Η επικαιρότητα εν συντομία

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Τρείς νεαροί Ιταλοί γυρνούσαν από διασκέδαση το Σάββατο, 31 γενάρη, στο Νεττούνο της Ιταλίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.
Στον δρόμο σταμάτησαν να βάλουν βενζίνη. Ένα έξτρα ευρώ ξόδεψαν για να γεμίσουν ένα άδειο μπουκάλι μπύρας.

Λίγο πιο κάτω, ένας άστεγος Ινδός μετανάστης κοιμόταν σε ένα παγκάκι. Οι νεαροί τον πλησίασαν, τον περιέλουσαν με βενζίνη, και του έβαλαν φωτιά.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 40% της επιφάνειας του σώματός του.
"Ήταν για διασκέδαση..." δήλωσαν στην αστυνομία.


Πηγή
(...φοντάνα ντι τρέβι)
Πραγματικά είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα ενέκρινα θανατική ποινή: Το να βάλεις σε κάποιον φωτιά εκούσια. :mad:
Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν μεθυσμένοι. Είναι κτήνη και θα καθαρίσει η κοινωνία αν τους ξεπαστρέψουν. Ειδικά από τη στιγμή που το παραδέχτηκαν κιόλας, οπότε δεν τίθεται θέμα δικαστικής πλάνης. :mad:

@Μουργόλυκος: Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω να μην το σχολιάσω: Είναι δυνατόν να πόσταρε ο Ρεμπεσκές παραπάνω κάτι τόσο αποτρόπαιο κι εσύ να μιλάς για ...τους βάζελους; :eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
Πάντως, οι γιατροί ερευνούν και το ενδεχόμενο το κρούσμα να οφείλεται στην κατανάλωση μελιού, το οποίο, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά μικρότερα των 12 μηνών.
πηγή
Εδώ θέλω να καταγγείλω ότι πολλές (κυρίως γιαγιάδες) βάζουν μέλι στην πιπίλα του μωρού για να "ησυχάσει" πιο εύκολα, και έχουν και το θράσος να συμβουλεύουν και άλλους να το κάνουν. Αυτό έχει ως συνέπεια εκτός από το να χαλάσουν τα δόντια του μωρού, και την παραπάνω είδηση:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Οι βαζελοι εριξαν για αλλη μια φορα την ευθυνη των χαμενων βαθμων στον Κάκο
ωχ! πολυμετοχικος εισαι εσυ...:whistle:.Ξεχασες να αναφερεις και το θεμα με τις καρτες στο Καραισκακη. (την απολυτη αυτη εδρα:down::sick:)

συγγνωμη,ξεφυγα λιγο...
Μ' αρέσει που οι Ολυμπιακοί το παίζουν ακομπλεξάριστοι. Ποιο θέμα με κάρτες στο Καραισκάκη λες; Αυτό που θα έπρεπε να έχετε πάρει τις διπλάσιες;

Απορώ με τι θράσος έχετε κάτι να παραπονιέστε. Θα περίμενα ειδικά μετά τον τελευταίο αγώνα με τα δύο γκολ-οφσάιντ και την άκυρη αποβολή παίκτη του Άρη, να έχετε τουλάχιστον κρυφτεί.

Αλλά είπαμε, ο Ολυμπιακός έχει μάθει να τα παίρνει όλα. Γι αυτόν η διαιτησία παίζει 50-50, ενώ για τις αντίπαλες του ομάδες φαίνεται να παίζει 80-20. Ούτε μαθηματικά φαίνεται να ξέρετε...

Θα πω και θα κλείσω, αν και δεν είναι το κατάλληλο θέμα (είπαμε όμως έχεις θράσος), ότι οι Ολυμπιακοί είναι είτε κολλημένοι, είτε άμπαλοι, είτε.... δεν το λέω γιατί θα πέσει ποινή :P

Καλό θα ήταν πρώτον να προσέχεις που γράφεις και δεύτερον να προσέχεις και τι γράφεις...

Καλή συνέχεια :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Κάποιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου, ένας άντρας κάθισε σε ένα κεντρικό σταθμό του μετρό και ξεκίνησε να παίζει το βιολί του.

