[06/12/2008] Νεκρός 16χρονος στα Εξάρχεια

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Τα ωραία μαγαζάκια Ιντριλ ταϊζουν κόσμο που δουλεύει σε αυτά.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μ' από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει την κάθε βρωμιά
αρκεί να έχει γεμάτο το ντορβά
κι επαναστάσεις στα όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί

(από ένα γνωστό παλιό πολιτικό τραγούδι)​


Και φυσικά δουλεύει, ποτέ δεν εργάζεται. Τη λέξη "εθελόδουλος" ήθελες να μας αναλύσεις άραγε; :hmm:

Μας ενδιαφέρει φυσικά το γεγονός αυτό, αλλά πλέον τρέχουν και άλλες ειδήσεις που πρέπει να καλύψουν.
Και μιλάμε για εφημερίδες που όλες εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

"Η είδηση κρατάει μία μέρα. Το θαύμα τρεις"...(κλασικό θέσφατο των ΜΜΕ).

Αυτό είναι το πρόβλημά μας εδώ ο κόσμος χάνεται, ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία.

Το αστείο είναι πως σύμφωνα με το μύθο, ο πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος με την πυγμή και το σθένος, ο φωτισμένος τιμονιέρης, που ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος χάνεται, θ' αναλάβει την ευθύνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να οδηγήσει το "καράβι" στο λιμάνι με ασφάλεια...

Σίγουρα έχετε δει τέτοιους πρωθυπουργούς στην Ελλάδα...στα ταινιάκια των επικοινωνιολόγων, σε κάθε προεκλογική περίοδο. Όταν στην ερώτηση "Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός;", υπερισχύει συντριπτικά ο "Κανένας" (σαν αυτόν που τύφλωσε τον κύκλωπα Πολύφημο κάτι δηλαδής), εσείς φίλοι μου μπορείτε να ελπίζετε πως οι εκλογές θ' αλλάξουν την κατάντια μας. "Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν την κατάσταση, θα ήταν παράνομες" έχει πει κάποιος και αυτό έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά...

[...]


Εντωμεταξύ, κάποιοι άλλοι έχουν ανοίξει και ομάδα δίκην fanclub στο ρημάδι το facebook στον ΗΡΩΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ που σκότωσε τον 15χρονο ΑΛΗΤΗΡΙΟ.

Δεν με πιστεύετε; Ορίστε:





Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ του Associated Press, για τα γεγονότα. Μιλάμε πως επιτέλους η κυβέρνηση επέτυχε τη διεθνή προβολή της χώρας μας, ως κοιτίδα της δημοκρατίας, λίκνο της ελευθερίας, ευχάριστο και ασφαλή τόπο διακοπών για την χριστουγεννιάτικη περίοδο κι όλα αυτά δωρεάν. Ανόητοι συμφορουμίτες!!! Δεν έχετε καταλάβει τους απώτερους στόχους της πολιτικής της κυβέρνησής μας. Τα καμένα μαγαζιά θα τα ξεπληρώσουν οι τουρίστες που θα συρρεύσουν κατά κύματα για να προλάβουν την εορταστική ατμόσφαιρα. Ειδικά οι φανατικοί λάτρεις των extreme sports και των survival camps...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Οι λεηλασίες για μένα είναι δυστυχώς ο μοναδικός τρόπος για να βγει κάτι από τον θάνατο αυτού του παιδιού.

Σωστα. Μαζικες διαδηλωσεις με συμμετοχη τοσων οσων δεν ειχαν συμμετασχει ποτε, δεν θα ηταν μια λυση. Η λυση ειναι οι λεηλασιες (γιατι;;; ) που θα στρεψουν τον περισσοτερο κοσμο εναντιον των διαδηλωσεων. Να ρωτησω και το αλλο: Αν οι διαδηλωσεις εχουν σκοπο το "σοκ και δεος" γιατι δεν αρχιζουμε και να στρεφομαστε εναντιον των αστυνομικων; Οχι απλα με μολοτωφ, αλλα με σκοπο να τους σκοτωσουμε. Παλι ασκοπο θα ειναι, παλι αδικο, παλι ηλιθιο, αλλα με πολυ περισσοτερη εμφαση. Ε;

Γιατί πρέπει ντε και καλά να μάθουμε τα πάντα για αυτό το παιδί; Για να νιώσουμε περισσότερες τύψεις; Για να κατηγορήσουμε περισσότερο τον δολοφόνο; Και περιμένει κανείς ότι αν υπήρχαν αρνητικά στην ζωή του παιδιού θα έβγαιναν στη φόρα; Με ενοχλεί αυτό που γίνεται. :/:

Δεν εχεις ακουσει βρε fandago τι γινεται οποτε πεθαινει καποιος (ειδικα οσοι ανακηρυσσονται και σε ηρωες). Βγαινουν ολοι και λενε "Ξερετε τι μου χει κανει αυτος; Ενας αλητης ηταν. Τετοιος μ@λ@κας πρωτη φορα". :rolleyes: Εδω για δολοφονους βγαζουν τετοια, και οι πιο πολλοι λενε "Φαινοταν φιλησυχος ανθρωπος, δεν θα το περιμενες". Τι συζηταμε τωρα!

Προσέχω τι γράφω και τα γράφω πολύ συνειδητά. Κατάλαβα πως μάλλον σε σόκαρα. Αλλά δεν έχω σκοπό να εκμεταλλευτώ τίποτα και πιο πριν δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι ριζικό - όσα περνούσαν από το χέρι μου όμως τα έκανα και δεν επαναπαυόμουν.
Αν δεν γίνει όμως τίποτα ούτε τώρα, δεν ξέρω πότε θα γίνει. Και νομίζω πως η ζωή αυτού του παιδιού αξίζει ως κίνητρο για να αλλάξει έστω και κάτι μικρό. Αλλιώς θα έχει πεθάνει για το τίποτα, από τα γρανάζια ενός συστήματος που όσοι το ελέγχουν είναι ανίκανοι και οι οποίοι όμως θα συνεχίζουν να ζουν σαν να μη συνέβη τίποτα..

