Θρησκεία και ιερείς: Εκπροσωπούν στ' αλήθεια το Θεό;

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Δεν κολλάει απόλυτα εδώ αλλά δεν θέλω να ανοίξω και καινούργιο θέμα.
Και μιας κι εδώ είναι περί κλήρου κι εκκλησίας ο λόγος, διάβαζα ένα άρθρο περί μαγείας κι αναζήτηση στην αναζήτηση έπεσα και στην επίσημη άποψη της εκκλησίας περί μαγείας.
Συνοπτικά τα οξύμωρα και δογματικά που μου έκαναν εντύπωση και θέλω να αναφέρω.Καταρχήν την αναγνωρίζει και την διαχωρίζει όχι σε μαύρη και λευκή όπως συνηθίζεται αλλά σε έξι (ή επτά δεν έχω και το κείμενο μπροστά μου) μορφές εκ των οποίων μέσα η αστρολογία(αυτό το ήξερα),μελλοντολογία,αντικειμενοποίηση(βουντού),φαρμακεία,κάτι ακόμη που έχει σχέση με φυλακτά, κ.α.
Με παραξένεψε πρώτον στην περίπτωση της μορφής των φυλακτών καταδικάζει όλους όσους χρησιμοποιούν χάντρες,ματόχαντρα,φυλακτά για γούρι κλπ ενώ η ίδια η εκκλησία αποδέχεται την αβασκανία και θησαυρίζει απο τα (κόλλησε το μυαλό μου πως τα λένε αυτά τα μαύρα για τον καρπό;) φτιαγμένα απο μοναχούς που πωλούνται.
Μετά καταδικάζουν την οιωνοσκοπία δλδ το να είσαι προληπτικός και να πιστεύεις σε σημάδια και οιωνούς.Απο τις ελάχιστες γνώσεις θρησκευτικών που έχω θυμάμαι την ιστοριούλα με τους τρεις μάγους(άλλο οξύμωρο κι αυτό) που είδαν το αστέρι και το ακολούθησαν(αυτό δεν ήταν οιωνός;).
Στην πορεία καταδικάζουν την πίστη στην ύπαρξη δαιμονίων(όχι δαιμόνων αλλά οποιαδήποτε άυλης μορφής) και την χρήση υλικών ή βοτάνων ή συμβόλων όπως πχ σκόρδα για καλοτυχία κλπ.Κι αναρωτιέμαι ο βασιλικός που χρησιμοποιούν στον αγιασμό,τα περιστέρια που συμβολιζουν το άγιο πνεύμα αλλά και η πίστη σε θαύματα και αγίους δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αφορίζουν.:hmm:
Πραγματικά μπερδεύομαι και εκνευρίζομαι που τα ίδια πράγματα όταν εξυπηρετούν τον σκοπό της είναι καλά και δεδομένα αλλά καταδικάζονται σε άλλες περιπτώσεις.
Και να θες να πιστέψεις ή έστω να αποδεχτείς και να δικαιολογήσεις δεν σε βοηθάνε.Πόσο άκριτη σκέψη θα πρέπει να έχει ποια κανείς;:hmm:Δεν είναι ότι πιστεύω στην μαγεία κι εκεί το ψάχνω το θέμα για αυτό και κοιτάζω όλες τις απόψεις, αλλά όπως είπα και πιο πάνω με συγχύζει η τόσο αντιφατικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
..... και θησαυρίζει απο τα (κόλλησε το μυαλό μου πως τα λένε αυτά τα μαύρα για τον καρπό;) φτιαγμένα απο μοναχούς που πωλούνται.....

κομποσκίνια!!!
κι όχι μόνο κομποσκίνια αλλά και άλλου είδους μικρά φυλαχτά που είναι "Διαβασμένα" κι έχουν μέσα μικρό κομμάτι βαμβάκι με λάδι δεν ξέρω και γω από που
Γιατί... οι εικόνες που κρεμάμε στα αυτοκίνητα τι είναι? Ο σταυρός ο βαφτιστικός?
Ενα σωρό αντικείμενα που ο Χριστιανισμός τα επιτρέπει σαν σύμβολα αλλά όταν τα έχουν άλλοι είναι μαγκανίες...

