Καπιταλισμός vs Κομμουνισμός

Κομμουνισμός ή Καπιταλισμός;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 182)
  • Καπιταλισμός

    Ψήφοι: 60 33.0%
  • Κομμουνισμός

    Ψήφοι: 68 37.4%
  • Κανένα από τα δύο

    Ψήφοι: 44 24.2%
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 10 5.5%

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Όσο για το Λιακόπουλο, σε διαβεβαιώ δεν είναι από τους αγαπημένους μου... ;)

Μια και το είπες, ο Λιακόπουλος δεν χτυπιέται και είναι (έτσι λέει τουλάχιστον) κατά των καπιταλιστικών δυνάμεων; Άρα που κολλάει η καπιταλιστής με τον Λιακό;

Μόνο παίδες να αποφεύγονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί... thx! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Κάφκα, Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Τσαικόφσκι έζησαν και πέθαναν ΠΡΙΝ την Οκτωβριανή <<Επανάσταση>>.
Ο κάφκα βασικά, την ξεπέρασε, αλλά δεν τον σχημάτισαν τα οκτωβριανά.
Αντιθέτως, ο Τολστόι έζησε όλη τη προπαρασκευή τους, έγραψε και το διαβόητο "Τι πρέπει να κάνουμε" καθώς οι προοδευτικές δυνάμεις της ρωσίας λύγιζαν κλατω από το βάρος τους... Τέσπα.


Θα επικεντρωθώ κάπου αλλού. Λέει ο κόρακας
Ενας αντικειμενικός παρατηρητής και όχι Βαμμένος αριστερός, ξέρει καλά μέσα του ότι αυτά που λέω στη δεύτερη παράγραφο, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Ελλάδα ΔΕ χρειάζεται Το Κουμμουνισμό, ΠΟΤΕ δεν το χρειάστηκε και ευτυχώς συνέτριψε αυτούς τους τύπους το 44 και το 46-49 με τη βοήθεια των Συμμάχων. Χαρη στη νίκη αυτή η Ελλάδα έχει το βιωτικό επίπεδο και την ευημερία που έχει σήμερα και δεν είμαστε ξυπόλυτοι μετανάστες και ζητιάνοι.
Πόσων ετών είσαι και μιλάς έτσι; Ελπίζω πολύ νέος - οπότε υπάρχουν ελπίδες- είτε πολύ γέρος, οπότε υπάρχει ελπίδα για άλλους που διαβάζουν. Κάνε αυτό που προτρέπεις τους άλλους -"ανοίξτε κάνα βιβλίο"- πριν πεις πράγματα που θυμίζουν Καρατζαφέρη ή Πλεύρη.

Η εμφύλια σύγκρουση δεν έγινε ανάμεσα σε "εγκληματίες αριστερούς που εξόπλιζε η ΕΣΣΔ" και "έντιμους πολιτοφύλακες που φιλούσαν το χέρι του παπά πριν παν στη μάχη" κλπ. Ήταν από τις πιο ηλίθιες εμφύλιες συγκρούσεις και πήγε το τόπο δεκαετίες πίσω. Όποιοι στέκονται ακόμα εκεί, ας ανοίξουν τα μάτια, και ας δουν το ΚΚΕ στη ...βουλή (-και από τις δύο παρατάξεις-), για να καταλάβουν οι μεν πως δεν είναι παράνομο κόμμα, και οι δε πως δεν είναι "κομμουνιστικό" αλλά "καβατζίδικο" (είναι στη βουλή είπαμε...)


Χρήμα ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ - το ξέρουν καλά στη Ρωσία σήμερα και γιαυτό είναι τώρα Καπιταλιστές.

Από τις πιο απλοϊκές εξηγήσεις που έχω ακούσει. Ξαναπές το, αν από κάποιο λογιστικό λάθος βρεθείς να χρωστάς σε τράπεζα... :P :P Να δεις εκεί τι σημαίνει "πρόοδος" και "ευημερία"...

Ξεκόλλα. Η Πρόοδος και η Ευημερία ξεπηγάζουν από λίγα φωτεινά άτομα - και τα πολιτικά συστήματα τους επηρεάζουν στο βαθμό που οι ίδιοι επιθυμούν να θυσιάσουν την ατομικότητα τους.


[εδώ υπήρχε προσβλητικο κείμενο για τα μέλη του e-steki]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,506 μηνύματα.
Ειλικρινά απορώ με αρκετούς φίλους στο παρόν θέμα, πως καταφέρνουν να μπερδεύουν τα οικονομικά συστήματα με τη νίκη του 1944, του 1821 και πάει λέγοντας. Άλλο το ΚΚΕ και το κάθε κομμουνιστικό κόμμα και άλλο ο κομμουνισμός. Τα συγκεκριμένα κόμματα απλά βασίζονται στην ιδέα του κομμουνισμού (100% όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, πάντα τυπικά γιατί όταν και όπου ήλεγξαν τα δρώμενα, τα πράγματα πήραν διαφορετική και τολμώ να πω, διεστραμμένη τροπή σχετικά με την αρχική ιδέα περί κομμουνιστικού συστήματος) και όλα τα υπόλοιπα βασίζονται σε άλλες οικονομικές ιδεολογίες/θεωρίες/πρακτικές, ονομάστε το όπως επιθυμείτε.

Το τι συμβαίνει στην Κούβα και τι συνέβαινε στη Σοβιετική Ένωση όπως και σε άλλα κράτη κυβερνώμενα από κομμουνιστικά κόμματα -και όχι από τον κομμουνισμό- είναι ενα άλλο ζήτημα που επιθυμώ να το συζητήσουμε σε άλλο θέμα το οποίο ασχολείται με τα πολιτικά συστήματα.

Δεν θα επέλεγα κομμουνισμό καθώς θεωρώ οτι είναι ενα σύστημα το οποίο δεν είναι φτιαγμένο για το ανθρώπινο είδος όπως επίσης αποτελεί, αν όχι επιβραδυντικό παράγοντα, τροχοπέδη στην τεχνολογική εξέλιξη του είδους. Πως το δικαιολογώ αυτό που είπα; Θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως φίλοι και φίλες. Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει το πνεύμα ανταγωνισμού το οποίο συνδιάζεται πάλι εκ του φυσικού με την επιθυμία για επικράτηση (εαν κάποιος επικρατήσει, είναι υπεράνω των υπολοίπων άρα ανυπαρξία κομμουνισμού, άρα ιδού γιατί δεν είναι εφαρμόσιμος στο ανθρώπινο είδος, τουλάχιστον με την τωρινή μορφή του τελευταίου). Ανταγωνισμός και επιθυμία για επικράτηση είναι τα δυο συνήθη προαπαιτούμενα για την τεχνολογική εξέλιξη του είδους, οπότε εδώ δικαιολογείται το δεύτερο σκέλος της σκέψης μου στην αρχή της συγκεκριμένης παραγράφου.

Πότε θα ήταν εφαρμόσιμος ο κομμουνισμός... Εαν η ανθρωπότητα εδέχετο μια ισχυρότατη πολιτισμική αναταραχή (σοκ προς τα πίσω για τους αγγλομαθείς) και επιστρέφαμε στην εποχή των σπηλαίων αλλά με κυβερνώντες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τους ανθρώπους ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κοινότητα (ώστε να μην υπάρχει αντίπαλο δεος με άλλο οικονομικό σύστημα) ΑΛΛΑ με μια βασικότατη προϋπόθεση: εναλλαγή των κυβερνώντων όπως στο Ελβετικό μοντέλο και ισάξια κατανομή πλούτου συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των εκάστοτε κυβερνώντων. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε φυσικά πέραν της ισχυρής πολιτισμικής διαταραχής και μια διαταραχή στα ένστικτα του ανθρώπινου είδους (ανταγωνισμός, επικράτηση που ανέφερα στην ανωτέρω παράγραφο), όπως και τον συμβιβασμό οτι η κοινωνία δεν θα έχει ταχύρυθμο πρόγραμμα τεχνολογικής εξέλιξης.