Για να μη παρεξηγηθώ, είμαι κατά των βανδαλισμών γενικά. Θεωρώ πως δεν βοηθάνε πουθενά αφού η βία μόνο βία μπορεί να φέρει. Αλλά αυτό που συνέβη είναι τόσο προκλητικό κι άδικο, οι αντιδράσεις των υπευθύνων τόσο ανεύθυνες που δυστυχώς ο μόνος τρόπος που μένει για να αναληφθούν οι ευθύνες είναι αυτός. Φαντάζεσαι να ήταν το παιδί σου; Διανοείσαι πως ένας ανεκπαίδευτος, ακαλλιεργητος ειδικός φρουρός πούλησε μαγκιά σε ένα 15χρονο σκοτωνόντας το; Καταλαβαίνεις πως έστω και για ένα δευτερόλεπτο θεωρήσε πως έχει τέτοια εξουσία κι αυτό προκύπτει από τον τρόπο που κυβερνάται αυτή η χώρα; Και καταλαβαίνεις πως κανείς απ' όσους έχουν την εξουσία να φροντίσουν να μην επαναληφθει κάτι τέτοιο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μιλάνε χωρίς να λένε επί της ουσίας τίποτα; Θεωρείς πως μια ειρηνική διαμαρτυρία θα τους έκανε να ξυπνήσουν; Εδώ ολόκληρος θάνατος και πέρασε στα ψιλά..

ΥΓ: Δεν έχει νόημα να κάψουμε τον ειδικό φρουρό. Μόνο να τον τιμωρήσουμε όπως ορίζει ο νόμος αρκεί. Αλλά ξέχασα.. οι αστυνομικοί είναι υπεράνω του νόμου..
ΥΓ2: Αν είχε καεί κάτι δικό μου, σίγουρα θα εκνευριζόμουν, αλλά γνώμη δεν θα άλλαζα γιατί όπως ήδη είπα καταλαβαίνω από που πηγάζει όλη αυτή η οργή..

Ρε συ kajira, σοβαρα μιλας τωρα (ρητορικο το ερωτημα, προφανως μιλας σοβαρα!) ; Αν δεν αλλαξει κατι τωρα, ποτε θα αλλαξει;;; Συνειδητοποιεις τι εχει συμβει ή παρασυρθηκες απο το ολο κλιμα; Ενας τρομπας αστυνομικος εκνευριστηκε και εχοντας την δυνατοτητα επειδη του εδωσε καποιος να κουβαλαει οπλο, πυροβολησε ενα πιτσιρικα! Θα μπορουσε να ειναι και ενα κοινο εγκλημα, με τη διαφορα οτι αυτος ειναι αστυνομικος! Δεν εχεις δει μαχαιρωματα γιατι ο αλλος τον ειπε αδερφη; Θα τρελαθουμε τελειως τωρα; Εδω βγηκε ειδηση οτι η αστυνομια βασανιζε Πακιστανους, το οποιο πραγματικα δηλωνει οτι υπαρχει ολοκληρο συστημα απο πισω, και οι μισοι στα @@ τους, και τωρα "αν δεν αλλαξει κατι, ποτε"; Ελεος πια!

Μια παρεμβαση απλά για να σας πω αυτά που είμαι σίγουρη πως δεν δείξαν τα κανάλια...τον πραγματικά πάρα πολυ κόσμο που διαδήλωσε ειρηνικά, τον κόσμο που έκλαιγε γιατί καταλάβαινε πολύ καλά για ποιο λόγο βγήκε στο δρόμο, κόσμος καθε ηλικιας, κόσμος που δεν τον φόβησαν τα μπαχαλα, δεν τον πτοησαν τα χημικα και συνεχισε την πορεία του ως το τελος, κόσμος που ελπίζω ότι θα ναι και αύριο κάτω και μεθαύριο και κάθε μέρα!!!

Να σας πω επίσης ότι δεν έβλεπες αστυνομικό (με εξαιρεση τη βουλή και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βεβαιως βεβαιως...) παρα μονο σε κανα 2 στενα πράγμα που με κανει να σκέφτομαι τι εντολες να χουν αραγε απο πανω..."Αφηστε τους να τα κανουν λιμπα...να τα διαλυσουν ολα...για να χουμε ενα καλυτερο αλλοθι για το "αγγουρακι" που ετοιμαζουμε..."

Γιατι η αστυνομία δεν μπορεί να σταματησει τα μπαχαλα. Ουπς σόρυ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ εννοω...

τα υπόλοιπα είμαι σίγουρη ότι σας τα πε ο Τραγκας...

Μαζι σου 100% σε ο,τι γραφεις. Με την διαφορα οτι εσυ βλεπεις οτι για αυτο φταινε τα καναλια, ενω εγω τι φταινε οσοι πανε και τα κανουν και αποπροσανατολιζουν την κοινη γνωμη απο το πραγματικο ζητημα.


Κάποτε οι άνθρωποι σκέφτονταν πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί".
Σήμερα οι άνθρωποι σκέφτονται πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου μαγαζί".
Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών. Εκτός από τα καταστήματά σας και τα αυτοκίνητά σας, φροντίστε να ασφαλίσετε και τα παιδιά σας. Πού ξέρετε; Μπορεί να γίνετε πλούσιοι μια μέρα.



Από τον Πιτσιρίκο.

Αυτο, οπως γραφω και παραπανω, ειναι φταιξιμο αυτων που καταφεραν να στρεψουν την κοινη γνωμη εναντιον τους. Και κατα δευτερον, σορρυ, αλλα αν εμενα καταστραφει η ζωη μου απο τους μπαχαλους, ναι, θα σκεφτω πρωτα οτι θα μπω φυλακη για ενα δανειο που δεν μπορω πλεον να πληρωσω παροτι σε ολη μου τη ζωη ζουσα τιμια, παρα το παιδι που πεθανε και προκαλεσε αυτο το ζητημα. Αν δεν το καταλαβαινετε κι αυτο...