άσε μωρέ... ούτε για να ξεράσεις με την υποκρισία της εκκλησίας δεν είναι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrJ7000

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο DrJ7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 265 μηνύματα.
Δε πιστευω πως η θρησκεία με την εκκλησία είναι διαφορετικά πράγματα.Αν δεν υπήρχε η κάθε εκκλησία το θρησκευτικό φρόνημα του καθενός θα ήταν εντελώς διαφορετικό και ο χριστιανισμός θα είχε λιγότερους πιστούς από ότι ο γαυρος. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

mania

Επιφανές μέλος

Η mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 12,949 μηνύματα.
Δε πιστευω πως η θρησκεία με την εκκλησία είναι διαφορετικά πράγματα.Αν δεν υπήρχε η κάθε εκκλησία το θρησκευτικό φρόνημα του καθενός θα ήταν εντελώς διαφορετικό και ο χριστιανισμός θα είχε λιγότερους πιστούς από ότι ο γαυρος. :)

Μπορώ να πώ κάτι; στο σημείο που σκούρινα δεν έχεις δίκαιο, επειδή είμαι χριστιανή και πιστέυω σε κάποια πράγματα πρέπει να σου πώ οτι υπάρχουν άνθρωποι Χριστιανοί που θυμιάζουν, προσέυχονται αλλα δεν πιστέυουν ότι η εκκλησία είναι η δύναμη που πιστέυουν αλλα κάτι που είναι ψηλά..

Τι ενοώ, η εκκλησία είναι ο οίκος του θεού όπως λένε, τον πήραν λοιπόν 5 παπαδες και το έκαναν χάλι μάυρο, τους νόμους και όπως έγινε η εκκλησία δεν είναι για όλους δυστηχώς, οι παπάδες έκαναν το χάλι που είναι σήμερα...

Η θρησκεία αυτή θέλει ισότητα άσχετα άν κάποιοι την άλλαξαν, ο Χριστιανισμός θέλει να είναι χωρίς εξουσία, απλή και ήρεμη, να μην μπλέκει στα κοινά όταν δεν της πέυτει λόγος, να υπάρχει αγάπη και να μήν φένετε πουθενά, όταν έχεις ανάγκη να προσφέρεις σε μία εκκλησία λέει η θρησκέια να προσφέρεις ένα κερί, να σκουπίσεις το προάβλειο της εκκλησίας, να κρατήσεις μία υπόσχεση...

Βλέπει κανείς κάτι απο όλα αυτά να τα κάνει η εκκλησία; όχι κατάλαβες τώρα γιατί διαφωνώ; κανένας δεν το κάνει αυτό, η εκκλησία είναι το κτίριο με τις εικόνες, είναι αυτό που μυρίζει λιβάνι, αυτό που σε ηρεμεί, δεν είναι παγκάρι, τσακωμοι και κανόνες, είναι αγάπη, δεν ευθύνεται το χτίσμα για όλα αυτά αλλα αυτοί που το φροντίζουν, πρέπει να αλλάξει αυτό..

Προσωπικά δεν είμαι ποτέ της εκκλησίας αλλα όταν κάνω τάμα κάνω π.χ. πράγματα όπως ένα κερί, όχι γιατί δεν μπορώ να δώσω άλλα αλλα γιατί δεν ζητάει πολλά Εκείνος...

Σκέψου ότι ο Θεός είναι ένας νεκρός, τι θέλει ο νεκρός, να ζουν ειρηνικά όσοι αγαπά και να Τον θυμούνται, να ανάβουν ένα θυμιατό και να κάνεις μία προσευχή, δεν θέλει λευτά και σκουπίδια, δεν θέλει εξουσία..

Κατάλαβες τώρα; αν ψάξει κάποιος θα δεί ότι έχω δίκιο, είναι κακό να κρίνουμε μία θρησκεία απο τους ανθρωπους που δεν είναι άξιοι να έχουν κάν αυτά που φοράνε;)

Σόρυ που σε έπρηξα αλλα αυτά νοιώθω, αυτά ξέρω, αυτά πιστέυω:)

Γνώμη μου:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

mania

Επιφανές μέλος

Η mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 12,949 μηνύματα.
Έλα μανιαρι μ'. Τι σε στεναχώρησε? :worry:

Λέω το απλό: Αν ο Θεός είναι Εκεί μα δεν είναι Εδώ, τότε δεν έχει διαφορά αν υπάρχει ή δεν υπάρχει.

