Ομοφοβία ή αγανάκτηση;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Μετά από εκτεταμένη μεταξύ μας προσωπική επικοινωνία, ο συγγραφέας Ξενοφών Ίσαρης, ο γνωστός μας Buggs, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο δημοσιεύω αυτούσιο, χωρίς καμμία περικοπή:

Σχετικά με τους γκέυ πραγματικά τραβάω ζόρι. Νομίζω ότι χαλούν την κοινωνία, όχι με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, αλλά με όλο αυτό το ψέμα που έχουν στήσει γύρω απο αυτές. Αντί να ισιώσουν το πώς αρμενίζουνε αγωνίζονται να στραβώσουν το γιαλό. αυτό δημιουργεί πολυεπίπεδη κοινωνική αναταραχή, και , το πιο ηλίθιο και μάταιο ξέρεις ποιό είναι; Χωρίς λόγο !

Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι μαλάκες του στυλ των ανθρώπων που, όπως ισχυρίζεται η ταινία, πλακώνουν στο ξύλο ή σκοτώνουν ή και καταδιώκουν ακόμη γκέυ ίσα κι επειδή είναι γκέυ, είναι ενα ποσοστό αντίστοιχα πιθανό όπως να σου τύχει κάποιος που θα θέλει να σε πλακώσει ή να σε σκοτώσει επειδή είσαι Παναθηναικός ή Ολυμπιακός. Πρόκειται δηλαδή για εξτριμ κοινωνικά παραδείγματα ψυχοπαθών που ευτυχώς είναι ενα ελαχιστότατο δείγμα στο συνολικό πλυθησμό.

Κατόπιν τούτου, το να γυρνάνε οι γκέυ το θέμα γυρω απο αυτούς, έστω και υπαινισσόμενοι ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ είναι το ίδιο, καταλαβαίνεις πόσο προσβλητικό μπορεί να είναι. Πέραν του ότι κάνει τους ίδιους τους γκέυ να φαίνονται όλως διόλου κομπλεξικοί, υστερικοί και ανόητοι. Νομίζω ότι αυτό δεν κάνει καθόλου καλό στο γκεύ κίνημα.

Θα μου πείς τι με κόφτει εμένα το γκέυ κίνημα που είμαι στρέιτ; Με ενδιαφέρει γιατί αν το κίνημα των γκέυ δεν εξόργιζε τους πάντες, αναγάγοντας τον κάθε ένα αυθαίρετα σε ομοφοβικό, πραγματικά νομίζω ότι θα ζούσαμε εναν πολύ πιο .... πως να το πώ... σέξυ κόσμο.

Αντίθετα τώρα ζούμε σε έναν πρόστυχο κόσμο που έχει κάνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις λάβαρο. Και το σέξ χαρακώματα. Σαν συγγραφέας αγωνίζομαι να το τερματίσω αυτό ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες απο χρόνια. Κι εκεί που κάτι ίσως πάει να γίνει στον πατροπαράδοτο πόλεμο του σέξ, τώρα ξεφύτρωσε κι αυτός τον γκέυ με τους υποτιθέμενους ομοφοβικούς;

Κάτι μου λέει τελικά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πετάει τη σκουφια του για καυγά. Σου λέει αφού δεν μπορούμε να κάνουμε σέξ ας κάνουμε τουλάχιστον πόλεμο. Ομως εγώ πιστεύω πολύ στο σέξ σαν ισχυρό παράγοντα διαμόρφωσης της κοινωνικής αρμονίας και ισσοροπίας. Οπότε το να παίρνουν καποιες ομάδες και να κάνουν αχταρμά το σέξ με ένα σωρό άλλα ζητήματα άσχετα με το σέξ (κάτι που συμβαίνει κατα κόρον στο θρεντ), όπως καταλαβαινεις θα με βρίσκει πάντα αντίθετο θα το ειρωνεύομαι και θα το καυτηριάζω. Οσο μου επιτρέπουν βέβαια οι ποινές που βάζεις.

Το παρόν κείμενο ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους προσβλητικό, ωστόσο προσωπικά δεν συμμερίζομαι τούτη την άποψη. Απεναντίας, βρίσκω ότι διαθέτει τη δύναμη της πηγαίας και τίμιας γραφής, όσο κι αν το ύφος του κινείται στα όρια της ανοχής των κανόνων του e-steki, πράγμα που περισσότερο καταδεικνύει την αγανάκτηση που συνοδεύει τον τίτλο του θέματος, παρά κάποια πρόθεση για προσβολή του οποιουδήποτε. Ο συγγραφέας έχει προσωπική άποψη και νιώθει ασφυκτική την ανάγκη να εκφράσει τη σκέψη του, πράγμα που αποτελεί σε τελική ανάλυση μια πρόκληση για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και οι συντελεστές του e-steki έχουν μάθει ν' ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Γιατί όμως ο συγγραφέας είναι τόσο αγανακτισμένος, από την κοινωνική κατάσταση που σιγά σιγά βλέπει να διαγράφεται γύρω του; Είναι αυτό μια ψευδαίσθηση που γεννιέται από τις προσωπικές του ανασφάλειες και φοβίες ή μήπως τελικά έχει την ικανότητα να βλέπει πιο μακριά από τη μύτη του, παρατηρώντας κάτι που εμείς δεν είμαστε σε θέση να δούμε;

Ελπίζω πως ο διάλογος θα καταστεί ικανός να μας δώσει την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Το ζήτημα που θα ήθελα να θέσω προς συζήτηση από τη δική μου πλευρά είναι κατά πόσον η χρήση του όρου "Ομοφοβικός", ο οποίος έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί αδιακρίτως από την φιλο-gay πλευρά, έναντι οποιουδήποτε έχει διαφορετική από εκείνην άποψη, αποτελεί τελικά προσβολή, όπως έχουν αρκετοί μέχρι σήμερα διαμαρτυρηθεί. Τα επιχειρήματα που θ' αναπτυχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν στη χάραξη της πολιτικής του moderating του e-steki.


Επειδή λοιπόν το θέμα αυτό άπτεται μιας ευρύτερης πολεμικής, η οποία αναπτύσσεται παγκοσμίως, περί των θεμάτων που αφορούν την ομοφυλοφιλία ως στάση και άποψη, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εκτραχηλιστεί και να εκφυλιστεί σ' έναν απλό καυγά, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε αυστηρό moderating, όσον αφορά τα μηνύματα εκτός θέματος, αλλά και τις προσβολές, φροντίζοντας ωστόσο τούτο να μην καταστήσει τη συζήτηση αποστειρωμένη και ανούσια. Η ισορροπία είναι αρκετά λεπτή και θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους συνομιλητές να βοηθήσουν με τη στάση τους προς την διατήρησή της. Επισημαίνω ότι πέρα από τους γνωστούς όρους χρήσης, έχουμε αποφασίσει ότι το ν' αποκαλεί κάποιος, άμεσα ή έμμεσα, ομοφυλόφιλους όσους απλά υποστηρίζουν κάποιες θέσεις του gay κινήματος, θεωρείται προσβλητικό και δεν θα γίνει ανεκτό από κανέναν. Επίσης, ο όρος "Ομοφοβικός" δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως ρετσινιά προς κανέναν από τους συνομιλητές, παρά μόνο να συζητηθεί ευρύτερα στα πλαίσια της διερεύνησης της σημασίας του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Μετά από εκτεταμένη μεταξύ μας προσωπική επικοινωνία, ο συγγραφέας Ξενοφών Ίσαρης, ο γνωστός μας Buggs, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο δημοσιεύω αυτούσιο, χωρίς καμμία περικοπή:
Πρέπει να πώ εδώ ότι η εκτεταμένη συζήτηση είχε αφορμή διάφορες ποινές που μου επεβλήθησαν , όλες ανεξαιρέτως για σχόλια μου στο θέμα του γάμου των γκέυ. Αυτό ίσως χαροποιήσει κάποιους/ες γκέυ στο εν λόγω θέμα, ή πολέμιους/ες , ομως είναι ακριβώς και η πηγή της αγανάκτησης, που βέβαια όποτε εκφράστηκε μέσα στο θέμα χαρακτηρίστηκε αυτόματα: ομοφοβία !
Ο συγγραφέας έχει προσωπική άποψη και νιώθει ασφυκτική την ανάγκη να εκφράσει τη σκέψη του, πράγμα που αποτελεί σε τελική ανάλυση μια πρόκληση για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και οι συντελεστές του e-steki έχουν μάθει ν' ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους προκλήσεις.
Το "ασφυκτική ανάγκη" είναι υπερβολή. Προφανώς ένοιωσα ότι εξ αιτίας των ποινών δεν μπορούσα πλέον να εκφράσω την άποψη μου αυτούσια, όμως δεν πνίγηκα κιόλας στο άδικο. ;) Θα με ικανοποιούσε πολύ συγγραφικά να μάθω γιατί οι γκέυ γίνονται γκέυ, απο τους ίδιους τους γκέυ, και, ει δυνατόν, πώς βλέπει πραγματικά τον κόσμο και τη ζωή του ένας/μια γκέυ, στο παρόν και μακροπρόθεσμα. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο γι'αυτό.

