ΙΙΙ - Η Αυτοκράτειρα

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Η Αυτοκράτειρα / The Emperess
ΙΙΙ


Αυτή είναι η Αρμονία του Κόσμου
Η αγάπη ενώνει τη θέληση για Δημιουργία
με την Κατανόηση αυτής της Δημιουργίας
Κατανόησε τη δική σου θέληση
Αγάπησε και επέτρεψε να αγαπηθείς
Να χαίρεσαι κάθε μορφή αγάπης και να παίρνεις
Την έκσταση και την τροφή σου από εκεί.​

Η Αυτοκράτειρα είναι η κάρτα που φέρει τον αριθμό ΙΙΙ.
Ο αριθμός αυτός συμβολίζει την ανάπτυξη μέσω της φαντασίας. Αν το Ι (Ο Μάγος) αντιπροσωπεύει το συνειδητό, την επικοινωνία, αλλά όχι τη δημιουργία, και το ΙΙ (Η Μ.Ιέρεια αντιπροσωπεύει το υποσυνειδητο, στοχαστικό και δεκτικό αλλά χωρίς κρίση και λογική, η Αυτοκράτειρα είναι αυτή που συνδυάζει τις δύο προηγούμενες κάρτες και δημιουργεί κάτι χειροπιαστό.
Μπορεί κανείς να πει πως αντιπροσωπεύει τη Χριστιανική Αγία Τριάδα ή την Παγανιστική Τριάδα του Φωτός, της Ζωής και της Αγάπης.
Όπως ακριβώς η Μητέρα ή ο Πατέρας από μόνοι τους δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν αλλά μαζί παράγουν ένα νέο άτομο, που απότελείται από την ουσία και των δύο ενώ ταυτόχρονα είναι εντελώς ανεξάρτητο από αυτούς.

Όπως και στη Μεγάλη Ιέρεια, κυρίαρχο είναι κι εδώ το στοιχείο του νερού.
Αυτό καθορίζει την θηλυκή της ενέργεια που είναι δεκτική πρόθυμη να προσφέρει και υπεύθυνη για τη ανατροφή. Καθώς η Μ.Ιέρεια φαίνεται να αντιπροσωπεύει τις αιθέριες γυναικείες ιδιότητες, παρθενικές και ιδανικές η Αυτοκράτειρα είναι η προσωποίηση του αρχέτυπου της Μητέρας. Είναι η άνευ όρων Μητρική Αγάπη!
Αυτό συμβολίζεται στην κάρτα με τον κύκνο στα πόδια της που τρέφει τα μικρά του με το αίμα του.
Είναι η τροφός, η ζωοδόχος, όπως ακριβώς και το νερό.
Στην άλλη πλευρά της κάρτας βλέπουμε την ασπίδα, σύμβολο προστασίας, με τον Λευκό Αετό των Αλχημιστών και είναι αντίστοιχος του Κόκκινου Αετού που θα δούμε στην επόμενη κάρτα.
Συνδυάζει τις πνευματικότερες με τις υλικότερες ιδιότητες και αυτό συμβολίζεται με τον Μαλτέζικο σταυρό στο στέμμα της, σύμβολο αυτοθυσίας και θάρρους.
Η αγκαλιά της παρέχει ασφάλεια, προστασία, αγάπη και ανακουφιση και είναι έτοιμη να μας δεχτεί όπως εικονίζεται και στην κάρτα.
Γιʼ αυτό αντιπροσωπεύει μια από τις τρείς αλχημιστικές μορφές ενέργειας, το Άλας το οποίο είναι η ανενεργή αρχή της Φύσης. Τα χέρια και ο κορμός της εικόνας δείχνουν το σχήμα του αλχημικού συμβόλου του Άλατος.
Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που αντιστοιχεί σε αυτήν την κάρτα στην πιο εξυψωμένη της εκδήλωση. Εδώ συμβολίζει την ομορφιά, την κομψότητα, την ισορροπία και την αρμονία.
Το Εβραϊκό γράμμα της κάρτας είναι το Daleth που σημαίνει Πόρτα/Είσοδος/Πύλη. Είναι ένα από τα επτά διπλά γράμματα που υποδηλώνουν τις αντιθέσεις της ύπαρξης. Βρίσκεται πίσω από την Αυτοκράτειρα στην κάρτα και λέγεται «Πύλη του Ουρανού»
Η Αυτοκράτειρα εικονίζεται καθιστή με αυτοκρατορικά ενδύματα και στέμμα καθισμένη σε ένα θρόνο οι ορθοστάτες του οποίου απεικονίζουν συμπλεκόμενες γαλάζιες φλόγες συμβολίζοντας έτσι τη γέννησή της από το νερό.
Στο δεξί της χέρι κρατάει το Λωτό της Ίσιδας, συμβολισμός της παθητικής θηλυκής δύναμης. Τα πέταλά του είναι αντίστοιχος συμβολισμός με το δισκοπότηρο.
Τα δύο πουλιά επάνω στους ορθοστάτες είναι ένα περιστέρι και ένα σπουργίτι. Αντίστοιχα συμβολίζουν το μέλλον και το παρελθόν.
Το φορεμά της είναι στολισμένο με μέλλισσες και σπειροειδής γραμμές.
Η σημασία τους γράφει ο Crowley είναι παντού η ίδια, αλλά δεν εξηγεί ποιά.
Η έρευνά μου με έχει οδηγήσει να πιστεύω πως συμβολίζουν τις παρθένες εργάτριες μέλισσες αλλά και την απόλυτη κυριαρχία της Βασίλισσας Μέλισσας. Εδώ της Μητρικής αγάπης.
Γύρω από τη μέση της φοράει σαν ζώνη τον Ζωδιακό Κύκλο.
Τα περιστρεφόμενα φεγγάρια συμβολίζουν την ανάγκη ισορροπίας της κάρτας.



