Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Με αφορμη ενα συμβαν καταχρησης εξουσιας απο την Κυπριακη αστυνομια ειπα να δημιουργησω αυτο το thread οπου θα συζητησουμε τις οποιες αποψεις σας περι του θεματος "επιβολη της ταξης και οταν χαθει το μετρο"
Ολοι ξερουμε το εργο τους και την δουλεια τους και υπο ποιες (ισως) συνθηκες εργαζονται, αλλα οταν ξεπερασουν τα αορια και πλεον δρουν ανεξελεγκτα, τι γινεται.....;
Παραθετω το συμβαν που εγινε στην Κυπρο αυτην την φορα και οχι την Ελλαδα.


"Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυπριακή Αστυνομία"

Ούτε μεμονωμένα, ούτε τυχαία είναι τα κρούσματα βασανισμού πολιτών από την Αστυνομία. Ο "Π" αποκαλύπτει σήμερα με ντοκουμέντα την κτηνωδία της αστυνομικής βίας

Το βίντεο από τη σύλληψη και τον βασανισμό του Μάρκου Παπαγεωργίου και του Γιάννου Νικολάου, στις 20 Δεκεμβρίου του 2005, το οποίο εξασφάλισε ο "Π", αποτελεί ηχηρό χαστούκι για ένα κράτος που θέλει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πολιτισμένων χωρών της Ευρώπης.
Δυστυχώς, αποδεικνύει ακόμη, ότι τα όποια φαινόμενα κακοποίησης πολιτών βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, κάθε άλλο παρά μεμονωμένα μπορούν να χαρακτηριστούν. Η ίδια η Αστυνομία με την κακώς νοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, υποθάλπει, συντηρεί, συγκαλύπτει και εν τέλει ενθαρρύνει μέλη της να δρουν ως κοινοί εγκληματίες.

Στις εικόνες, εμφανίζονται αστυνομικοί με πολιτικά να κλοτσούν στο πρόσωπο και σε ολόκληρο το σώμα τους δύο νεαρούς, οι οποίοι κείτονται ημιλιπόθυμοι και δεμένοι με χειροπέδες πισθάγκωνα, στο πεζοδρόμιο της οδού Αρμενίας. Τους σέρνουν, τους γρονθοκοπούν, κάθονται πάνω στα σώματά τους, τους πατούν... ενώ δεν παραλείπουν να κάνουν και επίδειξη "τεχνικής" με λαβές που γυρίζουν τα (περασμένα με χειροπέδες) χέρια των κρατουμένων από την πλάτη στο στήθος.
Μάλιστα κάποιος "παλικαράς" προφανώς "αμυνόμενος" από τον λιπόθυμο Μ. Παπαγεωργίου, τον αρπάζει από τα μαλλιά και του χτυπάει το πρόσωπο επανειλημμένως στο πεζοδρόμιο. Στο βίντεο ακούγονται καθαρά οι κραυγές των δύο νεαρών οι οποίοι σφαδάζουν από τους πόνους, ενώ αστυνομικοί συνεχίζουν να τους χτυπούν χωρίς ίχνος ευαισθησίας.
Σε κάποια στιγμή ο Γ. Νικολάου προσπαθεί ενώ είναι δεμένος και κακοποιημένος να πλησιάσει τον Μ. Παπαγεωργίου ο οποίος βρίσκεται αναίσθητος στο οδόστρωμα. Τότε επεμβαίνουν και πάλι οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον χτυπούν και τον απωθούν με κλοτσιές στο πρόσωπο... και μια και δύο και τρεις φορές.
Την ώρα του κτηνώδους βασανισμού, γύρω από τους δύο 27χρονους διακρίνονται πολλοί αστυνομικοί (περίπου 10) μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, οι οποίοι παρακολουθούν ατάραχοι χωρίς να δείχνουν διάθεση παρέμβασης για να διακόψουν το μαρτύριο.
Μόνο σε μια περίπτωση ένας αστυνομικός κρατάει από το χέρι, το "πρωτοπαλίκαρο" του βασανισμού χωρίς όμως να διαμαρτυρηθεί για τα όσα παρακολουθούσε.



