Τελικά, δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να βοηθήσουμε σε καταστάσεις ανάγκης;

Kassie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Kassie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδοντίατρος. Έχει γράψει 342 μηνύματα.
Σημερα το απογευμα γυριζα με μια φιλη μου απο το κεντρο της πολης που ζω στη Γερμανια, οπου ειχαμε παει για ψωνια. Καποια στιγμη μεσα στο λεωφορειο ακουγεται κατι σαν κραυγη και βλεπουμε ενα κοριτσακι 16- 17 χρονων που καθοταν πισω μας να πεφτει στο πλαι του καθισματος της και να παθαινει σπασμους. Φωναξα στον οδηγο να σταματησει και ενας νεαρος του ειπε να ειδοποιησει ασθενοφορο. Στο μεταξυ το κοριτσακι τρανταζοταν ολοκληρο και εβγαζε σαλια απο το στομα. Γονατισα διπλα της, της γυρισα το κεφαλι στο πλαι(για να μην πνιγει) και προσπαθησα να της μιλαω οσο πιο ηρεμα γινοταν. Καποια στιγμη οι σπασμοι σταματησαν και το κοριτσακι εκανε εμετο(την ωρα που ενας επεμενε να της δωσουμε νερο να πιει:confused: ). Απεκτησε επαφη με το περιβαλλον, μου ειπε το ονομα της και συνηλθε λιγο, αλλα ηταν πολυ τρομαγμενη. Παιδια, το λυπηθηκε η ψυχη μου, ενα παιδακι μονο του, να του συμβει κατι τετοιο. Ηρθε το ασθενοφορο και το πηρε μετα απο λιγο. Εδειχνε καλυτερα:)
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η συμπεριφορα καποιων επιβατων, που ουτε μετακινηθηκαν απο την θεση τους. Δεν μπορουσαν η' δεν ηθελαν να βοηθησουν?:worry:
Δεν ειμαι γιατρος αλλα εχω κανει μαθηματα πρωτων βοηθειων και δυστυχως μονο αυτα μπορουσα να της προσφερω. Η φιλη μου μου ειπε οτι αυτη δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα και την ιδια εντυπωση ειχα για πολλους συνεπιβατες μου. Σιγουρα καποιος γιατρος θα μπορουσε να προσφερει πολυ περισσοτερα, αλλα δεν μπορουμε να θεωρουμε οτι παντα θα υπαρχει ενας γιατρος εκει κοντα:/: .
Απλα, μου εκανε εντυπωση γιατι οι Γερμανοι ειναι υποχρεωμενοι να παρουν μαθηματα πρωτων βοηθειων για να παρουν διπλωμα οδηγησης. Παιδια, αν το βλεπατε το κοριτσακι θα σας επιανε η ψυχη σας, εμοιαζε τοσο αβοηθητο.
Τελικα δεν μπορουμε η' δεν θελουμε να βοηθησουμε σε κατι τετοιες περιπτωσεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Δυστύχως οι περισσότεροι δεν θέλουνε:/::(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Χτες με τις πορείες στην Αθήνα ήταν μια τυφλή κυρία σε μια στάση λεωφορείου, μόνη με το μπαστουνάκι της και τα 'χε χαμένα. Τον δρόμο τον είχαν κλείσει σ'εκείνο το σημείο πράμα που σημαίνει πως το λεωφορείο δεν θα περνούσε. Φώναζε χαμηλόφωνα (sic) για λίγη βοήθεια. Δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να μπορέσει να πάει σπίτι της. Την άκουσα να λέει "Φοβάμαι εδώ πέρα".
Κανένας δε σταματούσε όχι να βοηθήσει, μα να της πει μια κουβέντα...
Ευτυχώς πάνω στην ώρα άνοιξε ο δρόμος και την καθησύχασα πως σε λίγο θα ερχόταν το λεωφορείο της.

