Η επικαιρότητα εν συντομία

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Το συντονισμό των δράσεών τους για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων θα επιδιώξουν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ, οι οποίοι συναντώνται εκτάκτως στο Λουξεμβούργο.
Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την εκδήλωση πανδημίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε στο επίπεδο 5 της εξαβαθμιαίας κλίμακας το επίπεδο συναγερμού.
«Μία πανδημία γρίπης αποτελεί απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα» υπογράμμισε η επικεφαλής του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.


Η επιδημία της γρίπης των χοίρων εξελίσσεται πολύ γρήγορα, πρόσθεσε η Μ.Τσαν τονίζοντας ότι τα κράτη πρέπει να ενεργήσουν σοβαρά.
Ωστόσο, η επικεφαλής του ΠΟΥ είπε ότι ο κόσμος σήμερα είναι καλύτερα παρά ποτέ προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μία πανδημία γρίπης.
Το επίπεδο 5 δηλώνει ότι υπάρχει μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο σε τουλάχιστον δύο (π.χ. γειτονικές) χώρες μίας περιοχής του πλανήτη.
Εάν, επιπλέον, ο ιός εμφανίσει έξαρση και σε διαφορετική περιοχή του πλανήτη, ο ΠΟΥ θα σημάνει συναγερμό πανδημίας (επίπεδο 6).
Στο Μεξικό ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλντερόν κάλεσε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Η σύσταση ισχύει μέχρι τις 5 Μαΐου.
Ο χάρτης των κρουσμάτων:

  • Αμερική: στο Μεξικό έχουν αναφερθεί 7 θάνατοι, 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 2.500 ύποπτα. Στις ΗΠΑ ένας θάνατος και 91 επιβεβαιωμένα κρούσματα, στον Καναδά 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ύποπτα κρούσματα έχουν αναφερθεί στον Ισημερινό, τη Χιλή, την Κολομβία, την Αργεντινή, την Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα, το Περού, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Βραζιλία.
  • Ευρώπη: στην Ισπανία 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 5 κρούσματα στη Βρετανία, 3 στη Γερμανία, ένα κρούσμα στην Αυστρία και ένα στην Ελβετία. Ύποπτα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Κροατία και τη Νορβηγία.
  • Μ.Ανατολή: ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Ισραήλ.
  • Ασία: ύποπτο κρούσμα στη Νότιο Κορέα
  • Αφρική: Ένα ύποπτο κρούσμα στη Νότιο Αφρική.
  • Ωκεανία: 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία, ύποπτα κρούσματα στην Αυστραλία
  • Στην Ελλάδα, δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας, Δ.Αβραμόπουλος διέψευσε την πληροφορία που μεταδόθηκε στο BBC και σε άλλα μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει ένα κρούσμα γρίπης.
Δείτε εδώ και εδώ, τι πρέπει να προσέχουμε.

Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προληπτικά θα σφαγιάσει όλους τους χοίρους στη χώρα, οι οποίοι υπολογίζονται σε 300.000. Στη χώρα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του ιού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Το συντονισμό των δράσεών τους


Kαημένα γουρουνάκια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Αυτοκίνητο «εμβόλισε» την παρέλαση για τη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας

Εξωπραγματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας Βεατρίκης στην Ολλανδία. Αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στο πλήθος που παρακολούθούσε την αυτοκινητοπομπή της βασιλικής οικογένειας, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 13...Από την εισαγγελία ανακοινώθηκε ότι το περιστατικό που σημειώθηκε στη πόλη Απελντορν της Ολλανδίας φαίνεται ότι οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια, αλλά δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια.
Αφού χτύπησε το πλήθος το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του με ταχύτητα και τελικώς συνετρίβη πάνω σε πέτρινο μνημείο, μόλις λίγα μέτρα από το ανοιχτό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η βασίλισσα Βεατρίκη και τα μέλη της οικογένειάς της.
Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 13, οι οκτώ εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας δεν υπάρχουν τραυματίες.
Ο οδηγός του οχήματος, ενός μαύρου Suzuki, συνελήφθη. Έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Η παρέλαση πραγματοποιείτο στην πόλη Απελντορν, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από το Αμστερνταμ, για την εθνική εορτή της Ημέρας της Βασίλισσας.
Από το γραφείο Τύπου των ανακτόρων ανακοινώθηκε ότι «η βασίλισσα είναι πολύ σοκαρισμένη από το συμβάν και συμμετέχει στο πόνο των συγγενών των θυμάτων».
Στις τηλεοπτικές εικόνες η πριγκίπισα Μάξιμα, σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Βίλεμ-Αλεξάντερ, φαινόταν τρομοκρατημένη όταν το μαύρο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος και στη συνέχεια συνετρίβη στο μνημείο στο κέντρο της πόλης.
Δεν διευκρινίστηκε εάν στόχος της επίθεσης ήταν η βασιλική οικογένεια.
Όλες οι επίσημες εκδηλώσεις για την ημέρα ακυρώθηκαν.


