Απαγόρευση καπνίσματος ή άτμισμα σε δημόσιους χώρους

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Φιλε spider, επειδη σου αρεσει να γραφεις πολλα παραδειγματα, θα σου απαντησω ενα προς ενα γιατι ειναι λαθος παραδειγματα :

"για τον ιδιο λογο που εσυ θα σκυψεις το κεφαλι και θα κανεις υποχωρησηστην σχεσησου για να μην τη διαλυσεις" : αν μια σχεση φτασει να απειλειται απο ενα τετοιο θεμα, μαλλον δεν ειχε θεμελια εξαρχης.

"για τον λογο που θα περιμενεις καρτερικα στην ουρα στην τραπεζα και δε θα τσαμπουκαλευτεις για να πας πρωτος" : καμια σχεση. Στην τραπεζα πας με τη σειρα γιατι σεβεσαι ατομα που σε σεβονται και αυτα. Ο καπνιστης δε σε σεβεται οταν σου λεει "για να σαι μαζι μου, θα υποστεις το τσιγαρο μου". Απλα.

"για τον λογο που θα < φυγεις > απο ενα καυγα για να μη βρεθεις μπλεγμενος χωρις να φταις !" : δε σε πιανω. Το να μη φας αδικα ξυλο καπου που δε σε νοιαζει, ειναι το ιδιο με το να μη διαφωνησεις με ενα καπνιστη επειδη δε θες να αναπνευσεις καπνο, και τελικα δε πας μαζι του ; :confused:

"για τον λογο πουθα κανεις τη χαρη στην παρεα να δεις το χχ εργο που δεν σου αρεσει " : Δε κανω τετοια γενικα. Ουτε ειναι συχνα αυτα, μια και διαλεγουμε παρεες που μας ταιριαζουν και αρα θα εχουμε γειτονικα γουστα. Αλλα αν περνας καλα και κανεις χαβαλε, θα πεταξεις και 8 ευρω και 2 ωρες για ενα τετοιο εργο. Μια φορα ομως. Αντε 2. Αντε 3 βαριά. Οχι καθε φορα που βγαινεις για την υπολοιπη ζωη σου...

"η να πας εκδρομη στο βουνο και ας εισαι θαλασσινος" : ομοιως με παραπανω.

Καταλαβαινω τι λες, αλλά δεν προσεξες κατι που ειπα ηδη σε προηγουμενο ποστ αλλα και σε σενα. Το ξαναντιγραφω :

"Εδω διαφωνουμε. Και ισως αυτο δε θελετε να καταλαβετε γιατι πολυ ψυχρα, δε σας βολευει. Η θυσια-υποχωρηση που κανεις εσυ που καπνιζεις, να πας σε μη καπνιστων, ειναι πολυ μικροτερης σημασιας, απο αυτη που ζητας απο τον μη καπνιστη, δλδ να ερθει στο καπνιστηριο. Γιατι με τη μια ισα ισα κανεις καλο και στην υγεια σου, και απλα δε σαρεσει η αισθηση οτι κατι λειπει, ενω με την αλλη ο αλλος θετει την υγεια του σε κινδυνο για σενα. Εχει τεραστια διαφορά."


βεβαια ολα τα προαναφερομενα ισχειουν και εφαρμοζονται με υποχορησεις αμφοτερων και οχι μονοπλευρα
Ξερεις πολλους καπνιστες που 1. θα επιλεξουν μαγαζι μη καπνιζοντων γενικοτερα ; 2. που αν πανε, θα πανε ισες φορες σε μη καπνιζοντων ; 2.και που δε θα γκρινιαξουν ; 4. και που δε θα ειναι σαν αγχωμενοι ; Μακαρι να συμβιβαζονται εξισου (σε συχνοτητα). Αλλά και αυτο να κανουν, δε παυουν να εχουν "πιεσει" τους μη καπνιστες να εισπνεουν καπνο. Απλα κατα 50% λιγοτερες φορες.

ισως με τον καιρο και αφου <φας μερικες σφαλιαρες απο την ζωη > να μαθεις να εκτιμας αναλογα τα πραγματα και να τα βαζεις με σειρα συμφωνα με τη σοβαροτητα τους .
Εικαζεις οτι επειδη δε συμφωνουμε, οτι ειτε εχω αναγκη απο σφαλιαρες απο τη ζωη, ειτε οτι δεν εχω ηδη φαει. Ισως να ειναι βιαστικο συμπερασμα.

δε νομιζω τελικα οτι για ενα θεμα τετοιου επιπεδου αξιζει να χασεις μια παρεα ενα φιλο μια σχεση εναν συγκενη η οποιον αλλον εχεις διπλασου.
Εδω ειναι το ζουμι : δυσκολευομαι να εκτιμησω καποιον αρκετα ωστε να θελω να μη τον χασω απο τη ζωη μου, οταν θα επιβαλλει να βλαπτει τους αλλους επειδη δε θελουν να τον χασουν κι εκεινοι. Δε δειχνει σεβασμο. Εχω υποστει καμποσο καπνο, δεν εχω παει να μεινω σε καποιο βουνο. Αλλα τωρα θα ερθει η σειρα των καπνιστων να κανουν υποχωρηση. Τοσα χρονια καναμε εμεις για να τους εχουμε παρεα και εκεινη τη δικη μας παρεα, ..τωρα ας κανουν κι εκεινοι ενα βημα παραπανω. Δεν ειναι και ηρωινη πια. Αν ειναι μονο συνηθεια και καποιος δε θεωρει οτι ειναι εθισμενος ας καπνισει κανενα ψευτικο, τι να πω.