Ας αναφερθούμε τώρα στον καπιταλισμό ή κεφαλαιακό σύστημα αν προτιμάτε. Το συγκεκριμένο σύστημα βασίζεται στην αξιοκρατία (προσοχή, μην σκέπτεστε τι συμβαίνει στη χ ψ ζ εταιρία/χώρα/πλανήτη σήμερα). Το όλο σύστημα έχει δεσμούς και με τις δυο έννοιες ένστικτα που ανέφερα ανωτέρω και γι αυτό είναι εφαρμόσιμο μέχρι στιγμής. Γιατί όμως "μέχρι στιγμής": Πρώτον, γιατί το ανθρώπινο είδος εξελλίσεται και μπορεί να ευφεύρει στο μέλλον, ενα διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό μοντέλο που θα συνδιάζει όλα τα επιθυμητά καλά δίχως τα αρνητικά, πιθανότατα με μια άλλη διαταραχή (σοκ προς τα εμπρός αυτή τη φορά). Δε δύναμαι να προβώ σε εικασίες για το ποιά θα είναι αυτά, ούτε και πως θα μοιάζει το εν λόγω σύστημα. Δευτερον, γιατί ο καπιταλισμός έχει μερικά αδύναμα σημεία και όπως καταλαβαίνετε, αδύναμο σημείο υποδηλώνει πιθανότητες μελλοντικής αποτυχίας.

Ακούμε επι παραδείγματι στις ειδήσεις, "η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια", έτσι αυξάνεται η ρευστότητα, το χρήμα κυκλοφορεί ταχύτερα, πραγματοποιούνται περισσότερες επενδύσεις (επικεντρωνόμαστε στις ιδιωτικές). Ιδιωτικές επενδύσεις, νεες θέσεις εργασίας και τα συναφή, εως ποιό σημείο όμως; Το δημόσιο; Τι γίνεται με αυτό; Μην ξεχνάμε οτι οι δημόσιες δαπάνες περιλαμβάνουν τις δημόσιες επενδύσεις με τις τελευταίες να επηρρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις ιδιωτικές. Αν το κράτος αυξήσει πολύ τις δημόσιες δαπάνες όμως πέφτει στην παγίδα του ελλείματος του προϋπολογισμού, στην περίπτωση δε που βρισκόμαστε υπο την προϋπόθεση έλλειψης αύξησης ζήτησης και παραγωγής αυξάνεται ο πληθωρισμός Αυτά και άλλα τόσα "ωραία" χωρίς να παραβλέπουμε τον παράγοντα ανθρώπινη ψυχολογία. Πόσο να προβλέψεις την ψυχολογία του Νίκου εαν δεν θέλει να εργαστεί με 200 ευρώ το μήνα ή με 3.000 για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους (μυρίζει ακούσια ανεργία εδω). Και κατα πόσον είσαι σίγουρος όταν έχεις εναν πληθωρισμό οτι θα τον αντιμετωπίσεις ικανοποιητικά και γρήγορα; Όλοι θα ακολουθήσουν άραγε το μοντέλο "πολιτικής σόκ", της Θάτσερ επι δεκαετίας '80 και κατα πόσο θα πεισθεί ο κόσμος χωρίς φυσικά να αντιδράσει και να ζητήσει τους υψηλότερους μισθούς που είχε πριν, άρα άνοδο ανεργίας;

Συμπέρασμα: Και στα δυο οικονομικά συστήματα παίζει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας με το δεύτερο να είναι πιο ανθεκτικό σύστημα έναντι του πρώτου. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε όμως οτι παρ' όλη την εφαρμογή του καπιταλισμού στη σημερινή κοινωνία, παραμένει ενα σύστημα με αδύναμες πλευρές καθώς εξαρτάται από παράγοντες και κυρίως τον ανθρώπινο παράγοντα. Έχοντας όμως να διαλέξω ανάμεσα στα δυο συστήματα, ενα ως το πιο αποτελεσματικό, αυτό θα ήταν κατά τη γνώμη μου ο καπιταλισμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Valder:
ισάξια κατανομή πλούτου συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των εκάστοτε κυβερνώντων.
Δλδ ολοι θα γινουμε ρομποντακια που ετσι και προσπαθησουμε να κανουμε καπως καλλιτερο αυτο που μας εχουν ορισει να κανουμε παιρνουμε την ιδια αμοιβη. Χμμμ πολυ δικαιο ε;


Επισης ας μην ξεχναμε οτι ισαξια κατανομη πλουτου = γινομαστε ολοι φτωχοι .... ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Επισης ας μην ξεχναμε οτι ισαξια κατανομη πλουτου = γινομαστε ολοι φτωχοι .... ;)
= χρησιμοποιήστε προφυλακτικό γιατί χανόμαστε:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Valder:
Ειλικρινά απορώ με αρκετούς φίλους στο παρόν θέμα, πως καταφέρνουν να μπερδεύουν τα οικονομικά συστήματα με τη νίκη του 1944, του 1821 και πάει λέγοντας. Άλλο το ΚΚΕ και το κάθε κομμουνιστικό κόμμα και άλλο ο κομμουνισμός. Τα συγκεκριμένα κόμματα απλά βασίζονται στην ιδέα του κομμουνισμού (100% όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, πάντα τυπικά γιατί όταν και όπου ήλεγξαν τα δρώμενα, τα πράγματα πήραν διαφορετική και τολμώ να πω, διεστραμμένη τροπή σχετικά με την αρχική ιδέα περί κομμουνιστικού συστήματος) και όλα τα υπόλοιπα βασίζονται σε άλλες οικονομικές ιδεολογίες/θεωρίες/πρακτικές, ονομάστε το όπως επιθυμείτε.

Το τι συμβαίνει στην Κούβα και τι συνέβαινε στη Σοβιετική Ένωση όπως και σε άλλα κράτη κυβερνώμενα από κομμουνιστικά κόμματα -και όχι από τον κομμουνισμό- είναι ενα άλλο ζήτημα που επιθυμώ να το συζητήσουμε σε άλλο θέμα το οποίο ασχολείται με τα πολιτικά συστήματα.

Δεν θα επέλεγα κομμουνισμό καθώς θεωρώ οτι είναι ενα σύστημα το οποίο δεν είναι φτιαγμένο για το ανθρώπινο είδος όπως επίσης αποτελεί, αν όχι επιβραδυντικό παράγοντα, τροχοπέδη στην τεχνολογική εξέλιξη του είδους. Πως το δικαιολογώ αυτό που είπα; Θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως φίλοι και φίλες. Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει το πνεύμα ανταγωνισμού το οποίο συνδιάζεται πάλι εκ του φυσικού με την επιθυμία για επικράτηση (εαν κάποιος επικρατήσει, είναι υπεράνω των υπολοίπων άρα ανυπαρξία κομμουνισμού, άρα ιδού γιατί δεν είναι εφαρμόσιμος στο ανθρώπινο είδος, τουλάχιστον με την τωρινή μορφή του τελευταίου). Ανταγωνισμός και επιθυμία για επικράτηση είναι τα δυο συνήθη προαπαιτούμενα για την τεχνολογική εξέλιξη του είδους, οπότε εδώ δικαιολογείται το δεύτερο σκέλος της σκέψης μου στην αρχή της συγκεκριμένης παραγράφου.

Πότε θα ήταν εφαρμόσιμος ο κομμουνισμός... Εαν η ανθρωπότητα εδέχετο μια ισχυρότατη πολιτισμική αναταραχή (σοκ προς τα πίσω για τους αγγλομαθείς) και επιστρέφαμε στην εποχή των σπηλαίων αλλά με κυβερνώντες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τους ανθρώπους ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κοινότητα (ώστε να μην υπάρχει αντίπαλο δεος με άλλο οικονομικό σύστημα) ΑΛΛΑ με μια βασικότατη προϋπόθεση: εναλλαγή των κυβερνώντων όπως στο Ελβετικό μοντέλο και ισάξια κατανομή πλούτου συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των εκάστοτε κυβερνώντων. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε φυσικά πέραν της ισχυρής πολιτισμικής διαταραχής και μια διαταραχή στα ένστικτα του ανθρώπινου είδους (ανταγωνισμός, επικράτηση που ανέφερα στην ανωτέρω παράγραφο), όπως και τον συμβιβασμό οτι η κοινωνία δεν θα έχει ταχύρυθμο πρόγραμμα τεχνολογικής εξέλιξης.