Εσύ αντίθετα, νομίζω, πιστεύεις σε έναν Θεό που είναι Εδώ. Έτσι δεν είναι?

Και ας πάμε στο θέμα που θίγεις.

Εγώ πάει κ έρχεται, σαν ρεμπεσκές κλέβω γλυκά από παιδάκια και τους σπάω και τα μπαλλόνια. Βλέπεις νομίζω ότι κανένας Θεός δεν θα με τιμωρήσει, οπότε κάνω ότι θέλω.

Οι θρησκευόμενοι, τι κάνουν? Οι παπάδες, οι μεγαλοπαπάδες?
Ή μήπως δεν έχει κανείς δικαίωμα να τους κρίνει? :worry:


Ενας είναι ο Θεος απλά ο καθε ένας έδωσε διαφορετική μορφή και πιστέυει σε ότι θέλει και όπως θέλει, ο Βούδας σαν ενας παχύς που δίχνει πλούτο το πάχος για εκείνους, οι Ιεχωβάδες μόνο στον Χριστό και απλά σέβοντε και τον θεό και οι χριστιανοι ορθόδωξοι σε θεό χριστό και άγιο πνέυμα...


Μήλησα πρόσφατα με έναν παπά σε ένα μαγαζί ξέρεις, με έκανε να κλάψω ;

Μου είπε λοιπόν ότι κακώς ασχολούμαστε με τους παπάδες, κανείς δεν πάει στην εκκλησία για αυτούς, ότι οι πιό πολλοι κάνουν όργια και πιό βαριές αμαρτίες απο μένα εσένα και τον άλλο, το θέμα είναι ότι όταν μπώ εγώ σε εκκλησία δεν θα με νοιάξει ο παπάς, εκείνος θα πάει στην θέση του όταν πεθάνει και εγώ στην δική μου, το θέμα είναι ότι πιστέυεις εσύ στους παπάδες; πιστέυεις ότι όταν μπείς σε εκκλησία πάς πραγματικά για να προσευχιθείς ή για να προσέξεις τι έβαλε ο δίπλα και ο άλλος...

Ειπε πώς άν δεν θέλω να δώ τους παπάδες μπορώ να κάνω κάτι στο όνομα του θεού μας ότι όταν ταίσεις ΄'ενα παιδί στον δρόμο θα το κάνεις για Εκείνον, όταν δώσεις τα ρούχα σου που πετάς στα σκουπίδια να τα χαρίσεις σε έναν που δεν έχει να βάλει πάλι στο όνομα του θεού, αθόρυβα σεμνά και ταπεινά, τότε πάλι είσαι κοντά του, όχι χαρίζοντας χρήματα σε κάθε τραγόπαπα(αυτό ακριωβώς είπε τραγόπαπα)...

Του είπα και παράπονο πυο είχα με έναν παπά και ξέρεις πώς με πήραν τα κλάματα όταν μου είπε πώς "εσύ αμαρτία δεν έχεις, εκείνος θα μπεί στηνθέση του όταν πρέπει" ...

Δεν πιστέυω στους παπάδες καρδιά μου, πιστέυω όμως στις δωρεες ακόμα και ενώς ευρώ στο όνομα του, την σεμνότητα και την ταπεινότητα σε ότι αφορά δωρεες...

Οσο για τον θεό που λές πιστέυω πώς άν πραγματικά πιστέψεις σε κοιτάζει, πίστεψε με, όλα έρχοντε καλά, πέρασα πολλά με τους γονείς μου, αλλα όσα περνούσα τον ευχαριστούσα για τα καλά και τα κακά, γιατί μου στέλνει κακά για να εκτιμήσω τα καλά, χωρίς να φωνάζω το όνομα Του στα κακά και να τον ξεχνάω στα καλά, απλά πίστη θέλει και η 'τύχη" που όλοι λένε για μένα είναι έργα του για τα ευχαριστώ που Του έλεγα όταν είμουν χάλια..

Καταλαβες γιατί είμαι ευαίσθητη;:) δεν έχω κάτι μαζί σου απλά στεναχωριέμαι που εσείς πρέπει να πέχετε δίκιο χωρίς να μπορείτε(και με το δίκιο σας) να κατανοήσετε γιατί πιστέυουμε...

