Όταν ενδιαφέρεστε για δεσμευμένο/η...;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Έστω λοιπόν οτι υπάρχουν και 10-20-100 περιπτώσεις που ο τρίτος άνθρωπος είναι όντως η αγάπη της ζωής του. Αυτό είναι σπάνιο όμως. Αν όντως ο σύντροφός μου βρει το άλλο του μισό ενώ είναι μαζί μου, φυσικά θα τον αφήσω να την ακολουθήσει, όσο κι αν πονέσω (είπαμε, ανιδιοτελής αγάπη). Όσο όμως το γενίκευσα εγώ (λανθασμένα ομολογώ) άλλο τόσο το γενίκευσες κι εσύ λέγοντας οτι, άπαξ κι έχουμε συναισθήματα για κάποιον δεσμευμένο, καλό είναι να του τα εκφράσουμε, κι ας βάζουμε σε κίνδυνο τη σχέση του.
Εεεεεε; Πότε είπα κάτι τέτοιο;;; Από την αρχή λέω και ξαναλέω ότι δεν μιλάω για κάθε περίπτωση!
Και σου ξαναλέω, πόσοι παντρεμένοι χώρισαν τελικώς τις γυναίκες τους για να είναι με κάποια άλλη; Ελάχιστοι. Θα μου πεις αυτό γίνεται επειδή είναι βολεμένοι. Αυτό όμως από μόνο του δείχνει οτι έχουν κάνει την επιλογή τους και η αγάπη για την άλλη γυναίκα δεν είναι και τόσο δυνατή ώστε να χωρίσουν. Οπότε η άλλη γυναίκα τι έχει κάνει; Εκτός που υποφέρει η ίδια παίρνοντας ψεύτικες ελπίδες οτι βρήκε το άλλο της μισό σε έναν άντρα που τη βλέπει κοιτώντας το ρολόι του, χάνοντας τον καιρό της, κάνει και την άλλη γυναίκα να υποφέρει που ο άντρας της την απατά. Αξίζει όλο αυτό;
Όχι. Αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Άλλωστε είπα ότι πιστεύω ότι πρέπει να το παλέψεις, ουδέποτε όμως είπα ότι είμαι υπέρ της παράλληλης σχέσης. Ο σωστός (για μένα) άνθρωπος χωρίζει μόλις δει ότι έχει δυνατά συναισθήματα (πες το έρωτα, πες το infatuation, oτιδήποτε) για κάποιον άλλο άνθρωπο, δεν περιμένει να κάνει και ένα μήνα σχέσης μαζί του ως test drive.

Παράλληλα, ενώ καμία γυναίκα δε βγήκε να πει οτι (ας το πω έτσι) δεν είναι ωραίο να μπλέξεις με δεσμευμένο (μπράβο γυναικεία αλληλεγγύη, τώρα καταλαβαίνω γιατί όλοι απατούν τις γυναίκες τους),
Πρώτον, το είπαν πάρα πολλές. Αν "μπλέξεις" εννοείς να κάνεις παράλληλη σχέση, τότε ακόμα κι εγώ κατά είμαι. Δεύτερον, θεωρώ σεξιστική ως ιδέα και τη γυναικεία και την ανδρική αλλυλεγγύη. Δεν θεωρώ το φύλο τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό ένος ανθρώπου ώστε να νιώθεις και αλληλεγγύη απέναντι σε κάποιον με τον οποίο έχετε το ίδιο (φύλο).

Ας στο πω αλλιώς να το καταλάβεις. Έχεις ένα project στη δουλειά, το ξεκινάς, το φτάνεις μέχρι το επίπεδο 5 στα 10 ας πούμε, και ξαφνικά έρχεται ένας και το παίρνει από σένα για να το κάνει αυτός. Μπορεί να μην είναι καλό παράδειγμα, θέλω να πω οτι αυτή η γυναίκα βρήκε αυτόν τον άντρα πριν από σένα, πάλεψε για να τον κατακτήσει, πέρασε δυσκολίες, χαρές, δε βλέπεις οτι έχει προβάδισμα από σένα που ήρθες δεύτερη;
Ακόμα δεν καταλαβαίνω/βλέπω τι εννοείς :redface:

Νομίζεις όλες αυτές που τους απατούν οι άντρες τους δεν προσπαθούν; Έχουν αφήσει το δεσμό τους στο έλεος του Θεού; Δεν μπορείς όμως ΣΥΝΕΧΕΙΑ να είσαι εκεί και να παλεύεις. Θα έρθει μια εποχή που θα είσαι άρρωστη, που θα λείπεις για κάποιον καιρό, που θα έχεις άλλα προβλήματα. Είναι σωστό να εκμεταλλευτεί αυτήν την κατάσταση μια άλλη γυναίκα για να τρυπώσει; Πες μου, είναι σωστό; Θα σου άρεσε εσένα αυτό; Και μη μου πεις, μα εγώ του έχω εμπιστοσύνη. Άσχετα με το πώς θα αντιδράσει ο φίλος σου. Είναι σωστό η γυναίκα αυτή να εκμεταλλευτεί μια δύσκολη κατάσταση, μια κρίση στη σχέση σου; Αν μου πεις, ναι είναι σωστό, ε δεν έχουμε διόδους επικοινωνίας...
Πρώτον, δεν μου αρέσει καθόλου που επιμένεις να πηγαίνεις το θέμα στο ένα άκρο, αυτό του δεσμευμένου άντρα που τον διεκδικούν δύο γυναίκες. Υπάρχει και το άλλο: Αυτό της δεσμευμένης γυναίκας που την διεκδικούν δύο άντρες. Αυτή η τάση σου με κάνει να πιστεύω ότι κατά βάση οι όποιες απόψεις σου επί του θέματος οφείλονται σε προσωπικούς φόβους και συμφέροντα και όχι σε ώριμη σκέψη (η οποία θα έπρεπε να αφήνει έξω κάθε προσωπικό συμφέρον -- αλλιώς χάνει την αντικειμενικότητα της).
Επί του θέματος, πιστεύω ότι όσο και δύσκολη φάση να περνάει μια σχέση, κανείς δεν μπορεί να "τρυπώσει" αν η σχέση δεν έχει βαθιά προβλήματα. Βέβαια, δεν θεωρώ το σεξουαλικό πόθο απιστία (ακόμα και όταν αποκτά υπόσταση), μιλάω για περιπτώσεις όπου ο ένας από τους δύο νιώθει πράγματα για κάποιον άλλο. Προφανώς και δεν θεωρώ ότι το να κάνει κάποιος σεξ με άλλο άτομο υποδηλώνει βαθιά προβλήματα στη σχέση. Το να σκέφτεται όλη μέρα άλλο άτομο όμως, σίγουρα.

Αν δε τη θέλει αρκετά, γιατί είναι μαζί της; Δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις που κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Μιλάω για μια καλή σχέση με τα μικρά της προβλήματα. Κτήμα της δεν είναι, αλλά καταλαβαίνεις πώς το λέω. Οι άντρες είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν ευκαιρίας δοθείσης.
Μόλις είδα στο mail μου ότι απάντησε η lugar και με κάλυψε 100% επ'αυτού. Οι άντρες δεν είναι ούτε ανήλικα, ούτε άβουλα όντα.

Αν η σχέση σου αξίζει τον κόπο όταν εσύ για χίλιους λόγους νοιώθεις στεγνωμένη είναι καιρός να παλέψει ο άλλος για σένα. Σε μία σχέση που αξίζει τον κόπο δεν πρέπει να κάνεις όλες τις προσπάθειες εσύ οπότε κάποια στιγμή να κουράζεσαι και να θες να ξαποστάσεις. Αλλοιώς χάρη θα σου κάνει η άλλη γιατί θα σε ξεκουράσει (και προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι ο σύντροφος σου δεν ξέρει από σχέση και θα μαρτυρήσει). Και την επόμενη να βρεις κάποιον που να θέλει να βάλει κι αυτός το χεράκι του στη σχέση ώστε να παίρνεις κι εσύ μια ανάσα.
Να διευκρινίσω ότι προφανώς δεν υπονόησα ότι πρέπει να παλεύει για τη σχέση μόνο η γυναίκα! Οτιδήποτε γράφω αφορά και τα δύο φύλα.

Το project δεν το πήρε κανείς από το 5 για να το συνεχίσει. Το project ακυρώθηκε. Κάθε σχέση αρχίζει από το μηδέν, άλλωστε αυτή είναι τελικά η γοητεία της, είναι διαφορετική, και αν κάποιος που έχει περάσει κάποια βιώματα δεν μπορεί να καταλάβει αν η μακροχρόνια σχέση του αξίζει να κρατηθεί ή πρέπει να διαλυθεί για κάτι που κανείς δεν του δίνει εγγυήσεις ότι δεν θα καταλήξει σε ανάλογο σημείο μετά από χ χρόνια sorry αλλά ηθελέστα και παθέστα.
Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να το έχουμε και αυτό in mind, αλλά έτσι όπως το γράφεις μου δημιούργησες την εντύπωση ότι καμία μακροχρόνια σχέση δεν θα έπρεπε να διαλύεται διότι και η επόμενη μπορεί να καταλήξει έτσι μετά από χ χρόνια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που εξαιτιας ανασφαλειων προσωπικων, παιδικων εσωτερικων ανησυχιων, φοβου εγκαταλειψης κινουνται εκ του ασφαλους και κανουν σχεσεις με δεσμευμενους, παντρεμενους, παρααα πολλα χρονια μικροτερους η μεγαλυτερους, εξαρτημενους με κατι ειτε ειναι ναρκωτικα αυτο ειτε αλκοολ, τζογο ειτε οτιδηποτε που προκαλει εξαρτηση.(σχεσεις που δεν φαινονται εντελως φυσιολογικες, σχεσεις που εχουν στοχο το δυσκολο, το απιαστο, το επικινδυνο για την ψυχικη υγεια....εγω το ονομαζω μαζοχισμο.) κ.ο.κ.

Ωραία ξεκινήσαμε...

Μπήκαν στην ίδια μαρμίτα οι σχέσεις με μεγαλύτερους, οι σχέσεις με δεσμευμένους, με ναρκομανείς, με τζογαδόρους και βράζουν ανεμπόδιστα, με καρύκευμα λίγο μαζοχισμό. Σε λίγο το μαγικό φίλτρο θα είναι έτοιμο: Ηθικολογία α λα κρεμ! :lol: Όποιος μάλιστα πέσει στο καζάνι όταν είναι μικρός, τ' αποτελέσματα είναι μόνιμα επάνω του...:clapup:

μια κοπελα που εχει ηδη σχεση, δηλαδη δεσμο, δηλαδη ξαπλωνει με εναν αλλον αντρα, δηλαδη εχει συναισθηματα για εναν αλλο αντρα, δηλαδη ενας αλλος αντρας την επιθυμει για συντροφο στη ζωη του.
Αυτό μου θυμίζει εκείνο που είπε ο τσομπάνης Κίτσος στο "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" του Λουντέμη: "Τι λέτε ωρέ, κοιταγμένη γυναίκα θα πάρω;". :hehe: Αφού ξαπλώνει μ' έναν άλλον άντρα, προφανώς είναι οριστικά και διά παντός μιασμένη και όποιος την αγγίξει θα τιμωρηθεί από τον θεούλη...


