Έχει αποτύχει η χριστιανοσύνη;

steve74

Νεοφερμένος

Ο steve74 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Έχει Αποτύχει η Χριστιανοσύνη;
ΠΕΡΙΠΟΥ το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί. Ωστόσο, ο κόσμος φαίνεται πιο διαιρεμένος πολιτικά και πιο βίαιος από ποτέ. Σημαίνει αυτό άραγε ότι η Χριστιανοσύνη, όπως τη δίδαξε ο Ιησούς, είναι κατά κάποιον τρόπο ελαττωματική; Ή μήπως είναι ελαττωματικός ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουν πολλοί άνθρωποι τις διδασκαλίες του Χριστού;
Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τι δίδαξε στην πραγματικότητα ο Χριστός καθώς και το παράδειγμα που έθεσε για τους ακολούθους του. Επίσης θα ασχοληθεί με μια συνηθισμένη άποψη των καθʼ ομολογία Χριστιανών, άποψη η οποία στην πραγματικότητα συγκρούεται με το αληθινό νόημα της Χριστιανοσύνης.
Διαστρεβλωμένη Μορφή Χριστιανοσύνης
Εκατοντάδες χρόνια μετά το θάνατο του Χριστού, μια διαστρεβλωμένη μορφή Χριστιανοσύνης έγινε η ευνοούμενη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τα μέλη αυτής της ομάδας των καθʼ ομολογία Χριστιανών, οι οποίοι δεν θεωρούνταν πια ανεπιθύμητοι παρείσακτοι, βρέθηκαν σύντομα στο επίκεντρο της πολιτικής και της κοινωνικής σκηνής ανάμεσα στους συνανθρώπους τους εντός του ρωμαϊκού κόσμου. Εκκλησιαστικοί ηγέτες, όπως ο Αυγουστίνος, ανταποκρίθηκαν σε αυτή την αλλαγή διδάσκοντας ότι η αναμενόμενη Βασιλεία του Θεού είχε πλέον φτάσει. Τέτοιοι ηγέτες δίδασκαν ότι η νεοαποκτημένη τους πολιτική και θρησκευτική επιρροή ήταν το μέσο για να επιτελεστεί το θέλημα του Θεού στη γη. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε έμφαση στην αξία των ανθρώπινων προσπαθειών για τον έλεγχο των υποθέσεων της γης.
Ως αποτέλεσμα, πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν ότι ο Χριστιανός πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο στην πολιτική δομή της κοινωνίας. Για να γίνει αυτό, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Χριστιανός πρέπει κάποιες φορές να καθυποτάσσει ορισμένες πτυχές των πεποιθήσεών του στη βούληση της κοινωνίας στην οποία ζει. Λόγου χάρη, πολλοί άνθρωποι σέβονται μόνο στα λόγια τις διδασκαλίες του Χριστού για την αγάπη και την ειρήνη, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν θηριώδεις πολέμους. Για τον ίδιο λόγο, οι εκκλησίες μπορεί να παροτρύνουν τους ακολούθους τους να προσεύχονται για τη Βασιλεία του Θεού αλλά ταυτόχρονα να υποστηρίζουν κυβερνήτες οι οποίοι ενεργούν καταδυναστευτικά.
Αυτή η πλαστή μορφή Χριστιανοσύνης δεν είναι η θρησκεία την οποία ίδρυσε ο Ιησούς. Τουναντίον, είναι μια ανθρωποποίητη εκδοχή και ασκείται σήμερα από τους περισσότερους καθʼ ομολογία Χριστιανούς. Πράγματι, αυτή η μορφή Χριστιανοσύνης έχει αποτύχει, όπως αποδεικνύεται από την περιφρόνηση για τις Γραφικές αρχές που είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο το Χριστιανικό κόσμο σήμερα.
Τι Δίδαξε στην Πραγματικότητα ο Ιησούς;
Ίσως να προκαλέσει έκπληξη σε κάποιους το γεγονός ότι ο Ιησούς στην πραγματικότητα είπε πως οι ακόλουθοί του δεν θα έπρεπε να είναι «μέρος του κόσμου, όπως [εκείνος δεν ήταν] μέρος του κόσμου». (Ιωάννης 17:15, 16) Γιατί παρότρυνε ο Χριστός τους μαθητές του να πάρουν αυτή τη θέση; Ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού, ο απόστολος Ιωάννης, έδωσε την απάντηση γράφοντας: «Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού».—1 Ιωάννη 5:19.
