• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Εναλλακτικές θεραπείες

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Σε αυτό το θέμα θα ήθελα να συζητήσουμε σχετικά με διάφορες εναλλακτικές θεραπείες. Να καταθέσουμε τις εμπείριες μας, τι έχουμε ακούσει, αν θα δοκιμάζαμε κάτι αντίστοιχο και ό,τι άλλο θέλουμε. :)

Ξεκινάω με την γιόγκα του γέλιου, για την οποία παρακολούθησα ειδικό σεμινάριο το σ/κ που μας πέρασε και την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους! Γέμισα ευεξία, ενεργητικότητα, πέθανα στο γέλιο και νιώθω πως πλέον ανασαίνω πιο ανάλαφρα.. Τι είναι όμως η γιόγκα του γέλιου;

Αντιγράφω από εδώ:

Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγουδι, και πάνω απʼ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

Δυνατό και απλό εργαλείο. Στη Γιόγκα του Γέλιου, το γέλιο χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και όχι σαν συναίσθημα. Επειδή δεν στηρίζεται καθόλου στο μυαλό, η Γιόγκα του Γέλιου μας βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας κτλ. Σαν αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ, ή έστω και λόγο να γελάσουμε. Η Γιόγκα του Γέλιου βασίζεται στη φιλοσοφία «προσποιούμαι την ευτυχία». Ξεκινάμε να γελάμε προσποιητά και διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας και φυσικά την παιδική μας διάθεση σύντομα το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό και ρέει σαν ποτάμι!
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο! Οι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να γελούν. Το γέλιο είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους. Ανεβάζει τη διάθεσή μας και έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
Πηγαίνοντας μερικές δεκαετίες πίσω, οι υγιείς ενήλικες γελούσαν κατά μέσο όρο 20 λεπτά την ημέρα ή και περισσότερο. Σήμερα ένας ενήλικας γελάει μονάχα 5 λεπτά την ημέρα ή ακόμη λιγότερο σε κάποιες χώρες. Αυτή είναι μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες του «μοντέρνου τρόπου ζωής».
Γυμναστείτε γελώντας! Όλοι ξέρουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Μισή ώρα γέλιου μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία. Επιπλέον, το γέλιο αποτελεί μία ήπια μορφή άσκησης. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.
Γιατί το γέλιο είναι τόσο ευεργετικό; Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα μας. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται και πολλά ακόμη. Η δυτική επιστήμη μόλις τώρα ξεκινά να ανακαλύπτει τα σπουδαία οφέλη του γέλιου.
Γιατί να κάνω Γιόγκα του Γέλιου; Για να περάσετε μια ώρα χαράς βελτιώνοντας την υγεία σας!
Έντεκα χρόνια πριν ο Δρ Μαντάν Κατάρια, ένας Ινδός γιατρός και μαθητής της Γιόγκα, έγραψε ένα άρθρο για ένα ιατρικό περιοδικό με τίτλο «Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο». Πεπεισμένος για τα ιατρικά οφέλη του γέλιου και των γιογκικών ασκήσεων αναπνοής, ο Δρ Κατάρια έψαχνε τον τρόπο για να φέρει αυτά τα οφέλη στον σύγχρονο άνθρωπο. Σε μια στιγμή έμπνευσης γεννήθηκε η Γιόγκα του Γέλιου. Χάρη στο Δρ Κατάρια, αμέτρητοι άνθρωποι στον κόσμο απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του γέλιου, εξασκώντας την Γιόγκα του Γέλιου σε κλάμπ γέλιου, στο χώρο εργασίας τους, ή ακόμη και μόνοι τους.
Καινοτομία! Ο Δρ Μαντάν Κατάρια ήταν ο πρώτος που κατανόησε και χρησιμοποίησε το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γελάσει για 20 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να έχει αίσθηση του χιούμορ! Χωρίς πλάκα: Ξεκινώντας με ένα κλαμπ γέλιου με 5 άτομα στην Ινδία το Μάρτιο του 1995, σήμερα υπάρχουν πάνω από 6.000 κλάμπ γέλιου παγκοσμίως με πάνω από 300.000 μέλη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ (στα αγγλικά):


Kαι μια ιδέα του πως γίνεται:
Πως σας φαίνεται; Θα το δοκιμάζατε; :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Κανείς; Περίεργο..
Εγώ το καταδιασκεδάσα.. λέτε να μπεμπεκίζω τόσο πολύ; :blink: :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Phoebe

Διακεκριμένο μέλος

Η Κομπάρσα α αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 7,312 μηνύματα.
Εγώ το βρίσκω λιγάκι υπερβολικά αυτό το σεμινάριο. Να πάω σε ένα σεμινάριο για να μου δείξει το αυτονόητο; :confused:

Να μην σταματάω να γελάω, δηλαδή, σε ότι και αν συμβαίνει. Στα καλά, στα κακά, στις χαρές, στις λύπες, στις στεναχώριες! Ακόμα και αν θέλω να κάνω τους άλλους να πιστέψουν οτι είμαι καλά, γελάω! Και όταν αισθάνομαι αμήχανα, πάλι γελάω! :redface::P
Μπορεί βέβαια να το βλέπω έτσι γιατί είναι και η δικιά μου άμυνα απέναντι σε δυσάρεστες καταστάσεις! Για εμένα, είναι σαν να μου πει κάποιος έλα μαζί μου για να σου μάθω πως αναπνέεις! Τόσο απλό! :D

πσ. Αυτές τις τρεις μέρες έχω ρίξει τόσο γέλιο, αληθινό γέλιο, αποτέλεσμα αστείων, για εμένα, καταστάσεων, και όχι από μιμητισμό. Αυτό το γέλιο αξίζει πολύ περισσότερο. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Πως σας φαίνεται; Θα το δοκιμάζατε; :)
Όχι στην παρούσα φάση δε θα το δοκίμαζα.
Κι αυτό γιατί νομίζω πως παίρνω ημερησίως την κατάλληλη (μην πω και παραπάνω) μερίδα γέλιου που χρειάζεται ο οργανισμός μου για να είναι υγιής.:P

για την οποία παρακολούθησα ειδικό σεμινάριο το σ/κ που μας πέρασε και την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους! Γέμισα ευεξία, ενεργητικότητα, πέθανα στο γέλιο και νιώθω πως πλέον ανασαίνω πιο ανάλαφρα..
:thumbup:
Ακριβώς. Εκτός αυτών νιώθεις ότι φεύγουν βάρη/άγχη που κουβαλάς.
Το ίδιο βέβαια έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει και όταν κλαίω με λυγμούς αλλά οκ. :P

Πάντως όπως είδα και στο βιντεο που παρέθεσες το γέλιο των ομάδων αυτών μπορεί να ξεκινάει προσποιητά, αλλά μόνο έτσι δεν καταλήγει.
Πόσες φορές μας έχει συμβεί να γελάσουμε με την καρδιά μας με κάποιον που ξεκαρδίζεται χωρίς να έχουμε ακούσει καν το αστείο;!
:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Δεν το βρίσκω καθόλου υπερβολικό και θα το έκανα ευχαρίστως έστω κι από περιέργεια.
Εγώ βέβαια έχω παρακολουθήσει και μαθήματα ξωτικίστικων... άρα καταλαβαίνεις... :P
Αφού overdose γέλιου αποκλείεται να πάθεις, όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.

H οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν είναι σημαντική σε ομαδικές εκδηλώσεις.
Θα μπορούσε δηλαδή η γιόγκα του γέλιου να περιλαμβάνεται στο σχολικό πρόγραμμα, σε διάφορα αθλήματα μαζί με το ζέσταμα, στον προσκοπισμό, ...ακόμη και σε meetings του e-steki! :D
Το γέλιο είναι θεραπευτικό και η ανθρώπινη επαφή ακόμη περισσότερο!

Δεν έχουμε την ευκαιρία στην καθημερινότητα να γελάμε συχνά μέχρι δακρύων. Σκάμε κανένα γελάκι, αλλά νευρικό γέλιο που να πονά το στομάχι μας, πόσο συχνά βιώνουμε;
Παίρνω καμιά φορά να δω κωμωδίες και καταλήγω να πιέζω τον εαυτό μου να γελάσει με το παραμικρό αστειάκι, για να ευχαριστηθώ. Τουλάχιστον με τη γιόγκα του γέλιου, από ένα σημείο και μετά γίνεται αυθόρμητο και πηγαίο...

Πες μας κι άλλα για την εμπειρία σου!!! :yes: Πότε να οργανώσουμε ένα meeting γέλιου;;; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Μπορούμε να κανονίσουμε όποτε θέλετε! :)
Επίσης όποιος θέλει, θα έχει γιόγκα γέλιου την Πέμπτη 15/10, στις 19.30, στο PureBliss (Ρόμβης 24Α) και θα είμαι κι εγώ :D
Προσωπικά γελάω επίσης πολύ καθημερινά, αλλά η γιόγκα γέλιου ήταν πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, επειδή η αλληλεπίδραση γίνεται με ανθρώπους που δεν ξέρεις καλά και χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά ερεθίσματα γέλιου. Είναι πραγματικά ανακουφιστικό να γελάς μέχρι δακρύων χωρίς στην ουσία να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος!
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα κλαμπ γέλιου στην Αθήνα ακόμα απ' όσο ξέρω (λέω να ξεκινήσω ένα εγώ :redface:), πάντως ενημερωτικά στα κλαμπ γέλιου η συμμετοχή είναι δωρεάν! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Γιατι εμενα ολα αυτα τα σεμιναρια-γιογκας γελιου μου φαινονται θλιβερα;; Υπαρχει γιογκα κλαματος;

Αληθεια τωρα, με τρομαζουν παρα πολυ και οι γιογκες γελιου και οι γιογκες κλαματος..

