Καπιταλισμός vs Κομμουνισμός

Κομμουνισμός ή Καπιταλισμός;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 182)
  • Καπιταλισμός

    Ψήφοι: 60 33.0%
  • Κομμουνισμός

    Ψήφοι: 68 37.4%
  • Κανένα από τα δύο

    Ψήφοι: 44 24.2%
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 10 5.5%

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Έχεις δίκιο ότι ο σκοπός ήταν η μεταπολεμική Ελλάδα να είναι υπο δυτική επιρροή. Δε μας βοήθησαν επειδή μας αγαπούσαν αυτό να λέγεται. Από αυτό όμως καθαυτό το γεγονός ο μεγάλος κερδισμένος ήταν η Ελλάδα που πέρασε υπο την επιρροή της Δύσης και ΟΧΙ του κομμουνισμού. ;)

Γνωρίζεις τα τεράστια εγκλήματα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου? Διάβασε ΛΙΓΑ από αυτά στο προ-προηγούμενο πόστ μου.

Στην διαρκεια ενός πολέμου συντελούνται εγκληματα κι απο τις δύο πλευρες.Αλλιώς δεν θα ήταν πόλεμος θα ήταν μονομερής επίθεση.
Όσο αφορά το τι θα γινόταν αν η Ελλάδα θα περνούσε στην επιρροή του κομμουνισμού θα απαντήσω εντελώς υποθετικά(και η ίδια η ερώτηση είναι εντελώς υποθετική) κι όλα τα παρακάτω αποτελούν δικη μου και μονο "εικασία" (για αυτό να είστε επιεικείς στις κρίσεις σας:) ):
Καταρχήν θεωρω απίθανο μετα την απελευθερωση να επικρατούσε κομμουνισμός πρώτον γιατί όπως προείπα στις ταξεις του ΕΑΜ δεν ήταν κατα κύριο λόγο κομμουνιστές απλα οι κομμουνιστες-μέλη έδιναν τον τόνο στην οργάνωση καθώς η επι πολλά χρόνια παράνομη δράση τους τους είχε εξοικιώσει με τακτικές οργάνωσης και αντίστασης και δεύτερον διοτι ακριβως επειδή μεχρι πρόσφατα θεωρούνταν παρανομοι.Γιατι ναι μεν υπήρχε εθνική συσπείρωση στην περίοδο της αντίστασης αλλά όσο πλησίαζε η απελευθέρωση φουντωναν και οι βλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην μεταπολεμική Ελλάδα, κοινώς οι συμπατριώτες θα επανέρχονταν σε παρανομοι στην συνείδηση του έλληνα πολίτη.
Εστω όμως πως αυτό δεν συνέβαινε και επικρατούσε τελικά κομμουνισμός.Λογικά η Ελλάδα θα στρεφόταν προς την Ρωσία, εδώ όμως αξίζει να αναφερθεί πως ο Σταλιν και ο Τσώρτσιλ είχαν ήδη προσυμφωνήσει πως θα μοιράσουν τις σφαίρες επιρροης στην Ευρωπη, οπότε η Σοβιετική Ένωση δεν θα υποστήριζε(φανερά τουλάχιστον) την κομμουνιστική Ελλάδα.
Και μας μένει λοιπόν μια κομμουνιστική Ελλαδα αποκομμένη απο την Δύση και χωρίς βοήθεια απο την Σ.Ε.(απο μόνη της η παραπανω πρόταση ακούγεται τραγική).
Λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα που θα επικρατούσε στο εσωτερικό θεωρώ πως θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί κεντρικός προγραμματισμός(όπως προβλέπεται στα κομμουνιστικά καθεστώτα) και η οποιαδήποτε προσπάθεια υλοποίησης του δεν θα ήταν μακροβιότερη της δεκαετίας.Ο λογος για μένα είναι απλός, τα συστήματα κεντρικής εξουσίας(κομμουνισμός και σοσιαλισμός) χαρακτηρίζονται απο έντονη παρουσία αντικινήτρων στην παραγωγική διαδικασία και κατα συνέπεια στην εθνική οικονομία.Εντονες πολιτικές αναταραχές σε συνδυασμό με προβληματική οικονομία θα οδηγούσαν στην καταρρευση.Το έχουμε ξαναδεί το έργο στην ΕΣΣΔ με την διαφορά οτι στο δικό μου υποθετικό σενάριο δεν θα επιβίωνε πανω απο 10ετια.
Κοινώς για μένα ήταν ζήτημα χρονου η Ελλάδα να στραφεί προς την δύση για να ικανοποιήσει κυρίως τις οικονομικες αναγκες των πολιτών της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Θα σχολιασω μονο καποια απο αυτα που μου εκαναν εντυπωση στα τελευται Posts. Με αλλα πολλα συμφωνω πολυ -ιδιαιτερα με αρκετα απο τα γραφομενα του Soptep - , με αλλα - ιδιαιτερα αρκετα απο τα λεγομενα του Crow, διαφωνω καθετως. Anyway:

Αρχική Δημοσίευση από epote:
δεν εχει υπαρξει ουτε ΜΙΑ μεγαλη προσωπικοτητα που να ειναι αποτελεσμα του καπιταλισμου. Απλα εζησαν μεσα σε αυτον, δεν μπορεις να οριζεις την σημασια του ατομου μεσω των χρηματικων απολαβων του.