Η αλήθεια είναι πάντως πως πολλές φορές έχω την εντύπωση πως αν πάθω κάτι εκεί που περπατάω στο δρόμο, κανείς δεν προκειται να ενδιαφερθεί. "Που να μπλέκω τώρα" σκέφτονται οι περισσότεροι, ίσως όχι άδικα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά σε κάποιες άλλες λίγη απ' την προσοχή μας μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή!

Νομίζω πως όλα ξεκινούν από το ότι έχουμε χάσει την πίστη μας στην καλή πλευρά των ανθρώπων και ότιδήποτε συμβαίνει γύρω μας το αντιλαμβανόμαστε σαν απειλή...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Ο ατομισμός θριαμβεύει στην κοινωνία μας και τα αίτια είναι φυσικά πολιτικοοικονομικά. Αντί να λέμε καλημέρα ο ένας στον άλλον, απορούμε και νιώθουμε τουλάχιστον αμήχανα όταν κάποιος άγνωστος μας πιάνει την κουβέντα.

Βέβαια η ερώτηση του thread είναι πιο ειδική. Θέλω να πιστεύω ότι ΑΝ μπορούμε, βοηθούμε σε καταστάσεις ανάγκης με τα λίγα ψήγματα ανθρωπινότητας που μας έχουν απομείνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stalitsa

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Μιμιλού!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
Πιστεύω ότι οτι αφορά την θέληση και την ψυχική δύναμη μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! (Σε τέτοια θέματα δεν είναι οτι δεν μπορούμε είναι καθαρά και μόνο οτι δεν θέλουμε!!!) Οτι αφορά την σωματική δύναμη δεν μπορούμε πάντα να ανταπεξέλθουμε!
Πχ... Αν μου πείς να κάνω μια 2πλη τούμπα στον αέρα σαν τον Μελισανίδη, αν και θέλω πολύ δεν μπορώ να την κάνω...
Το να είμαι άνθρωπος όμως και να προσπαθώ να σώσω ή να βοηθήσω ή να παρέχω υποστήριξη σε έναν άνθρωπο,είναι καθαρά θέμα διάθεσης και θέλησης και πολύ λυπάμαι που ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν έχει αυτή την διάθεση... :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Στην περιπτωση της kassie δεν ηταν μονο οτι μπορει να μην ηθελαν να βοηθησουν γιατι...απλως δεν γουσταραν.Σιγουρα υπαρχουν και αυτοι.
Πολλες φορες ενα τετοιο θεαμα μπορει να τον κοκκαλωσει τον αλλο.Και ναι, τοσο πολυ που να μην μπορει να κανει τιποτα αλλο απο το να κοιτα.
Ακομα υπαρχουν αλλοι, που εχουν φοβιες με οποιοδηποτε περιστατικο ιατρικης φυσεως.Δεν θελουν να ερθουν σε επαφη με "αρρωστα" ατομα.Ναι, για αυτους ενα επιληπτικος ειναι αρρωστος και μην σας φανει αστειο αν μαλιστα ακουσετε οτι μπορει να φοβαται μην κολλησει τιποτα.:|
Οι πιθανοτητες ειναι πολλες.Ακομακαι ο φοβος οποιοδηποτε "μπλεξηματος".

Στην περιπτωση της isiliel ειναι γραψα...δισμος!Ειναι γεγονος οτι οι συνθηκες ζωης και τα προβλημτα εχουν κανει πολλους ρομποτακια σε σημειο να μην ξερουν που πατανε (και δεν το λεωειρωνικα.Η μητερα μου πολλες φορες, με τοσα που εχει στο μυαλο της δεν με εχει προεξει στο δρομο!).
αλλα απο εκει και περα δεν μπορω να δεχτω παλικαρια σαν εμας στην ηλικια των 20-25 π.χ. να μην βοηθησουμε μια τετοια κυρια.
Νταξ' ξερουμε οτι ζουμε σε περιεργες εποχες αλλα ειναι κριμα να μας ζητα βοηθεια ενας συναθρωπος μας και να μην αντιδρουμε καθολου.
Φοβος...;
Πανικος...;
Ατομικισμος....;
Απανθρωπια...;
Πειτε το οπως θελετε...