Είναι ωραίο να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και να προτείνουμε στον άλλον να ξεχάσει την όποια ηθική και να ... go for it. Εξάλλου στη ζωή αυτή ήρθαμε για να περνάμε καλά, κοινώς ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο τέτοιος μας. Μια χαρά.

Σου έχει περάσει άραγε ποτέ από το μυαλό, ότι κάποιος μπορεί να μην ξεχνά την ηθική σου, αλλά να την απορρίπτει συνειδητά;

Νομίζω μια μεγάλη αρετή του ανθρώπου είναι να μπορεί να φέρεται όπως θα ήθελε να του φέρονται.
Κι αν εμένα δεν με χαλάει να μου φερθούν το ίδιο, αυτό σημαίνει ότι μπορώ να το κάνω ανεμπόδιστα; Τότε λοιπόν που κολλάει η ηθική; Εξαρτάται δηλαδή μόνο από το τι θα ήθελα να μου κάνουν και τι όχι; (αυτό που λέμε ..."τι σου κάνω μάνα μου" δηλαδή:P)


Ας έρθω λοιπόν στη θέση αυτού του κακομοίρη που από το πουθενά κι εκεί που όλα πάνε κατ' ευχήν με την κοπέλα του βρίσκεται ένας supar και αρχίζει να τη γλυκοκοιτάζει, και ζητάει συμβουλές από δω κι από κει τι να κάνει...Αλλά δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του κακομοίρη που είπα πριν.
Προσωπικά δεν με χαλάει ιδιαίτερα να προσπαθήσει κάποιος να μου φάει τη γκόμενα, αντίθετα το να μην το κάνει από οίκτο, χαρακτηρίζοντάς με μάλιστα ως "κακομοίρη", μου φαίνεται αισχρό!! Εάν τον είχα μπροστά μου θα τον χαστούκιζα και θα τον έφτυνα στο πρόσωπο...:mad:


αρχίζει να μετράει τι έχει και τι δεν έχει: μια σχέση ίσως λίγο βαρετή, ρουτινιασμένη, βουτηγμένη στη συνήθεια VS μια εν δυνάμει σχέση με κάποιον νέο άνθρωπο που μπορεί (ω, η δύναμη της ελπίδας!) να καταλήξει σε κάτι καλύτερο.
Θεωρείς λοιπόν ηθικό το να διατηρείται μία σχέση αυτού του είδους, βαρετή, ρουτινιασμένη, βουτηγμένη στη συνήθεια (:sick:), με κάθε μέσον, με κάθε θυσία, χωρίς δεύτερη σκέψη; Εγώ πάλι γιατί βρίσκω ο ανήθικος κάτι τέτοιο, επιοικώς φρικαλέο; Κατά την ποταπή μου γνώμη, ακόμη και η πιθανότητα να βρεθείς κάπου καλύτερα από εκεί, είναι αρκετή για να σε κάνει να το τολμήσεις.

Ένοικοι σε σχέσεις που χρειάζονται ενέσεις,
απ' αυτές που έχουνε μια δόση φαντασίας...

Κοτσια να γνωρισεις εναν ανθρωπο απο την αρχη, καθαρο χωρις τα ψυχολογικα μιας προηγουμενης προσφατης σχεσης, κοτσια να δειεκδικησεις κατι καθαρο και λογικη!
Κι αυτο ειναι που κανει τη σχεση καθαρη χωρις χημειες και αλλα κουλα του παρελθοντος μεσα της.

Δηλαδή εάν ο άνδρας ή η γυναίκα δεν είναι παρθένος/α, γιατί μόνο τότε κάποιος δεν έχει παρελθόν, είναι καμένο χαρτί. Ή αλλιώς, σύμφωνα με τα χημεία και τέρατα, "Χημικώς λευκασμένος χάρτης", όπως έγραφαν κάποτε τα χαρτιά υγείας.:clapup:Πολύ παράλογο για νά 'ναι λογικό.:P:D

Μια γειτόνισσα απλώνει ρούχα καθαρά,
πλένει με μια νέα σκόνη κι είν' αστραφτερά...

(Ρητορικό) ερώτημα: Tελικά...πόσα ζευγάρια ειναι αραγε μαζι,επειδη ο ενας για τον αλλον αποτελει το τέλος της προσωπικής αναζήτησης του ιδανικου / ιδεατου ταιριού και οχι - μιας και ο εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο - επειδη εχει κανει μια προσωρινή επιλογή / έχει συμβιβαστεί και εχει μονιμως τα φτερά ανοιχτά,αμα τη εμφανίσει του καλυτερου,να πεταξει με την πρώτη ευκαιρια ??
Εάν η σύντροφός μου (δεν γράφω "συντρόφισσα", γιατί θα νομίζετε πως τα έχω με την ...Παπαρήγα:P) θεωρεί ότι υπάρχει για εκείνην κάτι καλύτερο από εμένα, καλά θα κάνει να το ακολουθήσει και να με αφήσει κι εμένα να βρω το καλύτερο για τα μούτρα μου...

Νομίζετε οτι όσοι απατούν το κάνουν συνειδητά και με πολλή σκέψη; Τυχαία συμβαίνουν αυτά, και τις περισσότερες φορές μετανιώνουν. Αυτό δε σημαίνει οτι αγαπούν λιγότερο το σύντροφό τους, αλλά οτι τη δεδομένη στιγμή χρειάζονταν ένα παραθυράκι για να πάρουν "αέρα". Σε μια σχέση δεν μπορείς συνεχώς να είσαι στην τσίτα για να την ανανεώνεις, να την αναζωογονείς, να τη φροντίζεις. Υπάρχουν και τα καθημερινά προβλήματα που πρέπει να ρίξεις την προσοχή σου (εργασία, προβλήματα υγείας, χόμπυ κλπ κλπ). Κάποιες στιγμές η σχέση περνάει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα και χάνει την προσοχή σου.
Εάν δηλαδή η σχέση τον έκανε ν' ασφυκτιά και να νιώθει ότι χρειάζεται αέρα, εμείς έπρεπε να του βάλουμε το μαξιλάρι στο πρόσωπο και να τον πνίξουμε; Είναι ανθρώπινο αυτό; Είναι σχέση αυτή που σε κάνει ν' ασφυκτιάς, για την οποία θα κρίνει η ηθική ότι είναι ιερή κι απαραβίαστη και δεν επιτρέπεται σε κανέναν λούστη να την αμφισβητήσει;

Αφού λοιπόν η σχέση περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, τότε ακριβώς χρειάζεται ηθικές πατερίτσες για να τη στηρίζουν, έτσι δεν είναι; Νομίζετε ότι όσοι παραμένουν σε μακροχρόνιες σχέσεις τέτοιου είδους, το κάνουν από αγάπη και αυτοθυσία; Από βόλεμα και συμβιβασμό συμβαίνουν κυρίως αυτά...

Έστω λοιπόν οτι γνωρίζω τι μου γίνεται και νιώθω τρελή και παλαβή για αυτόν τον άνθρωπο. Πρέπει να ξεχάσω την ηθική μου και να του την πέσω, ξεχνώντας πως υπάρχει μια άλλη γυναίκα που τον αγάπησε πριν από μένα, έκανε σχέδια γι' αυτόν πριν από μένα, πέρασε πολλά για να είναι μαζί αυτή τη στιγμή ευτυχισμένοι; Εξάλλου γι' αυτό λένε τη φράση "είναι πιασμένος-η", δηλαδή τον "πρόλαβε" άλλος-η.
Εγώ πάλι εάν ακούσω ότι κάποιος είναι "πιασμένος", φαντάζομαι ότι χρειάζεται επάλειψη με Voltaren κι ένα καλό μασάζ για να ξεπιαστεί...:clapup:

Και ρωτώ: είναι αρκετή "δικαιολογία" για τον εαυτό μας να μπούμε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι επειδή επιτρέψαμε στον εαυτό μας να ερωτευτεί αυτό το άτομο;
Ο έρωτας δεν εγκαθίσταται μέσα μας κατόπιν σκέψης, ώστε να του το επιτρέψουμε ή όχι, ειδάλλως το όνομά του είναι Υπολογισμός...

Χωρίς λόγο; Δεν είναι αρκετός λόγος να διαλύσεις μια σχέση, μια οικογένεια ίσως...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πώς συγχέεται μια σχέση, για την οποία μιλάμε στο θέμα, με το γάμο και την οικογένεια. Εάν βλέπεις τις σχέσεις των νεανικών σου χρόνων ως γάμους, τότε στα 40 σου θα είσαι έτοιμος ν' αυτοκτονήσεις από ανία, μα τα γένια του Προφήτη...:P:D

Αν όμως υπήρχε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ η ηθική σαν κανόνας που λέει οτι όταν κάποιος είναι δεσμευμένος, όποια αισθήματα κι αν έχεις, δεν πρέπει να κάνεις κίνηση, θα ένιωθα πιο σίγουρη οτι θα περάσουμε την κρίση ανώδυνα χωρίς απώλειες τέτοιου είδους.

Εάν ΟΛΟΙ πίστευαν στην ίδια ηθική, η κοινωνία θα ήταν ένας βάλτος από στεκούμενα νερά, που θ' ανέδιδαν τη μυρωδιά της αποσύνθεσης. Έτσι βέβαια θα αισθανόταν κανείς την ασφάλεια της ...στασιμότητας. Τότε ο κόσμος θα ήταν όλος μια φυλακή και δεν θα είχε αλλού να πας, προς μεγάλη ευτυχία των δεσμοφυλάκων μας, βεβαίως. Εγώ μπορώ να πάρω την κουρτίνα #3;:D:P

θέλω να πω οτι αυτή η γυναίκα βρήκε αυτόν τον άντρα πριν από σένα, πάλεψε για να τον κατακτήσει, πέρασε δυσκολίες, χαρές, δε βλέπεις οτι έχει προβάδισμα από σένα που ήρθες δεύτερη;
Αυτό τώρα για κάποιο λόγο μου θυμίζει έντονα το: "Με ποιο δικαίωμα σε πείρε από μένα και ΠΟΙΑ ΘΥΣΙΑ, ΠΟΙΑ ΘΥΣΙΑ έχει κάνει αυτή για σέεεεεεεναααα" της Λαίδης Άντζυ!! :loltooth:


Σιγά μην την καλέσεις και σε μονομαχία. Το σύντροφό μας μπορεί κάθε μέρα να τον θέλουν δέκα γυναίκες, θα πρέπει εμείς να μπαίνουμε στη διαδικασία να παλεύουμε καθημερινά με την καθεμία;
Με μπικίνι, μέσα σε λασπωμένο ριγκ, εγώ θα το απολάμβανα πάντως ως θέαμα...:devil:

Kαι μη μου πεις οτι αυτές που τα φτιάχνουν με δεσμευμένους - παντρεμένους περνάνε όλες τέτοιο γολγοθά στο κεφάλι τους και τελικά παρασύρονται από την αμέτρητη αγάπη...
Να το πάλι, να το πάλι, Δεσμευμένος = Παντρεμένος = Δεσμώτης (όχι ο γνωστός συμφορουμίτης).

