Ψήφος και ιθαγένεια σε νόμιμους και νομιμοποιημένους μετανάστες

Ψήφος και ιθαγένεια στους μετανάστες.Συμφωνείτε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 93)
  • Ναι, συμφωνώ

    Ψήφοι: 43 46.2%
  • Όχι, διαφωνώ

    Ψήφοι: 42 45.2%
  • Δεν έχω πρόβλημα ότι και αν αποφασιστεί

    Ψήφοι: 8 8.6%

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Νωεύ φίλε μου, εάν υπάρχει ηθελημένη σύγχυση μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας, μήπως η σαφής οριοθέτηση τους θα βοηθούσε στο να λυθούν αρκετά προβλήματα?

Εάν η ιθαγένεια προκύπτει από το γένος των γονέων,
και
η υπηκοότητα συνιστά την έννομη ένταξη ενός ατόμου σ' ένα κράτος με δικαιώματα και υποχρεώσεις πολίτου,
τότε,
ενδεχομένως θα μπορούσε το δίκαιο του αίματος να αφορά στην ιθαγένεια και
το δίκαιο του εδάφους να αφορά στην υπηκοότητα
προσφέροντας στους υπηκόους όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση και προκοπή μαζί με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις
και
κρατώντας ένα πολύ μικρό αριθμό δικαιωμάτων όπως π.χ. η ανάδειξη σε σημαντικά αξιώματα της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας σε αυτούς που έχουν και την ιθαγένεια
η οποία θα μπορούσε να αποκτάται από αλλογενείς με διαφορετικά, γιατί όχι αυστηρότερα κριτήρια και οπωσδήποτε πιο μακροπρόθεσμα...

Από όσα μπορώ να πω ότι γνωρίζω:
Ιθαγένεια είναι ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός ατόμου προς την πολιτεία στο λαό της οποίας αυτός ανήκει. Στη σύγχρονη εποχή στα δημοκρατικά καθεστώτα προτιμάται ο όρος ιθαγένεια παρά ο όρος υπηκοότητα, ο οποίος παραπέμπει σε παλαιότερα καθεστώτα και σε σχέση υποτέλειας μεταξύ κράτους (μονάρχη) και πολίτη (υπήκοος<υπακοή).
Αντίθετα, δεν πρέπει να συγχέεται η ιθαγένεια με την εθνικότητα, με την οποία εννούμε το δεσμό ενός ατόμου προς ορισμένο έθνος· και ως γνωστόν οι έννοιες του κράτους και του έθνους είναι τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη. Είναι δυνατόν κάποιος να έχει διαφορετική ιθαγένεια και εθνικότητα (π.χ. εθνικές μειονότητες ή πολιτογραφημένοι μετανάστες).
: Από Βικιπαίδεια

Aγαπητέ μου Νωεύ κατανοώ το σκεπτικό σου και την υπεράσπιση από πλευράς σου των δικαιωμάτων των μεταναστών αλλά δεν πρέπει σκεπτόμενοι ''ρομαντικά'' να παραχωρήσουμε τα πάντα σε όλους ανεξαιρέτως.
Το δίκαιο του εδάφους εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στις Η.Π.Α., οι οποίες είναι ένα σχετικά νέο κράτος και από την αρχή της ίδρυσής του πολυπολιτισμικό.
Στην Ελλάδα μια τέτοια εφαρμογή που ακριβώς θα εξυπηρετούσε? :hmm:

Ένας ακόμα προβληματισμός:
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά απαγορεύεται η πωλήση ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές και μόνο κατ' εξαίρεση επιτρέπεται αυτή, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου αγοραστή στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία θα εκδόσει την άδεια ΜΟΝΟ ΑΝ ο αγοραστής αποδεικνύει οτι είναι Έλληνας πολίτης (συνήθως κατάθεση αντιγράφου αστ. ταυτότητας αρκεί)
Σκέψου λοιπόν τι θα συμβεί με την ελληνοποίηση των αλλοδαπών και ας πάρουμε παράδειγμα τους Αλβανούς. Θα έχουν πλέον έννομο δικαίωμα να αγοράζουν ελληνικές περιοχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα..ήτοι θα έχεις ιδιοκτήτες ελληνικής γης αλλά όχι ελληνικής συνείδησης σε ιδιαίτερα ''ευαίσθητες'' περιοχές και με αυτόν τον τρόπο η Αλβανία θα έχει φτάσει (πλασματικά) μεχρι την Κόνιτσα.
Με τις υγείες μας...

υγ 1. Πραγματικά δεν είμαι ρατσίστρια αλλά είμαι σίγουρα λιγότερο ανεκτική απέναντι στους ξένους απ' ότι παλιότερα, όπως και να ακούγεται αυτό.
Για πολλούς και διαφόρους λόγους και κυρίως από κακές εμπειρίες προσωπικές και επαγγελματικές.
υγ 2. η λέξη δεν ήταν μπάχαλο αλλά μπουρ..λο :redface:

Καλή μου φίλη,
- Μιλάμε λοιπόν για Πολίτες της Ελλάδας, που σημαίνει συναθρώπους μας με πολιτικά δικαιώματα, στον τόπο όπου η "νέα τάξη πραγμάτων" (βασικά) έτυχε να τους ...διαολοστείλει!
- Αυτό ακριβώς που δεν μου πάει να φοβηθώ, είναι η "ελληνοποίηση των αλλοδαπών". Δυστυχώς ή ευτυχώς, σαν κοινωνία, όπως και τόσες άλλες(ειδικά της "Δύσης"), προερχόμαστε κι εμείς από αλλεπάλληλες "ελληνοποιήσεις" της ιστορίας και ας μην παρασυρόμαστε(γνώμη μου!) από ανεδαφικούς εθνικιστικούς συναισθηματισμούς και συνειρμούς. Αν είμαι "τωόντι Έλληνας", στο χέρι μου είναι να θέλξω τον οικονομικό μετανάστη, για να γίνει κι αυτός Έλληνας( στο τρόπο σκέψης και ζωής). Τώρα, αφού θα έχει πλήρη πολιτικά δικαιώματα και θέλει ν' αγοράσει το προς πώληση διαμέρισμά μου, με γεια του και χαρά του. Χιλιάδες συμπατριώτες μας( και όχι μόνον!) έχουν αγορασμένα ακίνητα πχ στη Γερμανία. Μήπως έγινε "μπουρδέλο"; Εξάλλου, δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι η Παγκοσμιοποίηση είναι προσωρινή. Προβλέπω μάλιστα, ότι θα βαθαίνει έτι περισσότερο. Αυτό που εννοούμε ως "ελληνισμό", έχει άραγε στην πραγματικότητα τα κότσια, για να αντιπαρέλθει τους "κινδύνους αλλοτρίωσής" του, από την εντελώς νομοτελειακή "πολυπολιτισμικότητα' της εποχής μας; Επειδή προσωπικά με ενδιαφέρει η έτι περαιτέρω επιβίωση του ελληνισμού(ως ιδιαίτερος κι ανάδελφος ιστορικά τρόπος σκέψης, αίσθησης και ζωής), φρονώ, ότι ο όρος "ελληνικότητα" κάθε άλλο παραπέμπει στον ελληνισμό, ως ιστορικά αντίθετο πχ προς τον "εβραϊσμό", "ναζισμό", "σταλινισμό", "αμερικανισμό" και κάθε άλλη κάλπικη ιστορική του μίμηση. Η "ελληνικότητα" εκπορεύεται, κατά την αντίληψή μου, κατευθεία από ρατσιστικές "ωοθήκες" και υπήρξε, μάλλον, ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς εχθρούς του ελληνισμού( ως τρόπο σκέψης, αίσθησης του κόσμου και της ζωής): είναι καραμπινάτα ρατσιστική( όσο και η "εβραϊκότητα" τουλάχιστον!).
Όσο για τα αδέλφια μας τους Αλβανούς, αν διαβάσουμε λίγο πιο προσεχτικά την Ιστορία θα διαπιστώσουμε, ότι από τότε που ξαναφάνηκε ο ελληνισμός στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο(μέσα 9ου μΧ αι) και μέχρι σήμερα, πολλές φορές χρειάστηκε να μας συνδράμουν ως τόπο, για την παραμονή μας σ' αυτό. Και η συνδρομή τους πάντα ήταν στο πιο ζωικό σημείο της ανθρώπινης καθημερινότητας: στην χειρωνακτική εργασία!
Μένει τώρα να μου εξηγήσεις, αν θέλεις, τι και πως εννοείς την "ελληνική συνείδηση"!

Υγ: Με αλλοδαπούς είχα μέχρι τώρα ουκ ολίγες προσωπικές εμπειρίες. Μεταξύ αυτών, δύο "ακραίες". Στην πρώτη μου έγινε η τιμή να γίνω "πνευματικός πατέρας"(νονός) μίας εξαιρετικής αλβανικής οικογένειας εργαζομένων, όταν θέλησαν να βαφτιστούν "Χριστιανοί Ορθόδοξοι" και στην άλλη, ήταν με μία φιλική οικογένεια Βουλγάρων, που με έφεραν στο σημείο, όταν ακούω τη λέξη "Βούλγαρος", σαν πρώτη αντίδραση να μου "ανάβουν τα λαμπάκια": ευτυχώς όμως είμαι "ιδεολογικά" και ενσυνείδητα ...αντιρατσιστής( κι ως ανάξιος φίλος κι αδελφός του Ιησού Χριστού!).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Ψήφος και ιθαγένεια στους μετανάστες

Goodnight. And good luck.-

Σημείωση editor: η συζήτηση προήλθε από το θέμα Σχολιασμός Ειδήσεων

Συμφωνώ να έχουν δικαίωμα ψήφου οι μακροχρόνια διαμένοντες.
Πιστεύω πως σωστό είναι όσους αφορούν οι νόμοι,οι διατάξεις κτλ που ψηφίζονται από την κυβέρνηση να έχουν το δικαίωμα ψήφου.-


Υ.γ:Θα ήθελα να ρωτήσω ωστόσο ποιοί θεωρούνται οι μετανάστες δεύτερης γενιάς. Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ?:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια στην έννοια των δύο λέξεων Νωεύ! :)

Εάν επαναδιετύπωνα την προηγούμενη πρόταση μου, θα έβαζα όπου "ιθαγένεια" την ιδιότητα του ομογενούς βάσει του δικαίου του αίματος και όπου "υπηκοότητα" την ιδιότητα του έλληνα πολίτη με βάση το δίκαιο του εδάφους.

Πώς φαίνεται τώρα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Έλεος ρε παιδιά, οι άνθρωποι εργάζονται εδώ, ζουν εδώ, μιλούν την ελληνική γλώσσα ποιος ο λόγος να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα.

Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση. Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ώστε έτσι. Ο νέος πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη μαζική ελληνοποίηση του ανθού των λαθρομεταναστών, των παιδιών τους που βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία.
Είναι, λέγεται, 250.000 άτομα! Μαζί μ' αυτούς θα νομιμοποιηθούν, αναμφίβολα, και οι γονείς τους, όπως εντός ολίγων ετών οι γυναίκες και τα παιδιά που θα αποκτήσουν στην πορεία. Όλοι αυτοί θα φέρουν στην Ελλάδα, εννοείται, τους συγγενείς τους απ' όλες τις γωνιές της Αφρικής, της Ασίας και των Βαλκανίων (νόμος Σημίτη περί συνενώσεως οικογενειών).
Ένας νόμος που θέλει να δώσει δικαίωμα στους ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ διαμένοντες μετανάστες πολιτικά δικαιώματα ξαφνικά παρουσιάζεται σαν νόμος που θα ελληνοποιήσει τους Ταϊλανδέζους της Ταϊλάνδης. Ωραίο συμπέρασμα και η γη έχει το σχήμα μπανάνας...


οι υπναλέοι Έλληνες θα δουν τόσους αλβανούς δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και αστυνομικούς πάνω απ' το κεφάλι τους που θα χάσουν -αν υποτεθεί ότι την έχουν ακόμη- την αίσθηση του χώρου όπου βρίσκονται. Η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια.
Ας αναλογιστούμε επίσης ότι διά της δημιουργίας μεγάλων Περιφερειών, με την εφαρμογή του επερχόμενου «Καποδίστρια 2», οι αλλοδαποί ή οι έλληνες συνεργάτες τους περιφερειάρχες θα παίρνουν προγράμματα κατευθείαν από τις Βρυξέλλες χωρίς την ενοχλητική μεσολάβηση του εθνικού κέντρου των Αθηνών. Τι θαυμαστοί νέοι ορίζοντες αυτονόμησης για «μειονότητες», ξένες θρησκείες και εξωτικούς πολιτισμούς δεν ανοίγονται στις νεόκοπες επαρχίες της πάλαι ποτέ Ελλάδος!
Είναι δύσκολο να εκλεγεί ένας Αλβανός για δημοτικός σύμβουλος μιας και όσο και να φωνάζουν οι ανίδεοι κινδυνολόγοι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ελληνική (με την έννοια που της δίνουν) εκτός αν συντρέχουν 2 λόγοι
Α) είναι ικανός οπότε κέρδισε και τις ψήφους των Ελλήνων οι οποίοι απορώ αν γίνει ποτέ διέκριναν έναν πολιτικό από τις ιδέες του και τις πράξεις του και όχι επειδή έπαιξε στη Λάμψη (ναι αγαπημένα μου παιδιά η Αλβανία εκτός από φονιάδες βγάζει και κανονικούς ανθρώπους)
Β) η περιοχή η οποία εκπροσωπεί αποτελείται από μια ομάδα πληθυσμού με συγκεκριμένη ταυτότητα. (Ναι πουλάκια μου θέλουν ένα εκπρόσωπο δικό τους και όχι άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς αλλά αυτό παραείναι αθελληνικό).

Επίσης, «εξετάζει» επί του παρόντος η νέα κυβέρνηση (κατά την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργόν Εσωτερικών, περιοδικό «Επίκαιρα» 20-26/11/2009, τεύχος 5) την αλλαγή του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας που βασίζεται στο δίκαιο του αίματος (Έλληνας είναι ο γόνος Ελλήνων) ώστε η ιθαγένεια να δίδεται σε όλους όσοι γεννιούνται στην Ελλάδα (δίκαιον εδάφους). Επιτέλους φθάνει τώρα η στιγμή που θα υλοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας που αποδέχθηκαν κατ' αρχήν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την 26ην Μαρτίου 2009 στην ΕΣΗΕΑ με παρουσία γνωστών εθνομηδενιστών, προπαγανδιστών του «πολυπολιτισμού» από το δημοσιογραφικό και καθηγητικό κατεστημένο (δες σχετικά το άρθρο μου «Η ελληνική ασθένεια της βουλήσεως» στο «ΠΑΡΟΝ» 5/4/09). Σημειωτέον ότι με τη μεταρρύθμιση του κώδικα ιθαγένειας ενδέχεται ο έλλην ομογενής του εξωτερικού να πολιτογραφείται στην Ελλάδα δυσκολότερα από έναν π.χ. αφρικανό γόνο λαθρομεταναστών που γεννήθηκε εδώ. Όμως τι να περιμένει ο γόνος Ελλήνων σε μία Ελλάδα της οποίας το Κοινοβούλιο κατεψήφισε ήδη το δικαίωμα ψήφου των ομογενών ενώ προτίθεται να υπερψηφίσει αντίστοιχο δικαίωμα των αλλογενών;
Ωραίος ο συγγραφέας. Αφού έγραψε ανοησίες πριν πάει στη λογική του ανταγωνισμού μεταξύ ομογενών και μεταναστών (λες και είναι δύσκολο να εξαιρέσει ο νόμος τους ομογενείς). Μα τι λέω, αυτό θα ήταν πραγματικό πρόβλημα στη σαθρή επιχειρηματολογία του κειμένου