Εσυ πως οριζεις την σημαντικη προσωπικοτητα; Γιατι δεν υπαρχουν μεγαλες προσωπικοτητες που να ειναι αποτελεσματα του καπιταλισμου; Οι μεγαλοι επιστημονες του 21ου αιωνα δεν επωφεληθηκαν απο την αναπτυξη της τεχνολογιας (φαρμακων, υπολογιστων, κτλ) που υπαρχει ως αποτελεσμα των χρηματων που ξοδευονται λογω της καπιταλιστικης οικονομιας;

Το καπιταλιστικο συστημα δεν ειναι αυτο που επεφερε και την εξαπλωση του διαδικτυου το οποιο εχει προφανως αυξησει την γνωση του μεσου ατομου, αλλα και του διανοουμενου;
Γιατι καποιος αθλητης οπως ενας οδηγος Φορμουλα 1, δεν ειναι μεγαλη προσωπικοτητα; Χρειαζεται να ειναι επιστημονας ή καλλιτεχνης για να χαρακτηριστει ετσι;

Αρχική Δημοσίευση από epote:
ο CEO της sony europe παιρνει 20.000.000 ευρω το χρονο μισθο χωρια τα μπονους.

φανταζομαι οτι αυτος εκανε κατι καλυτερο απο τον feynman ε?

Αν βγαζει παραπανω απο 20.000.000 ευρω το χρονο για την εταιρια του, ναι, γιατι να μην τα αξιζει; :hmm: Το παραδειγμα σου ομολογω οτι δεν το καταλαβαινω; Οταν κανονιζε τον μισθο του θα επρεπε να πει δηλαδη: Ειμαι χειροτερος του Χ, Ψ, Ω επιστημονα, αρα να δουλεω τζαμπα; Τι σχεση εχει ενας επιστημονας- μαθηματικος με εναν CEO; Το ιδιο πεδιο εργασιας εχουν, τα ιδια αποτελεσματα παραγουν, ή ακομα ακομα το ιδιο αγχος μοιραζονται; :confused:

Αρχική Δημοσίευση από Valder:
Πότε θα ήταν εφαρμόσιμος ο κομμουνισμός... Εαν η ανθρωπότητα εδέχετο μια ισχυρότατη πολιτισμική αναταραχή (σοκ προς τα πίσω για τους αγγλομαθείς) και επιστρέφαμε στην εποχή των σπηλαίων αλλά με κυβερνώντες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τους ανθρώπους ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια παγκόσμια κοινότητα (ώστε να μην υπάρχει αντίπαλο δεος με άλλο οικονομικό σύστημα) ΑΛΛΑ με μια βασικότατη προϋπόθεση: εναλλαγή των κυβερνώντων όπως στο Ελβετικό μοντέλο και ισάξια κατανομή πλούτου συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των εκάστοτε κυβερνώντων. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε φυσικά πέραν της ισχυρής πολιτισμικής διαταραχής και μια διαταραχή στα ένστικτα του ανθρώπινου είδους (ανταγωνισμός, επικράτηση που ανέφερα στην ανωτέρω παράγραφο), όπως και τον συμβιβασμό οτι η κοινωνία δεν θα έχει ταχύρυθμο πρόγραμμα τεχνολογικής εξέλιξης.

So...never, then; ;) :whistle:

Αρχική Δημοσίευση από Valder:
Αυτό Κλέφτρα ομολογώ πως δε το θυμάμαι, εκτός κι αν μιλάς για το Ευρωπαϊκό μοντέλο που είχε ως βάση του την "ελεύθερη" αγορά αλλά με το εκάστοτε δημόσιο (γαλλικό, ελληνικό κλπ) να διατηρεί σημαντική ισχύ με μονοπώλια πχ. British Telecom, DT, Enel, ΟΤΕ κλπ. πράγμα το οποίο δεν πέτυχε, γι αυτό και βλέπεις ιδιωτικοποιήσεις, Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές να ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια κλπ.