Αφιερωμένη στις μαμάδες του φόρουμ αλλά και σε όλους τους μπαμπάδες που ξέρουν να εκτιμούν και να επωφελούνται από τη Θηλυκή ενέργεια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • T03_III_the_empress.jpg
    T03_III_the_empress.jpg
    35.4 KB · Εμφανίσεις: 1,546
Τελευταία επεξεργασία:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
'Eχω μια κάπως διαφορετική εικόνα της Αυτοκράτειρας, αν και στα βασικά συμφωνούμε. Στις εικόνες που έχω δει αντί για τον λωτό της 'Ισιδας, κρατάει στο χέρι ένα σκήπτρο που στην άκρη του έχει το σύμβολο της Αφροδίτης, την σφαίρα με τον σταυρό δηλαδή. Κύκνος δεν υπάρχει στις εικόνες που έχω δει, αλλά στα υπόλοιπα παρουσιάζεται έτσι ακριβώς όπως μας την παρουσίασες εδώ.
Το στέμα που φορά σε άλλες εικόνες έχει 21 αστέρια, τα 9 συμβολίζουν τις μούσες και τα 12 τα ζώδια. Και ο θρόνος στον οποίο κάθεται στηρίζεται σε 7 βάσεις που συμβόλιζαν τις επιστήμες, μια προσπάθεια εξήγησης του υλικού κόσμου. 'Εχω κάποια διαφοροποίηση στην ερμηνεία. Η αυτοκράτειρα είναι όπως πολύ σωστά λες, ο πλανήτης Αφροδίτη, το σύμβολο της γυναίκας, το anima μέσα μας, αλλά και η φάση που το πνεύμα γίνεται ύλη, που αποκτά μορφή. Το σύμβολο της Αφροδίτης αστρολογικά είναι ένας κύκλος με ένα σταυρό στην βάση του. O κύκλος συμβολίζει το πνεύμα και ο σταυρός την ύλη. Αυτό το σύμβολο βλέπουμε ότι βρίσκεται στην κορυφή του σκήπτρου της κάρτας της Αυτοκράτειρας. Το σύμβολο του πλανήτη της Αφροδίτης είναι στο σκήπτρο που κρατά αυτή η γυναίκα.
Η κάρτα αντιστοιχεί στην εξουσία - δύναμη της αληθινής αγάπης. Μας διδάσκει ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τον υλισμό (δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κάρτα αντιστοιχεί στον πλανήτη που στην Αστρολογία κυβερνά το ζώδιο του Ταύρου, ζώδιο της ύλης και της ηδονής). Οι κάρτες μιλούν όμως σε εσωτερικό επίπεδο, κι έτσι εδώ καλούμαστε να συμφιλιώσουμε την ύλη με το πνεύμα και να αναγνωρίσουμε ότι η μόνη ουσιαστική δύναμη είναι η δύναμη της αγάπης. Ο αετός στην ασπίδα συμβολίζει το πνεύμα, τα φτερά την ελευθερία που αυτό μας δίνει να πετάξουμε μακρυά από την υλική φυλακή μας.

