V - Ο Ιεροφάντης

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Η κάρτα με τον αριθμό V (πέντε) είναι ο Ιεροφάντης



Πρόσφερε τον εαυτό σου Παρθένο στη
Γνώση και τη Συνομιλία με τον Άγιο Φύλακα
Άγγελό σου. Όλα τα άλλα είναι παγίδες.
Γνώρισε καλά τους οκτώ κλάδους της Γιόγκα.
Χωρίς αυτή τη γνώση δεν μπορείς να πολεμήσεις.​

Ο Ιεροφάντης είναι η γνώση, η «διδασκαλία», ο μεσολαβητής ανάμεσα στο Θείο και τον άνθρωπο.
Έχει κατακτήσει την αγνότητα και την εσωτερική γνώση και είναι κάτοχος της ατραπού προς την Συνειδητή Τριάδα. Είναι ο Μύστης, ο οδηγός που μπορεί να οδηγήσει τον μαθητευόμενο με ασφάλεια γνωρίζοντας πια τις παγίδες του δυϊσμού αφού τις έχει περάσει ο ίδιος.
Είναι ο διαβιβαστής της παραδοσιακής Σοφίας.
Η ικανότητά του για βαθιά σκέψη, γεννά νέες ιδέες και πρωτότυπες εμπνεύσεις, έστω κι αν πηγάζουν από τις δεσμεύσεις της παράδοσης. Με τη βοήθειά του ανανεώνονται και ξαναερμηνεύονται οι σύνδεσμοι με το απόλυτο και τη φώτιση.
Είναι ταξινομημένος, εσωτερικά καθαρός και αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να μεταβιβάσει στους άλλους ανθρώπους αυτό που θεωρεί σωστό.
Η ηθική και πνευματική του υπεροχή συχνά γίνεται αφόρητη στους άλλους και τους αναγκάζει να τον βλέπουν τάχατες χωρίς ζεστασιά, αυθορμητισμό και ανθρωπιά.
Θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν η εξωτερίκευμένη έκφραση της κάθε θεολογίας, ενώ παράλληλα είναι και όλα τα πράγματα που έχουν σχέση με τη δικαιοσύνη και την ιερότητα. Σαν τέτοιος, είναι ο αγωγός της αληθινής πνευματικότητας και εξέλιξης.
Είναι ο πνευματικός πατέρας. Είναι ο Δάσκαλος.

Ο Ιεροφάντης έχει επτά χρώματα σε αντιστοιχία με τα επτά Chakras.
Κόκκινο: Αντιπροσωπευτικό της Ζωικής ενέργειας (Muladhara)
Πορτοκαλί: Υποδεικνύει τη δυνατότητα της μεταμόρφωσης της ενέργειας των ενστίκτων σε δημιουργικές ενασχολήσεις. (Swadhisthana)
Κίτρινο: Υπενθυμίζει την παρουσία του θανάτου, αλλά και την αναγέννηση. (Manipura)
Πράσινο: Χρώμα της ελπίδας και της σωτηρίας (Anahata)
Γαλάζιο: Δυνατότητα στον Μύστη να προχωρήσει στην κατανόηση των αιώνιων μυστηρίων (Vishuddha)
Σκούρο Μπλέ: Το χρώμα του ουρανού. Συμβολίζει τα αιώνια μυστήρια, το χάος της έκστασης του κόσμου και τη δυνατότητα του μύστη να εισχωρήσει σʼαυτά τα μυστήρια και τελικά να ταυτιστεί μακάριος με τον ωκεανό της γνώσης. (Ajna)
Μενεξεδί: Αντιπροσωπεύει την περιοχή του ιερού Κόσμου, την τελευταία που μπορεί να φτάσει ο διαλογισμός του Μύστη βασισμένος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις.(Bindu)
Δεν υπάρχει εδώ αντιστοιχία για το Sahasrara γιατί είναι ο ίδιος ο Ιεροφάντης.
Εμπεριέχει όλα τα προηγούμενα χρώματα.

Η μοντέρνα ονομασία του Ιεροφάντη -παλαιότερα η κάρτα ήταν γνωστή ως Pope- οφείλεται στον Antoine Court de Gebelin και είναι ο τίτλος του αρχιερέα των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Συνήθως θεωρείται ο πνευματικός αντίστοιχισμός του γήινου Αυτοκράτορα.
Ιεροφάντης στην κυριολεξία σημαίνει αυτός που διδάσκει (φανερώνει) τα ιερά.

Συνδέεται με το γράμμα Βάου που σημαίνει «Καρφί».
Στην Kabbalah το γράμμα Βάου σημαίνει «Αυτός που ενώνει, παντρεύει και θεραπεύει».
Τα εννέα καρφιά στην κορυφή της κάρτας χρησιμευουν για να συγκρατούν το παράθυρο πίσω από το κεφάλι του και συμβολίζουν την πορεία του Ιεροφάντη που έχει φτάσει λίγο πριν το τέλος και ξαναγυρίζει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στη γνώση και την άγνοια.
Αποδίδεται στον Ταύρο, γιʼ αυτό ο θρόνος του περιτριγυρίζεται από ελέφαντες οι οποίοι ανήκουν στη φύση του Ταύρου.
Ο ίδιος κάθεται στην ουσία, πάνω σε έναν ταύρο, παράλληλο σύμβολο του ταυροκτόνου Μίθρα. που δείχνει ότι έχει δαμάσει την ύλη τα εγωιστικά χαρακτηριστικά, τόσο το θετικό όσο και το αρνητικό κι αυτό φαίνεται από τους δύο ελέφαντες δεξιά και αριστερά του.