Σαγαπώ πολλύ να το ξέρεις:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Normal

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Normal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 185 μηνύματα.
Στο Θεό πιστεύω. Δεν πιστεύω στους εκπροσώπους του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Λες να έχει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Δεν πιστέυω στους παπάδες καρδιά μου, πιστέυω όμως στις δωρεες ακόμα και ενώς ευρώ στο όνομα του, την σεμνότητα και την ταπεινότητα σε ότι αφορά δωρεες...
Και γιατι πρεπει να γινονται στο ονομα του?Τις δωρεες μπορει να τις κανει και ενας που δεν πιστευει..

γιατί μου στέλνει κακά για να εκτιμήσω τα καλά,
Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο..δλδ πρεπει να μας συμβουν κακα για να εκτιμησουμε τα καλα?Και καποια παιδακια που πεθαινουν τι ακριβως εκτιμανε?Εγω πιστευω οτι ολα ειναι θεμα τυχης και ανθρωπινων παραγοντων..

Επισης μια ερωτηση προςολους οσους λενε οτι πιστευουν στο Θεο αλλα οχι στην Εκκλησια και στους εκπροσωπους του.Γιατι πατε τοτε στην εκκλησια?Δεν μπορεις να βρεις τον θεο σου απο το σπιτι σου?Γιατι συνεχιζεται να στηριζετε μια εταιρια που αν εδινε την τεραστια περουσια της στο λαο θα σωζοντουσαν παρα πολλοι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Επισης μια ερωτηση προςολους οσους λενε οτι πιστευουν στο Θεο αλλα οχι στην Εκκλησια και στους εκπροσωπους του.Γιατι πατε τοτε στην εκκλησια?Δεν μπορεις να βρεις τον θεο σου απο το σπιτι σου?Γιατι συνεχιζεται να στηριζετε μια εταιρια που αν εδινε την τεραστια περουσια της στο λαο θα σωζοντουσαν παρα πολλοι?

Μέχρι και εγώ πηγαίνω στην εκκλησία... την ανάσταση. Μια κοινωνική υποχρέωση είναι και τίποτε άλλο. Το ελληνικό κράτος είναι Χριστιανικό Ορθόδοξο και όλοι οι συγγενείς σου είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Όποτε πρέπει να πας στα κοινωνικά event για να μην είσαι αποκλεισμένος. Όποιοι πηγαίνουν σε χωριά τις μέρες του Πάσχα το γνωρίζουν καλά αυτό.

Επίσης στις εκκλησίες πηγαίνουν οι γέροι περισσότερο. Αν και πάνε και μερικοί πιστοί νέοι για να πούμε τη μαύρη αλήθεια γιατί "νιώθουν το θεό καλύτερα". Το έχω ακούσει το τελευταίο από 20αρη και με άφησε λίγο μ*****α. Απλώς βάζουν στην άκρη τους παπάδες και τις λοβιτούρες τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Γιατι συνεχιζετε να στηριζετε μια εταιρια που αν εδινε την τεραστια περουσια της στο λαο θα σωζοντουσαν παρα πολλοι?

Ποιός απο το λαό θα την διαχειριζόταν, άν του την έδινε;

Το πρόβλημα είναι στα άτομα, μεμονωμενα άτομα, μια χούφτα σ'ολοκληρο το πλανήτη. Καλή θέληση υπάρχει, λεφτά υπάρχουν, ενέργεια υπάρχει, Θεός υπάρχει... Όμως υπάρχουν κι αυτοί
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,923 μηνύματα.
Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο..δλδ πρεπει να μας συμβουν κακα για να εκτιμησουμε τα καλα?
... το καλό έχει αξία επειδή μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
... το καλό έχει αξία επειδή μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει.
Με αυτή τη λογική και το κακό έχει ακριβώς την ίδια αξία γιατί κάποια στιγμή τελειώνει :hmm:

Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Ποιός απο το λαό θα την διαχειριζόταν, άν του την έδινε;

