Πόσο αριστερή είναι η Αριστερά του κυρίου Τσίπρα;

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/11/2008_255165

Προσωπολαγνεία και εσωστρέφεια στα ελληνικά δελτία ειδήσεων
Χαϊδεμένο παιδί των καναλιών μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλεται σχετικά λιγότερο, σύμφωνα με έρευνα. Μας ενδιαφέρουν μόνο τα «εσωτερικά» μας θέματα και θεωρούμε ήσσονος σημασίας ό,τι συμβαίνει έξω από τα εθνικά μας σύνορα. Διακατεχόμαστε από προσωπολαγνεία και οι αναφορές στα δελτία ειδήσεων σε πολιτικά πρόσωπα και ιδίως σε αυτά του κ. Γ. Παπανδρέου και του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή είναι συχνότερες από τις αναφορές στα πολιτικά κόμματα όπου ανήκουν. Σε αναλογία με την κοινοβουλευτική δύναμη, χαϊδεμένο παιδί των καναλιών μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλεται σχετικά λιγότερο.
Σε αυτά και άλλα ειδικότερα συμπεράσματα καταλήγει ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών που παρουσιάσθηκε σήμερα. Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας με τίτλο «Παρακολούθηση του βαθμού και του τρόπου προβολής των πολιτικών κομμάτων και προσώπων από τα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης» είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός, ο οποίος την παρουσίασε το πρωί μαζί με τον πρόεδρο του ΙΟΜ, Ροδόλφο Μορώνη. Ακολούθησε σχολιασμός του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Μεταξά.
Σύμφωνα με την έρευνα, η σειρά ποσοτικών αναφορών στα κανάλια αφορά καταρχήν τη ΝΔ/κυβέρνηση και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ. Τα σκήπτρα της πολιτικής αντιπαράθεσης κρατά ο δικομματισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν το 84,5% της συνολικής προβολής κομμάτων στα δελτία ειδήσεων (που ορίζεται από τον αριθμό εμφανίσεων εκπροσώπων τους και το χρόνο παρουσίασης), ενώ τα τρία μικρότερα συγκεντρώνουν συνολικό χρόνο προβολής 14,4%.
Σε ό,τι αφορά στη θεματολογία, υπερτερούν τα θέματα καθημερινότητας και κοινωνικής πολιτικής, ακολουθούν οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ (κομμάτι της έρευνας συνέπεσε χρονικά με την περίοδο προετοιμασίας για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ), ενώ την τρίτη θέση με μεγάλη διαφορά με λιγοστές αναφορές καταλαμβάνει η οικονομία.
Σε ό,τι αφορά στην προβολή πολιτικών προσώπων, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου και υπερτερεί έναντι του κ. Καραμανλή. Ο κ. Αλαβάνος προβάλλεται περισσότερο από την κ. Παπαρήγα και εξίσου ο κ. Καρατζαφέρης προβάλλεται περισσότερο από την κ. Παπαρήγα. Οι περισσότερες αρνητικές θέσεις που διατυπώνονται από δημοσιογράφους αφορούν στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και οι περισσότερο θετικές τους κ. Παπανδρέου και Καραμανλή.
Μεταξύ των 20 πλέον προβεβλημένων προσώπων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου και ακολουθούν οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Αλέκος Αλαβάνος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γεώργιος Καρατζαφέρης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλέκα Παπαρήγα, Ευάγγελος Αντώναρος, Προκόπης Παυλόπουλος, Γεώργιος Σουφλιάς, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Χατζηδάκης, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Μορώνης, «σε ένα σημαντικό μέρος του χρόνου που εκτυλίχθηκε η έρευνα, το ΠΑΣΟΚ περνούσε μια κρίσιμη περίοδο που έκλεισε με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. Παρόλα αυτά, μου κάνει εντύπωση ότι όσα δευτερόλεπτα εμφανίσθηκαν στην τηλεόραση οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος (ολόκληρο το διάστημα της έρευνας και όχι αποκλειστικά σχετικά με το θέμα της αρχηγίας) εμφανίσθηκαν και οι κ. Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος, Μπακογιάννη, Μαγγίνας και Παυλόπουλος μαζί. Και η κ. Παπαρήγα με τον κ. Αλαβάνο και τον κ. Καρατζαφέρη μαζί εμφανίσθηκαν συνολικά γύρω στα 7.500 δευτερόλεπτα, κάτι παραπάνω από τα 6.600 του κ. Καραμανλή, αλλά σημαντικά λιγότερα από τα περίπου 12.000 δευτερόλεπτα του κ. Παπανδρέου ή τα 11.500 του κ. Βενιζέλου».
Από την έρευνα διαπιστώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου υιοθετεί υποστηρικτική στάση για το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο επικριτική για την κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα παρουσιάζει την πλέον έντονη αντι-δικομματική στάση, ο κ. Αλαβάνος είναι επικριτικός απέναντι την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Ο κ. Καρατζαφέρης διατυπώνει αρνητικές θέσεις για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ, το ΚΚΕ, αλλά συγχρόνως παρουσιάζει (μεταξύ των αντιπολιτευόμενων κομμάτων) το υψηλότερο ποσοστό θετικών σχολίων για την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική προέλευση των πολιτικών προσώπων στα ρεπορτάζ των ειδήσεων επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ο «υδροκεφαλισμός» του ελληνικού κράτους. Το 80,8% προέρχεται από την Αθήνα, το 8,5% από τη Θεσσαλονίκη και το 10,6% από την υπόλοιπη χώρα.
Τα κανάλια στην αγωνία τους για τηλεθέαση «διανέμουν» αντί για ειδήσεις, απόψεις, σημείωσε ο κ. Μορώνης, αναφερόμενος στην ποιοτική διάσταση των ειδήσεων. Και συμπλήρωσε: «Τι εννοώ. Δεν έχει γι' αυτά και τόση σημασία ποια άποψη θα σχηματίσει ο θεατής τους παρακολουθώντας ένα debate, για παράδειγμα. Αλλά επιχειρούν με τους σχολιαστές τους (και τη βοήθεια ενίοτε προσκλεκλημένων ειδικών και μη) να πουν στο κοινό τι πρέπει να καταλάβει από την παρακολούθηση του debate. Αυτή η τακτική οδηγεί στην παραβίαση μιας ακρογωνιαίας, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, αρχής της δημοσιογραφίας: το διαχωρισμό της είδησης από το σχόλιο. Όπως προκύπτει και από την έρευνα, οι ειδήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό χρωματισμένες. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές επικριτικά/αρνητικά».
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Από όλα, μα όλα τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από αυτή τη μελέτη (όχι την πρωϊνή), οι άνθρωπες στέκονται στον ....Σύριζα.