Υ.Γ: Ναι, ειτε το πιστευετε ειτε οχι, καποιοι εχουν μαγαζια και στο κεντρο των πολεων, χωρις να ειναι πολυεθνικες. Καποιοι δεν τα εχουν καν ασφαλισμενα. Καποιοι, θα μπουν φυλακη, ή δεν θα εχουν να ταισουν τα παιδια τους, επειδη ακριβως καποιοι αλλοι αποφασισαν (χωρις κανεναν λογικο συσχετισμο) να τους καταστρεψουν το βιος τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Να πω κι εγώ 2 πράγματα...
Αν ήθελαν να τους πιάσουν τους ''αναρχικούς'' θα το έκαναν.Αλλά δεν το κάνουν γιατί οι 9 στους 10 είναι αστυνομικοί,δικοί τους.;)
Η ΝΔ και το Πασόκ είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα,η αντιπολίτευση παριστάνει ότι νοιάζεται για το συμφέρον του λαού αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτα,το μόνο που κάνουν(τα κόμματα της Βουλής)είναι να ωθούν τον κόσμο στις απεργίες έτσι ώστε να τρώνε όλοι τους.Δήθεν ενδιαφέρονται για το λαό και από πίσω είναι όλοι στη μάσα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Γιατί πρέπει ντε και καλά να μάθουμε τα πάντα για αυτό το παιδί; Για να νιώσουμε περισσότερες τύψεις; Για να κατηγορήσουμε περισσότερο τον δολοφόνο; Και περιμένει κανείς ότι αν υπήρχαν αρνητικά στην ζωή του παιδιού θα έβγαιναν στη φόρα; Με ενοχλεί αυτό που γίνεται. :/:
Γιατί είναι ανεπίτρεπτο σε μια δημοκρατική χώρα να δολοφονείτε ένα αθώο παιδί από κρατικό όργανο.Εκτός λοιπόν από τύψεις μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις δικές μας ευθύνες....όπως ας πούμε το τι δημοκρατία θέλουμε.....Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι όταν ψηφίζουμε το κάνουμε για το γενικό καλό αυτής της χώρας και όχι για προσωπικό όφελος....όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που γίνετε και μας αναλογούν ευθύνες.
Τον κάθε πολιτικό που επιλέγουμε πρέπει να του δίνουμε εξουσία γιατί είναι ικανός και όχι γιατί θα βάλει τον γιο μας ή τον αδερφό μας σε κάποιο σχολείο ή υπηρεσία.....απλά και μόνο γιατί είναι ικανός , χωρίς φανατισμούς.Ας αρχίσουμε από αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Αυτός είναι ο «Ράμπο» των Εξαρχείων


Στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Ράμπο». Ψηλός, γεροδεμένος με εκρηκτικό χαρακτήρα λόγω της μανιάτικής καταγωγής του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, θεωρείτο από τους σκληρούς ειδικούς φρουρούς με ιδιαίτερα υπερβολικές αντιδράσεις στην υπηρεσία που υπηρετούσε. Το γεγονός ότι είχε περάσει από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, ως καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής, ενώ είχε «κάνει» και στη σχολή πολέμου, τον έκαναν ιδιαίτερα μάχιμο με ειδικότητα στο χειρισμό των όπλων.

Γεννημένος στις 12.12.1971 στην Καλαμάτα με καταγωγή από τη μεσσηνιακή Μάνη, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο – Ανδρέα Γρηγορόπουλο,, ήθελε από μικρός να γίνει αστυνομικός. «Ήταν το όνειρο του. Ήθελε να γίνει κάτι ανάμεσα σε «βρώμικο Χάρι» και «Τζών Ράμπο» λέει στο protothema.gr άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά και προσθέτει «Όταν το 1999, με την πρώτη φουρνιά πέρασε στους ειδικούς φρουρούς, το όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων όπου παρέμεινε μέχρι σήμερα».

Παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 6,4 και 2 ετών, οι πληροφορίες λένε πως είχε τον τελευταίο χρόνο ανοίξει «βεντέτα» με τους αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων. «Τον περασμένο Ιανουάριο, πάλι στην οδό Μεσολογγίου, πάλι με το περιπολικό ήρθε σε αντιπαράθεση με τους αναρχικούς. Μάλιστα, το περιπολικό έπαθε μικρές ζημιές και ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα, ξαναπέρασε από το σημείο για να επιβάλλει την τάξη» λέει συνάδελφος του 37χρονου ειδικού φρουρού και προσθέτει «Και πριν δύο – τρεις μήνες τον περασμένο Σεπτέμβριο δηλαδή, είχε και πάλι προκληθεί μικροένταση με τους αντιεξουσιαστές στο ίδιο σημείο».

Ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός μάλιστα, που φαινομενικά έδειχνε να κάνει καλή δουλειά είχε τιμηθεί και με εύφημο μνεία από τους ανωτέρους του, ενώ αρκετές φορές είχε έρθει σε κόντρα με τους προϊσταμένους του καθώς διαφωνούσε με την τακτική τους οι αστυνομικοί να μην προκαλούν και να μην αντιπαρατίθενται με τους αντιεξουσιαστές.