Το ξαναλεω...κριμα οταν βλεπουμε ενα συναθρωπο μας σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναγκη, αντι να του απλωνουμε το χερι για βοηθεια, να τον περιφρονουμε με τοση ανεση...

Δυστυχως τα "λογια" του Αντωνη Σαμαρακη εχουν βγει αληθινα...
"Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μία στην άλλη, όσο είναι σήμερα. Και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

faithplus1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1,787 μηνύματα.
Κι εγώ πιστεύω ότι αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και ξέρει πώς να το κάνει, θα το κάνει.Πολλές φορές, για ιατρικά περιστατικά, κάποιος μπορεί να νομίζει ότι αν πάει να κάνει κάτι θα χειροτερέψει τα πράγματα.Εκεί δε μπορώ να τον κατηγορήσω.Πολύ λίγοι, θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτοί που ξέρουν τί μπορούν να κάνουν και δεν το κάνουν γιατί φοβούνται το μπλέξιμο ή απλά δε νοιάζονται.
Στη περίπτωση της Isiliel για μένα δεν υπάρχει δικαιολογία.Και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μιλήσει κάποιος στη γυναίκα και να της δώσει λίγο κουράγιο.Αυτό θα ήταν υπεραρκετό.
Πάλι καταλήγουμε στο ότι είναι θέμα παιδείας, όπως σχεδόν όλα.
Πολύ καλό μου φαίνεται το μέτρο των Γερμανών για τα μαθήματα πρώτων βοηθειών στους υποψήφιους οδηγούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Μπορεί να είναι πολλά....
Μπορεί κάποιος να μην ξέρει πως να βοηθήσει....
άλλος μπορεί να πάθει σοκ και να μην μπορεί....
άλλος μπορεί να σε είδε ότι οκ κάτι κάνεις εσύ και δεν έτρεξε πάνω απ το κεφάλι σου και σου αφήσαν "αερα" να την φροντίσεις (κάτι που θεωρώ καλό)

Γενικά είμαι υπερ της άποψης ότι δεν έχουμε αποκτηνωθεί τόσο πολύ....
Μπορεί όντως οι καρδιές μας να είναι αποξενωμένες αλλά στις δύσκολες καταστάσεις ερχόμαστε κοντά.... πολύ κοντα ο ένας στον άλλον
Θυμάστε τότε με τον σεισμό που είχαν εγκλώβιστεί άτομα στο κτίριο που έπεσε και είχε πάει ο κόσμος και έβγαζε ντουβάρια με τα χέρια του?
Μπορεί να να μην ειναι και με τις αγνότερες προθέσεις αλλά να είναι το ένστικτο που έχει μέσα του ο άνθρωπος για επιβίωση και διαιώνιση του είδους, δεν ξέρω... αλλά εγώ είμαι με την εντύπωση ότι διανύουμε περίεργους καιρούς.... ότι δείχνουμε μακρυα ο ένας απ τον άλλο αλλά επειδή αποζητούμε τοσο πολύ να είμαστε κοντα γιατί εχουμε συνειδητοποιήσει την απόσταση, κανουμε όλοι βήματα για να έρθουμε κοντά...
Και κοντα... και μακρυα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Για να βοηθησεις καποιον πρεπει να ξερεις και καποια απλα πραγματακια. Απο την στιγμη που δεν ξερεις ειναι δυσκολο να παρεις την ευθυνη για βοηθεια. ΑΛΛΑ κακα τα ψεμματα το μεγαλυτερο ποσοστο για εμενα ειναι αυτο που περιγραφει ο μαριος στο παρακατω αποσπασμα:

Ακομα υπαρχουν αλλοι, που εχουν φοβιες με οποιοδηποτε περιστατικο ιατρικης φυσεως.Δεν θελουν να ερθουν σε επαφη με "αρρωστα" ατομα.Ναι, για αυτους ενα επιληπτικος ειναι αρρωστος και μην σας φανει αστειο αν μαλιστα ακουσετε οτι μπορει να φοβαται μην κολλησει τιποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
Οι Γερμανοί είναι ένας λαός ολίγον κρύος. Δεν είναι ότι δε τους ένοιαξε για το κοριτσάκι μέσα στο λεωφορείο...Πιστεύω ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν τις απαιτούμενες ιατρικές γνώσεις και επομένως δεν πρέπει να ανακατευτούν, αλλά να περιμένουν τους ειδικούς.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών δεν πρέπει να είναι μόνο για τους νέους οδηγούς...Στα σχολεία πρέπει να διδάσκονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Founes

Διάσημο μέλος

Ο Founes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,548 μηνύματα.
Παιδιά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και μία άλλη παράμετρος...
Την παροιμία όποιος έχει καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι την γνωρίζεται ??? Νομίζω το έχω αναφέρει ξανά το περιστατικό, θα σας το ξαναγράψω όμως... Πριν από καιρό βρέθηκα στο πάρτι μιας φίλης στο σπίτι της. Κατά τις 5 τα ξημερώματα είχαμε μείνει εγώ, αυτή άλλες 3 φίλες της και ένας φίλος της. Ξαφνικά βρήκαν στο μπάνιο μια κοπέλα αναίσθητη. Το ασθενοφόρο δεν τη έπαιρνε αν δεν την συνόδευε κάποιος... πήγα εγώ λοιπόν και καθόμουν στο νοσοκομείο έξω από την εντατική (η κοπέλα είχε φτιάξει ένα πολύ καλό κοκτέιλ από αλκοόλ και χάπια) όταν είδα έναν μεσήλικα σε έξαλλη κατάσταση να με κυνηγάει σε όλο το νοσοκομείο λέγοντας ότι σκότωσα την κόρη του και άλλα τέτοια! Το καλό της υπόθεσης είναι ότι την κοπέλα ούτε καν την γνώριζα, ούτε το όνομά της, ούτε καν την είχα δει στο σπίτι... Το αποτέλεσμα ήταν να μου κάνει και μήνυση ο τύπος και ευτυχώς που συνήλθε η κόρη του και του είπε δεν με ήξερε, γιατί ποιος ξέρει πως θα ξεμπέρδευα μετά...


Όπως καταλαβαίνεις μετά από όσα πέρασα τότε, έχω γίνει λίγο επιφυλακτικός στο που θα μπλέκομαι και πού όχι... Σίγουρα αν δω κάποιον μπροστά μου να πεθαίνει δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια αλλά πολύ, πολύ προσεκτικά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Ακριβως founes...σε τετοια περιστατικα αναφερομουν οταν εγραψα πριν οτι υπαρχει φοβος "μπλεξηματος"...:/: ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιάννης

Περιβόητο μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 4,851 μηνύματα.
Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πάντα κάποιος πρέπει να φταίει και πάντα πρέπει να είναι κάποιος που είναι κοντά για να ξεσπάσουμε.
Είδατε τι μπλεξίματα έχει ο founes εγώ 2 φορές έχω περιλθάψει θύματα απο τροχαία ατυχήματα (ευτηχώς ελαφρά) αλλα έχω μάθει όταν δω ότι όλα βρίσκονται υπο έλεγχο να φευγω.
Την τελευταία φορά μάλιστα το αφέντικό του τύπου ήθελε να αφήσω και το τηλέφωνο μου και χώρια ότι γκρίνιαζε που κάλεσα και την τροχαια, φυσικά και δεν το άφησα γιατί τον είχα ικανό να πεί ότι είχα και εγώ εμπλοκή στο τρακάρισμα.
Γενικά δεν ξέρεις ποιός είναι αυτός που έχει πάθει το ατύχημα και τι έχει ακόμα και η λογική του να κάνω C.P.R (Καρδιοαναπνευστική επαναφορά) μπορεί να κρύβει κινδύνους και για εσένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Founes