Μιλάμε για μια μοναδική ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας: "όραση μέσα από καλαμάκι."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Η έρευνα δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλεται περισσότερο από τ' άλλα κόμματα, " Σε αναλογία με την κοινοβουλευτική δύναμη".

Καλό το καλαμάκι, βοηθάει στην όραση, αρκεί να μην το έχεις βουτήξει προηγουμένως σε μερέντα και έχει βουλώσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Χαϊδεμένο παιδί των καναλιών μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Αν ανοίξεις το λινκ, μερεντολάγνε μου,
θα δεις πως το έχουν πηχιαίο, ακριβώς κάτω από τον τίτλο...


Πς. και σεις Συριζομάχος; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Πς. και σεις Συριζομάχος; :worry:


Δεξιά ή Αριστερά, ροκ ή λαϊκά, κουλτούρα ή trash, ουδέποτε χώνεψα τους Δήθεν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
https://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/11/2008&id=10267&pageNo=3&direction=1

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 65ΩΡΟ



Υπερψήφισαν τις ανατροπές στο χρόνο εργασίας


Τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου ενέκριναν χτες στην αρμόδια Επιτροπή την «Εκθεση Σέρκας», στην οποία περιλαμβάνεται αναλλοίωτος ο πυρήνας των αντιδραστικών αποφάσεων των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ τον περασμένο Ιούνη




Η απόφαση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για το χρόνο εργασίας στόχο έχει να εξασφαλίσει στο κεφάλαιο εργαζόμενους - λάστιχο, καταργώντας το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας
Motion Team

Το «κουτί της Πανδώρας» για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μέσα από το χτύπημα του σταθερού, ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αντικατάστασή τους από ατομικές, επιφέροντας συνολικά αντιδραστικές αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο, άνοιξαν χτες διάπλατα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.
Ο γνωστός συνασπισμός Συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους στον «ευρωμονόδρομο», τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕA), ενέκριναν την πρόταση για την «Οργάνωση του χρόνου εργασίας» της ΕΕ στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας την «έκθεση Cercas» («έκθεση Σέρκας»).