Γύρω του στις τέσσερις γωνίες της κάρτας βρίσκονται τα τέσσερα Χερουβείμ, τα τέσσερα στοιχεία, των οποίων είναι γνώστης και χρήστης. Είναι οι φύλακες κάθε Ιερού.
Τα Χερουβείμ ήταν αρχικά οι φύλακες του Δέντρου της Ζωής της Μεσοποταμίας.
Συχνά παρουσιάζονται να υποβαστάζουν τους θρόνους θεοτήτων και βασιλιάδων. Έχουν στενή σχέση με την Αιγυπτιακή Σφίγγα.
Στη Χριστιανική παράδοση, τα Χερουβείμ (που το όνομά τους σημαίνει «Αυτοί που είναι φίλεργοι»), είναι «Τα πνεύματα της Αρμονίας». Οι φύλακες των πλανητών και εφαρμοστές της Γνώσης. Σύμφωνα με ένα όραμα του Ιεζεκιήλ, τα Χερουβείμ αποτελούνταν από μία μορφή με τέσσερα πρόσωπα (ενός ταύρου, ενός λιονταριού, ενός αετού και ενός ανθρώπου). Αργότερα συνδέθηκαν και με τους τέσσερις Ευαγγελιστές της Καινής Διαθήκης.

Πιο αναλυτικά είναι:
  • Ο Αετός για το Σκορπιό (Νερό)
  • Το ανθρώπινο πρόσωπο για τον Υδροχόο (Αέρας)
  • Ο Ταύρος για το ζώδιο του Ταύρου (Γη)
  • Το λιοντάρι για το ζώδιο του Λέοντα (Φωτιά)

Αυτά τα τέσσερα όντα μας υπενθυμίζουν ότι για να μπορέσει οτιδήποτε να εκδηλωθεί απαιτείται η δημιουργικότητα του Λέοντα, η πρακτική φύση του Ταύρου η πρωτοτυπία και το όραμα του Υδροχόου, το πάθος καθώς και η δέσμευση του Σκορπιού.
Έτσι παρόλο που ο Ιεροφάντης συνδέεται πρωτίστως με το γήινο ζώδιο του Ταύρου, ενοποιεί και χρησιμοποιεί και τα τέσσερα στοιχεία ισορροπώντας αντιθέσεις όπως αρσενικό-θηλυκό, θετικό-αρνητικό, ενεργό-παθητικό.

Το βασικό και ουσιαστικό έργο κάθε μαγικής εργασίας, είναι η ένωση του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο. Είναι η παρασκευή της Φιλοσοφικής Λίθου και ο Ιεροφάντης είναι ο Μέγας Αλχημιστής.

Είναι ο Αποκαλυπτής του Μυστηρίου και έχει μπροστά του ένα μεγάλο εξάγραμμο (εξάλφα) που είναι ο μακρόκοσμος, η ισορροπία των δυνάμεων και στο κέντρο έχει ένα πεντάγραμμο (πεντάλφα) που μέσα έχει ένα γυμνό μικρό παιδί που χορεύει.
Το παιδί συμβολίζει τον νόμο του Νέου Αιώνα (σύμφωνα με τον Κρόουλι είναι αυτός που διανύουμε τώρα) του παιδιού του Ώρου ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Αιώνα του «θυσιασμένου Θεού» που κυβέρνησε τον κόσμο για 2000 χρόνια.

Οι τρείς περιπλεκόμενοι κύκλοι που στεφανώνουν τη ράβδο του Ιεροφάντη αντιπροσωπεύουν τους τρεις αιώνες της Ίσιδας του Όσιρι και του Ώρου. Ο πρώτος αιώνας της Ίσιδας χαρακτηρίστηκε από την κυρίαρχη λατρεία των θηλυκών Θεοτήτων. Ο δεύτερος αιώνας του Όσιρι χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Χριστιανισμού και των ανδροκεντρικών θρησκειών και ο τρίτος αιώνας του Ώρου είναι αυτός που καθορίζεται από το ρεύμα του μυστικισμού, και τη συνεργασία των δύο φύλων.

Παρόλο που το πρόσωπο του Ιεροφάντη φαίνεται αγαθό και χαμογελαστό και το παιδί δείχνει ευχαριστημένο, είναι δυσκολο να αρνηθούμε ότι υπάρχει κάτι το μυστήριο ή δυσοίωνο στην έκφραση του Μύστη.
Φαίνεται σαν να απολαμβάνει κάποιο αστείο μυστικό σε βάρος κάποιου άλλου. Υπάρχει μια ξεκάθαρα σαδιστική όψη σε αυτό το χαρτί κάτι που δεν είναι αφύσικο μια που προέρχεται από το μύθο της Πασιφάης, του αρχέτυπου όλων των μύθων σχετικά με τους Θεούς-Ταύρους.

Εδώ έχουμε την ανθρώπινη συνειδητότητα σε όλο της το μεγαλείο μιας και έχουμε ταυτόχρονως τη συνείδηση του απείρου με το ανθρώπινο στοιχείο που παιδεύεται (μαθαίνει) και ανέρχεται κρύβοντας μέσα του την παιδική αγνότητα του Τρελλού.

Με το αριστερό του χέρι σχηματίζει την κίνηση που χαρακτηρίζεται σαν σημείο εσωτερισμού με τα δύο δάχτυλα να δείχνουν προς τον ουρανό και τα άλλα δυο προς τη γη, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα μεταξύ του Ουρανού και της Γης.

Το σκούρο φόντο πίσω απʼ τις μορφές είναι σύμβολικό της εργασίας του Ιεροφάντη:
Να φέρει φως εκεί που υπήρχε σκοτάδι.

Η αριθμητική αντιστοιχία για την κάρτα αυτή είναι το 5
Είναι ο αριθμός των αποφάσεων που πρέπει να παρθούν με βάση τη διορατικότητα και τη διαίσθηση. Για τους παλαιούς ασκητές το 5 ήταν ο αριθμός της θεϊκής παρέμβασης (μεσολάβησης).

Ο αριθμός 5 συμβολίζει τον Άνθρωπο με τις 5 του αισθήσεις καθώς και τα τέσσερα στοιχεία συν το 5ο στοιχείο, αυτό του πνεύματος/αιθέρα (ether).
Η κυριαρχία του Ιεροφάντη επάνω στις αισθήσεις και τα στοιχεία, του επιτρέπει να υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια και να και να γίνεται ο μεσολαβητής μεταξύ του ανθρώπινου και του θεϊκού.

