Κερατέα: ένταση και επεισόδια για τον ΧΥΤΑ

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

Από χθές το μεσημέρι, η πόλη της Κερατέας και ολόκληρος ο Δήμος της Λαυρεωτικής βρίσκονται «υπό κατοχή». Ανήλικα παιδιά και υπερήλικες έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης σε αγριότητα αστυνομικής βίας.

Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ και άλλων μονάδων καταστολής κατέλαβαν τις γειτονιές μιας πόλης 10.000 κατοίκων, εισέβαλαν με προτεταμένα πιστόλια σε κατοικίες, προπηλάκισαν και χτύπησαν ηλικιωμένους, τραυμάτισαν δεκάδες συμπολίτες μας.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες ασφαλίτες εισέβαλαν σε σπίτια «υπόπτων», χρησιμοποιώντας βία, προπηλακίζοντας γονείς, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απειλώντας με συλλήψεις.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης απλών και φιλήσυχων πολίτων προκάλεσε την αντίδραση και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων.

Η απάντηση των «φρουρών της νομιμότητας» στο Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Κωνσταντίνο Λεβαντή, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Νομικούς που έσπευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα να ενημερωθούν, ήταν η απρόκλητη και αναίτια επίθεση ανδρών των ΜΑΤ με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και ο τραυματισμός του Δημάρχου και άλλων πολιτών.

Η επίθεση γενικεύτηκε σε ολόκληρη την πόλη που μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε ένα απέραντο πεδίο χημικού πολέμου με εκατοντάδες θύματα της αστυνομικής βίας. Μικρά παιδιά βρέθηκαν αποκλεισμένα σε φροντιστήρια, υπερήλικες κινδύνευσαν από τα χημικά που έφτασαν μέσα στα σπίτια τους, γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η Δημοκρατία και η «έννομη τάξη» καταλύθηκαν από τους υπερασπιστές τους.

Η ωμότητα, οι άμεσες απειλές για τη ζωή, οι ύβρεις των αστυνομικών που απειλούσαν χιλιάδες κατοίκους μέχρι τις πρωινές ώρες φέρνουν στο νου εφιαλτικές μνήμες «στρατού κατοχής».

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα τυφλό σχέδιο εκδίκησης εναντίον μιας περιοχής που αντιστέκεται 60 ολόκληρες μέρες και δεν υποχωρεί.

Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε με δελτίου τύπου ότι, όλη η επιχείρηση είχε στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων και επεδίωκε να κάμψει τη συνεχιζόμενη αντίσταση τους.

Στα τέσσερα σπίτια, όπου εισέβαλαν με το πρόσχημα έρευνας και σύλληψης «υπόπτων» βρήκαν μόνο στο ένα από αυτά, άδεια μπουκάλια μπύρας, μία κάμερα και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων για το Πάσχα!!!.

Τα γεγονότα της Μαύρης Τρίτης σημάδεψαν ανεξίτηλα την ψυχή των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Η ωμή βία της εξουσίας χαλυβδώνει τη θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπίζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία. Ο αγώνας που ξεκίνησε από το 1996 συνεχίζεται…

Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.

Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Το Οβριόκαστρο είναι Αρχαιολογικός Χώρος, Ιστορικός Τόπος και περιοχή Ιδιαίιτέρου Φυσικού Κάλλους.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
[πηγή]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
ουαου αυτα εγιναν χθες? στις ειδησεις που ειδα δεν εδειξαν τιποτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Τι να πεις, είναι τόσο εξοργιστικά αυτά που βλέπουμε που στο τέλος θα βρεθούμε όλοι με λερωμένο μητρώο αφού μια πετρίτσα θα την έχουμε ρίξει! :worry: Ειδικά αυτή η σκηνή που τρέχει ο γιος να προστατεύσει τον πατέρα του αγκαλιάζοντάς τον....με έκανε να νιώσω λίγο :redface: και πολύ :mad: ...