Επομένως, οι διδασκαλίες του Χριστού στρέφουν τα άτομα, όχι σε ανθρώπινους θεσμούς, αλλά στην ουράνια Βασιλεία του Θεού ως το μέσο με το οποίο θα δημιουργηθεί ένας δίκαιος κόσμος εδώ στη γη. (Ματθαίος 6:10) Ο ίδιος ο Ιησούς δεν εκδήλωσε την παραμικρή τάση να αναμειχθεί στην κοινωνική δομή των ημερών του. Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα πολιτικά αξιώματα. (Ιωάννης 6:15) Επίσης απέρριψε τη βία ως μέσο τακτοποίησης διαφορών. (Ματθαίος 26:50‐53· Ιωάννης 18:36) Ο Ιησούς δεν άφησε πίσω του κάποιο σύνταγμα ή έναν κώδικα αστικών διατάξεων. Δεν πήρε πολιτική θέση για τα ζητήματα της εποχής του. Για παράδειγμα, δεν έγινε μαχητικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των δούλων, ούτε αναμείχθηκε στην πάλη του Ιουδαϊκού λαού εναντίον της Ρώμης.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Ιησούς δεν ενδιαφερόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Ο Ιησούς δίδαξε πολλά για την ευθύνη που έχει κάποιος απέναντι στο συνάνθρωπό του. Προήγαγε την εντιμότητα όσον αφορά την πληρωμή φόρων και τόνισε την ανάγκη για υποταγή σε εκείνους που έχουν νόμιμες θέσεις εξουσίας. (Ματθαίος 22:17‐21) Δίδαξε πώς να δείχνουμε έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευημερία όσων βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης δίδαξε πώς να δείχνουμε σεβασμό για την αξιοπρέπεια των άλλων και πώς να είμαστε συμπονετικοί, συγχωρητικοί και ελεήμονες. (Ματθαίος, κεφάλαια 5‐7) Είναι πασίγνωστο ότι το επίκεντρο των διδασκαλιών του Χριστού είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον.—Μάρκος 12:30, 31.
Η Αληθινή Χριστιανοσύνη Σήμερα
Πώς πρέπει, λοιπόν, να συμπεριφέρεται ο αληθινός ακόλουθος του Χριστού; Όπως συμπεριφερόταν ο Ιησούς. Ενώ υπακούει πιστά στους νόμους της χώρας, παραμένει αυστηρά ουδέτερος όσον αφορά τις πολιτικές υποθέσεις. (Ιωάννης 12:47, 48) Δεν συμβιβάζει τις Χριστιανικές αρχές ακόμη και όταν αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση. (1 Πέτρου 2:21‐23) Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να παραμένει απαθής παρατηρητής. Ο αληθινός Χριστιανός πρέπει να δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευημερία εκείνων που τον περιβάλλουν, όπως έκανε ο Ιησούς. (Μάρκος 6:34) Πρέπει επίσης να δίνει από τον εαυτό του για να βοηθάει άλλους να έχουν πιο ευτυχισμένη ζωή βοηθώντας τους να κατανοήσουν τις διδασκαλίες του Χριστού και να ζουν σύμφωνα με αυτές.—Ιωάννης 13:17.
Σε αρμονία με αυτό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αγωνίζονται σήμερα να μιμούνται τον Χριστό στις σχέσεις τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ενώ είναι ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες, δεν είναι μέρος του κόσμου. Όπως ο Ιησούς, έτσι και αυτοί αρνούνται να παίρνουν μέρος στη βία και στις πολιτικές διαμάχες που είναι τόσο διαδεδομένες σήμερα. Η ελπίδα τους είναι σταθερά βασισμένη στη Βασιλεία του Θεού ως τη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Η αληθινή Χριστιανοσύνη οδηγεί σε πιο ευτυχισμένη ζωή και σε αρμονία ανάμεσα στα μέλη της. (Ιωάννης 13:34, 35) Οπωσδήποτε δεν έχει αποτύχει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Σε αρμονία με αυτό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αγωνίζονται σήμερα να μιμούνται τον Χριστό στις σχέσεις τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ενώ είναι ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες, δεν είναι μέρος του κόσμου. Όπως ο Ιησούς, έτσι και αυτοί αρνούνται να παίρνουν μέρος στη βία και στις πολιτικές διαμάχες που είναι τόσο διαδεδομένες σήμερα. Η ελπίδα τους είναι σταθερά βασισμένη στη Βασιλεία του Θεού ως τη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Η αληθινή Χριστιανοσύνη οδηγεί σε πιο ευτυχισμένη ζωή και σε αρμονία ανάμεσα στα μέλη της. (Ιωάννης 13:34, 35) Οπωσδήποτε δεν έχει αποτύχει

