Αθεΐα ή αποδοχή της ύπαρξης του Θείου

exophrenic

Νεοφερμένος

Ο exophrenic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Προσωπικά ως άθεη θεωρώ το χριστιανισμό μια μεγάλη φάρσα οπότε ο,τι μπορώ να κάνω προσωπικά ώστε να σταματήσει να διαιωνίζεται θα το κάνω. Αυτό συνεπάγεται να μην παντρευτώ θρησκευτικά, να μην βαφτίσω το παιδί μου και να μην ταφώ χριστιανικά. Οπότε σαφώς και με ενδιαφέρει το πως θα με θάψουν.

Λυπάμαι που το ακούω αυτό. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι τόσο πολέμια του Χριστιανισμού. Αν τον μελετήσεις θα δεις ότι διδάσκει την εγκράτια την αγάπη το σεβασμό την κατιπόταξη των προσωπικών παθών την ταπεινοφρωσύνη και την συγχώρεση. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην αρετή. Ίσως είσαι κατά διότι δεν μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω. Όσον αφορά το παιδί θα ήταν καλύτερο να το άφηνες να αποφασίσει μόνο του. Και για την ταφή εφόσον το πρόσωπο ήταν άθεο δεν νομίζω να τον ένοιαζε πως θα ταφεί οπότε θα τον έθαβα χριστιανικά αν βέβαια ήταν βαφτισμένος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην αρετή. Ίσως είσαι κατά διότι δεν μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω.
Μάλιστα... Μια απορία. Ο Χριστόδουλας είναι ενάρετος άνθρωπος, έτσι; Ή μήπως είναι ενάρετοι οι παπάδες σε εκείνη την εκκλησία στα Τέμπη που μοιράζαν τα λεφτά με το τσουβάλι και χλευάζανε την εικόνα της Παναγίας (σοκαριστικό βίντεο του Τριανταφυλλόπουλου πριν από κάτι χρόνια);

Σκέφτηκες το ενδεχόμενο η Μισέλ (και ο κάθε άθεος) να είναι ενάντια όχι στον χριστιανισμό, αλλά ενάντια στην κάθε θρησκεία γιατί απλά στηρίζονται στην τυφλή πίστη, χωρίς καμία απτή απόδειξη για την ορθότητά τους; Όπως δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Θεός δεν υπάρχει, άλλες τόσες αποδείξεις δεν υπάρχουν ότι υπάρχει. Ε, στο μυαλό ενός ορθολογιστή κάτι δεν μπορεί να θεωρηθεί αληθές εάν δεν αποδειχθεί αληθές. Η λατρεία του αγνώστου ως "Θεός" (ή θαύματα) είναι ακριβώς της ίδια λογικής με την λατρεία του κεραυνού ως σημάδι του Θεού, μέχρι φυσικά ο άνθρωπος να μπορέσει να εξερευνήσει αυτό το άγνωστο μονοπάτι του κόσμου.

Ή επειδή σιχάθηκε που η τυφλή πίστη οδηγεί σε ακρότητες του τύπου "καίω 'αντιχριστιανικά' βιβλία", "μαλώνω το 4χρονο παιδί μου γιατί έφτυσε αμέσως μετά την κοινωνία!!!", "απαιτώ τον σεβασμό της δικής μου θρησκείας αλλά απαγορεύω την πρακτική άλλων θρησκειών (βλ. ισλαμισμός)", "κάνω πόλεμο για την θρησκεία μου (χριστιανικότατες οι σταυροφορίες!)", "μισώ κάθε τι διαφορετικό (ομοφυλόφιλοι, αλλόθρησκοι, αλλοεθνείς!!!)" κ.α.;

Και στο κάτω - κάτω μπορεί να είναι άθεη γιατί ίσα - ίσα έμαθε να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, στα δικά της μάτια και αυτιά, στην δική της λογική και όχι σε αυτή που επιβάλλει η μάζα μέσω της υπακοής "ανώτερων" εντολών από έναν Θεό.

Το να δηλώνεις άθεος δείχνει τεράστια ψυχικά αποθέματα κατ' εμέ. Σημαίνει ότι κλοτσάς το στήριγμα της πίστης (αναμφίβολα η πίστη είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ στήριγμα για πολλούς ανθρώπους) και πιστεύεις πραγματικά στον εαυτό σου. Δεν εναποθέτεις τις ελπίδες σου στις προσευχές και τα παρακάλια, αλλά στην δική σου κινητοποίηση.