Εμπρός του στέκεται μια γυναίκα που κρατάει ένα ξίφος και ένα μισοφέγγαρο.
Το μισοφέγγαρο είναι ο συμβολισμός της έξαρσης της σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου.
Το ξίφος συμβολίζει την ανάλυση. Είναι κυρίως όργανο διαίρεσης. (divide ut regnes)
Η γυναίκα συμβολίζει την κόκκινη γυναίκα στην ιεραρχία του Νέου Αιώνα.
Ο ίδιος συμβολισμός συνεχίζεται στο παράθυρο πίσω από το φαλικό κάλυμμα της κεφαλής του Ιεροφάντη. Εκεί ανθίζει το πενταπέταλο ρόδο. (5 αισθήσεις)
Γύρω του το φίδι και το περιστέρι εξηγούνται στο στίχο 57, κεφ. Ι του Βιβλίου Του Νόμου :

«υπάρχει αγάπη και αγάπη. Υπάρχει το περιστέρι και το ερπετό».

Ο κυβερνήτης του ζωδίου του Ταύρου, είναι η Αφροδίτη και συμβολιζεται από τη γυναίκα μπροστά στον Ιεροφάντη. Η γυναίκα αυτή δεν είναι μονάχα ο φορέας του αρσενικού αντιστοιχού της, αλλά είναι οπλισμένη και ετοιμοπόλεμη. Η Αφροδίτη δεν είναι μονάχα η σύντροφος της αντρικής δύναμης. Είναι από μόνη της μια δύναμη αυτούσια και υπολογίσιμη. Έχει αφυπνιστεί και ρίχνει φως στην αρσενική δημιουργική συνείδηση.
Εδώ υπάρχει ένα μεγαλειώδες σύμβολο ερμαφροδιτισμού πλασμένο μέσα από τη φλόγα της μύησης.
Η Αφριδίτη εδώ είναι ο διαφωτιστής και ο ταύρος προσδίδει αξιοπιστία στη φώτιση έτσι ώστε ο Ιεροφάντης να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα σε όσα λέει και πράττει αντί να απορριφθεί σαν εκκεντρικός φαφλατάς!




(για σένα δάσκαλε)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • T05_V_the_hierophant.jpg
    T05_V_the_hierophant.jpg
    32 KB · Εμφανίσεις: 3,866
Τελευταία επεξεργασία:

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Λίγα λόγια για την αντιστοιχη κάρτα από την τράπουλα του Waite


Η κάρτα απεικονίζει έναν άνδρα καθισμένο σ'ένα θρόνο ανάμεσα σε δύο κολόνες. Φοράει τριπλό στέμμα και με το αριστερό του χέρι κρατάει σκήπτρο με έναν τριπλό σταυρό.
Με το δεξί χέρι κάνει την κίνηση του εσωτερισμού.
Στα πόδια του υπάρχουν δύο κλειδιά, σύμβολα της δυαδικής φύσης της οποίας είναι γνώστης κατέχοντας τα μυστικά και των δύο φύσεων.
Μπροστά του είναι γονατισμένοι δύο άντρες που του ένος το ένδυμα έχει κόκκινα τριαντάφυλλα, σημάδι της επιθυμίας, ενω του άλλου, λευκά κρίνα, σημάδι της σκέψης.
Το εσωτερικό ένδυμα του Ιεροφάντη είναι λευκό, σύμβολο αγνότητας ενώ ο χιτώνας έχει το βαθυκόκκινο αλχημιστικό χρώμα του Αυτοκράτορα. η λευκή γραμμή στη μέση του χιτώνα έχει επίσης τρείς σταυρούς.


_____________________________
Είμαι λίγο άρρωστη σήμερα. Πάω να ξαπλώσω. Θα τα πουμε αύριο! :bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Είμαι λίγο άρρωστη σήμερα. Πάω να ξαπλώσω. Θα τα πουμε αύριο! :bye:

Eύχομαι σύντομα να είσαι καλύτερα και σ'ευχαριστούμε για το κείμενο. Ο Αρχιερέας συμβολίζει εκτός από τον Μύστη και τον Δάσκαλο, την βοήθεια, την γνωμοδότηση και την συμβουλή. 'Ολοι μας σε δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε κάποιον να μας συμπαρασταθεί, να μας συμβουλεύσει και να μας υποστηρίξει. Η αληθινή βοήθεια και οι απαντήσεις όμως έρχονται πολλές φορές βαθειά μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό κι όχι από κάποιον μύστη ή δάσκαλο, αρκεί να θέλουμε να ακούσουμε. 'Ετσι, συχνά ο μεγαλύτερος δάσκαλος και μύστης - συμβουλάτορας είναι η εμπειρία.
Τα πιο απλά πράγματα μπορεί να μας διδάξουν άνθρωποι με δύσκολες ζωές και βιώματα που άντεξαν τον πόνο. 'Ολοι αυτοί είναι γύρω μας δάσκαλοι. 'Οσοι άντεξαν πόνο και επέζησαν. Και τα μικρά κι ασήμαντα πράγματα είναι κι αυτά δάσκαλοι και συμβουλάτορες, αρκεί να σταθούμε όλοι και να αφουγκραστούμε αυτά που έχουν να μας πουν. Και τα αισθήματα διδάσκουν, και η καρδιά διδάσκει, και τα παιδιά διδάσκουν πολλές φορές καλύτερα από τους μεγάλους. Ο Ιεροφάντης μπορεί να φαίνεται ψυχρός γιατί είναι σοφός. Ξέρει ότι ο πόνος μας δεν είναι τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα και ότι πολλές φορές είναι ένας πόνος εγωιστικός. Πιστεύουμε ότι μόνο εμείς πονάμε ή ότι η ζωή χάνεται κι όλα τελειώνουν. Τότε χρειάζεται να πλησιάσουμε αυτούς που είναι προετοιμασμένοι από καιρό να βοηθήσουν. Δεν χρειάζεται ντοκτορά για να επιβιώνει κανείς σ'αυτόν τον σκληρό κόσμο, χρειάζεται χέρι βοήθειας αληθινών ανθρώπων. Παράκληση να σταθούμε όλοι και να τα ακούσουμε όσα είναι γύρω μας. Να μην προσπεράσει ποτέ κανένας αυτό που φαίνεται στιγμιαίο ή παροδικό. Τον έχει πλησιάσει όχι τυχαία αλλά για να του πει κάτι, να του περάσει ένα μύνημα, να του απλώσει ένα χέρι παρηγοριάς και συμπαράστασης. Σε όλο το ταξίδι εμφανίζονται πολλοί δάσκαλοι, τόσοι όσες και οι εξετάσεις που έχουμε να δώσουμε. Η αρνητική εκδοχή του Ιεροφάντη είναι η συκοφαντία. Κλείστε τα αυτιά στους συκοφάντες. Ο μεγαλύτερος συκοφάντης και υπονομευτής είναι ο κακός σας εαυτός που σας λέει σε δύσκολες ώρες φόβου ''μόνος σου μπορείς καλύτερα, δεν έχεις να μάθεις τίποτα καινούριο''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω, δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω αυτήν την κάρτα. Θα παραθέσω μόνο το τρίτο ποίημα που έγραψα πέρισυ (μάλλον τα έγραψα και με τη σωστή σειρά). Περιέχει μια σύνοψη αυτών που είδαμε ως εδώ, αλλά και μια σύνοψη του μυητικού δρόμου. Παρακαλώ να διαβαστεί με προσοχή και ενόραση. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μέχρι σήμερα αρκετοί έκρουσαν την πόρτα του Ναού, όμως όταν η πόρτα άνοιξε, δεν στεκόταν κανένας στο κατώφλι. Το κατώφλι, όπως έχω γράψει και στα άλλα μου ποιήματα, είναι δύσκολο, γιατί δεν έχει γυρισμό.

