Νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών;

Είστε υπέρ ή κατα της αποποινικοποίησης των "Μαλακών ναρκωτικών";

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 234)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 108 46.2%
  • Κατά

    Ψήφοι: 118 50.4%
  • Δε ξέρω/δεν απαντώ

    Ψήφοι: 8 3.4%

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Γιατί το κράτος δεν είναι ο μπαμπάς μας. Κι άμα εγώ θέλω να πεθάνω δεν θα με σταματήσει τίποτα ούτως ή άλλως. Συνεπώς ποιος ο λόγος να απαγορεύεται νομικά να αυτοκτονήσεις; (φυσικά δεν τιμωρείσαι αν δεν τα καταφέρεις και ζήσεις τελικά, αλλά τιμωρείται όποιος σε βοηθήσει μόνο, διότι όπως προείπα έχεις την νομική υποχρέωση να ζεις όποια κι αν είναι η κατάστασή σου - είτε είσαι υγιής κι αρτιμελής είτε σου λείπουν και τα δύο πόδια και είσαι και διανοητικά ανάπηρος..).

Τεσπά το σώμα του καθενος σε ποιον ανήκει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
και γιατί να μην το κάνουμε αν μπορούμε? i dont get it either...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!

παμε αλλη μια να δω ΠΟΤΕ καποιος απο τους θιασωτες της απαγορευσης θα το διαβασει

Η ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΥΨΗ

Και ναι φυσικα πρεπει να ειναι ελευθερα υπο αυστηροτατο ελεγχο φυσικα. Βασικα να εμπιπτουν στο ιδιο νομοθετικο πλαισιο με τις ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΕΣ (που παρεπιπτοντος ειναι πιο επικυνδινες)

Δεν ειναι δυνατον επειδη σου αρεσει να ρουφας ηρωινη να πηγαινεις φυλακη, απλα δεν ειναι δυνατον, ειναι ΗΛΗΘΙΟ γιατι δεν κανεις κακο σε κανενα. Αν εχεις παιδια και τα παρατας πας για αμελεια, αν γινεσαι επικυνδηνος πας για διαταραξη κτλ, αλλα η *χρηση*? Το να καθεσαι στο κρεβατι σου ολη τη μερα και να κοιτας το ταβανι να ειναι παρανομο? Δηλαδη συγγνωμη χρειαζεσαι ηρωινη για να το κανεις αυτο?

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, οταν ο κολομβονιανος καφρος ΔΕΝ βγαζει 1.000.000 τη ΜΕΡΑ δεν εχει λογο να βασανιζει τα παιδια του αγροτη που του βγαζει το φυλομα της κοκας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
ah i got it... να γίνουμε ένα ισχυρό έθνος Σπαρτιατών που τους αδύναμους τους έριχνε στον Καιάδα

Αυτούς που δεν φρόντισε το κράτος να τους βρει δουλειά ώστε να μην τους πάρει τραγικά από κάτω με συνέπεια να πάρουν ναρκωτικά και να "ξεφύγουν" ας τους αφήσουμε να αυτοκτονήσουν
Αυτούς που δεν φρόντισε το κράτος να τους μορφώσει και να βγουν απ την άγνοια του τι σημαίνει εθισμός στα "σκληρά ναρκωτικά" ας τους αφήσουμε να αυτοκτονήσουν
Αυτούς που δεν φρόντισε το κράτος να τους πάρει μακρυά από ανίκανους γονείς, ας τους αφήσουμε να αυτοκτονήσουν
Αυτούς που δεν φρόντισε το κράτος να τους πείσει ότι μαγκιά δεν είναι να κάνεις ηρωίνη, ας τους αφήσουμε να αυτοκτονήσουν
Γενικώς όλους τους ηλίθιους όπως λες, να τους αφήσουμε να αυτοκτονήσουν γιατί απλά είναι ηλίθιοι