Η Σελήνη εδώ είναι σε αύξουσα φάση (στο γέμισμα που λένε) που αστρολογικά σημαίνει γονιμότητα, ανάπτυξη και πλούτο. Υπάρχουν άλλες τράπουλες ταρό που παρουσιάζουν την Αυτοκράτειρα να βρίσκεται ανάμεσα σε φρούτα, στη φύση, στο κατεξοχήν περιβάλλον του Ταύρου δηλαδή. 'Οπως έγραψα πριν για την προηγούμενη κάρτα (την Αρχιέρεια), πιστεύω ότι συνδέεται με το πνευματικό φως, την θεά Αθηνά και την 'Ισιδα, δηλαδή την Παρθένο Μαρία, γι'αυτό και αντιστοιχεί στη Σελήνη που αστρολογικά συμβολίζει την μητέρα. Αυτή η κάρτα όμως, η Αυτοκράτειρα, αντιστοιχεί στην θεά Δήμητρα, την Μητέρα του Κόσμου. Είναι διαφορετικό.

Είναι η 3η κάρτα και το 3 αντιστοιχεί στο γράμμα Δ της ελληνικής αλφαβήτου σύμφωνα με τα χρυσά κλειδιά του Πυθαγόρα. Το Δ όπως και η Αφροδίτη στην Αστρολογία, συμβολίζει κάθε τι γήινο, υλικό και σταθερό. Είναι η Δ-ύναμη της αγάπης, η αγάπη που τρέφει τον άνθρωπο σε ένα ανώτερο επίπεδο. Δεν είναι καθόλου τυχαία που σε άλλες κάρτες, η Αυτοκράτειρα παρουσιάζεται ανάμεσα στα στάχυα, το κλασσικό σύμβολο της Δήμητρας. Είναι η μητέρα φύση καθώς και η αρμονία, η ισορροπία και οι αισθήσεις. Στην Αστρολογία, η Σελήνη σε συνδυασμό με την Αφροδίτη, συμβολίζει την γέννα και την μητρότητα. Η Αφροδίτη χωρίς τη συνεργασία της Σελήνης δεν μπορεί να γεννήσει, όπως και η ύλη αν δεν ενωθεί με το πνεύμα έχουμε έναν ουσιαστικό θάνατο. Ο αριθμός 3 της κάρτας συμβολίζει την ένωση του πνεύματος με την ύλη και έχει σαφή αντιστοιχία στο αστρολογικό τρίγωνο που αστρολογικά συμβολίζει επίσης την άνεση, την ευκολία και την ροή.

Το μύνημα που μας περνά η κάρτα είναι ότι στην ζωή υπάρχουν χαρές, ευκολίες, ηδονή, έρωτας, τροφή, όλα τα αφροδισιακά με άλλα λόγια, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε να οδηγηθούμε σε υπερεκτίμηση όλων αυτών ώστε να μην οδηγηθούμε σε ραθυμία, ηδονισμό, υλισμό, απληστία και ματαιοδοξία. Η φιγούρα της Αυτοκράτειρας είναι παρόμοια μ'αυτήν ενός Πάπα σε άλλες απεικονίσεις. Ο Πάπας, αλλά και οι δικοί μας ιεράρχες, ασφαλώς δεν έχουν πάρει το μύνημα και βιώνουν μαζί με την κοσμική Εκκλησία την κατώτερη εκδήλωση αυτού του συμβόλου, που είναι η υλική εξουσία και λιγότερο η εξουσία της αγάπης. Η Αφροδίτη στην οποία αντιστοιχεί η κάρτα αποκρυπτογραφεί τον 'Ερωτα - AMOR, το ερμητικό όνομα της Αφροδίτης. Πρόκειται για την υψηλότερη εκδήλωση του έρωτα όπως είναι ο έρωτας του μαθητή για τον δάσκαλό του που παρουσιάζεται στο τόσο πολύ παρεξηγημένο Συμπόσιο του Πλάτωνα και αργότερα στον Μυστικό Δείπνο του Ιησού με τους 12 μαθητές του. Τόσο το Συμπόσιο όσο και ο Μυστικός Δείπνος έχουν άμεση σχέση με την τροφή, μόνο που εδώ υπονοούν την πνευματική τροφή και λόγος γίνεται πάλι για την δύναμη της αγάπης και τον θείο έρωτα. 'Αμεση σχέση με αυτήν την κάρτα έχει και η θεία Κοινωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Αααα είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό. Μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορές και ταυτίσεις και να δούμε κι άλλες αυτοκράτειρες από άλλες σειρές καρτών! :)