'Ηθελα να'ξερα τι θα έλεγαν οι σκλάβοι του Γιαχβέ αν ζούσαν σήμερα στη Γάζα ή τότε που έγινε λιάδα η Γιουγκοσλαβία από τους βομβαρδισμούς για ανθρωπιστικούς λόγους. Υποθέτω θα εξακολουθούσαν να νοιώθουν ότι δεν είναι μέρος του κόσμου ; (DrStrangelove : 1.307)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

steve74

Νεοφερμένος

Ο steve74 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
1994 :Απευθύνουμε σε όλους την πρόσκληση να έρθουν και να δουν πώς η ενεργή δύναμη του Ιεχωβά λειτουργεί ανάμεσα στους Μάρτυρές του. Η αγάπη και η ειρήνη είναι καρποί της ενεργής δύναμης του Ιεχωβά, του αγίου πνεύματός του. (Γαλ. 5:22, 23) Ελάτε στη Νότια Αφρική, μια χώρα φυλετικού αναβρασμού, και δείτε πολυεθνικές ομάδες οικοδόμησης Μαρτύρων του Ιεχωβά να συνεργάζονται στην ανέγερση νέων Αιθουσών Βασιλείας και να συναθροίζονται ειρηνικά. Ελάτε στο Ισραήλ, και δείτε Εβραίους και Άραβες Μάρτυρες να κηρύττουν χαρούμενα, πλάι‐πλάι, τα καλά νέα για τη Μεσσιανική Βασιλεία. Στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Βόρεια Ιρλανδία, ελάτε, και δείτε Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι προηγουμένως ήταν Καθολικοί και Προτεστάντες μαχητές, να συμβιώνουν θαυμάσια τώρα ως Χριστιανοί αδελφοί. Στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας—στη Βοσνία‐Ερζεγοβίνη, στην Κροατία και στη Σερβία, όπου ο εθνικισμός και το θρησκευτικό μίσος έχουν οδηγήσει σε ένα φοβερό πόλεμο—ελάτε, και δείτε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ενωμένους με ειρήνη και αγάπη, να παραμένουν αμέτοχοι σε αυτή τη θηριώδη σύγκρουση.ακομα και εφημεριδες εχουν κανει αναφορα για το οτι οι μαρτυρες εχουν αποδειχτει οτι δεν ειναι μερος του κοσμου!
Μπορει να κατηγορειτε τους μαρτυρες για οτιδηποτε (αδικα)γιατι ετσι σας ειπαν παρολα αυτα κανεις δεν μπορει να να τους κατηγορησει οτι σκοτωσαν καποιον απο το ιδιο εθνος η απο το αντιπαλο στρατοπεδο και ασ φυλακιστηκαν και ας τους σκοτωσαν και ας τους βασανισαν παρολα αυτα ομως δεν πηραν οπλο να σκοτωσουν οποιονδηποτε ουτε καναν πραγματα για τα οποια θα μπορουσε να τους κατηγορηση καποιος με αληθινα επειχηρηματα,δεν εκλεψαν δεν κρατησαν κατι για τα γεραματα ουτε δεχονται ομοφυλοφυλικους γαμους η αλλα πραγματα,και οσο για το δουλοι κανενας δεν τους αναγκασε να υπηρετουν τον Ιεχωβα αλλα απο μονη τους δεχονται να το κανουν αυτο,αλλα δεν μου λες ποιος ειναι αυτος τον οποιο αναγκαζουνε να κανουν αυτο που θελουν αλλοι για τα δικα τους συμφεροντα;η μην μου πεις οτι υπαρχει ανθρωπος που ναγνωριζει για ποιον πραγματικα λογο γινετε πολεμος και να αξιζει να δωσει την ζωη του για αυτον τον πολεμο που συνηθως γινετε αναιτια η για να πουλησουν οι μεγαλοι οπλα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