Πάντως αν αυτοκτονήσουν όλοι οι ηλίθιοι, να βρω με ποιον θα συγκρίνονται οι έξυπνοι για να νιώθουν υπεράνω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
ΚουΕ δεν κατάλαβες καλά τι γράφει ο epote. Είπε ότι είναι ηλίθιο να σε φυλακίζουν επειδή κάνεις χρήση ναρκωτικών και κοιτάς το ταβάνι όλη μέρα (κάτι που μπορείς να κάνεις και χωρίς χρήση) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
epote
Είσαι απίστευτός! Απο την μια είσαι υπέρ των φαρμάκων και ΕΙΔΙΚΑ των αντικαταθληπτικών,ηρεμιστικών κ.τ.λ και απο την άλλη θεωρείς ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι επικίνδυνες, οι οποίες (βενζοδιαζεπίνες) περιέχονται σε πολλά φάρμακα αγχολυτικά.Τι ισχύει τελικά για σένα? Στην προηγούμενη συζήτηση στο Θέμα κρίσεις πανικού χάλασες τον κόσμο να υποστηρίζεις την φαρμακευτική αγωγή, μέχρι που στο τέλος παραδέχτηκες ότι πολλοι ψυχίατροι είναι κομπογιαννίτες και δίνουν άδικα ψυχοφάρμακα όπως ΠΡΟΖΑΚ κ.τ.λ(βλεπε λεγόμενα σου στο θέμα η ΣΧΕΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)τουλάχιστον εκει υπάρχουν γραμμένα και δεν μπορείς να τα αρνηθείς!
ΌΣΟΝ αφορά το άλλο που είπες ότι ένας που ρουφάει ηρωινη η οτιδήποτε άλλο,χαζεύει το ταβάνι του σε πληροφορώ ότι μόνο αυτο δεν κάνει.Πολλοι άνθρωποι εθισμένοι σε ουσίες μετα την χρήση βγαίνουν έξω και μπορεί να κάνουν κακό σε άλλους, όπως έχει συμβεί κιόλας, κάποιος να έχει δείρει έναν αθώο περαστικό.
Το να φυλακίζεις έναν άνθρωπο, που έχει εξάρτηση σε ουσίες δεν είναι το καλύτερο, έτσι όμως ίσως τον αναγκάσεις να αρχίσει κάποια θεραπεία, και έτσι να μην κινδυνεύει ούτε αυτός ούτε και άλλοι άνθρωποι που δεν του φταίνε σε τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
κακη επιροη:

Δαναδιαβασε το ποστ μου σε παρακαλω. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.

Η ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

τι απο την παραπανω ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΗ φραση ΔΕΝ καταλαβεινεις? Αληθεια τι? Τον εθισμενο τον βοηθας ΔΕΝ τον κλεινεις φυλακη. Τον αμορφωτο τον μορφωνεις ΔΕΝ τον αφηνεις στα δοντια του εμπορου.

και τον εμπορο...ε απο αυτον του ΑΦΑΙΡΕΙΣ τη δυναμη, ειλικρηνα με εκπλησει ορισμενες φορες το ποσο κολημενος μπορει να ειναι ενας ανθρωπος οταν ΟΛΑ (θεωριτικα ΚΑΙ πρακτικα) μεχρι τωρα εχουν ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΑ δειξει οτι η απαγορευση ΔΕΝ κανει τιποτα.

Ακομα και ερευνες σε παιδια εχουν δειξει οτι αν ενα παιχνιδι το απαγορεψεις με σκληρα μετρα θα το κυνηγανε, αν το επιβλεπεις θα σταματησουν να το παιζουν (γιατι εκλογηκευουν το οτι δεν πρεπει να παιζουν).

Αλλα οοοοοοοοοοοοοχι η μαμα μου εμενα μου ειπε το αναποδο.