Όσον αφορά το παιδί θα ήταν καλύτερο να το άφηνες να αποφασίσει μόνο του.
:confused: Γιατί, οι χριστιανοί επιτρέπουν στο παιδί να αποφασίσει;;; Οπότε επιστρέφω σε μορφή ερώτησης για τον Χριστιανισμό "Όσον αφορά το παιδί δεν θα ήταν καλύτερο να το άφηνες να αποφασίσει μόνο του;"

Και για την ταφή εφόσον το πρόσωπο ήταν άθεο δεν νομίζω να τον ένοιαζε πως θα ταφεί οπότε θα τον έθαβα χριστιανικά αν βέβαια ήταν βαφτισμένος
Μάλιστα! Απόλυτος σεβασμός στην μνήμη ενός νεκρού και στην επιθυμία του! Χριστιανικότατο! Και ποιος λέει ότι ο άθεος δεν τον νοιάζει πως θα ταφεί; Εφόσον υποτίθεται ότι σου δηλώνει και σου λέει "Φίλε, όταν πεθάνω, θέλω να με κάψετε και να σκορπίσετε τις στάχτες μου στη θάλασσα". Για να στο τονίζει ότι έτσι θέλει να πεθάνει, σημαίνει ότι απλά ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ και ότι ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ!

Είναι αναφέρετο ανθρώπινο δικαίωμα η διαχείριση του σώματός μας, ακόμη και μετά θάνατον. Το να επιλέξεις αν το σώμα σου θα σαπίσει στο χώμα, θα καεί, θα πεταχτεί στο νερό ή θα γίνει κομματάκια και θα το φάνε (υπάρχει η πρακτική αυτή σε διάφορες φυλές), είναι δικαίωμά σου!

Εσένα θα σου άρεσε αφού πεθάνεις να μαζευτούν 10 άθεοι συγγενείς σου και να επιβάλλουν την δική τους πίστη (αθεΐα) πάνω στο σώμα σου; ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο κάνει κάποιος που, παρά την σαφή εντολή και πίστη του αποθανώντα άθεου, επιλέγει να τον θάψει με τον τρόπο της πίστης του και όχι τον τρόπο που επιθυμούσε ο νεκρός.

Σημασία για έναν άθεο δεν έχει τόσο το τι θα γίνει το σώμα του, αλλά ο συμβολισμός της ταφής του. Το να ταφεί βάσει μιας θρησκείας που δεν πιστεύει και την οποία θεωρεί κοροϊδία, είναι προσβολή για το ίδιο του το κορμί.

Και για να κλείσω, είναι εντελώς ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ το να επιβάλεις τα "θρήσκα" πιστεύω σου πάνω στον άλλο. Ο Χριστός στον υποτίθεται ότι πιστεύει ο κάθε χριστιανός δίδαξε τον αλληλοσεβασμό και την απέραντη αγάπη στον συνάνθρωπο. Αν δεν είναι ένδειξη αγάπης ο σεβασμός στο αγαπημένο σου (υποτίθεται) πρόσωπο, τότε τι είναι;

Το ματζούνι για να πάει κανείς στον παράδεισο είναι να σκουληκιάσει το κορμί του; Αν δηλαδή γίνει στάχτη και πεταχτεί στον αέρα ο Παντοδύναμος Θεός δεν θα έχει τις Δυνάμεις να τον αναστήσει όταν θα γίνει (λέμε τώρα) η Β' Παρουσία; Και στο κάτω - κάτω, ας μην τον αναστήσει! Αν ο Θεός έχει απέραντη αγάπη για τα παιδιά του (εμάς) τότε δεν νομίζω ότι ένας ενάρετος άθεος θα μετράει λιγότερο μπροστά του μπροστά στον Χριστόδουλο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Λυπάμαι που το ακούω αυτό. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι τόσο πολέμια του Χριστιανισμού. Αν τον μελετήσεις θα δεις ότι διδάσκει την εγκράτια την αγάπη το σεβασμό την κατιπόταξη των προσωπικών παθών την ταπεινοφρωσύνη και την συγχώρεση. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην αρετή. Ίσως είσαι κατά διότι δεν μπορείς να πετύχεις τα παραπάνω.