ας επικεντρωθουμε σε πιο σοβαρα πραγματα και ας κανουμε τη ζωημας πιο ευκολη !!!!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ .
Η υγεια ειναι το σημαντικοτερο. Και συμφωνα με την επιχειρηματολογια των καπνιστων, δεν ειναι ασημαντο το θεμα καπνισμα, απλά θα ηθελαν να εχουμε το ν ιδιο ζηλο με ολα. Δεκτον εν μερει. Παντως συμφωνουν οτι ειναι απο τα σημαντικα της ζωης.

@Lorien
αν υποθεσουμε οτι γνωριζεις μια κοπελα, που σαρεσει πολυ και σαν εμφανιση και σαν χαρακτηρας ειδικα σε εχει εκπληξει ευχαριστα και σεχει ''σκλαβωσει''. νιωθεις δηλαδη οτι εδω εισαι, ειναι το αλλο σου μισο. και αρεσεις και σαυτην. και βγαινεται ραντεβου. και τσουπ!! βγαζει το πακετο απο την τσαντα (ειστε σε εξωτερικο χωρο :P) τι θα κανεις? δε θα δωσεις σε μια την ευκαιρια σε μια σχεση πολλα υποσχομενη, επειδη εκεινη εκανε το τραγικο αμαρτημα να καπνιζει?? ή θα τις απαγορευσεις να καπνιζει? ή θα πηγαινετε σε διαφορετικα μαγαζια?
και καλα εκει πες οτι συμβιβαζεται η κοπελα δεν καπνιζει.
οταν θα στε μαζι σπιτι? δε θα την αφηνεις να καπνιζει?
Μου εχει ξαναγινει η ερωτηση.
Θα σου πω.
Καταρχην ξεκιναμε απο το εξης αξιωμα : δεν εντυπωσιαζομαι ευκολα. Και να εντυπωσιαστω απο τα αρχικα (εμφανιση, στυλ), ξε-εντυπωσιαζομαι πανευκολα αν λειπουν αλλα πραγματα.
για να πω καποιο ατομο οπως το περιγραφεις και να εχω εντυπωσιαστει τοσο, πιθανοτατα θα ηταν ατομο που θα σεβοταν τοσο, που απο μονο του θα απεφευγε να καπνισει για να μη με βλαπτει. Ή τουλαχιστον θα ρωτουσε καθε φορα και δε θα γκρινιαζε αν δεν ηθελα. Και αν τα εκανε αυτα, τοτε κι εγω θα εκανα υποχωρηση μερικες φορες λογω αμοιβαιου σεβασμου και κατανοησης.
Αν τωρα, οχι μονο δεν εκανε αυτα, αλλά και ειχε ψηλα τον αμανέ και πουλουσε και τσαμπουκά, θα με ξενερωνε σε χρονο dt.
Στο συγκεκριμενο παραδειγμα σου, ε οχι σε 1ο ραντεβου δεν αρχιζεις τις απαγορευσεις. Αλλά θα το εθιγα το θεμα εμμεσα, διακριτικα, να της περασω το μυνημα οτι : "κοιτα, δεν ειπα τιποτα που αναψες τσιγαρο, αλλα θα εκτιμουσα να ρωτουσες πρωτα" και "με ενοχλει αρκετά, το οτι το δεχομαι ειναι υποχωρηση μου, αξιολογησε την".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Ποσοι απο μας που φωναζουμε για το παθητικο καπνισμα ζεστενουμε σε καθημερινη βαση το φαγητο μας στα μικροκυματα; Εκει ο καρκινος δεν μας πειραζει...

Τι λεμε ρε παιδια; Ειμαστε σοβαροι; Συγκρινουμε τον φουρνο μικροκυματων με το καπνισμα; Ελεος δηλαδη, σε λιγο θα αρχισουμε να λεμε και οτι αυνανιζομαστε οποτε μπορει να τυφλωθουμε, ή οτι περναμε κατω απο σκαλες και μπορει να μεινουμε κοντοι, οποτε ας καπνιζουμε κιολας!

φφιλε Lorien < σκυβω > το κεφαλι ( κατα τη γνωμησου ) για τον ιδιο λογο που εσυ θα σκυψεις το κεφαλι και θα κανεις υποχωρησηστην σχεσησου για να μην τη διαλυσεις . για τον λογο που θα περιμενεις καρτερικα στην ουρα στην τραπεζα και δε θα τσαμπουκαλευτεις για να πας πρωτος .για τον λογο που θα < φυγεις > απο ενα καυγα για να μη βρεθεις μπλεγμενος χωρις να φταις !για τον λογο πουθα κανεις τη χαρη στην παρεα να δεις το χχ εργο που δεν σου αρεσει η να πας εκδρομη στο βουνο και ας εισαι θαλασσινος . Φιλε Lorien αν σκεφτεις ολλα αυτα τοτε θα θυμηθεις αναλογες φορες που καποιοι αλλοι εκαναν ακριβως τα ιδια για να ευχαριστησουν εσενα που δεν θελεις να < σκυβεις > το κεφαλι . βεβαια ολα τα προαναφερομενα ισχειουν και εφαρμοζονται με υποχορησεις αμφοτερων και οχι μονοπλευρα . δεν θα σκυψω το κεφαλι στην αδικια , στην εκμεταλευση στην πουστια ,στο πισωπλατο μαχαιρωμα στην ατιμωση και αλλα τετοια σοβαρα κατα την γνωμημου θεματα . ισως με τον καιρο και αφου <φας μερικες σφαλιαρες απο την ζωη > να μαθεις να εκτιμας αναλογα τα πραγματα και να τα βαζεις με σειρα συμφωνα με τη σοβαροτητα τους .δε νομιζω τελικα οτι για ενα θεμα τετοιου επιπεδου αξιζει να χασεις μια παρεα ενα φιλο μια σχεση εναν συγκενη η οποιον αλλον εχεις διπλασου .ας επικεντρωθουμε σε πιο σοβαρα πραγματα και ας κανουμε τη ζωημας πιο ευκολη !!!!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

ΦΙΛΗ ΝΕΡΑΙΔΑ τι ειναι λυροπιτα ?????