Oλοκληρο το αρθρο και το βιντεο μπορειτε να το βρειτε εδω:
https://www.politis-news.com/
(Πηγαινετε εκει που λεει "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:
Πώς έδεσαν και έδειραν οι αστυνομικοί
και θα διαβασετε ολο το αρθρο αλλα θα δειτε και το βιντεο με τις "ωμες" σκηνες βιας.


Επειδη το θεμα ειναι λεπτο, θα ηθελα να αποφυγουμε ποστ τυπου "Μπατσοι κωλ...."
ή
" καλα εκαναν οι αστυνομικοι στα τσογλ... και τους εσπασαν τα μουτρα" κτλ κτλ
Το λεω απο τωρα για να μην εχουμε "παρατραγουδα".:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vaguraw

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Οταν καποιος παιρνει το δικαιωμα να κανει υπερβολες και ειδικα στο ονομα της ταξης και της δικαιοσυνης τοτε φαινεται πιο εντονα ποσο στραβα πανε τα πραγματα.Δεν μπορουσα να μην αναφερθω στην δολοφονια του βραζιλιανου στο αγγλικο μετρο το καλοκαιρι με μονη αιτια οτι "εμοιαζε" υποπτος.Γιατι κατι τετοια περιστατικα δεν πρεπει να ξεχνιουνται.
Δεν λεει κανεις οτι ολοι οι αστυνομικοι ειναι κακοι αλλα μερικοι πιθανως να μην εχουνε τα απαραιτητα προσοντα η πιθανως να μην κατανοουν το ποσο ευαισθητη ειναι η θεση τους καθως η γραμμη που διαχωριζει το λαθος απο το σωστο ειναι πολυ λεπτη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Η μαγκιά όταν έχεις εξουσία είναι να μην πέσεις στο λάθος της κατάχρησης. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα κατ' εμέ με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Το ίδιο πρόβλημα είναι φυσικό όμως να το έχουν και πάρα πολλοί "εξουσιαστές". Όταν φοράς το πηλίκιο και την όμορφη στολή σου νοιώθεις άλλος άνθρωπος. Αποπροσωποποιείσαι, χάνεις την ταυτότητά σου και γίνεσαι αυτό που η στολή ορίζει. Βγάζεις τα προσωπικά σου κόμπλεξ και τα φορτώνεις έπειτα στη στολή ("Είχα διαταγές", "Παρανόμησε και έπρεπε να τον σταματήσω πάση θυσία","Δεν με σεβάστηκε" κτλ).

Να σας πω κ μια προσωπική ιστορία με έναν αστυνόμο στο χωριό μου; Ήμουν 10 χρονών με τον συνομηλικο ξάφερφό μου στο χωριό και κάναμε βόλτα. Ο αστυνόμος μιλούσε σε ένα καρτοτηλέφωνο. Περάσαμε από πίσω του την ώρα που μιλούσε και μου ψιθυρίζει ο ξάδερφός μου: "Και εγώ όταν μεγαλώσω μπάτσος θέλω να γίνω".

Με το που το ακούει αυτό, το όργανο της τάξης λέει στον συνομιλητή του: "Κλείσε, θα σε πάρω πίσω εγώ σε λίγο. Έχω δουλειά". Μας φωνάζει"ΕΣΕΙΣ! ΕΛΑΤΕ ΕΔΩ!". Πάμε εμείς εκεί, χ ε σ μ ε ν ο ι από τον φόβο μας και μας λέει με φωνές και αυστηρό ύφος (ξέρετε: i'm the LAW!):
-Ποιανού παιδιά είστε;
-Των τάδε
-Μάλιστα... Γιατί βρίζετε αστυνομικούς; Έτσι σας έμαθαν στο σπίτι;
-Δεν σας βρίσαμε. Απλά μου είπε ότι θέλει να γίνει αστυνομικός όταν μεγαλώσει.
-Σκασμός! Δεν σας είπα να μιλήσετε. Θέλετε να σταματήσετε το σχολείο; Θέλετε να σας βάλω φυλακή; Εαν σας ξαναδώ μπροστά μου δεν θα την γλιτώσετε. Εγνοια σας και ξέρω τους γονείς σας!