Το Αμερικάνικο μοντέλο από την άλλη, δεν είχε τόσο σημαντικό ρόλο για το δημόσιο σε καμία έκφανση της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, η αγορά ήτο και παραμένει καθαρά καπιταλιστική και εικάζω οτι αυτός ήταν και ενας σημαντικός λόγος που ναι μεν ανεπτύχθη ταχύτατα αλλά και στιγματίστηκε απο οικονομικές καταστροφές (πχ. κράχ 1929)

Καθαρα καπιταλιστικη οικονομια δεν υπαρχει στις ΗΠΑ, ουτε φυσικα και σε καμια πολιτισμενη χωρα. Ακομα και σε μη ανεπτυγμενο, ισως, σταδιο, υπαρχει και στις ΗΠα συστημα ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης, κοινωνικης ασφαλισης, κτλ. Επομενως απολυτα καπιταλιστικο δεν ειναι. Ισως (ή μαλλον πιθανως) ειναι το πιο καπιταλιστικο συστημα αυτην την στιγμη παγκοσμιως.

Αρχική Δημοσίευση από Soptep:
Αυτο που λες ειναι πολυ σωστο για ενα καπιταλιστικο ή σοσιαλιστικο συστημα, οπου το χρημα εχει αξια. Ευτυχως αυτο που λες δεν θα συμβει στην Κουβα, για τον απλουστατο λογο, οτι τα χρηματα δεν εχουν καμια αξια. Δεν χρησιμοποιουν χρηματα. Θελεις να παρεις ψωμι, πηγαινεις στο φουρνο και παιρνεις τον αριθμο των ψωμιων που σου αναλογει και δεν πληρωνεις. Το ιδιο ισχυει για σπιτια, θερμανση, μεταφορα, παιδεια, υγεια, τα παντα. Συν του οτι κανενας δεν θελει/μπορει να φυγει απο την Κουβα για να τα αξιοποιησει αλλου.

Δες λιγο τα παρακατω αρθρα:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cuba#Economy
https://www.cubafacts.com/Economy/econ3.htm

Αναφερουν οτι σαφως υπαρχει μαυρη αγορα στην Κουβα, στην οποια κυριαρχει η χρηση του δολλαριου, λογω της ελλειψης σε καποια προιοντα ή της μικρης προμηθειας που δινεται οσον αφορα αυτα σε πολιτες. Ακομα, υποθετω εχεις ακουσει αρκετες φορες για οικογενειες μεταναστων απο την Κουβα που προσπαθουν απεγνωσμενα να διεισδυσουν στις ΗΠΑ μεσω παρανομων βαρκων, κτλ. ;) :)

Αρχική Δημοσίευση από Soptep:
Μολις τελειωσα το μεγαλυτερο ποστ που εκανα ποτε μου :). Καλο κουραγιο σε οσους το διαβασουν, ειδικα σε οσους προσπαθησουν να απαντησουν :).

...και το μεγαλυτερο Post που διαβασα ποτε μου!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lexx

Νεοφερμένος

Ο Lexx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Ο καπιταλισμός δεν είναι πολίτευμα και δεν θα τον βρείτε στην πράξη πουθενά. Υπάρχουν παντού παραλλαγές του και σίγουρα η ιστορία δείχνει ότι είναι αποδοτικότερες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O'Zorgnax

Δραστήριο μέλος

Ο O'Zorgnax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 642 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ, αγνόμωνα άνθρωπε. ;) Αλλά δε φταίς εσύ. Έπρεπε να ζούσες στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του πρώην Μπλόκ και ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά τη πτώση. Εκεί τους υμνούν τώρα τους Αμερικανούς και τους Άγγλους. ;)
Ναι ναι είμαι τρομερά αχάριστος και θα πέσει φωτιά να με κάψει που δε δοξάζω τη μεγαλόψυχη βρετανική πολιτική. Είναι γνωστό άλλωστε το πόσο κόσμο έχει "ευεργετήσει".
Στην πρώτη παράγραφο όμως δε μου απάντησες. Ποιοι κάνανε αντίσταση; Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες" ή οι "εθνικοπατέρες πατριώτες"; Ποιοι ήταν οι μαυραγορίτες, ποιοι ήταν οι δοσίλογοι και οι χαφιέδες;
Αιδώς Αργείε!!!