Δεν σκυβεις το κεφαλι στην αδικι, την εκμεταλλευσγ στην πουστια, κτλ...αλλα σε θεματα υγειας, γιατι οχι; Ωραια λογικη.

Επισης, για ενα θεμα τετοιου επιπεδου (υγειας...) δεν αξιζει να χασεις εναν φιλο σου. Αλλα αυτος στα @@ μπορει να σε χασει απο φιλο του απο το να μην καπνιζει μπροστα σου οταν βγαινετε εξω, σε κλειστα μερη. Ουαου!

@Lorien

αν υποθεσουμε οτι γνωριζεις μια κοπελα, που σαρεσει πολυ και σαν εμφανιση και σαν χαρακτηρας ειδικα σε εχει εκπληξει ευχαριστα και σεχει ''σκλαβωσει''. νιωθεις δηλαδη οτι εδω εισαι, ειναι το αλλο σου μισο. και αρεσεις και σαυτην. και βγαινεται ραντεβου. και τσουπ!! βγαζει το πακετο απο την τσαντα (ειστε σε εξωτερικο χωρο :P) τι θα κανεις? δε θα δωσεις σε μια την ευκαιρια σε μια σχεση πολλα υποσχομενη, επειδη εκεινη εκανε το τραγικο αμαρτημα να καπνιζει?? ή θα τις απαγορευσεις να καπνιζει? ή θα πηγαινετε σε διαφορετικα μαγαζια?
και καλα εκει πες οτι συμβιβαζεται η κοπελα δεν καπνιζει.
οταν θα στε μαζι σπιτι? δε θα την αφηνεις να καπνιζει?

Τι να κανει; Αυτο που θα κανε καθε φυσιολογικος ανθρωπος. Τον μ@λακα. Ε και; Αυτος θα το ξερει, αυτη θα το ξερει και αντι να σεβεται το δικαιωμα του στην υγεια του θα καπνιζει μπροστα του, και θα μαστε ολοι χαρουμενοι. Αυτο δεν παυει να το καθιστα δικαιο, σωστο, ή ηθικο.

Και ρε παιδια, προσπαθηστε να μην υποβαθμιζετε το θεμα. "Εκανε το τραγικο αμαρτημα να καπνιζει". Ας κανει ο,τι θελει στον εαυτο της. Δεν καταλαβαινετε οτι το να δημιουργεις προβλημα υγειας στον αλλο επειδη εσυ εχεις εναν εθισμο ειναι τραγικο αμαρτημα; Αν ο Lorien ηταν οξυθυμος και την χαστουκιζε δλδ μια στο τοσο (προκαλωντας της δλδ πολυ λιγοτερη βλαβη απο αυτη που ενδεχομενως του δημιουργει αυτη, πολυ πιο σπανια, και πολυ λιγοτερο ακροπροθεσμη) θα λεγατε "οκ δεν πειραζει"; ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Ολα αυτα τα παραδειγματα ειναι δεκτα...με τη διαφορά οτι
1. σε μερικα απο αυτα (κινητα, μικροκυματα) δεν εχει αποδειχθει κατι και οι αποψεις διιστανται.
2. ολα τα παραδειγματα αυτα δε βλαπτουν οσο το τσιγαρο
3. ολα ειναι πραγματα που τουλαχιστον προσφερουν και κατι, δεν ειναι απλα ενα ναρκωτικο

Εαν εχουμε τετοιο σκεπτικο οτι "ελα μωρε ολα βλαπτουν" δε κανουμε τπτ. Ισως μαλιστα να συνετελεσε και αυτο το σκεπτικο στο να εχουμε σημερα ενα σωρο βλαπτικες πηγες.
Δεν ειμαι της αποψης οτι "ελα μωρε ολα βλαπτουν" δε κανουμε τπτ, αλλα της αποψης οτι πρεπει να εισαι ποιο συνειδητοποιημενος πριν αρχισεις τις κατηγοριες σου απο 'δω κι απο 'κει.

Τα κινιτα και τα μικροκυματα δεν βλαπτουν οσο το τσιγαρο αλλα εδω μιλαμε για τον παθητικο καπνιστη, ή οχι; Που σημαινει οτι ο καπνος που εισπνει ολος μαζι σε μια μερα πχ, ειναι δυο τζουρες απο τσιγαρο το πολυ (με την υποθεση οτι σχεδον συνεχεια διπλα σε καπνιστη). Και αν...

εντιτ: Ινσομνιακ, ο καπνος ερχεται... :smoke:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Μου εχει ξαναγινει η ερωτηση.
Θα σου πω.
Καταρχην ξεκιναμε απο το εξης αξιωμα : δεν εντυπωσιαζομαι ευκολα. Και να εντυπωσιαστω απο τα αρχικα (εμφανιση, στυλ), ξε-εντυπωσιαζομαι πανευκολα αν λειπουν αλλα πραγματα.
για να πω καποιο ατομο οπως το περιγραφεις και να εχω εντυπωσιαστει τοσο, πιθανοτατα θα ηταν ατομο που θα σεβοταν τοσο, που απο μονο του θα απεφευγε να καπνισει για να μη με βλαπτει. Ή τουλαχιστον θα ρωτουσε καθε φορα και δε θα γκρινιαζε αν δεν ηθελα. Και αν τα εκανε αυτα, τοτε κι εγω θα εκανα υποχωρηση μερικες φορες λογω αμοιβαιου σεβασμου και κατανοησης.
Αν τωρα, οχι μονο δεν εκανε αυτα, αλλά και ειχε ψηλα τον αμανέ και πουλουσε και τσαμπουκά, θα με ξενερωνε σε χρονο dt.
Στο συγκεκριμενο παραδειγμα σου, ε οχι σε 1ο ραντεβου δεν αρχιζεις τις απαγορευσεις. Αλλά θα το εθιγα το θεμα εμμεσα, διακριτικα, να της περασω το μυνημα οτι : "κοιτα, δεν ειπα τιποτα που αναψες τσιγαρο, αλλα θα εκτιμουσα να ρωτουσες πρωτα" και "με ενοχλει αρκετά, το οτι το δεχομαι ειναι υποχωρηση μου, αξιολογησε την".