Δεν χρειαζεται να τα δωσει απ'ευθειας στο λαο.Θα μπορουσε να τα δωσει στο κρατος για να πανε στο λαο(αλλη συζητηση το ποσα απο αυτα θα φτανανε στο λαο τελικα..).Αλλα δεν μπορουν αυτοι οι εκπροσωποι να μου μιλανε για ταπεινοφροσυνη και να εχουν τοσο τεραστια περουσια για την παρτη τους..
Και καποιοι θα μου πουν οτι εγω πιστευω στο Θεο αλλα οχι στους εκπροσωπους.Ε μην πατας στην εκκλησια αφου δεν πιστευεις μπας και ερθει εκεινη η ευλογημενη μερα που η εταιρια δεν θα εχει πια πιστους-πελατες..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ninaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nina21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Λογιστής/ρια. Έχει γράψει 1,187 μηνύματα.
Γιατι συνεχιζεται να στηριζετε μια εταιρια που αν εδινε την τεραστια περουσια της στο λαο θα σωζοντουσαν παρα πολλοι?

Sorry, αλλά πολύ ''κομματικής αντίληψης'' ακούγεται αυτό!
Και επίσης θέλω να πώ πως μερικά απο τα έσοδα της εκκλησίας δίνονται στους φτωχούς και μερικά για τις διάφορες δαπάνες της όπως για π.χ. κεράκια, φωτισμός, καθαριότητα κ.λ.π.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BrokenHeart

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Evris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Είχα γράψει το παρακάτω, αλλά μάλλον κάποιος το έσβησε:

Το ότι εσείς δεν τον ακούτε, δε σημαίνει ότι εκείνος δε σας ακούει!

Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τί να πιστέψω. Κάτι μου λέει ότι "εκεί πάνω" υπάρχει κάτι που σε ακούει και σε βοηθά με το τρόπο του. Όμως με τίποτα δε πιστεύω ότι ο Θεός είναι έτσι όπως τον παρουσιάζουν οι παπάδες και τα media. Πιστεύω πώς όλα αυτά είναι ιστορίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Γι' αυτό άλλωστε ονόμασαν "αιρετικά" τα ευαγγέλια άλλων και θεώρησαν γνήσια μόνο αυτά τα τέσσερα τα οποία ήταν κατάλληλα για να παραμυθιαστεί ο κόσμος.

Δεν το έχετε καταλάβει; Η σύγχρονη εκκλησία είναι εμπόριο. To franchise του Χριστού πουλά πολύ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Sorry, αλλά πολύ ''κομματικής αντίληψης'' ακούγεται αυτό!
Και επίσης θέλω να πώ πως μερικά απο τα έσοδα της εκκλησίας δίνονται στους φτωχούς και μερικά για τις διάφορες δαπάνες της όπως για π.χ. κεράκια, φωτισμός, καθαριότητα κ.λ.π.


Νίνα μου αχ θα σε στεναχωρήσω τώρα και καθόλου δεν το θέλω...
όμως θέλω να μου απαντήσεις κάτι...
γιατί, όπως λες κι εσύ, "μερικά" από τα έσοδα της εκκλησίας δίνονται στους φτωχούς κι όχι όλα?
Τι τα χρειάζονται οι ιερείς και η εκκλησία τα πλούτη?
Από τα πολύ λίγα που ξέρω, ο Ιησούς έλεγε, ο έχων δύο χιτώνες, να δώσει τον έναν...
Η εκκλησία μας, ο οίκος του θεού... δεν έχει απλά δεύτερο χιτώνιο... ούτε η Αντωνοπούλου Δασκαλάκη δεν έχει τόσα χιτώνια στην ντουλάπα της όσα έχει η Εκκλησία...
Γιατί δεν τα δίνουν όλα στους άπορους?
Γιατί αντί να δώσουν σπίτια στους άστεγους, τα χρησιμοποιούν και τα ενοικιάζουν?
Ξέρεις ποια είναι αυτή τη στιγμή η περιουσία της Εκκλησίας?
Θα σου πω μόνο ότι τα ετήσια έσοδα της από την ενοικίαση 345 διαμερισμάτων στην Αθήνα και 107 στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνούν τα (κρατήσου) 5,5 εκατομύρια Ευρώ

Παρόλα αυτά... οι συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα που είναι κάτω απ το όριο της φτώχιας είναι το 21% ...