#$^@#%^%#$
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Στα σοβαρά τώρα... συγκρίνεις τα αποτελέσματα της Αμερικάνικης ποταπαγόρευσης του 1920 με τα αποτελέσματα που έχει η απαγόρευση των ναρκωτικών στην Ευρώπη του 2010?
Δλδ στα σοβαρά πιστεύεις ότι πρέπει να επιτραπούν τα ναρκωτικά για να μην βγάζουν οι Κολομβιανοί 1.000.000 τη μέρα?
Αν υπήρχε μια κυβέρνηση που θα είχε τα κότσια να τα επιτρέψει, πιστεύεις ότι δεν θα είχε τα κότσια να τους ξεκατινιάσει και να μην υπάρχει ούτε ένα γραμμάριο στην πιάτσα?

Το θέμα αγαπητέ δεν είναι να επιτραπούν τα ναρκωτικά για να μην είναι το απαγορευμένο γλυκό. Το θέμα είναι να μην υφίστανται καν ώστε να χρειάζεται εκ των υστέρων απαγόρευση!

Δεν υποστηρίζω ότι οι χρήστες πρέπει να πηγαίνουν φυλακή... αλλά εναντιώνομαι στο ότι "Αφού ο άλλος είναι τόσο βλάκας ώστε να αυτοκαταστρέφεται, ας τον αφήσουμε"
Που στο μήνυμα μου είδες εσύ να λέω ότι είναι καλή η φυλακή?
Γιατί καλά είναι να μου υποδεικνύεται ότι δεν κατάλαβα το ποστ σου αλλά για πες μου... ποιο σημείο του ποστ μου ...κατάλαβες?

Ποιος σου είπε ότι η απαγόρευση ή η ελευθέρωση από κάτι τέτοιο λειτουργεί σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο?
Υπάρχουν παιδάκια που όταν τους λες "όχι αυτό" δεν θα το ακουμπήσουν ποτέ, κι υπάρχουν παιδάκια που όταν τους πεις "όχι αυτό" , θα είναι το πρώτο πράγμα που θα αγγίξουν όταν γυρίσεις την πλάτη.

Τι είδους παιδάκια θέλει μια υγιής κοινωνία?
Αυτά που τα "κοροϊδεύεις" επιτρέποντας τους τα πάντα ή αυτά που έχεις φροντίσει να τους αποδείξεις ότι το "όχι αυτό" πραγματικά δεν πρέπει να το αγγίζουν?
Κι εφόσον θα υπάρχουν πάντα τα παιδάκια που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από μόνα τους το καλό τους, το κράτος τι ρόλο παίζει? Ποιον θα προστατέψει αν όχι αυτά?
Εσένα που η επιστημονική σου γνώση επί του θέματος ξεπερνάει γιατρό?
Μα εσύ δεν το έχεις ανάγκη!
Σε ποιον να τα επιτρέψουν? Σε σένα?
Από ποιον να τα απαγορέψουν? Από μένα?

Πόσο δύσκολο είναι τελικά να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο εκ του ασφαλούς και να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια!
Και πόσο εύκολο είναι να κατατάσσουμε στην κατηγορία "βλάκες" όλους όσους δεν σκέφτονται το ίδιο με μας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Κακή Επιρροή

Έχεις μπερδευτεί. Αρκετά...

Πρώτα από όλα το ότι νομιμοποιείται κάτι δεν σημαίνει ότι θεωρείται και κοινώς αποδεκτό. Το τσιγάρο ας πούμε είναι νομιμοποιημένο αλλά οι περισσότεροι γονείς δεν θέλουν να δουν τα παιδιά τους να καπνίζουν. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Κανένας δεν θα προέτρεπε κάποιον να πάρει ναρκωτικά επειδή είναι νομιμοποιημένα...