και γω οταν δεν καπνιζα θυμαμαι ειχα βγει μενα παιδι καπνιστη και θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι με ειχε ρωτησει αν εχω προβλημα να καπνισει μπροστα μου και του πα οχι... μου φανηκε πολυ ευγενικο εκ μερους του...

κοιτα... δεχομαι το να εισαι εκλεκτικος, αλλα δε νομιζω οτι θα βρεις ποτε την τελειοτητα. οποτε για να σου χει κερδισει το ενδιαφερον αυτη δεν θα ναι τσαμπουκαλου αλλα καποιος χαρακτηρας που σαρεσει. ναι θα σε ρωτησει μια φορα. αλλα οταν εισαι καπνιστης εθισμενος (εγω δεν ειμαι μπορει να μεινω και βδομαδα χωρις απλα λεω για τους αλλους) οκ δε θα καπνισεις μια δε θα καπνισεις δυο οσο προχωραει η σχεση υποθετω θα περνατε ολο και περισσοτερο χρονο μαζι. τι θα γινεται τοτε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Δεν ειμαι της αποψης οτι "ελα μωρε ολα βλαπτουν" δε κανουμε τπτ, αλλα της αποψης οτι πρεπει να εισαι ποιο συνειδητοποιημενος πριν αρχισεις τις κατηγοριες σου απο 'δω κι απο 'κει.
Εγω βλεπω οτι άλλοι δεν συνειδητοποιουν πραγματα, αλλά εστω. Σε τι θεωρεις οτι μπορει να μην ειμαι συνειδητοποιημενος δλδ ;

Τα κινιτα και τα μικροκυματα δεν βλαπτουν οσο το τσιγαρο αλλα εδω μιλαμε για τον παθητικο καπνιστη, ή οχι; Που σημαινει οτι ο καπνος που εισπνει ολος μαζι σε μια μερα πχ, ειναι δυο τζουρες απο τσιγαρο το πολυ (με την υποθεση οτι σχεδον συνεχεια διπλα σε καπνιστη). Και αν...
Ας μην κανουμε εικασιες. αν θελουμε να μετρησουμε, πρεπει να διαβασουμε καμια ερευνα που μετρησαν. Παντως βρισκουν ουσιες καπνου στα ουρα μωρων στα οποια δε καπνιζαν κοντα οι γονεις. Φαντασου ποσο ευκολο ειναι ο καπνος να μεταφερθει.

Περι παθητικου καπνισματος :




  • [*]The current Surgeon Generalʼs Report concluded that scientific evidence indicates that there is no risk-free level of exposure to secondhand smoke. Short exposures to secondhand smoke can cause blood platelets to become stickier, damage the lining of blood vessels, decrease coronary flow velocity reserves, and reduce heart rate variability, potentially increasing the risk of heart attack.2
    [*]Secondhand smoke has been classified by the Environmental Protection Agency (EPA) as a known cause of cancer in humans (Group A carcinogen).3
    [*]Secondhand smoke exposure causes disease and premature death in children and adults who do not smoke. Secondhand smoke contains hundreds of chemicals known to be toxic or carcinogenic, including formaldehyde, benzene, vinyl chloride, arsenic ammonia and hydrogen cyanide.4
    [*]Secondhand smoke causes almost 50,000 deaths in adult nonsmokers in the United States each year, including approximately 3,400 from lung cancer and 22,700-69,600 from heart disease.5
    [*]Nonsmokers exposed to secondhand smoke at work are at increased risk for adverse health effects. Levels of secondhand smoke in restaurants and bars were found to be 2 to 5 times higher than in residences with smokers and 2 to 6 times higher than in office workplaces.6
    [*]Workplace productivity was increased and absenteeism was decreased among former smokers compared with current smokers.7
    [*]Twenty-three states - Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Montana, Nebraska, New Jersey, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Rhode Island, Washington, Utah, and Vermont – as well as the District of Columbia and Puerto Rico have passed laws prohibiting smoking in almost all public places and workplaces, including restaurants and bars.8
    [*]Secondhand smoke is especially harmful to young children. Secondhand smoke is responsible for between 150,000 and 300,000 lower respiratory tract infections in infants and children under 18 months of age, resulting in between 7,500 and 15,000 hospitalizations each year, and causes 430 sudden infant death syndrome (SIDS) deaths in the United States annually.9
    [*]Secondhand smoke exposure may cause buildup of fluid in the middle ear, resulting in 790,000 physician office visits per year.10 Secondhand smoke can also aggravate symptoms in 400,000 to 1,000,000 children with asthma.11