Ας αναφερθούμε τώρα στον καπιταλισμό ή κεφαλαιακό σύστημα αν προτιμάτε. Το συγκεκριμένο σύστημα βασίζεται στην αξιοκρατία (προσοχή, μην σκέπτεστε τι συμβαίνει στη χ ψ ζ εταιρία/χώρα/πλανήτη σήμερα). Το όλο σύστημα έχει δεσμούς και με τις δυο έννοιες ένστικτα που ανέφερα ανωτέρω και γι αυτό είναι εφαρμόσιμο μέχρι στιγμής. Γιατί όμως "μέχρι στιγμής": Πρώτον, γιατί το ανθρώπινο είδος εξελλίσεται και μπορεί να ευφεύρει στο μέλλον, ενα διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό μοντέλο που θα συνδιάζει όλα τα επιθυμητά καλά δίχως τα αρνητικά, πιθανότατα με μια άλλη διαταραχή (σοκ προς τα εμπρός αυτή τη φορά). Δε δύναμαι να προβώ σε εικασίες για το ποιά θα είναι αυτά, ούτε και πως θα μοιάζει το εν λόγω σύστημα. Δευτερον, γιατί ο καπιταλισμός έχει μερικά αδύναμα σημεία και όπως καταλαβαίνετε, αδύναμο σημείο υποδηλώνει πιθανότητες μελλοντικής αποτυχίας.

Ακούμε επι παραδείγματι στις ειδήσεις, "η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια", έτσι αυξάνεται η ρευστότητα, το χρήμα κυκλοφορεί ταχύτερα, πραγματοποιούνται περισσότερες επενδύσεις (επικεντρωνόμαστε στις ιδιωτικές). Ιδιωτικές επενδύσεις, νεες θέσεις εργασίας και τα συναφή, εως ποιό σημείο όμως; Το δημόσιο; Τι γίνεται με αυτό; Μην ξεχνάμε οτι οι δημόσιες δαπάνες περιλαμβάνουν τις δημόσιες επενδύσεις με τις τελευταίες να επηρρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις ιδιωτικές. Αν το κράτος αυξήσει πολύ τις δημόσιες δαπάνες όμως πέφτει στην παγίδα του ελλείματος του προϋπολογισμού, στην περίπτωση δε που βρισκόμαστε υπο την προϋπόθεση έλλειψης αύξησης ζήτησης και παραγωγής αυξάνεται ο πληθωρισμός Αυτά και άλλα τόσα "ωραία" χωρίς να παραβλέπουμε τον παράγοντα ανθρώπινη ψυχολογία. Πόσο να προβλέψεις την ψυχολογία του Νίκου εαν δεν θέλει να εργαστεί με 200 ευρώ το μήνα ή με 3.000 για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους (μυρίζει ακούσια ανεργία εδω). Και κατα πόσον είσαι σίγουρος όταν έχεις εναν πληθωρισμό οτι θα τον αντιμετωπίσεις ικανοποιητικά και γρήγορα; Όλοι θα ακολουθήσουν άραγε το μοντέλο "πολιτικής σόκ", της Θάτσερ επι δεκαετίας '80 και κατα πόσο θα πεισθεί ο κόσμος χωρίς φυσικά να αντιδράσει και να ζητήσει τους υψηλότερους μισθούς που είχε πριν, άρα άνοδο ανεργίας;

Συμπέρασμα: Και στα δυο οικονομικά συστήματα παίζει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας με το δεύτερο να είναι πιο ανθεκτικό σύστημα έναντι του πρώτου. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε όμως οτι παρ' όλη την εφαρμογή του καπιταλισμού στη σημερινή κοινωνία, παραμένει ενα σύστημα με αδύναμες πλευρές καθώς εξαρτάται από παράγοντες και κυρίως τον ανθρώπινο παράγοντα. Έχοντας όμως να διαλέξω ανάμεσα στα δυο συστήματα, ενα ως το πιο αποτελεσματικό, αυτό θα ήταν κατά τη γνώμη μου ο καπιταλισμός.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο:clapup: :clapup: :clapup: :clapup:
Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα μην συγχέεται τα οικονομικά συστήματα με τις πολιτικές θεωρίες που απορρέουν απο αυτά.
Το ιδεάτο οικονομικό μοντέλο (κι εδώ θέλω να με διορθώσει ο Βαλ που τα έχει πιο φρέσκα) ειναι ένα κράμα των δύο(πρακτικά ανεφάρμοστο μέχρι στιγμής) με αξονα αναφοράς κυρίως τον καπιταλισμό, νομίζω ονομάστηκε ελεγχόμενος καπιταλισμός.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
Χρήμα ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ

that sould suffice, εγω παντος δεν ειμαι παραγωγικος γιατι θελω να βγαζω λεφτα ειμαι παραγωγικος γιατι αγαπαω τη δουλεια μου.

ergo δεν ειμαι σκλαβος του συστηματος.

Δλδ ολοι θα γινουμε ρομποντακια που ετσι και προσπαθησουμε να κανουμε καπως καλλιτερο αυτο που μας εχουν ορισει να κανουμε παιρνουμε την ιδια αμοιβη. Χμμμ πολυ δικαιο ε;

ο CEO της sony europe παιρνει 20.000.000 ευρω το χρονο μισθο χωρια τα μπονους.

φανταζομαι οτι αυτος εκανε κατι καλυτερο απο τον feynman ε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Ο κάφκα βασικά, την ξεπέρασε, αλλά δεν τον σχημάτισαν τα οκτωβριανά.
Αντιθέτως, ο Τολστόι έζησε όλη τη προπαρασκευή τους, έγραψε και το διαβόητο "Τι πρέπει να κάνουμε" καθώς οι προοδευτικές δυνάμεις της ρωσίας λύγιζαν κλατω από το βάρος τους... Τέσπα.

Έχεις δίκιο ο Κάφκα πέθανε το 1924 στη Βιέννη. Πάνω στη βιασύνη μου να απαντήσω τον συμπεριέλαβα σε αυτούς που έζησαν και πέθαναν πρίν το 1917.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Θα επικεντρωθώ κάπου αλλού. Λέει ο κόρακας
Πόσων ετών είσαι και μιλάς έτσι; Ελπίζω πολύ νέος - οπότε υπάρχουν ελπίδες- είτε πολύ γέρος, οπότε υπάρχει ελπίδα για άλλους που διαβάζουν. Κάνε αυτό που προτρέπεις τους άλλους -"ανοίξτε κάνα βιβλίο"- πριν πεις πράγματα που θυμίζουν Καρατζαφέρη ή Πλεύρη.
Η εμφύλια σύγκρουση δεν έγινε ανάμεσα σε "εγκληματίες αριστερούς που εξόπλιζε η ΕΣΣΔ" και "έντιμους πολιτοφύλακες που φιλούσαν το χέρι του παπά πριν παν στη μάχη" κλπ. Ήταν από τις πιο ηλίθιες εμφύλιες συγκρούσεις και πήγε το τόπο δεκαετίες πίσω. Όποιοι στέκονται ακόμα εκεί, ας ανοίξουν τα μάτια, και ας δουν το ΚΚΕ στη ...βουλή (-και από τις δύο παρατάξεις-), για να καταλάβουν οι μεν πως δεν είναι παράνομο κόμμα, και οι δε πως δεν είναι "κομμουνιστικό" αλλά "καβατζίδικο" (είναι στη βουλή είπαμε...)

Δεν είμαι ούτε πολύ νέος ούτε πολύ γέρος. Είμαι σε μια ηλικία που μου επιτρέπει να σκέφτομαι ορθολογικά και να αξιολογώ τα πράγματα αντικειμενικά προσπερνώντας με ταχύτητα αυτά που κάποιοι θέλουν να σερβίρουν ως αλήθεια, αλλά ουσιαστικά είναι η δική τους αλήθεια. Και αυτή η αλήθεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προπέτασμα καπνού που καλύπτει τη βρωμιά και τα εγκλήματά τους. ;)

Έχεις δίκιο, η εμφύλια σύγκρουση δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ανέφερες. Ήταν ανάμεσα σε κλέφτες - ληστοσυμμορίτες δολοφόνους, που εξόπλιζε αρχικά ο αιμοδιψής Τύρρανος Στάλιν και σε πατριώτες που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τη χώρα από τα νύχια του Κομμουνισμνού και του ολέθρου, με τη βοήθεια των καλών μας Συμμάχων. Δε καταλαβαίνω γιατί θες να προσπεράσουμε έτσι την ιστορία μας. Λαός που δε γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος. Κάθε Έλληνας, οφείλει να γνωρίζει ιστορία. Να ξέρει πολύ καλά, ότι αν ζούμε όπως ζούμε σήμερα (όχι τέλεια, αλλά πολύ καλύτερα από κράτη του πρώην ανατολικού μπλόκ) το οφείλουμε στους ΗΡΩΕΣ του 44 και του 46-49. Το οφείλουμε - άσχετα πως αισθανόμαστε για αυτούς σήμερα, στους Άγγλους και τους Αμερικανούς που μας έδωσαν απλόχερα τη βοήθειά τους για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τη κατάρα του Κομμουνισμού. Αν δεν ήταν ο Τσόρτσιλ το 44, με τη στρατιωτική βοήθεια που έστειλε, οι Κομμουνιστές θα καταλάμβαναν την εξουσία σίγουρα. Ο Στρατηγός των Άγγλων Σκόμπι μας έσωσε στη κυριολεξία, με τη νίκη κατά των συμμοριτών. ;) Δεν πρέπει να λησμονούμε ούτε δευτερόλεπτο το ότι αν ζούμε αξιοπρεπώς, οι γυναίκες μας δεν έγιναν πόρνες και εμείς ζητιάνοι και ξυπόλητοι, το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στους Έλληνες πατριώτες και τους συμμάχους μας. Η αγνωμοσύνη είναι κάτι που δε με χαρακτηρίζει γι'αυτό και αναγνωρίζω κάποια πράγματα. Έχω το θάρρος να το κάνω, σε αντίθεση με κάποιους άλλους... ;) Άνθρωπος που δε γνωρίζει ιστορία είναι απλά Tabula rasa, και εσύ λες να τα διαγράψουμε όλα και να προχωρήσουμε εμπρός...:( :mad: Κρίμα...