Τα δε δακρυγόνα που ρίχνουν - το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Χρυσοχοίδης - πρόκειται για ισχυρά καρκινογόνα και επικίνδυνα χημικά. Περιέχουν την εξαιρετικά δραστική ουσία CS (0-χλωροβενυλιδενεμαλονιτρίλιο) που εκτός από πεπτικές διαταραχές, πονοκεφάλους, αλλεργικές αντιδράσεις, αύξηση της πίεσης, δερματικά εγκαύματα, προκαλεί και έλκη στo δέρμα και στο ρινικό διάφραγμα μέχρι και νεφρικές βλάβες, ενώ θεωρείται επικίνδυνη ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις. Φαντάσου τώρα τις μανάδες να βλέπουν τα παιδιά τους να μυρίζουν αυτά τα σκατά δίπλα στα σπίτια τους. :confused:

Έχουν πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια των χρηστών στο TVXS. Λέει π.χ. ένας:

οι κατοικοι της κερατες που ειναι μια περιοχη-οικισμος με αναπτυξη , αντιδρουν ...μαλιστα ..και που να τα πανε τα σκουπιδια???

δε τους νοιαζει απλα οχι στην κερατεα και κατα τα αλλα οπου θελουν ας γινουν...

οσο για το κρατος καποιος ειπε οτι θα χασει στη κερατεα...
το κρατος ειμαστε ολοι μαζι και δεν ειναι δικαστες αστυνομικοι πολιτικοι και να τος ο εχθρος ...
ολοι αποτελουμε το κρατος και επειδη ειμαστε γυφταρια σε πολλες πτυχες της ζωης μας οι ελληνες για αυτο εχουμε το κρατος που μ,ας αξιζει.

Και ένα "συνοδηπόρος" του συμφωνεί:

Με βρίσκει σύμφωνο το σχόλιο σου.

Όλα όσα γίνονται θυμίζουν έντονα πρώτες μέρες Γραμματικού. Στο τέλος φυσικά το έργο θα ολοκληρωθεί και όλη οι περιοχή θα αναβαθμιστεί, ενω και πολλοί απο τους "αντιστεκόμενους" κατοίκους της Κερατέας θα τρέχουν τότε να αναζητούν δουλειά στον χώρο.
Βέβαια, στην περίπτωση της Κερατέας έχουν μπεί ανάμεσα στους πολίτες και μπαχαλάκηδες, επαγγελματίες χούλιγκανς. Αυτοί βέβαια θα απομονοθούν σιγά σιγά.

Οσο για τον ηρωικό Δήμαρχο, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Παρακολουθούμε τα γεγονότα, οι δηλώσεις μένουν και θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντρέξει σε αυτά που λεέι ο Δήμαρχος, όταν αυτός θα διορίζει κόσμο στο έργο και θα τρέχει να κόβει τις κορδέλες φωτογραφιζόμενος με το πιο καλό του χαμόγελο.

Για να πάρει την απάντηση:

Εισαι πραγματικα χαρακτηριστικο παράδειγμα μπάτσου. Και στην επαγγελματικη ιδιότητα (την οποια συνεχώς φροντίζεις να μας θυμίζεις) και στο μυαλο και στην ψυχη. Το μονο που μπορω να κανω μαζι σου ειναι να σε λυπάμαι για την κατάντια σου και για το στιγμα που θα κληρονομησεις στα παιδια σου

και μία συμβουλη: οταν το σύστημα εξουσιας του οποιου εισαι πιστος και τυφλος υπηρετης δεν θα σε χρειάζεται, θα σε πετάξει χωρις να σε λυπηθει και αμα χρειαστει μέχρι και την ίδια σου τη ζωή θα χρησιμοποιήσει ή ακομα και τη ζωή των παιδιών σου ανεξάρτητα με το ότι εισαι πιστος της σκλάβος, και για αυτο που σου γράφω μην εχεις καμια αμφιβολια. Η συμβουλη μου ειναι να φύγεις οσο ειναι καιρος αν δεν θες να καταντησεις σαν τους υπανθρώπους συναδέλφους σου στην Αιγυπτο

Και πιο πριν ένας 'pasokos' στο nickname έγραφε:

ρε μεγάλε τι κλάψα είναι αυτή;οι μεν να έχουν και να εκτοξεύουν μολότοφ(απόπειρες ανθρωποκτονίας κατα συρροή και εξακολούθηση)αλλά οι δε να μην χρησιμοποιούν τα όπλα τους ούτε για εκφοβισμό.(έβγαλες όπλο δεν παίζω)

και ο άλλος απαντούσε:

Η μολότοφ έχει βαφτιστεί (απόπειρα ανθρωποκτονίας) από το νομικό μας σύστημα. Έχεις δει κανένα από τα σκυλιά του κρατους να έχει έστω τραυματιστεί από μολότοφ? Πόσο μάλλον να έχει απειληθεί η ζωή του? Ένα βηματάκι πιο δίπλα κάνουν και τις αποφεύγουν.
Αποτρεπτική ισχύ έχουν σαν όπλο και τίποτα παραπάνω.
Το ότι πιάνουν κόσμο και του φορτώνουν 3 κακουργήματα αν έχουν πέσει μολότοφ τριγύρω δε τις καθιστά θανατηφόρο όπλο.

Από την άλλη, τα πυροβόλα όπλα είναι εργαλεία θανάτου. Αν δε με πιστεύεις πειραματήσου. Ζήτα σ' ένα φίλο σου να σου ρίξει μια μολότοφ από τα 20 μέτρα και μετά ζήτα του να σε πυροβολήσει με περίστροφο. Κι έλα μετά να μας πεις τι διαπιστώνεις.
(Προσοχή όμως, μη κάνεις τη δοκιμή αντίστροφα γιατί μάλλον δε θα προλάβεις να τσεκάρεις τις επιπτώσεις της μολότοφ, θα χει μιλήσει το περίστροφο)

Εξυπνάκια...

Δεν υπάρχει λογική, έχει χαθεί η μπάλα. :wall: Υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να ιεραρχίσει μέσα του βασικές έννοιες. Ότι π.χ. η κρατική βία, νομοτελειακά, προηγείται πάντα οποιασδήποτε αντίδρασης. Πρώτα είναι η δράση μετά η αντίδραση. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν θα πρέπει να ιεραρχούμε και τις ευθύνες; Είναι δυνατόν να εξελίσσονται σκηνές ωμής βίας και να λέμε...."εντάξει μωρέ" παρτάκηδες και μπαχαλάκηδες είναι, κοιτάνε το συμφέρον τους;

Για μένα πάντως την καλύτερη λύση θα μπορούσαν να τη δώσουν πάλι μόνο οι γυναίκες. Κορίτσια, μην γίνεστε ανώμαλες, σταματήστε να ανοίγετε τα μπούτια σας στους Ματατζήδες. Στηρώστε τους, εδώ και τώρα! :tongue: Σεξουαλική ανυπακοή! Αν θέλουν κοκό, να παραδώσουν το γκλοπ και να γίνουν απλά μπατσάκια, και πάλι με μέτρο....αν είναι φρόνιμα παιζάκια, θα πηδήξουν, αλλιώς....ας την βρουν μεταξύ τους! :kissing: :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.

:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
ουαου αυτα εγιναν χθες? στις ειδησεις που ειδα δεν εδειξαν τιποτα...