Η έκθεση περιλαμβάνει ανώδυνες για το κεφάλαιο «τροπολογίες» που στόχο έχουν να εξωραϊσουν στα μάτια των εργαζόμενων τα όσα αντιδραστικά αποφάσισαν σχετικά με το χρόνο εργασίας τον περασμένο Ιούνη οι υπουργοί απασχόλησης της ΕΕ. Το σύνολο των «τροπολογιών» αφήνει αναλοίωτο το περιεχόμενο της βαθιά αντεργατικής προτασης οδηγίας των υπουργών Απασχόλησης. Η Ευρωκονοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα καταψήφισε την έκθεση του Α. Σέρκας.

Στρατηγική ταύτιση με τις αποφάσεις των υπουργών Απασχόλησης
Οπως είναι γνωστό, η πρόταση οδηγίας, στην οποία συμφώνησαν οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ στις 9 και 10 Ιούνη 2008, τροποποιεί σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία (2003/88/ΕΚ) και σαρώνει θεμελιακά δικαιώματα της εργατικής τάξης και γενικότερα των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση οδηγίας:

Τεμαχίζει τον εργάσιμο χρόνο σε «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο εργασίας. Εισάγει την έννοια του απλήρωτου «ανενεργού» χρόνου εργασίας.
Αυξάνει το χρονικό διάστημα διευθέτησης της εργασίας σε δωδεκάμηνη βάση.
Διατηρεί και επαυξάνει το δικαίωμα των κρατών - μελών να μην εφαρμόζουν ακόμη και αυτά τα εξοντωτικά χρονικά όρια εργασίας της οδηγίας 2003/88 και να επιτρέπουν την απασχόληση των εργαζομένων έως και 65 ώρες τη βδομάδα.
Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του «σοσιαλιστή» Α. Σέρκας για την «Οργάνωση του χρόνου εργασίας», που ψηφίστηκε χτες από τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, δεν είναι τίποτε άλλο από κοινοβουλευτικά τερτίπια, μια βρώμικη προσπάθεια να ρίξουν «στάχτη στα μάτια», να εξαπατήσουν, να συγκρατήσουν τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση των εργαζομένων.

Οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, μαζί τους και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με τη χτεσινή θετική ψήφο τους στην «Εκθεση Σέρκας»:

Αναγνωρίζουν τη διάσπαση του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο να μη θεωρείται χρόνος δουλειάς και άρα να μην πληρώνεται.
Συμφωνούν με την αύξηση του χρονικού διαστήματος της διευθέτησης της εργασίας σε 12 μήνες.
Αποδέχονται τη «ρήτρα εξαίρεσης» για χρονικό διάστημα τριών ετών, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την παράτασή του όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για το κεφάλαιο.
H εσπευσμένη προώθηση του αντεργατικού τερατουργήματος - που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 16/12/2008, ώστε να αποτελέσει επίσημη κοινοτική νομοθεσία - φανερώνει ξεκάθαρα ότι επιδίωξη του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού του είναι να αξιοποιήσει τη σχετική οδηγία ως εργαλείο, για να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο, προκειμένου να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ανατρέποντας θεμελιώδεις κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο ρόλος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή του Δ. Παπαδημούλη, πρωτοστάτησε στην υπερψήφιση της έκθεσης του Α. Σέρκας. Ως σκιώδης εισηγητής της ομάδας GUE/NGL, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υπερψήφισε ο ίδιος τη σχετική έκθεση, αλλά και πρότεινε την υπερψήφισή της από όλη την ομάδα.