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Από τις πιο απλοϊκές εξηγήσεις που έχω ακούσει. Ξαναπές το, αν από κάποιο λογιστικό λάθος βρεθείς να χρωστάς σε τράπεζα... :P :P Να δεις εκεί τι σημαίνει "πρόοδος" και "ευημερία"...
Ξεκόλλα. Η Πρόοδος και η Ευημερία ξεπηγάζουν από λίγα φωτεινά άτομα - και τα πολιτικά συστήματα τους επηρεάζουν στο βαθμό που οι ίδιοι επιθυμούν να θυσιάσουν την ατομικότητα τους.
[εδώ υπήρχε προσβλητικο κείμενο για τα μέλη του e-steki]

Δε χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι όταν λέω χρήμα σημαίνει ευημερία και πρόοδος, εννοώ το γενικό πλαίσιο που ισχύει σε επίπεδο κράτους και δε μιλώ σε επίπεδο ατόμου ή ατόμων. Σαφώς και το Καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι τέλειο, δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο ποτέ. Σε επίπεδο κρατικό και γενικό όμως χρήμα, ευημερία και πρόοδος πάνε μαζί. ;) Το χρήμα δίνει τη δυνατότητα για εξέλιξη και ανάπτυξη των τεχνολογιών. Τώρα εάν λόγω των εκάστοτε κυβερνόντων η εφαρμογή δεν είναι και η καλύτερη για κάποια άτομα, αυτό είναι άλλο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο:clapup: :clapup: :clapup: :clapup:
Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα μην συγχέεται τα οικονομικά συστήματα με τις πολιτικές θεωρίες που απορρέουν απο αυτά.
Το ιδεάτο οικονομικό μοντέλο (κι εδώ θέλω να με διορθώσει ο Βαλ που τα έχει πιο φρέσκα) ειναι ένα κράμα των δύο(πρακτικά ανεφάρμοστο μέχρι στιγμής) με αξονα αναφοράς κυρίως τον καπιταλισμό, νομίζω ονομάστηκε ελεγχόμενος καπιταλισμός.:)

Κατ'αρχήν το θέμα είναι Κομμουνισμός vs Καπιταλισμός. Δεν προσφέρεται για να αναπτύξουμε ποιό είναι το ιδεατό πολιτικό σύστημα και τί πιστεύουμε εμείς για αυτό, πώς πρέπει να βρεί εφαρμογή κ.α. Μετα χαράς να μιλήσουμε γι'αυτό σε ένα άλλο ΕΙΔΙΚΟ Thred. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέλη επειχηρηματολογούν για το ποιό είναι το καλύτερο κατ'αυτούς ανάμεσα στα ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Δε πιστεύω ότι υπάρχει σύγχυση μεταξύ πολιτικών συστημάτων και θεωριών που απορρέουν από αυτά. Τα δύο είναι αλληλένδετα ή μάλλον το ένα είναι προέκταση του άλλου. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούν παραδείγματα με τις εφαρμογές του καθενός στη πράξη. Η πράξη είναι που καθορίζει τις ζωές των πολιτών και την ευρωστία του κράτους και οχι η θεωρία. Στη θεωρία τα πάντα είναι συνήθως πιο ελαστικά και ρόδινα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Κατ'αρχήν το θέμα είναι Κομμουνισμός vs Καπιταλισμός. Δεν προσφέρεται για να αναπτύξουμε ποιό είναι το ιδεατό πολιτικό σύστημα και τί πιστεύουμε εμείς για αυτό, πώς πρέπει να βρεί εφαρμογή κ.α. Μετα χαράς να μιλήσουμε γι'αυτό σε ένα άλλο ΕΙΔΙΚΟ Thred. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέλη επειχηρηματολογούν για το ποιό είναι το καλύτερο κατ'αυτούς ανάμεσα στα ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Δε πιστεύω ότι υπάρχει σύγχυση μεταξύ πολιτικών συστημάτων και θεωριών που απορρέουν από αυτά. Τα δύο είναι αλληλένδετα ή μάλλον το ένα είναι προέκταση του άλλου. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούν παραδείγματα με τις εφαρμογές του καθενός στη πράξη. Η πράξη είναι που καθορίζει τις ζωές των πολιτών και την ευρωστία του κράτους και οχι η θεωρία. Στη θεωρία τα πάντα είναι συνήθως πιο ελαστικά και ρόδινα.

Το θέμα περα απο τον τιτλο ξεκινα με την ερωτηση ποιο θεωρείται καλύτερο πολιτευμα(μπορεις να ανατρέξεις στην πρωτη σελίδα να διαβάσεις).
Η δική μου ένσταση αναφέρεται εδώ οταν πρωτοαπάντησα πριν απο αρκετους μήνες ήταν οτι δεν αφορουν πολιτευματα(μαλιστα και τοτε ειχα αναφέρει τον Βαλ καθώς ήξερα πως θα καταλαβαινε ακριβως τι εννοούσα).Δεν λέω πως υπάρχει σύγχυση μεταξύ πολιτικών συστημάτων και πολιτικών θεωριών, λέω ξεκάθαρα πως υπάρχει σύγχυση μεταξύ οικονομικών συστημάτων(γιατί αυτο ακριβώς είναι και τα δύο) και πολιτικών συστημάτων και θεωριών.
Κι επειδή ακριβώς το θέμα ξεκινά με την ερώτηση που σου ανέφερα δίνω ως απάντηση πως θα προτιμούσα το ιδεατο μοντέλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,506 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο:clapup: :clapup: :clapup: :clapup:
Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα μην συγχέεται τα οικονομικά συστήματα με τις πολιτικές θεωρίες που απορρέουν απο αυτά.
Το ιδεάτο οικονομικό μοντέλο (κι εδώ θέλω να με διορθώσει ο Βαλ που τα έχει πιο φρέσκα) ειναι ένα κράμα των δύο(πρακτικά ανεφάρμοστο μέχρι στιγμής) με αξονα αναφοράς κυρίως τον καπιταλισμό, νομίζω ονομάστηκε ελεγχόμενος καπιταλισμός.:)

Αυτό Κλέφτρα ομολογώ πως δε το θυμάμαι, εκτός κι αν μιλάς για το Ευρωπαϊκό μοντέλο που είχε ως βάση του την "ελεύθερη" αγορά αλλά με το εκάστοτε δημόσιο (γαλλικό, ελληνικό κλπ) να διατηρεί σημαντική ισχύ με μονοπώλια πχ. British Telecom, DT, Enel, ΟΤΕ κλπ. πράγμα το οποίο δεν πέτυχε, γι αυτό και βλέπεις ιδιωτικοποιήσεις, Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές να ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια κλπ.

Το Αμερικάνικο μοντέλο από την άλλη, δεν είχε τόσο σημαντικό ρόλο για το δημόσιο σε καμία έκφανση της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, η αγορά ήτο και παραμένει καθαρά καπιταλιστική και εικάζω οτι αυτός ήταν και ενας σημαντικός λόγος που ναι μεν ανεπτύχθη ταχύτατα αλλά και στιγματίστηκε απο οικονομικές καταστροφές (πχ. κράχ 1929)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Valder:
Αυτό Κλέφτρα ομολογώ πως δε το θυμάμαι, εκτός κι αν μιλάς για το Ευρωπαϊκό μοντέλο που είχε ως βάση του την "ελεύθερη" αγορά αλλά με το εκάστοτε δημόσιο (γαλλικό, ελληνικό κλπ) να διατηρεί σημαντική ισχύ με μονοπώλια πχ. British Telecom, DT, Enel, ΟΤΕ κλπ. πράγμα το οποίο δεν πέτυχε, γι αυτό και βλέπεις ιδιωτικοποιήσεις, Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές να ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια κλπ.

