Η άγνοια των πολιτών είναι πολιτική δύναμη για τα κόμματα.Μην τους της χαρίσετε!

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Η τελευταία περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα.

Η Τουρκία θέλει να μπει στην ΕΕ, η ένταξη της Κύπρου και η μη αναγνώριση της από την υποφήφια ευρωπαική χώρα την καθυστερούν ακόμη και μια μία "ειδική σχέση" με την ΕΕ κι έτσι όλοι οι έτεροι κι ειδικά οι Αμερικάνοι μας στριμώχνουνε διπλωματικά για να μπαλώσουμε όπως -όπως κρίσιμα και πολύπλοκα προβλήματα σαν το Κυπριακό και τις διεκδικήσεις της ανυπόστατες διεκδικήσεις της Τουρκίας με έναν συμβιβασμό του ποδαριού.
Η αξιολόγηση του Οκτόμβρη για την Τουρκάι πλησιάζει και εκείνη για να εκβιάσει όχι μόνο έκανε επανελημμένως εικονικούς βομβαρδισμούς πάνω από κατοικημένο νησί (Αγαθονήσι), όχι μόνο συνελήφθησαν πράκτορες της σε νησιά με βιντεοκάμερες εξω από στρατόπεδα των νησιών, όχι μόνο κατεγράφησαν κατασκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να κατασκοπευουν την Χίο αλλά πριν λίγες μέρες έγινε το πρωτοφανές να προσπαθούν τουρκικα αεροσκάφη να αναχαιτίσουν τα ελληνικά μέσα στον δικός μας εναέριο χώρο! :eek:

Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος?
Μα γιατί ανέκαθεν οι πολιτικοί προσπαθούν να μεταθέσουν τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα στις επόμενες κυβερνήσεις και να ρίξουν μερικά ? στάχτη στα μάτια των πολιτών. Τώρα όμως όσο ποτέ άλλωτε. Για αυτό εχει παρατηρηθει να φοβούνται (εν όψει αντιφάσεων) να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Ακόμη συχνότερα να σφραγίζουν από τα ΜΜΕ δηλωσεις και απόψεις μελών τους...
Ας ανοίξουμε τα χαρτιά τους και ας αποκαλύψουμε τις απόψεις τους εμείς!

;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Δεν διευκρίνησα το εξής.
¨Οτι και στα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και σε μικρότερα υπάρχουν ομάδες και πηγαδάκια που πραγματικά έχουν περίεργες απόψεις για κοινωνικά -εθνικά θέματα. Το παράδοξο είναι ότι ενώ βρίσκονται σε διαφορετικά κόμματα με εντελώς διαφορετική υποτίθεται ιδεολογία να είναι πολύ κοντινές οι απόψεις των μελών αυτών σε πρακτικά ζητήματα.
Ακόμη πιο περίεργη είναι η υποστήριξη και το απυρόβλητο που απολαμβάνουν τέτοια εσωκομματικα στελέχη ακόμη κι αν έχουν κατηγορηθεί ότι εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το κόμμα το οποίο τους επέλεξε ή εξέλεξε. Στελέχη που όμως συνεχώς παρά την αντι-δημοτικότητα τους απολαμβάνουν τηλεοπτικό χρόνο και συνεντέυξεις στα κανάλια... :confused:

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις?
Κουτσίκου-Γιαννάκου (μετά από εκλογικό μάυρισμα προσπαθήσανε να την σώσουνε με θέσεις ευρωβουλευτή ή επικρατείας), Ψαριανός από ΣυΡιΖα, Τρεμόπουλος από Πράσινους, Ανδρεάς Λοβέρδος (έκπληξη!) ακόμη ίσως και ο πολιτικός αργηχός του ΠΑΣΟΚ(!).

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα φρέσκα νέα, γιατί ο κύριος Λοβέρδος που προορίζεται για Υπουργός Εξωτερικών (προυπήρξε και είναι στενός συνεργάτης και μάλιστα υφυπουργός του Γιώργου στο ΥΠ.ΕΞ)




Λοβέρδος: το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο "Σλαβομακεδόνων" προσφύγων

Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009


#fullpost{display:inline;} Τελικά ο Γιωργάκης μαζεύει γύρω του (και προωθεί...) όλους τους εκλεκτούς πατριώτες... Μετά τη γνωστή τοποθέτηση του συμβούλου του Γρηγόρη Βαλλιανάτου υπέρ μακεδονικής μειονότητας, "καθαρών Μακεδόνων" κλπ., να σου τώρα κι ο Ανδρέας Λοβέρδος (υφυπουργός Εξωτερικών επί Γιωργάκη ΥΠΕΞ, για να μην ξεχνιόμαστε) να στρώνει το χαλί των Σκοπιανών... Ιδού τι είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και επίδοξος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον γνωστό και μη εξαιρετέο Τάκη Μίχα*:
(...)
Ερ: O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;

Απ: «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»
(...)
(το σύνολο της συνέντευξης βρίσκεται στο https://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=12245)
Μερικά σχόλια:

1. Οι Σκοπιανοί, όντας σε δύσκολη θέση μετά το "βέτο" Καραμανλή στο Βουκουρέστι για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, έχουν προσπαθήσει να ανακινήσουν θέμα "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα (βλ. επιστολή Γκρούεφσκι σε Καραμανλή περί αναγνώρισης δικαιώματος επιστροφής το 2008 κλπ.)

2. Η προσπάθεια αυτή των Σκοπιανών, παρ' όλες τις κινήσεις τους, τις επισκέψεις αμερικανών "εμπειρογνωμόνων", την ύπαρξη μερικών "ελλήνων" πρόθυμων να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους κλπ., είναι καταδικασμένη σε αποτυχία για έναν απλό λόγο: οι έχοντες "σλαβομακεδονική" εθνική συνείδηση στην Ελλάδα είναι λίγες χιλιάδες, όπως δείχνουν τα ποσοστά του "Ουράνιου Τόξου" στις εκλογές. Με 4.000 ψήφους σε όλη την Ελλάδα (0,09%) και μόλις 1.195 (3,7%) στην κρίσιμη περιοχή της Φλώρινας, δεν είσαι μειονότητα, όσο κι αν χτυπιέσαι...

3. Ο τρόπος για να λύσουν αυτό το πρόβλημα οι Σκοπιανοί και να αποκτήσουν πραγματική "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα είναι το αίτημα επιστροφής των εκπατρισθέντων που εξέφρασε ο Γκρούεφσκι στον Καραμανλή. Γιατί αν ευοδωθεί αυτό το αίτημα και επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκπατρισθέντες του Εμφυλίου (με τους απογόνους τους), οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν ακριβώς αυτό που τους λείπει αυτή τη στιγμή: μια πραγματική, πολυπληθή σλαβόφωνη μεινότητα στην Κεντρική Μακεδονία.