Επίσης κανείς δεν είπε βλάκα κάποιον ο οποίος παίρνει ναρκωτικά. Που το είδες αυτό; Απλώς η αντίληψη των περισσοτέρων είναι ότι είναι λούμπεν άτομα αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά για αυτό και κανείς δεν νοιάζεται για τις αδικίες του δικαστικού συστήματος εις βάρος των χρηστών. Εκτός από νομιμοποίηση θα άλλαζαν και οι ποινές στους χρήστες πράγμα που δυστυχώς το παραβλέπουμε. Χωρίς να θέλω να σε εκπλήξω το ότι κάποιος παίρνει μαλακά ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι και δολοφόνος, ούτε καθυστερημένος, ούτε έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Αλλό θέμα είναι οι Κολομβιανοί που αναφέρθηκε. Δεν κατάλαβες καλά. Δεν είναι αυτό η μαύρη αγορά. Μαύρη αγορά είναι οι έμποροι ναρκωτικών στην Ελλάδα οι οποίοι βγάζουν άπειρα λεφτά επειδή ακριβώς τα (μαλακά) ναρκωτικά είναι παράνομα. Έτσι πωλούν διάφορα ναρκωτικά αμφιβόλου ποιότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία αρκετών λόγω ακριβώς της κακής ποιότητας... Ναι, σε όλα υπάρχει ποιότητα ακόμα και στα ναρκωτικά. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το νοθευμένο μπορεί να αποβεί μοιραίο...

Το κράτος αγαπητή Κακή Επιρροή μπορεί να δράσει με καταστολή ή πρόληψη. Εμάς μας συμφέρει να δράσει με καταστολή αφού άλλοι θα τους πιάσουν, άλλοι θα τους δικάσουν άλλοι θα τους φυλακίσουν και δεν θα είναι μέσα στα πόδια μας. Αλλά σε μια υγιή κοινωνία (δικιά σου φράση χρησιμοποιώ) δεν πρέπει αυτή η μειοψηφία να αισθάνεται σαν απόκληρη. Μην μένεις μόνο στην νομιμοποίηση δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ελληνική πολιτική για τα ναρκωτικά. Είναι οικονομικά ασύμφορο βλέπεις να τους βοηθήσεις και να τους εντάξεις στην κοινωνία.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο μιας και το είδα και αυτό γραμμένο. Έχει επιτεθεί κανείς ναρκομανής αφότου έχει πάρει τη δόση του σε περαστικό; Ο μόνος λόγος για να σου επιτεθεί είναι γιατί βρίσκεται σαν ζητιάνος στο δρόμο και να θέλει να πάρει μερικά ευρώ για τη δόση του. Ο λόγος; Κανείς δεν νοιάζεται να τον βοηθήσει. Αφότου την πάρει είναι σίγουρο ούτε να σε πλησιάσει δεν θα μπορεί. Και αναφέρομαι στην ηρωίνη η οποία και ασφαλώς δεν θα έπρεπε να νομιμοποιηθεί...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
Μα καλά σοβαρά τώρα δεν έχετε δεί άνθρωπο, υπο την επήρεια διάφορων ουσιών να κάνει κακό σε άλλους? Πόσοι μετα απο χρήση κοκαίνης πιάνουν το αυτοκίνητο και πέφτουν όπου βρούν παίρνοντας στον λαιμό τους και άλλους ανθρώπους προκαλώντας δυστυχήματα? Ηρωινή ok μπορεί να σε ρίχνει γενικά, και να κάθεσαι στο κρεβάτι, εντελώς χαλαρωμένος η κοκαίνη όμως και άλλες ουσίες δεν σε ρίχνουν τόσο ώστε να μην μπορείς να βγείς έξω και να κάνεις οτιδήποτε.΄Άλλωστε αυτό εξαρτάται και απο την ποσότητα ναρκωτικών, που χρησιμοποιεί κάποιος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Πόσοι μετα απο χρήση κοκαίνης πιάνουν το αυτοκίνητο και πέφτουν όπου βρούν παίρνοντας στον λαιμό τους και άλλους ανθρώπους προκαλώντας δυστυχήματα?
λιγοτερους απο οτι με το αλκοολ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Και να ρωτήσω και κάτι άλλο μιας και το είδα και αυτό γραμμένο. Έχει επιτεθεί κανείς ναρκομανής αφότου έχει πάρει τη δόση του σε περαστικό; Ο μόνος λόγος για να σου επιτεθεί είναι γιατί βρίσκεται σαν ζητιάνος στο δρόμο και να θέλει να πάρει μερικά ευρώ για τη δόση του. Ο λόγος; Κανείς δεν νοιάζεται να τον βοηθήσει. Αφότου την πάρει είναι σίγουρο ούτε να σε πλησιάσει δεν θα μπορεί. Και αναφέρομαι στην ηρωίνη η οποία και ασφαλώς δεν θα έπρεπε να νομιμοποιηθεί...
Όταν φιξαριστεί ο χρήστης όντως δεν μπορεί να σε πειράξει. Και ατύχημα μπορεί να προκαλέσει μόνο αν πέσει στο δρόμο, ο οδηγός στρίψει και σκοτώσει κάποιον στο πεζοδρόμιο και άλλα απίστευτα του Ρίπλεη.
Όσο για την βοήθεια, τί εννοείς δλδ; Να τον δώσω λεφτά ; Γιατί να με νοιάξει να δώσω χρήματα σε έναν ναρκομανή για να μην επιτεθεί σε κανέναν, ενώ μπορώ να τα δώσω σε κάποιον που χρειάζεται φαρμακευτική περίθαλψη; Τα χρήματα που όλοι δίνουμε υποτίθεται ότι πηγαίνουν σε κέντρα αποτοξίνωσης, όχι σε διανομές ναρκωτικών.