Όχι δεν περιλαμβάνει καθόλου μονοπωλιακή αγορά.Είναι ελεύθερη οικονομία σε συνδυασμό με κεντρικό προγραμματισμό(όχι τόσο απόλυτο όσο σε σοσιαλιστικά ή κομμουνιστικά συστήματα).Δλδ το κρατος δεν επηρέαζε την διανομή του τελικού προιόντος όπως γίνεται στις οικονομίες με κεντρική εξουσία, αλλα ούτε έλεγχε μονοπωλιακές επιχειρήσεις.Υπήρχαν συνθήκες ελευθερου ανταγωνισμού ο οποίος ελεγχόταν απο το κράτος(μην με ρωτήσεις πως το έχω διαβάσει τόσα χρόνια).Κανένα βιβλίο θεωρητικής οικονομικής δεν έχεις πρόχειρο;:)
Δεν θυμάμαι και πως ακριβώς λεγόταν ρε γμτ, νομίζω έτσι.:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
εδώ υπήρχε προσβλητικο κείμενο για τα μέλη του e-steki


:vava: Ορίστε;; Και που να είχα σκοπό να προσβάλλω κάποιον δλδ!!!




Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Δε καταλαβαίνω γιατί θες να προσπεράσουμε έτσι την ιστορία μας. Λαός που δε γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος.

Αυτό μου ακούγεται κάπως βαρύ και σκόπιμο...
Οι αρχαίοι αθηναίοι είχαν ιστορία το 580 πΧ;
Ίσως γι' αυτό να προχώρησαν σε δραστικά μέτρα, όπως η δημοκρατία.

Ηθικό δίδαγμα. Κοιτάξτε το μέλλον.


Το οφείλουμε - άσχετα πως αισθανόμαστε για αυτούς σήμερα, στους Άγγλους και τους Αμερικανούς που μας έδωσαν απλόχερα τη βοήθειά τους για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τη κατάρα του Κομμουνισμού. Αν δεν ήταν ο Τσόρτσιλ το 44, με τη στρατιωτική βοήθεια που έστειλε, οι Κομμουνιστές θα καταλάμβαναν την εξουσία σίγουρα.

Μη το λες... Απλώς θα είχαν σφαχτεί μεταξύ τους οι "ληστοσυμμορίτες". Και μη ξεχνάς πως οι ίδιοι Αγγλοαμερικάνοι τους εξόπλιζαν, όσο τους βόλευε.

Πιόνια τους μας ήθελαν, και τα καταφεραν.



Ο Στρατηγός των Άγγλων Σκόμπι μας έσωσε στη κυριολεξία, με τη νίκη κατά των συμμοριτών. ;)

Συμμορίτες. Πως το λες έτσι αβίαστα; Ξέρεις τι άνθρωποι ήταν από κοντά;
Ή απλά τσουβαλιάζεις;

Έτυχε να γνωρίσω μερικούς. Και νομίζω ότι υπερβάλλεις...




Δεν πρέπει να λησμονούμε ούτε δευτερόλεπτο το ότι αν ζούμε αξιοπρεπώς, οι γυναίκες μας δεν έγιναν πόρνες και εμείς ζητιάνοι και ξυπόλητοι, το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στους Έλληνες πατριώτες και τους συμμάχους μας.


Τι είναι αυτά που λες;;; :clapup: :clapup: :clapup: :clapup:

Σοβαρομιλάς τώρα; Δηλαδή όλοι οι Ρώσοι είναι αξιολύπητα καθάρματα και οι Ρωσίδες "πόρνες";


Άνθρωπος που δε γνωρίζει ιστορία είναι απλά Tabula rasa, και εσύ λες να τα διαγράψουμε όλα και να προχωρήσουμε εμπρός...:( :mad: Κρίμα...

Επιμένω. Οι αθηναίοι του 580, τι ιστορία είχαν να επιδείξουν;
Κάποιοι εμπνέονται από την ιστορία, και κάποιοι την έχουν ως βολικό πρόσχημα...

...Την υπερνομάρχη με το φερετζέ, τι θα τη κάνουμε;




Δε χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι όταν λέω χρήμα σημαίνει ευημερία και πρόοδος, εννοώ το γενικό πλαίσιο που ισχύει σε επίπεδο κράτους και δε μιλώ σε επίπεδο ατόμου ή ατόμων
.


Μα από τα άτομα κρινεται το κράτος - για μένα δηλαδή. Και η ΕΣΣΔ που θαυμάζεις, έστελνε τον Γκαγκάριν σε τροχιά, μα δε πλήρωνε μισθούς με προσχήματα. Πιάνεται αυτό για ευημερία;



Τώρα εάν λόγω των εκάστοτε κυβερνόντων η εφαρμογή δεν είναι και η καλύτερη για κάποια άτομα, αυτό είναι άλλο θέμα.


Αυτό είναι μάλλον το θέμα, γιατί κάποια άτομα διαφωνούν. Είναι οι τρελλοί του χωριού; Ή κάτι διαφορετικό;
Μη το προσπερνάς έτσι... :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O'Zorgnax

Δραστήριο μέλος

Ο O'Zorgnax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 642 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Ο Στρατηγός των Άγγλων Σκόμπι μας έσωσε στη κυριολεξία, με τη νίκη κατά των συμμοριτών. ;)
Αυτοί οι "συμμορίτες" όπως τους λες (και δεν ντρέπεσαι κιόλας) ήταν αυτοί πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η αντίσταση, όταν οι "πατριώτες" κρυβόντουσαν στις τρύπες τους, γίνονταν μαυραγορίτες και συνεργάζονταν με τους Γερμανούς.
Ότι θα ερχόταν η ώρα που θα ευγνωμωνούσαμε και τους Άγγλους (και μάλιστα το Σκόμπι :D) για την παρέμβασή τους, δεν το φανταζόμουνα ποτέ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Soptep

Νεοφερμένος

Ο Soptep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Προβλεπω ενα ακομα μεγαλο ποστ, οποτε συγχωρηστε με :).

Αρχικα θα απαντησω σε καποια απο τα ποστ που διαβασα.

Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
Ο κουμουνισμός και ο καπιταλισμός δεν είναι πολιτικά συστήματα,είναι οικονομικά συστήματα.

Ο καπιταλισμος οντως δεν ειναι πολιτικο συστημα. Ο κομμουνισμος ομως ειναι ΚΑΙ οικονομικο συστημα, αλλα και πολιτικο. Απλα σε αυτο το θεμα συζηταμε την καθαρα οικονομικη του πλευρα. Για αυτο το θεμα εχω μιλησει και σε αυτο το τοπικ, τελευταιο ποστ.

Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
Δηλαδη, αν σε εναν ανθρωπο στην Κουβα του προσφερεις αμυθητα πλουτη για να ρουφιανεψει ωστε να παρει μια καλυτερη θεση (οπουδηποτε, δεν μιλαω συγκεκριμενα) θα το αρνηθει γιατι ειναι κομμουνιστης; Τα χρηματα αντιπροσωπευουν καλως ή κακως την ευημερια του ανθρωπου σε πολυ μεγαλο βαθμο (φυσικα ειναι πρωταρχικη η υγεια, οι προσωπικες σχεσεις, κτλ, αλλα με αυτα δεδομενα η ευημερια πολλαπλασιαζεται αν υπαρχουν και πλουτη) και οπως ανεφερα και παραπανω, ο ανθρωπος θελει παντα ολο και παραπανω καλοπεραση! Επομενως, παντου μπορουν να εξαγοραζονται συνειδησεις...
Αυτο που λες ειναι πολυ σωστο για ενα καπιταλιστικο ή σοσιαλιστικο συστημα, οπου το χρημα εχει αξια. Ευτυχως αυτο που λες δεν θα συμβει στην Κουβα, για τον απλουστατο λογο, οτι τα χρηματα δεν εχουν καμια αξια. Δεν χρησιμοποιουν χρηματα. Θελεις να παρεις ψωμι, πηγαινεις στο φουρνο και παιρνεις τον αριθμο των ψωμιων που σου αναλογει και δεν πληρωνεις. Το ιδιο ισχυει για σπιτια, θερμανση, μεταφορα, παιδεια, υγεια, τα παντα. Συν του οτι κανενας δεν θελει/μπορει να φυγει απο την Κουβα για να τα αξιοποιησει αλλου.


Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Δείτε το βιοτικό επίπεδο αυτών των ατόμων για να καταλάβετε. Δείτε τη πείνα, την εξαθλείωση και τη στέρηση ελευθεριών.
Φιλε μου, αν επεβαλλαν στη χωρα μας εμπαργκο ποσα χρονια πιστευεις οτι θα μπορουσαμε να ζησουμε με αναπτυξη? Η κουβα εδω και 50 χρονια υφισταται το εμπαργκο της παγκοσμιας κοινοτητας και τα αποτελεσματα ειναι ορατα. Εξαθλιωση, πεινα και ολα τα συναφη. Αυτο που θα επρεπε να σε προβληματισει ειναι το γιατι, οι Ηνωμενες Πολιτειες, οι "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" μας οπως τους αποκαλεις και ειναι αυτοι που νοιαζονται για τα δικαιωματα μας, συνεχιζουν το τοσο αυστηρο εμπαργκο εναντιον της, ενω βλεπουν τις κακουχιες που υφιστανται οι συνανθρωποι τους. Κι ομως δεν περιοριζονται μονο σε αυτο, επεβαλλαν και σε αλλες χωρες να ακολουθησουν την ιδια τακτικη. Πολυ απλα ειπαν, οποιος πουλαει σε αυτην την χωρα προιοντα, δεν θα μπορει να πουλησει πουθενα αλλου. Ποιες ειναι οι επιλογες?

Μην ξεχνας οτι η Κουβα ειναι ενα μικρο νησακι... Ποσες πρωτες υλες να εχει ποια, ωστε να μπορεσει να ανταπεξελθει στις αναγκες του πληθυσμου της. Δεν φταιει ο κομμουνισμος ομως φιλε μου, φταιει η απληστια των "συμμαχων" μας, που ηλπιζαν οτι αυτοι οι ανθρωποι θα ζουσαν μακροπροθεσμα στην εξαθλιωση και την φτωχεια, θα μετανιωναν και θα ερχοντουσαν γονατιστοι να ζητησουν συγνωμη και να δεχτουν οποιονδηποτε ορο. Δυστυχως για τις ΗΠΑ κατι τετοιο δεν συνεβη ποτε και το εμπαργκο συνεχιζεται...

Κι οσο για την εξαθλιωση που λες να σου υπενθυμισω λιγο την κατασταση πριν τον κομμουνισμο. Το συνολο του τοπικου πληθυσμου ζουσε στην φτωχεια, δεν ειχε τα βασικα για ρουχισμο - τροφη, ηταν αγραμματοι και οι γυναικες αναγκαζονταν να οδηγηθουν στην πορνεια για να ζησουν. Την ιδια στιγμη τα καζινο ανθιζαν με τεραστια κερδη για τους ιδιοκτητες τους...

Τι εγινε μετα την επανασταση? Τα καζινο διαλυθηκαν, οι πλουσιοι εκδιωχθηκαν ή αν το δεχοντουσαν παρεμεναν στη χωρα, ομως η περουσια τους δοθηκε στο κρατος. Στη θεση των καζινο χτιστηκαν σχολεια και νοσοκομεια. Χτιστηκαν σπιτια και δοθηκαν στους αστεγους. Μεσα σε λιγα χρονια ο αναλφαβητισμος επεσε κατω απο το 1%, ενω οποιος ηθελε ειχε δωρεαν περιθαλψη και εξασφαλιστηκαν τα βασικα σε τροφη. Ο Φιντελ εφαρμοσε το συστημα διασπορας της γνωσης. Οι πρωτοι δασκαλοι εφυγαν σε χωρια, βουνα για να μεταλαμπαδευσουν την παιδεια με στοχο τη μειωση του αναλφαβητισμου στο 0%. Η συνεχεια ειναι λιγο πολυ γνωστη εμπαργκο, καταρρευση της Ρωσιας, πληρης απομονωση, οικονομικη καταρρευση της Κουβας. Αυτο δεν εγινε εξαιτιας του Κομμουνισμου, θα γινοταν σε οποιαδηποτε χωρα με οποιοδηποτε συστημα.

Το μελλον ομως προμυνηεται αισιοδοξο πλεον. Η ανοδος της Βενεζουελας και αλλων λατινικων χωρων, οδηγησε σε απελευθερωση του εμποριου τους. Η Βενεζουελα δινει στην Κουβα πετρελαιο και η Κουβα εδωσε 10.000 γιατρους και νοσοκομους. Η κουβα ελυσε το ενεργειακο της προβλημα, που ηταν οξυτατο, λογω του εμπαργκο και η βενεζουελα θα λυσει τα βασικα της προβληματα, εκπαιδευση και υγεια.

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Τιμή και δόξα στους Αμερικανούς και Άγγλους που μας βοήθησαν τότε με στρατιωτική και οικονομική βοήθεια
Οντως τιμη και την πληρωνουμε ακριβα αυτην την τιμη. Γιατι δεν μας βοηθησαν, αλλα ουτε και μας τα χαρισαν. Μας τα δανεισαν. Μην σου φαινεται υπερβολικο το Δημοσιο χρεος που φτανει στο 107% του ΑΕΠ. Αυτο μας ακολουθει απο την στιγμη της δημιουργιας του Ελληνικου Κρατους και την επανασταση το 1821. Εκτοτε το μονο που κανει η Ελλαδα ειναι να δανειζεται, συγκεκριμενα να την δανειζουν.

EDIT: Μια που ανεφερα την Χουντα στο αλλο θεμα με τα πολιτευματα, θυμηθηκα επισης οτι πισω απο αυτην ηταν και οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΦΙΛΟΙ μας, που μας βοηθησαν τοσα χρονια.

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Κανείς δε πρέπει να λησμονεί - άσχετα από το πώς αισθάνεται για αυτούς σήμερα, ότι η βοήθειά τους ήταν καθοριστικής σημασίας για τη ΝΙΚΗ. (Ειδικά των Άγγλων το Δεκεμβριο του 1944)
Κανεις δεν πρεπει να λησμονησει ομως και την νικη των σοβιετικων δυναμεων στην επελαση του Χιτλερ, που ηταν η αρχη του τελους. Η πρωτη νικη που εδειξε οτι ο Χιτλερ δεν ειναι αηττητος.

Αν ο λαος ηταν δυσαρεστημενος δεν θα πολεμουσε, αλλα θα τους εβλεπε σαν απελευθερωτες.

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Ένας αντικειμενικός παρατηρητής και όχι Βαμμένος αριστερός, ξέρει καλά μέσα του ότι αυτά που λέω στη δεύτερη παράγραφο, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Offtopic, απλα παραθετω την αποψη μου. Δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα. Ολοι προσπαθουμε να ειμαστε αντικειμενικοι με τα δικα μας κριτηρια => ειμαστε υποκειμενικοι. Οταν ομως εχουμε παρομοια αποψη πολλοι, τοτε καθοριζουμε καποια ορια στην αντικειμενικοτητα μας. Ομως υπαρχουν και αλλες "αντικειμενικοτητες" και αλλες αληθειες, δηλαδη δεν υπαρχει η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτο βεβαια ειναι δικια μου προσεγγιση και ειναι απολυτως αποδεκτη και σεβαστη η δικη σου αποψη :).



Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Χρήμα ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ - το ξέρουν καλά στη Ρωσία σήμερα και γιαυτό είναι τώρα Καπιταλιστές.
Ειναι καπιταλιστες γιατι εχασαν στο πολεμο. Ηταν κομμουνιστες γιατι κερδισαν μια διαφορετικη μαχη 80 χρονια πριν. Εγιναν καπιταλιστες επειδη εχασαν απο μια εξωτερικη χωρα. Εγιναν κομμουνιστες επειδη οι ιδιοι επαναστατησαν. Τα συμπερασματα δικα σας. :)


Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Σε επίπεδο κρατικό και γενικό όμως χρήμα, ευημερία και πρόοδος πάνε μαζί.
Με το χρημα ομως πανε και αλλα πραγματα, οπως διαφθορα και εξαγορα συνειδησεων. Οσο για την προοδο που ελπιζουμε σημερα, ας περιμενουμε λιγα χρονια, ειναι νωρις να την κρινουμε. Προοδος οταν τα παντα μετριουνται σε χρηματα, ακομα και σε διαπροσωπικο επιπεδο για μενα δεν ειναι προοδος. Το ιδιο οταν για μενα το πτυχιο μου απλα σημαινει κοινωνικη καταξιωση και χρηματα, αντι για γνωσεις. Ευημερια δεν ειναι τα 800 Ευρω τον μηνα. Ευημερια δεν ειναι τα 2 ευρω που παιρνουν τα παιδια στην Μαλαισια, για να πλουτιζουν οι Nike, adidas και λοιπα.

