• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Kάνναβη και παρενέργειες

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα για μενα. Απο τη στιγμη που ενας επιστημονικος οργανισμος οπως ο ΟΚΑΝΑ λεει οτι η χρηση μαλακων ναρκωτικων ειναι επιβλαβης για την υγεια, δεν τιθεται κανενα ζητημα.
Τα μαλακα ναρκωτικα, οπως και ολα τα ναρκωτικα σε αλλαζουν ως ανθρωπο, γινεσαι κατι αλλο απο αυτο που εισαι. Δεν θελουμε ομως αυτο, θελουμε να ειμαστε οι εαυτοι μας οσο χαλια η οσο καλα κι αν ειμαστε. Αν εχεις προβλημα καταθλιψης, τα ναρκωτικα δεν ειναι η λυση. Πηγαινε σε εναν ψυχολογο να σου δωσει αντικαταθλιπτικα. Το να πεσει καποιος στα ναρκωτικα το θεωρω ηττα, και οσοι πεφτουν θα πρεπει να τους αντιμετωπιζουμε ως ασθενεις και οχι ως φυσιολογικους ανθρωπους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Παρενέργειες

Μια αδιευκρίνιστη ροπή προς τη μουσική του Μπομπ Μάρλεϋ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Το ¨παν μέτρον άριστον" δεν έχει εφαρμογή σε αυτήν την περίπτωση.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να κρατήσει το "μέτρο"

Αχ αυτες οι γενικοτητες...Εχω κολλητο φιλο που κανει χρηση χασισιου εδω και δεκα χρονια με απολυτο μετρο..

Συμφωνα με πολλους απο εδω μεσα τωρα θα επρεπε ή να κανει καθε μερα, ή να εχει κυλησει στα σκληρα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάριλυ

Δραστήριο μέλος

Η Μάριλυ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 401 μηνύματα.
Πάντως κι εγώ ήμουν της άποψης ότι δεν υπάρχει μέση κατάσταση με τα ναρκωτικά και ότι όποιος ξεκινάει από τα μαλακά έχει πάρα πολλές πιθανότητες να συνεχίσει αλλιώς, αλλά έχω στο κοντινό μου περιβάλλον άνθρωπο που με διέψευσε πλήρως. Απλά κάνει ένα τσιγάρο μια φορά στις 15 πάνω κάτω, γιατί του αρέσει. Έτσι απλά. Πώς άλλος τρώει γλυκά ή πίνει? Είναι κι αυτό μια απόλαυση που αν έχεις μέτρο σαν άνθρωπος δεν είναι κακό να το κάνεις. Το θέμα είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτοσυγκράτηση και μέτρο και από εκεί ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα, που δεν είναι η χρήση αλλά η κατάχρηση. Όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή. Τελικα, συνεχίζω να είμαι γενικά κατά των ναρκωτικών γιατί μπορεί να σε οδηγήσουν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια αλλά έχοντας δει και την εξαιρέση πιστεύω ότι είναι "αθώα" η χρήση τους σε συνειδητοποιημένα και με ατοπειθαρχία άτομα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ιδου ορισμενες παρενεργειες οι οποιες κανουν την καναβη ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ:

Αντιεπιλιπτικη δραση
Νευροπροστατευτικες ιδιοτητες
Αυξηση στην ευαισθησια στην ινσουλινη (btw η απευαισθητοποιηση στην ινσουλινη ειναι ο διαβιτης τυπου β που μαστιζει)
Προστατευει και επιβραδυνει τα συμπτωματα της σκληρηνσης κατα πλακας
Αντιεμετικη και ορεξιογωνος δραση σε χημιοθεραπειες και AIDS

γενικος ειναι ενα ΦΡΙΚΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ με μηδενικες αξιολογες χρησεις που πρεπει ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

Αισχος αισχος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Αυτό περί σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν μου κάθεται καθόλου καλά... Έχεις κάποιο λινκ; Σκάλωσα.

Έδιτ : εκεί που διάβαζα (άσχετα , όχι επί του θέματος) θυμήθηκα ότι μία από τις αιτιολογίες πρόκλησης της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι ο εκφυλισμός της νευρογλοίας (μπορεί και να μπουρδολογώ αυτή τη στιγμή αν δεν θυμάμαι καλά), οπότε πως μπορεί το χασίς που συμβάλει στην καταστροφή νευρικών κυττάρων (επαγωγικά και της μεσοκυττάριας ουσίας ;;; ) να συμβάλλει στην προστασία και την επιβράδυνση της ασθένειας;

Έδιτ 2 : παίζει σοβαρά να μπουρδολογώ και να μην θυμάμαι καλά, αλλά μου γεννήθηκε η απορία. Είπαμε, δεν είναι και ηρωίνη το χασίς, αλλά δεν θα το βγάλουμε και στα φαρμακεία. "Ασπιρίνες και 2 τσιγαριλίκια παρακαλώ".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Πρακτικα συσωμος ο ιατρικος κοσμος προσπαθει να περασει την νομιμη φαρμακευτικη χρηση της τετραυδροκαναβινολης αλλα βρισκει σθεναρη (και απολυτα αδικαιολογητη απο επιστιμολογικης πλευρας) αντισταση.

Ουτος η αλλως οι περισοτεροι γιατροι στο εξωτερικο πλεον συνταγογραφουν χασις για την αντιμετωπιση των συμπτωματων της χημιοθεραπειας απλα το κανουν παρανωμα.