T_Chameleon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T_Chameleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 397 μηνύματα.
Τα παρακάτω κείμενα παρουσιάζουν την εικόνα του σημερινού χριστιανισμού όπως μας θα το έβλεπαν οι απόστολοι και ο Χριστός….

"ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι αποδεκατουτε το ηδυοσμον και το ανηθον και το κυμινον και αφηκατε τα βαρυτερα του νομου την κρισιν και τον ελεον και την πιστιν ταυτα εδει ποιησαι κακεινα μη αφιεναι"


Ο "μαγεύοντα και εξιστάνοντα το έθνος της Σαμαρείας" "είναι τίνα εαυτόν μέγαν"

"Ούτος εστίν η δύναμις του θεού η καλούμενη Μεγάλη" (Πράξ. 8:9-10).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Η φράση "αντιρησίας συνείδησης" Στιβ είναι πολύ ύποπτη για εμένα αν συλλογιστείς το νόημά της το βαθύτερο και που παραπέμπει. Σχετίζεται και με αυτό που έγραψες "είμαστε εκτός κόσμου". Μεγάλος κίνδυνος από μια τέτοια στάση. Το πρόβλημά μου δεν είναι η άρνηση οπλοχρησίας, αυτό το σέβομαι, αλλά δεν χρειάζεται να'σαι μάρτυρας του Γιαχβέ για να υιοθετήσεις μια τέτοια στάση, και ο άθεος Αποστολίδης δεν έριξε μία σφαίρα στον εμφύλιο κι ας μην ήταν μάρτυρας του Γιαχβέ. Το αν δέχονται ή όχι τους γάμους των ομοφυλόφιλων επίσης μου είναι αδιάφορο. Θρησκεία που επεμβαίνει σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα για μένα είναι επικίνδυνη θρησκεία. 'Ασε που αντιφάσκετε, γιατί απ'τη μία μου λες ότι θέλετε να είστε "εκτός κόσμου" απ'την άλλη παίρνετε κανονικά θέση πάνω σε πάρα πολλά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως αυτό των ομοφυλόφιλων, των εκτρώσεων και άλλα. 'Αρα πώς είστε "εκτός κόσμου" ; Με το ένα πόδι στον κόσμο, με το άλλο έξω δεν γίνεται, και ό,που μας βολεύει ; Οργανωμένη θρησκεία αποκλείεται να μην έχει πολιτικές προεκτάσεις και να μην πατρονάρεται από πολιτικά ισχυρούς οργανισμούς και πρόσωπα, όχι ότι οι ορθόδοξοι είναι καλύτεροι. Αποφασίστε αν θέλετε να είστε ζωντανοί ή να περιμένετε την ανάσταση των ζόμπι και την παραδεισένια γη που ποτέ δεν θα υπάρξει. Τα όπλα είναι το λιγότερο, είμαι σίγουρος ότι και να μας τα στερούσαν, θα βρίσκαμε άλλους τρόπους να βγάλουμε τα μάτια μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

jesse_james

Δραστήριο μέλος

Ο jesse_james αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 464 μηνύματα.
'

Οι άνθρωποι έχουν αποτύχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Έχει Αποτύχει η Χριστιανοσύνη;
... Οπωσδήποτε δεν έχει αποτύχει

Κι όμως, έχει!

[…Είναι πασίγνωστο ότι το επίκεντρο των διδασκαλιών του Χριστού είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον….]

Ε, όχι και τόσο «πασίγνωστο»!

[…οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αγωνίζονται σήμερα να μιμούνται τον Χριστό στις σχέσεις τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ενώ είναι ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες, δεν είναι μέρος του κόσμου….]