Πως λέγονται οι κάρτες που αναφέρεις, ξέρουμε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Θα κοινωνήσω με νερό θαλασσινό
Στάλα τη στάλα συναγμένο απ' το κορμί σου
Σε τάσι αρχαίο μπακιρένιο Αλγερινό,
που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν


Πούθ' έρχεσαι; Απ' τη Βαβυλώνα
Πού πας; στο μάτι το κυκλώνα
Ποιαν αγαπάς; Κάποια τσιγγάνα
Πώς τη λένε; Φάτα Μοργκάνα


Και το ταξίδι ξαναρχίζει...Κρίμα που δεν είμαι πια καλά...Δεν ξέρω αν θα γράψω άλλο...Σας χαιρετώ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Τι έχεις Κωστή? :'( Μη φύγεις τώρα πάνω στο καλύτερο... :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Αααα είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό. Μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορές και ταυτίσεις και να δούμε κι άλλες αυτοκράτειρες από άλλες σειρές καρτών! :)

Η ουσία παραμένει η ίδια μ'αυτό που περιέγραψες εσύ. Αν δεν κάνω λάθος, οι εικόνες που έχω υπόψην είναι οι ιταλικές, το λεγόμενο ταρρότσι. Αυτή είναι μια δεύτερη έκδοση της Αυτοκράτειρας και φαίνεται ότι αντί για το λουλούδι κρατά ένα σκήπτρο. Στην άκρη του σκήπτρου είναι το σύμβολο της Αφροδίτης (αγάπη - έρωτας στην υψηλότερη μορφή) και το έχουν και αυτό το σκήπτρο κρατάνε και οι ιερείς :

View attachment 1306
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • msar03.jpg
    msar03.jpg
    18.1 KB · Εμφανίσεις: 731

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Βρήκα τυχαία το ίδιο deck στη wiki με ονομασία: Tarot of Marseilles.
Πράγματι στα βασικά συμφωνούμε.

Έχω μια ερώτηση: Το σύμβολο της Αφροδίτης, έχει καμία σχέση με το Globus cruciger ή Imperial Orb? Έχει σημασία ο προσανατολισμός? Εάν ο σταυρός είναι επάνω η κάτω δηλαδή?

Πολύ μου άρεσαν οι εξηγήσεις για το ονοματάκι μου! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Χωρίς να ξέρω όσα εσείς, εντελώς αγνώμων, στο βυθό του απόλυτου «ΤΙΠΟΤΑ», βλέπω μια αυτοκράτειρα ερμητικά στραμμένη προς τα δεξιά. Γιατί;

Μήπως ενδιαφέρεται περισσότερο για το περιστέρι (μέλλον) και γυρνάει την πλάτη στο σπουργίτι (παρελθόν);

Γιατί οι κύκλοι της ισορροπίας διαφέρουν σε μέγεθος με μικρότερο φυσικά τον αριστερό; Γιατί το δεξιό φεγγάρι είναι πάνω και το αριστερό κάτω; Γιατί το αριστερό πουλάκι είναι μικρούλη και το δεξιό μεγαλύτερο; Γιατί η αυτοκράτειρα στρέφει το βλέμμα της εντελώς μακριά με παγερή αδιαφορία για την φουκαριάρα την κύκνα;

Αυτή η κάρτα πάντως μόνο αγάπη δεν μου εμπνέει. Νομίζω ότι είναι ένας συμβολισμός ανωτερότητας του πνευματικού κόσμου (το περιστέρι μάλλον υπονοεί το πνεύμα) έναντι του φυσικού. Δεν θα πω φυσικά ότι συμβολίζει σατανιστικές πεποιθήσεις όπως: η ανωτερότητα της δύναμης έναντι της μητρότητας , το φεγγάρι της αγάπης δύει και άλλα τέτοια.