Έπαιξε για περίπου 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 λεπτών, δεδομένου ότι ήταν ώρα αιχμής, πέρασαν από μπροστά του αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πηγαίνοντας στη δουλειά τους.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της μουσικής, ένας μεσήλικας κύριος παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μουσικός που έπαιζε βιολί, τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε το βιαστικό του βηματισμό.
Ένα λεπτό αργότερα, ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολάριο, από μια κυρία που το πέταξε στο καπέλο του καθώς περνούσε από μπροστά του χωρίς να σταματήσει καθόλου. Λίγο αργότερα, κάποιος ακούμπησε στον τοίχο και τον άκουσε για λίγο, αλλά μετά κοίταξε το ρολόι του και έφυγε βιαστικός.

Πιο πολύ από όλους τους περαστικούς, ασχολήθηκε μαζί του ένα τρίχρονο αγόρι που ήθελε να σταματήσει για να ακούσει, αλλά η μητέρα του τον τράβηξε για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.
Το παιδί κοιτούσε συνεχώς προς τα πίσω καθώς απομακρυνόταν. Το ίδιο επαναλήφθηκε και με άλλα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι - χωρίς καμία εξαίρεση - τα τράβαγαν για να συνεχίσουν το δρόμο τους.
Στα 45 λεπτά μουσικής, συνολικά σταμάτησαν για να ακούσουν - έστω και για λίγο - μόνο 6 άνθρωποι.

Περίπου 20 άνθρωποι έριξαν λεφτά στο καπέλο καθώς συνέχιζαν να περπατούν, χωρίς να ελαττώσουν την ταχύτητα του βηματισμού τους. Η συνολική είσπραξη ήταν 32 δολλάρια. Όταν η μουσική σταμάτησε και υπήρξε σιωπή, κανείς δεν το πρόσεξε.

Κανείς δε χειροκρότησε, ούτε υπήρξε κανενός άλλου είδους αναγνώριση.

Αυτό που δεν ήξερε κανείς ήταν ότι ο συγκεκριμένος βιολιστής ήταν ο Joshua Bell, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου, και έπαιζε με ένα βιολί Stradivarius αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Antonio Stradivari το 1713.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Joshua Bell έπαιξε σε ένα κατάμεστο θέατρο της Βοστόνης και η τιμή ενός κάτω-του-μετρίου εισιτηρίου ήταν 100 δολάρια.
Ο Bell αμείβεται με περίπου 1000 δολάρια το λεπτό!

Το συγκεκριμένο πείραμα, δηλαδή το να παίξει ο Joshua Bell στο σταθμό του μετρό incognito, οργανώθηκε από την εφημερίδα Washington Post, ως μέρος μιας κοινωνικής μελέτης περί του τι εκλαμβάνουμε ως σημαντικό, τι μας αρέσει, και σε τι δίνουμε προτεραιότητα.

Η γενική περιγραφή του πειράματος ήταν: « Σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, σε μια ακατάλληλη ώρα, αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Σταματάμε για να το ευχαριστηθούμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;»

Πηγή: Washington Post, https://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/04/04/AR2007040401721.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kolokythi

Νεοφερμένος

Η Kolokythi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Φοβερή είδηση, ωραία ιδέα για πείραμα.
Γιατί τελικά για να αισθανθούμε πως κάτι είναι "ποιοτικό" και ουσιαστικό πρέπει να του βάλουμε ακριβό εισητήριο, να του στρώσουμε κόκκινα χαλιά και να το κλείσουμε μέσα σε έναν τεράστιο πολυτελή χώρο;; Εκγλωβιζόμαστε από μόνοι μας...