Και παραείναι «μέρος του κόσμου», φίλε μου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
ομως δεν πηραν οπλο να σκοτωσουν οποιονδηποτε ουτε καναν πραγματα για τα οποια θα μπορουσε να τους κατηγορηση καποιος με αληθινα επειχηρηματα,δεν εκλεψαν δεν κρατησαν κατι για τα γεραματα ουτε δεχονται ομοφυλοφυλικους γαμους η αλλα πραγματα

I am so confused now.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
ο κοσμος παλια στην αρχαιοτητα ήταν πολυ πιο άγριος και αιματηρος,σφαζονταν άνθρωποι σε πολεμους συνεχεια ,πολυ περισσοτερο απο ότι σημερα..απλα σημερα οι λιγοτεροι αυτοι κομματιαζονται χειροτερα απο τα μοντερνα όπλα ,σε συγκριση με τα σπαθια,και τα καναλια διεθνως τα δειχνουν συνεχεια...ξεχναμε το κολλοσαιο?που σφαζονταν σκοτωνονταν αθωοι άνθρωποι μπροστα ζωντανα και ο κοσμος ζητωκραυγαζε?οι θανατοι των σκλαβων δεν μετραγε,οι βιασμοι των παλλακιδων ούτε?ενω σημερα στα παντα μπαινει μεγεθυντικος φακος..
ο κοσμος με το χριστιανισμο έκανε βηματα μπροστα απλα πρεπει να κανει και άλλα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
ο κοσμος παλια στην αρχαιοτητα ήταν πολυ πιο άγριος και αιματηρος,σφαζονταν άνθρωποι σε πολεμους συνεχεια ,πολυ περισσοτερο απο ότι σημερα..

αυτό το λες βασισμένος σε κάποια στατιστική; Γιατί σήμερα γίνονται περίπου 20 πόλεμοι ταυτόχρονα, δεν είναι και λίγοι.

απλα σημερα οι λιγοτεροι αυτοι κομματιαζονται χειροτερα απο τα μοντερνα όπλα ,σε συγκριση με τα σπαθια,και τα καναλια διεθνως τα δειχνουν συνεχεια...

Τι το απλό έχει αυτό;; Το γεγονός πως η μεγαλύτερη βιομηχανία του πλανήτη είναι η βιομηχανία όπλων, και οι μεγαλύτερες απο αυτές είναι αμερικάνικες ενώ η αμερική είναι άνετα η πιο εκχριστιανισμένη και θρήσκα χώρα στον πλανήτη δε σου λέει κάτι;

ξεχναμε το κολλοσαιο?που σφαζονταν σκοτωνονταν αθωοι άνθρωποι μπροστα ζωντανα και ο κοσμος ζητωκραυγαζε?οι θανατοι των σκλαβων δεν μετραγε,οι βιασμοι των παλλακιδων ούτε?ενω σημερα στα παντα μπαινει μεγεθυντικος φακος..

Σταμάτησε η βία για διασκέδαση; Να σου θυμίσω τα βασανιστήρια στις αμερικανικές φυλακές; Οι βιασμοί; Η οικιακή βία; Σταμάτησαν;

Αν πιστεύεις πως ναι, εθελοτυφλείς.

ο κοσμος με το χριστιανισμο έκανε βηματα μπροστα απλα πρεπει να κανει και άλλα...

Ο κόσμος είναι όσο βίαιος ήταν, ίσως και περισσότερο. Ενα τεράστιο ποσοστό βίας (ιστορικά αλλά και σήμερα) οφείλεται στον χριστιανισμο. Ο Bush να σου θυμίσω πως ξεκίνησε την εκστρατεία του στο Αφγανιστάν μεσα σε μια εκκλησία παρέα με τον Blair και μιλούσε για μια σταυροφορία, λες και οι σταυροφορίες ήταν κάτι που όλοι έπρεπε να θυμόμαστε με αγάπη. Να σου θυμίσω πως ο πατέρας του είπε πως δεν αναγνωρίζει ως αμερικάνους πολίτες μη χριστιανούς.