Υ.Γ. Ευχαριστώ για το αρνητικό κάρμα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Soptep

Νεοφερμένος

Ο Soptep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Insomniac:
Αναφερουν οτι σαφως υπαρχει μαυρη αγορα στην Κουβα, στην οποια κυριαρχει η χρηση του δολλαριου, λογω της ελλειψης σε καποια προιοντα ή της μικρης προμηθειας που δινεται οσον αφορα αυτα σε πολιτες. Ακομα, υποθετω εχεις ακουσει αρκετες φορες για οικογενειες μεταναστων απο την Κουβα που προσπαθουν απεγνωσμενα να διεισδυσουν στις ΗΠΑ μεσω παρανομων βαρκων, κτλ. ;) :)
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες. Οπως αναφερω στο ποστ, τη τριετια 1990-1993 η Κουβα μετα την καταρρευση της Ρωσιας που την στηριζε, αντιμετωπισε τεραστιο οικονομικο προβλημα, εκτος του 50ετους Εμπαργκο της Αμερικης. Ετσι αναγκαστηκε να επιτρεψει περιορισμενο ιδιωτικο κεφαλαιο στην αρχη για να διασωσει οτι μπορουσε και τωρα νομιζω το εχει περιορισει παλι μονο στο επιπεδο του τουρισμου. Ερχεται συναλλαγμα, το οποιο ανταλλασετε σε βασικα αγαθα. Αυτα που αναφερω ισχυαν στην περιοδο αναπτυξης της Κουβας. Δυστυχως παρελειψα να αναφερω το συγκεκριμενο θεμα.

Οσο για τους μεταναστες το θεμα ειναι γνωστο και ειναι η ελπιδα της Αμερικης. Θελουν να οδηγηθει (εξου και το εμπαργκο) η Κουβα σε οικονομικη εξαθλιωση ωστε να φανουν στη συνεχεια οι σωτηρες της και οι απελευθερωτες, δυστυχως για αυτους πλεον η κουβα βρηκε τροπους για να αρχισει ξανα αναπτυξη. Το μελλον προμηνυεται ενδιαφερον με στραμενο το βλεμα στην Λατινικη Αμερικη. Υπευθυνος για μενα δεν ηταν ο κομμουνισμος, αλλα το εμπαργκο της Αμερικης και για την εξαθλιωση αυτην θα κατηγορησω. Γιατι ειναι αυτονοητο μια χωρα (ενα νησι) απομωνομενη να μην μπορει να εχει ολα τα απαραιτητα αγαθα ωστε να ειναι αυταρκης. Αυτα τα 15 χρονια που αντεξε μονη της, παρα την εξαθλιωση ειναι ηρωικα. Οπως ειπε η Kleftra παραπανω
Αρχική Δημοσίευση από Kleftraστο δικό μου υποθετικό σενάριο δεν θα επιβίωνε πανω απο 10ετια. Κοινώς για μένα ήταν ζήτημα χρονου η Ελλάδα να στραφεί προς την δύση για να ικανοποιήσει κυρίως τις οικονομικες αναγκες των πολιτών της.[/quote:
κι ομως η Κουβα αντεξε.

Τα αρθρα φιλε μου δεν εχω χρονο να τα κοιταξω τωρα, πρεπει να παω για υπνο. Αυριο με το καλο. :). Σε ευχαριστω για την παρατηρηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Προσωπικά θεωρώ τον Καπιταλισμό πολύ καλύτερη ιδεολογία από το Κομμουνισμό. Θα προτιμούσα να ζώ σε μια καπιταλιστική κοινωνία παρά σε μια κομμουνιστική - αν έπρεπε να διαλέξω οπωσδήποτε ένα από τα δύο. Ο Κομμουνισμός κατα τη γνώμη μου είναι ότι χειρότερο για ένα κράτος ή μια κοινωνία. Πέρα του γεγονότος ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στη πράξη, διαφωνώ κάθετα και με την ιδεολογία του.
Θα σου ήταν εύκολο να μου παραθέσεις την βιβλιογραφία που έχεις μελετήσει σχετικά με τον κομμουνισμό που σε έκαναν να είσαι κάθετα αντίθετος με την ιδεολογία του?

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
ο <<Κομμουνιστής>> Φιντέλ Κάστρο έχει περιουσία 2,5 εκατομυρίων δολλαρίων και ο λαός ζεί υπόδουλος του τυρρανικού καθεστώτος που αυτός και οι όμοιοί του δημιούργησαν.
θα ήθελα επίσης την βιβλιογραφία για αυτό... ή έστω τις αποδείξεις σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία....
(ούτε η CIA δεν νομίζω να τα έχει αυτά, μου κάνει εντύπωση που τα έχεις εσύ)




Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Ας αναλογιστεί ο καθένας μας, πού θα ήταν η χώρα μας σήμερα εάν οι Κομμουνιστές είχαν νικήσει στον εμφύλιο, το 1944 στα Δεκεμβριανά ή το 1946-49. Σα την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία ή όλες αυτές τις χώρες θα είμασταν σήμερα. Να προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές της κατάρας αυτής. Και ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά τη πτώση τα πράγματα θα ήταν τρις χειρότερα. Οι Έλληνες θα ήταν μετανάστες σε άλλες χώρες αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο ενώ οι αδερφές μας και οι μανάδες μας θα είχαν καταντήσει ιερόδουλες σε κάποιο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Η ΗΡΩΙΚΗ ΝΙΚΗ των Κυβερνητικών δυνάμεων στον εμφύλιο μας έσωσε στη κυριολεξία. Τιμή και δόξα σε αυτούς τους ΗΡΩΕΣ που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα πολύ καλύτερα απ' ότι θα ήμασταν αν οι Κομμουνιστές είχαν νικήσει. Τιμή και δόξα στους Αμερικανούς και Άγγλους που μας βοήθησαν τότε με στρατιωτική και οικονομική βοήθεια. Κανείς δε πρέπει να λησμονεί - άσχετα από το πώς αισθάνεται για αυτούς σήμερα, ότι η βοήθειά τους ήταν καθοριστικής σημασίας για τη ΝΙΚΗ. (Ειδικά των Άγγλων το Δεκεμβριο του 1944)
Ακόμα και κάποιος που δεν είναι κομμουνιστής ή αριστερός, μπορεί να διακρίνει με απίστευτη ευκολία ότι είσαι βαμμένος αντικομμουνιστής - φασίστας τολμω να πω.


Για ολα τα παραπάνω που με περίσια ελευθερία μπορείς να μιλας και να εκφέρεις άποψη, για γεγονότα που κανένας μας δεν ήταν παρόν, θα ήθελα την βιβλιογραφία που έχεις καθώς και τους συγγραφείς .....



Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι οι Καρυάτιδες ήταν μερος της πληρωμής που κάναμε στους φίλους μας τους αγγλους για την πολύτιμη βοήθεια απ τους συμορείτες ε?
Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι..... πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος! Σε ζηλευω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από O'Zorgnax:
Ναι ναι είμαι τρομερά αχάριστος και θα πέσει φωτιά να με κάψει που δε δοξάζω τη μεγαλόψυχη βρετανική πολιτική. Είναι γνωστό άλλωστε το πόσο κόσμο έχει "ευεργετήσει".
Στην πρώτη παράγραφο όμως δε μου απάντησες. Ποιοι κάνανε αντίσταση; Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες" ή οι "εθνικοπατέρες πατριώτες"; Ποιοι ήταν οι μαυραγορίτες, ποιοι ήταν οι δοσίλογοι και οι χαφιέδες;
Αιδώς Αργείε!!!
Υ.Γ. Ευχαριστώ για το αρνητικό κάρμα :P

Την αντίσταση ένάντια στους Γερμανούς δε τη κάνανε μόνο οι Κουκουέδες. Την έκανε και ο ΕΔΕΣ, όπως και μικρότερες πατριωτικές οργανώσεις, υποστηριζόμενες από τη νόμινη Ελληνική εξόριστη κυβέρνηση. Π.χ η οργάνωση Μίδας, η οργάνωση του Συνταγματάρχη Ψαρρού που τον εκτέλεσαν οι Κουκουέδες, κ.α. Τη να τη κάνουμε την όποια αντίσταση των Κομμουνιστών, όταν διέπραξαν τα εγκλήματα που διέπραξαν στη συνέχεια? Όταν καταχράστηκαν την εξωτερική βοήθεια και τις δυνάμεις τους για να επιβάλλουν ή μάλλον να προσπαθήσουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και ξεκίνησαν πρώτοι το αιματοκύισμα? Σαφώς και υπήρξαν και κάποιοι δοσίλογοι και χαφιέδες, οι οποίοι φυσικά και δεν ήταν αγνοί πατριώτες αγωνιστές αλλά κοίταζαν το προσωπικό τους συμφέρον εις βάρος της πατρίδας μας. Πολλοί φυλακίστηκαν μετά την απελευθέρωση από τους πατριώτες, όπωςο Λογοθετόπουλοσ, ο Ράλλης κ.α.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Η βιβλιογραφία μου είναι η ''Ιστορία του Ελληνικού Έθνους'' της εκδοτικής Αθηνών, ο τελευταίος τόμος - 16ος. Ακόμα τα γεγονότα αυτά έχουν λεπτομερώς παρουσιαστεί από διάφορα κανάλια της τηλεόρασης κατα καιρούς σε αφιερώματα για τον εμφύλιο. Ακόμα τα όσα μάθαμε όλοι (ή μάλλον σχεδόν όλοι ;) ) στο σχολείο και ένα δεύτερο βιβλίο με την Ιστορία της Ελλάδος από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, από την εκδφοτική Αθηνών επίσης - προσφορά από κουπόνια εφημερίδας.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Φιντέλ Κάστρο, τα παρουσίασε εγκυρότατη εφημερίδα με μεγάλη κυκλοφορία. Συμπεριλαμβανόταν αν θυμάμαι καλά στους 20 πλουσιότερους ηγέτες του κόσμου.