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Το χρήμα δίνει τη δυνατότητα για εξέλιξη και ανάπτυξη των τεχνολογιών.
Ναι, αλλα και ο πολεμος το ιδιο κανει. Μην ξεχνας οτι πολλες απο τις ανακαλυψεις εγιναν σε περιοδο πολεμου. Υπολογιστες, Ιντερνετ, πυρηνικη ενεργεια και η λιστα δεν εχει τελος. Ωστοσο ειμαι κατα του πολεμου. :)

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Κάθε Έλληνας, οφείλει να γνωρίζει ιστορία.
Και ο Τουρκος διαβαζει ιστορια, αλλα ποτε δεν εμαθε για την γενοκτονια των Ποντιων. Ο τουρκος μαθαινει για βιασμους Τουρκων απο Ελληνες και πολλα αλλα παραδειγματα. Ολοι μας πιστευω παραδεχομαστε οτι η ιστορια γραφεται απο τους νικητες.

Η ιστορια θα γραψει οτι το Ιρακ ειχε πυρηνικα (οσο τα ειδες εσυ, αλλο τοσο τα ειδα κι εγω) και οι "φιλοι" μας, αγαπητοι "συμμαχοι", εσωσαν τον κοσμο. Αυτα περι ιστοριας.

Για την ιστορια, θελω να θυμασαι την προσφατη πορεια κατα της Αμερικης που ειχε 1.5 εκατομμυριο ανθρωπους. Αν τελικα καταρρευσει ο κομμουνισμος στην Κουβα πιστευεις θα το "θυμηθουν" οι ιστορικοι? Ή θα παρουσιασουν τις συμμαχικες δυναμεις ως απελευθερωτες και εκδημοκρατες?

Οσο για τον αιμοδιψη Σταλιν, που συμφωνω μαζι σου, δεν βλεπω καμια διαφορα απο τη Συμμαχο μας Αμερικη και τον προεδρο της τον Bush. Μιλαμε παντα για μια δημοκρατικη χωρα που ψηφιζει μολις το 30% των ψηφοφορων και σε αρκετες πολιτειες δεν επιτρεπουν στους μαυρους να ψηφισουν.

Τελος με τα Quote :). Πριν ξεκινησω να εκφραζω την αποψη μου για το θεμα θα γραψω ενα ρητο. Οσο τα χρηματα γιατρεουν τις αρρωστιες, τοσο τα χρηματα θα αρρωσταινουν τους ανθρωπους.

Θα συμφωνησω με καποιον μεσα σε αυτο το θεμα οτι η διαφθορα ειναι συνεπεια του καπιταλιστικου συστηματος, οσο κι αν υπαρχουν νομοι. Αλλωστε οι νομοι φτιαχνονται απο ενα καπιταλιστικο συστημα :). Επισης να πω οτι απο εδω και περα πρεπει να κρινουμε τα συστηματα. Για το μελλον. Το συνταγμα της Ελλαδας ηταν ενα αντιχουντικο, επαναστατικο συνταγμα και οχι ενα καπιταλιστικο συνταγμα. Εξου και η εμφαση για ασφαλεια στην εργασια και την δημοσια παιδεια-υγεια. Τωρα εγω βλεπω μια ταση προς καπιταλισμο και οι αλλαγες που προβλεπονται: ευελικτη εργασια = ελευθερες απολυσεις, ιδιωτικα πανεπιστημια = πανεπιστημια super market που θα βγαζουν προιοντα.


Εγω βλεπω τα πραγματα ως εξης: Υπαρχουν 2 ακρα, κομμουνισμος και καπιταλισμος. Και τα 2 εχουν θετικα, αλλα και τα 2 αρνητικα. Το θεμα ειναι που τεινουμε. Για μενα πρεπει να εχουμε καποια ιδανικα και τα οποια πρεπει να προσπαθουμε να φτασουμε. Μερικα ιδανικα ειναι ελευθερια, ιδια δικαιωματα για παιδεια, υγεια, γνωση, ισονομια. Σε ενα ακρως καπιταλιστικο συστημα ολα αυτα καταπατωνται.

Οι πλουσιοι θα λαδωνουν, θα μαθαινουν, θα πηγαινουν στα νοσοκομεια, στα δικαστηρια θα αντιμετωπιζονται ευνοικοτερα (προσφατο το παραδειγμα στη χωρα μας).

Οι φτωχοι, θα μαθαινουν οτι μπορουν απο μονοι τους ή απο μερικα υπολειτουργικα σχολεια, αν εχουν χρηματα θα πηγαινουν στα νοσοκομεια, αλλιως εχει ο θεος και για τα δικαστηρια δεν το συζηταμε. Τι σου πηρε ο πλουσιος γειτονας 5 στρεμματα απο το χωραφι? Αποκλειεται αφου ο νομος το απαγορευει και ξερουμε ποσο νομοταγεις ειναι ο ταδε. Εσυ ωστοσο ειπες ψεματα και δυσφημησες εναν συμπολιτη σου, παρε ενα προστιματακι.

Ναι αυτα ειναι ακραια, αλλα μιλαω για μια ακραια εφαρμογη. Απο την αλλη η ακραια εφαρμογη του κομμουνισμου δεν υπηρξε και δεν τη γνωριζουμε ουτε μπορουμε να την φανταστουμε. Αλλοι πιστεουν οτι θα δωσει τις λυσεις στους ανθρωπους. Αλλοι οτι θα σταματησει την προοδο του ανθρωπου.

Προσωπικα ειμαι υπερ της μεσης λυσης (καπου εδω γεννιεται και ο σοσιαλισμος), εχοντας ταση προς κομμουνιστικες οικονομιες, μεχρι το σημειο που δεν καταπατειται η ελευθερια και η ελευθερη εκφραση.

Αφου υπαρχει μονο η επιλογη αυτων των δυο επιλεγω Κομμουνισμο, τουλαχιστον ως οικονομικο συστημα, ως πολιτικο επιδεχεται πολλες αλλαγες (ελευθερια εκφρασης και αλλα).

Τελος μια τελευταια συγκριση κομμουνισμου και καπιταλισμου. Θα θυμαστε προφανως τον προσφατο τυφωνα Κατρινα. Στη Αμερικη πεθαναν χιλιαδες ανθρωποι, επειδη η κυβερνηση προτιμησε να δωσει χρηματα στην "εκδημοκρατιση" του Ιρακ και οχι για το φραγμα που κινδυνευε. Οι φτωχοι και οι μαυροι των πολιτειων αυτων δεν ειχαν καμια τυχη.

Στο γειτονικο νησακι, την κουβα, περασε επισης ο ιδιος τυφωνας. Δεν υπηρξαν ομως καθολου θυματα. Γιατι? Πολυ απλα η κυβερνηση εχει ως προτεραιοτητα τους ανθρωπους και τους εδιωξε εκγκαιρως απο τα σπιτια τους. Οι υλικες ζημιες τεραστιες, ανθρωπινες απωλειες μηδαμινες.


Μολις τελειωσα το μεγαλυτερο ποστ που εκανα ποτε μου :). Καλο κουραγιο σε οσους το διαβασουν, ειδικα σε οσους προσπαθησουν να απαντησουν :).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Αυτό μου ακούγεται κάπως βαρύ και σκόπιμο...
Οι αρχαίοι αθηναίοι είχαν ιστορία το 580 πΧ;
Ίσως γι' αυτό να προχώρησαν σε δραστικά μέτρα, όπως η δημοκρατία.
Ηθικό δίδαγμα. Κοιτάξτε το μέλλον.

Η Αθήνα πρωτοκατοικήθηκε το 1900π.χ από τους Ίωνες. το 580 π.χ είχαν να επιδείξουν τον Άρειο πάγο, το Σόλωνα, κοινωνικές τάξεις κ.α. Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι δεν είχαν ιστορία το 580 π.χ, αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Κάποτε έπρεπε να γίνει η Αρχή. Κάποτε το πρώτο αυγό έβγαλε τη πρώτη κότα ή η πρώτη κότα το πρώτο αυγό. Αυτό δε σημαίνει ότι οι μεταγενέστεροι δεν είχαν ως φωτεινό παράδειγμα τους προγόνους τους για να χαράξουν το μέλλον.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Μη το λες... Απλώς θα είχαν σφαχτεί μεταξύ τους οι "ληστοσυμμορίτες". Και μη ξεχνάς πως οι ίδιοι Αγγλοαμερικάνοι τους εξόπλιζαν, όσο τους βόλευε.
Πιόνια τους μας ήθελαν, και τα καταφεραν.