"Πιο καλή η μοναξιάααα..." που λέει κι ο Γιαννάκης (μη ρωτήσει κανένας άσχετος "ποιος Γιαννάκης" γιατί θα τον μπουφλίσω!!:mad:)

Και για αυτή τη γυναίκα που θα της κλέψεις τον άντρα, μπορεί αυτός ο άντρας να είναι η αγάπη που έψαχνε μια ζωή, να έχει παλέψει πολύ για να είναι μαζί του, και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ψάχνεις για παραθυράκια να τρυπώσεις (γενικά μιλάω, όχι εσύ).
Για να κλέψεις κάτι από κάποιον, πρέπει προηγουμένως αυτό να του ανήκει. Αυτό δεν λέγεται σχέση, λέγεται ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ!!:clapup: Εδώ μάλιστα πρόκειται και για ελευθέρα κι ελληνορωμαϊκή πάλη (και πάλι, και πάλι). Άσε φιλενάδα, κουράστηκα μόνο που το άκουσα. Δεν υπάρχει πιο ήπιος τρόπος να κάνει κάποιος μια ρημάδα σχέση;
Τέλος, εάν γι' αυτήν είναι η αγάπη που έψαχνε μια ζωή, ενώ γι' αυτόν δεν είναι, πρέπει να μένει μαζί της για πάντα, μόνο και μόνο από υποχρέωση; Και εάν αυτός θέλει να την κάνει μ' ελαφρά, πρέπει οι υπόλοιπες γυναίκες ν' αναγνωρίσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας της νυν και να κυρήξουν εμπάργκο (κοινώς να μην του κάθεται καμμία, ώστε να βγάλει το σκασμό και να φάει στη μάπα τη μόνη που του κάθεται); Από πού προκύπτει αυτό ρε παιδιά;:confused:


Αν μετρήσεις τις περιπτώσεις που ο δεσμευμένος - παντρεμένος άφησε τελικά τη γυναίκα του για κάποια άλλη και δεις το ποσοστό, θα καταλάβεις οτι οι περισσότερες περιπτώσεις είναι το δεύτερο που λες.
Οι λιγότερες, που ανήκουν στην άλλη κατηγορία έχουν δικαίωμα να το κάνουν ή θα χαρακτηριστούν ως "Ιέρειες της Αφροδίτης" (για να το θέσω κομψά) από τους επαγγελματίες ηθικολόγους, πριν προφτάσει να φανεί το σε ποια κατηγορία ανήκουν; Αφού είπαμε: Η ηθική πρέπει να είναι ίδια για όλους, κάπως σαν τη μέθοδο του Προκρούστη.

Συνειδητοποιημένη επιλογή είναι να μπει μπροστά η λογική, η ηθική, το αίσθημα δικαίου, όπως θες πέστο. Κι αυτό θα σου πει οτι δεν κολλάει να πας να κάνεις σχέση με δεσμευμένο. Κι εκεί η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Αν το συνεχίσεις, πάει να πει οτι σκέφτεσαι τον εαυτούλη σου.
Αυτό με προϋπόθεση ότι μόνο μία ηθική, μόνο μία λογική μόνο ένα αίσθημα δικαίου υπάρχουν σε τούτο τον ψεύτικο ντουνιά, πράγμα που είναι αυτονόητο ότι δεν ισχύει.

Κάτι ακόμη: Το να μην την πέσω στη γκόμενα του αδελφού μου, του ξαδέλφου μου ή του φίλου μου, το καταλαβαίνω ως ηθική δέσμευση, αφού σ' αυτήν την περίπτωση πρέπει να σεβαστώ τη σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης που έχω μαζί τους. Το να μην την πέσω στην γκόμενα κάποιου άγνωστου, δεν το καταλαβαίνω. Τι ακριβώς του χρωστάω του τύπου; :hmm:

Νομίζεις όλες αυτές που τους απατούν οι άντρες τους δεν προσπαθούν; Έχουν αφήσει το δεσμό τους στο έλεος του Θεού; Δεν μπορείς όμως ΣΥΝΕΧΕΙΑ να είσαι εκεί και να παλεύεις. Θα έρθει μια εποχή που θα είσαι άρρωστη, που θα λείπεις για κάποιον καιρό, που θα έχεις άλλα προβλήματα. Είναι σωστό να εκμεταλλευτεί αυτήν την κατάσταση μια άλλη γυναίκα για να τρυπώσει; Πες μου, είναι σωστό; Θα σου άρεσε εσένα αυτό; Και μη μου πεις, μα εγώ του έχω εμπιστοσύνη. Άσχετα με το πώς θα αντιδράσει ο φίλος σου. Είναι σωστό η γυναίκα αυτή να εκμεταλλευτεί μια δύσκολη κατάσταση, μια κρίση στη σχέση σου; Αν μου πεις, ναι είναι σωστό, ε δεν έχουμε διόδους επικοινωνίας...
Φτάσαμε πάλι στο μύθο της "φουκαριάρας" γυναίκας, που για να διατηρήσει τα "κεκτημένα" της χρειάζονται σκληρές αγορανομικές διατάξεις, κρατική και κοινωνική προστασία, αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, εισαγγελέα, δικηγόρο, λογιστή (έρχεται ο Νίντζα να σας βρει...:clapup:). Το βρίσκω πολύ θλιβερό ως ιδέα το να χρειάζεται προστασία και οίκτο για να διατηρήσει κανείς μία σχέση. Μήπως αυτός είναι κατά βάθος κι ο πραγματικός λόγος που ο άλλος θέλει να μας παρατήσει για κάποιο νέο πρόσωπο;

Οι άντρες είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν ευκαιρίας δοθείσης.
Αν αυτό πιστεύεις για τους άντρες, τότε αυτό θα λάβεις από αυτούς, αφού μόνο τέτοιους θα γνωρίζεις. Ευτυχώς που το σχολίασαν ήδη γυναίκες αυτό το σημείο και δεν τα έχω πάρει στο κρανίο για τα αιδοιοκρατικά στερεότυπα που περιφέρονται γύρω μας...

Υποτίθεται πως όταν είσαι φρεσκοπαντρεμένος πλέεις σε πελάγη ευτυχίας και δεν έχεις μάτια για άλλον...
Υποτίθεται, όπως το είπες. Όταν βλέπει κανείς τέτοια, απορώ πώς βρίσκει το κουράγιο και παντρεύεται...

Δύο ερωτήματα λοιπόν: Γιατί είναι τόσο επιρρεπείς οι άνθρωποι στην απιστία? Γιατί και το σκέτο σεξ απιστία θεωρείται... και δεύτερον, γιατί επιλέγουν εμένα ενώ και οι ίδιοι είναι πολύ ωραίοι εμφανισιακά και θα μπορούσαν έυκολα να βρουν αυτό που ψάχνουν αλλού?!?!
Πρώτον, γιατί "είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας, ποιος είν' αυτός που δεν λαχτάρησε να πιεί;", όπως λέει και η αθάνατη Ρίτα...:clapup:
Δεύτερον, μην κολακεύεσαι γιατί, όπως είπε και ο Heptamer, δεν την πέφτουν μόνο σε σένα, αλλά δοκιμάζουν σε πολλές κι όπου τους κάτσει. Άλλωστε, του χαρτοπαίκτη, του ψαρά του κυνηγού το πιάτο, δέκα φορές είν' αδειανό και μια φορά γεμάτο.:P

'Ενας άντρας ή μια γυναίκα είναι πιστός ή σου ανήκει μόνο αν σου ανήκει η ψυχή του. Αυτό βέβαια είναι αξίωμα του υπερφυσικού μεταφυσικού εξωγήινου Δόκτωρος Παραξεναγάπη που πάει για ψυχές και όλα αυτά τα χαζά αυτοκαταστροφικά οράματα και μετά μουτζώνεται μπροστά στον καθρέφτη.

Κάτσε ρε Δόκτορα, ποιος είσαι δηλαδή, ο Διάβολος και θέλεις να σου ανήκουν οι ψυχές των γυναικών; :hehe: Doctor is out for your soul μπουά χα χα χα...Ανατρίχιασα μιλάμε...:cold: :lol:

Τελειώνοντας κι αφού οι Μισέλ, Lugar και Νεράιδα μ' έχουν καλύψει σχεδόν πλήρως, θα ήθελα να πω ότι στο ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων είμαι 100% οπαδός του φιλελευθερισμού και των νόμων της ελεύθερης αγοράς. Ο ανεμπόδιστος ελεύθερος ανταγωνισμός συντελεί στην ευρωστία της κοινωνίας, ενώ ο όποιος κρατικός ή κοινωνικός παρεμβατισμός και προστατευτισμός καταλήγει σε θερμική ισορροπία και τελικώς σε κατάρρευση. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, κοιτούν στα μάτια όποιον θέλει να τους φάει τη γκόμενα ή το γκόμενο κι απαντούν όπως ο Λεωνίδας στους 300: "Μολών λαβέ" (Come and get him/her)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Να διευκρινίσω ότι προφανώς δεν υπονόησα ότι πρέπει να παλεύει για τη σχέση μόνο η γυναίκα! Οτιδήποτε γράφω αφορά και τα δύο φύλα.
Αυτό που έγραψα πήγαινε στην Χιμέλα που παρουσιάζει τις γυναίκες ως αγωνίστριες και θυσιαζόμενες για να κρατήσουν την σχέση με τους άντρες στην τσίτα να ανανεωθούν με την καθεμία που θα τους την πέσει.
Τη σκηνή με την "βοσκοπούλα" στο "Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα" ποιός την θυμάται?

Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να το έχουμε και αυτό in mind, αλλά έτσι όπως το γράφεις μου δημιούργησες την εντύπωση ότι καμία μακροχρόνια σχέση δεν θα έπρεπε να διαλύεται διότι και η επόμενη μπορεί να καταλήξει έτσι μετά από χ χρόνια.
Φυσικά και δεν εννοούσα αυτό. Αν δεν μπορεί κάποιος να εκτιμήσει την πορεία που έχει κάνει με ένα άτομο δεν του αξίζει. Αν θεωρεί ότι δεν τον έβγαλε εκεί που ήθελε αυτή η πορεία επίσης "ώρα του καλή". Το μόνο γελοίο είναι να ψάχνει ο άνθρωπος ανανέωση ενώ δεν την κουβαλά μέσα του οπότε επαφίεται στην αλλαγή ατόμου για να του την προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι έχει, με όποιον και να μπλέξει, μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει στο ίδιο σημείο. Για αυτόν που "εγκαταλείπεται" έτσι θεωρώ ότι εξαρτάται από τον ίδιο αν θα το δει σαν εγκατάλειψη ή σαν ευκαιρία.
Πάντως εμένα οι χυλόπιττες που έφαγα σε μικρή ηλικία με βοήθησαν πολύ να βάλω τα πράγματα σε προοπτική, να καταλάβω τι άξιζε και τι όχι στις σχέσεις μου και να βγω από το ροζ αλλά και ηθικοπλαστικό συννεφάκι μέσα στο οποίο είχα μεγαλώσει. Όχι δεν παλεύουμε για τα πάντα, παλεύουμε μόνο για ότι αξίζει να συντηρηθεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,872 μηνύματα.
Δεν καταλάβατε τι θέλω να πω, γι' αυτό και με κατηγορείτε. Δε μιλάω για μια σχέση με προβλήματα που γίνεται πάλη για να κρατηθεί κι από τις δυο μεριές. Μιλάω για μια σχέση που πάει καλά, που έχει προοπτικές για το μέλλον, και περνάει μια κρίση όχι γιατί δεν υπάρχει αγάπη, αλλά γιατί δεν μπορεί ο καθένας να είναι εκεί συνεχώς για να μην αφήνει παραθυράκια σε τρίτους να μπουν. Πόσες φορές δεν ακούσαμε οτι κάποιος είχε προβλήματα υγείας πχ συγγενικού του προσώπου και μες στην αναμπουμπούλα βρέθηκε κάποιος να δείξει στον άλλον ενδιαφέρον κι αυτός υπέκυψε γιατί ήταν πιεσμένος από αυτήν την κατάσταση; Αυτό λέω. Δε λέω για μια σχέση που κοντεύει να τελειώσει - αν είναι να γίνει, θα γίνει είτε μπει κάποιος είτε όχι. Για μένα λοιπόν είναι ύπουλο κι ανήθικο να βρεθεί κάποιος τρίτος που ξέρει την κατάσταση και να πάει να την εκμεταλλευτεί, εκμεταλλευόμενος την κακή ψυχολογική κατάσταση του άλλου. Αυτό δε σημαίνει οτι αυτός που ενδίδει είναι άμοιρος ευθυνών. Τρισχειρότερος είναι. Αλλά η συζήτηση είναι γι' αυτόν που μπαίνει σαν τρίτος σε μια σχέση. Να διευκρινίσω οτι αυτή τη στιγμή κατηγορώ τον εαυτό μου γιατί στο παρελθόν είχα γίνει το τρίτο πρόσωπο και μετανιώνω. Επειδή λοιπόν είδα τον πόνο που προκάλεσα, λέω οτι θα ήταν το πιο σωστό να μην υπάρχουν άνθρωποι που ανακατεύονται με δεσμευμένους, όχι γιατί μια σχέση εφόσον έγινε πρέπει να κρατήσει για πάντα, όσο σκάρτη κι αν είναι, αλλά γιατί δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται κάποιος μια δύσκολη κατάσταση. Ούτε είπα ποτέ οτι θα κρατήσω τον άλλον με το ζόρι μιας και τον καπάρωσα, ούτε τίποτα τέτοιο.

Όχι δεν παλεύουμε για τα πάντα, παλεύουμε μόνο για ότι αξίζει να συντηρηθεί.

Διαφωνώ εν μέρει. Γιατί αν δεν παλέψεις μέχρι τέλους για κάτι, δε θα μάθεις ποτέ αν άξιζε ή όχι. Αυτό θα το μάθεις μόνο αν χρησιμοποιήσεις κάθε μέσο και δεις οτι δεν πάει πουθενά, τότε σταματάς να παλεύεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Δεν καταλάβατε τι θέλω να πω, γι' αυτό και με κατηγορείτε. Δε μιλάω για μια σχέση με προβλήματα που γίνεται πάλη για να κρατηθεί κι από τις δυο μεριές. Μιλάω για μια σχέση που πάει καλά, που έχει προοπτικές για το μέλλον, και περνάει μια κρίση όχι γιατί δεν υπάρχει αγάπη, αλλά γιατί δεν μπορεί ο καθένας να είναι εκεί συνεχώς για να μην αφήνει παραθυράκια σε τρίτους να μπουν. Πόσες φορές δεν ακούσαμε οτι κάποιος είχε προβλήματα υγείας πχ συγγενικού του προσώπου και μες στην αναμπουμπούλα βρέθηκε κάποιος να δείξει στον άλλον ενδιαφέρον κι αυτός υπέκυψε γιατί ήταν πιεσμένος από αυτήν την κατάσταση; Αυτό λέω. Δε λέω για μια σχέση που κοντεύει να τελειώσει - αν είναι να γίνει, θα γίνει είτε μπει κάποιος είτε όχι. Για μένα λοιπόν είναι ύπουλο κι ανήθικο να βρεθεί κάποιος τρίτος που ξέρει την κατάσταση και να πάει να την εκμεταλλευτεί, εκμεταλλευόμενος την κακή ψυχολογική κατάσταση του άλλου. Αυτό δε σημαίνει οτι αυτός που ενδίδει είναι άμοιρος ευθυνών. Τρισχειρότερος είναι. Αλλά η συζήτηση είναι γι' αυτόν που μπαίνει σαν τρίτος σε μια σχέση. Να διευκρινίσω οτι αυτή τη στιγμή κατηγορώ τον εαυτό μου γιατί στο παρελθόν είχα γίνει το τρίτο πρόσωπο και μετανιώνω. Επειδή λοιπόν είδα τον πόνο που προκάλεσα, λέω οτι θα ήταν το πιο σωστό να μην υπάρχουν άνθρωποι που ανακατεύονται με δεσμευμένους, όχι γιατί μια σχέση εφόσον έγινε πρέπει να κρατήσει για πάντα, όσο σκάρτη κι αν είναι, αλλά γιατί δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται κάποιος μια δύσκολη κατάσταση. Ούτε είπα ποτέ οτι θα κρατήσω τον άλλον με το ζόρι μιας και τον καπάρωσα, ούτε τίποτα τέτοιο..
Ναι βρε κορίτσι μου αλλά τελικά εσύ μιλάς για την μία πολύ ειδική κατάσταση και στιγμή και την υπερασπίζεσαι λες και είναι γενική, λες και κάθε πέσιμο επειδή μια στις 100 θα πέσει σε μια τέτοια κατάσταση είναι προσχεδιασμένο για να καταστρέψει μια σχέση.
Μετα συγγνώμη αλλά και στην δική σου περίπτωση: ποιός τράβαγε τα ζόρια με την υγεία συγγενούς, ο εγκαταλελειμένος ή αυτός που εγκαταλείφθηκε; γιατί εγώ κατάλαβα αυτός που εγκαταλείφθηκε, και αν είναι έτσι συγγνώμη, αλλά μου ακούγεται διπλά μ@λ@κας αυτός που εγκατέλειψε.


Διαφωνώ εν μέρει. Γιατί αν δεν παλέψεις μέχρι τέλους για κάτι, δε θα μάθεις ποτέ αν άξιζε ή όχι. Αυτό θα το μάθεις μόνο αν χρησιμοποιήσεις κάθε μέσο και δεις οτι δεν πάει πουθενά, τότε σταματάς να παλεύεις.
Δεν το πιστεύω, παλεύω σαν αυτό που είμαι, με την αξιοπρέπεια ή την μικρότητα που μπορώ εγώ να δείξω. Το κάθε μέσο δεν με αφορά. Γιατί δεν το μπορώ, γιατί δεν μου πάει, γιατί δεν είμαι ήρωας. Θέλω και ο άλλος να μου δώσει κάτι για να μπορώ να παλέψω γι'αυτόν. Γιατί να παλέψω για έναν άνθρωπο που δεν με αγαπάει αρκετά, για να προσπαθώ μια ζωή να τον πείσω?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,872 μηνύματα.
Ναι βρε κορίτσι μου αλλά τελικά εσύ μιλάς για την μία πολύ ειδική κατάσταση και στιγμή και την υπερασπίζεσαι λες και είναι γενική, λες και κάθε πέσιμο επειδή μια στις 100 θα πέσει σε μια τέτοια κατάσταση είναι προσχεδιασμένο για να καταστρέψει μια σχέση.

Μα συγνώμη, όταν γίνεται ένα πέσιμο σε δεσμευμένο, τι άλλο σκοπό έχει από το να καταστρέψει τη σχέση; Το αν θα τα καταφέρει να το κάνει, να την αποτελειώσει ή απλά να δώσει γερό χτύπημα και να μην τη ρίξει είναι αδιάφορο. Ο σκοπός όμως δεν είναι να καταστραφεί η σχέση ώστε να κατακτήσεις τον άνθρωπο αυτόν; Δεν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση αυτό; Δεν είναι ύπουλο;

Επίσης η ιστορία ήταν υποθετική.

Δεν το πιστεύω, παλεύω σαν αυτό που είμαι, με την αξιοπρέπεια ή την μικρότητα που μπορώ εγώ να δείξω. Το κάθε μέσο δεν με αφορά. Γιατί δεν το μπορώ, γιατί δεν μου πάει, γιατί δεν είμαι ήρωας. Θέλω και ο άλλος να μου δώσει κάτι για να μπορώ να παλέψω γι'αυτόν. Γιατί να παλέψω για έναν άνθρωπο που δεν με αγαπάει αρκετά, για να προσπαθώ μια ζωή να τον πείσω?

Όταν λέω με κάθε μέσο, δεν εννοώ βέβαια υπερβολές, αλλά όταν μέσα σου πιστεύεις οτι κάτι αξίζει, γιατί να παραιτηθείς επειδή βλέπεις οτι ο άλλος δεν προσπαθεί το ίδιο; Καμιά φορά δεν έχουν κι οι δύο ενδιαφερόμενοι το κουράγιο ή τηα μέσα για να παλέψουν το ίδιο. Αυτό δε σημαίνει πως ο άλλος δεν αγαπάει, ίσως όμως χρειάζεται ένα σπρώξιμο, μια ευκαιρία, που αν δε τη δώσεις λέγοντας "μέχρι εδώ πάλεψα, παραιτούμαι", μπορεί αργότερα να το μετανιώσεις έχοντας χάσει κάτι που άξιζε από εγωισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
ρε παιδια τελευται ολο και απο περισσοτερους δεσμευμενους φιλους μου ειτε παντρεμενους ειτε σε σχεση ακουω οτι γινεται χαμος μαζι τους. δηλ. μου λενε οτι αν τους δουν να συνοδευονται κανουν σαν τις λυσσαρες ενω ας πουμε αν τους δουν μονους ή με αντροπαρεα δεν ισχυει το ιδιο..:confused:

οποία η εξηγησης του φαινομενου? :worry:
ναι μπορω να φανταστω τις τυχον εξηγησεις απλα εδω τα κινητρα δεν νομιζω να ειναι τοσο αγαθα:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
ρε παιδια τελευται ολο και απο περισσοτερους δεσμευμενους φιλους μου ειτε παντρεμενους ειτε σε σχεση ακουω οτι γινεται χαμος μαζι τους. δηλ. μου λενε οτι αν τους δουν να συνοδευονται κανουν σαν τις λυσσαρες ενω ας πουμε αν τους δουν μονους ή με αντροπαρεα δεν ισχυει το ιδιο..:confused:

οποία η εξηγησης του φαινομενου? :worry:
ναι μπορω να φανταστω τις τυχον εξηγησεις απλα εδω τα κινητρα δεν νομιζω να ειναι τοσο αγαθα:P