Πιστεύω πως η τέχνη βρίσκεται παντού, από τα πιό μεγαλοπρεπή έως τα πιό μικρά και πιό ασήμαντα (που στην δεύτερη περίπτωση είναι ίσως και πιό αυθεντικά γιατί δεν έχουν μπεί ακόμη στην παγίδα της εμπορευματοποίησης)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
«Προσοχή, είσαι ιδιοκτησία του Facebook»»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009




ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στις τάξεις των φίλων του Facebook προκαλεί ένας νέος όρος χρήσης που «υπέγραψαν» εν αγνοία τους οι χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον νέο όρο, το Facebook γίνεται «αιώνιος» κάτοχος όλων των δικαιωμάτων του περιεχομένου της ιστοσελίδας, δηλαδή φωτογραφιών, σχολίων και οτιδήποτε άλλο ανεβάζουν στο προφίλ τους οι χρήστες του. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες το Facebook είχε τα δικαιώματα του περιεχόμενου μόνο όσο αυτό εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα. Αν ένας χρήστης διέγραφε τις φωτογραφίες του γινόταν και πάλι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ η ιστοσελίδα διατηρούσε το δικαίωμα να έχει αντίγραφα στο αρχείο του. Στις 4 Φεβρουαρίου αυτός ο όρος τροποποιήθηκε. Αυτή η τροποποίηση πέρασε απαρατήρητη έως την περασμένη Κυριακή οπότε εντόπισε την αλλαγή το αμερικανικό μπλογκ Consumerist. «Καθετί που ανεβάζετε στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία με όποιον τρόπο κρίνει η ίδια και για πάντα» σημείωνε ο ιδιοκτήτης του μπλογκ.

Χιλιάδες αντιδράσεις
Η παρατήρηση αυτή έκανε αμέσως αίσθηση στους χρήστες της ιστοσελίδας, πολλοί από τους οποίους δημιούργησαν ομάδες για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον νέο όρο. «Είσαι ιδιοκτησία του Facebook» είναι η άποψη που συμμερίζονται πολλές χιλιάδες χρηστών. «Ας υποθέσουμε ότι ανεβάζετε μια φωτογραφία σας από τις διακοπές σας στην Ίμπιθα. Το Facebook αποφασίζει ότι ταιριάζει σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών και την πουλάει.

Φροντίστε να εξηγήσετε στα παιδιά σας το πώς και το γιατί» έγραφε ένας μπλόγκερ. Το πρόβλημα, σημειώνει η «Μonde», έχει πολλές όψεις: τίθεται ένα ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και ένα ζήτημα ηθικής τάξης και προσωπικών δεδομένων. Ο ιδρυτής τής ιστοσελίδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του με τρόπο που δεν επιθυμούν οι ίδιοι. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει αυτά τα προσωπικά δεδομένα για διαφημιστικούς λόγους.

ΤΑ ΝΕΑ online
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Μα ήδη χθες άλλαξαν οι οροι!
Το Facebook αποσύρει τους νέους όρους χρήσης έπειτα από «καταιγίδα» αντιδράσεων
Έπειτα από καταιγίδα αντιδράσεων εκ μέρους των χρηστών, το Facebook τελικά απέσυρε την Τετάρτη τους νέους όρους χρήσης που είχε θέσει, οι οποίοι φαινόταν να εννοούν πως τα δεδομένα των συνδρομητών ανήκουν στον ίδιο το δικτυακό τόπο.
Το Facebook υποδέχεται τώρα τους χρήστες με ένα διευκρινιστικό μήνυμα που αποδίδει όλη την αναστάτωση σε παρεξήγηση της αρχικής του ανακοίνωσης. Η διευκρίνιση διατυπώνεται σε απλά αγγλικά, αντί στη νομική γλώσσα της αρχικής ανακοίνωσης που πυροδότησε το επεισόδιο:
Η υπηρεσία «δεν διεκδικεί δικαιώματα για οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες σας ή για άλλο υλικό. Χρειαζόμαστε μια εξουσιοδότηση προκειμένου να σας βοηθάμε να μοιράζεστε πληροφορίες με τους φίλους σας, δεν υποστηρίζουμε όμως ότι μας ανήκουν οι πληροφορίες σας».
Το Facebook επιστρέφει τώρα στους προηγούμενους όρους χρήσης «μέχρι να διευθετηθούν τα ζητήματα που τέθηκαν».
Το κοινωνικό δίκτυο, που χρησιμοποιείται από 175 εκατ. συνδρομητές από όλο τον κόσμο, άλλαξε σιωπηλά τους όρους χρήσης πριν από δύο εβδομάδες. Η διαμάχη κλιμακώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η γνωστή οργάνωση καταναλωτών Consumerist.com δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Οι νέοι όροι χρήσης του Facebook: Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα δεδομένα σας. Για πάντα».
Η οργάνωση προστασίας δεδομένων Electronic Provacy Information Center προειδοποίησε ότι θα κατήγγειλε το Facebook στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC).
Ο ιδρυτής της υπηρεσίας Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε σε εταιρικό ιστολόγιο τη Δευτέρα ότι «στο Facebook, οι χρήστες έχουν την ιδιοκτησία των πληροφοριών τους και ελέγχουν με ποιον τις μοιράζονται». Παραδέχτηκε ότι «η φρασεολογία μας στους όρους χρήσης είναι υπερβολικά επίσημη και προστατευτική όσον αφορά τα δικαιώματα που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία».
Ανάλογο επεισόδιο με το Facebook είχε σημειωθεί το 2007, όταν ένα εργαλείο καταγραφής με την ονομασία Beacon εξόργισε τους συνδρομητές μεταδίδοντας στοιχεία για τις αγοραστικές και άλλες δραστηριότητές τους σε άλλους δικτυακούς τόπους.
Η εταιρεία αρχικά υπεραμύνθηκε της πρακτικής, τελικά όμως έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να απενεργοποιούν το επίμαχο Beacon.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Σχετικά με το facebook.... η αφέλεια αγγίζει πλέον τα όρια της κουταμάρας!
Και μη μου πει (πάλι) κάποιος ότι...προσέβαλλα τα μισά του μέλη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Ασφαλιστικά μέτρα για το "άρμα Εφραίμ"