:eek:
Φωτογραφίες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Και εμένα μου τη δίνουν λίγο οι Γκλίξμπουργκ αλλά δε κάνω έτσι... :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Εύκολα μεταδιδόμενη αλλά ήπια η γρίπη των χοίρων

Πολύ προσεκτική ατομική υγιεινή συνιστά ο επιδημιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, Δημήτρης Τριχόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει εύκολα μεταδιδόμενη αλλά σχετικά ήπια τη γρίπη των χοίρων. Μιλώντας χθες το βράδυ στο tvxs.gr, ο διακεκριμένος καθηγητής μεταφέρει την εικόνα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.



υγ : Απέναντι στην τρομολαγνεία των μμε πάντα ο συγκεκριμένος καθηγητής βάζει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς κορώνες και υστερίες , το ίδιο είχε κάνει και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν όπως στη γρίπη των πουλερικών κλπ , που παραδόξως όλοι έχουμε ξεχάσει σε τι πανικό μας είχαν οδηγήσει .


Και για να μη ξεχνιόμαστε 1 Μαΐου δεν είναι αργία είναι απεργία


Η θρυλική φωτογραφία της μάνας που θρηνεί τον αδικοχαμένο γιο




 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Περίπου 6.000 μαθητές στην Νορβηγία δίνουν τις καθιερωμένες εξετάσεις στους φορητούς υπολογιστές τους, στα πλαίσιαπιλοτικού προγράμματος που σύντομα είναι πιθανό να επεκταθεί σε όλη την χώρα.

Όλοι οι οι μαθητές ηλικίας 16 έως 19 χρονών στην περιοχή του Nord-Trondelag έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πείραμα. Σύμφωνα με το σχέδιο, δίνεται σε κάθε μαθητή Λυκείου ένας φορητός υπολογιστής για τις ανάγκες των μαθημάτων. Ο ίδιος υπολογιστής χρησιμοποιείται για την συμμετοχή του μαθητή στις εξετάσεις με την βοήθεια ειδικού λογισμικού για την αποφυγή αντιγραφών.

Οι φορητοί υπολογιστές που παρέχονται στους μαθητές έχουν εγκατασταθεί τα συνήθη προγράμματα (σε περιβάλλον Windows) όπωςεπεξεργαστής κειμένου, excel και αριθμομηχανή αλλά και ειδικό λογισμικό για συγκεκριμένα μαθήματα. Να σημειωθεί πως στην Νορβηγία η χρήση υπολογιστή στις εξετάσεις έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν και η απόφαση για την υιοθέτηση προσωπικών φορητών υπολογιστών έγινε με το σκεπτικό να εξετάζονται οι μαθητές με την βοήθεια οικείου εξοπλισμού.
"Τα laptops χρησιμοποιούνται και στις τελικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο αλλά και για τιςενδοσχολικές εξετάσεις", δήλωσε η Bjorg Helland υπεύθυνη ψηφιακής εκπαίδευσης της περιοχής του Nord-Trondelag.​
Η διαδικασία είναι η εξής: όταν δοθεί το σήμα για την έναρξη των εξετάσεων οι μαθητές κατεβάζουν τα θέματα από μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα (σε κάποια σχολεία τα θέματα μοιράζονται σε γραπτή μορφή) και τα συμπληρώνουν στον υπολογιστή. Για να αποφευχθούνπεριπτώσεις αντιγραφής έχει μπλοκαριστεί η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και η επικοινωνία μεταξύ των υπολογιστών των μαθητών.

Το λογισμικό επιτήρησης των υπολογιστών λειτουργεί ως καταγραφικό πληκτρολογίου (keylogger) οπότε οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν ανα πάσα στιγμή εικόνα του ηλεκτρονικού γραπτού του μαθητή. Στους μαθητές επιτρέπεται η χρήση αυτόματου διορθωτή για έλεγχο της ορθογραφίας των απαντήσεων τους, αλλά οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται, σημειώνει ο Terje Ronning εκπρόσωπος της εταιρείας XO Expect More η οποία σχεδίασε το λογισμικό.