Και θα παρω τα επιμερους τμηματα του ποστ σου ενα ενα:

Έδιτ : εκεί που διάβαζα (άσχετα , όχι επί του θέματος) θυμήθηκα ότι μία από τις αιτιολογίες πρόκλησης της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι ο εκφυλισμός της νευρογλοίας

οχι, η σκληρηνση κατα πλακας (η διαχυτη εγγεφαλομυελιτιδα) ειναι ενα αυτοανοσο συνδρομο κατα το οποιο το ανοσοποιητικο συστημα του οργανισμου επιτηθεται και καταστρεφει την μυελινη στα νευραξωνια (κυταρα swan) δεν εχει καμια σχεση με την νευρογλοια που ειναι βοηθιτικα κυταρα δεν εινια νευρωνες.

πως μπορεί το χασίς που συμβάλει στην καταστροφή νευρικών κυττάρων (επαγωγικά και της μεσοκυττάριας ουσίας ;;; ) να συμβάλλει στην προστασία και την επιβράδυνση της ασθένειας;

Δεν προκυπτει απο ΠΟΥΘΕΝΑ (και δεν βγαζει και φαρμακολογικο νοημα) το οτι το χασις καταστρεφει νευρικα (η οποιουδηποτε αλλου ειδους) κυταρα. Δεν ειναι αλκοολ, δεν εχει λιποφoβικη, αγγειοσυστολικη η αφυδατοτικη δραση. Δρα σαν αγωνιστης των καναβιοειδων CB1 υποδοχεων στον εγγεφαλο και των CB2 στο ανοσοποιητικο συστημα. Δεν υπαρχει καμια μελετη φυσικα που να επιβεβαιωνει τον κοινο μυθο οτι "χαλαει το μυαλο". Ασε τωρα τι λενε οι γονεις στα παιδια τους για να τα φοβησουν.

Σε καθε περιπτοση υπαρχει μεγαλος και συνεχως συσορευομενος βιβλιογραφικος ογκος που δειχνει οτι το THC προστατευει, επιβραδυνη την εξαπλωση και περιοριζει την συμπτωματολογια της MS:

"Cannabis use in patients with multiple sclerosis". Mult. Scler. 12 (5): 646–51

"Cannabinoids in multiple sclerosis (CAMS) study: safety and efficacy data for 12 months follow up". J. Neurol. Neurosurg. Psychiatr. 76 (12): 1664–9.

μπορω επισις αν θελεις να σου παραθεσω αρκετες μελετες που δειχνουν οτι το THC οχι μονο δεν καταστρεφει νευρικα κυταρα αλλα προωθει την νευρογενεση, επιβραδυνη την εξαπλωση του αλσχαιμερ κτλ κτλ. Κανε ενα search στο pubmed αν θελεις.

Είπαμε, δεν είναι και ηρωίνη το χασίς, αλλά δεν θα το βγάλουμε και στα φαρμακεία. "Ασπιρίνες και 2 τσιγαριλίκια παρακαλώ".

Χμ, λες? Και τοτε γιατι η ηρωινη κυκλοφορει στα φαρμακεια? Η μορφινη και τα σχετικα οποιοειδη αναλογα της ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παυσιπονα χρησημοποιουντε στην ιατρικη εδω και 100 χρονια με τρομερη επιτυχια και εχουν ανακουφισει εκατομμυρια ανθρωπους.

Επισης η ηρωινη που ειναι απλα ακετυλιομενη μορφινη (οπερ και η χημικη ονομασια διακετυλομορφινη) δεν καταστρεφει νευρικα κυταρα...

Πρεπει επιτελους να καταλαβουμε οτι οι ΟΥΣΙΕΣ καθεαυτες δεν φερουν καποια μαγικη επικινδυνοτητα. Η παρακεταμολη και η νιμεσουλιδη (εμπορικες ονομασιες ντεπον και μεσουλιντ) ειναι φαρμακα με απιστευτη τοξικοτητα σχετικα με το θεραπευτικη τους ευρως. Συγκριτικα με την ηρωινη σιγουρα σαφως μεγαλυτερη.

Για να καταλαβεις 1mg ηρωινης ειναι επαρκες για την ανακουφιση πολυ ισχυρων πονων, ενω το ld50 της για ενα εννηλικα ειναι 350mg (ld50 = lethal dose 50% δηλαδη η δοση στην οποια το 50% των δειγματων θα αποβιωσει). Αυτο σημαινει οτι για να παιθανεις πρεπει να παρεις τουλαχιστον 350 φορες την λειτουργικη δοση.

Απο την αλλη το ΝΤΕΠΟΝ εχει ld 50 τα 10 γραμμαρια, οταν η λειτουργικη του δοση ειναι το μισο γραμμαριο, δηλαδη πρεπει να παρεις μολις 20 φορες την λειτουργικη του δοση για να σε πανε στο νοσοκομειο με οξεια υπατητιδα.

ΟΛΕΣ οι βενζοδιαζεπινες ειναι πολυ πιο επικυνδηνες απο οποιοδηποτε αλλο ψυχοενεργο (και μη) οσον αφορα την δυνατοτητα καταχρησης και την επικυνδηνοτητα του στερητικου συνδρομου (με εξαιρεση τα βαρβιτουρικα). Αλλα αν κοιταξεις το συρταρι της γιαγιας σου ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεις ταβορ η λεξοτανιλ...

Αυτη ακριβως η νοοτροπια και η ημιμαθεια σταματαει την προοδο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Αυτη ακριβως η νοοτροπια και η ημιμαθεια σταματαει την προοδο...