4. Κανένας κανόνας δικαίου, εσωτερικός, διεθνής, διακρατική σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή ο,τιδήποτε άλλο, δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να δεχτεί πίσω (ούτε ως επισκέπτες ούτε ως πολίτες) τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Ούτε έχουν κανένα ηθικό έρεισμα να ζητούν την επιστροφή τους, πρόσωπα που πήραν τα όπλα κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και μετά την ήττα τους στον εμφύλιο διέφυγαν στη Γιουγκοσλαβία. Αν κάποιοι θέλουν να διεκδικήσουν περιουσίες που άφησαν πίσω, τίποτα δεν τους εμποδίζει να τις διεκδικήσουν στα δικαστήρια.

5. Μετά από όλα αυτά τίθεται το απλό ερώτημα: σε τι αποσκοπεί ο κύριος Λοβέρδος, και τι συμφέροντα εξυπηρετεί; Εκεί που καταφέραμε (με το βέτο του Βουκουρεστίου) να υιοθετήσουν όλοι οι σύμμαχοι τις θέσεις μας και να πιέζονται οι Σκοπιανοί για αλλαγή ονόματος προκειμένου να μπουν στο ΝΑΤΟ, ο κύριος Λοβέρδος θέλει να τους δώσει ένα ανέλπιστο όπλο και να τους βγάλει από τη γωνία όπου βρέθηκαν;

Και επιπλέον: επειδή ο κ. Λοβέρδος δεν είναι ιδιώτης για να λέει ελεύθερα ό,τι του κατέβει, αλλά τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και επίδοξος Υπουργός Εξωτερικών σε τυχόν κυβέρνηση Γιωργάκη, μήπως μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει αν υιοθετεί τις απόψεις του; Είναι κι αυτό, μαζί με το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, μέρος της "πολυπολιτισμικής Ελλάδας" που οραματίζεται ο Γιωργάκης και οι σύμβουλοί του; Θέλουν να δημιουργήσουν, από το τίποτα, μια ωραία πολυπληθή "σλαβομακεδονική" μειονότητα εντός των συνόρων μας;

Γιατί έρχονται και εκλογές και χρήσιμο είναι να ξέρουμε...

*Ο Τάκης Μίχας είναι γνωστός "αντιεθνικιστής" δημοσιογράφος και συγγραφέας, σημαιοφόρος της "Νέας Τάξης". Το μεγαλύτερο ως τώρα πόνημά του είναι το βιβλίο "Ανίερη Συμμαχία: Η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς" (2003), στο οποίο "φακελώνει" και κατακεραυνώνει όσους Έλληνες στάθηκαν αλληλέγγυοι στη Σερβία το 1999, όταν (κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και χωρίς άδεια του ΟΗΕ), το ΝΑΤΟ τη βομβάρδισε. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 2002 στην αγγλική γλώσσα...




https://www.enkripto.com/2009/09/blog-post_6424.html






Ολα αυτά είναι ένα μεγάλο κρίμα, ντροπή κι όνειδος για την πολιτική παρακαταθήκη του πατριωτικού Πασόκ, του Ανδρέα αλλα και του ονόματος Παπανδρέου ειδικότερα.



Ισχύει ακόμη? :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Αυτονομιστές

Τετάρτη, 9 Σεπτέμβριος 2009


#fullpost{display:inline;} του Κωνσταντίνου Χολέβα

Τουλάχιστον ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηριώσεως μπορούν να χαρακτηρισθούν οι δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών. Οι δηλώσεις έγιναν προσφάτως στην ιστοσελίδα newstime.gr και είναι εύλογο να προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους της Μακεδονίας, αλλά και σε κάθε Έλληνα που γνωρίζει την ιστορία.

Το 1982 με νόμο του αειμνήστου Γεωργίου Γεννηματά είχε επιτραπεί η επιστροφή στη χώρα μας των πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι ζούσαν στις τότε κομμουνιστικές χώρες, με ρητή εξαίρεση των «αλλογενών», δηλαδή εκείνων που είχαν δηλώσει ότι ανήκουν στην τεχνητή «μακεδονική» εθνότητα. Οι άνθρωποι αυτοί κατά την περίοδο 1941-1949 είχαν ενόπλως αγωνισθεί για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από τον ελληνικό κορμό. Πολλοί από αυτούς είχαν αρχικά ενταχθεί σε βουλγαρικές ομάδες που συνεργάσθηκαν με τις γερμανικές αρχές κατοχής. Το 1944 μεταμορφώθηκαν εν μιά νυκτί σε «σλαβομακεδόνες» παρτιζάνους του Τίτο. Όσοι εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια εργάσθηκαν φανατικά κατά της Ελλάδος. Αυτοί και τα παιδιά τους υπήρξαν οι κυριώτεροι στυλοβάτες της προπαγάνδας περί «Μακεδονίας του Αιγαίου». Μάλιστα από το 1993 συνταξιοδοτούνται από το κράτος των Σκοπίων ως «μαχητές του απελευθερωτικού αγώνα».

Όσοι προτείνουν την ελεύθερη είσοδο και εγκατάσταση των οπαδών της απόσχισης της Μακεδονίας μας θα πρέπει να απαντήσουν στα εξής:
α) Συνειδητοποιούν την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών της Βορείου Ελλάδος;
β) Ποια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα ενισχύει την καλλιέργεια αποσχιστικών τάσεων στο έδαφός της;
Και γ) Γιατί πρέπει να επιβραβεύσουμε ηθικά τους Σκοπιανούς προπαγανδιστές;

Κακώς λέγει ο κ. Λοβέρδος ότι μία τέτοια κίνηση θα βοηθήσει την επίλυση των προβλημάτων μας με την ΦΥΡΟΜ. Η Ελλάδα έχει ήδη φανεί πολύ γενναιόδωρη σε πολιτική και οικονομική υποστήριξη, ενώ οι γείτονες ανταπαντούν με όξυνση των προκλήσεων. Τα αγάλματα, οι ονομασίες αεροδρομίων και σταδίων, η προπαγάνδα περί ανυπάρκτων μειονοτήτων και πολλά άλλα δείχνουν την εμμονή των Σκοπίων στην διαστρέβλωση και κλοπή της ιστορίας μας.