Ο Terje Ronning δήλωσε επίσης πως ήδη υπάρχει συζήτηση σε online κοινότητες για τους πιθανούς τρόπους σπασίματος του λογισμικού και απόκτησης πρόσβασης στο διαδίκτυο, χωρίς επιτυχία. Σημείωσε επίσης πως αν και το λογισμικό είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή μόνιμα, ενεργοποιείται μόνο κατά την διάρκεια των εξετάσεων.
"Οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ώστε να βρουν τρόπους να το απενεργοποιήσουν ή να το κλείσουν. Η μόνη διαθέσιμη χρονική συγκυρία που έχουν στην διάθεση τους για να το περιεργαστούν και να δοκιμάσουν κάτι τέτοιο είναι η εξέταση αλλά έτσι θα χάσουν χρόνο", συμπλήρωσε ο Terje Ronning.​
Σχετικά με την αποφυγή περιστατικών αντιγραφής η Bjorg Helland ανέφερε:
"Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταστήσουμε σαφές στους μαθητές πως μπορούμε να δούμε οτιδήποτε και αν κάνουν στον υπολογιστή κατά την διάρκεια των εξετάσεων. Πολλοί μαθητές εκνευρίζονται από το ότι κάποιοι άλλοι μπορούσαν να αντιγράψουν. Η νέα μέθοδος είναι δίκαιη για όλους."
Η επιτυχία της πιλοτικής αυτής φάσης οδηγεί τις Νορβηγικές Αρχές στην σκέψη να υιοθετήσει το σχέδιο για όλα τα σχολεία της χώρας από την ερχόμενη σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Για τον λόγο αυτό όλα τα σχολεία της χώρας έχουν ερωτηθεί κατά πόσον επιθυμούν μια τέτοια μεταρρύθμιση.
Πηγή adslgr και BBC
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
"Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν 109 άτομα, οι 63 από τους οποίους είναι αστυνομικοί, οι 39 δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ διερευνώνται και οι επιχειρήσεις 6 διευθυντών ιδιωτικών υπηρεσιών, που κατηγορούνται για μια πρωτοφανή απάτη.
Οι κατηγορούμενοι είχαν αλλάξει τις ρυθμίσεις στους φωτεινούς σηματοδότες, έτσι ώστε το πορτοκαλί φανάρι να γίνεται κόκκινο σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, ενώ ο νόμος ορίζει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνεται σε πέντε ή έξι δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Αυτό είχε ως συνέπεια, οι οδηγοί να περνάνε με κόκκινο και οι κλήσεις να πέφτουν «βροχή», φτάνοντας τις 100.000 και οι δήμοι από το 2005 έως το 2007 να έχουν αυξήσει τα έσοδά τους κατά 300%. Η ζημιά για τους ανυποψίαστους οδηγούς ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια ευρώ."

πηγη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Απίστευτη κομπίνα!!! :eek:

Να κι άλλο:
Απόφαση «πιλότος» Αποζημίωση σε καταναλώτρια υποχρεώθηκε να καταβάλει η ΔΕΗ
Aποζημίωση 3.613,98 ευρώ υποχρεώθηκε η ΔΕΗ να καταβάλει σε καταναλώτρια, κάτοικο της Κυψέλης, επειδή λόγω διακοπής ρεύματος, που προκλήθηκε από αμελή συντήρηση του δικτύου, καταστράφηκε η οικοσκευή της.
Την καταβολή της αποζημίωσης όρισαν τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.
Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν «πιλότο» για την προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα Νέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπλακάουτ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004 και αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του ουδέτερου αγωγού υπόγειου καλωδίου παροχής που τροφοδοτούσε την περιοχή της Κυψέλης.
Με την επαναφορά του ρεύματος όμως, οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα τάσεως μεγαλύτερης από 230 Volt, με αποτέλεσμα να καούν η τηλεόραση, τρία κλιματιστικά, ο ψυγειοκαταψύκτης και το στερεοφωνικό συγκρότημα που είχε στο σπίτι της η καταναλώτρια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Απίστευτη κομπίνα!!! :eek:

Να κι άλλο:
Απόφαση «πιλότος» Αποζημίωση σε καταναλώτρια υποχρεώθηκε να καταβάλει η ΔΕΗ
Aποζημίωση 3.613,98 ευρώ υποχρεώθηκε η ΔΕΗ να καταβάλει σε καταναλώτρια, κάτοικο της Κυψέλης, επειδή λόγω διακοπής ρεύματος, που προκλήθηκε από αμελή συντήρηση του δικτύου, καταστράφηκε η οικοσκευή της.
Την καταβολή της αποζημίωσης όρισαν τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.
Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν «πιλότο» για την προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα Νέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπλακάουτ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004 και αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του ουδέτερου αγωγού υπόγειου καλωδίου παροχής που τροφοδοτούσε την περιοχή της Κυψέλης.
Με την επαναφορά του ρεύματος όμως, οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα τάσεως μεγαλύτερης από 230 Volt, με αποτέλεσμα να καούν η τηλεόραση, τρία κλιματιστικά, ο ψυγειοκαταψύκτης και το στερεοφωνικό συγκρότημα που είχε στο σπίτι της η καταναλώτρια.

Μου προκαλει μεν εντυπωση που μια Ελληνιδα καταναλωτρια ασχοληθηκε με κατι τετοιο και απευθυνθηκε στη δικαιοσυνη, που και πολυ καλα εκανε δηλαδή, αλλα γενικοτερα οχι, αφου π.χ στις Η.Π.Α, τετοιου ειδους αποζημιωσεις καταβαλλονται συνεχως...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Απίστευτη κομπίνα!!! :eek:

Να κι άλλο:
Απόφαση «πιλότος» Αποζημίωση σε καταναλώτρια υποχρεώθηκε να καταβάλει η ΔΕΗ
Aποζημίωση 3.613,98 ευρώ υποχρεώθηκε η ΔΕΗ να καταβάλει σε καταναλώτρια, κάτοικο της Κυψέλης, επειδή λόγω διακοπής ρεύματος, που προκλήθηκε από αμελή συντήρηση του δικτύου, καταστράφηκε η οικοσκευή της.
Την καταβολή της αποζημίωσης όρισαν τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.
Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν «πιλότο» για την προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα Νέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπλακάουτ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004 και αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του ουδέτερου αγωγού υπόγειου καλωδίου παροχής που τροφοδοτούσε την περιοχή της Κυψέλης.
Με την επαναφορά του ρεύματος όμως, οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα τάσεως μεγαλύτερης από 230 Volt, με αποτέλεσμα να καούν η τηλεόραση, τρία κλιματιστικά, ο ψυγειοκαταψύκτης και το στερεοφωνικό συγκρότημα που είχε στο σπίτι της η καταναλώτρια.
Καλή αρχή!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου. Του αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κρήτης που πέθανε από ανακοπή, μαχόμενος για αξιοκρατία και διαφάνεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Η πρώην σύζυγός του, Βάσω Τσακανίκα, μιλά στο tvxs για τον αγώνα του Στ. Αλεξανδρόπουλου και τη δικαστική προσπάθεια δικαίωσης του, η οποία ξεκινά στις 21 Μαΐου.

Ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος έχασε τη ζωή του, καταγγέλλοντας παρανομίες και αυθαιρεσίες στη διαδικασία εισαγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Κρήτης. Καταγγελίες, για τις οποίες παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ. Μετά θάνατον, η δικαίωση του ήρθε από την Επιτροπή Διερεύνησης του πανεπιστημίου, η οποία βεβαίωσε πως ο καθηγητής δρούσε με βάση τα νόμιμα και συνταγματικά αναφαίρετα δικαιώματα του.

Το πόρισμα της επιτροπής παράλληλα ανέδειξε το κύκλωμα ευνοιοκρατίας που κυριαρχούσε στο συγκεκριμένο τμήμα, στο οποίο εμπλέκονται τα ονόματα του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου, Κ. Λάβδα, της διευθύντριας του μεταπτυχιακού, Μ. Μενδρινού, καθώς και του κοσμήτορα της Σχολής, Δ. Κοτρόγιαννου.

Η υπόθεση Αλεξανδρόπουλου είναι χαρακτηριστική της εκ των έσω υπονόμευσης του δημοσίου πανεπιστημίου, λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης δύναμης σε «ηγετικές ομάδες» του, της διαπλοκής με πολιτικούς παράγοντες και της τεράστιας δυσκολίας άσκησης κριτικής, για να επιτευχθεί η διαφάνεια και η δημοκρατία. Το tvxs θα παρουσιάζει αναλυτικά τις ποικίλες πτυχές της υπόθεσης, μέχρι την έναρξη της δίκης, στο τέλος του μήνα.

Οι πρώτες καταγγελίες

Τον Ιούλιο του 2005, ο επί πτυχίω φοιτητής Κ. Ρητινιώτης διαμαρτύρεται με επιστολή του στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Κρήτης, για τη μη εισαγωγή του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος, παρόλο που τα τυπικά προσόντα του υπερτερούσαν άλλων υποψηφίων, οι οποίοι έγιναν δεκτοί.

Ο Κ. Ρητινιώτης δεν είναι ο μόνος παραπονούμενος. Συνολικά, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διαβήματα υποψηφίων για τα οποία οι καθηγητές του τμήματος δεν είχαν πληροφορηθεί ποτέ τίποτα. Λίγες μέρες αργότερα, συγκαλείται η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του τμήματος. Τα μέλη της επιτροπής εισαγωγής στο μεταπτυχιακό υπερασπίζονται τη διαδικασία και χαρακτηρίζουν «αδιανόητη» την επιστολή του Ρητινιώτη.

Ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος δεν συμφωνεί μαζί τους. Προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα της επιλογής στο μεταπτυχιακό, ζητά να κοινοποιηθεί στη συνέλευση ο κατάλογος μοριοδότησης των υποψηφίων –όπως είχε συμβεί, άλλωστε, την προηγούμενη χρονιά. Ο καθηγητής επιμένει, πιθανόν, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει τέτοιες διαμαρτυρίες. Και στο παρελθόν μία φοιτήτριά του είχε διαμαρτυρηθεί πως αποκλείστηκε άδικα από το μεταπτυχιακό, όμως η υπόθεσή της δεν είχε λάβει έκταση.