Άβατον
Ξένε, ταξιδευτή και τυχοδιώκτη, ποια ανάγκη σε οδήγησε μπροστά στην πύλη του Ναού μου; Ποια δύναμη όρθωσε το χέρι σου το ρόπτρο το βαρύ δειλά να κρούσεις; Θα στέκεσαι ακόμη εκεί, όταν βήματα βαριά θʼ ακούγονται αργά να πλησιάζουν; Απογυμνώσου! Στο εσώτερο θα μπεις λεύτερος από κάθε προσδοκία, απαλλαγμένος από κάθε βεβαιότητα, χωρίς ασφάλεια, σιγουριά ή παραμυθία, δίχως τη λάγνα θαλπωρή του απατηλού της λογικής χιτώνα. Σʼ αυτόν τον κόσμο κυβερνά τʼ απροσδιόριστο κι είνʼ ασαφή τα όρια της ζωής και του θανάτου. Στο κοιμητήριο θα βρεις τον τάφο κάθε ουτοπίας και τις δικές σου με οδύνη θα κηδέψεις.
Κανένα φως δεν διαταράσσει τη γαλήνη του Ναού. Μόνο σαν μπεις ένα κερί πρέπει νʼ ανάψεις. Έξω απʼ την αύρα του κεριού χίλιοι εχθροί καραδοκούν, έρποντες φόβοι σε κοιτούν πίσω απʼ τους κίονες, χίλιες ζωές που εξόδεψες μέχρις εδώ να φτάσεις και χίλια ψέματα που πίστεψες για αιώνιες αλήθειες. Τέτοιους εχθρούς δεν διαπερνάει το σπαθί. Αν τους αγγίξεις ρέουν σα μελωδίες των ξωτικών. Αν τους νικήσεις ανορθώνονται και σε περιγελούν. Όμως αυτόν που δε νικάει ο θάνατος, μπορεί να τον νικήσει η Αγάπη. Οι δαίμονες γίνονται άγγελοι, όταν βρεθεί αγκαλιά να τους χωρέσει. Γονάτισε μπροστά στον σκοτεινό καθρέφτη. Ψάξε να βρεις τους λόγους τον υπέρτατό σου αντίπαλο, τον εαυτό σου νʼ αγαπήσεις και ζήτα ταπεινά συγχώρεση για όσα έχει από σένα υποφέρει. Έτσι τελειώνει μόνο η μάχη του για πάντα και ακούγονται από μακριά, τʼ απόκοσμο τραγούδι τους να ψάλουν, οι θεϊκά πανώριες κι αποτρόπαιες Βαλκυρίες. Τότε οι πολεμιστές ρίχνουν τα όπλα και υψώνουν τα ποτήρια στο συμπόσιο των Θεών, στην ιερή υπερβόρεια Βαλχάλα.
Στο τέλος του διαδρόμου όταν φτάσεις κι αν το κερί σου είνʼ ακόμη αναμμένο, τʼ άβατον του ιερού θε νʼ αντικρίσεις. Την πόρτα προστατεύει Δράκος μέγας. Τα μάτια του είναι πάντοτε ανοικτά κι όμως δεν βλέπει το καλό απʼ το κακό. Τ' αυτιά του δεν γροικάν προσχήματα, οιμωγές, φιλοσοφίες. Στάσου μπροστά με το κερί σου να φωτίζει και κοίτα τον βαθιά μέσα στα μάτια. Αν να περάσεις θέλεις πιο πολύ, απʼ όσο αυτός ποθεί να σʼ εμποδίσει, θα σου αφήσει χώρο για να μπεις και πίσω σου την πόρτα θα σφαλίσει. Μεσʼ στου ναού το άδυτο, ένας Θεός κοιμάται από αιώνες ξεχασμένος. Όταν βρεις την πίστη, την τρέλα και τον έρωτα, θαʼ χεις τη δύναμη να τον καλέσεις απʼ την Άβυσσο της Λήθης. Και τότε Αυτός θʼ ανυψωθεί απʼ τη Νεκροθάλασσα και θα φορά εκτυφλωτικό το Φωτοστέφανο του Αμόρφου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lilith

Δραστήριο μέλος

Η Ισιδώρα Π. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 608 μηνύματα.
Αγαπητέ "Great Chaos" το τελευταίο διάστημα, δεν με έχεις απλά εκπλήξει.., μπορώ να πω, ότι με έχεις εντυπωσιάσει...!!!!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Aκους Manowar ή μου φαινεται ; :P
Το ποιημα γιατι μου φανηκε μη τελειωμενο ;
Γιατι το λεμε ποιημα ;