Όταν λέει οτι είναι κατά του χριστιανισμού δεν εννοεί οπωσδήποτε την άρνηση όλων αυτών. Και εγώ είμαι κατά του χριστιανισμού, αλλά δεν είμαι κατά της συγχώρεσης ή του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω το υπερφυσικό του μέρος..Θεοί, άγια πνεύματα, άγιοι, παράδεισοι, αναστάσεις, κτλπ.

Όσον αφορά το παιδί θα ήταν καλύτερο να το άφηνες να αποφασίσει μόνο του.

Θα αποφασίσει το μωρό 12 μηνών αν το βάπτισμα είναι σύμφωνο με τις ιδέες του ή όχι; :confused: Εμάς μας ρώτησαν, τον καθένα προσωπικά, αν θέλουμε να βαπτιστούμε;


Ωστόσο, αν ένα αγαπημένο μου πρόσωπο είχε ζητήσει να ταφεί πολιτικά αν ήταν στο χέρι μου θα εκτελούσα την τελευταία του επιθυμία. Αν όμως υπήρχαν συγγενείς που ήθελαν το άτομο να ταφεί θρησκευτικά, τότε θα προσπαθούσα να γίνει έτσι, μιας και αυτοί που μένουν πίσω είναι αυτοί που πονάνε και όχι αυτός που φεύγει. Η κηδεία, πέρα απο τα θρησκευτικά μπλα μπλα, είναι ένα μυστήριο, που φέρνει όλους αυτούς που έμειναν πίσω κοντά, και τους προτρέπει να κλάψουν, να θρηνήσουν, και να αποχαιρετήσουν εν τέλει τον αγαπημένο τους. Μετά την κηδεία βλέπεις πολλούς συγγενείς, που ενώ πριν ήταν σε αθλία κατάσταση, έχουν ανακουφιστεί και είναι ήρεμοι. Προσωπικά, βρίσκομαι σε μία θέση σχεδόν-άθεη και δεν θα με πείραζε να με θάψουν θρησκευτικά, δεν ασχολούμαι τόσο με το θέμα, και με απασχολεί περισσότερο η ψυχική υγεία αυτών που θα αφήσω πίσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,797 μηνύματα.
Αν τον μελετήσεις θα δεις ότι διδάσκει την εγκράτια την αγάπη το σεβασμό την κατιπόταξη των προσωπικών παθών την ταπεινοφρωσύνη και την συγχώρεση. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην αρετή.
Αλοίμονο αν περιμένουμε από μία θρησκεία να μας τα διδάξει αυτά και να είμαστε με την αντίληψη ότι χωρίς αυτή δεν μπορούμε να τα 'χουμε.

+1 στη Michelle & Monaxos




-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hakuna Matata

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Άτομο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1,921 μηνύματα.
μιας και αυτοί που μένουν πίσω είναι αυτοί που πονάνε και όχι αυτός που φεύγει. Η κηδεία, πέρα απο τα θρησκευτικά μπλα μπλα, είναι ένα μυστήριο, που φέρνει όλους αυτούς που έμειναν πίσω κοντά, και τους προτρέπει να κλάψουν, να θρηνήσουν, και να αποχαιρετήσουν εν τέλει τον αγαπημένο τους. Μετά την κηδεία βλέπεις πολλούς συγγενείς, που ενώ πριν ήταν σε αθλία κατάσταση, έχουν ανακουφιστεί και είναι ήρεμοι.


Συμφωνω με απολυτα με αυτο.