Τι συμπεριφορά είναι αυτή; 10 χρονών παιδιά ήμασταν! Μας φώναξε επειδή ήξερε το καθίκι ότι δεν θα τολμούσαμε να του πούμε τίποτα. Μετά από αυτό φαντάζομαι έννοιωσε και πολύ άντρας. Είναι κατόρθωμα να βρίσεις 2 παιδάκια. Οφείλω να του πω πολλά μπράβο! Τώρα που ξέρω ότι τέτοιοι ηλίθιοι μας προστατεύουν δεν μπορώ να τους σεβαστώ εύκολα. Εαν μου μιλήσουν ευγενικά (όπως φυσικά μου έχουν μιλήσει σε αλκοτεστ, έλεγχο κτλ) θα τους μιλήσω ευγενικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά πολλοί φαίνονται από μακριά ότι είναι χωριάτες και αγροίκοι!!!

Είναι μετά να μην έχεις αντιεξουσιαστικά αισθηματα;

Βέβαια κατανοώ πλήρως την πίεση του επαγγέλματος και τις ελλείψεις που έχουν, αλλά μερικές φορές, όταν φτάνουν στα άκρα δεν τους δικαιολογώ με τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Άραγε τώρα που οι αστυνομικοί που πρέπει να περνάνε από κάποια σχολή θα αλλάξει αυτή η εικόνα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
και πριν από σχολή περνούσαν....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Μα μισο λεπτο ... πριν 5 περιπου χρονια δεν αρχισε να γινεται αυτο; δλδ το να περνανε απο σχολη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Νομίζω πως όλη αυτήν την νοοτροπία τους την περνάνε κι απο τις σχολές και μέσα στην δουλειά.Δλδ το όλο κλίμα είμαστε εξουσία και νόμος και μπλα,μπλα,μπλα.
Ουσιαστικά τους φανατίζουν.Δεν υπάρχει η σωστή αντίληψη ότι δλδ δεν είναι ο νόμος απλώς υπηρετουν τον νόμο και τον πολίτη και κατα συνέπεια τον καθένα απο εμάς.Λειτούργημα κάνουνε δεν είναι θεοί.:mad:
Συν τοις άλλοις οι περισσότεροι δεν το κάνουν και σωστά.Έχετε πέσει ποτέ σε αξιωματικό υπηρεσίας για κάτι επείγον;Το 85% θα βαρεθεί να κουνηθεί απο την καρέκλα του.Και δυστυχώς κανένα πειθαρχικό όργανο δεν τους συνετίζει γιατί έχουν συναδελφική αλληλεγγύη και στηρίζουν ο ένας τον άλλον.
Αντιθέτως παραπονιούνται διαρκώς για το πόσο επικίνδυνη δουλειά κάνουν και πόσο λίγο πληρώνονται.
Αυτές τις καραμέλες δεν τις μπορώ.
Κάτσε ρε φίλε δεν το ήξερες όταν αποφάσισες να γίνεις μπάτσος ότι θα είναι επικίνδυνο κι ότι θα κακοπληρώνεσαι;Ε τι γκρινιάζεις τώρα:mad:
Και στο φινάλε αν έκαναν τόσο καλά τη δουλειά τους θα είχαν μειώσει και την εγκληματικότητα και δεν θα ταλαιπωρούσαν και τον κοσμάκη για πταίσματα, αλλά βέβαια είναι σκληροί εκεί που τους παίρνει.:mad:
Την τλτ φορά που είχα πάει στο τμήμα για γνήσιο υπογραφής είχαν μαζέψει 5-6 πιτσιρικάδες(ήταν δεν ήταν 17) για κόντρες με μηχανάκια,κάποιοι δεν είχαν και δίπλωμα, τα δύο τα είχαν ταράξει στις φάπες.Εντάξει ρε φίλε παρανόμησε,να τον προσάγεις,κατέσχεσε του και το μηχανάκι για να συμμορφωθεί, μαζί σου, αλλά μην του φέρεσαι σαν να είναι ο Πάσσαρης, τι τον βαράς;Στον πιτσιρικά θα εξαντλήσεις την αυστηρότητα σου;Ή αυτός θα πληρώσει τα ψυχολογικά σου;
Αλλά βεβαια αν ο πιτσιρικάς κάνει μύνηση για κατάχρηση εξουσίας και βιοπραγία θα μαζευτούν οι υπόλοιποι μπάτσοι να πουν πως ο μικρός το ξεκίνησε,αντιστάθηκε κτλ κι αντέ να ξεμπλέξει μετά.
Ας είχαν ένα πραγματικά αυστηρό πειθαρχικό όργανο να έπαιρνε σοβαρά και τα παράπονα των πολιτών προς την αστυνομία και μετά θα σου έλεγα αν θα το έπαιζαν μάγκες.
Συγχύστηκα Κυριακάτικα:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Επιβεβαιώνει ο Γενικός Εισαγγελέας.
Παρέμβαση της Αστυνομίας
στην ποινική ανάκριση του ξυλοδαρμού