Γιατί όμως ο συγγραφέας είναι τόσο αγανακτισμένος, από την κοινωνική κατάσταση που σιγά σιγά βλέπει να διαγράφεται γύρω του; Είναι αυτό μια ψευδαίσθηση που γεννιέται από τις προσωπικές του ανασφάλειες και φοβίες ή μήπως τελικά έχει την ικανότητα να βλέπει πιο μακριά από τη μύτη του, παρατηρώντας κάτι που εμείς δεν είμαστε σε θέση να δούμε;
Οι όμορφες συζητήσεις πάντα ήταν η αγαπημένη μου διασκέδαση. Δεν καταλαβαίνω για ποιά κατάσταση που διαγράφεται γύρω μου ( ή μας αν το εννοουσε γενικά) μιλάει ο φίλτατος Χαος. Μάλλον έγινε μια μικρή παρανόηση.Προτείνοντας τον εν λόγω τίτλο για τη συζήτηση περι του γράμματος μου λοιπόν, πρέπει να πώ εισαγωγικά ότι εννοούσα το εξής: Οποτε κάποιος επέμενε σε μία αντι-γκευ άποψη, δεχόταν αμέσως την κριτική ότι είναι ομοφοβικός. Ο αντι-γκευ χρήστης κατέληγε συνεπώς συντομότατα στην αγανάκτηση, εκφραζόταν ολοένα πιο εκνευρισμένα και φορές φορές χυδαία, κι εκεί πιά γινόταν αδιαφιλονίκητα ομοφοβικος. Ηταν μια τακτική που ισοπέδωνε την συζήτηση και δεν είχε βέβαια κανένα νόημα.

Επειδή λοιπόν το θέμα αυτό άπτεται μιας ευρύτερης πολεμικής, η οποία αναπτύσσεται παγκοσμίως, περί των θεμάτων που αφορούν την ομοφυλοφιλία ως στάση και άποψη ...
Πιστεύω ότι η τακτική της γκέυ κοινότητας να ενεργεί κατα τρόπον "εσύ και ο γρύλος σου", δημιουργεί μια παγκόσμια κατάσταση. Οπως εξέφρασα και στο γράμμα μου θεωρώ τις ομάδες που εχθρεύονται τους γκέυ ενα συντριπτικά ελάχιστο ποσοστό του στρέιτ πληθυσμού. Μπορεί να κάνω λάθος, η αλήθεια είναι ότι δεν διαθέτω στατιστικά στοιχεία. Είμαι όμως 49 ετών και από όσους και όσες έχω γνωρίσει δεν έχω δεί ποτέ, ούτε μια φορά,έχθρα για τους γκέυ. Και έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο σε πολλά διαφορετικά κοινωνικά επίπεδα τόσο απο πλευράς πλούτου όσο και κουλτούρας. Από εκεί κι ύστερα φυσικά έχω συναντήσει ειρωνία, κοροιδία, αποστροφή, για τις σεξουλικές τους προτιμήσεις,όμως έχθρα ούτε μια φορά.

Οπότε πιστεύω ότι αυτή η διαρκής χρήση της έννοιας ομοφοβικός, γίνεται για να προκαλέσει την στρέιτ κοινότητα σε μια σύγκρουση και όχι επειδή αυτή η σύγκρουση υπάρχει και συμβαίνει εξαιτίας των υποτιθέμενων "φοβιών" που διακατέχοχυν τους στρέιτ, απεναντι στους γκέυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Πω πω... Πολυ ζουμερο θεμα...

Οφειλω να ομολογησω οτι αυτη την διασταση του θεματος που αναφερει στα κειμενα του ο Buggs δεν την ειχα ποτε σκεφτει... Κι ομως εχει δικιο γιατι πλεον εκφεροντας οποιαδηποτε αποψη μη συμφωνοι με τον ομοφυλοφιλων στα θεματα που τους αφορουν σε καθιστα ομοφοβικο...

Κι οχι μονο απο τους ιδιους τους ομοφυλοφιλους αλλα και απο πολλους "προοδευτικους"... Φερνοντας ενα σχετικα προσφατο παραδειγμα... Πριν μερικους μηνες στο μαθημα της εκθεσης ο καθηγητης μας μας ανεφερε ενα περιστατικο πηγαινοντας με το λεωφοριακι που μεταφερει τους επιβατες απο το κτιριο του αεροδρομιου στο αεροπλανο ετυχε να δει 2 ομοφυλοφιλους οι οποιοι θελησαν να φιληθουν... Μια κατασταση, η οποια λογο και της κλειστης κοινωνιας στην οποια ζουμε (τουλαχιστον στα Ν. Μουδανια), ειναι κατι ασυνηθιστο κι οπως ειναι λογικο παραξενεψε τον καθηγητη μου... Κι οταν κι εγω δηλωσα οτι θα μου φαινοταν ομοιως παραξενο αν μου συνεβαινε μια φιλη και συμμαθητρια λιγο πολυ μας χαρακτηρισε ομοφοβικους τοσο εμενα οσο και τον καθηγητη... Ενω πραγματικα μιλαμε για κατι ασυνηθιστο για εμας που ειναι λογικο να μας ξενισει...

Ετσι βλεπουμε πραγματικα να ισοπεδωνουμε τα παντα και να βλεπουμε ομοφοβιες εκ του μη οντος... Παλιοτερα ναι, υπηρχε φοβια σε μεγαλο ποσοστο... Η φοβια αυτη ηταν λογω της αγνοιας... Τωρα που η αγνοια αυτη δεν υπαρχει, δεν μπορουμε να μιλαμε για φοβιες παρα σε μικρο ποσοστο... Τα κυριως αντι-ομοφυλοφιλικα αισθηματα θα μπορουσαμε να τα πουμε μη αποδοχη, ή ακομη και αποστροφη αν μιλαμε για ακραιες περιπτωσεις... Αλλα η φοβια ειναι κατι αλλο...

ΥΓ. Προσωπικα ακομη κι αν με ξενιζει ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι κατα του δεν ειμαι... Καθενας εχει το δικαιωμα να κανει οτι θελει με την ζωη του σ' αυτον τον τομεα και δεν ειμαστε εμεις ικανοι να τον κρινουμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Κατ' αρχήν, θα ήθελα να τονίσω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι το δημόσιο φόρουμ ΔΕΝ είναι ο κατάλληλος χώρος για να συζητηθούν τα περί ποινών και άλλων αποφάσεων της ΟΔ, πράγμα που άπτεται του όρου #14. Θα παρακαλέσω λοιπόν θερμά, να μην υπάρξει καμμία περαιτέρω νύξη επί του θέματος αυτού και τούτη είναι η τελευταία προειδοποίηση, προς πάσα κατεύθυνση!!

Κατά τ' άλλα:

Θα με ικανοποιούσε πολύ συγγραφικά να μάθω γιατί οι γκέυ γίνονται γκέυ, απο τους ίδιους τους γκέυ, και, ει δυνατόν, πώς βλέπει πραγματικά τον κόσμο και τη ζωή του ένας/μια γκέυ, στο παρόν και μακροπρόθεσμα. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο γι'αυτό.
Θα ήθελα να ρωτήσω, πώς είναι δυνατόν κάποιος να παίρνει θέση και μάλιστα τόσο απόλυτα αρνητική απέναντι στους ομοφυλόφιλους, όταν ομολογεί ότι δεν κατανοεί αρκετά τη θέση τους;

Πέρα απ' αυτό πάντως, θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να ακούγαμε από πρώτο χέρι κάποια στοιχεία που διαφωτίζουν αυτήν την πλευρά του ζητήματος. Ίσως η κατανόηση αμβλύνει την πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο "στρατοπέδων".

Δεν καταλαβαίνω για ποιά κατάσταση που διαγράφεται γύρω μου ( ή μας αν το εννοουσε γενικά) μιλάει ο φίλτατος Χαος. Μάλλον έγινε μια μικρή παρανόηση.
Μιλάω για τα εξής σημεία, που δείχνουν σε ποια κοινωνική κατάσταση αναφέρομαι, η οποία κατά τη γνώμη σου τείνει να διαμορφωθεί:
Αντί να ισιώσουν το πώς αρμενίζουνε αγωνίζονται να στραβώσουν το γιαλό. αυτό δημιουργεί πολυεπίπεδη κοινωνική αναταραχή
αν το κίνημα των γκέυ δεν εξόργιζε τους πάντες, αναγάγοντας τον κάθε ένα αυθαίρετα σε ομοφοβικό, πραγματικά νομίζω ότι θα ζούσαμε εναν πολύ πιο .... πως να το πώ... σέξυ κόσμο. Αντίθετα τώρα ζούμε σε έναν πρόστυχο κόσμο που έχει κάνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις λάβαρο. Και το σέξ χαρακώματα. Σαν συγγραφέας αγωνίζομαι να το τερματίσω αυτό ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες απο χρόνια. Κι εκεί που κάτι ίσως πάει να γίνει στον πατροπαράδοτο πόλεμο του σέξ, τώρα ξεφύτρωσε κι αυτός τον γκέυ με τους υποτιθέμενους ομοφοβικούς;
Ομως εγώ πιστεύω πολύ στο σέξ σαν ισχυρό παράγοντα διαμόρφωσης της κοινωνικής αρμονίας και ισσοροπίας. Οπότε το να παίρνουν καποιες ομάδες και να κάνουν αχταρμά το σέξ με ένα σωρό άλλα ζητήματα άσχετα με το σέξ (κάτι που συμβαίνει κατα κόρον στο θρεντ), όπως καταλαβαινεις θα με βρίσκει πάντα αντίθετο
Πιστεύω ότι η τακτική της γκέυ κοινότητας να ενεργεί κατα τρόπον "εσύ και ο γρύλος σου", δημιουργεί μια παγκόσμια κατάσταση.