https://www.youtube.com/watch?v=c8ZZpkZDu0Q

https://politeslavreotikis.blogspot.com/


Kαι πολλα αλλα που ουδεποτε εδειξαν.Η κερατεα βρισκεται σε εμπολεμη - κυριολεκτικα-κατασταση εδω και 2 μηνες.Κανενα ΜΜΕ οχι μονο δεν εδειξε κατι αλλα προσπαθησε και να καλυψει.Εχουν συμβει πολλα σκηνικα,οι ανθρωποι εκει εχουν δειξει πρωτοφανη σθενος και αντισταση σε αυτο που γινεται.Μιλαμε για μια περιοχη η οποια δεν φημιζοταν και τοσο για την αντισταση της και ομως ξεπερασε κατα πολυ τις οποιες προσδοκιες υπηρχαν.Οι κατοικοι και αλληλεγγυη βρισκονται εκει καθημερινα,εχει δημιουργηθει και χωρος- "στεκι"οπου μπορουν και συζητουν-ζυμωνονται.Αυτο οσο απλο κι αν φαινεται για την περιοχη των Μεσογειων ειναι φοβερο αλμα.Ο χωρος θα μεινει και μετα τις οποιες εξελιξεις.
Παρολαυτα αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή για τη συνεχιση των εργασιων ( οι οποιες ποτε δεν αρχισαν τωρα πως θα συνεχισουν πραγματικα δεν ξερω) .Βεβαια οι κατοικοι δεν εχουν σκοπο να εγκαταλειψουν τον αγωνα που αρχισαν και που δινουν καθημερινα. Ειναι πραγματικα τραγικο το ποσο εντεχνα προσπαθουν να φημωσουν τις φωνες ολης της Λαυρεωτικης μιας και μπλοκο δεν υπαρχει μονο στην κερατεα αλλα και στο Λαυριο. Μερικα αποκομμενα σκηνικα εχει δειξει μονο το κοντρα, για λιγα λεπτα συνδεθηκε και ο Λαζοπολουλος την τελευταια Τριτη και πριν κανα 2 μερες η ελληνοφρενεια.
Φοβουνται...φοβουνται την αυτοοργανωση, φοβουνται τον αγωνα, φοβουνται την αντισταση σε επιπεδο πολης γιατι μιλαμε για κατοικους ολων των ηλικιων οπου δεν μπορουν να προσδωσουν οι εμισθοι κονδυλοφοροι των μμε τον χαρακτηρισμο "τα τσογλανακια οι μπαχαλοι".
Εχουν αποτελεσει "απειλη" για το ολο συστημα γτ πριν μπορουσε να λασπολογει και να τα ριχνει σε "κακους" αναρχικους, σε εξαγριωμενα νιατα,σε χαμαληδες φοιτητες.Τωρα; Τωρα τι δικαιολογια να βρουν; Πως να τα καλυψουν;
Οι κατοικοι της λαυρεωτικης πετυχαν να γινουν εστω για καποιο διαστημα ο εφιαλτης τους, ας γινουμε κι εμεις!!
Γιατι σημερα η κερατεα αυριο εμεις,ηδη κλεβουν καθημερινα τις ζωες μας τι αλλο πρεπει να συμβει; Πρεπει να χουμε κι αλλα θυματα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Επειδή όλα όσα έχω ακούσει για το θέμα αυτό, είναι αποσπασματικά, θα ήθελα να ρωτήσω... Για ποιον λόγο εισέβαλαν έτσι τα ΜΑΤ; Οι κάτοικοι εκεί αντιδρούν ώστε να μην μεταφερθεί στην περιοχή τους η χωματερή; :confused: :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Επειδή όλα όσα έχω ακούσει για το θέμα αυτό, είναι αποσπασματικά, θα ήθελα να ρωτήσω... Για ποιον λόγο εισέβαλαν έτσι τα ΜΑΤ; Οι κάτοικοι εκεί αντιδρούν ώστε να μην μεταφερθεί στην περιοχή τους η χωματερή; :confused: :confused:
Απ' ό,τι έχω καταλάβει, το βασικό αίτημα των κατοίκων, είναι να μην μεταφερθεί εκεί η χωματερή, ειδικά στον χώρο του Οβριοκάστρου που θεωρείται αρχαιολογικός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Απ' ό,τι έχω καταλάβει, το βασικό αίτημα των κατοίκων, είναι να μην μεταφερθεί εκεί η χωματερή, ειδικά στον χώρο του Οβριοκάστρου που θεωρείται αρχαιολογικός.

Και για ποιο λόγο εισέβαλαν τα ΜΑΤ; :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katalinos

Δραστήριο μέλος

Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 700 μηνύματα.
Και για ποιο λόγο εισέβαλαν τα ΜΑΤ; :confused:

γιατί ο εργολάβος του έργου δεν είναι όποιος και όποιος , είναι ο Μπάμπουλας

εξού και άμα θέλετε να ενημερωθείτε αντικειμενικά για το θέμα , απλά βάλτε MEGA
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Και για ποιο λόγο εισέβαλαν τα ΜΑΤ; :confused:

Tα ματ εισεβαλαν οχι μονο λογο Μπομπολα αλλα και γτ βλεπουν 2 πολεις στο ποδι με κατοικους εξαγριωμενους να ζητουν να μη προχωρησουν τα εργα.Επισης τα ματ εισεβαλλαν διοτι στο χωρο του Οβριοκάστρου εχουν τοποθετηθει τα μηχανηματα για να ξεκινησει το εργο οποτε ουσιαστικα τα "φυλανε" μιας και μπορεσαν να διωξουν το κοσμο απο το βουνο( αρχικα οτι γινοταν γινοταν στο βουνο,στις πολυ αρχες βεβαια).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Red Cat

Νεοφερμένος

Η Red Cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Μονο που ειναι κριμα ο αγωνας τους να παιρνει τοπικιστικο χαρακτηρα --> οχι σε μας, αλλα παραπερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Μονο που ειναι κριμα ο αγωνας τους να παιρνει τοπικιστικο χαρακτηρα --> οχι σε μας, αλλα παραπερα.