Δε καταλαβαίνω γιατί όταν κάποιος μιλάει θετικά πατρίδα του και αυτούς που πολέμσαν για τη σωτηρία της,είναι φασίστας σύμφωνα πάντα με κάποιους ανεγκεφάλους. Γνωρίζεις την ιδεολογία του Φασισμού ή μιλάς για να πείς κάτι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
%$&$^$&$&$&$&!!!...δεν μπορω να διαβαζω στη σημερινη εποχη απο νεα ατομα να αποκαλουν πατριωτες τους φασιστες!!!
Έλεος!! Δεν έχετε βαρεθεί να πιπιλάτε την ίδια καραμέλα?!!!

μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!:sick: :angry:
συγχυστηκα και σήμερα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Εσύ και η φίλη σου η Κακή επιρροή, έπρεπε να είχατε βιώσει στο πετσί σας το κομμουνισμό ή τα αμέσως επόμενα χρόνια μετά τη πτώση. Πιθανότατα θα είχατε καταλήξει σε κάποιο οίκο ανοχής τώρα να ικανοποιείτε διψασμένους πελάτες για πενταροδεκάρες που θα σας άφηνε ως πληρωμή ο νταβαντζής σας.

Έχεις δίκιο Κ.Ε, Μακάριοι οι πτωχοί το Πνεύματι. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Γινεται να αποφευγονται προσωπικοι χαρακτηρισμοι τυπου "ανεγκεφαλοι", "ανιστοριτοι" κτλ κτλ;
Μπορειτε καλιστα να παραθεσετε τα στοιχεια και τις αποψεις σας χωρις τους παραπανω.
Το θεμα ειναι "λεπτο" και μπορει να ξεφυγει ευκολα.Ας μην το βοηθησουμε.
Ευχαριστω.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Εσύ και η φίλη σου η Κακή επιρροή, έπρεπε να είχατε βιώσει στο πετσί σας το κομμουνισμό ή τα αμέσως επόμενα χρόνια μετά τη πτώση. Πιθανότατα θα είχατε καταλήξει σε κάποιο οίκο ανοχής τώρα να ικανοποιείτε διψασμένους πελάτες για πενταροδεκάρες που θα σας άφηνε ως πληρωμή ο νταβαντζής σας.

Έχεις δίκιο Κ.Ε, Μακάριοι οι πτωχοί το Πνεύματι. ;)


αγαπητέ μου αν είχα βιώσει στο πετσί μου τον κομμουνισμό, μπορεί να μην προλάβαινα να γίνω πόρνη γιατί μπορεί να είχα λιώσει στην Γιάρο την περίοδο της Χούντας ;)

Παρεπιπτώντος, το νου σου να έχεις μην τυχων και βρεθεί κανας κομμουνιστής με άδειο κονσερβοκούτι απέναντι σου... κινδυνεύεις!
LOL!

Μα πλάκα μας κάνεις? Μιλάει η εγκυκλοπαίδεια για τους κομμουνιστές με τέτοιο μένος και μίσος?
Τι σου έκαναν πουλάκι μου και μιλάς έτσι για αυτούς? Σου σφάγιασαν κάποιον πρόγονο σου?
Και ποιά έγκυρη και με πολλά φύλα εφημερίδα λεει για την περιουσία του Φιντελ?
Γιατί και η αθλητική ηχώ εχει και μαμώ τις κυκλοφορίες αλλά αν διαβάσω εκεί την περιουσία του φιντελ, θα προκειται για φύλο της 1ης Απριλίου.

Περιμένω με αγωνία το επόμενο μήνυμα σου που θα λέει και ζήτω η 21η Απριλίου....


Υ.Γ. Για τις καρυάτιδες και τους φίλους μας τους Αγγλους δεν μου απάντησες :console:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Η εγκυκλοπαίδεια παραθέτει τα γεγονότα αντικειμενικά. Από εκεί και πέρα το κάθε άτομο είναι υπεύθυνο να τα αξιολογήσει και να κρίνει. Μιλάω για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Δε χρειάζεται να έχουν σφάξει κανα πρόγονό μου για να καταλάβω τί σημαίνει η λέλαπα του Κομμουνισμού. Η παγκόσμια ιστορία μιλάει από μόνη της για τα <<Κατορθώματά>> του.

Στη Γιάρο, τη Μακρόνησο κ.α, μεταφέρθηκαν οι εγκληματίες του Εμφυλίου αρχικά. Αργότερα οι υποκινητ'ες αντεθνικής δράσης. Είχε μεγάλη χρησιμότητα η μέθοδος με τα ξερονήσια και αποτελεσματικότητα για τη πατρίδα μας. Ξαλάφρωσε από πολύ επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία.