Με λίγα λόγια, φαίνεται να πιστεύεις ότι η συμπεριφορά του gay κινήματος, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα δικαιώματά του μέσα στην παγκόσμια κοινότητα, τουλάχιστον στον Δυτικό κόσμο, δημιουργεί πολλαπλές παρενέργειες, όπως δημιουργία μιας πολυεπίπεδης κοινωνικής αναταραχής, πολεμική ατμόσφαιρα, ακόμη και μείωση της παγκόσμιας σεξουαλικότητας, διακύβευση της κοινωνικής αρμονίας και ισορροπίας, μια παγκόσμια όπως λες κι εσύ κατάσταση.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εν προκειμένω είναι: Για ποιο λόγο η δημιουργία τούτης της κατάστασης χρεώνεται αποκλειστικά στους gay; Δεν ευθύνονται κατά τη γνώμη σου οι straight σε τίποτε γι' αυτήν την διαμάχη; Δεν έχουν δικαίωμα οι gay να διεκδικήσουν το σεβασμό και την ισότιμη παρουσία τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας ή μήπως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να το επιδιώξουν;

Επίσης, ένα πολύ ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου ερώτημα είναι και το εξής: Πώς είναι δυνατόν να μη γίνονται λάβαρο οι σεξουαλικές προτιμήσεις όταν το μόνο που διαφοροποιεί έναν gay από έναν straight είναι ακριβώς αυτό; Θεωρείς ότι μια κοινωνία όπου δεν θα γινόταν καμμία νύξη επί των σεξουαλικών τάσεων και δεν θα υπήρχε καμμία απολύτως διάκριση με βάση αυτό το κριτήριο είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητούν οι gay; Τι είδους κοινωνία θα ήταν αυτή και ποια θέση θα έπαιρνες προσωπικά απέναντί της; Τέλος, τι σκοπεύεις να κάνεις προσωπικά, προς αυτήν την κατεύθυνση;

Προτείνοντας τον εν λόγω τίτλο για τη συζήτηση περι του γράμματος μου λοιπόν, πρέπει να πώ εισαγωγικά ότι εννοούσα το εξής: Οποτε κάποιος επέμενε σε μία αντι-γκευ άποψη, δεχόταν αμέσως την κριτική ότι είναι ομοφοβικός. Ο αντι-γκευ χρήστης κατέληγε συνεπώς συντομότατα στην αγανάκτηση, εκφραζόταν ολοένα πιο εκνευρισμένα και φορές φορές χυδαία, κι εκεί πιά γινόταν αδιαφιλονίκητα ομοφοβικος. Ηταν μια τακτική που ισοπέδωνε την συζήτηση και δεν είχε βέβαια κανένα νόημα.
Όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο, θεωρούν ότι πράγματι η αντίθεση απέναντι στην ομοφυλοφιλία εμπνέεται από κάποιο είδος φοβίας, παγιωμένης στις κοινωνίες μέσω φαλλοκρατικών αντιλήψεων, οι οποίες θα πρέπει να περάσουν πλέον στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας". Θεωρούν δηλαδή ότι ο όρος έχει πολιτικό χαρακτήρα κι όχι ψυχιατρικό, πράγμα που τότε θα τον κατέτασσε αυτόματα ως προσβλητικό. Εσύ πιστεύεις ότι η αντίθεση προς τους gay έχει διαφορετικό χαρακτήρα και δεν προκύπτει από κάποιο είδος φοβίας, αλλά από αντικειμενικές ενστάσεις; Ποιες είναι τελικά αυτές;

Τέλος, γιατί θεωρείται άδικο να χαρακτηρίζεται ως "Ομοφοβικός" κάποιος που έχει ανοίξει θέμα με τίτλο "Φοβάμαι τους ομοφυλόφιλους. Τι μπορω να κάνω;". Πώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί κάποιος που αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους "ανώμαλους" αν όχι ομοφοβικός; (εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Κι οταν κι εγω δηλωσα οτι θα μου φαινοταν ομοιως παραξενο αν μου συνεβαινε μια φιλη και συμμαθητρια λιγο πολυ μας χαρακτηρισε ομοφοβικους τοσο εμενα οσο και τον καθηγητη... Ενω πραγματικα μιλαμε για κατι ασυνηθιστο για εμας που ειναι λογικο να μας ξενισει...
Πράγματι, ο Buggs φαίνεται να θεωρεί ότι αυτή η ατμόσφαιρα είναι άκρως καταπιεστική και η εύκολη κι ισοπεδωτική "ταμπελίτσα" του ομοφοβικού που με την πρώτη ευκαιρία κι αδιακρίτως κολλάει στο μέτωπο κάθε αντίθετου με τις θέσεις του gay κινήματος, τσουβαλιάζοντας τους πάντες κι υπονοώντας ότι όσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι ψυχικά άρρωστοι, αποτελεί μέγιστη καταστολή της άποψης και της ελεύθερης έκφρασής της, όπως επίσης ότι αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας προπαγάνδας στην οποία έχει επιδοθεί το gay κίνημα και οι προοδευτικοί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) υποστηρικτές του.

Αυτό είναι κάτι που το έχω παρατηρήσει και προσωπικά και με προβληματίζει έντονα, καθώς φαίνεται να οδεύουμε προς το αντίθετο άκρο, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ανέλαβα την ευθύνη να δημοσιεύσω τούτο το θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Ναι... Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μας... Κι οχι τοσο απο τους ομοφυλοφιλους... Αλλα απο τους δηθεν προοδευτικους που οτιδηποτε νεο που μπορει να προκαλεσει αντιδρασεις το ασπαζονται και καταριουνται σχεδον ολους οσους ειναι επιφυλακτικοι προς αυτο... Κι ολο αυτο προκαλει μια αλυσιδωτη αντιδραση που δημιουργει αντι-ομοφυλοφιλικα αισθηματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Ναι... Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μας... Κι οχι τοσο απο τους ομοφυλοφιλους... Αλλα απο τους δηθεν προοδευτικους που οτιδηποτε νεο που μπορει να προκαλεσει αντιδρασεις το ασπαζονται και καταριουνται σχεδον ολους οσους ειναι επιφυλακτικοι προς αυτο... Κι ολο αυτο προκαλει μια αλυσιδωτη αντιδραση που δημιουργει αντι-ομοφυλοφιλικα αισθηματα...

Θα τρελλαθουμε τελειως!

Ποιο ακριβως ειναι το "οποιοδηποτε νεο" εν προκειμενω?!
Η ομοφυλοφιλια?!
Ελα Δια και Αθηνα!

Και για να μην τρελλαθουμε τελειως...δυο λογια μοναχα:

Αμφισβητει κανεις οτι εχουν υπαρξει παμπολλες λεκτικες επιθεσεις εναντιον των ομοφυλοφιλων στα αντιστοιχα θεματα?! Εαν αυτος που καταφευγει σε τετοιου ειδους συμπεριφορες δεν ειναι ομοφοβικος, τοτε ποιος ειναι?
Αφηστε ξερω...εγω ειμαι η δηθεν προοδευτικη που ασπαζομαι οτιδηποτε "νεο", οπως στην περιπτωση μας την ομοφυλοφιλια η οποια κατα τη γνωμη καποιων μολις εσκασε μυτη!

Ας παρουμε μια γευση και απο το τι ειναι η ομοφοβια:

Η ομοφοβίαομοφυλοφοβία ή ομοερωτοφοβία) είναι ο φόβος (έως του σημείου της παθολογικής φοβίας), η αποστροφή ή οι διακρίσεις κατά της ομοφυλοφιλίας ή σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Η λέξη είναι αντιδάνειο από την αγγλική Ηomophobia που ετυμολογείται από τις ελληνικές λέξεις ομός (όμοιος) και φοβία. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1969 από τον George Weinberg και έγινε γνωστή με το βιβλίο του Society and the Healthy Homosexual (1971). [1]
Η ομοφοβία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, που οδηγεί στην εκδήλωση μισαλλοδοξίας.
Συχνά φτάνει ως το σημείο να εκδηλώνεται πολύ επικίνδυνα, όπως μέσω λεκτικής βίας και με ομοφοβικά εγκλήματα μίσους όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους.
Τα άτομα που ενεργούν με τέτοιους τρόπους περιγράφονται ως ομοφοβικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ομοφοβία μπορεί να προέρχεται από θρησκευτική προκατάληψη —μάλιστα, οι απόψεις που έχουν θρησκευτική βάση είναι οι πιο δύσκολες για να αλλάξουν—, αισθήματα κοινωνικής ανασφάλειας ή ως αυτοεπιβεβαίωση του σεξουαλικού προσανατολισμού.[2]
Κάποιοι από τους παράγοντες που επιτείνουν την ομοφοβία είναι ακόμη το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και κοινωνικό στάτους, η έλλειψη επαφής με ομοφυλόφιλους και η έλλειψη παιδείας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να παρατηρηθούν φαινόμενα ομοφοβίας προερχόμενα από τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους.
Σύμφωνα με ορισμένους θεωρητικούς, θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός της έννοιας ομοφοβία με την έννοια ομοαρνητισμός, καθώς με τη δεύτερη νοούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιος αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία, δίχως όμως να προβαίνει σε καμία απολύτως αρνητική ενέργεια σε βάρος των ομοφυλόφιλων. [3]


Οποιος τωρα θελει να ορισει διαφορετικα τις συμπεριφορες που χαρακτηριζονται ως ομοφοβικες, λογου χαριν "αγανακτηση" κ.λ.π. ειναι ελευθερος να το κανει, αλλα σημασια εχει ποιον θα καταφερει εν τελει να πεισει...Διοτι αμφιβαλλω εαν θα τα καταφερει ακομα και με τον ιδιο του τον εαυτο.

Αλλα θα μου πει κανεις... και ποιος μπορει να τα βαλει με minds wide shut?!
Anyways...

Αυτα τα ολιγα και πολλες καλησπερες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Πράγματι, ο Buggs φαίνεται να θεωρεί ότι αυτή η ατμόσφαιρα είναι άκρως καταπιεστική και η εύκολη κι ισοπεδωτική "ταμπελίτσα" του ομοφοβικού που με την πρώτη ευκαιρία κι αδιακρίτως κολλάει στο μέτωπο κάθε αντίθετου με τις θέσεις του gay κινήματος, τσουβαλιάζοντας τους πάντες κι υπονοώντας ότι όσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι ψυχικά άρρωστοι, αποτελεί μέγιστη καταστολή της άποψης και της ελεύθερης έκφρασής της, όπως επίσης ότι αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας προπαγάνδας στην οποία έχει επιδοθεί το gay κίνημα και οι προοδευτικοί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) υποστηρικτές του.

Αυτό είναι κάτι που το έχω παρατηρήσει και προσωπικά και με προβληματίζει έντονα, καθώς φαίνεται να οδεύουμε προς το αντίθετο άκρο, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ανέλαβα την ευθύνη να δημοσιεύσω τούτο το θέμα.