λιγοτερους απο οτι με το αλκοολ
γιατί λιγότεροι παίρνουν ντρόγκια προφανώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ναι πλας η κοκαινη ειναι ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΟ

αληθεια τιποτα στατιστικα εχουμε η we are talking out our asses?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Car Crashes Caused by Drug Addicts and alcohol abuse

(https://www.cliffsidemalibu.com/blog/?p=83)

Marijuana Causes Many Deaths Reported as 'Accidents'

Sunday November 2, 2003
Marijuana use is much more dangerous that believed and hundreds of young people die each year in "accidents" caused by their prolonged use of the drug, according to Britain's most senior coroner. Hamish Turner, the president of the Coroners' Society, told The Telegraph that the marijuana, often portrayed as harmless, has increasingly been the cause of deaths that have been reported as accidents or suicides.

"Cannabis is as dangerous as any other drug and people must understand that it kills," said Mr Turner. "From my long experience I can say that it is a very dangerous substance. Increasingly it is mentioned not only as the first drug taken by people who overdose, but also in suicides and accidental deaths.

"It is an awful waste of young lives. People are trying the drug at a very young age. Many go on to harder drugs and I am dealing with more and more heroin overdoses. People can also suffer severe consequences from the cannabis alone, however.

"Bereaved parents say to me, 'We didn't realise how dangerous it was until it was too late, if only we had done something'. It is heartbreaking."

Turner said that stronger varieties of cannabis are now common, leading to physical and mental problems in young people, compared to the pot that was available in the 1960s.
(https://alcoholism.about.com/b/2003/11/02/marijuana-causes-many-deaths-reported-as-accidents.htm)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
εγω δεν βλεπω τιποτα στατιστικες εκει, μονο τις αποψεις ενος ιατροδικαστη...


σε παρακαλω κανε στον εαυτο σου μια χαρη και διαβασε την εκθεση του WHO για τα ψυχοενεργα...

https://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/WDR-2008.html

οταν τελειωσεις το διαβασμα το ξανασυζηταμε το θεμα

(κοβω το χερι μου οτι δεν προκειται να το διαβασεις και κατα πασα πιιθανοτητα δεν θα απαντησεις καν ξανα αλλα τεσπα...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
εγω δεν βλεπω τιποτα στατιστικες εκει, μονο τις αποψεις ενος ιατροδικαστη...