    [*]In the United States, 21 million, or 35 percent of, children live in homes where residents or visitors smoke in the home on a regular basis.12 Approximately 50-75 percent of children in the United States have detectable levels of cotinine, the breakdown product of nicotine in the blood.13
    [*]Research indicates that private research conducted by cigarette company Philip Morris in the 1980s showed that secondhand smoke was highly toxic, yet the company suppressed the finding during the next two decades.14

https://www.lungusa.org/site/c.dvLUK9O0E/b.35422/
https://www.no-smoke.org/getthefacts.php?id=13
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
κοιτα... δεχομαι το να εισαι εκλεκτικος, αλλα δε νομιζω οτι θα βρεις ποτε την τελειοτητα. οποτε για να σου χει κερδισει το ενδιαφερον αυτη δεν θα ναι τσαμπουκαλου αλλα καποιος χαρακτηρας που σαρεσει. ναι θα σε ρωτησει μια φορα. αλλα οταν εισαι καπνιστης εθισμενος (εγω δεν ειμαι μπορει να μεινω και βδομαδα χωρις απλα λεω για τους αλλους) οκ δε θα καπνισεις μια δε θα καπνισεις δυο οσο προχωραει η σχεση υποθετω θα περνατε ολο και περισσοτερο χρονο μαζι. τι θα γινεται τοτε?
Δε μιλαμε για τελειοτητα. Μιλαμε για βασικα πραγματα οπως ο σεβασμος καταρχην στον συνανθρωπο, και κατα δευτερον σε καποιον που σε ενδιαφερει ιδιαιτερως. Αρα κατι βασικο. Η τελειοτητα ειναι πολυυυυυ μακρια. Και σου λεω οτι οκ, μπορει να εχει πολλα πραγματα που θελω και να ταιριαζουμε και να ετυχε να καπνιζει. Με τον καιρο, και καθως θα ανεβαινει η αλληλοεκτιμηση και ο αλληλοσεβασμος, και θα προχωρα η σχεση, θα γινονται αμοιβαιες υποχωρησεις. Φυσικα και θα κανω κι εγω. Και με τους μεχρι τωρα νομους θα ειχα κανει (και εχω κανει) τις περισσοτερες (σχεδον ολες). Αλλά με το νεο νομο πχ, ε αμα μου κανει οπως περιεγραψα στα προηγουμενα ποστ, θα απογοητευτω. Θα ειναι κατι που θα πρεπει να συζητηθει, και εκει θα φανει και η αξια του αλλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Οκ, εαν εχουμε φτασει στο σημειο να μετραμε την αξια καποιου απο το που θα καπνισει, μπροστα σε ποιον και ποσο, μαλλον κατι δεν παει καλα...:)
Και μετα εκνευριζεστε, οταν αναφερομαι σε υστεριες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Ας μην υπεραπλουστευουμε. Δεν ειπαμε οτι είναι το μόνο, ή το βασικο κριτηριο να κρινουμε καποιον. Ισα ισα που το επεσημανα αυτο το σημειο...

Ουτε ειπαμε οτι ειναι το "που θα καπνισει και ποσο". Ειπαμε αν θα επιλεγει να καπνιζει οποιαδηποτε αλλη ωρα της ημερας εκτος απο τις λιγες που θα ειναι in your face. Δεν ειναι και κανενας αθλος. Ειναι το αν θα σεβαστει και ποσο.

Ο σεβασμος δεν ειναι σημαντικος οπου επιλεγουμε εμεις μονο, ενώ αλλού τον ξεχναμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

spider

Νεοφερμένος

Ο spider αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Lorien καταρχας καλημερα . μη παιρνεις τα μυνηματα προσωπικα ειναι ΓΕΝΙΚΑ . με αυτα που γραφω ο καθε ενας θα νομιζει οτι καπνιζω σα φουγαρο ! εχω 16 χρονια να καπνισω ! σιγουρα τα δικαιωματα του καθε ενα σταματουν εκει που θιγονται τα δικαιωματα του αλλου ! ομως πολλες φορες κανουμε παραχωρησεις γιατι θελουμε γιατι μας αρεσει γιατι πρεπει γιατι δεν υπαρχει αλλη λυση .οσο για τις < σφαλιαρες> δεν εικαζω απολυτως τιποτα γιατι απλα δεν σε ξερω !! (βλ. ΓΕΝΙΚΑ η συζητηση ) .ομως αυτο που λεω ισχειει . κατι που δεν αγοραζεται με τιποτε ειναι η πειρα !! και λογω ηλικιας ισως εχω περισοτερη . φτανεις στο σημειο να καταλαβεις οτι στηριζοντας καποιες αποψεις ( χωρις νερο στο κρασι ) ισως χασεις κατι πιο πολυτιμο και δεν πρεπει .βεβαια οπως ξαναειπα να υπαρχει αμοιβαια κατανοηση και υποχωρηση .τωρα οσον αφορα το τσιγαρο εγω προσωπικα θα ανεχτω εναν καπνιστη αν εχει αλλα πολλα να μου δωσει σαν ανθρωπος αρκει απο την πλευρατου να σεβαστει οτι δεν καπνιζω και αντι 10 τσιγαρα και αναλογως του χωρου κανει 3 !!!!αν ειναι σωστος να εισαι σιγουρος θα το κανει ! και ετσι θα πανε ολα καλα. :) να εισαι καλα .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Οκ, εαν εχουμε φτασει στο σημειο να μετραμε την αξια καποιου απο το που θα καπνισει, μπροστα σε ποιον και ποσο, μαλλον κατι δεν παει καλα...:)
Και μετα εκνευριζεστε, οταν αναφερομαι σε υστεριες...