Καταπιεστικη για ποιους? Για εκεινους που καταφευγουν στο χλευασμο?! Και μαλιστα για ποιο θεμα? Επειδη καποια ατομα εχουν διαφορετικο σεξουαλικο προσανατολισμο απο εκεινους?!
Ειναι πραγματα αυτα εν ετη 2010, υποτιθεται μορφωμενοι ανθρωποι να κανουν τετοιου ειδους διακρισεις οπως καποτε γινονταν απεναντι στις γυναικες, για να μην αναφερθω στις φυλετικες, οι οποιες και αυτες καλα ακομα κρατουν απο καποιους που θελουν, πολυ κακως, να λεγονται ανθρωποι?!
Ειναι απαραδεκτο!
Τιποτα και κανεναν δεν κανει ανωτερο απο καποιον αλλον, ποσο μαλλον οι σεξουαλικες του προτιμησεις!
Εμπεδωστε το μερικοι επιτελους!

Μεταξυ μας...αυτο που μολις αισθανομαι λεγεται "αγανακτηση" και οχι τα "αλλα λογια να αγαπιομαστε"!

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Θα ήθελα να ρωτήσω, πώς είναι δυνατόν κάποιος να παίρνει θέση και μάλιστα τόσο απόλυτα αρνητική απέναντι στους ομοφυλόφιλους, όταν ομολογεί ότι δεν κατανοεί αρκετά τη θέση τους;
Νομίζω ότι άλλο η θέση που δηλώνουν οι γκέυ και άλλο αυτή στην οποία βρίσκονται πραγματικά. Εγω για το δεύτερο ενδιαφέρομαι και δηλώνω οτι δεν το κατανοώ. Το πρώτο το είδα σε 1500 πόστ στο άλλο θέμα.


Πέρα απ' αυτό πάντως, θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να ακούγαμε από πρώτο χέρι κάποια στοιχεία που διαφωτίζουν αυτήν την πλευρά του ζητήματος. Ίσως η κατανόηση αμβλύνει την πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο "στρατοπέδων".
Η πολεμική ατμόσφαιρα επαναλαμβάνω ότι φαίνεται να είναι μια επιδίωξη των γκέυ.


Με λίγα λόγια, φαίνεται να πιστεύεις ότι η συμπεριφορά του gay κινήματος, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα δικαιώματά του μέσα στην παγκόσμια κοινότητα, τουλάχιστον στον Δυτικό κόσμο, δημιουργεί πολλαπλές παρενέργειες, όπως δημιουργία μιας πολυεπίπεδης κοινωνικής αναταραχής, πολεμική ατμόσφαιρα, ακόμη και μείωση της παγκόσμιας σεξουαλικότητας, διακύβευση της κοινωνικής αρμονίας και ισορροπίας, μια παγκόσμια όπως λες κι εσύ κατάσταση.

Σωστά. Σκέψου όλα αυτά να τα έκανα εγώ ίσα για να επιβάλω στους άλλους το τρόπο που εγώ προσωπικά κάνω σέξ;!!

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εν προκειμένω είναι: Για ποιο λόγο η δημιουργία τούτης της κατάστασης χρεώνεται αποκλειστικά στους gay; Δεν ευθύνονται κατά τη γνώμη σου οι straight σε τίποτε γι' αυτήν την διαμάχη;
Δεν έχω δεί τέτοια στοιχεία. Ποιός προκαλεί με το να είναι απλά στρέιτ; (βέβαια αυτό τείνει να αμφισβητηθεί απο αρκετές γυναίκες σήμερα που λένε : αμαν βρείτε μας έναν άντρα. Εχω ακούσει αρκετές φορές αυτό το εξωφρενικό σχόλιο, για να θεωρήσω ότι είναι σκέτη πλάκα )
Δεν έχουν δικαίωμα οι gay να διεκδικήσουν το σεβασμό και την ισότιμη παρουσία τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας ή μήπως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να το επιδιώξουν;
Τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. Και οι στρέιτ έχουν δικαιώματα παρα πολλά μάλιστα αφού είναι και το συντριπτικά μεγαλυτερο ποσοστό.

Επίσης, ένα πολύ ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου ερώτημα είναι και το εξής: Πώς είναι δυνατόν να μη γίνονται λάβαρο οι σεξουαλικές προτιμήσεις όταν το μόνο που διαφοροποιεί έναν gay από έναν straight είναι ακριβώς αυτό;
Επειδή οι στρέιτ δεν έχουν κάνει κανενα κίνημα των στρέιτ;

Τέλος, γιατί θεωρείται άδικο να χαρακτηρίζεται ως "Ομοφοβικός" κάποιος που έχει ανοίξει θέμα με τίτλο "Φοβάμαι τους ομοφυλόφιλους. Τι μπορω να κάνω;". Πώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί κάποιος που αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους "ανώμαλους" αν όχι ομοφοβικός; (εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)
Και όμως αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά αφού παραθέτεις λίνκ θέματος που άνοιξα εγώ. Οσο για το πώς θα με χαρακτηρίσει κάποιος, το λινκ είναι εκεί, και όποιοι το διαβάσουν θα καταλάβουν τι εννοώ όταν λέω για τι ακριβώς φοβάμαι. Άλλο η σεξουαλικότητα κάποιου και τι κάνει στο κρεβάτι του, και άλλο η συστηματική επίθεση σε οτιδηποτε θεωρείται "ομαλό" ή "φυσιολογικό" σε σχέση με την σεξουαλικότητα. Για να μήν πώ ότι την καλύτερη απάντηση μάλλον την δίνουν τα ίδια τα δικά σου λόγια ακριβώς στη συνέχεια.

Πράγματι, ο Buggs φαίνεται να θεωρεί ότι αυτή η ατμόσφαιρα είναι άκρως καταπιεστική και η εύκολη κι ισοπεδωτική "ταμπελίτσα" του ομοφοβικού που με την πρώτη ευκαιρία κι αδιακρίτως κολλάει στο μέτωπο κάθε αντίθετου με τις θέσεις του gay κινήματος, τσουβαλιάζοντας τους πάντες κι υπονοώντας ότι όσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι ψυχικά άρρωστοι, αποτελεί μέγιστη καταστολή της άποψης και της ελεύθερης έκφρασής της, όπως επίσης ότι αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας προπαγάνδας στην οποία έχει επιδοθεί το gay κίνημα και οι προοδευτικοί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) υποστηρικτές του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Τιποτα και κανεναν δεν κανει ανωτερο απο καποιον αλλον, ποσο μαλλον οι σεξουαλικες του προτιμησεις!Εμπεδωστε το μερικοι επιτελους!

Ανώτερο σε σχέση με τί; Σε χίλια πράγματα κάποιοι μπορούν να ειναι ανώτεροι απο κάποιους αλλους. Αλίμονο, αλλιώς θα είμασταν όλοι ίδιοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Καταπιεστικη για ποιους? Για εκεινους που καταφευγουν στο χλευασμο?! Και μαλιστα για ποιο θεμα? Επειδη καποια ατομα εχουν διαφορετικο σεξουαλικο προσανατολισμο απο εκεινους?!

Όπως μπορείς να διαβάσεις στο κείμενο που δημοσίευσες, η επίκληση της ομοφοβίας πράγματι παραπέμπει σε ψυχιατρικού τύπου καταστάσεις και σε κάθε είδους βιαιότητες ή βαναυσότητες. Ο ίδιος ο συγγραφέας του εν λόγω κειμένου παρατηρεί ότι "θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός της έννοιας ομοφοβία με την έννοια ομοαρνητισμός, καθώς με τη δεύτερη νοούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιος αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία, δίχως όμως να προβαίνει σε καμία απολύτως αρνητική ενέργεια σε βάρος των ομοφυλόφιλων".

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, κάποιος που απλά αντιτίθεται στις θέσεις του ομοφυλοφιλικού κινήματος, θα μπορούσε εύλογα να χαρακτηριστεί ως "ομοαρνητικός" αλλά όχι ως "ομοφοβικός". Ενώ ο πρώτος όρος είναι σχετικά ήπιος σε νόημα, ο δεύτερος κατατάσσει τον κρινόμενο στη χωρία των ψυχικά ασθενών και βίαιων καθαρμάτων, πράγμα που επιβεβαιώνει έμπρακτα τις αρχικές μας αιτιάσεις περί της χρήσης του όρου "ομοφοβικός" αδιακρίτως και τσουβαλιαστά. Πρόκειται πράγματι για προσβολή και μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτικός όρος αλλά συστηματικά αποσιωπάται, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η χρήση του όρου "ομοφοβία" προέρχεται από άγνοια.

Περαιτέρω, δίνοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό, με τη σημειολογία που τον συνοδεύει σε ανθρώπους που ούτε ψυχιατρικές περιπτώσεις είναι, ούτε έχουν σκοπό να βλάψουν κανέναν gay, αποτελεί συκοφαντία και κοινωνική ρετσινιά, η οποία καταπιέζει όσους έχουν αντίθετη από την gay άποψη και επιχειρεί ύπουλα να τους κλείσει το στόμα. Το υπέστην και προσωπικά, με τρόπο ισοπεδωτικό και αβασάνιστο, φτάνοντας στο κωμικοτραγικό σημείο οι μεν να με χαρακτηρίζουν ως gay και οι δε ως ομοφοβικό.:clapup: Είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο, σαν να χαρακτηρίζονται ως "Ναζί", όσοι αντιδρούν στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους, πράγμα που το έχουμε δει και μέσα στο στέκι δυστυχώς. Η προοδευτική καταπίεση δεν είναι καλύτερη από τη συντηρητική, δεν νομίζεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Γιατί όμως ο συγγραφέας είναι τόσο αγανακτισμένος, από την κοινωνική κατάσταση που σιγά σιγά βλέπει να διαγράφεται γύρω του; Είναι αυτό μια ψευδαίσθηση που γεννιέται από τις προσωπικές του ανασφάλειες και φοβίες ή μήπως τελικά έχει την ικανότητα να βλέπει πιο μακριά από τη μύτη του, παρατηρώντας κάτι που εμείς δεν είμαστε σε θέση να δούμε;

Ναι είναι ανασφάλειες και φοβίες όχι δεν έχει διεισδυτική ματιά στο θέμα, ακούγεται σκληρό αλλά αυτή είναι η άποψη μου

Ελπίζω πως ο διάλογος θα καταστεί ικανός να μας δώσει την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Το ζήτημα που θα ήθελα να θέσω προς συζήτηση από τη δική μου πλευρά είναι κατά πόσον η χρήση του όρου "Ομοφοβικός", ο οποίος έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί αδιακρίτως από την φιλο-gay πλευρά, έναντι οποιουδήποτε έχει διαφορετική από εκείνην άποψη, αποτελεί τελικά προσβολή, όπως έχουν αρκετοί μέχρι σήμερα διαμαρτυρηθεί. Τα επιχειρήματα που θ' αναπτυχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν στη χάραξη της πολιτικής του moderating του e-steki.