Στο τέλος της συνέλευσης παρουσιάζεται ο κατάλογος των επιτυχόντων. Ένα χαρτί με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου τους, χωρίς καμία ένδειξη για τη βαθμολογία τους –χωρίς να δείχνει καν την κατάταξή τους. Τα μέλη της συνέλευσης τον επικυρώνουν, με εξαίρεση τον Στ. Αλεξανδρόπουλο, που υποστηρίζει πως η ψήφος του θα εξαρτηθεί από τις διευκρινήσεις που αναμένει. Την πληροφόρηση τού οφείλουν, ουσιαστικά, τρία πρόσωπα: ο κοσμήτορας Δ. Κοτρόγιαννος, ο αντιπρύτανης Κ. Λάβδας και η υπεύθυνη του μεταπτυχιακού Μ. Δενδρινού – τα μέλη της επιτροπής, με άλλα λόγια, που έκανε την επιλογή των υποψηφίων.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης και η συζήτηση στη Βουλή

Οι βδομάδες περνούν και ο καθηγητής επιμένει με επιστολές του, να αποκτήσει πρόσβαση στην αναλυτική μοριοδότηση των υποψηφίων για το μεταπτυχιακό. Καταγγέλλει αδιαφάνεια και προβάλλει, μεταξύ άλλων, το αίτημά του ενός υποψηφίου που έγινε δεκτός χρησιμοποιώντας
συστατική επιστολή από την Περιφέρεια Κρήτης. Κατηγορείται για έλλειψη εμπιστοσύνης στην επιτροπή επιλογής και για απειρία στις διοικητικές διαδικασίες. Στο τέλος Αυγούστου τού απαντούν ότι οι φάκελοι των υποψηφίων είναι προσωπικά δεδομένα, κι επομένως απόρρητοι. Πρόκειται για ένα έωλο επιχείρημα, σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το οποίο εκδόθηκε μετά το θάνατό του.

Το Σεπτέμβριο του 2005 υποβάλλει ένσταση για τα αποτελέσματα της εισαγωγής τόσο στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του τμήματος, όσο και στη Σύγκλητο Ειδικής Σύνθεσης. Η ένστασή του, όμως απορρίπτεται και, αφού έχει εξαντλήσει την πανεπιστημιακή οδό, ο Στ. Αλεξανδρόπουλος στρέφεται στο υπουργείο Παιδείας και στον πολιτικό κόσμο. Καταγγέλλει παρατυπίες και παρανομίες, στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ Ρεθύμνου, σε βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κρήτης, στο υπουργείο και στο βουλευτή κ. Δραγασάκη, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Το Νοέμβριο του 2005, ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος, απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Δραγασάκη στη Βουλή ανακοινώνει ότι «το υπουργείο ζήτησε από την πρυτανεία να ερευνήσει το θέμα». Μετά την επερώτηση Δραγασάκη το θέμα φαίνεται να λήγει. Από τότε άλλωστε έως την ημέρα του θανάτου του, ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος δεν προχώρησε σε καμιά άλλη ενέργεια, νομική η πολιτική, σχετική με την υπόθεση.

Το υπουργείο όντως ζητά με επιστολή του στις 4 Νοεμβρίου την επείγουσα διερεύνηση την υπόθεση. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου απαντά στο υπουργείο στις 18 του μήνα και την ίδια ημέρα στέλνει επιστολή στον καθηγητή Γ. Πυργιωτάκη, να ξεκινήσει εμπιστευτική έρευνα. Έρευνα όμως, όχι για το αν ήταν αξιοκρατική η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά με βάση το άρθρο 126 του υπαλληλικού κώδικα, που ερευνά την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος των μελών ΔΕΠ! Στις 23 Ιανουαρίου 2006, το πανεπιστήμιο λαμβάνει από το υπουργείο και δεύτερη εντολή διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερα από ένσταση που κατέθεσαν τρεις φοιτητές οι οποίοι δεν εισήχθησαν στο μεταπτυχιακό: οι Κ. Ρητινιώτης, Κ. Χρήστου και Π. Ε. Μουρατίδου.

Εν τω μεταξύ, η «ηγετική ομάδα» του τμήματος (όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης), οι κκ. Κοτρόγιαννος, Λάβδας και Μενδρινού επιδίδονται σε κύκλο επιστολών, στις οποίες οι κατηγορίες τους κατά του Στ. Αλεξόπουλου όλο και βαραίνουν. Κάνουν λόγο για «διασυρμό», «πλήγμα στο κύρος και το γόητρο του πανεπιστημίου» και αναφέρουν ότι ο «Αλεξανδρόπουλος θίγει την τιμή και την υπόληψη τόσο καθηγητών όσο και του θεσμού» – χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο πανομοιότυπο με εκείνο που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στο παραπεμπτικό του Στ. Αλεξανδρόπουλου σε πειθαρχική δίωξη. Καμιά από τις επιστολές των κ.κ. Κοτρόγιαννου και Μενδρινού προς τον Πρύτανη δεν κοινοποιείται στον κ. Αλεξανδρόπουλο, ώστε να έχει τη δυνατότητα απάντησης.