Οι ιατροδικαστές κερδίζουν χρόνο πετώντας το μπαλάκι στην ΕΛ.ΑΣ

Το μπαλάκι στην Αστυνομία και στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια που θα γίνει η βαλλιστική έρευνα «πέταξε» η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής στο σώμα του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο ιατροδικαστής κ. Λευκίδης, που διενήργησε την εξέταση παρουσία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας κ. Σίμου Μεσογείτη, απεφάνθη πως ο θάνατος του 15χρονου μαθητή προεκλήθη από τυφλό τραύμα θώρακος, από βλήμα μικρού διαμετρήματος. Έτσι, δεν διευκρινίζεται αν η σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηφορόπουλο ή αν ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο, σημάδεψε και πυροβόλησε εν ψυχρώ το μαθητή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Ιnsomniac οπότε αφού δεν άλλαξε ποτέ τίποτα ως τώρα και υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα, ας μείνουν όλα όπως έχουν γιατί δεν μπορούμε να τα ακουμπήσουμε; Μόνο εγώ νομίζω δηλαδή πως αν υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξει κάτι θα είναι αν εκδηλωθεί η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που υπάρχει; Και τελικά τι κράτος είμαστε; Ένα κράτος που σκ οτώνει εν ψυχρώ ένα δεκαπεντάχρονο (που κι εν ψυχρώ να μην ήταν δεν θα άλλαζαν πολλά) και μετά λέμε κι ευχαριστώ και δεν αντιδρά κανείς;

ΥΓ. Το ότι πάντως η αστυνομία δεν συλλαμβάνει όσους βανδαλίζουν λέει πολλά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Στεναχωριέμαι που δημοσιοποιήθηκε το πρόσωπο και το βιογραφικό του αστυνομικού. Υπάρχουν τρία μικρά παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Ιnsomniac οπότε αφού δεν άλλαξε ποτέ τίποτα ως τώρα και υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα, ας μείνουν όλα όπως έχουν γιατί δεν μπορούμε να τα ακουμπήσουμε; Μόνο εγώ νομίζω δηλαδή πως αν υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξει κάτι θα είναι αν εκδηλωθεί η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που υπάρχει; Και τελικά τι κράτος είμαστε; Ένα κράτος που σκ οτώνει εν ψυχρώ ένα δεκαπεντάχρονο (που κι εν ψυχρώ να μην ήταν δεν θα άλλαζαν πολλά) και μετά λέμε κι ευχαριστώ και δεν αντιδρά κανείς;

ΥΓ. Το ότι πάντως η αστυνομία δεν συλλαμβάνει όσους βανδαλίζουν λέει πολλά..

Εμ...Διαβασες οσα εγραψα; :confused:

Ειπα εγω να μην υπαρξει δυσαρεσκεια ή να μην εκφραστει; Δεν τονισα οτι ο καλυτερος τροπος εκφρασης αυτης ωστε να τονιστει το γεγονος της δολοφονιας ειναι οι μαζικες εκδηλωσεις και πορειες; Δεν ειπα οτι ο παρων τροπος (που εσυ θεωρεις το μοναδικο δοκιμο) απλως απροσανατολιζει την κοινη γνωμη;

Ειπαμε να πει κανεις ευχαριστω; Φανταζεσαι την εικονα μιας Αθηνας που αντι να ειναι μεχρι τη 1 πεδιο μαχων, να ειναι καταλυμενη απο χιλιαδες ατομα που κανουν καθιστικη διαμαρτυρια; Φανταζεσαι μια πλατεια Συνταγματος οπου αντι να καιγεται το χριστουγεννιατικο δεντρο, να ειναι γεματη απο συνομηλικους του παιδιου που σκοτωθηκε; Ποια εικονα ειναι πιο δυνατη; Ποια εικονα θα συγκινουσε και θα ευαισθητοποιουσε περισσοτερους;

Και επισης - και ως δικηγορος - εσυ θεωρεις οτι αυτο ειναι κρατικο εγκλημα; Με αυτο που ειπα πιο πανω οτι ο συγκεκριμενος και αστυνομικος να μην ηταν, αν ειχε οπλο την ιδια μ@λ@κια θα εκανε, διαφωνεις; Εκτος αν ως κρατικο εγκλημα θεωρουμε οτι ο ανθρωπος θα επρεπε να μην κραταει καν οπλο, στο οποιο μεν συμφωνω, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και ακριβως η αποψη των περισσοτερων.

EDIT: Αυτα που γραφω για τα αποτελεσματα των καταστροφων γιατι δεν τα σχολιασες; Μιλαω για τον αποπροσανατολισμο μεν, αλλα και την (πιθανη) οικονομικη καταστροφη καποιων καταστηματαρχων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Με δεδομένο πως επρόκειτο για όργανο της ελληνικής αστυνομίας, στην ουσία έμμεσα πρόκειται για κρατικό έγκλημα. Φυσικά εντελώς τυπικά αν το δει κάποιος, δεν φέρει τα στοιχεία αυτού, αλλά πχ και ο Πρωθυπουργός ακόμα κι όταν εκφράζει προσωπική άποψη, αν την εκφράσει δημοσίως, αυτόματα αυτή καθίσταται άποψη της χώρας μας. Νομικά όχι δεν είναι πάντως.

Νομίζω ήδη είπα πως θα προτιμούσα τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Το θέμα είναι πως με αυτές δεν θεωρώ πως θα γινόταν κάτι ουσιαστικό. Και λυπάμαι πραγματικά που τα πράγματα έφτασαν ως εδώ, αλλά μιλάμε για ένα 15χρονο παιδί που το σκότωσε αυτός που υποτίθεται θα έπρεπε να το προστατεύσει. Και επαναλαμβάνω πως ξέρουμε όλοι πως οι αστυνομικοί είναι συνήθως υπεράνω του νόμου.. Δεν ξέρω λοιπόν πόσο θα συγκινούσε όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους μια σιωπήλη διαμαρτυρία.. ενώ τώρα που κινδυνεύουν να χάσουν τις καρέκλες τους ίσως και κάτι να πιάσουν. Και ίσως σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν να ήταν ένα ..μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό (διότι και να ήταν, είναι πολύ σοβαρό!)

Τεσπά σταματώ εδώ. Γιατί πραγματικά δεν έχω την πρόθεση να υποκινήσω κανέναν σε βανδαλισμούς. Απλά δεν μπορώ και να λυπηθώ που συμβαίνουν, οι αλλαγές θέλουν ακραίες αντιδράσεις συνήθως για να συμβούν. Μόνο ελπίζω να ανοίξουν τα μάτια όσων πρέπει και να δουν την ανικανότητα οσων μας κυβερνούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Bασικα, δε νομιζω να θελει πραγματικα κανενας τις καταστροφες οπως γινονται τωρα. Αλλωστε...το αν θα καταστραφει οικονομικα το χ,ψ μαγαζι...ποσως που ενοιαξε τους πολιτικους.