Είναι όμως προφανές ότι η δεξιά πλευρά της κάρτας υπερτονίζεται σε σχέση με την αριστερή. Τώρα θα μου πείτε πάλι: «Ο καθένας βλέπει ότι θέλει». Εντάξει, με τόσα που γραφτήκανε, αποδείχθηκε και αυτό. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Βρήκα τυχαία το ίδιο deck στη wiki με ονομασία: Tarot of Marseilles.
Πράγματι στα βασικά συμφωνούμε.

Έχω μια ερώτηση: Το σύμβολο της Αφροδίτης, έχει καμία σχέση με το Globus cruciger ή Imperial Orb? Έχει σημασία ο προσανατολισμός? Εάν ο σταυρός είναι επάνω η κάτω δηλαδή?

Πολύ μου άρεσαν οι εξηγήσεις για το ονοματάκι μου! :)


Ναι, Τι όνομα ! :D ...Γη-μήτηρ, η μητέρα της γης. Ο προσανατολισμός έχει σημασία. Στο σύμβολο ο σταυρός πρέπει να'ναι κάτω αν μιλάμε για Αφροδίτη, γιατί το πνεύμα (κύκλος) είναι πάνω από την ύλη (σταυρό), αλλά πραγματικά δεν ξέρω τους λόγους που ήθελαν να κρυπτογραφούν τα πάντα για να μας κάνουν την ζωή δύσκολη και αναποδογύρισαν το σύμβολο της Αφροδίτης. Σε άλλες εικόνες φαίνεται αυτή η γυναίκα να έχει στα πόδια της ένα μισοφέγγαρο για χαλί, αυτό το φεγγάρι που πάει να γεμίσει και συμβολίζει την εποχή της γονιμότητας και της αφθονίας όπως άλλωστε και η Δήμητρα αυτό συμβολίζει, την γη που μας θρέφει. Και όπως θα δούμε και μετά - αν το συνεχίσουμε - και η επόμενη κάρτα, ο Αυτοκράτορας, κρατάει το ίδιο σκήπτρο (Μόνο που ο Αυτοκράτορας δεν έχει καμμιά σχέση με την Δήμητρα, τον Μήτσο :D:D:D
και την Αφροδίτη, αλλά με τον Κριό). Προσεχώς περισσότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Χωρίς να ξέρω όσα εσείς, εντελώς αγνώμων, στο βυθό του απόλυτου «ΤΙΠΟΤΑ», βλέπω μια αυτοκράτειρα ερμητικά στραμμένη προς τα δεξιά. Γιατί;

Μήπως ενδιαφέρεται περισσότερο για το περιστέρι (μέλλον) και γυρνάει την πλάτη στο σπουργίτι (παρελθόν);

Γιατί οι κύκλοι της ισορροπίας διαφέρουν σε μέγεθος με μικρότερο φυσικά τον αριστερό; Γιατί το δεξιό φεγγάρι είναι πάνω και το αριστερό κάτω; Γιατί το αριστερό πουλάκι είναι μικρούλη και το δεξιό μεγαλύτερο; Γιατί η αυτοκράτειρα στρέφει το βλέμμα της εντελώς μακριά με παγερή αδιαφορία για την φουκαριάρα την κύκνα;

Αυτή η κάρτα πάντως μόνο αγάπη δεν μου εμπνέει. Νομίζω ότι είναι ένας συμβολισμός ανωτερότητας του πνευματικού κόσμου (το περιστέρι μάλλον υπονοεί το πνεύμα) έναντι του φυσικού. Δεν θα πω φυσικά ότι συμβολίζει σατανιστικές πεποιθήσεις όπως: η ανωτερότητα της δύναμης έναντι της μητρότητας , το φεγγάρι της αγάπης δύει και άλλα τέτοια.