Αξίζει εν προκειμένω να επισημανθεί η ηθελημένη σύγχυση των όρων ιθαγένεια και υπηκοότητα. Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων, ενώ υπήκοος είναι «ο υποκείμενος εις την εξουσίαν κράτους τινός» (Λεξικόν Δημητράκου). Εξ αυτού προκύπτει ότι ο υπήκοος γίνεται, αλλά ο ιθαγενής μόνον γεννάται, δηλαδή ανήκει σ' ένα γένος ήτοι -κατ' επέκτασιν- σύνολον ομογενών, εθνότητα, έθνος, φυλή (Λεξικόν Δημητράκου). Επομένως συνεπάγεται η αυθαίρετη ταύτιση της φυσικής, αναφαίρετης ιθαγένειας με την επίκτητη υπηκοότητα και κατάργηση της έννοιας του γένους και της εθνότητας ως ουσιωδών ιδιοτήτων της ελληνικότητας.
Προφανώς αυτό είναι και το ζητούμενο της επικείμενης μεταρρύθμισης του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, η ουσιαστική απονοηματοποίηση της έννοιας Έλληνας και ελληνικότητα, η οποία εφεξής θα προσδιορίζεται με τα ρευστά κριτήρια της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Η εξουσία θα καθορίζει, αυθαίρετα, ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα ονομάζονται Έλληνες διά της διοικητικής πράξεως της χορηγήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και μόνον. Αντιστρόφως θα έχει τη δύναμη το κράτος να αρνείται κατά το δοκούν την ιδιότητα του Έλληνα σε ανθρώπους οι οποίοι εν τούτοις είναι Έλληνες, σύμφωνα με τη λογική και την αλήθεια.
Παραλογισμός του μίστερ Έλληνα για άλλη μια φορά. Αν κάποιος γεννιέται εδώ και έχει ελληνική παιδεία δεν είναι Έλληνας. Προφανώς πρέπει να έχει αυτό το άπιαστο και αφηρημένο συστατικό του Έλληνα που χάνεται στα βάθη των αιώνων και φτάνει μέχρι την αρχή του κόσμου. Ξαφνικά από εκεί που συζητούσαμε το δικαίωμα να ελληνοποιηθούν αυτοί που πρέπει, φτάσαμε στο μέγιστο επιχείρημα της ενδεχόμενης άρνησης της Ελληνικότητας στους αντιφρονούντες του κράτους. Για τους αντιεξουσιαστές νοιάζεται; Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να τύχουν μιας τέτοιας αντιμετώπισης σαν ενάντιοι της έννοιας του κράτους. Συγκινήθηκα αυτή τη στιγμή για την αλληλεγγύη αυτού του ανθρώπου σνιφ σνιφ.

Ουάου είναι πολύ έξυπνος ο συγγραφέας και άριστος γνώστης της πολιτικής και των νόμων!


Στην πραγματικότητα η σταδιακή αφαίμαξη της ελληνικής ιδιαιτερότητας από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της έχει αρχίσει προ πολλού στην εκπαίδευση, πρώτα στην τριτοβάθμια και μετά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Δεν επιβάλλουν τάχα εδώ δάσκαλοι και συγγράμματα τη σταδιακή απομάκρυνση από τον «ελληνοκεντρισμό» και τον προσανατολισμό στη «διαπολιτισμική» αγωγή; Η ίδια η σύνθεση των σχολείων είναι πολυεθνική. Χωρίς ελληνικότητα και Έλληνες δεν μπορεί να υπάρξει βέβαια «ελληνική» παιδεία παρά μόνο ως ευφημισμός. Η ιδεολογική αναπαραγωγή της ελληνικής κοινωνίας διακόπτεται σταδιακά και προμελετημένα. Έωλο είναι επομένως και το επιχείρημα της εξουσίας να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των αλλοδαπών που έγιναν «κοινωνοί της ελληνικής παιδείας» (Θεοδώρα Τζάκρη, «Επίκαιρα», σελ. 19). Ποίας ελληνικής παιδείας; Αυτής που ουσιαστικά αρνείται την ελληνικότητα;
Ο λόγος που τα παιδιά των λαθρομεταναστών εισήχθησαν στα ελληνικά σχολεία δεν είναι ο εξελληνισμός τους. Κανένας δεν νοιάζεται για την ελληνικότητα, γιατί αν νοιαζότανε θα φρόντιζε συν τοις άλλοις να τηρήσει το Σύνταγμα, το οποίον προβλέπει δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία για όλους τους Έλληνες. Άρα ουδεμία υποχρέωση είχε το κράτος να παρέχει εκπαίδευση σε μη Έλληνες οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν στην επικράτεια (προσφάτως το γαλλικό κράτος απαίτησε από μαθητές παρανόμων μεταναστών να εγκαταλείψουν το σχολείο στο τέλος του σχολικού έτους). Όχι: η εισαγωγή του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών στο ελληνικό δημόσιο σχολείο έγινε εξαρχής με τον σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα (μαζί με τους γονείς τους) έως ότου ενηλικιωθούν για να ελληνοποιηθούν.
Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο: α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα, δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση, ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος, η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης, θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών, ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά, κ) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),
Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει: α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και β) Να απαιτήσουμεδημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό.
Και φυσικά ο συγγαφέας θα τελειώσει με τον αφελληνισμό, γνωστή ιστορία των σκοτεινών δυνάμεων (Εβραίων) που ζηλεύουν την ιστορία μας και των Τούρκων που θέλουν να μας έχουν 400 χρόνια σε ζυγό. Είναι η μόνιμη επωδός του απανταχού συνομωσιολόγου η παλιά καλή συνταγή του φόβου για την ταυτότητα μας. Η χώρα φυσικά θα διασπαστεί αφού ο Ξένος πάντα είναι και εχθρός ο οποίος θέλει να μας εξοντώσει και να κυριαρχήσει πάνω μας και στο τέλος πετάει και έναν Μαρξ για να δείξει ότι είναι σπουδαγμένος και φιλοαριστερός. Εμ βέβαια εδώ ο Καραντζαφέρης θαυμάζει τον Τσε ο Ρωμανός δεν θα πέταγε ένα τσιτάτο του Μαρξ; Μπρίκια κολλάμε;

Επίσης οι Ελ βρίσκονται σε κίνδυνο οι κακοί Σύριοι (από τον Σύριο όχι την Συρία) θέλουν να κατακτήσουν τον ελληνικό γαλαξία, αυτό ξέφυγε από τον επιστήμονα...

λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).
Και το πιο γαμάτο επιχείρημα, το καλύτερο, το best of the best, αυτό που με συνέτριψε πραγματικά, που θα του δώσει το νόμπελ βλακείας. Οι συνταγματικές ελευθερίες δεν είναι άυλες αλλά έχουν υλική μορφή. Φήμες τις θέλουν να μοιάζουν με μπιζέλια. Οι ξένοι θα μας πάρουν το 40% (περίπου σε απόλυτους αριθμούς 2.300) των ελευθεριών-μπιζελιών μας και εμείς δεν θα έχουμε πολλές ελευθερίες-μπιζέλια, και τι θα γίνουμε εμείς χωρίς ελευθερίες μπιζέλια, θα πεινάσουμε. Ρε άι στο διάλο κωλοαλβανοί κλέφτες. Χάνουμε τα κεκτημένα μας ωρέ μας τα κλέβουν τρέξτεεε για να σώσετε τις ελευθερίες-μπιζέλια...

Επίσης στον Άγιο Παντελεήμονα φασισταριά επιτέθηκαν σε μετανάστες (και σε ένα Έλληνα γονέα). Για να αντικαταστήσουμε την αλήθεια από τον κύριο Ρωμανό που με θράσος υποστηρίζει ότι διδάσκει σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πως είναι δυνατόν να ορθοποδήσει ένα πανεπιστήμιο με τέτοιους καθηγητές



Και επειδή θα μπουν οι γνωστοί για να βανδαλίσουν πάλι την έννοια της λογικής αυτό είναι το point μου για το θέμα

Ένας νόμος που θέλει να δώσει δικαίωμα στους ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ διαμένοντες μετανάστες πολιτικά δικαιώματα ξαφνικά παρουσιάζεται σαν νόμος που θα ελληνοποιήσει τους Ταϊλανδέζους της Ταϊλάνδης.
να δω πόσες φορές θα το κάνω copy paste, στοιχηματίζω 2 με 3...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
Συγκεκριμένα, συμφωνώ με τα παρακάτω σημεία:

....

Αυτά τα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά το ζήτημα της δημιουργίας μειονοτήτων, αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας έχουν εγκαταλειφθεί από τους Έλληνες κατοίκους τους και ήδη γεμίζουν με μετανάστες, οι οποίοι σύντομα θα μπορούν να θέσουν ζητήματα αυτονόμησης ή να επιδείξουν αλυτρωτικές τάσεις.


....

Αυτονόμησης από ποιον; Από την Αυτοκρατορία(Ε.Ε.); Φίλε μου Όττο, η απαλλοτρίωση των πάλαι ποτέ ελληνικών εθνικών εδαφών, στα πλαίσια της Ε.Ε. και της Παγκοσμιοποίησης, δεν θα γίνει μόνον επειδή θα αυξηθούν οι μετανάστες αλλοδαποί, αλλά πρωτίστως επειδή εμείς, οι "γαμάτοι Έλληνες", όπως ακούγεται και συμπεραίνεται(!), δεν γ@μ@μ3 και τόσο πολύ, ενώ μας έχουν καταγ@μhσ$ ενδοχωρίως!

Υγ: Το ρήμα γ@μW= αγαπώ, ενώ το καταγ@μW= συνώνυμο του καταστρατηγώ ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Ώστε έτσι. Ο νέος πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη μαζική ελληνοποίηση του ανθού των λαθρομεταναστών, των παιδιών τους που βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία. .....
Διάβασα το κείμενο μόνο γιατί θέλω να διαβάζω κάτι ολόκληρο για να έχω άποψη... Αλλοιώς ο θεμέλιος λίθος για το ύφος και το ήθος του κειμένου έχει ήδη μπει σε αυτήν την πρόταση που αφού αγνοήσει τους μετανάστες 2ης γενιάς που δεν έχουν υπηκοότητα, αφού αγνοήσει τους νόμιμους μετανάστες που ζούνε ήδη στη χώρα μας για πάνω από δεκαετία "εστιάζει" το θέμα στους "λαθρομετανάστες". Έλεος...

Όλο όμως το κείμενο αυτό που τελικά αφήνει σε μένα είναι: αφού αφήσαμε εμείς - έλληνες και κράτος μαζί- τα χωριά μας να ρημάξουν, αφού τα πουλήσαμε σε Γερμανούς και Άγγλους (αλλά κάνουμε παρατηρήσεις του στυλ "στα Γερμανικά στην τάδε περιοχή δεν λαλούν τα κοκόρια"), αφού δεν σεβόμαστε εμείς τον διπλανό μας (που στο καλό την βρήκαμε την ελληνικότητα με αυτήν την έννοια του "ιδιώτη" ππου μας δέρνει) θα'ρθούν τώρα και οι Αλβανοί (αυτοί οι "φτωχοδιάβολοι") να μας αγοράσουν.