ΠΑΤΡΑ. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει στην Πάτρα για τον Εφραίμ. Οχι βέβαια για τις πράξεις του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου, αλλά για τον αν θα παρελάσει ή όχι το άρμα με τη φιγούρα του, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την 1η Μαρτίου. Η απόφαση να κατασκευαστεί το άρμα από το καρναβαλικό συνεργείο του δήμου Πατρέων, προκάλεσε την αντίδραση του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός» εκπρόσωποι του οποίου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούν να αποσυρθεί το άρμα από την παρέλαση ή να τοποθετηθεί ταμπέλα στο άρμα όπου «να διακηρύσσεται ότι ο Δήμος εκτιμά το ήθος και το έργο που έχει επιτελέσει ο ηγούμενος π. Εφραίμ Βατοπεδινός, στο Αγιον Ορος» κι ότι «ο Δήμος σέβεται και τιμά την Ορθόδοξον Εκκλησία και το Αγιον Ορος ως κάστρο της πίστης και φάρο Ορθοδοξίας».
Χθες συζητήθηκε στο μονομελές πρωτοδικείο η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα αναμένεται η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, με την οποία ζητείται η διακοπή των εργασιών ολοκλήρωσης της κατασκευής του άρματος. Η οριστική απόφαση για την παρέλαση η μη του άρματος αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο δήμος χαρακτήρισε «προσβλητικό» και «καταφρονητικό» για ολόκληρη την Πάτρα το περιεχόμενο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Σύλλογος σε βάρος του Δήμου. Από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου κατέθεσε ότι το άρμα τον θίγει προσωπικά ως κληρικό: «Στο άρμα υβρίζομαι εγώ γιατί δεν απεικονίζει ξεκάθαρα τον Εφραίμ, αλλά έναν ιερέα με ράσο». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει πάρει επίσημα θέση για τα όσα συμβαίνουν ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προτιμά τη σιωπή.


πηγή


--------------------------------------------------------

Θα παρελάσει το άρμα του Εφραίμ

Αρνητική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου που εκδίκασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την παρέλαση άρματος με τον Εφραίμ, στο πλαίσιο του καρναβαλιού της Πάτρας.
Όπως έγινε γνωστό η αίτηση ασφαλιστικών απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι τα μέτρα έπρεπε να ασκηθούν εναντίον του Δημοτικής Επιχείρησης που οργανώνει την παρέλαση του καρναβαλιού και όχι εναντίων του δήμου Πατρέων.