Δεν προκαλεί εντύπωση η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το αντεργατικό αυτό έκτρωμα. Είναι στρατηγική του επιλογή να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αποτελεί τη φυσική συνέπεια της ευρωυποταγής. Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι η οπορτουνιστική πολιτική του είναι επικίνδυνη για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, γιατί επιχειρεί να εξωραΐσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Να «πλασάρει» με «αριστερό» δήθεν προσωπείο τις αντιλαϊκές επιλογές του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Δημαγωγεί και ταυτόχρονα υπονομεύει και ξεπουλάει τις εργατικές διεκδικήσεις, στέκεται εμπόδιο στην οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ
.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Julius Caesar

Νεοφερμένος

Ο Julius Caesar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, επαγγέλεται Τοπογράφος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Παγκόσμια διακυβέρνηση; Όχι ευχαριστώ, προτιμώ η εξουσία να είναι διασπασμένη σε έθνη....
Την εποχή του ψυχρού πολέμου όσοι διαφωνούσαν με τον κομμουνισμό κατεύφευγαν στη Δύση και το αντίστοιχο έκαναν οι κομμουνιστές όταν διώκονταν στην Ευρώπη.
Όσοι διαφωνούν με την παγκόσμια κυβέρνηση που θα πάνε; Στον Άρη; :/:
Βέβαια περιττό να πούμε ότι η "παγκόσμια κυβέρνηση" και τα "ανοικτά σύνορα" σπονσοράρονται από κάποια συγκεκριμένα κράτη και πολυεθνικές...
Ίσως να πιστεύουν ότι αυτή η διακυβέρνηση θα είναι υπό το δικό τους διακριτικό έλεγχο...
Όσο για τον Τσίπρα μόδα είναι (ήδη) περνάει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά τώρα το είδα

Aπ'οσο γνωριζω, το BBC δεν ειναι Star.
Κι από όσο γνωρίζω εγώ καλά ως ντόπια, στην Κέρκυρα ευδοκιμούν φιλοβασιλικοί και φίλοι της ιδέας της απόσχισης. Αν θεωρούνταν οτιδήποτε άλλο εκτός από μια γραφική μειοψηφία από το σύνολο των υπολοιπων θα ειχαμε αυτόνομο κράτος με βασιλιά (του) τον Γλύξμπουργκ στο νησί :P

Μην πίστευετε όλα όσα ακούγονται :P

Τελικά τι θα γίνει με την Κέρκυρα? Απόσχιση? Ομοσπονδία?

Να πάρω και το διαβατήριο όταν ξαναπάω? :(
Εσύ θα πάρεις διαβατήριο για να πας διακοπές! Εγώ που θα βρεθώ να μένω ξαφνικά σε άλλο κράτος και θα είμαι μια...αλλοδαπή τι να πω??? :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε για τον Τσίπρα, μα πραγματικά
έχει σώσει έναν υποβαθμισμένο Βοτανικό, από την πλήρη υποβάθμιση... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kratos.dog

Νεοφερμένος

Ο kratos.dog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Είναι κι αυτός μέρος του καπιταλισμού όπως όλοι . Άλλωστε ο καπιταλισμός ευθέως καλεί όλους όσους τον αποδέχονται χωρίς να υποδεικνύει τον τρόπο εφαρμογής . Μόνο το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα φέρει τον τίτλο << ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ >> . Με λίγα λόγια ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει χρησιμοποιώντας τις λέξεις που θέλει . Αυτό νομίζω πως είναι θεμιτό . Είναι απαράδεκτο όμως ότι όλοι εμείς τρώμε κουτόχορτο και παραμυθιαζόμαστε ότι κάποιος από αυτούς θα πει την αλήθεια , προσπαθώντας να κάνει κάτι και για μας . Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα φράγκα και η δόξα . Μάλλον τα φράγκα και η διασημότητα … η τελευταία ας είναι και για λίγο . Βλέπεις είμαστε ήρεμος λαός και δεν τους κράζουμε . Μόνο παραπονούμαστε . Δηλαδή ούτε καν μύγες δεν είμαστε για αυτούς … θα φοβόντουσαν μην είμαστε τσε – τσε . Οπότε μην εκπλήσσεσαι , απλά κοίτα τους και γέλασε , τουλάχιστον αυτό δεν κοστίζει . Το αν είναι αριστερή η άποψη της παγκόσμιας διακυβέρνησης θα σου πω μόνο το εξής .
Αν ξεκινήσεις από το σύνταγμα , πας μέχρι το ψυρρή , βρεθείς στην ομόνοια και πάρεις την σταδίου θα έχεις κάνει έναν κύκλο . Και την αντίθετη διαδρομή να πάρεις πάλι στο σύνταγμα θα καταλήξεις .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Άλλο ένα δείγμα της ευαισθησίας του κ. Τσίπρα:
"Εάν δηλαδή για τη θέση ενός Ειδικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εξωτερικών πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένα στέλεχος του ΛΑΟΣ θα το επιλέξετε για να διαχειριστεί τις ελληνοτουρκικές θέσεις; Ελπίζω πως δεν θα το κάνετε."