Υπαρχει "Ιεροφαντης" σημερα ; Ή υπαρχουν ατομα που ψαχνουν, ατομα που δεν ψαχνουν, ατομα που νομιζουν οτι ξερουν , και ατομα που ακολουθουν οσους νομιζουν οτι ξερουν ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Υπαρχει "Ιεροφαντης" σημερα ; Ή υπαρχουν ατομα που ψαχνουν, ατομα που δεν ψαχνουν, ατομα που νομιζουν οτι ξερουν , και ατομα που ακολουθουν οσους νομιζουν οτι ξερουν ;

Θα ήταν χρήσιμο να μας πεις τη δική σου άποψη επι του θέμματος, πριν τις απαντήσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Δε θελω να επηρεαστει (με οποιοδηποτε τροπο) κανεις γιαυτο δεν επεκταθηκα (ακομα) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Απογυμνώσου! Στο εσώτερο θα μπεις λεύτερος από κάθε προσδοκία, απαλλαγμένος από κάθε βεβαιότητα, χωρίς ασφάλεια, σιγουριά ή παραμυθία, δίχως τη λάγνα θαλπωρή του απατηλού της λογικής χιτώνα.

"Αλλά εφόσον αυτό το βρώμικο ένδυμα της φθοράς το περικλείει
ολότελα δεν μπορούμε να το ακούσουμε"
(από τον 'Εμπορο της Βενετίας).

Ως άλλος σάτυρος Μαρσύας, γδάρε το σώμα σου για ν'ακούσεις τη μουσική του θεού Απόλλωνα. Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη, και συμφιλιώσου μ'αυτό που βλέπεις. Απάλλαξε τον εαυτό σου από τα βαρίδια της πεποίθησης
για να μπορέσεις να πετάξεις ψηλά. 'Ανοιξε τ'αυτιά σου και άκου το θεσπέσιο τραγούδι της αγάπης. Καθάρισε τον εαυτό σου, αγάπα τον, γιατί αλλιώς κανέναν δεν θα μπορέσεις ν'αγαπήσεις. 'Ακου την αγάπη. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από τον θάνατο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δε θελω να επηρεαστει (με οποιοδηποτε τροπο) κανεις γιαυτο δεν επεκταθηκα (ακομα) :)

Μα εφόσον εσύ για σένα έχεις αποφασίσει ποιός ο λόγος να πάρεις μια απάντηση στα ήδη απαντημένα ερωτηματά σου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Ειπα οτι εχω αποφασισει ; Και ακομα και να ειχα αποφασισει, πως αυτο μειωνει την αξια των αλλων απαντησεων ; Υπαρχει μια μονο απαντηση σε καθε ερωτημα ; Αν εχουμε καταληξει καπου, αποκλειεται να αλλαξουμε γνωμη ; Μερικοι ναι, εγω οχι. :)
Ξερεις ποσα τοπικς ξεκινανε χωρις να αναλυει 1ος τη γνωμη του εκεινος που το ξεκινησε ; Αν ηταν ετσι, ολοι πανω κατω εχουμε γνωμη για πολλα, δε θα επρεπε να ανοιγουμε τοπικς. ;)
Γιατι τοση επιμονη ; Δεν ειναι καλυτερα να επικεντρωθουμε στα ερωτηματα τα ιδια ; :)

(ωραια εικονα στην υπογραφη σου ! )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
(ωραια εικονα στην υπογραφη σου ! )

Είναι από ανασκαφές στην Ιταλία (φαντάζομαι ξέρεις την ιστορία)

Anyway,..να σου απαντήσω λοιπόν αν και έχουμε πολύ πιο άξιους ανθρώπους εδώ μέσα να σου απαντήσουν:

Υπαρχει "Ιεροφαντης" σημερα ; Ή υπαρχουν ατομα που ψαχνουν, ατομα που δεν ψαχνουν, ατομα που νομιζουν οτι ξερουν , και ατομα που ακολουθουν οσους νομιζουν οτι ξερουν ;

Υπάρχουν δάσκαλοι... Κάθε τι που μπορεί να σε μάθει κάτι είναι ο δάσκαλός σου, για πολύ η για λίγο.
Ο Μαθητής διαλέγει το Δάσκαλό του, είτε αυτός είναι ένα λουλούδι ένα βιβλίο, μια κατάσταση ή ένας άνθρωπος. Γι' αυτό και οφείλει να τον σεβαστεί και να τον υπακούσει.
Μακάρι να μαθαίναμε να σεβόμαστε κάθε δάσκαλο που περνάει απ' τη ζωή μας.
Μακάρι να το ήξερα αυτό όταν ακόμη ήμουν στο σχολείο (ακόμα κι αν εκείνους τους δάσκαλους δεν τους διάλεξα).

Τα άτομα που δεν ψάχνουν μήπως είναι τα ίδια άτομα που νομίζουν πως ξέρουν?

Τίποτα δεν εμποδίζει ένα Δάσκαλο, να έχει τον δικό του Δάσκαλο...
Αυτός που ψάχνει, νομίζω θα βρει και το "δάσκαλό" του στην πορεία.
Είτε αυτός είναι ένα λουλούδι, ένα βιβλίο, μια κατάσταση ή ένας άνθρωπος.
Άλλωστε κάποιες φορές ο δάσκαλος είναι η εσωτερική μας φωνή όπως είπε πολύ πιο όμορφα από μένα ο Dr.Strangelove.

Just my two cent.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Υπάρχουν δάσκαλοι... Κάθε τι που μπορεί να σε μάθει κάτι είναι ο δάσκαλός σου, για πολύ η για λίγο.
Ο Μαθητής διαλέγει το Δάσκαλό του, είτε αυτός είναι ένα λουλούδι ένα βιβλίο, μια κατάσταση ή ένας άνθρωπος. Γι' αυτό και οφείλει να τον σεβαστεί και να τον υπακούσει.

Θυμάστε το τραγούδι ?

....Τις νύχτες που κοιτάν τον ουρανό
έν' άστρο σαν φτερό θαλασσινό
παράξενα παιδεύει το μυαλό τους
τους φαίνεται καράβι μακρινό
και πάνε και ρωτάν το Δάσκαλό τους.