Λευκωσία: Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη διενέργεια της δικής της έρευνας για την υπόθεση κακοποίησης των δύο πολιτών παρά το γεγονός ότι είχε διοριστεί ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής. Αυτό ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης προσθέτοντας ότι η έρευνα έχει αρχίσει λανθασμένα αφού διαπίστωση της Αστυνομίας ήταν ότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι οι δύο κακοποιηθέντες είχαν επιτεθεί εναντίον των αστυνομικών όταν επιχείρησαν να τους συλλάβουν.

Ο Γενικός Εισαγγελέας απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία ότι η Αστυνομία στο πόρισμα της έχει αθωώσει τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα του στάληκαν από το δικηγόρο του ενός από τους δύο κακοποιηθέντες πολίτες αντίγραφα αγωγών που έχουν καταθέσει εναντίον τους δύο αστυνομικοί με τις οποίες ζητούν αποζημιώσεις.


Ολοκληρο το αρθρο *Ε Δ Ω*

Τι να πω...θα επρεπε η αστυνομια να ντρεπεται!:mad:
Το σωμα τους πραγματικα ειναι σαπισμενο μεχρι το κοκκαλο...:down:
Να το βρασω αν ψαχνουμε με το σταγονομετρο να βρουμε αστυνομικο σωστο!Με το που φορανε την στολη παυουν να ειναι ανθρωποι και γινονται...αντε μην το πω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Andrew19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Andrew19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αυστραλία. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Μα μισο λεπτο ... πριν 5 περιπου χρονια δεν αρχισε να γινεται αυτο; δλδ το να περνανε απο σχολη;

Οχι απλά πριν 12 χρόνια μπήκαν στις πανελλήνιες και πήραν αντιστοιχία με ΑΕΙ/ΤΕΙ και αυξήθηκε η διάρκεια των σπουδών τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Επειδη προσφατα εγινε ακομα ενα ασχημο σκηνικο με αστυνομικο σε γνωστο μου και το μικρο του αδερφακι σε επαρχιακη πολη της Ελλαδας κι εγω πριν απο λιγο το εμαθα...(δυστυχως για διαφορους λογυς δεν θα κανουν τιπτοα τα παιδια.Ευτυχως- εκει φτασαμε- δεν υπηρξε ξυλοδαρμος)
Anyway, μετα αυτο εντελως τυχαια στον "politi" την εφημεριδα που ανεφερε το πρωτο περιστατικο περι-γραφουν μερικα "σκηνικα"...