σε παρακαλω κανε στον εαυτο σου μια χαρη και διαβασε την εκθεση του WHO για τα ψυχοενεργα...

https://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/WDR-2008.html

οταν τελειωσεις το διαβασμα το ξανασυζηταμε το θεμα

(κοβω το χερι μου οτι δεν προκειται να το διαβασεις και κατα πασα πιιθανοτητα δεν θα απαντησεις καν ξανα αλλα τεσπα...)
ακόνισε τα βουτυρομάχαιρά σου Γιάννη. Έστρωσα κ#λο και διαβάζω.
αν και με πλήρωσες με χειρότερο νόμισμα με όλη τη σκαρταδούρα που έχω να προσπεράσω to get to your point. Και πάλι ξεφύγαμε απ το θεμα.

Τζάμπα μπαίνουν τελικά οι τίτλοι στα θέματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Ε τεσπα ποιντ ιζ οτι η προβληματικη χρηση ναρκωτικων και ψυχοενεργων ειναι πολυ χαμηλοτερη απο οτι νομιζουμε. Και ειναι προφανες οτι η απαγορευση ελαχιστα εχει κανει τα τελευταια 10 χρονια για να περιορισει τους χρηστες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,005 μηνύματα.
Είναι ένα θέμα που ακόμα δεν έχω κατασταλάξει. Κλίνω όμως περισότερο προς το κατά, πιστεύω οτι αν τα "μαλακά" ναρκωτικά (δεν πιστεύω οτι υπάρχουν μαλακά και σκληρά, όλα ουσίες είναι που σου τροποποιούν τη συμπεριφορά και προσωπικότητα) γίνουν νόμιμα, όλοι αυτοί που ήθελαν αλλά φοβόντουσαν αφενός θα ξεσαλώσουν, αφετέρου οι περισσότεροι θα το δοκιμάσουν έτσι από περιέργεια, όπως το τσιγάρο. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι το τσιγάρο, αν και δεν είναι απαγορευμένο (άρα και ποθητό, όπως ακούστηκε) μια χαρά οι περισσότεροι καπνίζουμε και δεν το κόβουμε. Νομίζω οτι σε τέτοια ζητήματα ζωής και θανάτου "κι ο άγιος φοβέρα θέλει".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αν ηταν απαγορευμενο θα καπνιζαν λιγοτεροι και λιγοτερο πιστευεις?

Οπως με ΟΛΕΣ τις εξαρτησιογωνες (και μη) ουσιες δεν προκειτε να συμβει αυτο, πολυ δε περισοτερο οταν ειναι γνωστο οτι η νικοτινη εινια απο τις ΠΛΕΩΝ (εθιστικες ουσιες - σαφως περισοτερο απο την ηρωινη)

Απλα θα αναπτυχθει παραεμποριο.

Απο την αλλη ο ΕΛΕΓΧΟΣ της χρησης εχει θετικα αποτελεσματα. Η απαγορευση του καπνισματος σε δημοσιους χωρους (αλλα οχι σε ιδιωτικους προφανως) επεφερε μειωση στις πολησεις των τσιγαρων.

Ειναι προφανες οτι αυτο θα συμβει. Εχει γινει μια μελετη στην οποια ειχαν βαλει απο 10 παιδια σε δυο δωματια. Τα ειχαν γεμισει με παιχνιδια αλλα στη μεση ειχαν βαλει ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ παιχνιδι.

Στο πρωτο δωματιο ειχαν επιβαλει σκληρες ποινες για οποιο παιδι επαιζε με το επιθυμητο παιχνιδι. Στο δευτερο πολυ ηπιες ποινες - περισοτερο σαν συμβουλη.