Πάντα έρχονται την κατάλληλη εποχή... 'Ηρθε πριν από χρόνια και με έκανε να τα χάσω. Συγκλόνισε συθέμελα την ύπαρξή μου. Μου έκανε ακτινογραφία ψυχής και πνεύματος. 'Ανθρωποι ταπεινοί που δεν ζητάνε χρήματα αλλά εμπιστοσύνη και υπακοή, αυτό που έγραψε η Isi το καταλαβαίνω, αν και η λέξη ''υπακοή'' μπορεί να ''χτυπάει'' άσχημα στα αυτιά. Αφέθηκα τότε και δεν το μετάνοιωσα. Υπακούεις όχι από φόβο αλλά γιατί βλέπεις και ακούς πράγματα θαυμαστά, και κυρίως τα νοιώθεις, τα ζεις. Είναι ένα σκίρτημα ψυχής. Το ένα σημάδι μετά το άλλο, όμορφα ταξίδια με προορισμό. Το τελευταίο ταξίδι με είχε οδηγήσει σε ένα ασφαλές λιμάνι. Στο μεταξύ χάθηκαν τα ίχνη αυτού του ανθρώπου. 'Υστερα ρώτησα κάποιον μήπως έχει να μου δώσει κάποια εξήγηση για το λόγο, και μου είπε ότι ήταν φυσικό να χαθεί. Εξετέλεσε την αποστολή του και δεν είχε λόγο να μένει να σε καθοδηγεί μια ζωή. Μου'πε σε έβαλε σε ένα καράβι κι εσύ τώρα πας για άλλα λιμάνια, δεν έχεις ανάγκη πατερίτσες. 'Ολο και κάποιοι έρχονται να μου αφήσουν μηνύματα. Οι ιστορίες αυτές είναι απίστευτες και πανέμορφες, τόσο πανέμορφες που τις κρατάω για τον εαυτό μου. Να κάθεστε και να ακούτε με σεβασμό και με πίστη όποτε βρίσκονται στο δρόμο σας ''Ιεροφάντες''. Ποτέ δεν ξεχνώ αυτή την εποχή της ζωής μου. Δάσκαλος είναι μεγάλη λέξη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
αν και η λέξη ''υπακοή'' μπορεί να ''χτυπάει'' άσχημα στα αυτιά. [...]Υπακούεις όχι από φόβο αλλά γιατί βλέπεις και ακούς πράγματα θαυμαστά

Σ'ευχαριστώ που το επισήμανες! :) :worship:
Κρίμα που η λέξη υπακοή στο άκουσμά της τσιτώνει...
Υπάρχει υπακοή και υπακοή...

«υπάρχει αγάπη και αγάπη. Υπάρχει το περιστέρι και το ερπετό».
;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
...και στο κέντρο έχει ένα πεντάγραμμο (πεντάλφα) που μέσα έχει ένα γυμνό μικρό παιδί που χορεύει.

Ο κυβερνήτης του ζωδίου του Ταύρου, είναι η Αφροδίτη και συμβολιζεται από τη γυναίκα μπροστά στον Ιεροφάντη.

Συγνώμη που δε μεταφράζω:

it is possible to mark the exact place in the 360 degrees of the zodiac where the Morning star (planet Venus) first appears shortly before sunrise after a period of invisibility. If we do this, wait for the Morning star to appear again 584 days later (the synodic orbital time of Venus ) mark its position in the zodiac, and then repeat this process until we note Venus back on point one again (six notations on five different positions in the zodiac) as the Morning star, we will find that exactly eight years have passed. If we then draw a line from the first point marked to the second point marked, then to the third, and so on, we end up with a regular pentacle or pentagram.

Στην εικόνα υπάρχει σχηματική αναπαράσταση της διέλευσης της Αφροδίτης (κάντε κλικ για να δείτε το animation)

Πηγή 1 Symbols.com
Πηγή 2 Venus transit
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • pent%20drift.gif
    pent%20drift.gif
    42.4 KB · Εμφανίσεις: 745

kynofilos

Δραστήριο μέλος

Ο kynofilos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Isi σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις παραπομπές, βρήκα στο συμπέρασμα να καταλήγει:

What, then, will happen in the new Aquarian Age? Will the two fish forever trying the impossible fade away? ... The author of this work is happy to state that in spite of the recurring outbursts of collective insanity in the backyards of the global village this, in fact, is how it looks today.

Που νομίζω ότι σημαίνει επανένωση σε μία θεότητα της Αθηνάς με την Αφροδίτη... και οι δύο έχουν σχέση με τον Ήφαιστο και οι δύο έχουν παράξενο τρόπο που γεννήθηκαν... σχετίζονται με θεότητες εκτός και προγονικές του Δωδεκάθεου του Ολύμπου... ίσως και οι δύο είναι το ίδιο 'άπιαστες' και τις αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος σαν οράματα...

Το πρωΐ το όραμα της Αθηνάς το βράδυ το όραμα της Αφροδίτης


Επίαης από την δεύτερη παραπομπή αυτά εδώ:

Venus (and the heart chakra), when mature and clear, expresses love in art and beauty, with a wonderful capacity for unconditional acceptance of all conditions--true, non-judgmental love. The unconditionally open heart receives and expresses love that is harmoniously balanced. Mature Venus is open to new experience, is courageous, optimistic, and aware of soul intent and purpose--as the unconditionally open heart is where soul fully radiates. Mature Venus also is sociable, fashionable, artistic, good willed, benevolent, diplomatic, and magnetically sensuous.

Afflicted Venus expresses as all fears and phobias, breathing allergies, and catarrhal problems. The poisoned heart is bitter and vengeful--closed to life in a way that manifests as an inability to integrate and accept experience; with an inability to receive, or to give love. Afflicted Venus negates in jealousy the beauty, abundance, luxury and luck of others--projecting disdain and negativity instead. The poisoned heart is hesitant and insecure, has little self-confidence, and lacks the ability to trust in self or to trust others. Fear to open our hearts leaves us stuck in the head, unwilling to feel, touch, or breath in life--hiding in fear and expressing mentalized judgments with an incessant need to control our reality. The loss of our intuitive ability leads us to blindly follow dogmas and gurus in submission to propaganda and systems of belief, whether our own or those of others.