Η ημιμάθεια της επίδρασης των συγκεκριμένων χημικών ενώσεων; Δεν αντιλέγω, αλλά ας μην είσαι και τόσο απόλυτος αναφορικά με τη χρήση τους. Δεν έχω κάνει ακόμα Φαρμακολογία, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη επί των αναφορών σου και είμαι επιφυλακτική. Τα οπιούχα τα χρησιμοποιούσε και η Bayer και άλλες φαρμακευτικές, όμως αποδείχτηκε ότι είναι εν δυνάμει όπλα αυτοκτονίας, οπότε δεν τα εμπιστεύονται ούτε με συνταγή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Δεν έχω κάνει ακόμα Φαρμακολογία, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη επί των αναφορών σου και είμαι επιφυλακτική

Εχω κανει εγω, αλλα αυτο δεν λεει ΤΙΠΟΤΑ, ολες οι πληροφοριες ειναι διαθεσημες στην βιβλιογραφια, ψαχτες μονη σου.

Το ld50 την ηρωινης:

https://lincoln.pps.k12.or.us/lscheffler/ToxicSubstances in water.htm

τα επιπεδα τοξικοτητας του ντεπον πανω στο χαρτακι του

οι σχετικες μελετες για το thc τις παρεθεσα μπορεις να βρεις αρκετες περισοτερες ακομα.

Τα οπιούχα τα χρησιμοποιούσε και η Bayer και άλλες φαρμακευτικές, όμως αποδείχτηκε ότι είναι εν δυνάμει όπλα αυτοκτονίας, οπότε δεν τα εμπιστεύονται ούτε με συνταγή.

γτα χρησημοποιουσε? προς τι ο παρελθοντας? Στην ελληνικη αγορα εχουμε λοναριντ, λοναλγκαν (κωδεινη), μορφικοντιν (μορφινη σε χαπι και ενεσιμη) και φεντανυλ (σε διαδερμικο επιθεμα και ενεσιμο).

να μην ξεχασω βεβαια την χρηση της κωδεινης σε αντιβηχικα

στο εξωτερικο κυκλοφορουν πολυ περισοτερα οποιοειδη:

οξυκοντιν, βικοντιν, hydrocondone κτλ κτλ...

ειναι ευρεως χρησημοποιουμενα φαρμακα και δεν αστειευομαι οταν λεω οτι για την αντιμετοπιση πονου ειναι ΠΟΛΥ πιο ασφαλη απο τα κλασικα NSAID.

αν ο γιατρος ειναι γατα σε "ασχημες" εμμηνοροιες με πονους κτλ γραφει κωδεινη αντι για nsaid που δυναται να κανει τη κατασταση χειροτερη. 5-30mg κωδεινη τη μερα διαχειριζονται τους πονους τις περιοδους πολυ καλυτερα και με πολυ μεγαλυτερη ασφαλεια απο οτι τα ντεπον, σερακτιλ, νουροφεν και δεν συμαζευεται
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 868 μηνύματα.
ειναι ευρεως χρησημοποιουμενα φαρμακα και δεν αστειευομαι οταν λεω οτι για την αντιμετοπιση πονου ειναι ΠΟΛΥ πιο ασφαλη απο τα κλασικα NSAID.

αν ο γιατρος ειναι γατα σε "ασχημες" εμμηνοροιες με πονους κτλ γραφει κωδεινη αντι για nsaid που δυναται να κανει τη κατασταση χειροτερη. 5-30mg κωδεινη τη μερα διαχειριζονται τους πονους τις περιοδους πολυ καλυτερα και με πολυ μεγαλυτερη ασφαλεια απο οτι τα ντεπον, σερακτιλ, νουροφεν και δεν συμαζευεται
Αν ο γιατρός είναι γάτα σε "άσχημες" εμμηνόρροιες με πόνους (=δυσμηνόρροιες) γράφει αντισυσπαστικά ή ελαφριά μυοχαλαρωτικά και όχι παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη, όλοι ξέρουμε από πού έρχονται οι "πόνοι περιόδου".

Εν τέλει, ας αρχίσουμε να γράφουμε μορφίνη για δυσμηνόρροια συστηματικά. Λωλ, σε καρκινοπαθείς με πολλαπλές μεταστάσεις τι πρέπει να χορηγηθεί τότε, μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια;

Η κωδεϊνη εν προκειμένω, χρησιμοποιείται μεν σε αντιβηχικά, σε δόση όμως τόσο μικρή ώστε να αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά της ως αντιβηχικό. Επιπλέον, τα αντιβηχικά έρχονται σχεδόν όλα με κάποια εμετική ουσία, για να γλυτώσει τους επίδοξους που θα κατεβάσουν 1L αντιβηχικό μήπως και μαστουρώσουν απ'την κωδεϊνη.

Η κωδεϊνη αποδίδει ένα 10% μορφίνης όταν μεταβολίζεται στον οργανισμό, ουσιαστικά δηλαδή έχουμε μικροδόσεις μορφίνης.

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εθισμών στην κωδεϊνη, είναι πασιφανές άλλωστε οτι κάνει εν πρώτοις ψυχολογικό και εν συνεχεία σωματικό εθισμό καθώς παρουσιάζονται συμπτώματα στερητικού συνδρόμου κατόπιν παρατεταμένης συστηματικής χρήσης. Τα οπιοειδή είναι εθιστικά, like it or not.

Είναι μεν αποτελεσματικά εναντίον του πόνου, αλλά να μην τα θεοποιούμε κιόλας. Τα NSAIDs έχουν αποδειχθεί κατά περιπτώσεις να έχουν side effects (που εν τέλει, ας ανακαλυφθεί κάποια φαρμακευτική ουσία που να μην έχει side effects εκτός των ενδογενώς παραγόμενων και καταναλωνόμενων!) όπως και τα οπιοειδή. Τα NSAIDs φερ'ειπείν κατηγορήθηκαν για καρδιακή ανεπάρκεια (εκτός της ασπιρίνης), τα οπιοειδή έχουν αποδειχτεί υπεύθυνα για πνευμονικό οίδημα. Δε με κάνει κάτι να προτιμώ το ένα έναντι του άλλου.