Αν εμείς αγαπούσαμε αυτή τη χώρα - έλληνες και κράτος - κι όλα αυτά τα χρόνια δεν μετρούσαμε μόνο πόσα μπορεί να μας δώσει δεν θα φοβόμασταν κανέναν μετανάστη με ή χωρίς ψήφο. Πατεράδες μας ήταν αυτοί που πήγαν στο Βέλγιο και στην Γερμανία, μην ξεχνιόμαστε.

Ο λόγος που τα παιδιά των λαθρομεταναστών εισήχθησαν στα ελληνικά σχολεία δεν είναι ο εξελληνισμός τους. Κανένας δεν νοιάζεται για την ελληνικότητα, γιατί αν νοιαζότανε θα φρόντιζε συν τοις άλλοις να τηρήσει το Σύνταγμα, το οποίον προβλέπει δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία για όλους τους Έλληνες. Άρα ουδεμία υποχρέωση είχε το κράτος να παρέχει εκπαίδευση σε μη Έλληνες οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν στην επικράτεια (προσφάτως το γαλλικό κράτος απαίτησε από μαθητές παρανόμων μεταναστών να εγκαταλείψουν το σχολείο στο τέλος του σχολικού έτους).

Δεν ξέρω αν όντως τα παιδιά των λαθρομεταναστών μπορούν να πάνε στο σχολείο... αν όμως γίνεται μπράβο! Αυτό θυμίζει ελληνικό πνεύμα...
Δεν με νοιάζει τι κάνουν στην Γαλλία μια και είναι μία χώρα που η κρατική της μηχανή δεν έχει διώξει τα μισά της παιδιά μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο ως αντιφρονούντα, μια χώρα όπου το να κάνεις πολλά παιδιά είναι σχεδόν εισόδημα από τα κρατικά επιδόματα, που η επαρχία της είναι ζωντανή, με ισχυρά συνδικάτα αγροτών. Μια χώρα επίσης που την δεκαετία του '80 είχε κυριλέ εστιατόρια όπου απαγορεύονταν οι έγχρωμοι! Κάθε χώρα έχει μια φυσιογνωμία. Αν θέλαμε η δική μας να ήταν σαν της Γαλλίας θα έπρεπε εμείς να είμασταν σαν τους Γάλλους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Andrew19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Andrew19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αυστραλία. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
Κάτι που ξεχνάτε πάντως είναι ό,τι σε αυτή την περίπτωση της παροχής υπηκοότητας στους πολλούς μετανάστες που έχει η Ελλάδα θα αποκτήσουν τεράστιο πρόβλημα οι άλλες χώρες της ΕΕ μια και πολλοί από αυτούς θα μεταναστεύσουν εκεί! Οπως ξέρετε προορισμός όλων είναι τα δυτικότερα κράτη της Ευρώπης άλλο αν "κολλάνε" οι περισσότεροι Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Αλήθεια, πιστεύετε ότι η κίνηση να ψηφίζουν οι μετανάστες, γίνεται για να έχουν οι μετανάστες λόγο στην πολιτική της Ελλάδας;
Ειλικρινά, αυτό πιστεύετε;



Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση.
Του Γιώργου Α. Παπανδρέου
Aσφάλεια του πολίτη σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου.

Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία. Εξαρση εγκληματικότητας, έξαρση βίας, ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Το ζούμε πια καθημερινά στις πόλεις μας.

Η έλλειψη σχεδίου, η έλλειψη πολιτικής, η ανομία και η απουσία κράτους αφορά και στο ζήτημα της μετανάστευσης. Πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της Ν.Δ. για τη μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Η σημερινή κυβέρνηση απουσίασε εκκωφαντικά από διεκδικήσεις στην Ε.Ε. για το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων μας, των κοινών συνόρων της Ευρώπης. Αγνόησε και υποβάθμισε σημαντικές μας επιτυχίες, π.χ. την πρακτική της επανεισδοχής λαθρομεταναστών που ακολουθήσαμε και που είχε πάρει και τη μορφή επίσημης συμφωνίας με την Τουρκία. Απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα και τη συνοριοφυλακή, που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει καμιά πολιτική για αυτούς..........

που ζητούν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που περιφέρονται στις πόλεις και στα λιμάνια μας και μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και τις φυλακές.

Δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα.

Η απουσία πολιτικής της Ν.Δ. έχει κάνει την κοινωνία μας ξέφραγο αμπέλι. Και αυτή την ανομία την ζούμε όλοι. Στην Ομόνοια, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα και τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας. Και δεν πάει άλλο.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αντί σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής, αντί μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που προστατεύει το δικαίωμα του Ελληνα πολίτη για σιγουριά και ελευθερία, που αντιμετωπίζει τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους δικαίου, η Ν.Δ. αποφάσισε να στραφεί σε σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές. Πολιτικές με ψηφοθηρικές στοχεύσεις, που βασίζονται στη μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, αντί μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας που εγγυάται το κράτος δικαίου για κάθε άνθρωπο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης, της πολιτικής προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης. Σχέδιο που εξασφαλίζει ότι ο μετανάστης στη χώρα μας, ο πολιτικός πρόσφυγας, θα συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη, την ευημερία, τον πολιτισμό και την παρουσία της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι. Ενα σχέδιο με οκτώ σημεία:

- Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.

- Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Σκληρή διεκδίκηση στην Ε.Ε. για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.

- Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

- Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της Ε.Ε., που εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων.

- Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες - γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

- Ενταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στην παιδεία, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, την απόδοση της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους δεύτερης γενιάς.

- Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα από ένα υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

- Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται. Mε σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στον τομέα αυτό. Θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τις πολιτικές του για τα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο μια ευνομούμενη πολιτεία και την ασφάλεια και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Επίσης,
θα ήθελα να ρωτήσω τον κ.Φαντασμένο αν είναι υπέρ της άποψης να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις Ελληνικές εκλογές.


Παρακαλώ, να μην συγχωνευτεί με το παραπάνω.
Αν δεν γίνεται αλλιώς, ας σβηστεί το παρόν μήνυμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.

Ουδέν σχόλιον.



Λιθοβολισμός μέχρι θανάτου στη Γαλλία.
Προσοχή: στη Γαλλία.


Εξήγήσεις από μουσουλμάνο κληρικό ότι μόνο οι μουσουλμάνοι είναι αθώοι, οπότε οι υπόλοιποι αποτελούν νόμιμους στόχους στην Αγγλία: είναι νόμιμο να σκοτώνουν τους απίστους (και γυναικόπαιδα).



Αφιερώνεται στους αντι-.
Ειδικά τους αντι-ρατσιστές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Taxydromos

Νεοφερμένος

Ο Taxydromos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Ευρώπη). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Βρε παιδιά απο που και ώς που να δωθεί ψήφος στους Μετανάστες ?
Με τι κριτήρια να δοθεί όταν μιλάμε για Μετανάστες με εντελώς διαφορετική κουλτούρα και ήθη και έθιμα ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Βρε παιδιά απο που και ώς που να δωθεί ψήφος στους Μετανάστες ?
Με τι κριτήρια να δοθεί όταν μιλάμε για Μετανάστες με εντελώς διαφορετική κουλτούρα και ήθη και έθιμα ?

Να υποθέσουμε ότι στη λέξη "μετανάστες" τοποθετείς συνολικά και τους νομίμως και για πολλά χρόνια διαμένοντες, φορολογούμενους στην Ελλάδα και τους δεύτερης γενιάς που δεν έχουν πάει ποτέ στη χώρα των γονιών τους και δε μιλούν ούτε τη γλώσσα καλά καλά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Taxydromos

Νεοφερμένος

Ο Taxydromos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Ευρώπη). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Θα το θέσω διαφορετικά γιατί άφησα περιθώρια μιλώντας γενικά για <Μετανάστες>.
Δεν έχω πρόβλημα αν κάποιος διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα και ζεί νόμιμα στην χώρα να συμμετέχει στα κοινα της πχ Δήμος και Πολιτεία.
Όμως ενώ το θέτεις σωστά ότι έχουμε Μετανάστες 2ης γενιάς που ίσσως και δε μιλούν την γλώσσα των πατέρων τους τι θα κάνουμε με αυτούς δεν δικαιούνται να ενσωματωθούν ?
Σαφώς και πρέπει όμως αυτό που με ανησυχεί φίλτατε είναι το γεγονός ότι οι <γονείς> τους πρέπει να ενσωματωθούν και αυτοί ακόμα και αν δεν πληρούν τα κριτήρια οπότε έχουμε απο την μία για παράδειγμα(τυχαίο) έναν Νιγηριανό που γεννήθηκε εδώ και πρέπει να πάρει ιθαγένεια κάποια στιγμή και απο την άλλη τους γονείς που έφυγαν για διαφορους λόγους απο την πατρίδα τους και θέλουν να παραμείνουν και αυτοί οπότε η ιθαγένεια (και αυτόματα ψήφος) πρέπει να αποδοθεί σε όλους ?
Η Ιθαγένεια όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να δίδετε απλόχερα γιατί με την λογική αυτή θα αποδομηθεί η Δημογραφική κατάσταση στην Χώρα.
Πιστεύω λοιπόν αρχικά σε μια ψήφο Δημοτική εφόσον πληρούν κάποια σχετικά κριτήρια και όσοι ευνοηθούν με το δικαίωμα ιθαγένειας και σε συμμετοχή Εθνικών Εκλογών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Θα το θέσω διαφορετικά γιατί άφησα περιθώρια μιλώντας γενικά για <Μετανάστες>.
Δεν έχω πρόβλημα αν κάποιος διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα και ζεί νόμιμα στην χώρα να συμμετέχει στα κοινα της πχ Δήμος και Πολιτεία.
Όμως ενώ το θέτεις σωστά ότι έχουμε Μετανάστες 2ης γενιάς που ίσσως και δε μιλούν την γλώσσα των πατέρων τους τι θα κάνουμε με αυτούς δεν δικαιούνται να ενσωματωθούν ?
Σαφώς και πρέπει όμως αυτό που με ανησυχεί φίλτατε είναι το γεγονός ότι οι <γονείς> τους πρέπει να ενσωματωθούν και αυτοί ακόμα και αν δεν πληρούν τα κριτήρια οπότε έχουμε απο την μία για παράδειγμα(τυχαίο) έναν Νιγηριανό που γεννήθηκε εδώ και πρέπει να πάρει ιθαγένεια κάποια στιγμή και απο την άλλη τους γονείς που έφυγαν για διαφορους λόγους απο την πατρίδα τους και θέλουν να παραμείνουν και αυτοί οπότε η ιθαγένεια (και αυτόματα ψήφος) πρέπει να αποδοθεί σε όλους ?
Η Ιθαγένεια όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να δίδετε απλόχερα γιατί με την λογική αυτή θα αποδομηθεί η Δημογραφική κατάσταση στην Χώρα.
Πιστεύω λοιπόν αρχικά σε μια ψήφο Δημοτική εφόσον πληρούν κάποια σχετικά κριτήρια και όσοι ευνοηθούν με το δικαίωμα ιθαγένειας και σε συμμετοχή Εθνικών Εκλογών.