Δεν μπορω να απαντησω στην ερωτηση γιατι προσδιοριζεις οτι η ερωτηση απευθυνεται αποκλειστικα στους Χριστιανους.
Παρ'ολ'αυτα να πω οτι σκοπευω να ζητησω να αποτεφρωθω αλλα καθ'οτι... δεν θα πω "αθεη", θα πω "αγνωστικιστρια" - σιγουρα παντως αντι-κληρικη (εεε υπαρχει αυτος ο ορος η τον επινοησα;; )- πιστευω πως το τι θα γινει στο σωμα μου δεν εχει καμια σημασια οποτε δεν μπα να κανουν ο,τι θελουν στο κατω κατω.
Εννοειται παντως οτι θα προτιμουσα να σεβαστουν την επιθυμια μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
δεν διαβασα τα υπολλοιπα ποστ μονο το πρωτο κ η γνωμη μου ειναι να κανω τα παντα για να εκπηρωσω την επιθυμεια του αλλου οποια κ να ειναι αυτη δεν με νοιαζει τι θα πει ο κοσμος αλλα ουτε τα πιστευω μου... οπως θελω κ εγω να κανουν τα παντα για μενα ετσι θα το κανω κ εγω...
υπαρχουν αρκετοι ειμαι σιγουρη που θα σκεφτει τι θα πει ο κοσμος... προσωπικα χ*****α για τον κοσμο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Παρ'ολ'αυτα να πω οτι σκοπευω να ζητησω να αποτεφρωθω αλλα καθ'οτι...

Και εγώ το σκεφτόμουν αυτό, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ τον πατέρα μου ή την μητέρα μου να στέκονται μπροστά στο πτώμα μου που θα καίγεται και να νιώθουν περηφάνια επειδή εκτελούν την τελευταία μου επιθυμία, απο τη στιγμή που ο πατέρας μου ζήτησε να μην ανοίξουν καν το σώμα της μητέρας του για να εξετάσουν το λόγο που πέθανε. Θα τους σκέφτομαι να ραγίζει η καρδιά τους, και να έχουν έναν έξτρα πόνο στο πόνο που ήδη κουβαλάνε απο την απώλεια μου και δεν θα τολμούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο. Ωστόσο η πολτική κηδεία είναι μία μέση λύση..Κάτι φυσιολογικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exophrenic

Νεοφερμένος

Ο exophrenic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Όσον αφορά το Χριστόδουλο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί Χριστιανός για διάφορους λόγους. Όσο για τους παπάδες στα Τέμπη δεν λέω ότι αυτοί είναι ανώτεροι του Χριστόδουλου. Αλλά πρεπέι να ξέρεις ότι στην τηλεώραση και προβάλουν μόνο τους 'κακούς' παπάδες. Πρόβαλαν ποτέ κάποιον Άγιο? Εάν είχες γνωρίσει από κοντά έναν παπά που ήταν άγιος όπος γνώρισα εγώ θα έβλεπες από κοντά πόσο αληθινό πάνω σε όλα τα θέματα ήταν αυτό το πρόσωπο. το θέμα της πίστης δεν έγκειτε στις αποδείξεις αλλά στην πίστη. Οι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό όχι για να εξιγήσουν τα φυσικά φαινόμενα (αυτό γινόταν παλαιότερα πριν την ανάπτυξη της επιστήμης) αλλά για έχουν την ελπίδα για μετά το θάνατο, καθώς ο τελευταίος είναι ένα τμήμα που ποτέ ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει να εξεγήσει. Δλδ σύμφωνα με τα λόγια σου εαν πεθάνει κάποιος αγαπημένος σου δεν θα θες να έχεις την ελπίδα να τον ξαναδείς.

Όσον αφορά την τυφλή πίστη , πότε ορθόδοξοι έκαψαν βιβλία, επέβαλαν την δική τους θρησκεία μισούν τους αλλοεθνείς και έκαναν σταυροφορίες? Αυτά έγιναν απο τους παπικούς και καλό θα ήταν να μιν τα βάξουμε όλα στο ίδιο στουβάλι.

Όσο για τους ομοφυλλοφιλους δεν είναι φυσιολογικό IMO και δεν νομιζώ να τους μισούνε προσπαθούν να τους βοηθήσουν να το ξεπεράσουν. Και γιατί το παιδί να φτύσει δεν μπορεί να κρατηθει 5 λεπτά?

Επείσεις γιαυτό που λες για τις δικές τισ δυνάμεις σε πληροφορώ πως από την πίστη αντλείτε δύναμη που δεν μπορεέις να φαωταστεις και επείσεις όσοι πιστεύουν πραγματικά πρέπει συνεχώς να υπομένουν το χλευασμό και τα σχόλια τον γύρω, Φαντάζεσε μία τέτοια ζώη πόση δύναμη θέλει. Η λύση ενός άθεου είναι προφανώς η αυτοκτονία καθώς δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπείσει τις δθσκολίες. Ξέρεις τι συ αθηνά και χείρα κίνει? το ότι πιστεύω δεν σημαίνει οτι δεν προσπαθώ απλά εχω παραπάνω ελπίδες δεν απελπίζομαι και λόγω ηθικού εχω καλύτερες πιυανότητες.