Απο την αλλη, οκ ας πουμε οτι γινεται μια καθιστικη διαμαρτυρια. Θα συγκινησει τους πολιτικους νομιζετε ; Εδω ανα την υφηλιο κοσμος πεθαινει και κοσμο σκοτωνουν, και δεν ιδρωνει το αυτο τους.

Ερωτηση : αντι για τυχαιες καταστροφες , θα συμφωνουσατε με συγκεκριμενους στοχους ; (πχ πολιτικους) ;

Την αστυνομια ισως την διεταξαν να μην κανει και πολλα και γινει κανα ατυχημα κιολας και πεσει λαδι στη φωτια. Ομως ειναι υποκρισια ο Παυλοπουλος να μιλαει στους δημοσιογραφους σημερα και να λεει οτι η αστυνομια βρισκεται εκει που πρεπει και κανει τη δουλεια της οπως πρεπει !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Μόνο εγώ νομίζω δηλαδή πως αν υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξει κάτι θα είναι αν εκδηλωθεί η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που υπάρχει; Και τελικά τι κράτος είμαστε; Ένα κράτος που σκοτώνει εν ψυχρώ ένα δεκαπεντάχρονο (που κι εν ψυχρώ να μην ήταν δεν θα άλλαζαν πολλά) και μετά λέμε κι ευχαριστώ και δεν αντιδρά κανείς;

Eίναι, νομίζω, περίεργο, ο κόσμος να θυμάται σήμερα τις ευθύνες του, όταν ζούμε-και είναι πασίγνωστο-σε έναν κόσμο, στον οποίο ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα ανά κάποια δευτερόλεπτα.
Δεδομένου, βέβαια, ότι αύριο όλα θα έχουν ξεχαστεί, δεν είναι καθόλου περίεργο.
Πήξαμε στον όψιμο θυμό.
Aν ανήκεις στους πρώιμα εξοργισθέντες, πάω πάσο. :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στα e-σαλόνια μας, φουντώνει και ο διάλογος για τη σημασία που μπορούν να έχουν οι ίδιες οι λέξεις μας έξω από τη φωτιά.
Άλλοι πάντοτε είναι μέσα, άλλοι από έξω χειροκροτούνε.
Κι ο λογικός μοιράζεται στα δύο.

Δεν θα είμαι ο πρώτος λοιπόν - ούτε δα κι ο τελευταίος που μέσα μου δεν θα μπορεί να σωπάσει η απορία αν σε τέτοιες στυγερές στιγμές μπορούν (ή πρέπει) να γίνονται οι σκηνές βίας και ταφής λυρισμός και ωραία λόγια, αν αυτός είναι ο ρόλος ή η αποστολή τους, να ιστορήσουν την εποχή ή αν πρέπει να μπούνε στη φωτιά να την αγγίξουν αντί να παραξενεύονται μαζί της...

Το αιώνιο ψευτο-πρόβλημα (?) για το αν το θέμα είναι στο ποια θα είναι η ΜΟΡΦΗ με την οποία θα εξωτερικευθεί το αίσθημα του αποτροπιασμού....
ή
ο ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ δεν κουβεντιάζεται, δεν γίνεται παραμύθια και ωραία λόγια...

Στην προκειμένη περίπτωση θέλω να συμφωνήσω με το ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ του Γ. Ρίτσου που φώτισε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στα στιχάκια που...
..."σαν αργυρές κλωστές δεμένες στα καμπανάκια των άστρων καθυστερούν σε μια γωνιά του ρεμβασμού" περιμένοντας πότε ξανά θα μπορούν ανενόχλητα να "πνιγούν στο χρυσό πηγάδι της σελήνης..."

...και στα ΠΟΙΗΜΑΤΑ που είναι στρατιώτες στη βάρδια τους, κι οι Ποιητές υπεύθυνοι αρχηγοί μπροστά στις δημοκρατικές στρατιές των στίχων...

Αλλά δυστυχώς, στην εποχή μας, πού και πώς να βρεθούν Ποιήματα και Ποιητές, που...
"να καλπάζουν μες στο χρόνο, ποιήματα καβαλάρηδες σαν το κόκκινο ιππικό...ποιήματα έτοιμοι στρατιώτες που θα πουν παρών στο πρώτο κάλεσμα...σαν αητοί ψηλά στ' απόκρημνα ιδανικά"....

Λοιπόν;
"Τούτη η εποχή
δεν είναι εποχή για ποίηση και άλλα παρόμοια;"
Γιατί, όπως το είπε ο Εγγονόπουλος
"σαν πάει κάτι να γραφεί
είναι ωσαν να γράφονταν
από την άλλη μεριά
αγελτηρίων θανάτου;"
Ή
"Μα ποιος με πόνο θα μιλήσει για όλα αυτά;"
"Φίλοι
Που φεύγουν
Που χάνονται μια μέρα
Φωνές
Τη νύχτα
Μακρινές φωνές
Μάνας τρελής στους έρημους δρόμους
Κλάμα παιδιού χωρίς απάντηση
Ερείπια
Σαν τρυπημένες σάπιες σημαίες
Εφιάλτες
Στα σιδερένια κρεβάτια
Όταν το φως λιγοστεύει
Τα ξημερώματα..."