Φυσικά και τους εξόπλιζαν, έως ότου κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν άλλους σκοπούς. Και τους απέδειξαν περίτρανα με τις αθρόες εκτελέσεις ατόμων που ανήκαν σε άλλο πολιτικό χώρο στην ύπαιθρο που έλεγχαν - μέσω <<στρατοδικείων>> πρίν την απελευθέρωση και λίγο μετά, το απέδειξαν με τις επιθέσεις τους εναντίον άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, την εκτέλεση άλλων αντιστασιακών - όπως ο συνταγματάρχης Ψαρρός, με την αναμέτρηση των Δεκεμβριανών που αυτοί ξεκίνησαν πρώτοι, επιτιθέμενοι ενάντια στη ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και γενικά με τις επιθέσεις τους ενάντια σε ότι ήταν αντίθετο με αυτούς. Τί περίμενες να συνεχίσουν να τους εξοπλίζουν οι σύμμαχοι?

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Συμμορίτες. Πως το λες έτσι αβίαστα; Ξέρεις τι άνθρωποι ήταν από κοντά;
Ή απλά τσουβαλιάζεις;
Έτυχε να γνωρίσω μερικούς. Και νομίζω ότι υπερβάλλεις...

Νομίζω πως τα ΛΙΓΑ που είπα παραπάνω, δικαιολογούν το χαρακτηρισμό.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Τι είναι αυτά που λες;;; :clapup: :clapup: :clapup: :clapup:
Σοβαρομιλάς τώρα; Δηλαδή όλοι οι Ρώσοι είναι αξιολύπητα καθάρματα και οι Ρωσίδες "πόρνες";

Μου φαίνεται ότι σου διαφεύγει επιμελώς πώς είχε η κατάσταση στη Ρωσσία τα πρώτα χρόνια μετά τη πτώση. Σήμερα 16 περίπου χρόνια μετά τα πράγματα έχουν φτιάξει κάπως, όμως η πλειοψηφία των Ρώσων ζεί στην ένδεια.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Μα από τα άτομα κρινεται το κράτος - για μένα δηλαδή. Και η ΕΣΣΔ που θαυμάζεις, έστελνε τον Γκαγκάριν σε τροχιά, μα δε πλήρωνε μισθούς με προσχήματα. Πιάνεται αυτό για ευημερία;

Ναι από τα άτομα της μεγάλης ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ και όχι τη μικρή μειοψηφία. Στο Κατάρ οι φτωχοι είναι ελάχιστοι. Τί σημαίνει ότι το κράτος είναι φτωχό και υποφέρει? Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τέλεια αλλά είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο - καλύτερο από τις προηγούμενες δεκαετίες. Δε σημαίνει το γεγονός ότι υπάρχουν χαμηλα αμοιβόμενοι ότι η Ελλάδα παραμένει ψωροκώστενα.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:
Αυτό είναι μάλλον το θέμα, γιατί κάποια άτομα διαφωνούν. Είναι οι τρελλοί του χωριού; Ή κάτι διαφορετικό;
Μη το προσπερνάς έτσι... :worry:

Ποτέ δεν είπα να τους αφήσουμε στη μοίρα τους, τους μη προνομοιούχους. Φυσικά και χρειάζονται τη προσοχή των κυβερνώντων και μέτρα για την διευκόλυνσή τους. Όπως είπα όμως και πιο πάνω η παρουσία μη προνομιούχων δεν εκφράζει απαραιτήτως την γενικότερη εικόνα ενός κράτους ή μίας κοινωνίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από O'Zorgnax:
Αυτοί οι "συμμορίτες" όπως τους λες (και δεν ντρέπεσαι κιόλας) ήταν αυτοί πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η αντίσταση, όταν οι "πατριώτες" κρυβόντουσαν στις τρύπες τους, γίνονταν μαυραγορίτες και συνεργάζονταν με τους ΓερμανούςΌτι θα ερχόταν η ώρα που θα ευγνωμωνούσαμε και τους Άγγλους (και μάλιστα το Σκόμπι :D) για την παρέμβασή τους, δεν το φανταζόμουνα ποτέ!

ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ, αγνόμωνα άνθρωπε. ;) Αλλά δε φταίς εσύ. Έπρεπε να ζούσες στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του πρώην Μπλόκ και ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά τη πτώση. Εκεί τους υμνούν τώρα τους Αμερικανούς και τους Άγγλους. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ, αγνόμωνα άνθρωπε. ;)

Φυσικά και ευεργετηθήκαμε, πως θα είχαν αλλιώς προκληθεί τα Δεκεμβριανά χωρίς τους φίλους μας τους Άγγλους;Τι κι αν "συμμορίτες"(που στην πλειοψηφία τους δεν ήταν κομμουνιστές) οπως τους λες οργάνωσαν την εθνική αντίσταση και συσπείρωσαν τους Έλληνες που μέχρι τότε έκαναν "κλεφτοπόλεμο";Τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στις βλέψεις της αγγλικής κυβερνησης.Ο σκοπός ήταν ένας, η μεταπολεμική Ελλάδα έπρεπε να είναι υπο αγγλική επιρροή κι αυτοί οι θρασύτατοι συμμορίτες δεν δεχόντουσαν καν να επιστρέψει ο βασιλιάς και η κυβερνησή του οι οποίοι ηρωικά αντισταθηκαν εξ' αποστασεως απο την ουδέτερη κι ασφαλή Αίγυπτο.
Τσ,τσ,τσ και μην θυμηθώ τώρα την βοήθεια των άγγλων συμμάχων λίγα χρόνια πριν κατα την μικρασιατική καταστροφή γιατι θα δακρύσω απο συγκίνηση.
Ελεος ρε κροου ούτε εγώ είμαι αριστερή αλλα αυτα που γραφεις δεν θα τα έγραφε ουτε ο Τσώρτσιλ.:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
Φυσικά και ευεργετηθήκαμε, πως θα είχαν αλλιώς προκληθεί τα Δεκεμβριανά χωρίς τους φίλους μας τους Άγγλους;Τι κι αν "συμμορίτες"(που στην πλειοψηφία τους δεν ήταν κομμουνιστές) οπως τους λες οργάνωσαν την εθνική αντίσταση και συσπείρωσαν τους Έλληνες που μέχρι τότε έκαναν "κλεφτοπόλεμο";Τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στις βλέψεις της αγγλικής κυβερνησης.Ο σκοπός ήταν ένας, η μεταπολεμική Ελλάδα έπρεπε να είναι υπο αγγλική επιρροή κι αυτοί οι θρασύτατοι συμμορίτες δεν δεχόντουσαν καν να επιστρέψει ο βασιλιάς και η κυβερνησή του οι οποίοι ηρωικά αντισταθηκαν εξ' αποστασεως απο την ουδέτερη κι ασφαλή Αίγυπτο.
Τσ,τσ,τσ και μην θυμηθώ τώρα την βοήθεια των άγγλων συμμάχων λίγα χρόνια πριν κατα την μικρασιατική καταστροφή γιατι θα δακρύσω απο συγκίνηση.
Ελεος ρε κροου ούτε εγώ είμαι αριστερή αλλα αυτα που γραφεις δεν θα τα έγραφε ουτε ο Τσώρτσιλ.:/:

Έχεις δίκιο ότι ο σκοπός ήταν η μεταπολεμική Ελλάδα να είναι υπο δυτική επιρροή. Δε μας βοήθησαν επειδή μας αγαπούσαν αυτό να λέγεται. Από αυτό όμως καθαυτό το γεγονός ο μεγάλος κερδισμένος ήταν η Ελλάδα που πέρασε υπο την επιρροή της Δύσης και ΟΧΙ του κομμουνισμού. ;)

Γνωρίζεις τα τεράστια εγκλήματα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου? Διάβασε ΛΙΓΑ από αυτά στο προ-προηγούμενο πόστ μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
Ελεος ρε κροου ούτε εγώ είμαι αριστερή αλλα αυτα που γραφεις δεν θα τα έγραφε ουτε ο Τσώρτσιλ.:/:

Ειλικρινά, οφείλω να ομολογήσω ότι ΕΛΙΩΣΑ στα γέλια με το που το διάβασα αυτό. Ακόμα γελάω. :clapup: :clapup: :clapup: :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Top