Δεν μπορω να ειμαι περισσοτερο ον-τοπικ γιατι πραγματικα μου φαινεται σχεδον παραλογο αυτο το πραγμα. Ο μονος λογος για να παει κανεις εκει περα ειναι να εχει το γελιο μεσα του, εμφυτο, και μ'αυτο το τροπο να βγαζει αυτο το αισθημα προς τα εξω. Να γελαει λιγο περισσοτερο δηλαδη απο αυτο που γελαει καθε μερα. Και παλι μου ειναι παραλογο..

Θεωρω εντελως αχρηστη και ανουσια την συγκεκριμενη μεθοδο για τους περισσοτερους απο μας. Και τα περισσοτερα γελια που ειδα στο βιντεακι ηταν υποκριτικα. Αυτο το γελιο δεν μ'αρεσει. Και δεν θελω να να χανει σιγα-σιγα την αξια που εχει στη ζωη μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Νομίζω ότι έχετε δει το όλο θέμα λάθος, γι' αυτό σας φαίνεται λυπηρό.
Πιστεύετε μάλλον, ότι σε τέτοιες συγκεντρώσεις πηγαίνουν άτομα καταβάθος θλιβερά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Μα για σκεφτείτε το λίγο... Μόνο αν έχεις χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, μπορείς να βρεθείς σε μια παρέα με σκοπό το γέλιο! :D (Το σκέφτομαι και γελάω πάντως! :hehe:)

Το βλέπω περισσότερο σαν μια ευκαιρία να απελευθερώσεις το παιδί μέσα σου. Αρκετά σοβαροφανείς χρειάζεται να είμαστε στην καθημερινότητα. Το γεγονός δε, ότι ένα μάτσο άγνωστοι άνθρωποι μαζεύονται και γελούν (προσποιητά στην αρχή, πηγαία αργότερα) χωρίς προφανή λόγο, τη στιγμή που ξέρουμε ότι δε γελάμε όλοι με τα ίδια πράγματα, είναι ενδιαφέρον από μόνο του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Ποτέ δεν μπόρεσα να γελάσω ούτε να κλάψω προσποιητά. Την τελευταία φορά που γέλασα, γέλασα επειδή έκανα κάποιον άλλον άνθρωπο να κλάψει από τα γέλια. Ξέρετε, εκείνες οι στιγμές που ο άλλος σε ικετεύει "σταμάτα, σε παρακαλώ, σταμάτα πια" γιατί νοιώθει ότι θα εκραγεί από τα γέλια το σώμα του. Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν μπόρεσα ούτε να χαμογελάσω ξανά. 'Ετσι συμβαίνει άλλωστε, μία τρίχα χωρίζει την απόλυτη ευτυχία από την απόλυτη δυστυχία. Δεν ξέρω αν μπορεί και το γέλιο να γίνει επιστήμη όπως έγιναν όλα τ'άλλα (ύπνος, έρωτας, θάνατος) αλλά αν είναι να βοηθήσουν κόσμο ας το κάνουν. Αυτή την ιστορία με τη γιόγκα γέλιου θαρρώ πάντως την έχει φέρει κάποιος Λουπασάκης στην Ελλάδα, ομοιοπαθητικός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Νομίζω ότι έχετε δει το όλο θέμα λάθος, γι' αυτό σας φαίνεται λυπηρό.
Πιστεύετε μάλλον, ότι σε τέτοιες συγκεντρώσεις πηγαίνουν άτομα καταβάθος θλιβερά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Μα για σκεφτείτε το λίγο... Μόνο αν έχεις χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, μπορείς να βρεθείς σε μια παρέα με σκοπό το γέλιο! :D (Το σκέφτομαι και γελάω πάντως! :hehe:)

Δεν μπορω να ειμαι περισσοτερο ον-τοπικ γιατι πραγματικα μου φαινεται σχεδον παραλογο αυτο το πραγμα. Ο μονος λογος για να παει κανεις εκει περα ειναι να εχει το γελιο μεσα του, εμφυτο, και μ'αυτο το τροπο να βγαζει αυτο το αισθημα προς τα εξω. Να γελαει λιγο περισσοτερο δηλαδη απο αυτο που γελαει καθε μερα.
Mα αυτο ακριβως λεω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Burp

Δραστήριο μέλος

Η Burp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 786 μηνύματα.
Είναι πραγματικά ανακουφιστικό να γελάς μέχρι δακρύων χωρίς στην ουσία να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος!