Ναι, συμφωνω μαζι σου.Πρεπει να αρχιζει να ανοιγεται ολο και πιο πολυ αυτο, αλλα να μη ξεχναμε πως εκ των πραγματων εχει αρχισει να χανει τα τοπικιστικα χαρακτηριστικα και πλεον ο αγωνας δεν ειναι μονο εναντια στο ΧΥΤΑ ( το οποιο φυσικα ειναι κεντρικο θεμα) αλλα ο αγωνας τους εχει εδω και καιρο αποκτισει αντικρατικα χαρακτηριστικα μιας και εδω και 3 μηνες μιλαμε για συγκρουσεις με κρατικες δυναμεις καταστολης επισης οι κατοικοι Λαυρεωτικης κατεβηκαν και με δικο τους μπλοκ στην πορεια της απεργιας στις 23 Φλεβαρη δλδ εχει πιασει και ανοιγει το θεμα βεβαια με αργα βηματα αλλα ανοιγει.Αυτα ειναι σημαντικα βηματα για μια περιοχη που συνηθιζε να ηταν αρκετα συντηριτικη το προηγουμενο καιρο και εχουν ξεπερασει αρκετα τον εαυτο τους φυσικα εχουν πολυ ακομα και ολο αυτο πρεπει να παει και παραπερα απο κει που βρισκεται.Παρεπιπτοντως το Σαββατο 5 Μαρτη υπηρξαν κι αλλες συγκρουσεις στο μπλοκο


Και μερικα απο το μπλοκο Λαυριου νεα:
https://www.lavriaki.gr/Topika/20110307/Mploko_sumperasmata.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ο βολεμένος κ. Ν.Δήμου, για τον ΧΥΤΑ της Κερατέας:

Ομολογώ πως το πρόβλημα της Κερατέας με ξεπερνάει. Δεν καταλαβαίνω πώς εξελίχθηκε σε εξέγερση, ανοιχτή σύγκρουση και ανταγωνισμό βαρβαρότητας. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα τελειώσει. Εκεί που φτάσαμε, όποια λύση και αν επιλεγεί, θα έχει αρνητικές συνέπειες.


Οι «ηρωικοί» (το διάβασα κι αυτό) κάτοικοι της Κερατέας έχουν στην πραγματικότητα ένα μόνο επιχείρημα. (Όλα τα άλλα περί αρχαιολογικού χώρου κ.λπ. είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.) Δεν θέλουν τα σκουπίδια στην περιοχή τους. Σε οποιαδήποτε μορφή (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, με εργοστάσιο ή χωρίς, θαμμένα ή επεξεργασμένα. Δεν τα θέλουν.


Μα, είναι νόμος του κράτους. Μα, έχει κυρωθεί από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι και το φιλο-περιβαλλοντολογικό Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είχε αντίρρηση. Μα, δεν θα είναι χωματερή, αλλά βιομηχανική μονάδα.


Δεν εμπιστεύονται κανένα, δεν ακούνε κανένα. Απλώς ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ!


Έχουν κατσικωθεί μέσα σε μία απόλυτη άρνηση που τελικά δημιουργεί ένα άλυτο πρόβλημα. Ας υποθέσουμε ότι το κράτος κάμπτεται, ακυρώνει νόμους και αποφάσεις, υποχωρεί και σταματάει. Τότε δικαιώνονται η άρνηση και ο εγωισμός. Δημιουργείται προηγούμενο. Γίνεται γενικός κανόνας.


Ποιος θα δεχθεί τώρα σκουπίδια; Και ειδικά στην Αττική, πού θα πάνε; Το Γραμματικό μόνο δεν επαρκεί, η Φυλή κλείνει και χώρος προσιτός και έρημος στην Αττικοβοιωτία δεν υπάρχει. Ας όψονται τα αυθαίρετα, που έχουν ξεφυτρώσει παντού. (Και τα περισσότερα σπίτια της Κερατέας, αυθαίρετα είναι.)
Στη Δυτική Ευρώπη δεν υπάρχει πρόβλημα. Εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων λειτουργούν και μέσα στις πόλεις. Αλλά με την καχυποψία των Ρωμιών κανένα δεν θα γινόταν δεκτό - εδώ δεν το θέλουν ούτε στα πέντε χιλιόμετρα.