Δεν είναι σαν να το έγραψε τώρα;
Δεν είναι κι αυτό μια απάντηση για τη σημασία που έχει να κρίνουμε από τα κρεβατοκάρεκλα;

Όλοι -ως κι εγώ- αποκτήσαμε δικαίωμα να κάνουμε την αρλούμπα μας σημαία. Λίγη φειδώ μωρέ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Ειπαμε να πει κανεις ευχαριστω; Φανταζεσαι την εικονα μιας Αθηνας που αντι να ειναι μεχρι τη 1 πεδιο μαχων, να ειναι καταλυμενη απο χιλιαδες ατομα που κανουν καθιστικη διαμαρτυρια; Φανταζεσαι μια πλατεια Συνταγματος οπου αντι να καιγεται το χριστουγεννιατικο δεντρο, να ειναι γεματη απο συνομηλικους του παιδιου που σκοτωθηκε; Ποια εικονα ειναι πιο δυνατη; Ποια εικονα θα συγκινουσε και θα ευαισθητοποιουσε περισσοτερους;

Και επισης - και ως δικηγορος - εσυ θεωρεις οτι αυτο ειναι κρατικο εγκλημα; Με αυτο που ειπα πιο πανω οτι ο συγκεκριμενος και αστυνομικος να μην ηταν, αν ειχε οπλο την ιδια μ@λ@κια θα εκανε, διαφωνεις; Εκτος αν ως κρατικο εγκλημα θεωρουμε οτι ο ανθρωπος θα επρεπε να μην κραταει καν οπλο, στο οποιο μεν συμφωνω, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και ακριβως η αποψη των περισσοτερων.
Νομίζω ήδη είπα πως θα προτιμούσα τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Το θέμα είναι πως με αυτές δεν θεωρώ πως θα γινόταν κάτι ουσιαστικό. Και λυπάμαι πραγματικά που τα πράγματα έφτασαν ως εδώ, αλλά μιλάμε για ένα 15χρονο παιδί που το σκότωσε αυτός που υποτίθεται θα έπρεπε να το προστατεύσει. Και επαναλαμβάνω πως ξέρουμε όλοι πως οι αστυνομικοί είναι συνήθως υπεράνω του νόμου.. Δεν ξέρω λοιπόν πόσο θα συγκινούσε όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους μια σιωπήλη διαμαρτυρία.. ενώ τώρα που κινδυνεύουν να χάσουν τις καρέκλες τους ίσως και κάτι να πιάσουν. Και ίσως σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν να ήταν ένα ..μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό (διότι και να ήταν, είναι πολύ σοβαρό!)
Εγώ συμφωνώ αλλά έγινε? Είσουνα εκεί, ήμουνα εκεί? Γιατί δεν είμασταν εκεί? Εγώ πάντως φοβάμαι... δουλειά το πρωί... δεν έχει παραλύσει η Ελλάδα... Μια συντεταγμένη πορεία από ανθρώπους που δηλώσανε την θέση τους και πήγαν σπίτια τους... Οχι δεν αλλάζουν έτσι τα πράγματα...
Και να σου πω... είμαι σίγουρη ότι θα είχε αποτέλεσμα αν είμασταν ολονυχτία ήσυχα μπροστά στην ΓΑΔΑ ή την Βουλή, αν ξέρανε ότι και οι ήσυχοι είναι εκεί και δυσαρεστημένοι (ενώ τώρα φοβούνται λέγοντας καλά δεν κάνει κάτι η αστυνομία) γιατί αυτοί τους νοιάζουν -οι ήσυχοι- γι'αυτό δεν κάνουν τίποτα - γιατί μας θέλουν σπίτι μας, να φοβόμαστε τους μπάτσους και τους μπαχαλάκηδες.
Με δεδομένο πως επρόκειτο για όργανο της ελληνικής αστυνομίας, στην ουσία έμμεσα πρόκειται για κρατικό έγκλημα. Φυσικά εντελώς τυπικά αν το δει κάποιος, δεν φέρει τα στοιχεία αυτού, αλλά πχ και ο Πρωθυπουργός ακόμα κι όταν εκφράζει προσωπική άποψη, αν την εκφράσει δημοσίως, αυτόματα αυτή καθίσταται άποψη της χώρας μας. Νομικά όχι δεν είναι πάντως.
Όσο και αν νομικά δεν ισχύει, το είδος των αστυνομικών που επιλέγει να φτιάχνει ένα αστυνομικό σώμα ή να δέχεται είναι ευθύνη τους.
Bασικα, δε νομιζω να θελει πραγματικα κανενας τις καταστροφες οπως γινονται τωρα. Αλλωστε...το αν θα καταστραφει οικονομικα το χ,ψ μαγαζι...ποσως που ενοιαξε τους πολιτικους.

Απο την αλλη, οκ ας πουμε οτι γινεται μια καθιστικη διαμαρτυρια. Θα συγκινησει τους πολιτικους νομιζετε ; Εδω ανα την υφηλιο κοσμος πεθαινει και κοσμο σκοτωνουν, και δεν ιδρωνει το αυτο τους.
Δεν είναι ο θάνατος που θα αλλάξει κάτι είναι ο φόβος ότι δεν θα τους ψηφίσουν αύριο. Άλλωστε θάνατοι έχουν γίνει πολλοί, για τους μετανάστες ούτε τα ονοματά τους δεν ξέρουμε, και τώρα αν το παιδί δεν ήταν αυτό που ήταν δεν ξέρουμε καν αν ο τύπος θα βρισκόταν κρατούμενος.
Ερωτηση : αντι για τυχαιες καταστροφες , θα συμφωνουσατε με συγκεκριμενους στοχους ; (πχ πολιτικους) ;
Εγώ θα το προτιμούσα γιατί θα μπορούσαν περισσότεροι άνθρωποι να είναι στους δρόμους. Γιατί δεν θα μπορούσε κανείς να κατηγορηθεί για πλιατσικο/ για χτύπημα των μικροεπαγγελματιών. Αφού οι άλλοι έχουν στρατηγική (?) θα προτιμούσα να έχουν και οι αντιδρώντες.
Την αστυνομια ισως την διεταξαν να μην κανει και πολλα και γινει κανα ατυχημα κιολας και πεσει λαδι στη φωτια. Ομως ειναι υποκρισια ο Παυλοπουλος να μιλαει στους δημοσιογραφους σημερα και να λεει οτι η αστυνομια βρισκεται εκει που πρεπει και κανει τη δουλεια της οπως πρεπει !
Εγώ πάλι από ένα σημείο και πέρα το θεωρώ στρατηγική εκφοβισμού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Nαι Σιμπυ 1000 φορες κρίμα για όλα αυτά που λες...και για τα καμενα μαγαζιά και για τα καμενα αυτοκινητα και για τις χαμενες περιουσιες και και και ....
Ομως δεν καταλαβα τις ερωτήσεις σου...
Το παιδί ήταν εκεί. Οχι τυχαία. Ηταν εκεί γιατί είχε βγει τη βόλτα του, οκ πουλησε κι αυτό ας πούμε τσαμπουκά στον μπατσο...Και??? Επρεπε να πεθάνει???
Και όλο αυτό δεν γίνεται σε κανενα όνομα κανενός αγώνα. Και όποιος λεει το αντιθετο απλά προσπαθεί να καπηλευτεί γεγονότα. Το παιδάκι πιθανότατα δεν ήταν ούτε αναρχικός, ούτε κουκουλοφόρος ούτε τίποτα. Ηταν απλά ένας 16χρονος με ότι αυτό σημαίνει...και έχωντας περάσει από αυτη την ηλικία, ξερουμε τι σημαίνει...