Ας μην ενθαρρύνουμε, λοιπόν, περισσότερο τον εθνικισμό των Σκοπίων.

www.diktyo21.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Συνεχίζω με το ατυχέστατο(έτσι θα το χαρακτηρίσουν αν βγει στα ΜΜΕ) περιστατικό καθώς και με την συνέντευξη του Λοβερδου. Φυσικά στα Σκόπια έπαιζε σαν πρωτη είδηση, εδώ στην Ελλάδα ούτε στα ψιλά γράμματα ...


Πρώτο θέμα η "υπόσχεση" Λοβέρδου στα Σκόπια..


Κυριακή, 6 Σεπτέμβριος 2009


#fullpost{display:inline;} Πρώτο θέμα είναι εδώ και μερικές μέρες οι εξωφρενικές δηλώσεις Λοβέρδου στους Σκοπιανούς τηλεοπτικούς σταθμούς ,οι οποίοι σε πανηγυρικό ύφος σημειώνουν ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Στο ακόλουθο βίντεο (απο το taxalia.blogspot.com)μπορούμε να θαυμάσουμε (στο σημείο 1:12 )τον υποψήφιο βουλευτή και προαλειφόμενο για Υπουργό Εξωτερικών (..) να συμφωνεί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σκοπιανό προπαγανδιστή Παρίση στο ότι η ελληνική πολιτεία ωφείλει να επιτρέψει την επάνοδο στην Ελλάδα μιας ξεκάθαρα εχθρικής "μειονότητας" και να καταστρέψει τα λεγόμενα κόκκινα αρχεία ,δηλαδή να δημιουργήσει εκ του μη όντος θέμα Σλαβομακεδονικής μειονότητας στην χώρα μας !


https://www.youtube.com/watch?v=FerygNsXVXs


Η απαράδεκτη αυτή στάση του κ Λοβέρδου καθώς και η έλλειψη αντίδρασης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ,εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, δεν έλαβε ΚΑΜΙΑΣ προβολής από τα μεγάλα ΜΜΕ τα οποία τηρούν σιγή ιχθύος. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να προκαλέσει αντίδραση εφόσον οι θέσεις αυτές σύμφωνα με το ίδιο τον κ.Λοβέρδο αποτελούν διακηρυγμένες θέσεις του κόμματος του (!!) και μέρος της πολιτικής του πλατφόρμας.

Πρόκειται ίσως για την πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που η ηγετική ομάδα κόμματος εξουσίας (με επικεφαλής τον ΓΑΠ..) εξαγγέλλει ρητά πολιτικές που θα βλάψουν τη χώρα ανεπανόρθωτα και με τρόπο μη αναστρέψιμο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του..




https://www.enkripto.com/2009/09/blog-post_09.html




Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αδικοχαμένου Γενημματα ...:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Κι ένα τελευταίο άρθρο απάντηση πολιτών στις ανέλπιστες υποσχέσεις που έδωσε ο Λοβέρδος στον Γκρουέφσκι, δηλαδή αναγνώριση από το πουθενά "μακεδονικής μειονότητας" και παντελή αλλαγή στάσης ως προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).


Απάντηση Παγκόσμιων Παμμακεδονικών οργανώσεων στον Λοβέρδο

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009


#fullpost{display:inline;} ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Επικοινωνία:
Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

Σεπτέμβριος 2009
Προς κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Βουλευτή Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος
Απόλλωνος 6, 10557, Αθήνα
Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του Ελληνισμού του Εξωτερικού για τις ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηρίωσης δηλώσεις σας στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στον Τάκη Μίχα στην newstime.gr περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών.
Οι δηλώσεις σας αυτές εύλογα προκαλούν ανησυχία όχι μόνον στους Μακεδόνες, αλλά ευρύτερα σε κάθε Έλληνα και γνώστη της Ελληνικής ιστορίας.
Αναρωτιόμαστε εάν με τις θέσεις αυτές δίνετε το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ιστορική σας παράταξη, εάν λάβει την εξουσία; Έχουν οι θέσεις αυτές εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του κινήματος ή αποτελούν προσωπικές σας τοποθετήσεις; Τι άλλαξε από τότε που η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου αποφάσισε να μην τους συμπεριλάβει στους δικαιούμενους ελεύθερης επιστροφής στην Ελλάδα;

Ο «επαναπατρισμός των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής», όπως εσείς τους αποκαλέσατε, όχι μόνον θα προκαλέσει αναστάτωση στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών της Βορείου Ελλάδος, αλλά θα ενδυναμώσει τα ψευδο-επιχειρήματα περί δήθεν «Μακεδονικής» μειονότητας στη Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε εμείς οι ίδιοι τις αποσχιστικές τάσεις σε ελληνικόέδαφος;

Δηλώσατε επίσης ότι θα επικεντρωθείτε μόνον στην επίλυση του ονόματος. Δηλαδή θα αδιαφορήσετε για τις κατηγορίες για την δήθεν γενοκτονία των Σκοπιανών από τους Έλληνες, για τους χάρτες της λεγόμενης «Αιγιατικής Μακεδονίας» η οποία, όπως αυτοί λέγουν, βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή;
Οι δηλώσεις του Σκοπιανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλοσόσκι περί «καταπιεσμένης «Τουρκικής» και «Μακεδονικής» μειονότητας, η κλοπή της Μακεδονικής ιστορίας, οι προκλήσεις και οι προσβολές των Σκοπιανών με τη σβάστικα στην ελληνική σημαία και τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ντυμένο Ναζί, σας αφήνουν αδιάφορο; Γιατί θέλετε να επικεντρωθείτε μόνον στο όνομα;

Πεποίθησή μας είναι ότι οι κινήσεις αυτές όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας με τα Σκόπια, αλλά θα ενθαρρύνουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. Δεν θα αρκεστούν πλέον στις μετονομασίες αεροδρομίων και σταδίων, στην προπαγάνδα περί ανύπαρκτων μειονοτήτων και στην κλοπή των εθνικών μας συμβόλων, αλλά θα προχωρήσουν σε πιο ακραίες διεκδικήσεις.
Μπορεί τόσο οι δηλώσεις στο newstime.gr όσο και στην Staina Todorovska της εφημερίδας SPIC στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 να χαροποίησαν τους Σκοπιανούς.

Σκεφθήκατε όμως ότι αποκαρδιώνετε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Μακεδόνες και εν δυνάμει το 85% του ελληνισμού εντός και εκτός χώρας;
Για τους Ελληνες , κ. Λοβέρδο, όπως και για τους ιστορικούς και τους επιστήμονες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια!
Δεν κατανοούμε πως, ένας εύελπις πολιτικός σαν κι εσάς μπορεί να αγνοήσει την ιστορία της χώρας, διεκδικεί να υπηρετήσει μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τη στιγμή που 346 διακεκριμένοι καθηγητές ανά τον κόσμο από Πανεπιστήμια διεθνούς κύρους την υπερασπίζονται και με επιστολή τους προς το νέο Αμερικανό πρόεδρο ζητούν την επαναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ στο Μακεδονικό ζήτημα.