Τα παιδιά βαφτίζονται μικρά αλλά δεν νομίζω πος κάποιο από αφτά στο μέλλον δεν έχει τιν δθνατότητα να αποφασίσει. Όταν εννοώ να αφήνουν τα παιδια να αποφασίσουν μόνα τους δεν εννοώ 12 μηνών αλλα στ μελλον. Όταν ζούνε όμως σε περιβάλλον όπου γίνετε συνεχώς πόλεμος του χριστιανισμού φυσικο είναι να κάνουν το ίδιο. Το αντίθετο δεν ισχύει μιας και στην εποχή μας σπάνια γίνετε πόλεμος υπέρ του χριστιανισμού.

Όσον αφορά το νεκρό όταν πεθάνει θα ξέρει την όλη αλήθεια και έτσι θα καταλάβει την ορθότητα του Χριστιανισμού. Θα το δεις κι εσυ όταν πεθάνεις κι εγώ και όλοι. Δεν με νοιάζει πως θα με θάψουν καθώς δεν έχει σημασία. Δεν χρειάζετε να σκουλικιάσεις για να πας στον παράδεισο. Η ταφή και ι κηδεία γίνονται ως προσεύχει για τις αμαρτίες του θανώντος και για την ανακύφιση των συγγενών. Ο Θεός μπορεί να των αναστήσει και από την κοιλιά των καννίβαλλων αν θέλει.

Επείσης όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Θέο και Αυτός προσφέρει την αγάπη Του σε όλους το αν την αποδεχόμαστε είναι δικό μας θέμα. Πώς ο άθεος είναι ενάρετος οτάν αρνείτε το δρόμο της αρετής που υπέδειξε ο Θεός. Και δεν προσπαθώ να επιβάλο τη θρησκεία μου σε κανένα ο καθένας είναι ελεύθεος να πιστεύει ότι θέλει. Οι άθεοι δηλώνουν άθεοι και το θεωρουν δυναμη προσωπικότητας. Ποιος ομώς άθεος δεν είπε έστω και μια φορά Παναγιά μου βόηθα και ξέρεις πως όλοι το είπαν. Όσο γιαυτό που λες για τη Β' παρουσία το να ιρωνεύεσε τις απόψεις αλλών θαρρώ πως είναι ένδυξη προσωπικότητας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Και εγώ το σκεφτόμουν αυτό, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ τον πατέρα μου ή την μητέρα μου να στέκονται μπροστά στο πτώμα μου που θα καίγεται και να νιώθουν περηφάνια επειδή εκτελούν την τελευταία μου επιθυμία, απο τη στιγμή που ο πατέρας μου ζήτησε να μην ανοίξουν καν το σώμα της μητέρας του για να εξετάσουν το λόγο που πέθανε. Θα τους σκέφτομαι να ραγίζει η καρδιά τους, και να έχουν έναν έξτρα πόνο στο πόνο που ήδη κουβαλάνε απο την απώλεια μου και δεν θα τολμούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο. Ωστόσο η πολτική κηδεία είναι μία μέση λύση..Κάτι φυσιολογικό.
Τι διαφορα εχει η πολιτικη κηδεια?

κ σε ποιο νεκροταφειο σε πανε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Monaxe ευχαριστώ! Με γλίτωσες απο πολύυυυ γράψιμο!! :D
suspiria, πρώτον, αν δεν κάνω λάθος η αποτέφρωση γίνεται σε ειδικούς φούρνους και δεν κάθονται φυσικά οι συγγενείς να σε βλέπουν να καίγεσαι, έλεος!
Δεύτερον, η πολιτική ταφή δεν θα με ενοχλούσε. Όπως επίσης, θα με ενοχλούσε μια θρησκευτική αποτέφρωση. Δεν θέλω τελετή που να σχετίζεται με οποιαδήποτε θρησκεία αν πεθάνω, δεν με ενδιαφέρει τόσο αν θα είναι αποτέφρωση ή πολιτική ταφή. Πάντως έχω μια ελαφρά προτίμηση προς την αποτέφρωση, για πρακτικούς λόγους.