Όταν ο άλλος καπνίζει μες στη μούρη σου ενώ είσαι μη καπνιστής μέσα σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, τότε ναι, δεν θα έλεγα πως ο ίδιος προσδίδει ιδιαίτερη αξία στον εαυτό του ή δείχνει πως είναι ενήλικος άνθρωπος που σέβεται τους συνανθρώπους του. Συνεπώς δεν θα είναι περίεργο να θεωρήσει ο εν λόγω μη καπνιστής πως ο συγκεκριμένος καπνιστής μάλλον δεν αξίζει. Και δεν θα είναι επειδή καπνίζει ΓΕΝΙΚΑ, αλλά επειδή δεν αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να καπνίζει οπουδήποτε χωρίς να νοιάζεται για το περιβάλλον γύρω του. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
@ spider : καταλαβα πως δεν με ξεχωριζεις μιλωντας γενικά, ομως με συμπεριλαμβανεις στο σκεπτικο σου ;) Γιαυτο σου απαντησα ετσι. Δεν γνωριζω την ηλικια σου φυσικα, οπως και εσυ την δικη μου. Καταλαβα τι λες, και στην πραξη συμφωνω με την τελευταια προταση-παραδειγμα σου, απλα η αρχικη σου τοποθετηση δεν ηταν αυτη (ή τουλαχιστον δεν περασε αυτο το νοημα). Δεν απαντησες στα ερωτηματα μου, αλλά να απαντησω το εξης εγω : ναι αν βρω σε ενα ατομο ολα οσα ψαχνω, ή εστω καποια σπανια πραγματα, θα κανω υποχωρηση κι εγω μερικες φορες. Αλλά ξεκαθαριζω οτι εαν λειπει ο σεβασμος, καπου χανεται η ουσια και των υπολοιπων χαρακτηριστικων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Estartu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών, επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 169 μηνύματα.
πάντως εγώ σήμερα άκουγα στο ραδιόφωνο ότι καλά - καλά δεν ξεκίνησε η πρακτική
εφαρμογή του και άρχισαν οι εισηγήσεις για διάφορες τροποποιήσεις προκειμένου να
ανοίξουν τα απαραίτητα παραθυράκια (γι αυτούς που τα χρειάζονται) ...


:( :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Στο '1142' πληροφορίες για τα αντικαπνιστικά μέτρα.

Πληροφορίες για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και βοήθεια σε όσους επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, θα δίνονται από την 1η Ιουλίου στον τηλεφωνικό αριθμό '1142'. Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δίνοντας παράλληλα διευκρινίσεις για τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων:


  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ανεξαρτήτως εμβαδού, είδους παρεχομένων υπηρεσιών και αρχής χορήγησης της άδειας λειτουργίας τους, που δεν έχουν άδεια δημιουργίας χώρων καπνιζόντων, ή μέχρι να αποκτήσουν την άδεια αυτή, υπάγονται από 1η Ιουλίου 2009 στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.
  • Τα καταστήματα κάτω των 70 τ.μ. που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν αποκλειστικά για καπνιστές, θα πρέπει να τροποποιήσουν την άδεια λειτουργίας τους με αίτηση προς την αρμόδια αρχή, που αυτή είναι και η μόνη για να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας λειτουργίας τους. Η τροποποίηση αυτή προϋποθέτει τη συνδρομή των ακόλουθων προϋποθέσεων:
Πρώτον, το κατάστημα να εξοπλιστεί με μηχανήματα εξαερισμού και καθαρισμού του εσωτερικού αέρα. Η αρμόδια αρχή είναι υπεύθυνη να ελέγξει την επάρκεια των μέτρων αυτών κατά τη διαδικασία έκδοσης της νέας άδειας.
Δεύτερον, να αναρτηθεί στην πρόσοψη και στον εσωτερικό χώρο εμφανής επιγραφή που θα αναφέρει ότι το κατάστημα είναι χώρος και για καπνίζοντες, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και να μην υπάρξουν αμφιβολίες ως προς την εξαίρεσή του από το πεδίο εφαρμογής των απαγορεύσεων που προβλέπει ο νόμος.
  • Τα καταστήματα τα οποία δεν έχουν λάβει το χαρακτηρισμό ως μη καπνιζόντων και δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία που σας περιέγραψα, υπόκεινται στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.
  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 70 τ.μ., με εξαίρεση τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ., μπορούν να δημιουργήσουν χώρο καπνιζόντων με μέγιστο εμβαδό ίσο με το 30% του ωφέλιμου χώρου του καταστήματος. Επίσης να είναι πλήρως διαχωρισμένος ο χώρος αυτός από το υπόλοιπο κατάστημα.
  • Να είναι εξοπλισμένος με μηχανήματα εξαερισμού και καθαρισμού του εσωτερικού του αέρα, που δεν θα συνδέεται με το κλιματιστικό μηχάνημα ή εξαερισμού του υπόλοιπου κομματιού του μαγαζιού. Η καταλληλότητα των μηχανημάτων κρίνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της αρμόδιας αρχής που εκδίδει την άδεια και με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας.
Επιγραφή
Να έχει επίσης εμφανή επιγραφή στην εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του διαχωριστικού του από το υπόλοιπο κατάστημα, ότι πρόκειται δηλαδή για χώρο για καπνίζοντες. Στο υπόλοιπο κατάστημα θα πρέπει να αναρτηθούν επιγραφές για απαγόρευση του καπνίσματος.
Επίσης, για τη χορήγηση της άδειας υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή μελέτη για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου καπνιζόντων, καθώς και πλήρης κάτοψη του τοπογραφικού.
Τα καταστήματα υπόκεινται σε πλήρη απαγόρευση καπνίσματος εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού τους από την αρμόδια αρχή. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η είσοδος ή η παραμονή ανηλίκων σε χώρους καπνιζόντων σε όλα τα καταστήματα της χώρας, ανεξάρτητα εάν συνοδεύονται από ενήλικες.

Στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική πάνω από 400 τ.μ. μπορεί να δημιουργηθούν χώροι για καπνίζοντες σε ποσοστό 40% της επιφάνειας του καταστήματος. Ο χώρος διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κατάστημα με διαχωριστικό που έχει ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων.
Ο εξαερισμός του χώρου καπνιζόντων πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που δεν θα επιβαρύνει την υγεία των πελατών και του προσωπικού του καταστήματα και σύμφωνα με τους όρους των παραπάνω περιπτώσεων που ισχύουν και στα υπόλοιπα καταστήματα. Ειδικότητα για τα κέντρα διασκέδασης η άδεια θα αναφέρει ρητά ότι τα μηχανήματα εξαερισμού (π.χ. κουρτίνα αέρα) θα εξασφαλίζουν το μη πέρασμα του καπνού στους υπόλοιπους χώρους.
Οι επιχειρήσεις καζίνο διέπονται από το νόμο 2206/1994 και οι όροι σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτά θα καθοριστούν κατόπιν ειδικής διαβούλευσης με το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Σε κάθε περίπτωση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν μέσα στο καζίνο απαγορεύεται το κάπνισμα και θα ισχύουν κατʼ αναλογία οι ίδιοι κανονισμοί που ισχύουν και για τα υπόλοιπα υγειονομικά καταστήματα. Το ίδιο ισχύει για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε ξενοδοχεία, πλοία και τρένα. Για τα υπόλοιπα ισχύει, όπως είπα πριν, πλήρης απαγόρευση.
Στο πεδίο εφαρμογής του νόμου δεν εμπίπτουν οι εξωτερικοί χώροι ανάπτυξης τραπεζο-καθισμάτων, ακόμα και αν οι χώροι αυτοί καλύπτονται από σκέπαστρο. Αρμόδια αρχή για τον έλεγχο των παραβάσεων είναι οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, στο έργο των οποίων συνδράμουν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές, καθώς και η Δημοτική Αστυνομία και οι Επόπτες Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, εις ότι αφορά ιδίως την επιβεβαίωση των παραβάσεων, τον προσδιορισμό και τον καταλογισμό του κατά περίπτωση προστίμου.
Το πρόστιμο τώρα σύμφωνα με το νόμο καθορίζεται για τους ιδιώτες παραβάτες από 50 μέχρι 500 ?, για τους υπεύθυνους 1.000 μέχρι 2.000 ? σε περίπτωση υποτροπής, με δυνατότητα προσωρινής ανάκλησης της πώλησης προϊόντων καπνού από τα ειδικά καταστήματα, ή και ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Εργασιακοί χώροι
Στους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εξαιρουμένων των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, επιτρέπεται η δημιουργία χώρου για καπνίζοντες, κάτω βέβαια από προϋποθέσεις.
Οι χώροι για καπνίζοντες θα είναι πλήρως διαχωρισμένοι από τους χώρους που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και όσων επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της δημόσιας υπηρεσίας ή της κατά περίπτωση ιδιωτικής επιχείρησης.
Οι χώροι για καπνίζοντες θα διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό και κατάλληλα μηχανήματα για τον καθαρισμό του εσωτερικού τους αέρα, σύμφωνα με τις σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες που θα εκδώσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας. Οι χώροι για καπνίζοντες θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το προσωπικό της δημόσιας υπηρεσίας ή της κατά περίπτωση ιδιωτικής επιχείρησης.
Η δημιουργία χώρου για καπνίζοντες μπορεί να γίνει υπό τον απαράβατο όρο ότι δεν επιβαρύνεται καθʼ οιονδήποτε τρόπο η υγεία του προσωπικού που δεν εισέρχεται σε αυτούς. Το εμβαδό των χώρων για τους καπνίζοντες θα καθοριστεί κατόπιν συμφωνίας του αρμόδιου διευθυντικού οργάνου με την αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των εργαζομένων. Αυτό ισχύει και για τις εφημερίδες.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρακωλύει την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας ή της ιδιωτικής επιχείρησης. Κανόνας είναι ότι οι χώροι για καπνίζοντες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν είναι χώροι εργασίας και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των φορέων αυτών.
Η δημιουργία χώρου για καπνίζοντες είναι υποχρεωτική στις περιπτώσεις των δημόσιων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους, εφόσον υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τον εργοδότη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Ξημερώνει του "Κοσμά και Δαμιανού"...Χρόνια πολλά λοιπόν στους "μη καπνίζοντες" και "κουράγιο αδέλφια", στους καπνιστές! Βασικά όμως θα πρότεινα σ' όλους, να μην βλέπουν τις κρατικές διαφημίσεις( και να σκεφτεί κανείς ότι τις πληρώνουμε όλοι, με τους έμμεσους και άμεσους φόρους μας!), για το "πόσο κακό κάνει το τσιγαράκι". Είναι, υποτίθεται, "δωρεάν εφιαλτικές", για να μην πω, "εξόχως φασιστικές"!

ΥΣ: Είμαι στο τσαφ, για προσφυγή στο "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", πρωτίστως κατά του κυριλέ αρμόδιου Υπουργού μας,:devil:!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Kαλή αρχή, χωρίς αντικαπνιστικές υστερίες, με καπνιστικό σεβασμό.

:D



Αναλυτικά ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος προβλέπει:
1. Μαγαζιά έως 70 τμ έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εάν θα είναι καπνιζόντων ή μη, ενώ μπορούν όποτε θέλουν να αλλάξουν την ιδιότητα τους.
2. Από 70 έως 300 τμ θα πρέπει να υπάρχει χώρος έως 30 τμ για τους καπνίζοντες, ο οποίος θα διαχωρίζεται από την υπόλοιπη αίθουσα και μάλιστα θα πρέπει να έχει χωριστή είσοδο.
3. Από 300 τμ και πάνω, και σε περίπτωση που υπάρχει ζωντανή μουσική στο κατάστημα η αίθουσα θα πρέπει να διαχωρίζεται με διαχωριστικό ύψους 2 μέτρων, ενώ το «καπνιστήριο» δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 40 τμ
Παράλληλα απαγορεύεται ρητά η είσοδος ανηλίκων έως 18 ετών στα μαγαζιά και χώρους καπνιζόντων.



Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται
Από την καπνοαπαγόρευση «τη γλιτώνουν» τα… καζίνο, τα πλοία και τα τρένα. Ειδικά για τα δύο τελευταία, η σχετική ρύθμιση έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο αρχικό σχέδιο συμπεριλαμβανόταν στις περιπτώσεις της απαγόρευσης.
Στα καζίνο θα επιτρέπεται το κάπνισμα εκεί όπου παίζεται ο τζόγος και όχι στα «ένθετα» καταστήματα που προσφέρουν τύπου υγειονομικές υπηρεσίες, όπως μπαρ, εστιατόρια, κτλ.
Επιχειρήσεις
Όσες από τις επιχειρήσεις απασχολούν πάνω από 50 άτομα, τότε πρέπει να διαμορφώσουν ειδικούς χώρους όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Οι χώροι αυτοί δεν πρέπει να είναι κοντά στο χώρο εργασίας, ούτε όμως και σε υπαίθριους χώρους.
Τα πρόστιμα
Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για τους θεριακλήδες που δεν τηρούν το νόμο.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα πληρώνουν για κάθε τσιγάρο που ανάβουν (και τους παίρνουν χαμπάρι…) από 50 έως 500 ευρώ (σ.σ. η διακύμανση στο πρόστιμο μάλλον έχει να κάνει με τη μάρκα του τσιγάρου!) ενώ θα υπάρχει και το απαραίτητο τηλέφωνο «καταγγελίας» 1142.
Για τα καταστήματα, τα πρόστιμα είναι κλιμακούμενα. Αν υπάρχει παράβαση στον πρώτο έλεγχο, το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, με το δεύτερο έλεγχο ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ, ενώ με τον τρίτο έλεγχο, θα τους επιβληθεί απαγόρευση πώλησης καπνού ή αλκοόλ, και σε περίπτωση που δεν πωλούν τίποτε από τα δύο το χρηματικό πρόστιμο μπορεί να φτάνει και τα 20.000 ευρώ. Τέλος, από την τέταρτη φορά και πάνω που θα διαπιστωθεί παράβαση θα πραγματοποιείται προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Kαλή αρχή, χωρίς καπνιστικές υστερίες, με αντι- καπνιστικό σεβασμό. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
παντως σημερα το κυλικειο του Τ.Ε.Ι. ηταν αδειο! ολοι ηταν εξω και πιναν το καφε τους:P
τουλαχστον βρηκαμε πρωτη φορα τραπεζακι ευκολα:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
3. Από 300 τμ και πάνω, και σε περίπτωση που υπάρχει ζωντανή μουσική στο κατάστημα η αίθουσα θα πρέπει να διαχωρίζεται με διαχωριστικό ύψους 2 μέτρων, ενώ το «καπνιστήριο» δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 40 τμ
Τι οριζεται σαν χωρος καταστηματος ομως ; Αφορα μονο κλειστους χωρους ή και ανοικτους ; Τι οριζεται ως "κλειστος χωρος" ; (6 τοιχοι ; ).

Αυτο με το 2 μετρα διαχωριστικο το βρισκω κοροιδια. Δλδ εκαναν κανενα τεστ και αν χωρισεις ενα χωρο με τζαμι 2 μετρων ενω το ταβανι ειναι 4, ο καπνος δε θα απλωθει και στον διπλα χωρο ; ελεος


Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται
Από την καπνοαπαγόρευση «τη γλιτώνουν» τα… καζίνο, τα πλοία και τα τρένα. Ειδικά για τα δύο τελευταία, η σχετική ρύθμιση έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο αρχικό σχέδιο συμπεριλαμβανόταν στις περιπτώσεις της απαγόρευσης.
Αυτα ειναι που μου τη σπανε. Δλδ υποτιθεται το μετρο γινεται για λογους υγειας...και τελευταια στιγμη αποφασιζουν οτι τα καζινο (που ειναι παντα κλειστοι χωροι) και τα τρενα και πλοια (τι πιο κλειστος χωρος απο αυτα! ), δεν θα συμπεριλαμβανονται...Και στο τρενο ας πουμε ο εθισμενος δεν εχει που να παει για να καπνισει...στο πλοιο ομως ; Γιατι να μην απαγορευεται ; Ας παει να καπνισει εξω...

Για τα καταστήματα, τα πρόστιμα είναι κλιμακούμενα. Αν υπάρχει παράβαση στον πρώτο έλεγχο, το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, με το δεύτερο έλεγχο ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ, ενώ με τον τρίτο έλεγχο, θα τους επιβληθεί απαγόρευση πώλησης καπνού ή αλκοόλ, και σε περίπτωση που δεν πωλούν τίποτε από τα δύο το χρηματικό πρόστιμο μπορεί να φτάνει και τα 20.000 ευρώ. Τέλος, από την τέταρτη φορά και πάνω που θα διαπιστωθεί παράβαση θα πραγματοποιείται προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
Θα εβαζα πιο αυστηρα προστιμα. Τα πρωτα 2 για πολλα μαγαζια δεν ειναι τιποτα τοσα που βγαζουν...

Για να δουμε τι θα γινει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Στο τηλέφωνο 1142 που χρησιμεύει; Για να έχουν μια βάση με πιθανά καταστήματα που δεν τηρούν τον νόμο; Μου φαίνεται πολύ "spooky" μετά από καταγγελία να στέλνουν κάποιον στο κατάστημα να κόψει πρόστιμο. :P

Υ.γ.: Η μαριχουάνα αντιμετωπίζεται με τον παραπάνω νόμο ή με αυτούς που υπήρχαν ήδη; :P
Y.γ.: Μέχρι στιγμή είχε αποτελέσματα ο νόμος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fielda

Πολύ δραστήριο μέλος

Η fielda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 1,276 μηνύματα.
Αυτό που παρατήρησα πάντως τις πρώτες μέρες της εφαρμογής του νόμου είναι ότι σχεδόν όλοι διακατέχονται από δυσπιστία για το κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμοστεί χωρίς "παρατράγουδα" στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα σε όσα μέρη έτυχε να πάω αυτές τις μέρες φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται και οι ιδιοκτήτες μαγαζιών και οι καπνιστές, κάτι αρκετά ελπιδοφόρο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top