Από πλευράς του ιεραποστολικού συλλόγου «Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός», που υπέβαλλε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έγινε γνωστό ότι δεν θα υπάρξει νέα προσφυγή.



πηγή



Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ αυτό που ζητούν από την εκκλησία- να πλαισιωθεί το άρμα με ταμπέλες που λένε ότι "σεβόμαστε τον Εφραίμ και τιμούμε το Άγιο Όρος ως φάρο της πίστης και της Ορθοδοξίας"... :X
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Σε ρυθμούς καρναβαλιού κάθε γωνιά της Ελλάδας

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η χώρα και κάθε γωνιά της με αποκριάτικη διάθεση γιορτάζει τις ημέρες αυτές με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Παρελάσεις, καντάδες, πυροτεχνήματα, κλέψιμο της νύφης, μουτζουρώματα, και το κάψιμο του Καρνάβαλου πρωτοστατούν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται ανά την Ελλάδα.
Ρέθυμνο
Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης γίνεται στο Ρέθυμνο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με καντάδες στα στενά της Παλιάς Πόλης, συνεχίζονται με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και με τον χορό των Ομάδων. Την Καθαρά Δευτέρα αναβιώνουν παλιά έθιμα, όπως ο «Κάντης», το κλέψιμο της νύφης και το Πιπέρι.
Αμφισσα
Η αναπαράσταση της Νύχτας των Στοιχειών είναι το βασικότερο δρώμενο του καρναβαλιού της Αμφισσας και αναφέρεται στην ελληνική εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με στοιχειά, κουδουνοφόρους, δερματοφόρους, νεράϊδες κλπ.
Πάτρα
Διάσημο και όχι άδικα χαρακτηρισμένο ως το πιο πετυχημένο καρναβάλι της Ελλάδας. Μεγάλες παρελάσεις, χοροί, θεατρικές παραστάσεις συνθέτουν το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας.
Νάουσα
Εδώ αναβιώνει το ξεχωριστό έθιμο με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες (άνδρες ντυμένοι με γυναικεία ρούχα) που χρονολογείται στις αρχές του 18ου αιώνα, ενώ οι ρίζες του ανιχνεύονται στις διονυσιακές γιορτές της αρχαίας Ελλάδας.
Σκύρος
Κορυφαία στολή μασκαρέματος είναι ο Γέρος, ντυμένος με μαύρη μαλλιαρή κάπα, δερμάτινα παπούτσια και είναι φορτωμένος στη μέση του με 50 κουδούνια, όπου περπατώντας δημιουργεί εναλλασσόμενους ήχους. Όταν συναντηθούν δύο ή περισσότεροι Γέροι συναγωνίζονται στο περίφημο «λιλίρισμα», κουνώντας τα κουδούνια τους. Μαζί τους είναι και η Κορέλα, άνδρας ντυμένος με γυναικεία ρούχα.
Κέρκυρα
Εδώ την τελευταία Κυριακή των Αποκριών γίνεται το κάψιμο του Σιορ Καρνάβαλου, αφού προηγουμένως έχει διαβαστεί η διαθήκη του. Ο κορφιάτικος γάμος και ο χορός των παπάδων αναβιώνουν σε διάφορα χωριά του νησιού.
Ξάνθη
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αναβιώνει ένα παλιό έθιμο, το κάψιμο του Τζάρου. Ο Τζάρος είναι ανθρώπινο ομοίωμα που τοποθετούσαν πάνω σε σωρό με πουρνάρια και τον έκαιγαν στο κέντρο μιας αλάνας ή στην πλατεία.
Λευκάδα
Αρματα, παρελάσεις, μουσική και χορός συνθέτουν το σκηνικό του καρναβαλιού στη Λευκάδα που χρονολογείται από το 1880.
Ζάκυνθος
Από τα έθιμα που ξεχωρίζουν είναι η «γκιόστρα» ένα ιππικό αγώνισμα τα οποίο έχει αρχίσει ως κονταρομαχία μεταξύ έφιππων. Στις πλατείες του νησιού θεατρικές ομάδες παίζουν αυτοσχέδια κωμικά έργα, τις επονομαζόμενες «ομιλίες». Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την «Κηδεία της Μάσκας».
Κοζάνη
Ιδιαίτερο γνώριμα της Κοζανίτικης Αποκριάς είναι οι Φανοί, οι φωτιές που ανάβουν στις γειτονιές της πόλης, ενώ γύρω στήνεται υπαίθριο γλέντι.
Μοσχάτο
Οι αποκριάτικοι ρυθμοί δεν έχασαν τον παλμό τους κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών. Ο Δήμος Μοσχάτου διοργανώνει κάθε χρόνο εντυπωσιακές παρελάσεις και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Κλααααψ, θέλωωωω!!! :'(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Nα μπορουσα να κοπω σε 50 κομματια να παω σε καθε μια εκδηλωση αν την Ελλαδα.Και αυτες π.χ. που εχουν στην Β.Ελλαδα που ειναι και λιγο πιο "παραδοσιακες"...:D
Αχ...ποσο ζηλευω τωρα!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Κι εγώ σέλω :'(