Αστυνομικοί :Χτυπούν, πυροβολούν, απειλούν...αθωώνονται

Η λίστα της ντροπής
Είναι πολλά τα περιστατικά κακοποίησης πολιτών από "τραυματίες" αστυνομικούς για να θεωρηθούν μεμονωμένα
Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό ο βασανισμός του Μ. Παπαγεωργίου και του Γ. Νικολάου από τους παλικαράδες της ΜΜΑΔ, της ομάδας "Ζ" και άλλων υπηρεσιών Αστυνομίας, αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια παραπληροφόρησης. Βεβαίως, η τεράστια πλειοψηφία των μελών της Αστυνομίας όχι μόνο απέχει από τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά νιώθει απέραντη οργή για το διασυρμό που υφίσταται από κάποιους ανεγκέφαλους.


Όμως τέτοια περιστατικά, κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι. Αν κάποιος δει προσεκτικά τις εικόνες του βίντεο, θα κατανοήσει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έδερναν και παρακολουθούσαν το βασανισμό, ήταν απολύτως ψύχραιμοι, και σε καμία περίπτωση δεν έδιναν την εντύπωση ανθρώπων που για πρώτη φορά μετείχαν σε τέτοια περιστατικά.Τέτοια μεμονωμένα περιστατικά, παρουσίασε πολλές φορές στο παρελθόν ο "Π" λαμβάνοντας "αποστομωτικές" απαντήσεις από την Αστυνομία και ιδιαιτέρως επί ηγεσίας Τάσου Παναγιώτου, ο οποίος συνήθιζε να μας "κατακεραυνώνει" λέγοντας ότι γράφουμε "ανοησίες".Ακολουθούν μερικές από τις "ανοησίες" και θα ακολουθήσουν και άλλες, για να κατανοήσουμε πως φτάσαμε στο βίντεο της ντροπής.

Παιδονόμος
Τον Ιούνιο του 2005 αστυνομικός πέρασε χειροπέδες και συνέλαβε 12χρονο και τρεις φίλους του γιατί, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία έπαιζαν με νερά στην αυλή του σχολείου τους. Στον αστυνομικό σταθμό δεν επετράπη στους ανήλικους να τηλεφωνήσουν στους γονείς τους.
Η Αστυνομική έρευνα κάλυψε πλήρως τους αστυνομικούς αφού κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ορθώς συνελήφθησαν γιατί "ειρωνεύονταν". Το περιστατικό μάλιστα δεν καταγράφηκε στο ημερολόγιο του σταθμού, γιατί δήθεν το ζήτησε ο πατέρας του 12χρονου, ο οποίος ας σημειωθεί είναι επίσης αστυνομικός, και διαψεύδει την δικαιολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση είπε ψέματα, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν έβαλαν χειροπέδες στον 12χρονο.

Ψεύτες
Τον περασμένο Μάιο, τρεις αλλοδαποί πήγαν να υποβάλουν αιτήσεις πολιτικού ασύλου στη Λεμεσό, και αντί να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους συνελήφθησαν και απελάθηκαν. Η Αστυνομία υποστήριξε ότι ποτέ δε συνελήφθησαν οι αλλοδαποί, αλλά αποφάσισαν να φύγουν από την Κύπρο οικειοθελώς! Τους είχε διαφύγει όμως, ότι μαζί τους υπήρχε και τέταρτος συμπατριώτης τους ο οποίος πρόλαβε και έφυγε αλλά είδε τη σύλληψη των τριών φίλων του. Η Επίτροπος Διοικήσεως έστειλε την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα για εξέταση πιθανού ποινικού αδικήματος από την Αστυνομία. Η τύχη της υπόθεσης αγνοείται.