Η πειθαρχική δίωξη

Το πόρισμα του καθηγητή Πυργιωτάκη, με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2006 συμπεραίνει ότι η διαδικασία εισαγωγής στο μεταπτυχιακό ήταν άψογη και ότι τέθηκε σε εφαρμογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η έκθεση Πυργιωτάκη συντάσσεται ως απάντηση στο έγγραφο του Υπουργείου, και αυτό ρυθμίζει ως ένα βαθμό το περιεχόμενο και το ύφος της. Χρησιμοποιείται ωστόσο εν αγνοία του ιδίου για την τεκμηρίωση της παραπομπής σε πειθαρχική δίωξη. Όντως, δύο μήνες μετά, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Ι. Παλλήκαρης, ζητά την πειθαρχική δίωξη του Στ. Αλεξανδρόπουλου. Το παραπεμπτικό, που κοινοποιείται στον καθηγητή μέσα στις ημέρες του Πάσχα, τον κατηγορεί για «παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες», για «αβάσιμη και δημόσια κριτική» που «θίγει την επιστημονική και την επιστημονική και προσωπική τιμή και υπόληψη μελών ΔΕΠ» και για «συμπεριφορά βαρέως απάδουσα στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Όπως επισήμανε αργότερα η Επιτροπή Διερεύνησης της υπόθεσης, στο παραπεμπτήριο έγγραφο περιλαμβάνονται ανακρίβειες και λανθασμένοι ισχυρισμοί. Σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, «το παραπεμπτήριο έγγραφο, όσο και αν δεχθεί κανείς ότι πρέπει να έχει κάποια “εισαγγελική” μορφή, περιέχει βαρείς και αναιτιολόγητους χαρακτηρισμούς για τον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο, όσο και συχνά αστήρικτες αιτιάσεις. Το κείμενο του –που παρεμπιπτόντως μάλιστα, αποτελεί μνημείο συντακτικής ανεπάρκειας και νοηματικής συγχύσεως– κάνει ουσιαστικά μια προσπάθεια να προσαρμόσει αδόκιμα το κατηγορητήριο στη σχετική νομοθεσία του 1932, αντιγράφοντας μάλιστα κατά λέξη τις τελευταίες παραγράφους της».

Το παραπεμπτικό αναφέρεται και στην υπόθεση της εκλογής ως επίκουρου καθηγητή στο τμήμα του υποψήφιου Εμ. Αλεξάκη, ο οποίος απορρίφθηκε από επιτροπή όπου συμμετείχαν οι Λάβδας και Μενδρινού. Ο Στ. Αλεξανδρόπουλος είχε και πάλι εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για το χειρισμό του ζητήματος – γεγονός που χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την «εικόνα» του ως ανθρώπου που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στο πανεπιστήμιο.

Ας σημειωθεί ότι η πρακτική της απευθείας παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, όπου συμμετέχει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Όταν δημιουργείται κάποιου είδους ένταση μέσα σε πανεπιστημιακό τμήμα, αρχικά ο πρύτανης καλεί τον φερόμενο ως υπεύθυνο για να του εκθέσει τα επιχειρήματά του και, στη συνέχεια, εάν συντρέχει λόγος, τον οδηγεί στο πειθαρχικό όργανο του πανεπιστημίου. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του Στ. Αλεξανδρόπουλου.

Ο θάνατος

Στις 3 Μαΐου 2006 συγκαλείται συνέλευση για την έγκριση του προγράμματος σπουδών. Από τη συνέλευση έλειπαν δικαιολογημένα ο καθηγητής Δ. Γράβαρης με εκπαιδευτική άδεια, και ο Κ. Λάβδας που είχε το δικαίωμα ως αντιπρύτανης να λείπει. Ο κοσμήτορας Κοτρόγιαννος επικαλείται «έλλειψη απαρτίας» και προτείνει να αναβληθεί η συνέλευση για δεκαπέντε ημέρες. Ο Στ. Αλεξανδρόπουλος, φορτισμένος πολύ ψυχολογικά, ζητά επίμονα το λόγο εκτός διαδικασίας. Όταν τελικά του δίνεται η δυνατότητα να μιλήσει, ανακοινώνει στους συναδέλφους του την πειθαρχική του δίωξη και δηλώνει ότι αρνείται να μπει σε επιστημονικό διάλογο με τους «διώκτες» του, κ..κ. Κοτρόγιαννο, Λάβδα και Μενδρινού. Μετά την επιστροφή του στο γραφείο του, ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος αποβιώνει αιφνιδίως. Ο θάνατος του αποδίδεται από τον ιατροδικαστή σε «υπερτασική– ισχαιμική καρδιοπάθεια».

Η δικαίωση

Η κρίση που ξεσπά στο πανεπιστήμιο, η έντονη δημοσιότητα και οι αντιδράσεις αναγκάζουν τη Σύγκλητο να ορίσει στις 16 Μαΐου το 2006 τριμελή επιτροπή διερεύνησης, αποτελούμενη από την Σ. Παπαδοπούλου, Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, και τους καθηγητές του Τμήματος Φυσικής Γ. Γραμματικάκη και Ελ. Οικονόμου. Η Επιτροπή είχε ως εντολή να ερευνήσει όλες τις πτυχές του θέματος Αλεξανδρόπουλου περιλαμβανομένης και της άσκησης πειθαρχικής δίωξης.