Δεν χρησιμοποιείται αδιακρίτως. Μερικοί χρήστες συζητούν για θέματα που άπτονται τους ομοφυλόφιλους λένε την άποψη τους και διαφωνούν με την παροχή δικαιωμάτων ή το αν η συμπεριφορά τους πρέπει να θεωρείται ισοδύναμη της ετεροφυλίας ή μια αποδεκτή εξαίρεση. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τέτοιες απόψεις. Ακόμη και να μην συμπαθείς τους ομοφυλόφιλους δεν είναι ανάγκη να είσαι ομοφοβικός. Εάν όμως μερικοί στοχεύουν σε ένα θέμα προπαγανδίζοντας ανοησίες οι οποίες αναπαράγουν στερεότυπα και πανταχού συνωμοσιολογίες, και μάλιστα με μαζικά ποστ, λογικό είναι να δημιουργούνται υποψίες για κόλλημα το οποίο έχουν οι συγκεκριμένοι. Αυτό εμπλουτίζεται και από την ανικανότητα τους να αντιληφθούν ότι δεν χρειάζεται να είσαι προοδευτικάνος (οπαδός της Προοδευτικής :P) ή ομοφυλόφιλος για να θεωρείς ότι έχουν δικαίωματα και αυτοί σαν άνθρωποι.

Πχ κάποιος δεν είναι ομοφοβικός αν δεν θέλει να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι με θρησκευτικό γάμο ή αν δεν θέλει να υιοθετούν παιδιά. Υπάρχουν λογικά επιχειρήματα για αυτό. Αν όμως αντιμετωπίζει τους gay σαν μια κοινωνική ομάδα που έχει βάλει στόχο την προάγει την ιδιαίτερη κουλτούρα της (sic)

Επίσης, ο όρος "Ομοφοβικός" δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως ρετσινιά προς κανέναν από τους συνομιλητές, παρά μόνο να συζητηθεί ευρύτερα στα πλαίσια της διερεύνησης της σημασίας του.

Και για να παίξουμε με τις λέξεις, η έννοια είναι απόλυτα ακριβής υπάρχει ένας περίεργος φόβος ότι και οι ίδιοι ή τα παιδιά τους θα κολλήσουν το μικρόβιο της gay κουλτούρας και για αυτό η διαφωνία τους είναι πάντα για το μέλλον (θα καταλήξουμε όλοι gay, η gay κουλτούρα θα θριαμβεύσει) και όχι στο παρόν και στις πραγματικές αιτίες παραχώρησης δικαιωμάτων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Νομίζω ότι άλλο η θέση που δηλώνουν οι γκέυ και άλλο αυτή στην οποία βρίσκονται πραγματικά. Εγω για το δεύτερο ενδιαφέρομαι και δηλώνω οτι δεν το κατανοώ. Το πρώτο το είδα σε 1500 πόστ στο άλλο θέμα.
Δεκτή και χρήσιμη η διευκρίνιση. Οι λεπτές διακρίσεις δεν είναι πάντοτε ορατές δια γυμνού οφθαλμού.

Η πολεμική ατμόσφαιρα επαναλαμβάνω ότι φαίνεται να είναι μια επιδίωξη των γκέυ.
Σημαντική ερώτηση: Ποιος είναι ο λόγος που κατά τη γνώμη σου οι gay θα ήθελαν να επιδιώξουν μια πολεμική σύγκρουση με την πλειοψηφία των straight; Τι θα είχαν να κερδίσουν;

Σωστά. Σκέψου όλα αυτά να τα έκανα εγώ ίσα για να επιβάλω στους άλλους το τρόπο που εγώ προσωπικά κάνω σέξ;!!
Δεν φαίνεται να σου έχει επιβληθεί κάτι επ' αυτού. Με βάση ποια επιχειρήματα υποστηρίζεις ότι υπάρχει η θέληση επιβολής της ομοφυλοφιλίας στο σύνολο της κοινωνίας;

Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό το σημείο είναι το λιγότερο πειστικό κατ' εμέ, από όσα έχεις πει για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας...

Δεν έχω δεί τέτοια στοιχεία. Ποιός προκαλεί με το να είναι απλά στρέιτ; (βέβαια αυτό τείνει να αμφισβητηθεί απο αρκετές γυναίκες σήμερα που λένε : αμαν βρείτε μας έναν άντρα. Εχω ακούσει αρκετές φορές αυτό το εξωφρενικό σχόλιο, για να θεωρήσω ότι είναι σκέτη πλάκα )
Ποιος προκαλεί όντας straight; :hmm:
Τι θα έλεγες για έναν άντρα που το παίζει ψωλαράς, γαμίκουλας, καφροσέξουαλ, που θεωρεί ότι κάθε γυναίκα χρειάζεται και το ξύλο της, κλπ; Για μια γυναίκα που το παίζει γκόμενα, που προσπαθεί να επιβληθεί στο περιβάλλον της μέσω των ερωτικών της θελγήτρων;:hmm:

Εάν ανάγεις την αναλογία στους αντίστοιχους gay που πράγματι προκαλούν, ίσως να δεις το επίκεντρο αυτού που θέλω να πω. Δηλαδή, κάθε σεξουαλική συμπεριφορά, ομο- ή ετερο- φυλοφιλική, είναι δυνατόν να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, εφόσον γίνει ακραία και επιθετική.

Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί επιλέγεις να βλέπεις τους προκλητικούς και "ξεφωνημένους" ομοφυλόφιλους, ενώ εθελοτυφλείς στους προκλητικούς και "ξεφωνημένους" ετεροφυλόφιλους, άντρες και γυναίκες.

Όσο για το γνωστό "πού είναι οι άντρες;" για το οποίο μιλάς, νομίζω ότι δεν αναφέρεται στο δήθεν γεγονός ότι όλοι οι άντρες έχουν γίνει gay, αλλά ότι οι straight του σήμερα δεν ακολουθούν κάποιο πρότυπο, το οποίο μετά από συζήτηση που έχει προηγηθεί στο στέκι, προέκυψε ότι ούτε οι ίδιες γνωρίζουν ποιο είναι. Νομίζω ότι το αρσενικό πρότυπο έχει δεχτεί χειρότερες επιθέσεις από την αξίωση των gay στην ισονομία...


Τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. Και οι στρέιτ έχουν δικαιώματα παρα πολλά μάλιστα αφού είναι και το συντριπτικά μεγαλυτερο ποσοστό.
Αν και δεν μου φαίνεται πιθανό η μειοψηφία να μπορεί να καταπιέσει την πλειοψηφία σ' αυτήν την περίπτωση, θα παραδεχτώ ότι σε άλλες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει, όπως για παράδειγμα η μειοψηφία της οικονομικής ολιγαρχίας καταπιέζει την εργατική πλειοψηφία παγκοσμίως. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: Σε τι ακριβώς νιώθεις ότι σε καταπιέζουν οι ομοφυλόφιλοι;

Επειδή οι στρέιτ δεν έχουν κάνει κανενα κίνημα των στρέιτ;
Μήπως όμως αυτό αποδεικνύει πως οι straight δεν έχουν υποστεί καμμία καταπίεση από τους gay; Από την άλλη πλευρά η πτέρυγα των "ομοαρνητικών" θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μορφή κινήματος, ειδάλλως δεν θα είχε ξεσηκωθεί ένα τόσο σκληρό και αμφιλεγόμενο debate σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

Και όμως αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά αφού παραθέτεις λίνκ θέματος που άνοιξα εγώ.
Μερικές φορές νιώθω ότι με θεωρείς ιδιαίτερα κουτό. Το γνωρίζω ότι έδωσα λινκ του θέματος που άνοιξες εσύ, δεν είμαι τυφλός. Περί της χρήσης του όρου "ανώμαλος" είπα ότι δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, αφού αυτό το έχουν κάνει άλλοι μέσα στο στέκι. :/:

Οσο για το πώς θα με χαρακτηρίσει κάποιος, το λινκ είναι εκεί, και όποιοι το διαβάσουν θα καταλάβουν τι εννοώ όταν λέω για τι ακριβώς φοβάμαι.
Εγώ πάντως από εκείνο το θέμα θα ήθελα να φέρω στην παρούσα συζήτηση το εξής ερώτημα: Σε τι συνίσταται η λεγόμενη "gay κουλτούρα" στον οποία αναφέρεσαι και γιατί ακριβώς την φοβάσαι τόσο πολύ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Όπως μπορείς να διαβάσεις στο κείμενο που δημοσίευσες, η επίκληση της ομοφοβίας πράγματι παραπέμπει σε ψυχιατρικού τύπου καταστάσεις και σε κάθε είδους βιαιότητες ή βαναυσότητες. Ο ίδιος ο συγγραφέας του εν λόγω κειμένου παρατηρεί ότι "θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός της έννοιας ομοφοβία με την έννοια ομοαρνητισμός, καθώς με τη δεύτερη νοούνται οι περιπτώσεις όπου κάποιος αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία, δίχως όμως να προβαίνει σε καμία απολύτως αρνητική ενέργεια σε βάρος των ομοφυλόφιλων".
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, κάποιος που απλά αντιτίθεται στις θέσεις του ομοφυλοφιλικού κινήματος, θα μπορούσε εύλογα να χαρακτηριστεί ως ομοαρνητικός" αλλά όχι ως "ομοφοβικός". Ενώ ο πρώτος όρος είναι σχετικά ήπιος σε νόημα, ο δεύτερος κατατάσσει τον κρινόμενο στη χωρία των ψυχικά ασθενών και βίαιων καθαρμάτων, πράγμα που επιβεβαιώνει έμπρακτα τις αρχικές μας αιτιάσεις περί της χρήσης του όρου "ομοφοβικός" αδιακρίτως και τσουβαλιαστά. Πρόκειται πράγματι για προσβολή και μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτικός όρος αλλά συστηματικά αποσιωπάται, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η χρήση του όρου "ομοφοβία" προέρχεται από άγνοια.