κ. Λοβέρδο, ακόμη και οι καθηγητές στην π.Γ.Δ.Μ. έχουν αρχίσει να εκφράζουν δημόσια την ανεδαφικότητα των ισχυρισμών των κυβερνήσεών τους. Θα τους ενισχύσουμε εμείς;
Ευχόμεθα να ανακαλέσετε τις ατυχείς αυτές δηλώσεις και σε όποια θέση σας φέρει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών να υπηρετήσετε την Ελλάδα και τα ιστορικά της δίκαια με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία.

Με εκτίμηση,

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος-Πρόεδρος των Παγκοσμίων Παμμακεδονικών Ενώσεων
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Αθανασία Μπίσκα

Κοινοποίηση: στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

self-instructive depressing

Περιβόητο μέλος

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,397 μηνύματα.
Η τελευταία περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα.

Η Τουρκία θέλει να μπει στην ΕΕ, η ένταξη της Κύπρου και η μη αναγνώριση της από την υποφήφια ευρωπαική χώρα την καθυστερούν ακόμη και μια μία "ειδική σχέση" με την ΕΕ κι έτσι όλοι οι έτεροι κι ειδικά οι Αμερικάνοι μας στριμώχνουνε διπλωματικά για να μπαλώσουμε όπως -όπως κρίσιμα και πολύπλοκα προβλήματα σαν το Κυπριακό και τις διεκδικήσεις της ανυπόστατες διεκδικήσεις της Τουρκίας με έναν συμβιβασμό του ποδαριού.
Η αξιολόγηση του Οκτόμβρη για την Τουρκάι πλησιάζει και εκείνη για να εκβιάσει όχι μόνο έκανε επανελημμένως εικονικούς βομβαρδισμούς πάνω από κατοικημένο νησί (Αγαθονήσι), όχι μόνο συνελήφθησαν πράκτορες της σε νησιά με βιντεοκάμερες εξω από στρατόπεδα των νησιών, όχι μόνο κατεγράφησαν κατασκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να κατασκοπευουν την Χίο αλλά πριν λίγες μέρες έγινε το πρωτοφανές να προσπαθούν τουρκικα αεροσκάφη να αναχαιτίσουν τα ελληνικά μέσα στον δικός μας εναέριο χώρο! :eek:

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω , αλλά αλίμονο όχι να το αποδείξω , ότι αυτά συμβαίνουνε δεκαετίες τώρα . Άλλες φορές όμως συμφέρει να αποσιωπούνται και άλλες να ρίχνεται βάρος και στην τελευταία λεπτομέρεια τους . Και από την τουρκική και από την ελληνική πλευρά . Αν θες λοιπόν να κατηγορήσεις κάποιους πολιτικούς και ενδεχομένως να αναδείξεις άλλους , καλύτερα βρες καλύτερη αφορμή .
Φυσικά εγώ δεν θα σου απαγορέψω να συνεχίσεις αυτήν την κουβέντα μεν , αλλά θα σε συμβουλέψω σε κάθε περίπτωση να αναφέρεις τι κάνουνε και τα δικά μας αεροσκάφη όλο αυτόν τον καιρό , να κάνεις μια νίξη και στα παρακαλετά της πολιτικής ηγεσίας (εκφραζόμενα μέσω των τοπικών φορέων) σε ψαράδες των ακριτικών νησιών να το βουλώνουνε σε κάποιες κρίσιμες ημερομηνίες για ότι υπομένουνε από το τουρκικό λιμενικό και τέλος να μην καρφώνεσαι τόσο στην προφανή σου προσπάθεια να φορτώσεις ένα πρόβλημα που αδιαμφισβήτητα βαραίνει 300 ανθρώπους χωρίς διάκριση , σε μόνο 3 :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Ας πάμε στο αμφιλεγόμενο πρόσωπο που ονομάζεται Γρηγόρης Ψαριανός.
Πέρα από εκκεντρικός ραδιοφωνικός παραγωγός οι απόψεις του (παρόμοιες με του ΓΑΠ) μιλάνε για πολυπολιτισμικότητα, πολιτικά δικαιώματα σε κάθε κάτοικο (νόμιμο ή μη μετανάστη) σε αυτή την χώρα καθώς και για ελευθερία στα... ναρκωτικά.


Μπροστάρης στην ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών
Ευκαιρία δε χάνει ο ΣΥΝ, να θέτει όπου μπορεί το θέμα της αποποινικοποίησης ναρκωτικών ουσιών. Ετσι, μέσω του βουλευτή του Γρηγόρη Ψαριανού, ζήτησε να γίνει για το θέμα και συζήτηση στη Βουλή. Ο εν λόγω βουλευτής έθεσε το αίτημα με αφορμή Ερώτησή του για τα Κέντρα Πρόληψης. Κάθε άλλο παρά αρνητική σε μια τέτοια προοπτική εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλώνοντας διαθέσιμη.
Ο Γ. Ψαριανός ανέφερε πως «για μένα προσωπικά και το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς το θέμα των ναρκωτικών είναι πρωτεύον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας πως «έχω πει ότι ένας άλλος δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί, αντιαπαγορευτικός και αποποινικοποίησης χρήσης, σε μια άλλη, τελείως, αντιαπαγορευτική κατεύθυνση». Μάλιστα, ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο και «με ευθύνη του υπουργού Υγείας να γίνει μια συζήτηση, σε μία συνεδρίαση». Αμέσως απάντησε ο Γ. Κωνσταντόπουλος, λέγοντας πως «εδώ είμαστε για να συζητήσουμε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κι εδώ στη Βουλή όσες προτάσεις είναι εποικοδομητικές».




https://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4561208



:eek:

:hypno::hypno::hypno:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω , αλλά αλίμονο όχι να το αποδείξω , ότι αυτά συμβαίνουνε δεκαετίες τώρα . Άλλες φορές όμως συμφέρει να αποσιωπούνται και άλλες να ρίχνεται βάρος και στην τελευταία λεπτομέρεια τους . Και από την τουρκική και από την ελληνική πλευρά . Αν θες λοιπόν να κατηγορήσεις κάποιους πολιτικούς και ενδεχομένως να αναδείξεις άλλους , καλύτερα βρες καλύτερη αφορμή .
Φυσικά εγώ δεν θα σου απαγορέψω να συνεχίσεις αυτήν την κουβέντα μεν , αλλά θα σε συμβουλέψω σε κάθε περίπτωση να αναφέρεις τι κάνουνε και τα δικά μας αεροσκάφη όλο αυτόν τον καιρό , να κάνεις μια νίξη και στα παρακαλετά της πολιτικής ηγεσίας (εκφραζόμενα μέσω των τοπικών φορέων) σε ψαράδες των ακριτικών νησιών να το βουλώνουνε σε κάποιες κρίσιμες ημερομηνίες για ότι υπομένουνε από το τουρκικό λιμενικό και τέλος να μην καρφώνεσαι τόσο στην προφανή σου προσπάθεια να φορτώσεις ένα πρόβλημα που αδιαμφισβήτητα βαραίνει 300 ανθρώπους χωρίς διάκριση , σε μόνο 3 :confused:



Με τους γείτονες μπορεί να είχαμε ανέκαθεν κόντρες αλλά τουλάχιστον διατηρούσαμε μία αξιοπρεπή και συνεπή στάση.
Κανένα δημοκρατικό κόμμα εξουσίας ως τώρα δεν κατηγορήθηκε για προκλητική αντεθνική στάση.
Μόλις πριν 10 χρόνια κάποιος πολιτικός είπε ένα ευχαριστώ και είχε γίνει της κακομοίρας.

Άποψη μου είναι όσοι διαδίδουν απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με πάγιες ελληνικές θέσεις της εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής καθώς και της τοπικής κοινωνίας πρέπει να μαυρίζονται.
Η πρωτοφανής για μένα υπερασπιση τους με κάθε πολιτικό κόστος (πχ. Γιαννάκου) για μένα θεωρείται από αδικαιολόγητη εώς αντιδημοκρατική...
Αν κάποιος έιναι ανεπιθύμητος και δεν μπορει να εκλεγεί γιατί να παίρνει νευραλγικές θέσεις σε ένα κόμμα πόσο μάλλον σε μία κυβέρνηση?

Για λαϊκή εξουσία μιλάει το σύνταγμα ή κάτι μου διαφεύγει? Θεωρώ εμπαιγμό και ειρωνία να συμβαίνουν τέτοιες εξελίξεις στην δημοκρατία. Το να μπαίνουν "καρφωτοί" άνθωποι που θα έπρεπε να είναι persona non grata (χρησιμοποιώ "αδόκιμο" όρο από τον χώρο των δδιεθνών σχεσεων γιατί στην ουσια η Γιαννάκου έπαιρνε στο υπουργέιο παιδειας αποφάσεις για διεθνείς σχέσεις )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Το πολιτικό κόστος είναι το μοναδικο που δίνουν σημασία οι πολιτικοί.
Σε αυτο πρέπει να επενδύουν οι πολίτες!


Συνεχιζω με Ψαριανό:

Συνέντευξη

Γρηγόρης Ψαριανός

«Αν ανακαλύψω ότι έχω προκαταλήψεις θα τους γ*****ω το νταμ τιριρί.»

του Δημήτρη Αγγελίδη
Στην ξύλινη και συχνά ανούσια γλώσσα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι πολιτικοί, ο άμεσος λόγος του Ψαριανού ακούγεται με ενδιαφέρον. Λίγους μήνες μετά το παροιμιώδες «αν δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο», ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εξηγεί στο 10% τι εννοούσε και μιλά, μεταξύ άλλων, για τα κολλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα ναρκωτικά, τις προσωπικές του προκαταλήψεις και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.
Χαμός έγινε, ε;

Με σκίσανε λιγάκι. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Όταν αισθάνομαι ότι αδικούμαι από ανθρώπους που υποστηρίζω τα αιτήματά τους, είναι το χειρότερό μου. Μπορεί να ακούγεται μελοδραματική αυτή η παπαριά που λέω, αλλά πραγματικά αισθάνομαι μια συντριβή, μια θλίψη. Να με βάλουν κάτω να με πατάνε ότι είμαι ρατσιστής, ομοφοβικός, γελοίος και σοβινιστικό γουρούνι;
Άδικο είχαν;
Ξέρεις τι γίνεται; Εγώ είπα ότι υπάρχει ένας κίνδυνος. Ότι σε κάποιους εργασιακούς χώρους υπάρχει ένα κύκλωμα ανθρώπων που είναι γκέι και που λειτουργούν ρατσιστικά. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά υπάρχει. Και μπορεί να το είπα χοντροκομμένα, αλλά το είπα για να προφυλάξω τους ανθρώπους αυτούς. Είπα ότι ζητώ από τους γκέι, που είναι ευαίσθητοι, έχουν χιούμορ, έχουν υποφέρει πολύ από λοιδορίες κι έχουν υποστεί διωγμούς φοβερούς, κρεμάλες, φούρνους, μη βρεθούμε μετά από μερικά χρόνια με φούρνους όπου οι γκέι θα καίνε στρέιτ.
Για να το επισημαίνεις, σημαίνει ότι ήδη συμβαίνει, και μάλιστα εκτεταμένα.
Όχι εκτεταμένα. Αλλά εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα.

Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει το αντίστροφο. Αλλά ίσως να μην έχει τόση σημασία τι παρατηρούμε εμείς, όταν υπάρχει μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που δείχνει ότι οι γκέι υφίστανται διακρίσεις στην αγορά εργασίας.
Μα το αντίστροφο είναι πολύ μεγαλύτερο, δεν το συζητώ. Η λοιδορία και ο αποκλεισμός των ομοφυλόφιλων από τους στρέιτ συμβαίνει σε συντριπτικό βαθμό, είναι το 999 τοις χιλίοις.
Κι εσύ βγαίνεις στην τηλεόραση και κάνεις θέμα το ένα τοις χιλίοις;
Ε, είπαμε, ήταν λίγο υπερβολή.
Χρησιμοποιείται όμως συχνά ως ρατσιστικό επιχείρημα. Πώς σου φαίνεται, για παράδειγμα, όταν κάποιοι λένε ότι έχει γεμίσει η Ελλάδα μετανάστες που μας έχουν πάρει τις δουλειές; Σαν να λέμε, αν δεν είσαι μετανάστης, τον πούλο;
Αυτά είναι μαλακίες, εντάξει. Είναι χοντράδες, υπερβολές. Και αυτό που είπα εγώ μπορεί να είναι τέτοιας ποιότητας υπερβολή, δεν λέω. Αλλά όταν πάω να μιλήσω σε μια εκδήλωση με μετανάστες στη Σωκράτους και Μενάνδρου, που περνάω καθημερινά και γουστάρω τρομερά όλο αυτό το αλισβερίσι των φυλών, θα τους πω «κοιτάξτε, επειδή προχθές πέρασαν δύο και τους κλέψατε, μην είστε μαλάκες, προσπαθήστε αλλιώς ν΄ απαντήσετε στη φυλετική ψύχωση που σας επιτίθεται». Το ίδιο λέω και στους ομοφυλόφιλους.
Είναι το πρώτο που θα πεις για τους μετανάστες όταν βγεις στην τηλεόραση;
Όχι. Ούτε εδώ ήταν το πρώτο. Φάνηκε έτσι διότι για τις ανάγκες της εκπομπής ο Σταύρος διάλεξε τα πολύ αιχμηρά σημεία και παρερμηνεύτηκαν όσα είπα. Η συζήτηση ήταν πάνω από μία ώρα και η εκπομπή ήταν 20 λεπτά. Δεν έχω πρόβλημα με το Σταύρο, είμαστε και κολλητοί, αλλά δεν μπήκε όλη η ανάπτυξη του θέματος κι έτσι για κάποια πράγματα βγήκα στη σέντρα.
Θεωρείς αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις;
Ρε παιδί μου, και οι δασοπυροσβέστες διαμαρτυρήθηκαν που είπα ότι δεν μπορούσαν να σβήσουν τις φωτιές επειδή μαστουρώσανε από τις φούντες της Ηλείας. Κι αυτό είναι υπερβολή να το λέω, όταν μάλιστα κάηκαν πολλοί απʼ αυτούς. Το είπα για να τονίσω την υπερβολή και την υποκρισία μιας συντηρητικής και κομπλεξικής κοινωνίας που κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της στο θέμα των ναρκωτικών. Και βγήκαν κάποιοι συνδικαλιστές δασοπυροσβέστες και είπαν «ντροπή». Δεν ήθελα να προσβάλω τους δασοπυροσβέστες.
Μόνο που τους δασοπυροσβέστες όλοι τους θεωρούν ήρωες. Δεν θέλει μεγαλύτερη προσοχή με ομάδες που ήδη υπόκεινται σε ρατσισμό;
Σωστό είναι αυτό. Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν, θέλω να τους βεβαιώσω ότι δεν ήταν πρόθεσή μου να τους ενοχλήσω, αλλά λίγο να τους τσιγκλήσω. Αυτό που είπα ήταν υπερβολή, αλλά δεν είναι άσχετο με την πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η ίδια η πραγματικότητα ούτε ότι αυτό είναι το πρώτο. Η αντίστροφη κατάσταση είναι συντριπτικά μεγαλύτερη.
Ποια είναι η θέση σου για τον πολιτικό γάμο;
«Ισχύουν οι πάγιες θέσεις του Συνασπισμού…», που λέμε - θα μπορούσα να πω ένα ποίημα, αλλά θα πω τη δική μου εντύπωση, ούτε πολιτικάντικα ούτε πολίτικαλι κορέκτ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε να παντρεύεται οποιονδήποτε και είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να το κάνει. Η μόνη προσωπική μου επιφύλαξη είναι ότι εγώ είμαι κατά του γάμου γενικά, θα προτιμούσα να μην παντρεύονται ούτε οι υπόλοιποι, να συμβιώνουν όλοι για όποιο λόγο και για όσο γουστάρουν. Αλλά όποιοι θέλουν να παντρεύονται, ας παντρεύονται. Τελεία και καύλα! Δεν πέφτει λόγος κανενός, ούτε θεσμού ούτε κοινωνίας ούτε συντάγματος. Αυτά πρέπει να θεσμοθετηθούν στα συντάγματα όλων των χωρών.
Να περιμένουμε ότι στη Βουλή θα υπογράψεις τη σχετική διάταξη;
Εγώ υπογράφω ανά πάσα στιγμή, έχω κάνει επερώτηση για γκέι θέματα, έχω κάνει ερώτηση για το γκέι πράιντ στο Δήμο Αθηναίων όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος και το έκανα θέμα και ζήτησα και προσωπικά από το Δήμαρχο να μπει το πράιντ υπό την αιγίδα του Δήμου. Οποιαδήποτε στιγμή τεθεί θέμα γάμου, υπογράφω και με τα τέσσερα.
Το κόμμα θα θέσει θέμα γάμου;
Το έχει πει ήδη. Έχει συγκεκριμένες θέσεις.
Άκουσα όμως την προεκλογική ομιλία του Αλαβάνου στην Κοτζιά και τις τοποθετήσεις του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Αναφέρθηκε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες εκτός από τους γκέι.
Μπορεί να το ξέχασε. Το λέω σοβαρά. Κι εγώ μπορεί να το ξέχναγα.
Μα, αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι δεν είναι και πολύ στο μυαλό κάποιου για να το ξεχνάει.
Ναι, δεν είναι. Για σένα, που το ζεις μέσα από το χώρο και το περιοδικό, είναι θέμα ζωής. Αν είσαι δημοσιογράφος, σε απασχολεί από το πρωί μέχρι το βράδυ η δημοσιογραφική δεοντολογία. Αν είσαι κτηνοτρόφος, η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν σε απασχολεί, σε απασχολεί πώς θα πήξεις τυρί.
Αν είσαι κόμμα και η ιδεολογία σου και το κοινό που εκπροσωπείς περιλαμβάνει τις μειονότητες, δεν πρέπει να είναι στο μυαλό σου;
Προσπαθείς να τα έχεις όλα στο μυαλό σου. Υπάρχουν περίπου 158 τέτοιες ομάδες, μπορεί να θυμηθείς 154 και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων που ξέχασες να σε βάλουν στη μπούκα. Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι ούτε καταδικαστικοί. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι συνιστώσες και όλα τα άτομα που ξέρω εγώ στο χώρο, έχουν ευαισθησίες στα θέματα αυτά.
Μάλιστα… Για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ποια είναι η θέση σου;