Ευπρόσδεκτες οι απόψεις σου και εποικοδομητικές όταν τις αναλύεις επαρκώς για να γίνεις κατανοητός.

Για την οικονομία της συζήτησης, αλλά και ενημερωτικά καθώς έχουν ήδη τεθεί ζητήματα σε αυτό το θέμα, θα πρότεινα μια γρήγορη ανάγνωση των προηγούμενων αναρτήσεων η οποία πιθανότατα να δώσει νέα εναύσματα για περαιτέρω συζήτηση...
Καλοσώρισες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Επίσης,
θα ήθελα να ρωτήσω τον κ.Φαντασμένο αν είναι υπέρ της άποψης να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις Ελληνικές εκλογές.

Εγω παντως ειμαι υπερ στο να μην ψηφιζουν οι ελληνες του εξωτερικου..Γιατι να ψηφιζουν αυτοι για κατι που τις συνεπειες δεν θα τις λουστουν αυτοι,αλλα εγω??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Επίσης,
θα ήθελα να ρωτήσω τον κ.Φαντασμένο αν είναι υπέρ της άποψης να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις Ελληνικές εκλογές.
Ποιοί Έλληνες του εξωτερικού? Αυτοί που έχουν δικαίωμα ψήφου στον τόπο διαμονής τους γιατί να ψηφίζουν και στην Ελλάδα? Το ίδιο είναι ο Έλληνας που έχει στήσει την ζωή του σε άλλη χώρα και το ίδιο ο φοιτητής που η βάση του είναι η Ελλάδα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Βρε παιδιά απο που και ώς που να δωθεί ψήφος στους Μετανάστες ?
Με τι κριτήρια να δοθεί όταν μιλάμε για Μετανάστες με εντελώς διαφορετική κουλτούρα και ήθη και έθιμα ?

Με την ιδια ακριβως λογικη που Ελληνες πρωτης γενιας μεταναστες στις Η.Π.Α εχουν δικαιωμα ψηφου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
Αυτοί πολιτογραφήθηκαν. Μπορούν και οι εδώ μετανάστες να πολιτογραφηθούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Σαφώς και πρέπει όμως αυτό που με ανησυχεί φίλτατε είναι το γεγονός ότι οι <γονείς> τους πρέπει να ενσωματωθούν και αυτοί ακόμα και αν δεν πληρούν τα κριτήρια οπότε έχουμε απο την μία για παράδειγμα(τυχαίο) έναν Νιγηριανό που γεννήθηκε εδώ και πρέπει να πάρει ιθαγένεια κάποια στιγμή και απο την άλλη τους γονείς που έφυγαν για διαφορους λόγους απο την πατρίδα τους και θέλουν να παραμείνουν και αυτοί οπότε η ιθαγένεια (και αυτόματα ψήφος) πρέπει να αποδοθεί σε όλους ?
Η Ιθαγένεια όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να δίδετε απλόχερα γιατί με την λογική αυτή θα αποδομηθεί η Δημογραφική κατάσταση στην Χώρα.
Πιστεύω λοιπόν αρχικά σε μια ψήφο Δημοτική εφόσον πληρούν κάποια σχετικά κριτήρια και όσοι ευνοηθούν με το δικαίωμα ιθαγένειας και σε συμμετοχή Εθνικών Εκλογών.

Καταρχας, στο παραδειγμα σου, το παιδι απο Νιγηριανους γονεις, που θα γεννηθει στην Ελλαδα, μπορει να αποκτησει αυτοματα την ιθαγενεια, εαν θελουν οι γονεις αυτου και εαν αυτοδικαιως δεν εχει αποκτησει ιθαγενεια αλλης χωρας.
Αυτο ισχυει στη χωρα μας, αλλα και σε αλλες.
Και μην εχεις την εντυπωση πως οι μεταναστες πρωτης γενιας αποκτουν την ελληνικη ιθαγενεια τοσο ευκολα.
Πρεπει να ισχυουν καποιες προυποθεσεις, οπως 10ετη διαμονη, μη εκδοση εις βαρος του αποφαση απελασης και μη καταδικη αυτου σε αδικηματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Achilles

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο King of Myrmidons αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,699 μηνύματα.
Καταρχας, στο παραδειγμα σου, το παιδι απο Νιγηριανους γονεις, που θα γεννηθει στην Ελλαδα, μπορει να αποκτησει αυτοματα την ιθαγενεια, εαν θελουν οι γονεις αυτου και εαν αυτοδικαιως δεν εχει αποκτησει ιθαγενεια αλλης χωρας.
Αυτο ισχυει στη χωρα μας, αλλα και σε αλλες.
Και μην εχεις την εντυπωση πως οι μεταναστες πρωτης γενιας αποκτουν την ελληνικη ιθαγενεια τοσο ευκολα.
Πρεπει να ισχυουν καποιες προυποθεσεις, οπως 10ετη διαμονη, μη εκδοση εις βαρος του αποφαση απελασης και μη καταδικη αυτου σε αδικηματα.




Έτσι.




 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top