Περαιτέρω, δίνοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό, με τη σημειολογία που τον συνοδεύει σε ανθρώπους που ούτε ψυχιατρικές περιπτώσεις είναι, ούτε έχουν σκοπό να βλάψουν κανέναν gay, [/SIZE][/FONT] αποτελεί συκοφαντία και κοινωνική ρετσινιά, η οποία καταπιέζει όσους έχουν αντίθετη από την gay άποψη και επιχειρεί ύπουλα να τους κλείσει το στόμα. Το υπέστην και προσωπικά, με τρόπο ισοπεδωτικό και αβασάνιστο, φτάνοντας στο κωμικοτραγικό σημείο οι μεν να με χαρακτηρίζουν ως gay και οι δε ως ομοφοβικό.:clapup: Είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο, σαν να χαρακτηρίζονται ως "Ναζί", όσοι αντιδρούν στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους, πράγμα που το έχουμε δει και μέσα στο στέκι δυστυχώς. Η προοδευτική καταπίεση δεν είναι καλύτερη από τη συντηρητική, δεν νομίζεις;


Επειδη ακριβως υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος μεταξυ των δυο αυτων εννοιων, αναφερθηκα σε λεκτικες επιθεσεις(β. χλευασμος κ.ο.κ).

Δε θα χαρακτηριζα ποτε καποιον ως ομοφοβικο επειδη στηριζει την αντιθεση του ως προς την ομοφυλοφιλια στις θρησκευτικες του αντιληψεις ή σε επιστημονικες ερευνες. Εχουν υπαρξει και τετοιες θεσεις στα αντιστοιχα θεματα.
Ο χλευασμος ομως, οι εμφανεις διακρισεις βασιζομενες στην υποτιθεμενη ανωτεροτητα, οι αναισχυντες προκαταληψεις κ.ο.κ. ειναι ανεπιτρεπτα και σε καμμια των περιπτωσεων δε θα δεχτω τις ομοφοβικες συμπεριφορες ως τετοιες που να εκφραζουν την και καλα "αγανακτηση".

Απο επαναστατες χωρις αιτια, εχουμε γεμισει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Δε θα χαρακτηριζα ποτε καποιον ως ομοφοβικο επειδη στηριζει την αντιθεση του ως προς την ομοφυλοφιλια στις θρησκευτικες του αντιληψεις ή σε επιστημονικες ερευνες. Εχουν υπαρξει και τετοιες θεσεις στα αντιστοιχα θεματα.
δεν ισχυει αυτο..

μη γελιομαστε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Ναι είναι ανασφάλειες και φοβίες όχι δεν έχει διεισδυτική ματιά στο θέμα, ακούγεται σκληρό αλλά αυτή είναι η άποψη μου
Δεν ακουγεται σκληρό, μόνο ατεκμηρίωτο. Κι αυτό είναι ακριβως αυτό για το οποίο μιλάμε. Σε έλλειψη επιχειρημάτων, αρχίζουν τα επίθετα και οι χαρακτηρισμοί με κορυφαία βέβαια την χρήση του ομοφοβικός.

Δεν χρησιμοποιείται αδιακρίτως. Μερικοί χρήστες συζητούν για θέματα που άπτονται τους ομοφυλόφιλους λένε την άποψη τους και διαφωνούν με την παροχή δικαιωμάτων ή το αν η συμπεριφορά τους πρέπει να θεωρείται ισοδύναμη της ετεροφυλίας ή μια αποδεκτή εξαίρεση. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τέτοιες απόψεις.
Αυτό δεν είναι αληθεια. Για διαφωνίες ακριβώς επι των δικαιωμάτων οι περισσότεροι που διαφώνισαν χαρακτηρίστηκαν ομοφοβικοί, σε αρκετά σημεία, στα 1500 ποστ στο άλλο θέμα.

Εάν όμως μερικοί στοχεύουν σε ένα θέμα προπαγανδίζοντας ανοησίες οι οποίες αναπαράγουν στερεότυπα και πανταχού συνωμοσιολογίες, και μάλιστα με μαζικά ποστ, λογικό είναι να δημιουργούνται υποψίες για κόλλημα το οποίο έχουν οι συγκεκριμένοι. Αυτό εμπλουτίζεται και από την ανικανότητα τους να αντιληφθούν ότι δεν χρειάζεται να είσαι προοδευτικάνος (οπαδός της Προοδευτικής :P) ή ομοφυλόφιλος για να θεωρείς ότι έχουν δικαίωματα και αυτοί σαν άνθρωποι.
Όλοι έχουν κάποια δικαιώματα. Το θέμα είναι ποιά, και απέναντι σε ποιους.

Πχ κάποιος δεν είναι ομοφοβικός αν δεν θέλει να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι με θρησκευτικό γάμο ή αν δεν θέλει να υιοθετούν παιδιά. Υπάρχουν λογικά επιχειρήματα για αυτό. Αν όμως αντιμετωπίζει τους gay σαν μια κοινωνική ομάδα που έχει βάλει στόχο την προάγει την ιδιαίτερη κουλτούρα της (sic)
Την μια μιλάμε για κίνημα, για τα δικαιώματα των γκέυ στο γάμο και την υιοθεσία, μετά όμως όταν τους βλέπουν σαν ομάδα που προσπαθούν να επιτύχουν μια ιδιαίτερη κουλτούρα είναι ομοφοβία ;! (sic)

Και για να παίξουμε με τις λέξεις, η έννοια είναι απόλυτα ακριβής υπάρχει ένας περίεργος φόβος ότι και οι ίδιοι ή τα παιδιά τους θα κολλήσουν το μικρόβιο της gay κουλτούρας και για αυτό η διαφωνία τους είναι πάντα για το μέλλον (θα καταλήξουμε όλοι gay, η gay κουλτούρα θα θριαμβεύσει) και όχι στο παρόν και στις πραγματικές αιτίες παραχώρησης δικαιωμάτων...
Δεν είναι και τόσο "περίεργος" ο φόβος. Αφού τα παιδιά "κολλάνε" για να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα σου, ή υιοθετούνε, στην πιο σωστή της έκφραση, τις κουλτούρες μέσα στις οποίες μεγαλώνουνε. Η διαφωνία είναι σαφώς στο παρόν, για να μήν καταλήξει άσχημο το μέλλον. Όσο για το ότι βλέπω σαν άσχημο, ένα μέλλον γεμάτο γκέυ, δεν νομίζω ότι είναι τόσο περίεργο πιά, για ένα στρέιτ. Πώς θα φαινόταν δηλαδή σε ένα ψάρι ένα μέλλον χωρίς θάλασσες, ποτάμια και λίμνες;

Δε θα χαρακτηριζα ποτε καποιον ως ομοφοβικο επειδη στηριζει την αντιθεση του ως προς την ομοφυλοφιλια στις θρησκευτικες του αντιληψεις ή σε επιστημονικες ερευνες.

Μάλιστα........ Μόνο που το σέξ είναι προσωπική προτίμηση και υπόθεση, και η αντίθεση πρός κάποια προτίμηση κάποιου άλλου ή άλλης είναι θέμα προσωπικού γούστου συνήθως και όχι ενεκα θρησκευτικών και επιστημονικών ερευνών. Εντάξει μπορεί κάποιοι εν έτει 2010 να ανοίγουνε τη βίβλο ή τη μπριτάνικα για να μάθουν πώς να κάνουν σέξ, αλλά, θέλω να πιστεύω ότι, είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι.

Σημαντική ερώτηση: Ποιος είναι ο λόγος που κατά τη γνώμη σου οι gay θα ήθελαν να επιδιώξουν μια πολεμική σύγκρουση με την πλειοψηφία των straight; Τι θα είχαν να κερδίσουν;

Δεν θα ήθελαν, την έχουν τη σύγκρουση. Και την επιδιώκουν γιατί σε περίπτωση νίκης το να είσαι γκέυ θα θεωρείτο φυσιολογικό, εκθρονίζοντας έτσι ότι σήμερα θεωρείται φυσιολογικό, και την ίδια στιγμή βγάζοντας τους ίδιους απο τη θέση των ανώμαλων. Ας μου επιτραπεί η λέξη όμως οι περισσότεροι στρέιτ έτσι λένε τους γκέυ στα παιδιά τους, δεν το περιπλέκουν τόσο το ζήτημα.


Δεν φαίνεται να σου έχει επιβληθεί κάτι επ' αυτού. Με βάση ποια επιχειρήματα υποστηρίζεις ότι υπάρχει η θέληση επιβολής της ομοφυλοφιλίας στο σύνολο της κοινωνίας;
Απαντήθηκε προηγουμένως, για τους ίδιους λόγους που επιχειρείται και η συγκρουση


Τι θα έλεγες για έναν άντρα που το παίζει ψωλαράς, γαμίκουλας, καφροσέξουαλ, που θεωρεί ότι κάθε γυναίκα χρειάζεται και το ξύλο της, κλπ;
Οι πολύ επιδεικτικές στάσεις έχω παρατηρήσει ότι συχνά συμβαίνουν για αποπροσανατολισμό του τι πραγματικά ισχύει. Τέτοια άτομα είναι συχνά και οι κρυφοί γκέυ.