Επειδή υπάρχουν εκατομμύρια ορφανά παιδιά στον κόσμο, είναι καλύτερα ένα παιδί που πεθαίνει στο δρόμο ορφανό να έχει δύο γονείς οποιουσδήποτε. Δύο στρέιτ, δύο γκέι, τρεις γκέι, έξι στρέιτ. Από κει και πέρα, δεν ξέρω, είναι θέμα παιδοψυχολόγου. Όχι για την αναπαραγωγή του μοντέλου που λένε διάφοροι γελοίοι, αλλά γιατί δεν μπορώ να καταλήξω αν πρέπει να είναι διακριτός ο ρόλος του πατέρα και της μάνας.
Οι έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στο παιδί ομογονεϊκών οικογενειών.
Μα όταν δυο άνθρωποι αγαπάνε το παιδί τους, είναι σίγουρο ότι θα είναι καλοί γονείς και θα περάσουν καλά και θα δώσουν ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά και τους υπόλοιπους που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά, ό,τι φύλο κι αν είναι.
Οπότε γιατί κρατάς επιφυλάξεις;
Η επιφύλαξη είναι προσωπική, δεν τη βάζω ως νομοθέτης. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο, δεν μπορώ να συλλάβω ότι εμείς οι δύο μπορούμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί με μια ισορροπία. Το συζητώ με γκέι φίλους μου, το συζήτησα και με το Σταύρο στην εκπομπή. Μπορεί να είναι ένας φόβος που ίσως μου έχουν περάσει.
Ίσως δεν μπορείς να το συλλάβεις, γιατί στην Ελλάδα μας λείπουν παραστάσεις. Όμως, γιατί να το κουβεντιάζουμε μεταξύ μας και να μην εξετάσουμε παραδείγματα στις χώρες όπου λειτουργούν ομογονεϊκές οικογένειες;
Ας τα δούμε. Δεν έχω προκαταλήψεις. Ή μπορεί να έχω προκαταλήψεις υποβόσκουσες και ελπίζω να τις ανακαλύψω και να τους γαμήσω το νταμ τιριρί.
Μόλις σου δώσαμε μια βοήθεια.
Δεκτή.
Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου από τότε που μπήκες στη Βουλή;
Εντάξει, είναι από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχω νιώσει. Είχα τη μέγιστη πολυτέλεια να έχω ελεύθερο χρόνο, είχα το δυωράκι μου στον Best, που έκλεβα και το είχα κάνει μιάμιση ώρα, και μπορούσα να ασχολούμαι με εκδρομές, βόλτες, γήπεδα, μουσικές. Κλασσικός τεμπέλης. Και ξαφνικά βρέθηκα εδώ να πρέπει να επιτελέσω αυτό το καθήκον να εκπροσωπώ ανθρώπους που δεν γνωρίζω και να κάνω ό,τι μπορώ για όλα. Κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ τρέξιμο και σε περιμένουν στη γωνία. Με την παραμικρή μαλακία, με μια άστοχη ενέργεια, βρίσκεσαι εκτεθειμένος και πρέπει να απολογείσαι.
Το μικρόφωνο της Βουλής έχει διαφορά από το μικρόφωνο του Best;
Οι πούτσες με τις βούρτσες. Καμία σχέση. Είναι άλλο μικρόφωνο, λειτουργείς αλλιώς με τον εαυτό σου. Στο ραδιόφωνο κέρδισα μετά από 20 χρόνια το δικαίωμα να λέω «ε, δεν μας γαμάτε;», διατηρώντας, νομίζω, μια προσωπική ευπρέπεια, ακόμα κι αν κάποιος πει πως χυδαιολογώ. Αυτό στο κοινοβούλιο δεν μπορείς να το κάνεις. Προσπαθείς να είσαι αυτό που λέμε κόσμιος. Αυτό βέβαια είναι μεγάλη κουβέντα, γιατί συχνά έχει μια σεμνοτυφία και μια υποκρισία φρικαλέα. Εν πάση περιπτώσει, αν κάποιοι θεωρούν απρέπεια ότι έχω το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, το βάζω από μέσα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αλλά γραβάτα δεν θα φορέσω, γιατί αυτοί που με ξέρουν από πέντε χρονών, θα πουν «κοίτα ένα μαλάκα. Φαντάσου, αν άλλαξε κάτι στην εμφάνισή του, πόσο άλλαξε στην ψυχή του και τις ιδέες του».
Έχεις δει αυτή την αφίσα που λέει «σʼ ευχαριστούμε κάνσερ που πήρες τον πάτερ;»
Είναι αθλιότητα αυτό. Εγώ τον Χριστόδουλο δεν τον γούσταρα γιατί είχε έναν συντηρητισμό και μια παχυδερμίαση που δεν έχει σχέση με τη λιτότητα του χριστιανικού πνεύματος. Υπάρχουν εξαιρετικοί καλόγεροι, εξαιρετικοί παπάδες σε χωριά, τους οποίους εκτιμώ και αγαπώ βαθύτατα. Σʼ αυτό που έχω απέραντη απέχθεια είναι το εμπόριο και το αλισβερίσι. Αυτό το εξέφρασε ο Χριστόδουλος περισσότερο ακόμα και από τους χουντικούς αρχιεπισκόπους, ακόμα και από τους πιο μαύρους συνεργάτες των Γερμανών και των Τούρκων. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο σύνθημα είναι η ίδια αθλιότητα από την άλλη πλευρά. Εγώ λυπάμαι τώρα που ο Χριστόδουλος πέθανε, γιατί ήταν ένας άνθρωπος. Μπορεί να μην ήταν τόσο άνθρωπος όσο θα ήθελα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Τελευταία σε είδα να αγορεύεις στη Βουλή για τα ναρκωτικά.
Για μένα είναι τεράστιο ζήτημα. Στους 4.000 Έλληνες φυλακισμένους, πάνω από το 60% είναι για το νόμο περί ναρκωτικών. Έλεος! Είναι η μεγαλύτερη απάτη παγκοσμίως. Είναι η ποτοαπαγόρευση του Σικάγο, όπου κονομάει ο δήμαρχος, οι μπάτσοι και η μαφία και γεμίζει το Σικάγο αλκοολικούς. Μόλις έληξε η ποτοαπαγόρευση, έπεσε κάθετα ο αλκοολισμός και διαλύθηκαν τα κυκλώματα. Εγώ πιστεύω ότι οι μη-εξαρτησιογόνες ουσίες, φούντες και χασίσια, πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα στα περίπτερα. Και οι εξαρτησιογόνες, ηρωίνη και τα συναφή χημικά, να δίνονται με κρατική πρόνοια και ιατρική φροντίδα. Έτσι γλιτώνεις τη νοθεία που προκύπτει από το παραεμπόριο, τις μολυσμένες σύριγγες και την εγκληματικότητα. Και σε κάθε περίπτωση να μην υπάρχει ποινικοποίηση της χρήσης. Γενικά σʼ όλη αυτή την ιστορία, η υπερβολή σκοτώνει. Παθαίνεις μια απόσυρση, φεύγεις, γίνεσαι αντικοινωνικός με υπερβολικές χρήσεις. Τα ξέρω καλά από μέσα.
Πώς τα άκουσαν αυτά στη Βουλή;
Ήμουν στα όρια να φάω ξύλο. «Αίσχος», «ντροπή» και διάφορες κυρα-Κατίνες να φωνάζουν. Μα κι η μάνα μου η ίδια δεν το καταλαβαίνει αυτό που λέω. Φρικιά. Σου λέει, θέλει να ρίξει τα παιδιά στα ναρκωτικά. Γιατί έτσι το πλασάρουν αυτοί οι στημένοι. Γιατί η συζήτηση δεν γίνεται ελεύθερα στην τηλεόραση νʼ ακουστούν και νʼ αναλυθούν όλες οι απόψεις, χωρίς αφορισμούς και κρεμάλες.
Και στο θέμα της ομοφυλοφιλίας σπανίζει εξαιρετικά μια ελεύθερη συζήτηση στην τηλεόραση χωρίς αφορισμούς και κρεμάλες.
Κι εκεί έχουμε εμμονές και κολλήματα και ως κοινωνία και ως τηλεόραση. Κι εγώ μπορεί να έχω προκαταλήψεις κι ελπίζω να τις θεραπεύσω αν υπάρχουν. Αν έχω ένα μικρό μπάτσο μέσα μου, ελπίζω να τον καθαρίσω.