Καουμπόι
Τον Απρίλιο του 2004 αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Ανθούπολη 15χρονο μαθητή. Μάζεψε τον κάλυκα, εγκατέλειψε την περιοχή και ανέφερε το περιστατικό 2,5 ώρες αργότερα, και αφού πρώτα έγινε καταγγελία από το θύμα. Η πειθαρχική δίωξη εναντίον του αστυνομικού οδήγησε, όπως πάντα στην αθώωσή του. Στην ποινική δίωξη εναντίον του η Εισαγγελία όρισε κατήγορο... αστυνομικό!
Μέχρι στιγμής η έναρξη της δίκης αναβλήθηκε 7 φορές και είναι ορισμένη για τις 13 Απριλίου.Οι γονείς του 15χρονου, κατήγγειλαν ότι απειλήθηκαν από αστυνομικούς για να αποσύρουν τα παράπονά τους.

Έδειραν 10χρονο
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγοριού 10 ετών που έπαιζε στο δρόμο και προφανώς ενόχλησε αστυνομικό που είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του. Ο Αστυνομικός ως εξουσία, έδειρε τον μικρό και επέβαλε την τάξη. Όταν η μητέρα του νεαρού έδινε κατάθεση για το συμβάν εισήλθαν στο σπίτι της δύο αξιωματικοί και την πίεσαν να αποσύρει τις καταγγελίες.

Μας δουλεύουν
Λοχίας στη Λεμεσό πυροβόλησε και σκότωσε Σύριο αιτητή ασύλου.Η Αστυνομία ξέρετε τι υπόθεση διερευνά; Υπόθεση αιφνίδιου και αφύσικου θανάτου. Δηλαδή, ο άτυχος αλλοδαπός "αιφνιδίως και αφύσικα" πέθανε από έναν "απλό" πυροβολισμό. Αν και πέρασαν μήνες αναμένεται η έκθεση του Ιατροδικαστή για να οριστεί θανατικός ανακριτής. Βεβαίως ο Λοχίας που σκότωσε τον αλλοδαπό παραμένει στην υπηρεσία.

Τα ντεσιμπέλ
Τον Μάρτιο του 2005 ένας άνθρωπος συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο κελί, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του... γιατί "διαμαρτυρόταν μεγαλοφώνως διασαλεύοντας την ειρήνη". Ο άνθρωπος απλώς πήγε να κάνει καταγγελία για κακή σήμανση στο δρόμο και οι αστυνομικοί δε δέχονταν την καταγγελία του. Επειδή φώναξε, του πέρασαν χειροπέδες, του έβγαλαν τα κορδόνια και τη ζώνη και τον έβαλαν στο κελί... για να ηρεμήσει. Ο τότε Αρχηγός Τάσος Παναγιώτου ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί ορθώς έπραξαν γιατί ο παραπονούμενος διαμαρτυρόταν μεγαλοφώνως!!!

Ο Αζίζ
Γνωστή είναι και η υπόθεση του Ιμπραχίμ Αζίζ ο οποίος συνελήφθη και του πέρασαν χειροπέδες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, γιατί δεν έδειξε την ταυτότητα του σε έναν αστυνομικό, ενώ ασκούσε το δικαίωμα του κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας για ελεύθερη διακίνηση. Στην περίπτωση του επιστρατεύτηκε η γνωστή τακτική και ένας αστυνομικός εμφανίστηκε ως τραυματίας και κατήγγειλε τον τ/κ δημοσιογράφο για επίθεση εναντίον του. Στη συνέχεια ο αστυνομικός ζήτησε από τον Αζίζ να αποσύρει τις καταγγελίες του και αυτός να αποσύρει την καταγγελία του για επίθεση. Εκβιασμός; Μάλλον όχι. Συνηθισμένη αστυνομική πρακτική.