Παντα το απαγορευμενο ειναι το πιο γλυκο αλλα αφηνει συνηθως παντα την πιο πικρη γευση.
Ειναι ωραιο να ζεις στον κινδυνο αλλα οχι γαληνιο.
Ισως πρεπει να επιλεγει ο ανθρωπος γαληνη η παθη?
εσωτερικη ηρεμια η εντασεις?
καλα ειναι και τα δυο πιστευω, να τα ζησεις χωρις μετρο(ειναι τα μονα κομματια που δε βαζω μετρο εγω προσωπικα) αλλα καθε φορα να ξερεις τι κανεις και γιατι το κανεις συνειδητοποιημενα.
Τοτε ουτε λογαριασμο θα δινεις ουτε θα προβληματιζεσαι αν κανεις κατι λαθος η σωστο.
Γιαυτο και προτεινα στο θεματοθετη να μπει στο θεμα και να μη διστασει αρκε να ξερει τις συνεπειες και γιατι οχι να τις απολαυσει κι αυτες!
(...)
ο καθενας στρωνει οπως κοιμαται.. εγω παντως οπως εχω στρωσει ετσι και κοιμαμαι εκτος αν μες στον υπνο μου μου ρθει να φτιαξω η αντιθετα ξεστρωσω τα σεντονια!
-αλλα ακομα κι αυτο, εισαι ξυπνιος και ξερεις γιατι το κανεις, το πρβλημα ειναι οταν δεν ξερεις η μαλλον δε θελεις να μαθεις γιατι το κανεις..-

(...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
ρε παιδια τελευται ολο και απο περισσοτερους δεσμευμενους φιλους μου ειτε παντρεμενους ειτε σε σχεση ακουω οτι γινεται χαμος μαζι τους. δηλ. μου λενε οτι αν τους δουν να συνοδευονται κανουν σαν τις λυσσαρες ενω ας πουμε αν τους δουν μονους ή με αντροπαρεα δεν ισχυει το ιδιο..:confused:

οποία η εξηγησης του φαινομενου? :worry:
ναι μπορω να φανταστω τις τυχον εξηγησεις απλα εδω τα κινητρα δεν νομιζω να ειναι τοσο αγαθα:P

Σπεύδω κι εγώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Ουδέποτε μου έχουν κάνει καμάκι όταν βγαίνω με τους φίλους μου. Αντίθετα, όποτε συνόδευσα γυναίκες, μου έχουν συμβεί τα μύρια όσα. Απίστευτο, αλλά σύμπτωσις επαναλαμβανομένη ουκ έστι σύμπτωσις. Εάν μάλιστα έχουμε αρκετό στατιστικό δείγμα, ώστε να γενικεύσουμε ελαφρώς για τις γυναίκες (οι άντρες σπάνια καμακώνουν συνοδευόμενη γυναίκα, εάν δεν τους τρώει ο κώλος τους για ξύλο φυσικά), συνυπολογίζοντας το ποσοστό των γυναικών που ακούς να ηθικολογούν επί τέτοιων θεμάτων, καταλαβαίνει κανείς ακριβώς το γιατί η ηθικολογία συνήθως ταυτίζεται με την υποκρισία.

Κάνω λάθος; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Σπεύδω κι εγώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Ουδέποτε μου έχουν κάνει καμάκι όταν βγαίνω με τους φίλους μου. Αντίθετα, όποτε συνόδευσα γυναίκες, μου έχουν συμβεί τα μύρια όσα. Απίστευτο, αλλά σύμπτωσις επαναλαμβανομένη ουκ έστι σύμπτωσις. Εάν μάλιστα έχουμε αρκετό στατιστικό δείγμα, ώστε να γενικεύσουμε ελαφρώς για τις γυναίκες (οι άντρες σπάνια καμακώνουν συνοδευόμενη γυναίκα, εάν δεν τους τρώει ο κώλος τους για ξύλο φυσικά), συνυπολογίζοντας το ποσοστό των γυναικών που ακούς να ηθικολογούν επί τέτοιων θεμάτων, καταλαβαίνει κανείς ακριβώς το γιατί η ηθικολογία συνήθως ταυτίζεται με την υποκρισία.

Κάνω λάθος; :hmm:

κανεις τεραστιο λαθος και σαν μικρη με τα μισα σου χρονια, επιτρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου!
Μιλας γενικοτερα για τις γυναικες που μαλλον εσυ εχεις συναντησει!
Προσωπικα δε φλερταρω αν δε μου δωσει καποιος το φως αν με ρωτησεις αλλα ακομα κι αν συμβει δε θα το κανω με καποιον που συνοδευει μια γυναικα! δε μπα να πεφτω στα ταρταρα και να μη μπορω να κοιμηθω τα βραδια? ευτυχως για μενα δε μου χει συμβει αυτο, δεν το εχω επιτρεψει δηλαδη να αναστατωθω για εναν που ειναι ηδη αλλου.
θελω κι επειδη θελω, εχω υπαρξει πρωτη σε αντρικες καρδιες!

δε θα το κανω εγω λοιπον! προτιμω να μαι μονη παρα να μπω αναμεσα σε μια σχεση! τι μου φταιει η καθε κοπελα να την κανω να τραβιεται?ας εχουν προβληματα! ας μη τα πανε καλα! ειναι σα λεμε- παντρεμενος με προβληματα δηθεν μονο και μονο να πιασει κανα πιπινι.

Ηθικολογια και υποκρισια αναφερεις!
Ειναι ηθικο δηλαδη να την πεσεις σε ενα δεσμευμενο?
Και ειναι υποκριτικο να μην το κανεις και ταυτοχρονα να λες ελευθερα τη γνωμη σου αποτρεποντας καποιον να το κανει?

Νομιζω ειναι υπερβολη να ακουγεται κατι τετοιο και προσβαλλει τις γυναικες που εχουμε αποψη αντιθετη!
Μιλαμε για ηθικη οταν ο καθενας εχει καλλιεργησει την ηθικη του αναλογα με την κουλτουρα του και την παιδεια του?

πες μου Χαος, γιατι δε με πιστευεις(εμενα κι οσες απο μας.... ηθικολογουμε οπως λες) αφου δεν με ξερεις?:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
κανεις τεραστιο λαθος και σαν μικρη με τα μισα σου χρονια, επιτρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου!
Μιλας γενικοτερα για τις γυναικες που μαλλον εσυ εχεις συναντησει!
Επειδή λοιπόν έχω τα διπλά σου χρόνια, έχω συναντήσει πολλές πολλές πολλές γυναίκες, συνεπώς κάτι ξέρω παραπάνω. Όμως δεν μίλησα μόνο για τη δική μου εμπειρία. Πρώτη το ανέφερε η Μουν, η οποία μας είπε ότι το άκουσε από πολλούς. Από πολλούς ακόμη το έχω ακούσει κι εγώ. Συσσωρευμένη εμπειρία λοιπόν κι όπως είπα "σύμπτωσις επαναλαμβανομένη, ουκ έστι σύμπτωσις". Φυσικά δεν θα σου πω ότι εσύ κάνεις τεράστιο λάθος, απλά επειδή είσαι γυναίκα κι έτσι δεν μπορείς να έχεις εμπειρία από αυτό για το οποίο συζητάμε.

Προσωπικα δε φλερταρω αν δε μου δωσει καποιος το φως αν με ρωτησεις αλλα ακομα κι αν συμβει δε θα το κανω με καποιον που συνοδευει μια γυναικα! δε μπα να πεφτω στα ταρταρα και να μη μπορω να κοιμηθω τα βραδια? ευτυχως για μενα δε μου χει συμβει αυτο, δεν το εχω επιτρεψει δηλαδη να αναστατωθω για εναν που ειναι ηδη αλλου.
θελω κι επειδη θελω, εχω υπαρξει πρωτη σε αντρικες καρδιες!

Ποιος αναφέρθηκε προσωπικά; Ν' αρχίσω τώρα την εντομολογία και ν' αναλύω τις μύγες; Δεν είχες πάντως καμμία υποχρέωση ν' απολογηθείς, για κάτι μάλιστα για το οποίο ουδείς σε κατηγόρησε. Θα σ' ενημερώσω μόνο ότι η ανθρωπολογία μας διδάσκει πως στον άνθρωπο, όπως και στα περισσότερα θηλαστικά και πτηνά, το θηλυκό είναι αυτό που διαλέγει κι όχι το αρσενικό. Τώρα αν εσύ περιμένεις φως από το αρσενικό, μάλλον θα πρέπει ν' ανήκεις στις αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.

δε θα το κανω εγω λοιπον! προτιμω να μαι μονη παρα να μπω αναμεσα σε μια σχεση! τι μου φταιει η καθε κοπελα να την κανω να τραβιεται?ας εχουν προβληματα! ας μη τα πανε καλα! ειναι σα λεμε- παντρεμενος με προβληματα δηθεν μονο και μονο να πιασει κανα πιπινι.

Είναι δικαίωμά του καθενός να προτιμά ό,τι του αρέσει. Κανένα δικαίωμα όμως δεν του πέφτει να κολλά ηθικοπλαστικές ταμπελίτσες σε εκείνους που αρέσκονται διαφορετικά από εκείνον, γιατί τότε μόνο ο ίδιος θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και οι υπόλοιποι θα πρέπει απλά να ακολουθούν.

Ήλπιζα να έχεις ήδη καταλάβει το πόσο άτοπο είναι το να συγκρίνεις μία σχέση με έναν γάμο, όμως προφανώς δεν έχεις επαρκείς εμπειρίες ούτε από σχέσεις, ούτε από γάμο για να μπορείς να κάνεις τη σύγκριση. Ακόμη κι έτσι όμως, θεωρώ ότι και ο γάμος δεν θα πρέπει να προστατεύεται από δικαιώματα ιδιοκτησίας και μονοπωλιακής διαχείρισης, αλλά σίγουρα σ' εκείνη την περίπωση υπάρχουν εκ των πραγμάτων περισσότεροι περιορισμοί. Να είσαι σίγουρη πάντως, ότι ακόμη και το να αποζητά κάποιος παντρεμένος ένα πιπίνι, όπως αναφέρεις, είναι από μόνο του ενδεικτικό προβλήματος, το οποίο αναζητά την επίλυσή του. Εδώ η ηθική σε καμμία περίπτωση δεν δίνει τις απαντήσεις, αφού ο καθένας είναι υποχρεωμένος να βρει το κατάλληλο φάρμακο για το ειδικό του πρόβλημα. Η ηθική σου, λέει σ' αυτόν τον άνθρωπο: "Δεν σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχεις πρόβλημα μέσα στα δεσμά ενός γάμου, αφού ο γάμος είναι κάτι το ιερό και καλό εξ ορισμού, δεν διακρίνω ούτε ανανγνωρίζω τις ατομικές ιδιαιτερότητες κάθε χωριστής περίπτωσης, συνεπώς δεν δικαιούσαι να ψάχνεις για οποιαδήποτε λύση και κάτσε να βράζεις στο ζουμί σου".