Ο κατάλογος με πράγματα που μπορώ να σου θυμίσω είναι πραγματικά ατελείωτος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Σταμάτησε η βία για διασκέδαση; Να σου θυμίσω τα βασανιστήρια στις αμερικανικές φυλακές; Οι βιασμοί; Η οικιακή βία; Σταμάτησαν;

Ποια βια?εδω μιλαμε πως σε ένα σταδιο σε συχνη βαση (ίσως καθημερινη)όπως σημερα σφαζονταν άνθρωποι!και οι άνθρωποι το ζητουσαν και το επεφημουσαν !ζωντανα μπροστα τους!αυτο δεν υπαρχει ακομα σε μαζικο δημοσιο θεαμα...
να ξεχασουμε τους διαρκεις πολεμους..και τις επιδρομες παντου σε καθε χωριο και πολη πειρατων και κατακτητων?ο μεσος όρος ζωης ήταν 40-50 χρονια..το ότι ζεις δεν ήταν καθολου αυτονοητο,,σε οποιοδηποτε χωριομπορουσες απο μια επιδρομη να είσαι νεκρος..

εξιδανικευουμε το παρελθον και παραβλεπουμε την προοδο που έχει γινει...
σημερα μπορουμε να μιλαμε για δικαιωματα κλπ,επι ρωμαιων θα σε πηγαιναν μεσα γι αυτα ή σκοτωναν χωρις δικη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Ποια βια?εδω μιλαμε πως σε ένα σταδιο σε συχνη βαση (ίσως καθημερινη)όπως σημερα σφαζονταν άνθρωποι!και οι άνθρωποι το ζητουσαν και το επεφημουσαν !ζωντανα μπροστα τους!αυτο δεν υπαρχει ακομα σε μαζικο δημοσιο θεαμα...
να ξεχασουμε τους διαρκεις πολεμους..και τις επιδρομες παντου σε καθε χωριο και πολη πειρατων και κατακτητων?ο μεσος όρος ζωης ήταν 40-50 χρονια..το ότι ζεις δεν ήταν καθολου αυτονοητο,,σε οποιοδηποτε χωριομπορουσες απο μια επιδρομη να είσαι νεκρος..

εξιδανικευουμε το παρελθον και παραβλεπουμε την προοδο που έχει γινει...
σημερα μπορουμε να μιλαμε για δικαιωματα κλπ,επι ρωμαιων θα σε πηγαιναν μεσα γι αυτα ή σκοτωναν χωρις δικη

Μα όλα αυτά που λες ισχύουν και σήμερα, έκτος την ευρεία αποδοχή του θανάτου ως διασκέδασης. Δηλαδή, η μόνη διαφορά είναι πως γίναμε πιο υποκριτές. Ο τυπάκος στο ιράκ που βασανίζει κρατούμενους και γουστάρει και το μαθαίνεις μονο επειδή διέρρευσε μια βιντεοκασέτα είναι καλύτερος απο έναν θεατή του κολοσσαίου;

οι πόλεμοι σήμερα δεν είναι διαρκείς; μα τι λες; ήδη στον προηγούμενο αιώνα είχαμε 2 παγκοσμίους και σήμερα έχουμε 17-20 ταυτόχρονους.

Σήμερα είναι αυτονόητο οτι ζείς που ακριβώς; Στη Γιουγκοσλαβία ήταν αυτονόητο πχ;

Και επίσης, αν θες, μην απομονώνεις μια φράση απο το post μου, τι έχεις να πεις για όλα τα υπόλοιπα που επεσήμανα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
... Ενα τεράστιο ποσοστό βίας (ιστορικά αλλά και σήμερα) οφείλεται στον χριστιανισμο. Ο Bush να σου θυμίσω πως ξεκίνησε την εκστρατεία του στο Αφγανιστάν μεσα σε μια εκκλησία παρέα με τον Blair και μιλούσε για μια σταυροφορία, λες και οι σταυροφορίες ήταν κάτι που όλοι έπρεπε να θυμόμαστε με αγάπη. Να σου θυμίσω πως ο πατέρας του είπε πως δεν αναγνωρίζει ως αμερικάνους πολίτες μη χριστιανούς.

...