Για μια γυναίκα που το παίζει γκόμενα, που προσπαθεί να επιβληθεί στο περιβάλλον της μέσω των ερωτικών της θελγήτρων;:hmm:
Εξαρτάται, αν τα θέλγητρά της είναι οφθαλμοφανή και υπαρκτά μάλλον θα έλεγα "she can't be convicted she's earned her degree"

Εάν ανάγεις την αναλογία στους αντίστοιχους gay που πράγματι προκαλούν, ίσως να δεις το επίκεντρο αυτού που θέλω να πω. Δηλαδή, κάθε σεξουαλική συμπεριφορά, ομο- ή ετερο- φυλοφιλική, είναι δυνατόν να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, εφόσον γίνει ακραία και επιθετική.
Η επίθεση των γκέυ είναι κατα της έννοιας της φυσιολογικότητας και θεωρώ απόλυτα φυσικές όσο και αναμενόμενες τις μεγάλες αντιστάσεις όσο και αντιδράσεις σ'αυτήν. Δεν είναι επίθεση πρακτική, σωματική.


Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί επιλέγεις να βλέπεις τους προκλητικούς και "ξεφωνημένους" ομοφυλόφιλους, ενώ εθελοτυφλείς στους προκλητικούς και "ξεφωνημένους" ετεροφυλόφιλους, άντρες και γυναίκες.
Οι ξεφωνημένοι γκέυ που τους λές εμένα προσωπικά με ενοχλούν λιγότερο απο όλους΄και στις περισσότερες περιπτώσεις καθόλου. Γιατί είναι γκέυ, δεν είναι μια απάτη.



Όσο για το γνωστό "πού είναι οι άντρες;" για το οποίο μιλάς, νομίζω ότι δεν αναφέρεται στο δήθεν γεγονός ότι όλοι οι άντρες έχουν γίνει gay...
Από γυναίκες το έχω ακούσει πάντα αυτό. Κάνω μερικές υποθέσεις σε τί μπορεί να αναφέρονται



Αν και δεν μου φαίνεται πιθανό η μειοψηφία να μπορεί να καταπιέσει την πλειοψηφία σ' αυτήν την περίπτωση, θα παραδεχτώ ότι σε άλλες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει, όπως για παράδειγμα η μειοψηφία της οικονομικής ολιγαρχίας καταπιέζει την εργατική πλειοψηφία παγκοσμίως.
Γιατί λοιπόν δεν σου φαίνεται πιθανό; Ειδικά όταν η γκέυ κοινότητα, είναι ευρέως γνωστό ότι ανήκει κατα κύριο λόγο στην μέση και ανώτερη τάξη. Δηλαδή στους ανθρώπους που ελέγχουν τα πόστα. Ειδικά στα ΜΜΕ, από όπου και η βασική επιρροή "γραμμής" και "άποψης" εκεί όπως συζητιέται το ποσοστό των γκέυ είναι πολυ μεγάλο.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: Σε τι ακριβώς νιώθεις ότι σε καταπιέζουν οι ομοφυλόφιλοι;
Όσο ακομη μπορώ να λέω στα παιδιά μού ότι είναι ανωμαλία η ομοφυλοφιλία, δεν νιώθω να με καταπιέζουν.


Μήπως όμως αυτό αποδεικνύει πως οι straight δεν έχουν υποστεί καμμία καταπίεση από τους gay; Από την άλλη πλευρά η πτέρυγα των "ομοαρνητικών" θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μορφή κινήματος, ειδάλλως δεν θα είχε ξεσηκωθεί ένα τόσο σκληρό και αμφιλεγόμενο debate σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.
Νομίζω ότι όσο οι γκέυ επιτρέπουν στους στρέίτ να θεωρούν την ομοφυλοφιλία ανωμαλία, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ομως δεν το επιτρέπόυν οπότε, όπως καταλαβαίνετε δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα αφου αμφισβητείται η ομαλότητα, η φυσιολογικότητα, θεμελιώδεις έννοιες του "είναι". Και καλά ο γκέυ, που τις έχει ήδη διαταραγμένες, να το έχει αυτό το πρόβλημα, αν το αποκτήσουν και όλοι οι υπόλοιποι το δικό του θα γίνει μικρότερο;


Σε τι συνίσταται η λεγόμενη "gay κουλτούρα" στον οποία αναφέρεσαι και γιατί ακριβώς την φοβάσαι τόσο πολύ;
Πρίν 25-30 χρόνια οι γκέυ ήταν απλά γκέυ. Τώρα η ομοφυλοφιλία επιχειρείται με κάθε τρόπο να εμφανιστεί σαν αρετή. Αυτή είναι η γκέυ κουλτούρα. Το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γινει για τις πατροπαράδοτες αξίες και αρετές εξαρτάται προφανώς, οπως και κάθε άλλη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, απο το βαθμό διείσδυσης τους στα ΜΜΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 868 μηνύματα.
Είτε σεξ κάνουμε είτε πόλεμο, κύριε Συγγραφέα, κινδυνεύουμε να πέσουμε θύματα.

Ποιος όμως είπε ότι δεν κάνουμε σεξ; Κάνουμε, φυσικά και κάνουμε. Και με τα κατοικίδιά μας αν τύχει, και με ζώα της φάρμας, και επί πληρωμή, και (αυτο)βιντεοσκοπούμενοι, και εξ αποστάσεως, και παρά φύσιν -ω, ναι, ιδίως παρά φύσιν. Τι πανέμορφο που είναι να ακούς μερικούς νεολαίους να συζητάνε για το σφιχτό πρωκτικό που πείσανε τη γκομενίτσα τους να τους επιτρέψει, να ακούς μερικές γκομενίτσες να ομολογάνε η μια στην άλλη αν μπορούσανε να κάτσουν την επομένη και αν γούσταραν που τις έβαλαν κάτω και τις έβαλαν στη θέση τους το κεφάλι στο πάτωμα και τον κώλο στον αέρα, τι υπέροχο που είναι να ακούς για την ευυπόληπτη Κυρία περί το 1800 που γέμιζε συφιλετικές φλύκταινες στο σβέρκο και την πλάτη, να βλέπεις κάποιον επιθετικό επιβήτορα να χώνεται όπως όπως στο στόμα της κυράς του ή μια επιβλητική κυρά να χώνει τη μούρη του επιβήτορά της ανάμεσα στα πόδια της, μια φωτεινή θέα στη ζωή ο Φλάνναγκαν με το πουλί και το σφυρί στο τραπέζι και την αγαπημένη του σύζυγο να του εξηγεί τι πάει να πει φτύνω αίμα, τι θεσπέσια πραγματικότητα τα παντελόνια του τυχαίου καημενούλη κατεβασμένα να κανονίζει τη βαριεστημένη Ρωσίδα στο αυτοκίνητο πίσω από το Μέγαρο και η φίλη της στο δίπλα κάθισμα να κοιτάζει τ'αστέρια και να καπνίζει, ο τριαντάρης με τα μάτια για τα παιχνίδια των νηπίων, ακριβώς έτσι ο ευγενικός νεαρός εραστής της μικρής ξανθιάς της λέει πόσο αξίζει να πιει το Νέκταρ του και η μικρή ξανθιά ανοίγει το στόμα από αγάπη και μισοκλείνει τα μάτια και καταπίνει, ναι, καταπίνει, τι φοβερό, τι θαύμα, και η ξεβγαλμένη εκείνη του βενζινά με κάτι βυζιά ίσα με μπάλες μπάσκετ δεν είναι σκέτη γλύκα όταν κάθεται για ισπανικό και κολιέ από πέρλες,
όλο αυτό είναι σεξ
κακό σεξ

και είναι καταστροφικό για μια κοινωνία όταν σ'ένα καθαροστρωμένο κρεβάτι με σεντόνια απ'το ΙΚΕΑ δυο τύποι κοιμηθούνε αγκαλιά και ξυπνήσουν το επόμενο πρωί ερωτευμένοι, ναι, λέω, πραγματικά ερωτευμένοι, ο ένας να φροντίζει τον εαυτό του άλλου, και κάνουν το όποιο σεξ και ό,τι κι αν κάνουν, ένα πράγμα δε θα είναι
κακό
είναι καταστροφικό για μια κοινωνία όταν στο καφέ απέναντι δυο γυναίκες βάλουν η μια τη γλώσσα στο στόμα της άλλης, είναι... παρά φύσιν

οποία κοινωνική αναταραχή, κύριε Συγγραφέα,
όταν τα παιδιά των ενηλίκων και μη πεθαίνουν για δυο μπουκιές και δυο γουλιές και όταν τα παιδιά των πολιτισμένων καίγονται με τη φίλη τους την κρύσταλ και όταν η σύμφωνη με τη φύση δεκατριάχρονη κατουράει στο τεστ εγκυμοσύνης με την ψυχή στο στόμα το θέμα όλων είναι οι κώλοι των γκέη και τα τριχωτά πόδια των λεσβιών και η αλλαγή ταυτότητας για εκείνες που κάνανε ολική μαστεκτομή, υστερεκτομή και μετακόμιση απ'την απομόνωση σ'ένα κελί με παράθυρο και η λειτουργικότητα εκείνου που απαρνιέται τα Κοσμήματά του και το Φύλο του και πέφτει και γίνεται ένα τίποτα γιατί χωρίς τα Κοσμήματα είσαι ένα τίποτα, νόμισες μωρή πως αξίζεις τίποτα παραπάνω από δυο Κοσμήματα ότι ορίζεσαι από κάτι άλλο; Έσφαλλες, έσφαλλες.