'Οχι, αυτά δεν ισχύουν. Η αγάπη και ο έρωτας εδώ είναι πνευματικός έρωτας, όπως έγραψα ήδη αναφέροντας το Μυστικό Δείπνο. Οι σατανιστές τα έχουν παρερμηνεύσει σκόπιμα γιατί έχουν σκοπό την συσκότιση. Και τριαντάφυλλα να τους χαρίσεις, μαύρα θα τα βάψουν. Το βλέμα της Αυτοκράτειρας και όλες αυτές οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία για μένα, για άλλους μπορεί να έχουν και ο καθένας να δίνει ό,τι ερμηνεία θέλει, ελεύθεροι είμαστε. Η ανωτερότητα της δύναμης όπως αναφέρεις είναι πολύ σωστό, μα εδώ μιλάει για ανωτερότητα της δύναμης της αγάπης. Σου λέει ότι η αληθινή εξουσία πηγάζει από αγάπη και έρωτα για τον κόσμο. Το φεγγάρι δεν δύει, το φεγγάρι γεμίζει. Είναι σε αύξουσα φάση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Ο αετός στην ασπίδα συμβολίζει το πνεύμα, τα φτερά την ελευθερία που αυτό μας δίνει να πετάξουμε μακρυά από την υλική φυλακή μας.

Η Σελήνη εδώ είναι σε αύξουσα φάση (στο γέμισμα που λένε) που αστρολογικά σημαίνει γονιμότητα, ανάπτυξη και πλούτο.

Το φεγγάρι δεν δύει, το φεγγάρι γεμίζει. Είναι σε αύξουσα φάση.

Αν το ένα φεγγάρι "γεμίζει" το άλλο ξε-γεμίζει. Αν το δεξιό είναι τελικά αυτό που καταθέτει τα όπλα τότε.....μπρρρρ, έρχεται η δύναμη του σκότους! :devil::look:

Δες φίλε τους κύκλους γύρω από τα φεγάρια. Ο δεξιός είναι μεγαλύτερος απ' τον αριστερό, τονίζει το πρόσωπο της αυτοκράτειρας και κυκλώνει στο στέμμα χωρίς το σταυρό. :hmm:

Αυτά όμως είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Συνεχίζει να μου κάθεται κάπως το "αυτοκράτειρα". Μα αυτό βρήκανε για να συμβολίσουν την αγάπη; Ας φτιάχνανε μια κοπέλα να μας κοιτάει κατάματα με περίσσιο χαμόγελο και μ' ανοιχτές αγκάλες!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Γιατί το αριστερό πουλάκι είναι μικρούλη και το δεξιό μεγαλύτερο; Γιατί η αυτοκράτειρα στρέφει το βλέμμα της εντελώς μακριά με παγερή αδιαφορία για την φουκαριάρα την κύκνα;
Μα το ένα πουλάκι είναι σπουργίτι και το άλλο περιστέρι! Δεν έχουν ίδιο μέγεθος έτσι κι αλλιώς!;)

Αυτή η κάρτα πάντως μόνο αγάπη δεν μου εμπνέει. Νομίζω ότι είναι ένας συμβολισμός ανωτερότητας του πνευματικού κόσμου (το περιστέρι μάλλον υπονοεί το πνεύμα) έναντι του φυσικού. Δεν θα πω φυσικά ότι συμβολίζει σατανιστικές πεποιθήσεις όπως: η ανωτερότητα της δύναμης έναντι της μητρότητας , το φεγγάρι της αγάπης δύει και άλλα τέτοια.
Αυτές είναι μια από τις πολλές διαφορετικές τράπουλες ταρώ που υπάρχουν. Εμείς είδαμε σε σχέση με την Αυτοκράτειρα, μάνι-μάνι 3 διαφορετικές.
Του Crowley, του Waite και την άλλη που μας έδειξε ο Dr. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι όμοια και στις τρεις, απλά ο κάθε ερευνητής έχει προσθέσει ή αφαιρέσει στοιχεία ανάλογα με την δική του κατανόηση της κάρτας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Συνεχίζει να μου κάθεται κάπως το "αυτοκράτειρα". Μα αυτό βρήκανε για να συμβολίσουν την αγάπη;


μα... υπάρχει μεγαλύτερη αυτοκρατορία από αυτήν της αγάπης? :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Σε σχέση με τα φεγγάρια ο Crowley γράφει:

Σε αυτή την κάρτα όλα τα σύμβολα είναι είναι αρμονικά μεταξύ τους λόγω της απλότητας και της αγνότητας του εμβλήματος. Εδώ δεν υπάρχει αντιφατικότητα. Τέτοια αντίθεση υπάρχει μόνο στην περίπτωση που πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία και αυτό φαίνεται από τα περιστρεφόμενα φεγγάρια.