Τα NSAIDs έχουν μικρή επίδραση στο ΚΝΣ, τα οπιοειδή όμως;
Tα οπιοειδή ταράζουν (νευρο)κυτταρικούς υποδοχείς, τα NSAIDs;

Να μη διογκώνουμε τα πράγματα κατά πώς μας βολεύει. Η παρακεταμόλη (ούτε NSAID, ούτε οπιοειδές) έχει χαμηλή τοξικότητα σε χαμηλές δόσεις, δε θεωρείται καρκινογόνος στις συνήθεις ποσότητες και με 1gr ακόμα και τρυπανοειδή πονοκέφαλο να έχεις, ε τι στο καλό, θα μετριαστεί ο πόνος. Για καθημερινές χρήσεις συνεπώς, δε νομίζω οτι είναι πιο σκόπιμο να χτυπάμε πρέζα από το να πάρουμε ένα-δυο Depon. Η παρακεταμόλη έχει αποτελεσματικότητα ως παυσίπονο -καθ'ότι αν ήταν μούφα ιστορία δε θα είχε νόημα να βασανίζονται οι καρκινοπαθείς με Panadol, μήπως και γλυτώσουν τη μαστούρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Doctor46

Νεοφερμένος

Ο Doctor46 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Στο θεμα μας.." one spliff a day, keeps the Doctor away " :P:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αν ο γιατρός είναι γάτα σε "άσχημες" εμμηνόρροιες με πόνους (=δυσμηνόρροιες) γράφει αντισυσπαστικά ή ελαφριά μυοχαλαρωτικά και όχι παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη, όλοι ξέρουμε από πού έρχονται οι "πόνοι περιόδου".

ΕΓΩ δεν εχω δει ΠΟΤΕ το μπουσκοπαν και τα λοιπα αντιχολινεργικα να κανουν το οτιδηποτε σε δοσεις που δεν σε αφηνουν πρακτικα παραλυτο. Εχω δει ομως πολλες φορες λιγη κωδεινη να ηρεμει την κατασταση.

Τα οποιοειδη εχουν κακο ονομα ακριβως γιατι ειναι εθιστικα (duh) αλλα παλι ΠΟΛΛΑ φαρμακα ειναι εθιστικα (καθως επισις και πολλα που ΔΕΝ ειναι φαρμακα:P). Αυτο δεν αναιρει απο την αποτελεσματικοτητα και την ασφαλεια τους.

Εν τέλει, ας αρχίσουμε να γράφουμε μορφίνη για δυσμηνόρροια συστηματικά. Λωλ, σε καρκινοπαθείς με πολλαπλές μεταστάσεις τι πρέπει να χορηγηθεί τότε, μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια;

Τωρα συγνωμη ειναι επιχειρημα αυτο? Στους καρκινοπαθεις θα χωριγεις ΠΑΛΙ μορφινη (αλαζεις τη δοση). Δεν μπαινω καν στο κοπο να αντεπιχειρηματολογικο πανω σε αυτο, χαζη σιγουρα δεν εισαι, καταλαβαινεις απο μονη σου οτι αυτο ειναι απλα μια σοφιστια.

Η κωδεϊνη αποδίδει ένα 10% μορφίνης όταν μεταβολίζεται στον οργανισμό, ουσιαστικά δηλαδή έχουμε μικροδόσεις μορφίνης.

Αυτος ειναι ο λογος που με τσατιζουν οι γιατροι, οτι τους μαθαινουν στην ιατρικη ειναι ευαγγελειο.

Ε οχι, δεν ειναι ΜΟΝΟ ο μεταβολισμος της κωδεινης σε μορφινη που εχει αναλγητικο αποτελεσμα, εχει και αλλους δραστικους μεταβολιτες. (nt. J. Clin. Pract. 54 (6): 395–8, European journal of pain (London, England) 1 (3): 185–90)

Τα NSAIDs έχουν αποδειχθεί κατά περιπτώσεις να έχουν side effects (που εν τέλει, ας ανακαλυφθεί κάποια φαρμακευτική ουσία που να μην έχει side effects εκτός των ενδογενώς παραγόμενων και καταναλωνόμενων!) όπως και τα οπιοειδή. Τα NSAIDs φερ'ειπείν κατηγορήθηκαν για καρδιακή ανεπάρκεια (εκτός της ασπιρίνης), τα οπιοειδή έχουν αποδειχτεί υπεύθυνα για πνευμονικό οίδημα. Δε με κάνει κάτι να προτιμώ το ένα έναντι του άλλου.

Τα NSAID ειναι κωλοφαρμακα οσον αφορα τον ελεγχο του ΠΟΝΟΥ, ειναι τελειως shotgun aproach, συγνωμη αλλα ΔΕΝ κοβεις ολες τις προσταγλαδινες του σωματος για να περιορισεις (με μετρια αποτελεσματικοτητα) τον πονο.