Α, κι επειδή τα στερεότυπα εναντίον των αντρών περισσεύουν εδώ μέσα, σ' ενημερώνω ότι δεν υπάρχει στατιστικώς σημαντική διαφορά στα ποσοστά των ανδρών και των γυναικών που προβαίνουν σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ηθικολογια και υποκρισια αναφερεις!
Ειναι ηθικο δηλαδη να την πεσεις σε ενα δεσμευμενο?
Και ειναι υποκριτικο να μην το κανεις και ταυτοχρονα να λες ελευθερα τη γνωμη σου αποτρεποντας καποιον να το κανει?

Την μεταξύ ηθικολογίας και υποκρισίας σύνδεση δεν την εφηύρα εγώ προσωπικά, αντίθετα νομίζω ότι είπα και πάλι μια αφόρητη κοινοτοπία. Πρόκειται γι' άλλη μια φορά για αποτέλεσμα συσσωρευμένης εμπειρίας. Έτσι, μπορώ να μιλώ στατιστικά με μεγάλη ασφάλεια. Αντίθετα, η στατιστική είναι παντελώς άχρηστη, όταν εστιάζουμε σε ατομικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα η δική σου, συνεπώς δεν δύναμαι να εκφράσω άποψη. Προφανώς πρέπει να κάνεις αυτόν τον απλό διαχωρισμό μέσα στο μυαλό σου, πριν εκλάβεις το οτιδήποτε προσωπικά.

Θεωρώ κάθε είδους ηθικολογία ως απαράδεκτη, ενώ αντίθετα η ηθική με τη φιλοσοφική της έννοια πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να διακρίνει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Η λεπτή διάκριση έγκειται στο γεγονός ότι ο ηθικολόγος διακυρήττει ηθική, την οποία είναι άγνωστο εάν πράγματι την τηρεί ο ίδιος, συνεπώς θέτει τον εαυτό του ως κριτή των άλλων και ταυτόχρονα μπαίνει ο ίδιος στο απυρόβλητο, πράγμα που θεωρώ το ανηθικότερο όλων των ανηθικοτήτων. Αντίθετα, ο ηθικός άνθρωπος, τηρεί την ηθική στην οποία έχει επιλέξει να πιστεύει, χωρίς να τη διακυρήττει, αφού αναγνωρίζει ότι δεν κατέχει ο ίδιος το αλάθητο και ότι συνεπώς η δική του ηθική μπορεί στο μέλλον ν' αποδειχτεί εσφαλμένη, άρα δικαιούται μόνο το δικό του το κεφάλι να βάλει στον ντορβά και κανενός άλλου. Πρόκειται ακριβώς για την ίδια διαφορά μιας "φιλανθρωπίας" που γίνεται με τρόπο επιδεικτικό, με μία αγαθοεργία που γίνεται διακριτικά και εν ανωνυμία.

Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ ηθικολογίας και ηθικής με την φιλοσοφική της έννοια, είναι ότι η πρώτη αποτελεί προϊόν μίμησης και αναμάσησης, αποτέλεσμα άκριτης αποδοχής προτύπων συχνά ξεπερασμένων και απαρχαιωμένων, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις πλήρη επίγνωση των λόγων για τους οποίους υιοθετείται, ενώ η δεύτερη προϊόν διαλεκτικής διαδικασίας κι επιλογής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ηθικολόγος αποποιείται της ευθύνης των συνεπειών της ηθικής την οποία πρεσβεύει, αφού αυτή ανήκει στην παράδοση ή στην κακούργα κοινωνία, ενώ ο ηθικός άνθρωπος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των ηθικών του επιλογών, όσο κι αν στους πολλούς αυτές μπορεί και να φαντάζουν ως ανήθικες.


Νομιζω ειναι υπερβολη να ακουγεται κατι τετοιο και προσβαλλει τις γυναικες που εχουμε αποψη αντιθετη!
Μιλαμε για ηθικη οταν ο καθενας εχει καλλιεργησει την ηθικη του αναλογα με την κουλτουρα του και την παιδεια του?

Σίγουρα δεν σε γνωρίζω προσωπικά, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω, όμως επίτρεψέ με να σου επισημάνω ότι η ευκολία με την οποία προσβάλλεσαι όταν η ηθική σου αμφισβητείται, καθώς και η απόπειρα γενίκευσης της προσωπικής σου ενόχλησης, δια προβολής σε όλες τις γυναίκες που έχουν αντίθετη άποψη, εν γένει συνάδει με την εικόνα του ηθικολόγου την οποία περιέγραψα παραπάνω κι όχι μ' εκείνην του ηθικού ανθρώπου, του οποίου εύστοχα ελπίζω απέδωσα τη διάκριση.

πες μου Χαος, γιατι δε με πιστευεις(εμενα κι οσες απο μας.... ηθικολογουμε οπως λες) αφου δεν με ξερεις?:)

Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά γνωρίζω τόσο την προέλευση, όσο και τ' αποτελέσματα της ηθικής την οποία πρεσβεύεις, μιλώντας πάντοτε με όρους στατιστικής και με βάση τη συνήθη περίπτωση. Το κατά πόσον εσύ προσωπικά ακολουθείς αυτήν την ηθική είναι κάτι που δεν με αφορά, ούτε και υπαινίχθηκα το αντίθετο. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι η ηθική αυτή στηρίζεται σε σαθρές βάσεις και ότι είναι εν πολλοίς λανθασμένη και συνεπώς δεν θα πρέπει να γενικεύεται και να επιβάλλεται στο σύνολο της κοινωνίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Γραφεις κι εσυ πολυ οπως κι εγω.
Δε θα τα παρω κομματι κομματι, η ουσια ειναι ιδια, σε καθε κομματι λες το ιδιο με αλλα λογια, παντως κανεις δεν μπορει να μιλα για ηθικη και ηθικολογια μονο αν εχει υπαρξει ανηθικος και ηθικος στη ζωη του οποτε μπορει να χει μετρο συγκρισης.
Δεν εχω υπαρξει ανηθικη ακομα ωστε να την πεσω σε πιασμενο, ουτε και σε πολλες αλλες καταστασεις με τις οποιες διαφωνω.
Οποτε δεν μπορω να λεγομαι ουτε και ηθικη. Ασε που δε μαρεσουν αυτες οι λεξεις, δεν ξερω γιατι χρησιμοποιουνται απο το στομα ενος μεγαλου ανθρωπου που χει δει τη ζωη απο τοσο πολυ κοντα.(εχεις παιδια? κι αν ναι, εχεις κορη? απορια μου διοτι εγω σου μιλω σα να μιλω στον πατερα μου αυτη τη στιγμη κι αν ο πατερας μου μιλουσε προσβλητικα για τις γυναικες θα με ενοχλουσε-ισως με στεναχωρουσε κιολας- και θα του ανταπαντουσα, οποτε μην το παιρνεις κι εσυ προσωπικα.)

Τις εμπειριες σου σαφως και δεν τις εχω, πως θα γινοταν κατι τετοιο, αλλα εχω στομα να μιλω(πιστευω κανω καλα) και με οσα βλεπω να απαντω.
Δεν απολογηθηκα κι απορω πως σου περασε κατι τετοιο. Εδω συζηταμε, διαφωνουμε και δεν μπορω απο μεγαλους ανθρωπους, ωριμους και...σοφους να ακουω να βαζουν τις γυναικες στο ιδιο καζανι. Αυτο μονο πικρια και παραπονο μου βγαζει. Οποτε εκανες λαθος διαγνωση.
Ναι, τοειπαν πολλοι αυτο να συμβαινει κι εγω δε διαφωνησα αφου τοχω δει και μετα ιδια μου τα ματια, αλλα μην ξεχνας πως πολυς κοσμος επικεντρωνεται στα ασχημα της ζωης και τα αρνητικα και ξεχνα να αναφερει τα λευκα και τα σπουδαια(που υπαρχουν!και δεν αναφερομαι σε μενα μονο αλλα σε πολλες γυναικες που ξερουν να μαζευουν τα σαλια τους εκει που πρεπει)

Οσο για το κυνηγι αντρα- γυναικας, εχω ξαναπει πως στη συμπεριφορα μου εχω υπαρξει πιο αντρας απο τους αντρες, οποτε ατοπον κι αυτο(ειδες που δε με ξερεις?:)) Εγω αυτο που θα προτιμουσα απο εναν μεγαλυτερο ανθρωπο, που σαφως εχει να μας δωσει πολλες συμβουλες και πολλα μαθηματα, να ειναι πιο ηπιος με τους χαρακτηρισμους του καθως και με τις εκφρασεις που χρησιμοποιει αφου το μονο που προκαλει ειναι απλη συγχυση και δεν ''ξυπνα'' τους μικροτερους που θελουν μαθουν, με τις απαντησεις τετοιου τυπου.

Αυτα απο μια μικρη,
Χαος χαιρομαι που σε γνωριζω εστω τωρα!
Καλημερα!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Γραφεις κι εσυ πολυ οπως κι εγω.
Δε θα τα παρω κομματι κομματι, η ουσια ειναι ιδια, σε καθε κομματι λες το ιδιο με αλλα λογια, παντως κανεις δεν μπορει να μιλα για ηθικη και ηθικολογια μονο αν εχει υπαρξει ανηθικος και ηθικος στη ζωη του οποτε μπορει να χει μετρο συγκρισης.

Ναι, ή εγώ έλεγα τα ίδια, ή αυτά μόνο μπόρεσες να δεις εσύ. Πάντοτε τα πράγματα έχουν τουλάχιστον δύο πλευρές, μπορείς να κρατήσεις όποια σου ταιριάζει...
Έχω υπάρξει ανήθικος, έχω βουτηχτεί στον βόρβορο της αμαρτίας, τουλάχιστον με βάση την αστική ηθική για την οποία μιλάς και την οποία υποστηρίζεις. Έχω ωστόσο τη δική μου ηθική στάση, την οποία φροντίζω να μη διαφημίζω αλλά την έχω ακολουθήσει πιστά και με κάθε τίμημα. Συνεπώς μπορώ να μιλώ. Άλλωστε, δεν έγραψα τυχαία για τον εαυτό μου "the wickedest man in e-steki". Ο θεός να μου δώσει χρόνια πολλά, να έχω ν' αμαρτάνω. Άλλωστε και οι δύο θα πάμε στην κόλαση, τουλάχιστον εγώ θα το έχω διασκεδάσει...