Υ.Γ.: Οι καρυάτηδες είναι μια άλλη ιστορία. Ο Έλγιν μας πήρε τα μάρμαρα του Παρθενώνα γενικότυερα, όταν σα λαός βρισκόμασταν σε ένα μεταβατικό στάδιο και δεν ήμασταν σε θέση να καταλάβουμε τη πραγματική τους αξία. Οι Άγγλοι κακώς (οφείλω να ομολογήσω) το εκμεταλλεύτηκαν. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι ήμασταν εμείς, αυτοί κάναν απλά τη δουλειά τους. Αυτό όμως δε μειώνει την αξία της βοήθειάς τους απέναντί μας στα δύσκολα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
crow......χωρίς να θέλω να στην πω (άλλωστε ο καθένας έχει τα πιστεύω του καθώς και το δικαίωμα να τα εκφράζει, ποια είμαι εγώ που θα σε χαρακτηρίσω), πόσο χρονών είσαι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Στη Γιάρο, τη Μακρόνησο κ.α, μεταφέρθηκαν οι εγκληματίες του Εμφυλίου αρχικά. Αργότερα οι υποκινητ'ες αντεθνικής δράσης. Είχε μεγάλη χρησιμότητα η μέθοδος με τα ξερονήσια και αποτελεσματικότητα για τη πατρίδα μας. Ξαλάφρωσε από πολύ επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία.

Απορώ γιατί είναι προσβλητικός για σένα ο όρος φασίστας, και αντεπιτείθεσε...
Εφόσων αυτό είναι το πιστεύω σου, γιατί δεν έχεις το θάρος να το υποστηρίζεις κι όταν σε αποκαλούν με το πραγματικό σου χαρακτηρισμό?

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Υ.Γ.: Οι καρυάτηδες είναι μια άλλη ιστορία. Ο Έλγιν μας πήρε τα μάρμαρα του Παρθενώνα γενικότυερα, όταν σα λαός βρισκόμασταν σε ένα μεταβατικό στάδιο και δεν ήμασταν σε θέση να καταλάβουμε τη πραγματική τους αξία. Οι Άγγλοι κακώς (οφείλω να ομολογήσω) το εκμεταλλεύτηκαν. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι ήμασταν εμείς, αυτοί κάναν απλά τη δουλειά τους. Αυτό όμως δε μειώνει την αξία της βοήθειάς τους απέναντί μας στα δύσκολα.
Αν όταν καίγεται το σπίτι σου, σε βοηθήσω κλέβοντας σου όλη σου την περιουσία και μετά δε στη δίνω πίσω, θα φταίς εσύ που δεν προσεχες και πηρε φωτιά το σπίτι σου :clapup: οεο!



Μετα από αυτά.... σε αφήνω στην κρίση των συνανθρώπων σου που διαβάζουν εδώ μεσα.... εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο....
Η δική μου συνείδηση είναι απόλυτα ήρεμη και ήσυχη

Υ.Γ. Το κάρμα, έκανες πάρα πολύ καλά που μου έριξες το -5... αν δεν μου το άλλαζες, θα με προσβαλε το ότι κάποιος σαν εσένα με θεωρεί και εντάξει άτομο ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Υ.Γ.: Οι καρυάτηδες είναι μια άλλη ιστορία. Ο Έλγιν μας πήρε τα μάρμαρα του Παρθενώνα γενικότυερα, όταν σα λαός βρισκόμασταν σε ένα μεταβατικό στάδιο και δεν ήμασταν σε θέση να καταλάβουμε τη πραγματική τους αξία. Οι Άγγλοι κακώς (οφείλω να ομολογήσω) το εκμεταλλεύτηκαν. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι ήμασταν εμείς, αυτοί κάναν απλά τη δουλειά τους. Αυτό όμως δε μειώνει την αξία της βοήθειάς τους απέναντί μας στα δύσκολα.

χαχαχα!!
Αυτό είναι ότι πιο γελοίο έχω διαβάσει!!! κοίτα τι σκέφτεται κανείς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!
να σαι καλα βρε! εκτος από το να με συγχύζεις με αυτά που γράφεις...με διασκεδάζεις κιόλας!!:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomniac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 876 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:
Θα σου ήταν εύκολο να μου παραθέσεις την βιβλιογραφία που έχεις μελετήσει σχετικά με τον κομμουνισμό που σε έκαναν να είσαι κάθετα αντίθετος με την ιδεολογία του?


θα ήθελα επίσης την βιβλιογραφία για αυτό... ή έστω τις αποδείξεις σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία....
(ούτε η CIA δεν νομίζω να τα έχει αυτά, μου κάνει εντύπωση που τα έχεις εσύ)

Αρχική Δημοσίευση από Crow_of_Darkness:
Τα περιουσιακά στοιχεία του Φιντέλ Κάστρο, τα παρουσίασε εγκυρότατη εφημερίδα με μεγάλη κυκλοφορία. Συμπεριλαμβανόταν αν θυμάμαι καλά στους 20 πλουσιότερους ηγέτες του κόσμου.