Η γενικευμένη δυσαρέσκεια των πολεμίων της Αυτής κοινωνικής αναταραχής, των υπερασπιστών της κοινωνικής ειρήνης και ισορροπίας είναι εμείς εδώ να ψάξουμε τη θεραπεία για το παρά φύσιν
και μπορεί να τους αφανίσει ή να τους γιατρέψει
παρόλαυτά ένα είναι σαφές
για το κατεστημένο παρά φύσιν δεν υπάρχει θεραπεία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Είτε σεξ κάνουμε είτε πόλεμο, κύριε Συγγραφέα, κινδυνεύουμε να πέσουμε θύματα.

Ποιος όμως είπε ότι δεν κάνουμε σεξ; Κάνουμε, φυσικά και κάνουμε. Και με τα κατοικίδιά μας αν τύχει, και με ζώα της φάρμας, και επί πληρωμή, και (αυτο)βιντεοσκοπούμενοι, και εξ αποστάσεως, και παρά φύσιν -ω, ναι, ιδίως παρά φύσιν. Τι πανέμορφο που είναι να ακούς μερικούς νεολαίους να συζητάνε για το σφιχτό πρωκτικό που πείσανε τη γκομενίτσα τους να τους επιτρέψει, να ακούς μερικές γκομενίτσες να ομολογάνε η μια στην άλλη αν μπορούσανε να κάτσουν την επομένη και αν γούσταραν που τις έβαλαν κάτω και τις έβαλαν στη θέση τους το κεφάλι στο πάτωμα και τον κώλο στον αέρα, τι υπέροχο που είναι να ακούς για την ευυπόληπτη Κυρία περί το 1800 που γέμιζε συφιλετικές φλύκταινες στο σβέρκο και την πλάτη, να βλέπεις κάποιον επιθετικό επιβήτορα να χώνεται όπως όπως στο στόμα της κυράς του ή μια επιβλητική κυρά να χώνει τη μούρη του επιβήτορά της ανάμεσα στα πόδια της, μια φωτεινή θέα στη ζωή ο Φλάνναγκαν με το πουλί και το σφυρί στο τραπέζι και την αγαπημένη του σύζυγο να του εξηγεί τι πάει να πει φτύνω αίμα, τι θεσπέσια πραγματικότητα τα παντελόνια του τυχαίου καημενούλη κατεβασμένα να κανονίζει τη βαριεστημένη Ρωσίδα στο αυτοκίνητο πίσω από το Μέγαρο και η φίλη της στο δίπλα κάθισμα να κοιτάζει τ'αστέρια και να καπνίζει, ο τριαντάρης με τα μάτια για τα παιχνίδια των νηπίων, ακριβώς έτσι ο ευγενικός νεαρός εραστής της μικρής ξανθιάς της λέει πόσο αξίζει να πιει το Νέκταρ του και η μικρή ξανθιά ανοίγει το στόμα από αγάπη και μισοκλείνει τα μάτια και καταπίνει, ναι, καταπίνει, τι φοβερό, τι θαύμα, και η ξεβγαλμένη εκείνη του βενζινά με κάτι βυζιά ίσα με μπάλες μπάσκετ δεν είναι σκέτη γλύκα όταν κάθεται για ισπανικό και κολιέ από πέρλες..
.... για μια κοινωνία όταν στο καφέ απέναντι δυο γυναίκες βάλουν η μια τη γλώσσα στο στόμα της άλλης, είναι... παρά φύσιν
.... και όταν η σύμφωνη με τη φύση δεκατριάχρονη κατουράει στο τεστ εγκυμοσύνης με την ψυχή στο στόμα το θέμα όλων είναι οι κώλοι των γκέη και τα τριχωτά πόδια των λεσβιών και......

Είδες ρε παιδί μου, μια διεφθαρμένη συνουσία έχει καταντήσει ο κόσμος ΟΛΟΣ! Ειδικά μέσα από τα μάτια...."ορισμένων"! :confused:
Ε, τότε οι καημένοι οι ομοφιλόφιλοι δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα! :knife:

Σωστά; Σωστά... :D

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Θα μου πείς τι με κόφτει εμένα το γκέυ κίνημα που είμαι στρέιτ; Με ενδιαφέρει γιατί αν το κίνημα των γκέυ δεν εξόργιζε τους πάντες, αναγάγοντας τον κάθε ένα αυθαίρετα σε ομοφοβικό, πραγματικά νομίζω ότι θα ζούσαμε εναν πολύ πιο .... πως να το πώ... σέξυ κόσμο.

'Ελεος, όταν διάβασα αυτό, ήξερα ότι δεν χρειάζεται να σπαταλήσω ούτε ένα λεπτό παραπάνω για να διαβάσω τα σεντόνια που ακολουθούν. Με τι ασχολείστε βρε παιδιά μέσα στην σέξυ κοσμάρα σας πανεπιστήμονες και συγγραφείς. Κάντε κανένα μπάνιο στη θάλασσα, αλλά προσέξτε να βρείτε μια σέξυ παραλία χωρίς αδελφές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Είδες ρε παιδί μου, μια διεφθαρμένη συνουσία έχει καταντήσει ο κόσμος ΟΛΟΣ! Ειδικά μέσα από τα μάτια...."ορισμένων"! :confused: Ε, τότε οι καημένοι οι ομοφιλόφιλοι δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα! :knife: Σωστά; Σωστά... :D

Νομίζω ότι κάθε σεξουαλική επαφή είναι κτηνώδης και ενστικτώδης, πέρα απο εγκεφαλική και συναισθηματική, και η κτηνωδία βέβαια δεν κάνει το σέξ, εν γένει, διεφθαρμένο. Το πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία πιστεύω ότι το έχουν οι ίδιοι οι γκέυ, και γι'αυτό είναι εκείνοι τόσο οργισμένοι με τους στρέιτ.

Θα προσπαθήσω να το θέσω απλά.Η συντριπτική πλειοψηφία είναι (ή τουλάχιστον δείχνουν να είναι) στρέιτ. Γιάυτούς λοιπόν οι γκέυ είναι ανώμαλοι. Μπορεί να μήν το λένε ανοικτά, και σίγουρα δεν το λένε στους γκέυ φίλους τους ομως αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον/την γκέυ. Αφού οι γκέυ ξέρουν, ότι οι στρέιτ έτσι τους βλέπουν.


Αυτό πιέζει τον/την γκέυ πάνω στην σεξουαλική του έκφραση, έστω και άν δεν βρισκεται κανείς εκεί, στο κρεβάτι του, που να του το λέει. Η πίεση όμως ποικίλει. Οι πλήρως συνειδητοποιημένοι γκέυ νομίζω ότι έχουν πολύ μικρή έως αμελητέα όταν οι κρυφοί έχουν την μεγαλύτερη. Γιατί οι κρυφοί γκέυ προσπαθούν να συμβιβάσουν δυο κόσμους μέσα στο ίδιο το δικό τους μυαλό κυκλοφορώντας μάλιστα με δυο ταυτότητες. Ωστε να περιορίσουν την υποτιθέμενη "διαφορετικότητα τους" απο τους στρέιτ, στο κρεββάτι, σε κάτι δηλαδή που "έξω, στους άλλους" δεν φαίνεται.


Νομίζω ότι αυτό φέρνει τη μεγαλυτερη ζημιά και πραγματικά απο φανέρό γκέυ που το δηλώνει δύσκολα θα ένοιωθα οποτεδήποτε την παραμικρή απειλή. Για να μήν πώ ότι τους βγάζω το καπέλο για το θάρος τους. Στους κρυφούς λοιπόν, ένεκα των οποίων γίνεται όλη αυτή η φασαρία, εχω να πώ το εξής. Στα δικά μας χρόνια, δεκαετία 60-70, το να θέλουν δυο νεαροί στρέιτ, να έχουν ολοκληρομένο σέξ θεωρειτο απο πρόστυχο και ανήθικο έως αλητεία. Τα κορίτσια τα έλεγαν πουτάνες, στην πιο ήπια έκφραση, όσο για τα αγόρια αλήτες και οι γονείς κάθε άλλο παρά ήθελαν τέτοιους συντρόφους για τους γιούς και τις θυγατέρες τους.


Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να απαρνηθούμε το σέξ; Να περιμένουμε μέχρι το γάμο, παριστάνοντας ότι αγαπούσαμε γυναίκες που δεν μας κάθονταν; Παριστάνοντας τα καλα παιδιά; Προσωπικά πιστεύω ότι θα είχα πολλά ψυχολογικά προβλήματα αν έκανα την ζωή μου έτσι. Με υποκρισία. Φυσικά είχα και πάρα πολλά πολυεπίπεδα κοινωνικά προβλήματα επειδή επέμενα πάντα να χαίρομαι το σέξ όσο δεν πήγαινε αλλο. Ομως υπάρχει επιλογή. Πάντα υπάρχει επιλογή.Γιαυτό το λόγο ε κτιμώ πάρα πολύ τους φανερούς γκέυ και πάντα τους εκτιμούσα.


Τώρα μόλις είδα και αυτό:
'Ελεος, όταν διάβασα αυτό, ήξερα ότι δεν χρειάζεται να σπαταλήσω ούτε ένα λεπτό παραπάνω για να διαβάσω τα σεντόνια που ακολουθούν. Με τι ασχολείστε βρε παιδιά μέσα στην σέξυ κοσμάρα σας πανεπιστήμονες και συγγραφείς. Κάντε κανένα μπάνιο στη θάλασσα, αλλά προσέξτε να βρείτε μια σέξυ παραλία χωρίς αδελφές.

Καλύτερα να μήν είχες σπαταλήσει ούτε αυτό το λεπτό που σπατάλησες για να γράψεις αυτό που εγραψες σπαταλώντας και τον δικό μας χρονο για να το διαβάσουμε. Και μπάνια στη θάλασσα κάνουμε και ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα έχει αδερφές η παραλία. Οσο γι'αυτή την έκφραση πια αδερφές έτσι βλέπεις εσύ τους γκέυ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top