Τα μέλη της επιτροπής συντάσσουν ξεχωριστά πορίσματα. Ο κ. Οικονόμου ακολουθεί ουδέτερη στάση: δηλώνει ότι έπρεπε να ζητηθεί απʼ τον καθηγητή να υποστηρίξει τις θέσεις του πριν από την παραπομπή του, αλλά δεν εκφράζει άποψη για τη διαδικασία εισαγωγής στο μεταπτυχιακό. Τα πορίσματα των άλλων δύο είναι καταπέλτης – ενώ ταυτόχρονα κάνουν αναφορά στο «ιδιαίτερο ήθος του Στ.Α., αλλά και τo σεβασμό του απέναντι στα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου».

Το πόρισμα του κ. Γραμματικάκη για παράδειγμα συμπεραίνει μεταξύ άλλων ότι «το αίτημα ενός μέλους ΔΕΠ, όπως ο Στ.Α. να έχει πρόσβαση, έστω εμπιστευτική, σε κάθε στοιχείο της αναλυτικής αξιολόγησης, θεωρείται ως νόμιμο και αναφαίρετο του δικαίωμα […] Μετά την απόρριψη των ενστάσεων του και την μη παροχή των αναλυτικών στοιχείων, οι καταγγελίες του Στ.Α. προς το ΥπΕΠΘ αποτελούν μια τελευταία προσπάθεια να διερευνηθούν επί της ουσίας οι καταγγελίες του. Έπρεπε όμως να είναι περισσότερο διστακτικός στην ανάμιξη κομματικών οργανώσεων. Κάθε πάντως ενέργειά του κρίνεται αφ εαυτής, και αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα […] Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ευνοίας για πέντε από τους επιτυχόντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ τρεις άλλοι εμφανίζεται ότι αδικήθηκαν. […] Ενώ δεν αμφισβητείται το νομότυπο της, η πειθαρχική δίωξη του Στ.Α. τόσο ως προς την ουσία όσο και ως προς την δικαιολόγηση της, είναι διάτρητη. Η όποια δυσφήμηση του Π.Κ. και μελών του, την οποία επικαλείται το κατηγορητήριο, υπήρξε έμμεσα η συνέπεια ενός αιτήματος διαφάνειας, που όπως είχε ακαδημαϊκό χρέος διατύπωσε πολλές φορές ο Στ.Α., χωρίς ωστόσο το αίτημα του να ικανοποιηθεί. Οι ενέργειες του υπήρξαν άλλωστε, και ανεξάρτητα αν εγκρίνονται η όχι από το κάθε μέλος της ακαδημαικής κοινότητας, νόμιμες και εντός των πλαισίων της συνταγματικών του δικαιωμάτων. […] Οσο για την υπόθεση Αλεξάκη, που συνιστά το δεύτερο σκέλος του κατηγορητηρίου, αποτελεί μια δυσάρεστη αλλά όχι ασυνήθη στα πανεπιστημιακά πράγματα περίπτωση, και μόνον για τη φραστική οξύτητα του μπορεί να επικριθεί ο Στ.Α. […] Οι ευθύνες λοιπόν του Πρύτανη, με την πολιτική η την ακαδημαϊκή τους διάσταση, αλλά και όσων προκάλεσαν την πειθαρχική δίωξη του Στ.Α., είναι ορατές. Η ακριβής όμως εκτίμηση, όπως και ο καταμερισμός τους, εναπόκειται στην κρίση τού κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ελληνικό Πανεπιστήμιο δυστυχώς αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν σε αρκετά ακόμη τμήματα

https://www.tvxs.gr/v10772
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Ελληνικό Πανεπιστήμιο δυστυχώς αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν σε αρκετά ακόμη τμήματα

https://www.tvxs.gr/v10772

που να δεις τι γίνεται κ όταν μιλάμε για μεταπτυχιακα διδακτορικού επιπέδου... υπαρχουν περιπτώσεις που θα σε εκαναν να φρίξεις...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Απίστευτη κομπίνα!!! :eek:

Να κι άλλο:
Απόφαση «πιλότος» Αποζημίωση σε καταναλώτρια υποχρεώθηκε να καταβάλει η ΔΕΗ
Aποζημίωση 3.613,98 ευρώ υποχρεώθηκε η ΔΕΗ να καταβάλει σε καταναλώτρια, κάτοικο της Κυψέλης, επειδή λόγω διακοπής ρεύματος, που προκλήθηκε από αμελή συντήρηση του δικτύου, καταστράφηκε η οικοσκευή της.
Την καταβολή της αποζημίωσης όρισαν τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.
Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν «πιλότο» για την προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα Νέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπλακάουτ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2004 και αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του ουδέτερου αγωγού υπόγειου καλωδίου παροχής που τροφοδοτούσε την περιοχή της Κυψέλης.
Με την επαναφορά του ρεύματος όμως, οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα τάσεως μεγαλύτερης από 230 Volt, με αποτέλεσμα να καούν η τηλεόραση, τρία κλιματιστικά, ο ψυγειοκαταψύκτης και το στερεοφωνικό συγκρότημα που είχε στο σπίτι της η καταναλώτρια.
Ποια ειναι ακριβως η κομπινα, δε καταλαβα ; :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Το προηγούμενο σχολιάζω καλέ, με τους ιταλούς!
*όπαόπα*
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
H Google προσλαμβάνει κατσίκες για να κουρεύουν το γκαζόν