όποιος πάει θα μου φέρει ένα μεγάλο σφυρί, από κεινα του καρναβαλιού που είναι τόσο τέλεια;;
(εξεταστική.. γκρουμφ $#!%$^)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Idril

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Idril αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1,435 μηνύματα.
ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ!! :D:D:D

...μακράν ο αποτελεσματικότερος...:P

Απόδραση-καρμπόν Παλαιοκώστα και Ριτζάι από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο

Απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησαν, για δεύτερη φορά, το μεσημέρι της Κυριακής οι υπόδικοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο άνδρες κατάφεραν να βγουν από την απομόνωση, όπου κρατούνταν, στον προαύλιο χώρο των φυλακών και εν συνεχεία ανέβηκαν με ανεμόσκαλα στο ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο πέταξε σε χαμηλό ύψος στην ταράτσα της τρίτης πτέρυγας των φυλακών, από όπου έριξε την ανεμόσκαλα και ανέβηκαν οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως δραπέτευσαν άλλοι δύο κρατούμενοι.

Το ελικόπτερο δέχθηκε πυροβολισμούς από τους φρουρούς των φυλακών, όπως και από μια διμοιρία αστυνομικών που ήταν έξω από το προαύλιο των φυλακών.

Κατά πληροφορίες ένας αστυνομικός αυτοτραυματίστηκε την ώρα που έβγαζε το όπλο του.

Το ελικόπτερο βρέθηκε σε χωράφια λίγο μετά τα διόδια Αφιδνών ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι. Οι κρατούμενοι και οι δύο επιβάτες του ελικόπτερου διέφυγαν με τζιπ που τους περίμεναν στην περιοχή.

Μέσα στο ελικόπτερο εντοπίστηκε ο πιλότος δεμένος και φιμωμένος και οδηγείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει κστάθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθ.Ανδρεουλάκος, ενώ επιστρέφει εσπευσμένα από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο σχέδιο πτήσης είχε δηλώσει ως προορισμό την Ιτέα, τον οποίο άλλαξε κατά την πτήση.

Ο πιλότος εξαναγκάστηκε από τους συνεργούς του Παλαιοκώστα να πετάξει επάνω από τον Κορυδαλλό.

Οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι είχαν μεταφερθεί πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού από σωφρονιστικά ιδρύματα της επαρχίας, καθώς επρόκειτο να δικαστούν για την προηγούμενη απόδραση με ελικόπτερο.

Η απόδραση σημειώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη κατάθεση των δύο κακοποιών στο δικαστήριο.

Η πρώτη τους κινηματογραφική απόδραση είχε γίνει στις 4 Ιουνίου 2006 και είχε προκαλέσει τότε πολιτικό σεισμό.