Ειναι θαυμασια για ελεγχο φλεγμονων (και αυτο μεσοπροθεσμα) αλλα η συνηθεια των γιατρων να γραφουν με το καλημερα μεσουλιντ ειναι βλαμενη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kratos.dog

Νεοφερμένος

Ο kratos.dog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
δεν το βαζεις στη σωστη βαση το θεμα . Δεν υπαρχουν μαλακά και σκληρα ναρκοντικα . Αυτο ειναι μια καραμελα που μας την σερβιρουν με σκοπο να πεσουμε ανεπιφυλακτα με τα μουτρα στον κοσμο της αποβλακωσης και της καταστροφης . Το να συζηταμε αν ειναι το ιδιο εθιστικο ενα απλο τσιγαρο με την φουντα δεν εχει και τοσο σημασια . Παντως η απαντηση ειναι οτι ενα απλο τσιγαρο σιγουρα ειναι λιγοτερο εθιστικο απο την φουντα .Απλα το τσιγαρο το βρισκουμε εξω απο την πορτα μας ενω την φουντα πρεπει να την ψαξουμε . Ετσι λοιπον η συχνοτητα που καπνιζουμε το τσιγαρο ειναι αυτη που μας κανει να νομιζουμε οτι ειναι πιο πολυ εθιστικο απο το χασις . Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε το ενα με το αλλο γιατι εχουν διαφορετικα συστατικα.Εγω ειμαι κατα της απελευθερωσης των ουσιων αυτων για ενα και μονο λογο . Η χαζομαρα και η βλακεια που συναντα ο ελληνας απο την ωρα που θα ξυπνησει μεχρι την ωρα που θα παει για υπνο , ειναι τοσο μεγαλη που δεν χρειαζεται κανενα ενισχυντικο . Επισης ειναι τοσο μεγαλη που δεν μπορει να την αποβαλλει με καμια ουσια . Οποτε ποιος ο λογος της χορηγησης του κουτοχορτου στο κεφαλακι μας? Υπαρχει ενας λογος ... να οικονομησουν μερικοι , και οι πολλοι να χαζευουν και να μην αντιδρουν για τιποτα και ποτε . Αλλα πρεπει να απαντησω και στην ερωτηση σου . ΛΟΙΠΟΝ απωλεια μνημης σε μεγαλο βαθμο ειναι μια επιπτωση που οπως καταλαβαινεις ειναι πολυ οδυνηρη , ασχετα αν το καταλαβεις μετα απο χρονια η και ποτε σου . Βλεπεις η μαστουρα ειναι γλυκια φτανει να την αντεχεις . Τα περι κα#λας και διεγερσης ειναι λιγο ποιημα . Απλα για οσο το κεφαλι σου ειναι δυνατο δηλαδη στην αρχη , η ουσια λειτουργει ως απανγχωτικο και κατα συνεπεια πολλες φορες η χαλαρωση στα οντα μεταφραζεται με τις τασεις για εντονη σεξουαλικη πραξη . Στη συνεχεια ομως αυτο δεν ισχυει και σιγα σιγα μπαινεις σε δυσκολα μονοπατια . Κι αυτο γιατι το σωμα σου μπορει να μην εχει ποτιστει με πρεζα ωστε να βρωμαει απο 10 μετρα αλλα ο εγκεφαλος δεν δινει σημα να πας να κανεις μπανιο . Το αποτελεσμα λοιπον ειναι το ιδιο . ΒΡΩΜΑΣ
Τα δοντια τα γ***ει στην κυριολεξια και το παρουσιαστικο σου αγριευει και ασχημαινει μαζι. Βλεπεις η υπογλυκαιμιες ειναι εντονες και σου μενουν ακομα και οταν σταματησεις να πινεις . Αν σκεφτεις οτι αυτο γινεται για πολυ καιρο καταλαβαινεις οτι δεν αποκλειεται να τσιμπησεις και καμια τιμουλα στο ζαχαρο σου . Ενα αλλο ειναι το αισθημα της ενοχης που εχεις απεναντι στους δικους σου ανθρωπους , λογω οτι καποιες στιγμες , αρκετες στην αρχη λιγοτερες στην πορεια , εχεις την λογικη του τι εισαι και τι φαινεσαι ,αρα λοιπον ευκολα καταληγεις στο συμπερασμα οτι η εικονα σου πλεον καποιους βασανιζει και τους αρρωσταινει .Ακομα ενα ειναι το θρασος που αποκτας λογω της εξοικιωσης με κατι απαγορευμενο και αυτο εχει σαν συνεπεια να εισαι ευκολη λεια για τους εισπρακτορες του κρατους , τους ... εσυ ειπες!!! Να σου πω επισης πως αφου ευκολα καταλαβαινει καποιος τι πινεις και κατα συνεπεια τι κανεις δεν λεγεσαι ελευθερος ανθρωπος και οταν το νοιωσεις αυτο τοτε λες... Γ**Ω ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ . Το χειροτερο απο ολα ομως ειναι οτι ειτε συνεχισεις και την πινεις ειτε οχι η διαπιστωση του χαμενου χρονου που θα αισθανθεις καποια στιγμη θα σου προκαλεσει καταθλιψη και σε πολλες περιπτωσεις τασεις αυτοκαταστροφης . Αν ισσοροπησεις σωθηκες αν οχι μην ανησυχεις εχουν και αλλη καραμελα να σου δωσουν .ΚΟΚΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ . ξερεις που γινονται φτωχοι μετα και το γυριζουν στην ζουζου, που δινουν τον κ*λο τους για την μαστουρα , η βαπορακια ελεεινα που κοιταν να βρουν κανα θυμα για να πουλησουν με σκοπο παλι τη μαστουρα.Αυτα λοιπον τα << ωραια >> ξεκινουν απο το τσιγαριλικι που σε εξιταρει στην αρχη και στο τελος αν μπορεις να το δεις το παλευεις πολλα χρονια για να σβησεις τα κουσουρια του...

ΥΓ δεν ειμαι ξερολας απλα εχω περασει απο το καναλι αυτο ,χωρις βεβαια να γινω πρεζακιας αν και το θεωρω τυχαιο .

ΥΓ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ αλλα δεν γινεται χωρις την διελευση μεταξυ των δυο ακρων , οποτε αστω

ΥΓ να προσεχεις αυτους που γνωριζουν το θεμα γιατι οι περισσοτεροι εστω και αθελα τους μπορουν ευκολα να σε πεισουν .