Δεν εχω υπαρξει ανηθικη ακομα ωστε να την πεσω σε πιασμενο, ουτε και σε πολλες αλλες καταστασεις με τις οποιες διαφωνω.
Οποτε δεν μπορω να λεγομαι ουτε και ηθικη. Ασε που δε μαρεσουν αυτες οι λεξεις, δεν ξερω γιατι χρησιμοποιουνται απο το στομα ενος μεγαλου ανθρωπου που χει δει τη ζωη απο τοσο πολυ κοντα.
Δεν θυμάμαι εάν εσύ πρώτη χρησιμοποίησες τη λέξη ηθική, ή κάποιος άλλος, γιατί το θέμα είναι αρκετά μακροσκελές και η μνήμη μου γέρικη πια και αρκετά γεμάτη. Σίγουρα όμως, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποίησες τη λέξη, περί ηθικής, κανόνων και δεσμεύσεων μίλησες, οπότε είπα κι εγώ να θέσω τον λεπτό διαχωρισμό, ώστε να γνωρίζουμε για ποιο πράγμα ομιλούμε. Δεν σε είδα ν' αμφισβητείς τους ορισμούς μου. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνείς;

(εχεις παιδια? κι αν ναι, εχεις κορη? απορια μου διοτι εγω σου μιλω σα να μιλω στον πατερα μου αυτη τη στιγμη κι αν ο πατερας μου μιλουσε προσβλητικα για τις γυναικες θα με ενοχλουσε-ισως με στεναχωρουσε κιολας- και θα του ανταπαντουσα, οποτε μην το παιρνεις κι εσυ προσωπικα.)
Ναι πράγματι έχω μία κόρη, με τη μισή και κάτω ηλικία από εσένα. Για να ήμουν πατέρας σου θα έπρεπε να βιαστώ λιγάκι παραπάνω, όμως ήμουν απασχολημένος να κυλιέμαι στην αμαρτία και δεν είχα τότε μυαλό για τέτοια.:D:P Επιμένεις ωστόσο ότι προσβάλω τις γυναίκες, χωρίς να γίνεσαι σαφής με ποιον ακριβώς τρόπο το έκανα αυτό, πράγμα που κατά τη γνώμη μου αποτελεί ένδειξη έλλειψης επιχειρημάτων. Θα περίμενα μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά σου πριν ρίξεις λευκή πετσέτα στο ρινγκ της ιδεολογικής μας αντιπαράθεσης, δηλώνοντας προσβεβλημένη και μάλιστα εξ ονόματος όλων των γυναικών. Παλιά τακτική και δοκιμασμένη, την έχουμε ξαναδεί εδώ μέσα. Μην περιμένεις όμως να είναι αποτελεσματική απέναντι σ' εμένα τουλάχιστον.

Τις εμπειριες σου σαφως και δεν τις εχω, πως θα γινοταν κατι τετοιο, αλλα εχω στομα να μιλω(πιστευω κανω καλα) και με οσα βλεπω να απαντω.
Δεν απολογηθηκα κι απορω πως σου περασε κατι τετοιο. Εδω συζηταμε, διαφωνουμε και δεν μπορω απο μεγαλους ανθρωπους, ωριμους και...σοφους να ακουω να βαζουν τις γυναικες στο ιδιο καζανι. Αυτο μονο πικρια και παραπονο μου βγαζει. Οποτε εκανες λαθος διαγνωση.
Αρνούμαι κάθετα ότι έχω βράσει τις γυναίκες στο ίδιο καζάνι. Αντίθετα υπήρξα πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου, αφού κάτι τέτοιο δεν μου αρέσει καθόλου όταν το βλέπω να συμβαίνει. Σε καλώ να μου υποδείξεις συγκεκριμένα τα σημεία που το έχω κάνει κι επιφυλάσσομαι να τα εξετάσω ενδελεχώς, μήπως κάτι μου έχει ξεφύγει ή χρησιμοποίησα κάποια έκφραση που μπορεί να ερμηνευτεί διφορούμενα.

Ναι, τοειπαν πολλοι αυτο να συμβαινει κι εγω δε διαφωνησα αφου τοχω δει και μετα ιδια μου τα ματια, αλλα μην ξεχνας πως πολυς κοσμος επικεντρωνεται στα ασχημα της ζωης και τα αρνητικα και ξεχνα να αναφερει τα λευκα και τα σπουδαια(που υπαρχουν!και δεν αναφερομαι σε μενα μονο αλλα σε πολλες γυναικες που ξερουν να μαζευουν τα σαλια τους εκει που πρεπει)
Τώρα εσύ προσβάλλεις τις γυναίκες. Προσωπικά το σάλιο μου το φυλώ για να φτύνω κατάμουτρα κάθε είδους κοινωνικής σύμβασης. Εσύ εννοείς ότι όποια κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις επιλέξει εσύ, είναι σαλιάρα, δηλαδή σιχαμένη. Επίσης, παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως φορέα των λευκών και σπουδαίων, υποπίπτοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα: Self righteouness (συγνώμη που δεν ξέρω την μετάφραση στα Ελληνικά, ούτε καν εάν υπάρχει τέτοια). Άσε καλύτερα, προτιμώ να είμαι μαύρος και ποταπός. Υπάρχουν κατά τη γνώμη μου πολύ σοβαρότερες ανηθικότητες από εκείνες που εμπίπτουν στη σεξουαλική ηθική.

Εγω αυτο που θα προτιμουσα απο εναν μεγαλυτερο ανθρωπο, που σαφως εχει να μας δωσει πολλες συμβουλες και πολλα μαθηματα, να ειναι πιο ηπιος με τους χαρακτηρισμους του καθως και με τις εκφρασεις που χρησιμοποιει αφου το μονο που προκαλει ειναι απλη συγχυση και δεν ''ξυπνα'' τους μικροτερους που θελουν μαθουν, με τις απαντησεις τετοιου τυπου.
Α, αυτό είναι το πιο ήπιο που θα μπορούσες να περιμένεις από εμένα, περαιτέρω το θεωρώ νερόβραστο και το σιχαίνομαι από τον εαυτό μου. Ωστόσο για ποιους ακριβώς χαρακτηρισμούς μιλάς; Εγώ είδα τους φορείς της δικής σου ηθικής να καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς, ενώ προσωπικά τους έχω αποφύγει. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη σε παρακαλώ, αντί να με κατηγορείς γενικώς και αορίστως;

Αυτα απο μια μικρη,
Χαος χαιρομαι που σε γνωριζω εστω τωρα!
Καλημερα!:)
Κι εγώ χαίρομαι, που βρήκα μια πολυλογού σαν και μένα ν' ανταλλάσσουμε σεντόνια. (αυτοκτονικές τάσεις εμφανίζονται στο στέκι. Αυτό που όλοι φοβόντουσαν είναι γεγονός... :clapup:). Να είσαι καλά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
ώστε να γενικεύσουμε ελαφρώς για τις γυναίκες .. συνυπολογίζοντας το ποσοστό των γυναικών που ακούς να ηθικολογούν επί τέτοιων θεμάτων, καταλαβαίνει κανείς ακριβώς το γιατί η ηθικολογία συνήθως ταυτίζεται με την υποκρισία.

Κάνω λάθος; :hmm:
Εκει κολλησα εγω. Με το Ελαφρως το εσωσες ομως, το ελαφρως θα το χρησιμοποιουσα εγω προσωπικα για να αποφυγω το μακελειο. (δεν το χω κανει, το μακελειο δε μενοχλει, δε μαρεσει να φιλτραρω οσα λεω).
Λυπαμαι, δεν ειδα παραπισω τι εχει ειπωθει, ειδα την δικη σου απαντηση περι ηθικης και υποκρισιας!
Ουτε γνωριζω φυσικα τι εχεις πει στο στεκι, σημερα σε γνωριζω.
Στον εαυτο μου προσωπικα δεν τιθεται θεμα ηθικης, ουτε και ειμαι με την λογικη την δικη σου, αλλα ουτε κι ανηθικοτητας. Τετοιες κουβεντες και χαρακτηρισμοι με ταραζουν και δε τους πιστευω πως υπαρχουν. Βασικα πιστευω πως κανεις μας δεν πρεπει να μιλα με σιγουρια γιαυτους τους ορισμους! Οι βαρυγδουποι χαρακτηρισμοι με απωθουν τα μαλα!
Προτιμω πιο λαιτ εκφρασεις οπως, ''αυτη ειναι αντιπαθητικη, αυτη ειναι συμπαθητικη, αυτη υπεπεψε σε αμαρτηματα, αυτη παει με το σταυρο στο χερι, αυτος ειναι ερωτυλος, αλλα αυτος περιμενει τη πριγκηποπουλα!''(ουτε ανηθικοτητα, ουτε ηθικη χρησιμοποιω οπως βλεπεις, ειναι βαριοι χαρακτηρισμοι)
Ναι, θεωρω οσες τρεχουν πισω απο δεσμευμενους ''σαλιαρες''η καλυτερα να τονωσουν το κατεστραμμενο εγω τους(συ ειπας λεξη τουτη) και ισως να με στεναχωρει αυτο το φαινομενο, επειδη δεν ειμαι γω ετσι!(πειραζει που δεν ειμαι και που δεν...θα παρω απαυτην την επιλογη?) Αλλοιμονο αν τις προσβαλλω, δεν το κανω, αν το κανουν ασυνειδητα ειναι να στεναχωριεσαι. Αν ομως το κανουν..εσκεμμενα με τασεις οι ιδιες... ψυχολογικης αυτοκτονιας(διοτι αν μπλεξεις με δεσμευμενο, δε σωζεσαι απο τις τυψεις.. καλα οχι ολοι βεβαια υπαρχουν και οι ανθρωποι χωρις ευαισθησιες... για να μηνπω αναισθητοι και υπερβαλλω) τοτε εκει παει η λεξη υποκρισια που εσυ παλι χρησιμοποιεις, οχι εγω.
Εχεις τασεις αυτοκτονιας, (δεν σε νοησα στο τελος) ? Εγω οχι.
Να σου ζησει η μικρη!:)(τετοια να της λες οταν φτασει στα 22 της, να την φρικαρεις παντελως, να την βαζεις σε 250000 σκεψεις:P αμα σου βγει δε και επαναστατικο μυαλο την εβαψες! Ask my father, he adores me!:D )

Self righteouness (συγνώμη που δεν ξέρω την μετάφραση στα Ελληνικά, ούτε καν εάν υπάρχει τέτοια).

δε πειραζει για την μεταφραση, γενικοτερα δε συμφωνω μαζι σου παντως! στο αλλο σκελος ομως συμφωνω, εκει που λες πως υπαρχει περισσοτερη ανηθικοτητα σε αλλα θεματα κι οχι στα σεξουαλικα του καθενος. εκει μαζι σου, αλλα παιζει ρολο κι αυτο που λεω εγω! ΚΑΙ εκει φαινεται ο ανθρωπος! ας κοιταμε και λιγο αυτα τα σημεια! ειμαι συστηρη με αυτα τα πραματα, ετσι εχω μαθει(κι αυτη η αυστηροτητα εμενα προσωπικα μεχει σωσει απο κακοτοπιες που με τραβουν δεοντως...:) )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Εάν μάλιστα έχουμε αρκετό στατιστικό δείγμα, ώστε να γενικεύσουμε ελαφρώς για τις γυναίκες (οι άντρες σπάνια καμακώνουν συνοδευόμενη γυναίκα, εάν δεν τους τρώει ο κώλος τους για ξύλο φυσικά), συνυπολογίζοντας το ποσοστό των γυναικών που ακούς να ηθικολογούν επί τέτοιων θεμάτων, καταλαβαίνει κανείς ακριβώς το γιατί η ηθικολογία συνήθως ταυτίζεται με την υποκρισία.