Τσαμπουκάδες
Την "ευγένεια" της Κυπριακής Αστυνομίας δοκίμασαν και 14 Ουκρανοί που είχαν εγκλωβιστεί σε πλοίο στη Λεμεσό στο οποίο εργάζονταν. Μάλιστα την υπόθεση εξέτασε και η Επίτροπος Διοικήσεως της Ουκρανίας, η οποία κατήγγειλε τα περιστατικά στην κα Ηλιάνα Νικολάου.
Οι αστυνομικοί με απάτη έβγαλαν τους ανθρώπους από το πλοίο, τους πέρασαν χειροπέδες, δεν τους επέτρεψαν να επικοινωνήσουν με δικηγόρο, και τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των δεκατεσσάρων ήταν και μια μητέρα με το τριών μηνών βρέφος της, το οποίο κράτησαν οι αστυνομικοί ως "όμηρο" για να πάρει η μητέρα τα προσωπικά της αντικείμενα από το πλοίο. Και σε αυτή την περίπτωση "τραυματίστηκαν" αστυνομικοί. Κανένας αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε.

Θρασύδειλοι
Άλλη περίπτωση αφορά νεαρό ο οποίος χτυπήθηκε από πέντε μέλη της ΜΜΑΔ, κατά λάθος, στις 19/1/2002 έξω από το ΓΣΠ!!! Ο νεαρός νοσηλεύτηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Νοσοκομείο, και του αφαιρέθηκαν τα δόντια. Ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο τον επισκέφθηκε αστυνομικός και του είπε: "θα σε βάλω στο κελί και θα σε γ.... Θα σε κάνω να εξαφανιστείς από την Κύπρο αν κάνεις καταγγελία".Και σε αυτή την περίπτωση ουδείς αστυνομικός τιμωρήθηκε.
Πάλι τραυματίεςΜια 48χρονη από την Επισκοπή και ένας 51χρονος από την Αυδήμου βρέθηκαν κατηγορούμενοι ενώπιον του Δικαστηρίου γιατί η πρώτη έδειρε και τραυμάτισε 2 αστυνομικούς και ο δεύτερος άλλους τρεις. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες κατήγγειλαν κακοποίηση τους από τους αστυνομικούς οι οποίοι και πάλι βγήκαν λάδι. Τις υποθέσεις είχε καταγγείλει το δικηγορικό γραφείο του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γ. Θωμά.

Τους έδειρε γυναίκα
Σε φυλάκιση 4 μηνών καταδικάστηκε 36χρονη στη Λεμεσό, η οποία κατήγγειλε κακοποίηση της από δύο αστυνομικούς με πολιτικά. Η γυναίκα η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών από κατήγορος και θύμα βρέθηκε κατηγορούμενη και δράστης επίθεσης και ξυλοδαρμού των αστυνομικών οι οποίοι την οδήγησαν στο Δικαστήριο.

Επαγγελματίες τραυματίες
Όταν ο βουλευτής των Οικολόγων Γ. Περδίκης κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τραυματίζονται με πρόγραμμα για να ενοχοποιούν πολίτες κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Μάλιστα ο τέως Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Σ. Χαραλάμπους ανέφερε πως η Αστυνομία αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της υπερευαισθησίας της Επιτρόπου Διοικήσεως, καθώς όπως είχε πει οι αστυνομικοί δεν μπορούν ούτε να υψώσουν τον τόνο της φωνής τους, αφού οι πολίτες προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στην κα Νικολάου.


Βεβαίως, αν ο κ. Τάσος Παναγιώτου, που σήμερα σιωπά, ως Αρχηγός της Αστυνομίας, δεν έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συστάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως δε θα βλέπαμε τα χάλια που είδαμε στο βίντεο που αποκάλυψε ο "Π".

1151 Γράφει: Γιάννης Νεάρχου
Κωδικός άρθρου: 622838
ΠΟΛΙΤΗΣ - 06/04/2006, Σελίδα: 23
To ακριβες link ειναι αυτο--->Πολιτης ΟΝLINE
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top