ΥΓ υπαρχουν και πιο ωραια πραγματα στη ζωη , περισσοτερο ενθουσιωδη και πολυ λιγοτερο επικυνδυνα

ΥΓ ενημερωσου απο εναν γιατρο ξερει πιο πολλα απο μενα , αν ειναι και νεαρουλης ακομα καλιτερα μπορει να εχει δοκιμασει κιολας...το τελειο μιγμα ενημερωσης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

lythia40

Νεοφερμένος

Η lythia40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ την εμπειρια μου απο την χρήση χασις.. Γνωρισα 30χρονο χρήστη χασίς.. Μου έκανε εντύπωση η απλότητα του και η αυτοπεποίθηση του..Το έκρυψε βεβαια στην αρχή .. αλλά τελικά οι εξαρτήσεις δεν κρύβονται.. Σε λίγο καιρο άρχισα να καπνίζω κι εγώ.. πηρα κι mdma, παρευρέθηκα και σε σπίτια φίλων χρηστών ξενυχτώντας και κάνοντας χρήση χασις.. Ο ίδιος μου είπε πως του άρεσε το χάσιμο και πως τα ναρκωτικά διευρυναν τους ορίζοντες του ενώ καποια άλλη φορά μου ειπε πως χωρις το χασις δεν αντέχει ούτε τον ευαυτο του. Καπνίζει απο το πρωι ως το βράδυ.. προσφατα έκανα έκτρωση και μου ΄ρθε στο νοσοκομειο μες την καλή χαρα.. Δεν περίμενα να έρθει κλαμμένος αλλά όχι και .. "χαμένος".. Ειναι χρήστης από τα 16 του.Ειναι κοινωνικος, απλός, ταξιδεύει, δεν φαίνετια κάτι στραβο επάνω του.. οδηγεί "καπνίζοντας" (εμένα η καρδιά μου κοντεύει να σπάσει απο τον φοβο) κι εκεινος με καθησυχάζει πως γι΄αυτόν το 'τσιγάρο' είναι ό,τι για μένα το camel. Οδήγησε και μετα απο χρηση mdma. δειχνει σίγουρος για τα αντανακλαστικά του μετα απο χρήση ουσιών και δεν φοβάται του πειραματισμους.. Κατα καιρους παίρνει και κοκαϊνη.Τελικά πηρα ανάποδες και την έκανα.. Φοβήθηκα πως πάντα θα μας έδεν το "χάσιμο" κι οχι η σχέση μας..
κι εμεινα πάλι μονη.. Καινούργια αρχή..

Εγω παντως αυτο που φοβήθηκα "γνωριζοντας" τις ουσιες ειναι η "χαλαρή" αποψη περι ναρκωτικών που έχουν οση κάνουν χρήση (μιλάω για περιστασιακούς χρήστες κοκαινης μανιταριών mdma και τακτικούς χρήστες χασις). Τα περιγράφουν τοσο "ομορφα"... Εμένα αυτός ήταν ο λόγος που με έκανε να δοκιμάσω.. Οταν μάλιστα έφτασε η ώρα να πάρω mdma κι έκανα πίσω, με καθησύχασαν, με ηρέμησαν και μου είπαν να μην φοβάμει και να χαλαρώσω.. Μολις πείσθηκα και βίωσα την εμπειρια ομολογω πως ήταν πολύ ωραία.. πηρα 6-7 φορες.. Τελικά αυτο μένει στο μυαλό μας? Η ωραία εμπειρία? με ανησύχησε αυτο.. Που δεν έβλεπαν κανέναν κίνδυνο.. Εγώ δεν ξαναπαίρνω τετοια γιατι βίωσα συναισθήματα κι εικονες που ουδεμία σχεση έχουν με την "επόμενη μέρα".. μολις περασε η χρήση "επεσα" κι αναζήτησα 2η δοση οπως κι ο φίλος μου.. τρεις μερες παιρναμε mdma.. Γιατι αναζητούμε τοσο την έντονη χαρα? Γιατι πρέπει όποτε πηγαίναμε εκδρομη περιμέναμε να μας μαγεψει το τοπιο παρέα με εναν μπαφο? Γιατι το μυαλο μας δεν ευχαριστιεται με την εικόνα που βλέπουν τα ματια και θελει να πολλαπλασιασει την ευχαρίστηση? παντως αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλη κουλτούρα. Εγω που ειχα σχεση με καποιον απο αυτους διαπίστωσα πως ειμαι επιρρεπής στην χρήση.. ομως ενοιωσα τοσο λίγη σαν άνθρωπος που ειχα ανάγκη απο δεκανικια.. Που έβλεπα παιδια να επιβραβευουν τις συνηθειες τους κι απο την αλλη να λενε πως βαριούνται τον ιδιο τους τον εαυτο.. η αλήθεια παει μπροστα ... δεν κρύβεται.. οσο κι αν συνεχιζεις να εισαι συνεπής στην καθημερινότητα σου (ας πουμε ότι εισαι γιατι το μυαλό είναι παντα στον "μπαφο" αυτο τουλαχιστον συνάντησα εγώ..).. Τώρα ειναι ελευθερία αυτό?? Εγω απαντω ακριβως οπως νοιωθω: φοβο που τα αναζήτησα και που τα πήρα και ποση αγαπη κι ενασχοληση χρωσταω στον εαυτο μου...