Κάνω λάθος; :hmm:
Κάτσε βρε πουλάκι μου γιατί θα με σκάσεις. Λέω:
ΕΑΝ έχουμε αρκετό στατιστικό δείγμα...Μιλώ για τη συσσωρευμένη εμπειρία που λέγαμε. Κάνω υπόθεση εδώ σωστά;

...να γενικεύσουμε ελαφρώς για τις γυναίκες... Το είπες και μόνη σου ότι η χρήση του "ελαφρώς" προδίδει συγκαταβατική διάθεση και μετριοπάθεια. Όμως γιατί ειδικά για τις γυναίκες; Έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους;

...(οι άντρες σπάνια καμακώνουν συνοδευόμενη γυναίκα, εάν δεν τους τρώει ο κώλος τους για ξύλο φυσικά)... Γι' αυτόν το λόγο στη δεδομένη και μόνο περίπτωση μιλάμε για τις γυναίκες. Συνεπώς δικαιολογώ τη θέση μου. Το γεγονός που αναφέρω δεν αποτελεί μύθο του φαλλοκρατικού πολιτισμού, αλλά αναμφισβήτητο γεγονός, τι να κάνουμε τώρα; Εάν σε κάτι οι άντρες είναι στραβοί θα με δεις να τους τα χώνω επίσης.

...συνυπολογίζοντας το ποσοστό των γυναικών που ακούς να ηθικολογούν επί τέτοιων θεμάτων...Το ΠΟΣΟΣΤΟ!! Έχω παρατηρήσει κι εδώ μέσα στο φόρουμ κι έξω απ' αυτό, ότι επί ερωτικής φύσεως θεμάτων οι γυναίκες ηθικολογούν σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άντρες. Όχι δηλαδή ότι όλες οι γυναίκες ηθικολογούν, ούτε ότι όλοι οι άντρες δεν ηθικολογούν. Μιλάμε για ποσοστά. Τι σχέση έχει αυτό με το τσουβάλιασμα όλων των γυναικών που αναφέρεις βρε;

...καταλαβαίνει κανείς ακριβώς το γιατί η ηθικολογία συνήθως ταυτίζεται με την υποκρισία... ΣΥΝΗΘΩΣ!! Όχι πάντα, συνήθως. Εγώ το λέω αυτό περί ταύτισης; Όχι, έχει ειπωθεί από πολλούς σε σημείο πλέον ν' αποτελεί αφόρητη κοινοτοπία.

Ένας πολύ απλός συλλογισμός. Α: Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, συνηθίζει να την πέφτει σε άντρες μόνο όταν αυτοί συνοδεύονται. Αυτό ισχύει, ΕΑΝ μπορούμε να γενικεύσουμε ΕΛΑΦΡΩΣ βάσει των πολλών μαρτυριών επ' αυτού, αλλά και της προσωπικής μας εμπειρίας.

Β: Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών συνηθίζει να ηθικολογεί. Οι λόγοι γι' αυτό οφείλονται σε φαλλοκρατική επιβολή και διαστρέβλωση, όμως εδώ δεν είναι ο χώρος για να το συζητήσουμε.

Η αντίφαση αυτών των δύο γεγονότων, δικαιολογεί την άποψη περί υποκρισίας, που όπως είπαμε στηρίζεται και από την κοινή εμπειρία. Συνεπώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό υποκρισίας μέσα στην ηθικολογία, το οποίο όμως δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς από τον παραπάνω συλλογισμό. Ποιο είναι αυτό; Η τομή των συνόλων Α και Β, την οποία εικάζω ως σημαντικό κομμάτι των δύο συνόλων, λόγω της κοινής εμπειρίας, όπως προανέφερα.

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Με δεδομένο ότι δεν χρησιμοποίησα ούτε μια έκφραση που υποδηλώνει σιγουριά και γενίκευση ή τσουβάλιασμα, δικαιολογείται ο ισχυρισμός μου ότι ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός στις εκφράσεις μου.

Συμπέρασμα: Θα πρέπει να διαβάζεις αυτό που γράφει ο συνομιλητής σου με πιο ανοιχτό πνεύμα και με καλοπροαίρετη διάθεση, προκειμένου να μην συμβαίνουν παρεξηγήσεις από το πουθενά.

Όσο για το Self-righteousness, ρώτα κανέναν χριστιανό για ποιο λόγο θεωρείται μέγιστη αμαρτία. Κάποτε λέγεται ότι ο Άγιος Σπυρίδων έφαγε παστό κρέας τη σαρακοστή, επειδή είχε έναν καλεσμένο και δεν είχε τίποτε άλλο να τον φιλέψει. Όταν τον ρώτησε η κόρη του σκανδαλισμένη πώς υπέπεσε σε τέτοια αμαρτία, εκείνος της απάντησε: "Εάν τον τάιζα κρέας κι εγώ δεν έτρωγα, θα ήταν σαν να του επιδείκνυα την αρετή μου, έναντι της δικής του αμαρτίας. Έτσι προτίμησα ένα μικρότερο αμάρτημα από εάν μεγαλύτερο, όπως είναι η επίδειξη αρετής". Κατά τ' άλλα, δική σου είναι η ψυχή, κάνε την ό,τι νομίζεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Οι οσιες παρθενες δεν μαρεσουν(ευτυχως δε θελω να ειμαι) αλλα οσες/οσοι αποτρεπουν(εφοσον δεν το κανουν οι ιδιοι) τον αλλο απο τετοιες δεσμευσεις, δεν ειναι υποκριτες/υποκριτριες.
Εκει ηταν το ολο θεμα. Εκρινα με αυτο που διαβασα, αυτα τα data ειχα, χωρις να μπω στη διαδικασια να σκεφτω αν το λες καλοπροαιρετα και τελοσπαντων την προθεση σου αν ειναι καλη ή κακη. Οσο για τον δικο μου τροπο σκεψης, δε μπορω να με πω ακριβως καχυποπτη, απλως εξαιτιας του γραπτου λογου, που δεν εχει καμια σχεση με τον προφορικο και τη συζητηση φεις του φεις, αναγκαστικα και μη κολλαει το ματι σε εκφρασεις που αλλοτε χτυπουν καλα αλλοτε κουδουνανε!
Που καταληξαμε?:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Klaus

Διάσημο μέλος

Ο Klaus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 2,810 μηνύματα.
Δεν μ αρέσει να κάνω αυτό που δεν μου αρέσει να μου κάνουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Ναι, θεωρω οσες τρεχουν πισω απο δεσμευμενους ''σαλιαρες''η καλυτερα να τονωσουν το κατεστραμμενο εγω τους(συ ειπας λεξη τουτη) και ισως να με στεναχωρει αυτο το φαινομενο, επειδη δεν ειμαι γω ετσι!(πειραζει που δεν ειμαι και που δεν...θα παρω απαυτην την επιλογη?) Αλλοιμονο αν τις προσβαλλω, δεν το κανω, αν το κανουν ασυνειδητα ειναι να στεναχωριεσαι. Αν ομως το κανουν..εσκεμμενα με τασεις οι ιδιες... ψυχολογικης αυτοκτονιας(διοτι αν μπλεξεις με δεσμευμενο, δε σωζεσαι απο τις τυψεις.. καλα οχι ολοι βεβαια υπαρχουν και οι ανθρωποι χωρις ευαισθησιες... για να μηνπω αναισθητοι και υπερβαλλω) τοτε εκει παει η λεξη υποκρισια που εσυ παλι χρησιμοποιεις, οχι εγω.
Το θέμα ξεκίνησε από έναν κακόμοιρο που αναρωτιόταν αν έπρεπε να πει σε μια κοπέλα που ήταν δεσμευμένη ότι του αρέσει. Δεν μίλαγε το παιδί ούτε για προσπάθειες να την χωρίσει, ούτε να τρέξει από πίσω της, ούτε για γάμους με 8 παιδιά...
Το γεγονός ότι φτάσαμε σε "σαλιάρες" γυναίκες που προσπαθούν να "κλέψουν" με "αναξιοπρέπεια" τον "μεγάλο έρωτα" μιας ΑΛΛΗΣ δείχνει ότι το θέμα βρίθει πολύ ισχυρών στερεότυπων. Ας το σκεφτούμε κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,507 μηνύματα.
Το θέμα ξεκίνησε από έναν κακόμοιρο που αναρωτιόταν αν έπρεπε να πει σε μια κοπέλα που ήταν δεσμευμένη ότι του αρέσει. Δεν μίλαγε το παιδί ούτε για προσπάθειες να την χωρίσει, ούτε να τρέξει από πίσω της, ούτε για γάμους με 8 παιδιά...
Το γεγονός ότι φτάσαμε σε "σαλιάρες" γυναίκες που προσπαθούν να "κλέψουν" με "αναξιοπρέπεια" τον "μεγάλο έρωτα" μιας ΑΛΛΗΣ δείχνει ότι το θέμα βρίθει πολύ ισχυρών στερεότυπων. Ας το σκεφτούμε κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω ούτε στο ελάχιστο τους αξιότιμους συνομιλητές μου, να σε διορθώσω εδώ και να πω το εξής:

Κανένα θέμα δεν βρίθει από στερεότυπα. Οι άνθρωποι σαν είδος είναι αυτοί που βρίθουν από στερεότυπα. Όλες οι άλλες ιδέες τους φαίνονται περίεργες, όμως ξέρεις τι λέει μια ατάκα από ταινία: "Ideas always seem strange until you try them on"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Το θέμα ξεκίνησε από έναν κακόμοιρο που αναρωτιόταν αν έπρεπε να πει σε μια κοπέλα που ήταν δεσμευμένη ότι του αρέσει. Δεν μίλαγε το παιδί ούτε για προσπάθειες να την χωρίσει, ούτε να τρέξει από πίσω της, ούτε για γάμους με 8 παιδιά...
Το γεγονός ότι φτάσαμε σε "σαλιάρες" γυναίκες που προσπαθούν να "κλέψουν" με "αναξιοπρέπεια" τον "μεγάλο έρωτα" μιας ΑΛΛΗΣ δείχνει ότι το θέμα βρίθει πολύ ισχυρών στερεότυπων. Ας το σκεφτούμε κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα.

Ετσι γινεται με τις συζητησεις, ξεκινουν απο αλλου και ισως καταληξουν καπου αλλου!
ο θεματοθετης βεβαια πηρε αυτο που ηθελε κι εξαφανιστηκε, συμβαινει κι αυτο οπως βλεπεις.
Θα συμφωνησω με τον Βαλ, αυτο που λεει ισχυει για ολους μας, δεν πρεπει να ειμαστε ουσιαστικα απολυτοι απλως καπως και καπου πρεπει να στηριζουμε τις ιδεες μας ακομα κι αν αυτες αλλαξουν σε μια μονο μερα! Ετσι ειναι ο ανθρωπος, εσυ εγω ο θεματοθετης, δεν ειμαστε εξαιρεση. Με εχουν πει και συντηρητικη και τωρα εσυ κολλας την ταμπελα- στερεοτυπα- και μεταξυ μας, δε με πειραξε/ζει καθολου!..Οπως μαθαινει κι αρεσκεται κανεις..;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top