Η μητρική αγάπη έχει πάντως και τη σκληρή και δυναμική όψη της.
Προσωπικά μιλώντας νιώθω σαν λέαινα όταν απειλειται το παιδί μου! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Η Αυτοκρατορία της αγάπης είναι parafernalia. Μου αρκεί να βλέπω και να νοιώθω αυτό που είναι ολοφάνερο. Η Αφροδίτη είναι ταυτόσημη με την αγάπη, έχει ριζώσει στις συνειδήσεις του κόσμου από αρχαιοτάτων χρόνων. Τώρα είναι αργά να αλλάξουν τόσα σύμβολα. Στην Αυτοκρατορία της αγάπης το τί μέγεθος έχει το πουλάκι δεν με αφορά. Τα μεγέθη...παίζουν κάποιο ρόλο σε άλλες περιπτώσεις. :) Προτιμώ να οραματίζομαι την αυτοκρατορία της αγάπης και μένω στο όνειρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
@ parafernalia:

Μελετούσα τώρα την επόμενη κάρτα για να προετοιμαστώ και επειδή με είχε προβληματίσει η σκέψη σου ως προς το που κοιτάζει η συγκεκριμένη Αυτοκράτειρα (δεξιά), πρόσεξα πως και το κεφάλι του Αυτοκράτορα που είναι η επόμενη κάρτα κοιτάζει αριστερά δηλαδή προς την Αυτοκράτειρα! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
@ parafernalia:

Μελετούσα τώρα την επόμενη κάρτα για να προετοιμαστώ και επειδή με είχε προβληματίσει η σκέψη σου ως προς το που κοιτάζει η συγκεκριμένη Αυτοκράτειρα (δεξιά), πρόσεξα πως και το κεφάλι του Αυτοκράτορα που είναι η επόμενη κάρτα κοιτάζει αριστερά δηλαδή προς την Αυτοκράτειρα! :)

Ναι, αυτό όμως είναι και πάλι τυχαίο, γιατί υπάρχουν versions με μικρές παραλλαγές και ούτε αυτός ούτε αυτή κοιτάνε κάπου αναγκαστικά. Γι'αυτό λέω μην κολλάμε σε λεπτομέρειες. Αλλά κι αυτό που λες έχει λογική, γιατί πολύ φυσικό να γλυκοκοιτάει την Ρήγισα (την Αυτοκράτειρα) ο Αυτοκράτορας, γιατί αυτή είναι η Αφροδίτη κι αυτός είναι ο Κριός (ο 'Αρης δηλαδή, το αρσενικό). Αυτά ταιριάζουν μεταξύ τους και αποτελούν μια μονάδα πάλι ουσιαστικά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Σχετικό, άσχετο:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • divine-comfort.jpg
    divine-comfort.jpg
    87.1 KB · Εμφανίσεις: 412

kynofilos

Δραστήριο μέλος

Ο kynofilos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 448 μηνύματα.
μα... υπάρχει μεγαλύτερη αυτοκρατορία από αυτήν της αγάπης? :)

Αμυνόμεθα της 'αυτοκρατορίας' της αγάπης γιατί παραβιάζει την ελευθερία μας... έστω και για το καλό μας, θέλουμε να αποφασίζουμε μόνοι μας έστω και σαν 'τρελλοί'.

Όμως η αγάπη για τον 'κόσμο' όλο και όλη τη φύση που μπορεί να επεκταθεί και μέχρι τον εαυτό μας οδηγεί στην εθελούσια υποταγή σε νόμους που ενισχύουν το "κοινό Καλό" που περιλαμβάνει και την Οικολογική σκέψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top