Η σύλληψη του Β.Παλαιοκώστα το καλοκαίρι του 2008, μετά την απαγωγή του βιομήχανου Γ.Μυλωνά, επιτάχυνε την έναρξη της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

πηγή: in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Αν δεν ήμασταν τόσο πολύ για κλάμματα, θα ήμασταν για γέλια πάντως... :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hunter

Περιβόητο μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 6,241 μηνύματα.
ε ρε ΑΘΑΝΤΑΤΟ Ελληνικο κρατος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Ενδεκάχρονος σκότωσε έγκυο και το αγέννητο παιδί της στις ΗΠΑ


Πίτσμπουργκ


Η αστυνομία στην Πενσυλβάνια συνέλαβε ένα αγόρι 11 ετών σε βάρος του οποίου άσκησε δίωξη για τη δολοφονία της φίλης του πατέρα του και του αγέννητου παιδιού της, ανέφερε εφημερίδα του Πίτσμπουργκ.Σύμφωνα με τις Αρχές, το παιδί φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα στην πλάτη την 26χρονη, ενώ εκείνη κοιμόταν, το πρωί της Παρασκευής, πριν πάρει το σχολικό μαζί με την 7χρονη κόρη της και πάνε στο σχολείο. Το αγέννητο βρέφος της γυναίκας, που επρόκειτο να γεννηθεί τον Μάρτιο, υπέκυψε λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Στον 11χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο δολοφονίες και θα τις αντιμετωπίσει σαν να ήταν ενήλικος.
Η διπλή ανθρωποκτονία σημειώθηκε στην πόλη Νιου Κασλ, στο δυτικό τμήμα της Πενσυλβάνιας, περίπου 80 χλμ. βορειοδυτικά του Πίτσμπεργκ.
«Είναι κάτι που δεν θα το έβλεπες ούτε στο χειρότερό σου εφιάλτη», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Λώρενς που πρόσθεσε ότι «είναι ειδεχθής η όλη κατάσταση».


link



Φρίκη. Συνεχίστε ρε να αφήνετε έτσι την διακίνηση όπλων και θα μείνουμε οι μισοί στο τέλος. Στο Ζάγκρεμπ είδα 15χρονα να έχουν άκρες για όπλα και ναρκωτικά και να αγοράζουν και να πουλάνε λες και ήταν καραμέλες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 868 μηνύματα.
Φρίκη. Συνεχίστε ρε να αφήνετε έτσι την διακίνηση όπλων και θα μείνουμε οι μισοί στο τέλος. Στο Ζάγκρεμπ είδα 15χρονα να έχουν άκρες για όπλα και ναρκωτικά και να αγοράζουν και να πουλάνε λες και ήταν καραμέλες.
Άντε για την Πενσιλβάνια. Πότε έγινε και το Ζάγκρεμπ Άγρια Δύση;

ψ. Ερώτησις: Πώς δικαιολογείται η αναλογία 1:1 Αμερικανικό κεφάλι προς όπλο; (=τρομοκρατία!)
Απάντησις: Για αυτοπροστασία και αυτοάμυνα. (=τρομοκρατία!)

Έκανα συνειρμό με τους διοκτήτες ή μεγαλομετόχους εταιριών κατασκευής/εμπορίας όπλων, που αφού βγάζουν τα μαλλιοκέφαλά τους από μαύρες πωλήσεις, μετά ιδρύουν κλινικές για ξέπλυμα. Απ'την παραγωγή στην κατανάλωση. Σου δίνει όπλο να σκοτωθείς, το παίρνεις, σκοτώνεσαι, και μετά υπογράφεται το θανατόχαρτό σου στην κλινική του τύπου που στο πούλησε.
:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

T_Chameleon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T_Chameleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 397 μηνύματα.
Επιτέλους αποκριές οι μόνη ειλικρινής περίοδος του χρόνου ..αυτές τις μέρες οι άνθρωποι φοράνε μάσκες που ΟΛΟΙ μπορούν να δουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Kαλέ, πάλι απέδρασε ο παλαιοκώστας??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Kαλέ, πάλι απέδρασε ο παλαιοκώστας??

ναι!

Ο φυγάς ξανά στις οθόνες σας με πρωταγωνιστή την ελληνική αστυνομία στο ρόλου του ανίκανου...

Από ότι έμαθα ο μοναδικός τραυματισμός ήταν αστυνομικού. Αυτοτραυματίστηκε στη προσπάθεια να βγάλει το όπλο για να πυροβολήσει :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top