Διάσημο μέλος

Ο Founes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,548 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Γιάννης:
Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πάντα κάποιος πρέπει να φταίει και πάντα πρέπει να είναι κάποιος που είναι κοντά για να ξεσπάσουμε.
Είδατε τι μπλεξίματα έχει ο founes εγώ 2 φορές έχω περιλθάψει θύματα απο τροχαία ατυχήματα (ευτηχώς ελαφρά) αλλα έχω μάθει όταν δω ότι όλα βρίσκονται υπο έλεγχο να φευγω.
Την τελευταία φορά μάλιστα το αφέντικό του τύπου ήθελε να αφήσω και το τηλέφωνο μου και χώρια ότι γκρίνιαζε που κάλεσα και την τροχαια, φυσικά και δεν το άφησα γιατί τον είχα ικανό να πεί ότι είχα και εγώ εμπλοκή στο τρακάρισμα.
Γενικά δεν ξέρεις ποιός είναι αυτός που έχει πάθει το ατύχημα και τι έχει ακόμα και η λογική του να κάνω C.P.R (Καρδιοαναπνευστική επαναφορά) μπορεί να κρύβει κινδύνους και για εσένα.

:worship: εεετσι ακριβώς ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

misslittledevil

Επιφανές μέλος

Η misslittledevil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8,197 μηνύματα.
Σε τετοιες περιπτωσεις (Founes) καλεις την αστυνομια, και δεν χρειαζεται συνοδια στο ασθενοφορο. Θα μου πεις.. και σιγα μην μπλεκω και με την αστυνομια! Και εχεις δικιο.. Αλλα ειτε ετσι ειτε αλλιως μπλεκεις, οποτε.. καταλαβαινεις! :/:

Παραυτα, πιστευω κι εγω οτι δεν θελουμε να βοηθησουμε, γιατι δεν ξερουμε που μπορει να μπλεξουμε κι οχι απο κακια.. :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

geo221297

Νεοφερμένος

Η geo221297 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 84 μηνύματα.
Έγω πιστεύω ότι αν θέλεις μπορείς να βοήθησεις. Άλλο τώρα αν πολλοί δεν θέλουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Founes

Διάσημο μέλος

Ο Founes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,548 μηνύματα.
Εκείνη την ώρα εκτός του ότι δεν έχεις πολλές επιλογές... δεν έχεις και τον χρόνο για να σκεφτείς, γιατί όταν ήταν η άλλη αναίσθητη χωρίς να ξέρουμε τι έχει δεν θα μπορούσα να τους πω... Μισό να καλέσω το 100, το οποίο θα έρθει σε κάνα τέταρτο και μετά ποιος ξέρει τι θα συνεχίσει...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Founes:
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι την κοπέλα ούτε καν την γνώριζα, ούτε το όνομά της, ούτε καν την είχα δει στο σπίτι... Το αποτέλεσμα ήταν να μου κάνει και μήνυση ο τύπος και ευτυχώς που συνήλθε η κόρη του και του είπε δεν με ήξερε, γιατί ποιος ξέρει πως θα ξεμπέρδευα μετά...

Καταρχάς πολύ κακώς που πήγες εσύ ενώ δεν την ήξερες...έπρεπε να πάει η φίλη σου που έκανε το πάρτυ..

Η κοπέλα αυτή ήταν ανήλικη?

Τι μήνυση σου έκανε ?:hmm: :hmm:


Καλό είναι να μην βοηθάμε αν δεν ξέρουμε γιατί μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερο κακό εκτός αν απειλείται άμεσα η ζωή κάποιου..πχ ποτέ μην μετακινείτε τραυματία από τροχαίο που βρίσκεται στην άσφαλτο γιατί μπορεί να τον σακατέψετε..τώρα θα μου πεις ξέρουν οι τραυματιοφορείς....