Περιγράφουν καταστάσεις που νιώθουμε σαν άνθρωποι συνεχώς και προσπαθούμε να τις χειριζόμαστε με μέτρο και κριτήριο την λογική.


Σημείωση: Αφροδίτη ήταν η μόνη θηλυκή θεότητα που είχε δωθεί το όνομά της σε Πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος μέχρι που προσετέθει η Έρις (πρόσφατα στην θέση του Πλούτωνα) υπάρχει και σχετική συζήτηση με τίτλο Έρις και Δυσνομία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Αγαπητέ "Great Chaos" το τελευταίο διάστημα, δεν με έχεις απλά εκπλήξει.., μπορώ να πω, ότι με έχεις εντυπωσιάσει...!!!!! :)

Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, είναι πολύ σημαντικό για μένα να μου το γράφει αυτό μια Lillith. Σ' ευχαριστώ πολύ. Τα σημάδια δείχνουν το δρόμο. Μπορείς να εξηγήσεις στους υπόλοιπους τι ακριβώς είναι Αυτή;;;

Aκους Manowar ή μου φαινεται ; :P
Το ποιημα γιατι μου φανηκε μη τελειωμενο ;
Γιατι το λεμε ποιημα ;

Υπαρχει "Ιεροφαντης" σημερα ; Ή υπαρχουν ατομα που ψαχνουν, ατομα που δεν ψαχνουν, ατομα που νομιζουν οτι ξερουν , και ατομα που ακολουθουν οσους νομιζουν οτι ξερουν ;

Strong winds, magic mist
to Asgard the Valkries fly.
Ηigh overhead,
they carry the dead
where the blood of my enemies lie...

Μπα η ιδέα σου...:D Περασαν όμως πάνω από 20 χρόνια που δεν ακούω πια...

Σου φάνηκε μη τελειωμένο γιατί βρίσκεσαι σε τέτοια φάση αυτήν τη στιγμή. Κάποιος μυημένος μου είπε ότι αυτό το ποίημα περικλείει και τους 33 βαθμούς του Τεκτονισμού και με ρωτούσε πιεστικά από πού τα έμαθα. Δεν έχω καμμία σχέση με τον Τεκτονισμό, πέραν απ' το ότι γνωρίζω κάποιους ανθρώπους από εκεί. Κάνε λίγη υπομονή, ίσως όταν το ξαναδιαβάσεις να σου φανεί τελειωμένο.

Και τι είναι δηλαδή ποίηση; "Ο βοριάς που τ' αρνάκια παγώνει"; "Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά με τα χεράκια της"; Αν θέλεις στίχους έχω κι από αυτούς, όμως αντιπροσωπεύουν παλιότερες φάσεις μου.

Διδάσκαλος είναι αυτός που εσύ αναγνωρίζεις ως τέτοιο. Υπάρχουν, εάν τους έχεις ανάγκη. Προσοχή σε ποιον χαρίζετε την υπακοή σας και κυρίως την πίστη σας. Μπορεί και να πέσετε πάνω στον θείο Μαρκήσιο, που για εμένα υπήρξε ένας από τους Διδασκάλους μου. Υπαρχουν πραγματικά επικίνδυνοι άνθρωποι σ' αυτόν τον κόσμο. ;)

Αυτός, ο Αδόλφος, ο Πατερούλης, ο Γιόζεφ, ο Μακιαβέλλι υπήρξαν αυτοί που με δίδαξαν την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων. Προσέξτε, αυτά που γράφω εδώ δεν είναι για μικρά παιδιά. Ίσως γι' αυτό με καταψηφίζουν κάθε που δημοσιεύω ένα ποίημα. Ίσως θα έπρεπε να βάλουμε κάποια σήμανση "Αυστηρώς Ακατάλληλο".

Ο Ιησούς (πάνω απ' όλους), ο Σιντάρτα, ο Τσε, ο Έρμαν Έσσε, ο Πλάτων, μου εδίδαξαν τη φωτεινή πλευρά. Οι Dead Can Dance, Pink Floyd, Eloy, ο Michael Moorkock, ο Σουν Τζου, ο Μάνος Χατζιδάκις (τον οποίον είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά) και άλλοι, μου εδίδαξαν την ομορφιά, τη μαγεία, την ισορροπία, τη ζυγαριά που εναρμονίζει το Χάος και το Νόμο. Ο Διογένης μου εδίδαξε την ταπεινότητα και την καθαρή ματιά απέναντι στα πράγματα. Ο Ιούδας μου εδίδαξε την έσχατη αυταπάρνηση και το τελικό μυητικό βήμα. Ο μέγιστος Διδάσκαλός μου ήταν όμως ο Προαιώνιος Μύθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Αυτός, ο Αδόλφος, ο Πατερούλης, ο Γιόζεφ, ο Μακιαβέλλι υπήρξαν αυτοί που με δίδαξαν την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων. Προσέξτε, αυτά που γράφω εδώ δεν είναι για μικρά παιδιά. Ίσως γι' αυτό με καταψηφίζουν κάθε που δημοσιεύω ένα ποίημα. Ίσως θα έπρεπε να βάλουμε κάποια σήμανση "Αυστηρώς Ακατάλληλο".

Ο Ιησούς (πάνω απ' όλους), ο Σιντάρτα, ο Τσε, ο Έρμαν Έσσε, ο Πλάτων, μου εδίδαξαν τη φωτεινή πλευρά. Οι Dead Can Dance, Pink Floyd, Eloy, ο Michael Moorkock, ο Σουν Τζου, ο Μάνος Χατζιδάκις (τον οποίον είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά) και άλλοι, μου εδίδαξαν την ομορφιά, τη μαγεία, την ισορροπία, τη ζυγαριά που εναρμονίζει το Χάος και το Νόμο. Ο Διογένης μου εδίδαξε την ταπεινότητα και την καθαρή ματιά απέναντι στα πράγματα. Ο Ιούδας μου εδίδαξε την έσχατη αυταπάρνηση και το τελικό μυητικό βήμα. Ο μέγιστος Διδάσκαλός μου ήταν όμως ο Προαιώνιος Μύθος.