Το αποτελεσμα ηταν το εξις:

Στο πρωτο δωματιο παρουσιαζονταν παραβατικες συμπεριφορες (και κλαματα κτλ συνεχως) οταν δε ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ο ελενκτης ΟΛΑ τα παιδια επιχειρουσαν να παιξουν με το παιχνιδι συχνα μαχομενα μεταξυ τους. Στο δευτερο δωματιο κανενα παιδι δεν εδωσε σημασια στο επιθυμητο παιχνιδι.

Γιατι γινεται αυτο? Γιατι στο δευτερο δωματιο τα παιδια εκλογικευσαν την απαγορευση και δεν τα απασχολουσε να παιξουν. Επεισαν τον εαυτο τους οτι εχουν ακτι καλυτερο να κανουν. Στο πρωτο δεν εγινε αυτο αλλα το αντιθετο σκεφτικα οτι "για να ειναι τοσο σκληρες οι ποινες πρεπει να ειναι κατι καταπληκτικο"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,005 μηνύματα.
Αν ηταν απαγορευμενο θα καπνιζαν λιγοτεροι και λιγοτερο πιστευεις?

Ναι ακριβώς αυτό πιστεύω. Αν μη τι άλλο θα το ξεκινούσαν λιγότεροι. Ας πούμε εγώ ξεκίνησα για πλάκα στα 15 μου μαζί με μια παρέα. Αν ο περιπτεράς αρνιόταν να μας πουλήσει τσιγάρα και δε βρίσκαμε πουθενά, θα σκάγαμε, θα λυσσάγαμε αλλά δε θα καπνίζαμε. Κάτι παρεμφερές (αν και όχι ίδιο καθότι όπως λες το τσιγάρο είναι εθιστικό) θα έλεγα οτι συμβαίνει με τα σκουπίδια στους δρόμους. Στις χώρες που το να πετάξεις σκουπίδι κάτω επιφέρει πρόστιμο κάποιου ποσού, ο καθένας το σκέφτεται να το κάνει. Για δες αντιθέτως εδώ τι γίνεται...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
himela:

Η ιστορια μας εδειξει ξανα και ξανα οτι δεν συμβαινει αυτο.

Εσυ ξεκινησες στα 15 να καπνιζεις και θα μπορουσες να ειχες σταματησει εκει. Γιατι ΔΕΝ σταματησες? Γιατι οι ΓΟΝΕΙΣ σου δεν σου ειχαν μαθει τι να περιμενεις, σε ειχαν τρομαξει και δεν σε ειχαν προετημασει για το τι σημαινει ενδοχομενο εθισμου στο τσιγαρο.

Και παρεπιπτοντως, το να πουλας τσιγαρα σε 15χρονα ΕΙΝΑΙ παρανομο, δεν βλεπω να σε σταματησε αυτο απο το να καπνισεις η τον περιπτερα να σου πουλισει τσιγαρα...

(και δεν ειναι λιγο παρανομο ειναι μεχρι 5 χρονια φυλακη!)

Η απαγορευση δεν βοηθαει σε τιποτα, ο ελεγχος και η ΜΟΡΦΟΣΗ λυνουν αυτα τα προβληματα.

Και προσεξε, εσυ καπνισες δοκιμαστικα και κολησες.

Και εγω αλλα δεν κολησα. Γιατι?

Εγω ακομα καπνιζω κατα μεσο ορο 1-5 τσιγαρα το μηνα (μπορει μαι βδομαδα να καπνισω 20 τσιγαρα επειδη θα βγω αρκετα αλλα για 2-3 μηνες μετα να μην καπνισω κτλ).

Αυτο το κανω απο 15 χρονων.

(και ειμαι 26)

Οπως επισις και η αδερφη μου και πολλοι ακομα που ξερω.

Το οτι εθιστικες ειναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ προβλημα και οχι του κρατους. Δεν το λεω με κακια απλα καταλαβαινεις τι εννοω?

Υποστιριξη ειναι η λυση ΠΑΝΤΑ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top