Επίσης, να θυμήσω σε όσους πιστεύετε ότι στο εξωτερικό δεν γίνονται αυτά, ότι πέρυσι το Παρίσι καιγόταν κοντά 10 μερες. Κι όχι γιατί ενας μπατσος σκότωσε ενα πιτσιρικα...απλά γιατί τον κυνήγησε κι αυτός για να σωθεί έπεσε από μια ταρατσα/μπαλκονι sth...

Δεν είπα ποτέ ότι έπρεπε να πεθάνει το παιδί ... για όνομα του θεού ....
Όποιος δηλαδή δεν υποστηρίζει ότι καλώς έγινε όλο αυτό το χάος, σημαίνει ότι δικαιολογεί τον θάνατο του παιδιού;
Απλά δεν δέχομαι ότι είναι δημοκρατικό και σωστό και όπως θέλετε ονομάστε το να βανδαλίζουν και να λεηλατούν το σύμπαν, επειδή έγινε αυτό το περιστατικό.
Που βέβαια καμία σχέση δεν έχει με το περιστατικό ....απλά για μια ακόμη φορά κάποιοι καπηλεύτηκαν την δολοφονία του παιδιού για να κάνουν ότι έκαναν.
Αυτό λοιπόν δεν είναι δημοκρατία... για μένα.
Και τέλος πάντων αυτοί που τον σκότωσαν θα τιμωρηθούν .... δεν είπε κανείς να μην τιμωρηθούν. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτό θα είναι δημοκρατία. Η λεηλασίες, οι βανδαλισμοί και το πλιάτσικο δεν είναι για ανθρώπους που θεωρούνται πολιτισμένοι ... συγγνώμη κι όλας!
Ωραία ... έχει δίκιο να αντιδρά ο λαός στην κρίση
Να ρωτήσω όμως .... Τι καταφέρανε με το χθεσινό;
Σπάσανε μαγαζιά και δημιουργήσανε περισσότερους ανέργους ... λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό δεν είναι έγκλημα;
Κάψανε το αναγνωστήριο στην Ιπποκράτους .... δηλαδή τον πολιτισμό μας, αυτό δεν είναι έγκλημα;
Όλα αυτά τα πυροσβεστικά και τα περιπολικά και οι στάσεις λεωφορείων και οτιδήποτε δημόσιο καταστράφηκε χθες, θα το πληρώσουμε όλοι με έμμεσους φόρους, διότι όλα αυτά είναι δική μας περιουσία. Αυτό δεν είναι έγκλημα;
Και μέσα σε όλα αυτά εμείς αναζητούμε υπεύθυνους ....
Ε λοιπόν όλοι υπεύθυνοι είμαστε ....
Άλλος γιατί υποστηρίζει ότι καλώς έγιναν ....
Άλλος (και βάζω τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία) γιατί υποστηρίζει ότι κακώς έγιναν ...
Τα κόμματα γιατί "σκυλεύοντας" τη μνήμη του παιδιού εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για τους δικούς τους μικροκομματισμούς.
Η αστυνομία γιατί σηκώνει όπλα εκεί που δεν πρέπει και δεν σηκώνει εκεί που πρέπει
Τα κανάλια (αυτοί πια....!!!!!) γιατί στο όνομα της τηλεθέασης δυναμίτιζαν αυτή την κατάσταση όλη μέρα και μετά εξανίσταντο με την κατάσταση ......

Αλλά όλοι οι παραπάνω είμαστε πολίτες αυτής της χώρας .... και δεν μπορεί κανείς να διαμαρτύρεται μόνο χωρίς να αναγνωρίζει την ευθύνη του
Φτάνει πια ... καλοί και κακοί υπάρχουν παντού .... αντί να γκρινιάζουμε λοιπόν για τις ευθύνες των άλλων, ας δει ο καθένας τα μούτρα του στον καθρέφτη και ας ζυγιστεί να δει τι έπρεπε να κάνει πριν φτάσουμε ως εδώ.

Και κάτι άλλο .... ποτέ δεν είπα ότι όποιος κυκλοφορεί στα εξάρχεια είναι ύποπτος
Αλλά δεν είδα κανέναν από όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα Εξάρχεια δεν πρέπει να είναι "σεσημασμένα" να διαδηλώσει ενάντια σε όλους αυτούς που διακινούν ναρκωτικά στα Εξάρχεια και έχουν δώσει αυτό το όνομα στα Εξάρχεια και σκοτώνουν χιλιάδες παιδιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Παρακαλώ να αποφεύγονται έντονες υβριστικές εκφράσεις ακόμη και προς την Αστυνομία. Εύχομαι να διατηρηθεί ένα επίπεδο στην συζήτηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Ο κάθε ένας αλλάζει τον κόσμο στο μέγεθος που του αναλογεί. Ας ανταποκριθούμε στις μικρές, προσωπικές μας, υποχρεώσεις, ας τραβήξουμε λίγο ο καθένας τον ογκόλιθο της ανθρωπότητας απο το σκοινί που κρατάμε όλοι, κι αυτός θα προχωρήσει. Αντι να ασχολούμαστε με το πόσο τραβάνε οι άλλοι...