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις εγκαταστάσεις της, η Google αντικαθιστά τις βενζινοκίνητες χλοοκοπτικές μηχανές με ένα κοπάδι από κατσίκες.Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης ανέθεσε την περιποίηση του γκαζόν έξω από τα κεντρικά της γραφεία στη Σίλικον Βάλεϊ στη νεοσύστατη εταιρεία California Grazing. Οι κατσίκες αναλαμβάνουν να κουρεύουν το γκαζόν και να κρατούν υπό έλεγχο τα ζιζάνια και τους θάμνους που μπορεί να πάρουν φωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Ένας βοσκός φέρνει περίπου 200 κατσίκες που περνούν περίπου μια εβδομάδα μαζί μας εδώ στη Google, βόσκοντας το γρασίδι και λιπαίνοντας ταυτόχρονα το έδαφος» εξηγεί ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας.
«Μας κοστίζει περίπου όσο και το κούρεμα, αλλά είναι πολύ πιο χαριτωμένο να παρακολουθεί κανείς τις κατσίκες από ό,τι τις μηχανές κουρέματος του γκαζόν».
Το κοπάδι συνοδεύεται από το τσοπανόσκυλο Τζεν, ράτσας κόλεϊ.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Στο ψυχιατρείο η Έφη Θώδη

Ομολογώ μετά από αυτά, ένιωσα λίγο άσχημα για όσες φορές την είχα κοροιδέψει :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Ποια είναι τούτη ωρέ παιδιά και τη βλέπω παντού;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Τραγουδίστρια δημοτικών ασμάτων. Σε κάποια στιγμή έκανε "στροφή στην καριέρα της" και άρχισε να εμφανίζεται σε μεσημεριανές και cult εκπομπές με το Can't take my eyes off you (που ακουγόταν σαν Καντ τεκ μα άις όφοφ γιου) και το A Far L' amore Comincia Tu.

Συγνώμη αλλά το άρθρο είναι πολύ δραματικό. Δεν ήταν ποτέ το απόλυτο θύμα η ίδια, δεν υπέστη κάποια υπερέκθεση χωρίς να το θέλει, δεν φαινόταν περισσότερο ή λιγότερο "τρελή" από άλλους, διπλωματούχους δημοσιογράφους ή Κάτμαν και λοιπά. (ναι, αυτόν τον λυπάμαι...)

Ωστόσο, περαστικά της... Ελπίζω να βρει την υγεία της και την ηρεμία της σύντομα και να κρατηθεί σε ισορροπία μετά. :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Τραγουδίστρια δημοτικών ασμάτων. Σε κάποια στιγμή έκανε "στροφή στην καριέρα της" και άρχισε να εμφανίζεται σε μεσημεριανές και cult εκπομπές με το Can't take my eyes off you (που ακουγόταν σαν Καντ τεκ μα άις όφοφ γιου) και το A Far L' amore Comincia Tu.

Συγνώμη αλλά το άρθρο είναι πολύ δραματικό. Δεν ήταν ποτέ το απόλυτο θύμα η ίδια, δεν υπέστη κάποια υπερέκθεση χωρίς να το θέλει, δεν φαινόταν περισσότερο ή λιγότερο "τρελή" από άλλους, διπλωματούχους δημοσιογράφους ή Κάτμαν και λοιπά. (ναι, αυτόν τον λυπάμαι...)

Ωστόσο, περαστικά της... Ελπίζω να βρει την υγεία της και την ηρεμία της σύντομα και να κρατηθεί σε ισορροπία μετά. :(

Γιδι, ειναι γεγονος, οτι οταν βλεπαμε με φιλους τι εκανε το τελευταιο διαστημα, τα σχολια μας ηταν του τυπου... "Ειτε οτι η γυναικα εχει αρρωστησει στην κυριολεξια, ειτε καποιοι που εχει διπλα της την εχουν βαλει να κανει και να λεει ολα αυτα τα τρελλα, ωστε παραλληλα να την "ξεζουμιζουν" οικονομικα."
Δεν μπορουσες να το εξηγησεις διαφορετικα...

Κριμα παντως που τελικα ισχυε και ισχυει το 1ο σε συνδυασμο σιγουρο με το 2ο...
Θα ηταν τλχ προτιμοτερο να την εκμεταλλευονταν μονο και να ειχε ομως την ψυχικη της υγεια, παρα αυτο.
Εαν ισχυουν ολα οσα αναφερουν, φοβαμαι πως στην καλυτερη των περιπτωσεων θα επανελθει ακολουθωντας φαρμακευτικη αγωγη ισοβιως.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Στο ψυχιατρείο η Έφη Θώδη

Ομολογώ μετά από αυτά, ένιωσα λίγο άσχημα για όσες φορές την είχα κοροιδέψει :(
:/:
Λυπάμαι για την ίδια και εξοργίζομαι με τους ανθρώπους της τηλεόρασης για το πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν για τα νούμερα, ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top