Νομίζω ότι το αδιέξοδο της Κερατέας οφείλεται στο πιο χαρακτηριστικό νεοελληνικό γνώρισμα: τον απόλυτο και άνευ όρων εγωισμό. « Έξω από τη δική μου αυλή - κι ας πάνε όπου θέλουν!».


Κι εκείνος ο ταλαίπωρος Εμμάνουελ Καντ όρισε ως ύψιστη ηθική αρχή την «κατηγορική προσταγή»: πράττε έτσι, που αυτό που θέλεις να μπορεί να γίνει καθολικός νόμος.
Καθολικός νόμος από την ανάποδη, η βούληση των Ελλήνων. «Κάνε εσύ το δικό σου, κι οι άλλοι ας πάνε να…».


Τελικά, όλοι από την Κερατέα είμαστε…

Lifo
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Ο βολεμένος κ. Ν.Δήμου, για τον ΧΥΤΑ της Κερατέας:

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοεί. :hmm: Γράφει το εξής: "Μα, είναι νόμος του κράτους. Μα, έχει κυρωθεί από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι και το φιλο-περιβαλλοντολογικό Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είχε αντίρρηση. Μα, δεν θα είναι χωματερή, αλλά βιομηχανική μονάδα."

Προφανώς οι "αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις" είναι η απόρριψη των προσφυγών κατά της προέγκρισης κατασκευής ΧΥΤΑ το 2007. Πριν λίγες μέρες απορρίφθηκαν 4 προσφυγές κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ από το Συμβούλιο Επικρατείας με το σκεπτικό του "επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος". Μια έννοια "λάστιχο" που αναμασά το Κράτος όταν ζορίζεται....(εδώ). Πάντως, εκκρεμούν ακόμα κι άλλες προσφυγές που αφορούν τη χωροθέτηση και την περιβαλλοντική έγκριση για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Δεν έχω ψάξει το θέμα αρκετά, αλλά απ' ότι ακούω το "συνεργείο δικηγόρων" του Μπόμπολα μαγείρεψε τις αποφάσεις ώστε να φαίνεται ΧΥΤY (χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζανε βιομηχανική μονάδα ΧΥΤΑ (χώρος υγειονομικής ταφής απορριμάτων). Φυσικά το να στήσεις μια βιομηχανική μονάδα μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και δασικές εκτάσεις ήταν εξ' αρχής παράνομο.Τώρα μας ζόρισε η ΕΟΚ, μας απειλεί με πρόστιμο και ο ΣΤΕ επικαλείται το "επιτακτικό δημόσιο συμφέρον".

Όλα είναι μια ορχήστρα καλά μελετημένη και κάποιοι είτε εν πλήρη συνείδηση ή λόγω μωρίας, την "παπαγαλίζουν".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Μετά από πολύχρονες δικαστικές διαμάχες, προπηλακισμούς, κατασυκοφάντηση, τρομοκρατία, βία και μπόλικη δόση απαξίωσης από τον κάθε κ. Δήμου...

Οι αγωνιστές της Κερατέας δικαιώθηκαν!!!!! :)

To Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απαγορεύει τη συνέχιση των έργων για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο της Κερατέας.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που απαγόρευε την εκτέλεση έργων στο ΧΥΤΑ.

Με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η κοινοπραξία υποχρεώνεται να σταματήσει τα έργα στην περιοχή ενώ σε διαφορετική περίπτωση απειλείται με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε πράξη παραβίασης της απόφασης.

Παράλληλα, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να απομακρύνει τα μηχανήματα από την περιοχή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...και μπόλικη δόση απαξίωσης από τον κάθε κ. Δήμου...

https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/07/12/keratea/...

:redface::redface::redface:: ...και η ειρωνεία της μεταπολιτευτικής μας πνευματικής ένδειας είναι, ότι τον είχαμε αναγάγει στο επίπεδο του Φιλόσοφου, τρομάρα μας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top