Φίλε μου, νομίζω ότι το σωστό θα ήταν το " οφείλεται στους Χριστιανούς", 'οπως πχ οι Bush...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Φίλε μου, νομίζω ότι το σωστό θα ήταν το " οφείλεται στους Χριστιανούς", 'οπως πχ οι Bush...

Ναι αλλά ποια είναι η διαφορά; Και τα καλά που επικαλείστε οτι οφείλονται στον Χριστιανισμό, πάλι απο συγκεκριμένους ανθρώπους προέκυψαν.

Το ζήτημα είναι πως ο χριστιανισμός φτιάχνει Χριστιανούς. Επίσης οι πιο ακραίοι χριστιανοί (creationists για παράδειγμα) είναι και αυτοί που ακολουθούν πιστότερα τις γραφές - το οτι ο καθένας διαλέγει να ερμηνεύσει μετά ότι γουστάρει όπως γουστάρει τον κάνει απλώς αιρετικό.

Αν είσαι χριστιανός -για παράδειγμα- και κάνεις σεξ ανύπαντρος χωρίς να πιστεύεις πως αμαρτάνεις (απίστευτο ρήμα) ΔΕΝ είσαι χριστιανος. Είσαι κάτι δικό σου, ακόμα πιο παράλογο απο τις προσταγές μιας συγκεκριμένης θρησκείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Δεν απέτυχε στα πρώτα χρόνια διάδοσής της , διότι είναι εμφανή τα αποτελέσματα του αντίκτυπου που είχε ο ενστερνισμός των αρχών της. Απλά πιστεύω ότι τώρα πια δεν αποτελεί αποτελεσματικό δεκανίκι για στιγμές αδυναμίας. Τι εννοώ; Στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, σε μεταγενέστερους του Μεγάλου Κωνσταντίνου αυτοκράτορες βέβαια, σε κάθε απειλή που δεχόταν η αυτοκρατορία, η εκκλησία και οι ιερείς της αναλάμβαναν την εμψύχωση του λαού και τον εφησυχασμό του. Ο χριστιανιμσός βρήκε και αργότερα πρόσφορο έδαφος για να απαλύνει τον πόνο από τις κακουχίες των πιστών αλλά και να "υποσχεθεί" μια μεταθανάτια ζωή, χαρίζοντα ελπίδα σε όσους έζησαν υπό άθλιες συνθήκες. Η έλλειψη μόρφωσης, συνδυαστικής σκέψης και αμφισβήτησης, σε συνδυασμό με τον φανατισμό και την προσκόλληση των πιστών στις γραφές, διατηρούσε τον αριθμό των πιστών σε σταθερά μεγάλους αριθμούς που ανά τακτα χρονικά διαστήματα (με ιεραποστολές και κατακτήσεις) αυξάνονταν.

Τώρα πια, ποιος ο λόγος να λέμε ότι η χριστιανοσύνη ευεργετεί με οποιονδήποτε τρόπο πιστους και μη; Οι δεισιδαιμονίες χάνονται, οι συμβολισμοί των γραφών είναι αναχρονιστικοί και οι ιερείς δεν αντιπροσωπεύουν την πίστη που πρεσβεύουν. Λογικό δεν είναι να στραφεί αλλού ο σύγχρονοςσ άνθρωπος; Το πνεύμα αλληλεγγύης και καλοσύνης που ενέπνεε ο χριστιανισμός στους πιστούς του, στα πρώτα χρόνια υπαρξής του, δεν υφίσταται πλέον, άρα δεν βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Τώρα πια :