Ο Ερυθρός Σταυρός, τουλάχιστον στην πόλη που μένω και φαντάζομαι και σε άλλα μέρη , διοργανώνει κάθε χρόνο δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών που περιλαμβάνουν από τσιμπήματα εντόμων μέχρι και C.P.R. Πληροφορίες στα κατά τόπον τηλ του Ερυθρού Σταυρού ή στις Νομαρχίες.
Τα μαθήματα απ' ότι θυμάμαι ξεκινούν Σεπτέμβρη μέχρι και αρχές Νοεμβρίου, μία φορά την εβδομάδα.

Παρακολούθησα μετά από ένα περιστατικό που μου συνέβη και έχει πολύ ενδιαφέρον!Μπορεί φέτος να ξαναπάω να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη μου..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vkey

Επιφανές μέλος

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 8,253 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με Μάριο και βασικά νομίζω ότι ό,τι πω θα είναι σαν να επαναλάμβάνω τα λόγια του. Στην περίπτωση της Κάσι δικαιολογώ ότι πολύ δεν εμπλέχτηκαν....Όχι ότι είναι σωστό αλλά σε μια κρίση επιληψίας που δεν ξέρεις πως πρέπει να αντιμετωπιστεί καλύτερα να μην κάνεις τίποτα γιατί αντί να βοηθήσεις μπορεί να τραυματίσεις το άτομο αλλά και τον εαυτό σου!Η Κάσι που ήξερε αντέδρασε σωστά!Είναι κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και να τους έχεις διδαχτεί! Επίσης, το θέαμα ενός επιληπτικού, αν δεν είναι συνηθισμένο, φοβίζει!Είναι κάτι το διαφορετικό....Ακόμα και για εμένα που έχω διδαχτεί πως να αντιδρώ σε επιληπτικές κρίσεις όταν έπαθε ένας μαθητής μου στην αρχή σάστισα μέχρι να κάνω τα βήματα που έπρεπε!

Όσο για την τυφλή κυρία, εκεί το θεωρώ λίγο απαράδεκτο....Αλλά κάνεις δεν ξέρει πως σκέφτεται ο καθένας....Μην ξεχνάτε ότι πολλοί φοβούνται και δεν το κατακρίνω.... Ο καθένας αντιλαμβάνεται την βοήθεια που μπορεί να δώσει διαφορετικά και εξαρτάται τις καταστάσεις που μπορεί όντως να βοηθήσει...

Όσο για το Φούνες απλά ήταν το εξιλαστήριο θύμα σε μια άσχημη κατάσταση που βρέθηκε η κόρη του άλλου....Πάντως προσωπικά όταν μπορώ να βοηθήσω και μπορώ να το κάνω σωστά θα το κάνω, όταν δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις σε ιατρικές καταστάσεις δεν θα ανακατευτώ...Όχι γιατί δεν θέλω να βοηθήσω αλλά γιατί ξέρω ότι αντί να βοηθήσω μπορεί να προκαλέσω μεγαλύτερο πρόβλημα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene

Διάσημο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,430 μηνύματα.
Και εγώ θα είχα πάει με το ασθενοφόρο.
Αν οι άλλοι είναι γαϊδούρια! Αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν την έπερνε το ασθενοφόρο. Δλδ θα την αφήναν να πεθάνει??? Μιλάμε έχω συγκλονιστεί.

Δηλαδή αν εγώ καλέσω το ασθενοφόρο και είμαι μόνος δεν με παίρνει??

Σχετικά με το θέμα. Ξέρεται πόσες φορές έχω σκεφτεί να βοηθήσω κάποιον στο δρόμο πχ που κουβαλάει κάτι βαρύ! Συνήθως είναι μεγάλοι άνθρωποι ή κοπέλες! Μετά σκέφτομαι ότι θα με περάσουν για εξωγήινο! Έιδικά οι κοπέλες θα σκεφτούν ότι της την πέφτω κιόλας! Και στην Πάτρα που το έβλεπα πολύ λόγω φοιτητών και κουβαλήματος τσαντών δεν το έκανα! Είναι και λίγο χωριό το μέρος. Στην πολυκατοικία μου το κάνω. Για τους γονείς μου όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top