" μια απορια": Oντως οι χρονιοι χρήστες χασις μπορουν κι οδηγούν χωρις κίνδυνο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
μολις περασε η χρήση "επεσα" κι αναζήτησα 2η δοση οπως κι ο φίλος μου.. τρεις μερες παιρναμε mdma.. Γιατι αναζητούμε τοσο την έντονη χαρα? Γιατι πρέπει όποτε πηγαίναμε εκδρομη περιμέναμε να μας μαγεψει το τοπιο παρέα με εναν μπαφο? Γιατι το μυαλο μας δεν ευχαριστιεται με την εικόνα που βλέπουν τα ματια και θελει να πολλαπλασιασει την ευχαρίστηση?

αν κανεις αυτη την ερωτηση δεν εισαι ετοιμη για την απαντηση.

παντως θα σε πρωιδεασω: υπερβολικη βαρεμαρα και ελειψη αλλων ενδιαφεροντων
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
Ειναι κοινωνικος, απλός, ταξιδεύει, δεν φαίνετια κάτι στραβο επάνω του.. οδηγεί "καπνίζοντας" (εμένα η καρδιά μου κοντεύει να σπάσει απο τον φοβο) κι εκεινος με καθησυχάζει πως γι΄αυτόν το 'τσιγάρο' είναι ό,τι για μένα το camel. Οδήγησε και μετα απο χρηση mdma
.
Μεγάλη ανευθυνότητα να οδηγείς αφού έχεις φτιαχτεί!Τώρα θα μου πείς εκείνη την ώρα δεν ξέρουν ούτε τι θα πει η λέξη αυτή οπότε... Ο Θεός να φυλάει όσους βρίσκονται στο δρόμο τους.Δεν ξέρω αν ο φίλος σου μπορεί και ελέγχει τον εαυτό του οταν οδηγεί πάντως είναι επικίνδυνο, ίσως πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον γιατρό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

whateveryouthink

Νεοφερμένος

Ο whateveryouthink αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Το θέμα είναι προς τα που πάς. Έχουν νόημα οι πράξεις σου; Ψάχνεις για νόημα; Είσαι ελεύθερος; Είσαι υπεύθυνος; Τα ναρκωτικά είναι εκεί, όπως και μύρια άλλα πράγματα, κάποια δίπλα σου - φτάνει να απλώσεις το χέρι σου να τα πιάσεις - κάποια πιο μακριά - χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια, εργασία και τύχη για να τα φτάσεις. Εσύ διαλέγεις, ανάλογα με το δρόμο σου αν θα είναι μακρύς ή σύντομος, εύκολος ή δύσκολος, προσφοράς ή απόλαυσης, ηδονής ή γνώσης, μακρόπνοος ή άπνοος. Αν δεν έχεις δρόμο τότε είτε σε πατήσουν τα αυτοκίνητα είτε σε τσακίσουν τα ναρκωτικά το ίδιο είναι. Αν όμως έχεις δρόμο τότε εσύ ξέρεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ38

Νεοφερμένος

Ο ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ38 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
Εγω θα σας πω τη γνωμη μου απο ιδια αποψη δηλαδη τη ζωη μου μεσα απο το χασις...
Ειμαι καθαρος απο το χασις εδω κ 4 μηνες κ με μια πορεια απο τα 20 μεχρι κ τα 37 με χρηση τρελη μονο χασις θα σας πω τι ειδα απο την ολη φαση...
Δεν ειμαι ουτε αλητης ουτε κατι συναφη απλως ετυχε να μπλεξω στην ολη φαση...
Επινα παρα πολυ αλκοολ (βοτκα κ οτιδηποτε εχει σχεση με τα λευκα ποτα) κ ειχα προβλημα διοτι με εκανε πολυ βιαιο, ετσι το εριξα στο μαυρο πιστευοντας οτι ειναι καλυτερο...Καταφερα να κοψω το αλκοολ (εχω απο τα 21 να το βαλω στο στομα μου) κ πιστεψα οτι βρηκα τη λυση εκει μη βλεποντας τη φακα...ετσι κολησα κ εκανα χρηση η οποια δεν μου δημιουργουσε τα στοιχεια τις βαρεμαρας κ τις νοχελικοτητας που αναφερετε, απεναντιας με τσιτωνε σε σημειο που εκανα κ 15 τσιγαρα την ημερα ενω δουλευα απο τις 8 το πρωι μεχρι της 1 το βραδυ κ μαλιστα οδηγουσα ολη μερα...δεν μου στοιχιζε πολυ (καλες ακρες) ειχα την ηρεμια μου κ γενικως κανενας δεν καταλαβαινε οτι ειμαι χρηστης χασις...
ΒΕΒΑΙΑ θα μου πειτε αφου περνουσες καλα γιατι το εκοψες...
Ο λογος ειναι πολυ απλος...το βαρεθηκα τοσο που το εχω σιχαθει...Βαρεθηκα να φουμαρω κ να ειμαι στην τσιτα συνεχεια κ να προσεχω μη κ εχω προβλημα με το νομο...
Οσο για το θεμα της εξαρτησης υπαρχει κ οποιος πει οτι δεν ειναι εξαρτημενος ειναι ενας μεγαλος "ΑΛΕΚΟΣ"...προσπαθησα αρκετες φορες να το κοψω αλλα καθε φορα γυριζα εκει...
ΟΧΙ οτι ειχα στερητικα κρυαδες κ τετοια πραγματα οπως εχουν οι χρηστες οπιουχων (ηρωινη,κοκαινη κα...) στο μυαλο μου παντα γυρναγε οπως γυριζει κ τωρα...αλλα αυτη τη φορα το εχω παρει αποφαση δεν παει αλλο...
Οσο για προβληματα υγειας ουτε προβληματα συμπεριφορας ειχα ουτε σεξουαλικης ζωης κ γενικος δεν εχω κανενα προβλημα...αλλα τα προβληματα ειναι αλλου...ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Κ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΚΟΣΜΟ του καθενος χρηστη...Εγω ειμαι τυχερος κ παντα ειχα ανθρωπους που με στειριζαν κ με στειριζουν ακομα που γνωριζαν την "ΑΛΕΚΙΑ ΜΟΥ" κ δεν με κατακριναν απλως μου λεγαν οτι δεν ειναι σωστη η σταση μου αυτη...
Ετσι εχω ΠΑΡΕΙ την αποφαση μου αυτη κ την πηρα για παρτι μου κ το μονο που με τρελαινει αυτη τη στιγμη ειναι οτι κανω καποιες εξετασεις για να δω αν εχω καθαρισει κ εδω κ 3 μηνες (ενω λενε οτι στις 21 μερες δειχνεις καθαρος) δειχνουν οτι δεν ειμαι κ δειχνουν ακριβως την ιδια ποσοτητα σε 4 δειγματα που εχω δωσει....Αυτο ειναι κ το μυστηριο τις υποθεσεις...
Για οσους θελουν να συνεχισουν την χρηση να ξερουν οτι δεν υπαρχουν φιλοι πραγματικοι στο κυκλο αυτο κ δεν υπαρχει τελος...Σε οσους παλι λενε οτι ειναι το προπυργιο των σκληρων ναρκωτικων ειναι λαθος...Ο ΛΟΓΟΣ ειναι απλος κανενας δεν στα δινει με το ζορι...μονος σου μπλεκεις...
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΠΑΤΑΛΙΣΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ...ΜΙΑΣ Κ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ Κ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.....
Μ Α Κ Ρ Υ Α ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΕΙΣ ΜΠΑΦΟΥΣ....