Σίγουρα δεν είναι για μικρά παιδιά, είναι για κακά παιδιά. Ποιά απ'τις δυο πλευρές προτιμάς όμως το Καλό ή το Κακό ? Προσωπικά δεν τα διαχωρίζω πια, δεν τα θεωρώ ευδιάκριτα. Toυς ίδιους δασκάλους είχαμε. Βέβαια τον Γιόζεφ αν κατάλαβα καλά ότι εννοούμε τον ίδιο, ε όχι και να τον θεωρήσω δάσκαλο. Τον Σουν Τζου πάλι δεν τον ξέρω. Σε ποιό μαγαζί τραγουδά το παλικάρι ? Βάλε και τους αδελφούς Χαιτίδη σε παρακαλώ μέσα, σου έγραψαν ολόκληρο τραγούδι ''Χάος'' βρε αχάριστε. Καταλαβαίνω την άποψή σου περί Ιούδα, ο Ιούδας ίσως να ήταν αυτός που έχρισε περισσότερο από όλους Θεό τον Χριστό. Χωρίς αυτόν ίσως να μην υπήρχε καν Χριστιανισμός. Ο Χριστός δέχθηκε να τον προδώσει ο Ιούδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο μυητικός κύκλος κατά μια εκδοχή. Αλλά είναι η ανθρώπινη ζωή στα γήινα μέτρα ένας μυητικός κύκλος ?
Μήπως έχει πολύ μοναξιά όλο αυτό ? Εγώ προσωπικά την έχω νοιώσει πολλές φορές. Σημασία δεν έχει να καταστρώνουμε ένα ταξίδι, αλλά να έχουμε και συνταξιδιώτες. Ο Χριστός είχε. Εδώ κάτω, στα χαμηλά όμως είναι φοβερή η μοναξιά του μύστη και του μυημένου. Πιστεύω, παλεύω, τα δυο σωτήρια π. Αλλά αυτά προυποθέτουν το τρίτο π, παρέα και όχι χαβαλετζίδικη παρέα. 'Ισως αυτά τα τρία Π να είναι και η Πύλη για την ευτυχία. Ο Χριστός από κάποια στιγμή και μετά μου φάνηκε ότι δεν ήθελε πια να πολεμήσει. Θα'θελα να έμενε κοντά μας εφόσον είχε τη δυνατότητα να αποδράσει, και ίσως οι εξελίξεις να'ταν καλύτερες. Κατάφερε να ολοκληρώσει το μυητικό ταξίδι, αλλά έφυγε, αυτό για μένα αν ζούσα τότε, ίσως να'ταν πιο ουσιαστικό και επώδυνομ αν ήμουν φίλος του. 'Ισως να του'λεγα ''Χριστέ, ήταν ανάγκη να σε χάσω για να μάθω την αλήθεια ?'' Πρέπει να φεύγουν οι ''Χριστοί'' ? Πρέπει να σιωπούν οι ''επίλεκτοι'' ? Πέρα απ'την κατάκτηση της γνώσης και της σοφίας, δεν είναι καλύτερο να ζήσουμε κάποια πράγματα από το να τα γνωρίσουμε και να φωτιστούμε απλά ? Προσωπικά πολύ φοβάμαι την εποχή που το ταξίδι θα'χει φτάσει στο τέλος του. Προβλέπω ότι στο τέλος κάθε ταξιδιού δυο είναι τα πιθανά σενάρια : Μοναξιά ή απέραντη ευτυυχία γι'αυτόν που έφτασε στον προορισμό της γνώσης.

υποσημείωση : δεν ασχολούμαι καθόλου με το ''κάρμα'' του site, γιατί τόσο ενδιαφέρον ? Χαριτολογώντας θα πω αυτό που είπε και ο Τζίμης Πανούσης ''άσε το κάρμα και πιάσε το κέρμα''. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Περασαν όμως πάνω από 20 χρόνια που δεν ακούω πια...
3-4 δισκους απο τους 10 εχεις υποψιν σου δλδ μονο. Ααα, χανεις, χανεις ! :P

Κάποιος μυημένος μου είπε ότι αυτό το ποίημα περικλείει και τους 33 βαθμούς του Τεκτονισμού και με ρωτούσε πιεστικά από πού τα έμαθα.
Κολλησε το μυαλο μου και δε μπορουσα να θυμηθω οτι Τεκτονισμος = Μασονισμός. Δεν ηξερα οτι εχει και "βαθμους". Δε ξερω τι ειναι οι βαθμοι, αλλα μια και μιλαμε για ηθικο-φιλοσοφικα κινηματα, δεν χρειαζεται να τα γνωριζουμε, για να περιεχουμε ακουσια σε ενα κειμενο μας. Γιατι λες να μου φαινεται μη τελειωμενο ;

Και τι είναι δηλαδή ποίηση; "Ο βοριάς που τ' αρνάκια παγώνει"; "Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά με τα χεράκια της";
Παντως δεν ειναι τα πεζα κειμενα ποιηση :P (αλλο αν ειναι "ποιητικα" )

Διδάσκαλος είναι αυτός που εσύ αναγνωρίζεις ως τέτοιο. Υπάρχουν, εάν τους έχεις ανάγκη.
Επικινδυνο πραγμα η αναγκη. Αν ψαχνουμε εντονα δασκαλο, μπορει να βρουμε λαθος δασκαλο. Ακριβως αυτο που λες, υπαρχουν επικινδυνοι ανθρωποι (ασχετα αν το ξερουν και οι ιδιοι οτι ειναι).Δεν ειναι λοιπον καλυτερα να μην βασιζομαστε σε "αναγκη" και να μην επιθυμουμε πολυ κατι τετοιο, αλλά να ανοιγουμε τα αυτια μας ρουφοντας πληροφοριες που θα περναμε μεσα απο το φιλτρο της κρισης και του ενστικτου ;

Ο Προαιωνιος Μυθος ποιος ειναι ; Μπυρα 100+ ετων ; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Καλη η απαξιωση αλλα ακομα καλυτερη η προσπαθεια να καταλαβεις τι λεει καποιος. Δεν ειναι δα και δυσκολο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top