αυτό κάνω καθημερινά :hehe: :redface:
μήπως πρέπει να το κοιτάξω; :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rascal_gd

Περιβόητο μέλος

Ο Call me Joe!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 4,194 μηνύματα.
Oχι να πας σ'ενα σεμιναριο γελιου. Αμα εισαι οσο καλη λες, μπορει να σε παρουν και σαν συντονιστρια..:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Mα αυτο ακριβως λεω.
Μμμ ναι, το είδα ότι αυτό λες, αλλά ήθελα να βεβαιωθώ, διότι από την άλλη δεν καταλαβαίνω τι βρίσκεις θλιβερό σ' αυτές τις συγκεντρώσεις :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
γιατη γιογκα γελιου δε ξερω, πρωτη φορα το βλεπω, δεν ξερω αν υπαρχει αυτο εδω, γιατι να μπεμπεκιζεις? αμα σου φαινεται καλο καντο! γνωριζω ομως να σου πω για χαθα-βασικα στεπς και παουερ για προχωρημενους.η γιογα γενικα βοηθα στην βελτιωση της ποιοτητας της ζωης αλλα κυριως τις συνθηκες ζωης καποιου!
εχω κανει με ορεξη, πλεον λογω ελλειψης καποιου χρονου κανω μονη, εχοντας μαθει.
υπαρχουν επισης πολλα ειδη σε στυλ γιογκα για ψυχικη ηρεμια κι ανακουφιση απο σωματικους πονους.

γιογκα θα πει ενωση. θελει αριστη συγκεντρωση και δεν πετυχαινεται ευκολα κυριως σε οσους ειναι αγχωδεις γενικοτερα.
θελει δουλεια, επιμονη κι επιμονη και βασικες αρχες στις αναπνοες.
ολοι μας πρεπει να μαθουμε ναναπνεουμε σωστα με απλους τροπους που μονο ενας καλος εκπαιδευτης θα σου μαθει.
διοτι αναπνοη και κινηση κανει το μπαλανς.

εξαρταται ποιος δοκιμαζει τη γιογκα σαν απλη γυμναστικη η σαν τροπο ζωης.
τροπος ζωης ειναι οι φυσικες κινησεις κι οχι οι σπασμωδικες, η αυτοσυγκεντρωση κι ρυθμος των κινησεων μας.
απλη γυμναστικη δε φερει αποτελεσματα, παρα μονο πονους και ισως ζημια στα οργανα.
απαραιτητη προυποθεση η συγκεντρωση! αλλιως δεν επιτυγχανεται!

αν υπαρξει αυτο φτιαχνει το σωμα , φτιαχνει και την ζωη, συνηθιζεις πλεον σε κινησεις και ρυθμους αναπνοης και τα ενστερνιζεσαι, τα κανεις δικα σου.]

το gyrotonic επισης ειναι φοβερη εναλλακτικη γυμναστικη που εχει στοιχεια γιογκα, μπαλετου, χορου, ενοργανη.
δεν ξερω αν ειναι διασημο εδω στην ελλαδα βεβαια.εχει πολλα τεντωματα θελει προσοχη κι αυτο και υπεμετρη συγκεντρωση.
επισης ο χορος ειναι για μενα εναλλακτικη γυμναστικη, ειναι σημαντικο να ξερουμε να κανουμε σωστες κινησεις γενικοτερα, ακολουθωντας τον κοουτς- που οφειλουμε να χουμε μαθει 5 πραματα πιο πριν για τη δουλεια του- κι αν ειναι καποιος αρχαριος ποτε ασκησεις μονος του μη τρεχει με λουμπαγκα!:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος αν όντως είναι αξιόπιστα τα Chakra tests που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ?

Πιστεύετε πως η επίσκεψη σε κάποιο ειδικό μόνο μπορεί να βοηθήσει να δούμε ποια τσάκρα είναι κλειστά ή ανοιχτά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Τι είναι τα chakra tests;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Τι είναι τα chakra tests;

Είναι κάποια τεστ που μπορείς μέσα από κάποιες ειλικρινείς απαντήσεις που θα δώσεις, να δεις ποια τσάκρα σου είναι κλειστά ή ανοιχτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
yeah right... :P Και άντε και τα βρήκες, μετά τι θα τα κάνεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Ε θα ξεστουμπώσεις τα κλειστά :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Χαίρω πολύ, αυτό εννοείται, πώς θα τα ξεστουμπώσεις όμως θέλω ν' ακούσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top