Ασχετως ολων των υπολοιπων που "συζητατε", αυτο οντως ισχυει (οχι το οτι εχει τετοια περιουσια ο Καστρο, οτι δημοσιευτηκε) Δημοσιευτηκε πριν 3 μερες περιπου στον Ελευθερο τυπο, και ανεφερε οτι ειναι στην πρωτη δεκαδα των πιο πλουσιων μοναρχων ή δικτατορων. Αν μπορεσω θα βρω και το συγκεκριμενο φυλλο για να βρω ποσά και λεπτομερειες. Φυσικα δεν ισχυριζομαι οτι ετσι ειναι, καθως δεν ξερω την αρχικη πηγη, απλα αναφερω τι διαβασα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

faithplus1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1,787 μηνύματα.
Όπως επανειλημένα είπε ο σοβαρός, αξιόλογος, σπουδαίος, μεγάλος πολιτικός άντρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την προεκλογική του εκστρατεία, οι κομμουνιστές βράζουν και τρώνε τα παιδιά τους!Ναι, κυριές και κύριοι!
Ε, για να το είπε αυτός ο σοβαρός, αξιόλογος, μεγάλος ηγέτης, αλλά πάνω απ'όλα ΤΙΜΙΟΣ, που δεν ξέρει τί πάει να πει ψέμα, άνθρωπος, έτσι θα είναι..........:fool:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:
Απορώ γιατί είναι προσβλητικός για σένα ο όρος φασίστας, και αντεπιτείθεσε...
Εφόσων αυτό είναι το πιστεύω σου, γιατί δεν έχεις το θάρος να το υποστηρίζεις κι όταν σε αποκαλούν με το πραγματικό σου χαρακτηρισμό?
Αν όταν καίγεται το σπίτι σου, σε βοηθήσω κλέβοντας σου όλη σου την περιουσία και μετά δε στη δίνω πίσω, θα φταίς εσύ που δεν προσεχες και πηρε φωτιά το σπίτι σου :clapup: οεο!
Μετα από αυτά.... σε αφήνω στην κρίση των συνανθρώπων σου που διαβάζουν εδώ μεσα.... εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο....
Η δική μου συνείδηση είναι απόλυτα ήρεμη και ήσυχη
Υ.Γ. Το κάρμα, έκανες πάρα πολύ καλά που μου έριξες το -5... αν δεν μου το άλλαζες, θα με προσβαλε το ότι κάποιος σαν εσένα με θεωρεί και εντάξει άτομο ;)

Άμα ήμουν φασίστας, μην έχεις τη παραμικρή αμφιβολία ότι θα έβγαινα να το υποστηρίξω ευθέως. Δεν είμαι όμως. Δε μπορώ να καταλάβω κάποιους <<Προοδευτικούς>> τύπουσ που μπερδεύουν τον υγιή πατριωτισμό με το Φασισμό. Ίσως επειδή έτσι τους βολεύει...

Θα ήμουν αποκλειστικά ο μόνος υπεύθυνος, αμά είχα βάλει ΕΓΩ τη φωτιά στο σπίτι μου. ;)

Δεν έχω να προσθέσω ούτε εγώ από δω και πέρα κάτι. Ότι είχα να πώ το είπα. Βαρέθηκα και κουράστηκα να προσπαθώ να διδάξω Κλασική μουσική σε κωφάλαλους. Τελεία και παύλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Soptep

Νεοφερμένος

Ο Soptep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Επειδη Crow σε καποιο σημειο ενος ποστ ειπες οτι πρεπει να σκεφτομαστε ορθολογικα, ας παρουμε λογικα την σημασια της περιουσιας του Φιντελ.

Εστω οτι δεχομαστε τα 2.5 δις και οτι οντως αυτη ειναι η περιουσια του. Αν θελει να παει νοσοκομειο στη Κουβα, δεν θα πληρωσει, θα δεχτει την ιδια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη με ολους τους αλλους. Αν θελει να παει στο εξωτερικο, τα εξοδα τα αναλαμβανει το κρατος. Αν θελει να αγορασει σκαφος, απλα δεν μπορει. Και οσο για τα χρηματα, με το θανατο του θα περιελθουν στο κρατος. Ποια η αξια τους?

Εν τελει βεβαια αμφισβητω τον τροπο που βρηκαν αυτα τα στοιχεια. Μην ξεχνας οτι με αποδεδειγμενα στοιχεια της CIA, ο Φιντελ πασχει απο Παρκινσον. Εγω παντως μια χαρα τον βλεπω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Top