https://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16347
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Άλλο ένα δείγμα της ευαισθησίας του κ. Τσίπρα:
"Εάν δηλαδή για τη θέση ενός Ειδικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εξωτερικών πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένα στέλεχος του ΛΑΟΣ θα το επιλέξετε για να διαχειριστεί τις ελληνοτουρκικές θέσεις; Ελπίζω πως δεν θα το κάνετε."

https://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=16347

Το στέλεχος του ΛΑΟΣ θα ασκούσε με ζέση την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά? Ή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΈ; Έλεος, αυτές οι θέσεις είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.........
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Aς ζητούσε τότε να μην επιλέξει κι ένα στέλεχος του ΚΚΕ.
Αλλά αν ζητούσε να μην επιλέξει στέλεχος του ΚΚΕ, θα ξεσηκώνονταν όλοι και όλες με της πρωτοφανή φασιστική δήλωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο από την Αυγή:

https://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=500456

28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν "τρικούβερτο γλέντι"


Του Νάσου Θεοδωρίδη*
69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»...
Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφʼ όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γιʼ αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια. Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.
Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της “εθνικής πανστρατιάς”. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματός του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη ʽσυγκυρίαʼ μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι ʽβουλγαροκομμουνιστέςʼ”.
Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.
Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργοπράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους ʽΕμπέδουςʼ δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. Όλοι θα ʽτανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;'».
* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης




Ας μην αναρωτιούνται οι του ΣΥΝ γιατί από το (προσδοκώμενο πριν 9-10 μήνες) 15-20% έφτασαν στο 3,5%.
Αλήθεια, οι αριστεροί που έχασαν δικά τους πρόσωπα σε αυτόν τον πόλεμο, τι έχουν να πουν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Έχεις δίκιο Mittenwald. Γελοίο άρθρο. Στον πόλεμο οι φαντάροι πάνε πάντα χαρούμενοι αφού εκεί που κάθονται αμέριμνοι στο καφενείο λένε: "Δεν πάμε στην Πίνδο να χάσουμε τα πόδια μας από κρυοπαγήματα και να σκοτώσουμε και καμια κατοσταριά ιταλούς;"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Όχι βέβαια.
Καλό θα ήταν να πάνε στην Πίνδο για διακοπές και να πούνε σε Ιταλούς και Γερμανούς "περάστε".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
* Συνηθίζουμε να λέμε: "Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες". Στο μέλλον θα λέμε: "Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".
εφ. Manchester Guardian, Αγγλία, 19-4-1941
* Οι Έλληνες επέφεραν την πρώτη πραγματική ήττα των κατά ξηράν δυνάμεων του ʼΑξονος. Και αν ακόμη συντριβόταν αύριο η Ελλάς, η στρατιωτική της συμβολή θα έμενε αμείωτη. Θα είναι η δόξα της νεώτερης Ελλάδος ότι διέλυσε την παντοδυναμία του ʼΑξονος και ότι έδωσε σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους απόδειξη της αξίας της δημοκρατίας.
εφ. The New York Times, 28-11-1940
* Η Ελλάς αποτελεί για όλο τον κόσμο παράδειγμα γενναιότητας.
εφ. Bahit, Τουρκία
* Εν ονόματι του φιμωθέντος αλλά ζώντος γαλλικού λαού οι ελεύθεροι Γάλλοι απευθύνουν χαιρετισμόν προς τον ελληνικό λαό μαχόμενον δια την ελευθερίαν. Η 25/3/41 ευρίσκει την Ελλάδα εις το απώγειον της ηρωικής προσπαθείας της και εις την κορυφήν της δόξης. Ουδέποτε από της Σαλαμίνος υπήρξε Ελλάς μεγαλυτέρα και ενδοξοτέρα από σήμερον.
Στρατηγός Charles De Gaulle, Γαλλία
* Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Επολεμήσατε μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει αλλιώς, διότι είσθε Έλληνες. Ως Ρώσσοι εκερδίσαμε χάριν εις την θυσίαν σας χρόνον δια να αμυνθώμεν. Σας ευγνωμονούμεν.
Ραδιοφωνικός Σταθμός Μόσχας, 27-4-1942
* Δεν ηττήθητε, αλλά κατεβλήθητε κατόπιν ενός αγώνος, όστις σας εκάλυψε με τιμήν.
Antony Eden, Αγγλία, 10-5-1941
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
«Για να βγούμε από την οικονομική κρίση χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής, κυρίως ενίσχυση των χαμηλών μισθών και των συντάξεων, ενίσχυση της απασχόλησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «χρήσιμη» τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «κυρίως γιατί ανέβασε τις προσδοκίες των πολιτών για θεσμικές αλλαγές στην κατεύθυνση περισσότερης διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς», ωστόσο σημείωσε ότι οι αλλαγές αυτές «δεν μπορούν από μόνες τους να μας βοηθήσουν να βγούμε από την μεγάλη οικονομική κρίση».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κάνει 180 μοίρες στροφή σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες» και πως «πίσω από μία προσπάθεια δημοσιονομικής τρομοκρατίας» προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως είναι «αυτονόητα και απαραίτητα τα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει» και την κάλεσε «αν έχει επιλέξει να κάνει σημαία της τη διαφάνεια, τότε δεν έχει παρά να μας πει δημοσίως τι είδους δεσμεύσεις έχει δώσει στους ευρωπαίους εταίρους, κυρίως σε όσους προσπαθούν με μεγάλη αγωνία να μας πείσουν να αγοράσουμε περισσότερα αεροπλάνα και φρεγάτες, προκειμένου να μας δώσουν πιστοποιητικό πιστοληπτικής ικανότητας».