τα νούμερα που σου αναφέρω δεν είναι καθόλου τυχαία... google them
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ninaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nina21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Λογιστής/ρια. Έχει γράψει 1,187 μηνύματα.
Νίνα μου αχ θα σε στεναχωρήσω τώρα και καθόλου δεν το θέλω...
όμως θέλω να μου απαντήσεις κάτι...
γιατί, όπως λες κι εσύ, "μερικά" από τα έσοδα της εκκλησίας δίνονται στους φτωχούς κι όχι όλα?
Τι τα χρειάζονται οι ιερείς και η εκκλησία τα πλούτη?
Από τα πολύ λίγα που ξέρω, ο Ιησούς έλεγε, ο έχων δύο χιτώνες, να δώσει τον έναν...
Η εκκλησία μας, ο οίκος του θεού... δεν έχει απλά δεύτερο χιτώνιο... ούτε η Αντωνοπούλου Δασκαλάκη δεν έχει τόσα χιτώνια στην ντουλάπα της όσα έχει η Εκκλησία...
Γιατί δεν τα δίνουν όλα στους άπορους?
Γιατί αντί να δώσουν σπίτια στους άστεγους, τα χρησιμοποιούν και τα ενοικιάζουν?
Ξέρεις ποια είναι αυτή τη στιγμή η περιουσία της Εκκλησίας?
Θα σου πω μόνο ότι τα ετήσια έσοδα της από την ενοικίαση 345 διαμερισμάτων στην Αθήνα και 107 στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνούν τα (κρατήσου) 5,5 εκατομύρια Ευρώ

Παρόλα αυτά... οι συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα που είναι κάτω απ το όριο της φτώχιας είναι το 21% ...

τα νούμερα που σου αναφέρω δεν είναι καθόλου τυχαία... google them

Καλή μου, δεν με στενοχωρείς καθόλου...τα γνωρίζω όλα αυτά...γι' αυτό το λόγο βοηθώ τους φτωχούς και εγώ όσο μπορώ και όσα μπορώ! Στην εκκλησία όταν ανάβω ένα κεράκι...σπάνια βάζω χρήματα και αν βάλω είναι λίγα! Αναγνωρίζω αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία αλλά για αυτό δεν φταίει μόνο η εκκλησία... φταίνε πολλοί άλλοι παράγοντες που το επιτρέπουν αυτό που λές, αλλά δεν θέλω να :offtopic:!



Έχω μια απορία...:hmm:
Κατανοώ και δέχομαι κάποιοι να μην πιστεύουν στον Χριστό...αλλά σαν μισθωτοι...τα δωράκια Δ.Χ & Δ.Π τα πάιρνουν εεε???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Έχω μια απορία...:hmm:
Κατανοώ και δέχομαι κάποιοι να μην πιστεύουν στον Χριστό...αλλά σαν μισθωτοι...τα δωράκια Δ.Χ & Δ.Π τα πάιρνουν εεε???


δεν έχει κάποια σχέση αυτό που λες βρε :P
τα δώρα δεν τα δίνει η Εκκλησία ούτε ο Θεός :P το κράτος τα δίνει επειδή έστω και κοινωνικά η γιορτή υπάρχει και είναι έθιμο σε αυτές τις γιορτές να ανταλλάσσονται δώρα και να φορτώνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός με επιπλέον έξοδα ένδυσης υπόδησης καθώς και φαγητού για αυτές τις μέρες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ninaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nina21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Λογιστής/ρια. Έχει γράψει 1,187 μηνύματα.
δεν έχει κάποια σχέση αυτό που λες βρε :P
τα δώρα δεν τα δίνει η Εκκλησία ούτε ο Θεός :P το κράτος τα δίνει επειδή έστω και κοινωνικά η γιορτή υπάρχει και είναι έθιμο σε αυτές τις γιορτές να ανταλλάσσονται δώρα και να φορτώνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός με επιπλέον έξοδα ένδυσης υπόδησης καθώς και φαγητού για αυτές τις μέρες

Ναι, το ξέρω...αλλά αυτή θα είναι η αιώνια απορία μου...!!!
Τα δέχονται όμως και τα αναζητούν κιόλας ... και αν δεν τους τα δώσεις θα σε πάνε στο ΙΚΑ!!!
Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι προσωπικό αλλά ... δυστυχώς υπάρχει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top