες μάλλον posts όπως τα #61 και #67 που είχαν από 5 και 4 θετικές αντίστοιχα. Επίσης και σε επόμενα posts υπάρχουν δόσεις ειρωνείας αλλά και κακού χιούμορ προς την αντίθετη άποψη όπως το #70 που πήρε μάλιστα και 10 θετικές, post που σίγουρα δεν βοηθάνε στην ομαλή ροή της συζήτησης.:)
Να με ξανασυγχωρεί η χάρη και η αφεντιά σου αγαπητέ μου. Ο ίδιος ο Τάκης απάντησε στο #61 και δεν έκανε καμμία μνεία περί ενόχλησης λόγω ειρωνείας. Στο #67 απάντησα εγώ με ακριβώς τον ίδιο τόνο, όμως η φίλη Λούγκαρ δεν έδειξε τάσεις αποχώρησης από το διάλογο, λόγω ευθιξίας. Ο Τάκης διαμαρτυρήθηκε για εντελώς αθώα αστεία σε σχέση με το ταξί και για το ότι κάποια του είπε πως είναι κολλημένος σε άλλες εποχές. Αλήθεια, όταν γράφει κανείς ένα τέτοιο επιχείρημα όπως το ότι δεν υπάρχει ισότητα επειδή λέει δεν παίρνουν τους άντρες τα ταξί, περιμένει από τους άλλους να συγκρατήσουν το γέλιο τους; Μα το γέλιο είναι υγεία. Μάλλον θα έπρεπε κι εκείνος να το πάρει στην πλάκα, αντί να φωνάζει λες κι είχε αποδείξει τη Θεωρία της Σχετικότητας και κάποιος πήγε να τη διακωμωδήσει. Καμιά φορά θα πρέπει να μάθουμε να γελάμε και με τον εαυτό μας, δεν είναι και τόσο κακό. Όσο για τις άλλες εποχές, αυτή είναι η κρίση της συνομιλήτριας, αυτήν εξέφρασε και γι' αυτήν κρίνεται, αν έχει δίκαιο ή άδικο. Καμμία προσβολή ωστόσο. Αν προσβαλλόμασταν και για τέτοια πράγματα, θα είχαμε όλοι αποχωρήσει προ πολλού από το φόρουμ. Αλήθεια, στ' άλλα φόρα που έχει συμμετάσχει ο Τάκης, υπάρχει περισσότερη ευγένεια; Ισχύουν περισσότεροι κι αυστηρότεροι κανόνες; Έχουν πιο αυστηρή ως προς την εφαρμογή των κανόνων ΟΔ από το δικό μας; Δεν ψήνομαι...


Επίσης για τον όρο "αδύναμο φύλο" τι έχετε να πείτε;:)
Ότι ανήκει αυτοδικαίως στο αρσενικό. Εκτός από τη μυική δύναμη, σε όλα τ' άλλα είμαστε κατώτεροι. Γι' αυτό και η μητριαρχία θεωρείται φυσικότερο σύστημα από την πατριαρχία, η οποία προκειμένου να επικρατήσει διαστρέβλωσε και διέστρεψε τόσο τη γυναικεία, όσο και την αντρική φύση. Α, ναι...Και τ' ότι κατουράμε όρθιοι είναι μεγάλο πλεονέκτημα, πέρα απ' την πλάκα. Κατά τ' άλλα...

Θα πρέπει το ισχυρό φύλο να κατανοήσει την ισχύ του και να δείξει αυτοσυγκράτηση, τώρα που το αρσενικό έχει χάσει εντελώς το ρόλο του, έχει λυγίσει και παραπαίει επικίνδυνα. Αν στη σημερινή εποχή οι γυναίκες επιδείξουν την εκδικητικότητα του καταπιεσμένου που ξαφνικά έσπασε τις αλυσίδες του, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες και για τα δύο φύλα. Ας βοηθήσουν το αρσενικό να ξανασηκωθεί στα πόδια του, με νέο ρόλο και υπόσταση.

Θα κλείσω μ' ένα αλχημιστικό ρητό: "Η γυναίκα είναι Δύναμη, ο άντρας είναι Γαλήνη".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Αυτα που γραφτηκαν πριν για αδυναμο φυλο ,που έιναι ή ο άνδρας ή η γυναικα.δειχνουν ανωριμες ακραιες ,αποψεις και δεν τις θεωρω σοβαρες...Οι φεμινιστριες προδιδονται..θελουν να κρυφτουν και η χαρα δεν τις αφηνει..;)


Και ναι ο όρος φεμινιστρια όπως και φαλλοκρατης για μενα είναι κατηγόρια...ακραια και καταστροφικη συμπεριφορα για τον άνθρωπο συνολικα..Πρεπει να αχολουμαστε για ναγινει ο άνθρωπος σαν συνολο καλυτερος,και τα δυο φύλα και όχι να ενδιαφερομαστε μονομερως για το ένα ...



Οι γυναικες είναι αδυναμες ως προς τις φυσικες δυναμεις(σωματος και λογικης),αλλα έχουν ανωτερη δυνατοτητα επικοινωνιας-συναισθηματος,όπως και εξαιρετικες βιολογικες αντιστασεις. ..Οποτε το καθε φυλο έχει τα όπλα που του έδωσε η φυση...και τα έχει όχι για να πολεμαει το ένα το άλλο.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ και να προστατευει!



Αυτη είναι η απολυτη δυναμη της ανθρωποτητας. Η ΑΓΑΠΗ..η απολυτη ένωση των δυναμεων των δυο φυλων...Και όσο δεν το καταλαβαινουμε..και υπερισχυει ο υπερβολικος ,άρρωστος,εγωισμος μας...τοσο χειροτερα θα πηγαινει και η ανθρωποτητα γυρω μας,και τοσο πιο δυστυχισμενοι θα γινομαστε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top