• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ειδήσεις από το χώρο της Ιατρικής

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Απο τον χωρο της ιατρικης:

Πειραματικά νανοσωματίδια εντοπίζουν και εξουδετερώνουν τον καρκίνο


Μικρά μόρια RNA μπορούν να μπλοκάρουν τη λειτουργία «ελαττωματικών» γονιδίων

Μικροσκοπικά σφαιρίδια που χορηγούνται ενδοφλεβίως θα μπορούν στο μέλλον να εντοπίζουν τα καρκινικά κύτταρα και να απενεργοποιούν τα γονίδια που τροφοδοτούν τους όγκους. Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη μέθοδο της «παρεμβολής RNA», της οποίας οι εφευρέτες βραβεύτηκαν πρόσφατα με Νόμπελ.
Τα νανοσωματίδια που παρουσιάζονται στο περιοδικό Nature αποτελούνται από τέσσερα τμήματα: δύο πολυμερή μόρια, μια πρωτεΐνη που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο υποδοχέα των καρκινικών κυττάρων, καθώς και ένα μικρό μόριο RNA σχεδιασμένο να απενεργοποιεί ένα συγκεκριμένο καρκινικό γονίδιο.
Όταν εισαχθούν στην κυκλοφορία του αίματος, τα νανοσωματίδια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα μέχρι να συναντήσουν τα καρκινικά κύτταρα που φέρουν τον συγκεκριμένο υποδοχέα. Τα νανοσφαιρίδια μπαίνουν τότε μέσα στα καρκινικά κύτταρα και διαλύονται, οπότε το μόριο RNA είναι ελεύθερο να αρχίσει την αντικαρκινική του δράση.
Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, κατά την οποία εξετάζεται κυρίως η ασφάλεια των υποψήφιων νέων θεραπειών, πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς με καρκίνο του δέρματος, και έδειξε ότι τα νανοσωματίδια πράγματι εισέρχονται στα κύτταρα-στόχο.
Σίγουρα πάντως θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.


Πώς λειτουργεί
H παρεμβολή RNA (RNAi) είναι ένας φυσικός μηχανισμός με τον οποίο ελέγχεται η λειτουργία ορισμένων γονιδίων στον άνθρωπο και σε πολλούς ακόμα οργανισμός.
Γενικά, το RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ) είναι ένας χημικός ξάδελφος του DNA (δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ) και επιτελεί πολλές και σημαντικές λειτουργίες σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Μέσα σε όλα τα κύτταρα ενός οργανισμού, οι πληροφορίες που περιέχει το DNA μεταγράφονται σε ειδικά μόρια RNA (mRNA, αγγελιαφόρο RNA) και μεταφέρονται στο μηχανισμό που παράγει πρωτεΐνες (το ριβόσωμα).
Σχετικά πρόσφατα, το 1998, ανακαλύφθηκε ότι τα μόρια mRNA μπορούν να εξουδετερωθούν από άλλα μόρια RNA, τα οποία ονομάζονται μικρά RNA παρεμβολής, ή siRNA. Αυτή η εξουδετέρωση του mRNA ουσιαστικά μπλοκάρει την έκφραση του αντίστοιχου γονιδίου.
Πολλές φαρμακοβιομηχανίες, όπως οι Alnylam, Merck, Pfizer, Novartis και Roche, πειραματίζονται τώρα με μόρια RNA για την εξουδετέρωση γονιδίων που σχετίζονται με τον καρκίνο ή άλλες ασθένειες.
Αν και μέχρι σήμερα η μέθοδος βρίσκεται στα πρώτα πειραματικά στάδια, οι δύο Αμερικανοί επιστήμονες που ανακάλυψαν την παρεμβολή RNA, ο Αντριου Φάιρ και ο Κρεγκ Μέλο, τιμήθηκαν το 2006 με Νόμπελ Ιατρικής.


in.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Προειδοποιήσεις για την γρίπη των πτηνών

Πάλι συνεχίζουν αυτή την ιστορία;

Πέρα από την πλάκα, αφού έχει σταματήσει αυτός ο πανικός... ποία η γνώμη της ιατρικής κοινότητας για αυτή την γρίπη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top