«Η βασική στρατηγικής σημασίας διαφορά της δικής μας εναλλακτικής πρότασης από αυτά που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε μία φράση, σε αυτήν που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες λέγοντας πως μπορεί να κοπούν στο μισό μισθοί και συντάξεις, αν βρεθούμε στο χείλος του γκρεμού.

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς λέμε ότι, αν κοπούν μισθοί και συντάξεις θα βρεθούμε στο χείλος του γκρεμού. Η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και το επόμενο διάστημα η κοινωνία θα αντιδράσει σ' αυτή την σκληρή πολιτική, που ενισχύει την ύφεση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η ομοιότητα των κκ Τσίπρα και Παπανδρέου έγκειται στο ότι, ή δεν το αντιλαμβάνονται ή εθελοτυφλούν(δημαγωγικά), καθώς ήδη βρισκόμαστε σαν χώρα στη μέση κάπου της διαδρομής, μεταξύ χείλους και πάτου του γκρεμού,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Taxydromos

Νεοφερμένος

Ο Taxydromos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Ευρώπη). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Η Αριστερά έχει χάσει τον δρόμο της εδώ και πολλά χρόνια ίσσως απο την συνθηκολόγηση της Βάρκιζας θα έλεγα.
Δυστυχώς όταν βλέπεις αρχηγίσκους στύλ Παπαρήγα και Τσίπρα αντιλαμβάνεσε και την κατάντια που επικρατεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 243356

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αμα ο οπορτουνισμος και τα διαφορα μοντελα παγκοσμιοποιησης θεωρουνται αριστερα τι να πω ;;
Αααα και η νομιμοποιηση της καναβης πουε ιχε προτεινει ο κυριος Τσιπρας ειναι και αυτο μερος της αριστερης ιδεολογιας να πιστεψω.Μιλαμε για φοβερη ιδεα που θα παει αυτον τον τοπο πολυυυυυυυυυυυυ μπροστα....στους μπαφους

Η αριστερά κοιτάζει το καλό όλων
Ναι βεβαια για αυτο και ο Αλαβανος εχει 4 βιλες.
Ειναι απο το πολυ καλο που εχει διαπραξει σε αυτον το τοπο
Προσφερει εργο ο καλος Σαμαρειτης

Ο Χριστός έχει χαρακτηριστεί για το έργο του, κομμουνιστής
Aχαχαχα αυτο ειναι οτι ποιο αστειο εχω ακουσει στην ζωη μου !!!
Υπεροχο ανεκδοτο ποιος σου το ειπε ;;
Ξερω και εγω ενα με τον Τοτο θες να το ακουσεις ;;

Να δεις ο Σταλιν τι εργο εχει κανει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top