Στο προκείμενο. Ευθύνη απέναντι σε μια κοινωνικη αναταραχή έχει κάθε ένας ξεχωριστά, και ίσως στον ίδιο βαθμό, με την άποψή του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,923 μηνύματα.
Nα ελπίζω σε κάτι;

Σε τι;



Να ελπίζεις ότι εσύ και άλλα παιδιά σαν εσένα θα βρείτε τη δύναμη για να αλλάξετε το μέλλον σας. Εμείς, οι γονείς σας, δεν το κάναμε. Ψηφίζαμε λες και βγάζαμε την Μις Ελλάς... τώρα, εμείς ελπίζουμε σε σας. Βασιστείτε στα όνειρά σας. Βρείτε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Ψηφίζαμε λες και βγάζαμε την Μις Ελλάς...

Αναγεννησιακή Μις Ελλάς... με τα παχυτά της, με τις χάρες της, με το ροδαλό της δέρμα, με τα κοσμήματα τις Μερσεντές της, το ύφος ανωτερότητας.... Αλίμονο

Και κάτι άλλο .... ποτέ δεν είπα ότι όποιος κυκλοφορεί στα εξάρχεια είναι ύποπτος
Αλλά δεν είδα κανέναν από όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα Εξάρχεια δεν πρέπει να είναι "σεσημασμένα" να διαδηλώσει ενάντια σε όλους αυτούς που διακινούν ναρκωτικά στα Εξάρχεια και έχουν δώσει αυτό το όνομα στα Εξάρχεια και σκοτώνουν χιλιάδες παιδιά.

Το θλιβερο είναι η πιθανότητα, ολα αυτά που παρακολουθούμε, να είναι απλά αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης των Εξαρχείων όπου, νομος και παρανομία έχουν απο κοινού μετατρέψει μια περιοχή σε άντρο ναρκωτικών ναρκωμανών αναρχικών και τρομοκρατών, όπου ολοι ξέρουν τί κάνουν οι άλλοι και τίποτα απο ολο αυτό το στάτους δεν αλλάζει χρόοοοονια τώρα. Γιατί; Γιατί κανείς απο τις δυο πλευρές δεν το αλλάζει. Και γιατί αυτό; Ποιός ξέρει; Το νόημα όμως είναι ότι λίγο που έμπλεξαν αυτοί τα μπούτια τους, καίγονταν και τρομοκρατουνταο για δυο νύχτες οι μισές πόλεις της Ελλάδας.

Μας κοροιδευουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Bill

Επιφανές μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι άρθρα εφημερίδων ποτέ δεν αποδεικνύουν κάτι και δε χρησιμοποιούνται ως τεκμήρια.
Οι καταγραφές που αναφέρει το άρθρο δεν αποδεικνύουν κάτι. Όταν θες να αποδείξεις κάτι πρέπει να αναφέρεις γεγονότα, τα οποία συσχετίζονται και σε οδηγούν σε ένα λογικό συμπέρασμα.
Με την ίδια λογική μπορεί να υπάρχει και το αντίστοιχο για δολοφονίες αστυνομικών.

Βλέπω καταστροφές από το πρωί.Τί θα γινόταν αν ο δολοφόνος ήταν ένας κοινός άνθρωπος;
Μάλλον προσπαθούν όλοι να κερδίσουν τον "πόλεμο" των εντυπώσεων.Ας τα κάψουμε όλα..

Τουλάχιστον οι μαθητές δίνουν το καλό παράδειγμα.Ορίστε ένα ποστ μαθητή που του βγάζω το καπέλο.Η ωριμότητα του είναι μακράν μεγαλύτερη από όλων αυτών εκεί έξω που τα έχουν ισοπεδωσει όλα.

Την τηλεόραση την έκλεισα από το πρωί.Έχω σιχαθεί όλα αυτά τα κοράκια που έχουν βγει στα κανάλια.Από τη μια τα κατεστραμένα τοπία και από την άλλη οι πολιτικοί.Μετά λέμε γιατί δεν πάει μπροστά τούτος ο τόπος..Γιατί από παιδεία δυστυχώς μηδέν.


Αρχική Δημοσίευση από roumana:
Να ελπίζεις ότι εσύ και άλλα παιδιά σαν εσένα θα βρείτε τη δύναμη για να αλλάξετε το μέλλον σας. Εμείς, οι γονείς σας, δεν το κάναμε. Ψηφίζαμε λες και βγάζαμε την Μις Ελλάς... τώρα, εμείς ελπίζουμε σε σας. Βασιστείτε στα όνειρά σας. Βρείτε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι..

:worship:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Youki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Youki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,378 μηνύματα.
Τί θα γινόταν αν ο δολοφόνος ήταν ένας κοινός άνθρωπος;
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ομως βρε Βill. Δεν μπορούμε να συζητάμε με υποθέσεις. Δεν ήταν .&-
Αλλη αντιμετώπιση περιμένω από σένα σε μια διένεξη και άλλη από την ΕΛ.ΑΣ. Πως να το κανουμε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Το θλιβερο είναι η πιθανότητα, ολα αυτά που παρακολουθούμε, να είναι απλά αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης των Εξαρχείων όπου, νομος και παρανομία έχουν απο κοινού μετατρέψει μια περιοχή σε άντρο ναρκωτικών ναρκωμανών αναρχικών και τρομοκρατών, όπου ολοι ξέρουν τί κάνουν οι άλλοι και τίποτα απο ολο αυτό το στάτους δεν αλλάζει χρόοοοονια τώρα. Γιατί; Γιατί κανείς απο τις δυο πλευρές δεν το αλλάζει. Και γιατί αυτό; Ποιός ξέρει;


Μπαγκζ έπρεπε να είσαι σκηνοθέτης του βωβού κινηματογράφου, έχεις μια μοναδική ικανότητα να βλέπεις τα πάντα σε ασπρόμαυρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top