  • Οι συμβολισμοί και οι αλληγορίες των γραφών θεωρούνται αναχρονιστικά κατάλοιπα εποχής με διαφορετική νοοτροπία.
  • Το αυξημένο μορφωτικό επίπεδο ανεπτυγμένων χωρών, θέτει θεμέλια αμφισβήτησης και απόρριψης των θεμέλιων λίθων της χριστιανοσύνης.
  • Οι ιερείς δεν αποτελούν (για την πλειοψηφία τουλάχιστον) τους εκπροσώπους του Θεού στη γη, άρα δεν λαμβάνεται υπ όψιν το όποιο έργο που καταβάλλουν καθημερινά. (Συν τοις άλλοις, δεν είναι καν πνευματικοί ηγέτες πλέον. Είναι απλά υπάλληλοι.)
  • Οι διδαχές του Χριστού δεν ακολουθούνται πλέον, εκτός από ελάχιστους ανθρώπους.
  • Ο χριστιανισμός υποτίθεται ότι θα βελτίωνε τις συνθήκες διαβίωσης και συμβίωσης των ανθρώπων, μια επέμβαση του Θεού στη γη. Καμία αλλαγή από τα μαλλιοτραβήγματα προ Χριστού, χειροτερέψαμε κιόλας. Άρα ναι. Απέτυχε.
Edit : στην Ελλάδα δεν είναι τόσο εμφανής η παρακμή της χριστιανοσύνης, διότι έχει συνδεθεί με παραδόσεις και με εθνική ενότητα. Οι περισσότερες ιστορικές στιγμές πολέμου και κατοχής της Ελλάδας, είχαν ιερείς αλλά και στρατιωτικούς ηγέτες που βασίζονταν στην πίστη τους προκειμένου να νικήσουν και εμψύχωναν και τους υπόλοιπους με τον τρόπο αυτό. Είχε αποτέλεσμα η καταστροφή των δωδεκαθεϊστικών μνημείων και η απαλοιφή οποιασδήποτε μνήμης της εποχής που οι Έλληνες χαρακτηρίζονταν από πίστη στο δωδεκάθεο. Μία πρόσκαιρη επιτυχία της χριστιανοσύνης που σταδιακά φθείνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Loupo

Νεοφερμένος

Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει όχι η Χριστιανοσύνη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει όχι η Χριστιανοσύνη

Σε τι και γιατί αποτύχαμε, φίλε μου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Loupo

Νεοφερμένος

Ο π.Δανιήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Σε τι και γιατί αποτύχαμε, φίλε μου;


Ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από το Θεό όχι ο Θεός από τον άνθρωπο.
Μόνοι μας έχουμε δημιουργήσει την σχέση ανάμεσα πιστού και πίστης.
Έχουμε βούληση και αποφασίζουμε μας κάνει κάτι το κρατάμε δε μας κάνει κάτι το πετάμε. Κόβουμε και ράβουμε Χριστιανοσύνη και ειδικά Θεό στα μέτρα του ο καθένας. Δηλώνουμε άθεοι και δε πατάμε στην εκκλησία αλλά παντρευόμαστε, βαπτίζουμε τα παιδιά μας, κηδεύουμε τους δικούς μας και όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...
;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...

Exμ, όταν έρθουν τα ζόρια, λέμε και ένα Παναγία μου, μόνο που δεν έχει το "βοήθα" μπροστά. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

necropethamenos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Δηλώνουμε άθεοι και δε πατάμε στην εκκλησία αλλά παντρευόμαστε, βαπτίζουμε τα παιδιά μας, κηδεύουμε τους δικούς μας και όταν έρθουν και τα ζόρια λέμε και ένα βοήθα μας Παναγιά μου...
;)

Αυτό πράγματι είναι ένα τραγικό φαινόμενο. Τα σόγια και τι θα πει ο κόσμος και τελικά ένα σωρό ασήμαντα πράγματα κάνουν πολύ κόσμο να πράττει αντίθετα απο αυτό που πιστεύει, συντηρώντας έτσι το παπαδαριό και απελπιστικά έθιμα και παραδόσεις που περιλαμβάνουν ρύζια κολυμπήθρες και 50ευρα.

Το λάθος είναι φυσικά του εκάστοτε "δε-βαριέσαι-το-κάνω-για-τη-φουκαριάρα-τη-μάνα-μου". Ή είσαι χριστιανός ή όχι. Αν δεν είσαι, δεν πας να χρηματοδοτήσεις την εκκλησία!

Όσον αφορά το "βοήθα μας παναγιά μου", δε νομίζω πως το εννοεί και πολύς κόσμος όταν το λέει, είναι ενα figure of speech, δεν σημαίνει πως όντως την επικαλούνται. Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που λέει "ΤΖΙΖΟΥΣ, ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ?", δεν επικαλείται όντως τον Χριστό όμως! Ελπίζω τουλάχιστον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top