Πηγη:
https://www.10percent.gr/old/issues/200801/c03b.html



Δώστε βάση στις φωτογραφίες.
Ειδικά στην τελευταία...

Ο τύπος ως διασκεδαστής είναι υπέρχος αλλά ως πολιτικός είναι για γέλια και για κλάμματα...:eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Ο τύπος ως διασκεδαστής είναι υπέρχος αλλά ως πολιτικός είναι για γέλια και για κλάμματα...:eek:
Γιατί πρέπει ένας πολιτικός να είναι "Σοβαροφανής" ; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Ας πούμε ότι πρέπει να είναι σοβαρός...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Μετά τι ακολουθεί;
Οι συνεργάτες των Ναζί Τσάμηδες;
Γιατί για τους Σκοπιανούς, γνωρίζουμε ότι θεώρησαν τους Ναζί ως απελευθερωτές...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Γιατί πρέπει ένας πολιτικός να είναι "Σοβαροφανής" ; :worry:



Δεν λέω αυτό φυσικά.
Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ατσαλάκωτοι πολιτικαλ κορέκτ.

Αλλά ο συγκεκριμένος πήγε στο άλλο άκρο.
Φεράρι και ριζοσπάστης ...:hmm:

Είναι μούτρο , δεν λέω αλλά οι απόψεις του για τα ναρκωτικά με βρίσκουν αντίθετο, όπως νομίζω και την πλειοψηφία των πολιτών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Είναι μούτρο , δεν λέω αλλά οι απόψεις του για τα ναρκωτικά με βρίσκουν αντίθετο, όπως νομίζω και την πλειοψηφία των πολιτών.

Μόνο που δεν είπες αυτό. Έβαλες ένα κείμενο και τον χαρακτήρισες εμμέσως πλην σαφώς, γελοίο

Εγώ δεν ανήκω στην πλειοψηφία των πολιτών και με βρίσκουν σύμφωνο οι απόψεις του
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beni4life

Νεοφερμένος

Ο beni4life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Μόνο που δεν είπες αυτό. Έβαλες ένα κείμενο και τον χαρακτήρισες εμμέσως πλην σαφώς, γελοίο

Εγώ δεν ανήκω στην πλειοψηφία των πολιτών και με βρίσκουν σύμφωνο οι απόψεις του


Εκκεντρικό τον θεωρώ δεν μίλησα για γελοιότητα. Του αρέσει να τραβάει τα βλέμματα και να πετάει ατάκες, πως να το κάνουμε? Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που μπινελικώνουν δημόσια?
Μόνο ο Πάγκαλος τα κάνει αυτά, αλλά κι εκείνος όταν εκνευρίζεται από τους δημοσιογράφους, κι όχι σε συνεντεύξεις.

Από εκεί και πέρα το τι συμπεράσματα βγάζει κάποιος από μία συνέντευξη συνηθως αντικατοπτρίζουν την εικόνα που βγάζει ο ίδιος από αυτήν κι όχι ας πούμε αυτήν που του υποδεικνύει αυτός που παρέθεσε την συνέντευξη σε ένα φόρουμ.

;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Δεν λέω αυτό φυσικά.
Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ατσαλάκωτοι πολιτικαλ κορέκτ.

Αλλά ο συγκεκριμένος πήγε στο άλλο άκρο.
Φεράρι και ριζοσπάστης ...:hmm:

Είναι μούτρο , δεν λέω αλλά οι απόψεις του για τα ναρκωτικά με βρίσκουν αντίθετο, όπως νομίζω και την πλειοψηφία των πολιτών.

Κατ' αρχάς, βρίσκω κι εγώ τον τύπο αυτόν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και με προσωπικό στυλ. Μου αρέσει περισσότερο αυτός ο "πολιτικός" λόγος σε σχέση με εκείνον των Παπανδρέηδων, Καραμανλήδων, Μητσοτακαίων και Βαρβιτσιώτηδων.

Η Φεράρι μαζί με το Ριζοσπάστη, εμπεριέχει μάλλον ένα σχόλιο το οποίο αδυνατείς να συλλάβεις. Μάλλον σε μια σοσιαλιστική κοινωνία, οι Φεράρι θα δίνονται εκ περιτροπής στους πολίτες για να βγάζουν τ' απωθημένα τους. Ωραίο δεν θα ήταν αυτό; Άλλωστε, όπως λέει και ο ποιητής: "Άμα έχεις παλαμάρι, τι τη θέλεις τη Φεράρι"...:clapup:

Η πλειοψηφία των πολιτών πράγματι αντιτίθεται σθεναρά στο θέμα της αποποινικοποίησης, ωστόσο θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου. Η ποινικοποίηση έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι όχι μόνο δεν έχει αποτελέσματα, αλλά ότι συντελεί στην αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών, μέσω κυρίως της τεράστιας οικονομικής ισχύος που δίνει στους εμπόρους. Ας μην ξεχνούμε ότι κανείς καλλιεργητής νόμιμης καλλιέργειας δεν έχει Πόρσε από τα 18 του, όπως συνέβη στα Ζωνιανά. Η δοκιμή ενός μοντέλου όπως το Ελβετικό, δεν θα ήταν κακό για κανέναν. Εγώ τιμώ πάντως κάποιον που τολμά να υποστηρίζει κάτι που δεν τον κάνει δημοφιλή. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται ότι το λέει επειδή το πιστεύει.

Το μόνο που με στεναχωρεί, είναι ότι αυτού του είδους ο λόγος, τον οποίον πολλοί από εμάς θεωρούμε θελκτικό, δεν θα μπορούσε να σταθεί μέσα στο e-steki. Οι περισσότεροι θα διαμαρτυρόμασταν και θα ζητούσαμε την αποπομπή του...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top