ΥΣ...ΑΝ υπαρχει καποιος γνωστης του θεματος σε οποιαδηποτε μορφη
(δηλαδη μικροβιολογος,ψυχολογος η κατι σχετικο) παρακαλω πολυ θα χαιρομουν πολυ να με βοηθησει ωστε να τα καταφερω να μεινω καθαρος κ να μην ξαναμπλεξω....


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ
ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάσος9749

Νεοφερμένος

Ο Τάσος9749 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Λοιπόν.. Ειμαι 18 χρονων και πινω χασις καθε μερα απο τα 12..(δεν κανω πλακα) Προβλημα δεν μου φενετε να εχω, οδειγαω WR k αμαξι πολυ πιο καλα οταν εχω πιει τσιγαρο !! Με αλλα ναρκοτικα δεν ασχολουμε καθολου, ειμαι απο θεσσαλονικη και εχω παρα παρα πολους φιλους σε καθε περιοχι που ολοι τιν πινουν .! Ακομα και ο πατερας μου τιν πινει απο μικρος , οσες φορες βγενω με την γκομενα μου για καφε η για ποτο ειμαι κομματια γιατι ετσι διασκεδαζω αφανταστα! Οτι και να γινει δεν θελω να το κοψω επειδη μου εχει γινει τροπος ζωης, με το φου μεγαλωνω και εχω να σας πω οτι απο το χορτο δεν βαριεσε..,μονο οταν καπνιζεις μπουρουχες π.χ. αλβανικο., σε κατεβαζει ψιχολογικα και σε κανει να μην εχεις ορεξι για πολλα..! Εγω καπνιζω μονο καθαρο πραμα που με ανεβαζει και με κανει να θελω να μιλαω να γελαω και γενικα νιοθο οτι ξαναγενιεμαι..!!Πολοι φιλοι μου τραγουδανε Ραπ.., οταν πινουν τσιγαρο βγαζουν και γαμω τους στοιχους μπορει να φενετε απιστευτο αλλα αμα πας στην Αμερικη θα δεις οτι ολοι οι διασιμοι σταρς πινουν καθε μερα...! Ο γιατρος μου εχει πει οτι κανει καλΟ να πινεις ενα τσιγαρο το μηνα αμα εισαι καπνιστις..! Εγω προσοπικα ξερω πως αμα καπνιζεις καθαρο μπαφο δεν θα παθεις ζημια..! Εδω π.χ. το πιο πολυ μπαφο το δινουν οι γυφτοι που το ποτιζουν με αμονια για να ζυγιζι πιο πολι και γινετε πιο καλο .. πιο καλο γινετε.. αλλα στιν υγεια σε κανει πολυ κακο...!..!..!.... Τελος παντων παω να πιω κανα τσιγαρο..........!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

blablabla

Νεοφερμένος

Η αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και επαγγέλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
φιλε τασο πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που μας εδωσες αλλα το θεμα δεν ειναι ποιο τσιγαρο ειναι καλυτερο και ποσο καλα σε κανει και αισθανεσαι αλλα το θεμα ειναι να μπορεις να εισαι καλα χωρις αυτο.εγω προσωπικα ποτε μου δεν χρειαστεικε να παρω κατι για να μπορω να ειμαι καλα.ειμαι πολυ γελαστη και αισιοδοξη,οταν βγαινω μπορω να χορευω ως το πρωι χωρις να εχω πιει καν μια γουλια ποτο,στιχους γραφω πολυ καλους παλι κι ας εχω πιει μονο νερο.
εισαι μονο 18 και εισια πολυ νεος για να πουμε αν αυτο σε εχει βλαψει καπου. εγω παντως στην ελληνικη επαρχια δε εχω δει αντρα που μενει μονιμα εκει και δεν κανει τετοιο πραγμα και δεν εχει καμμενο μυαλο.απλα μην τα παρουσιαζεις ολα τοσο παραμυθενια.γιατι εδω ισως καποιος ανθρωπος επηρρεαστει απο τα γραφομενα σου.γενικα οταν μας δινεται ενα δημοσιο βημα θα πρεπει να ειμαστε πιο προσεχτικοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top