exophrenic θα ήθελα να σου απαντήσω, αλλά έτσι όπως είναι το μήνυμα σου, ένα κατεβατό χωρίς παραγράφους βαριέμαι ακόμα και να το διαβάσω πέρα απο τις πρώτες γραμμές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

exophrenic

Νεοφερμένος

Ο exophrenic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
sorry για τις παραγράφους λάθος μου αλλά κάνε ένα κοπο thnx

Αλοίμονο αν περιμένουμε από μία θρησκεία να μας τα διδάξει αυτά και να είμαστε με την αντίληψη ότι χωρίς αυτή δεν μπορούμε να τα 'χουμε.

+1 στη Michelle & Monaxos




-petros

Ποιός περιμένεις να σου τα διδάξει? τα υλιστικά πρότυπα της εποχής?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Τι διαφορα εχει η πολιτικη κηδεια?

κ σε ποιο νεκροταφειο σε πανε?

Δεν γνωρίζω. Υποθέτω οτι πηγαίνουν κατευθίαν στο νεκροταφείο και σε θάβουν. Κάτι τέτοιο έχω ακούσει χωρίς να έχω ασχοληθεί περισσότερο.

suspiria, πρώτον, αν δεν κάνω λάθος η αποτέφρωση γίνεται σε ειδικούς φούρνους και δεν κάθονται φυσικά οι συγγενείς να σε βλέπουν να καίγεσαι, έλεος!

Μα και οι γιατροί δεν θα άνοιγαν το σώμα της γιαγιάς μου μπροστά μας κι όμως οι γονείς μου και ο παππούς μου δεν το επέτρεψαν. Έτσι είναι οι άνθρωποι μου και δεν το καταδικάζω. Και εγώ θα "λυπόμουν" το σώμα κάποιου αγαπημένου μου. Έχει να κάνει με το πως βλέπεις την αποτέφρωση.

Δεύτερον, η πολιτική ταφή δεν θα με ενοχλούσε. Όπως επίσης, θα με ενοχλούσε μια θρησκευτική αποτέφρωση. Δεν θέλω τελετή που να σχετίζεται με οποιαδήποτε θρησκεία αν πεθάνω, δεν με ενδιαφέρει τόσο αν θα είναι αποτέφρωση ή πολιτική ταφή. Πάντως έχω μια ελαφρά προτίμηση προς την αποτέφρωση, για πρακτικούς λόγους.

Αυτό αφορά αποκλειστικά τι πιστεύεις. Εμένα δεν θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα αν θα ήταν θρησκευτική ταφή ή πολιτική, ή τέλος πάντων αποτέφρωση, εσένα σε ενδιαφέρει. Εντάξει, είναι καθαρά προσωπική άποψη.

Τα παιδιά βαφτίζονται μικρά αλλά δεν νομίζω πος κάποιο από αφτά στο μέλλον δεν έχει τιν δθνατότητα να αποφασίσει. Όταν εννοώ να αφήνουν τα παιδια να αποφασίσουν μόνα τους δεν εννοώ 12 μηνών αλλα στ μελλον.

Βαφτίζονται επειδή οι γονείς τους, που είναι χριστιανοί, επιλέγουν να τα βαφτίσουν. Οι γονείς τους επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οτι είναι το σωστό. Αν ένας γονιός είναι άθεος αυτό θα δώσει και στο παιδί του και αργότερα, όπως και τα χριστιανόπουλα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν θρησκεία, και εκείνο έχει δικαίωμα αν θέλει να βαπτιστεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

exophrenic

Νεοφερμένος

Ο exophrenic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Βαφτίζονται επειδή οι γονείς τους, που είναι χριστιανοί, επιλέγουν να τα βαφτίσουν. Οι γονείς τους επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οτι είναι το σωστό. Αν ένας γονιός είναι άθεος αυτό θα δώσει και στο παιδί του και αργότερα, όπως και τα χριστιανόπουλα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν θρησκεία, και εκείνο έχει δικαίωμα αν θέλει να βαπτιστεί.

Τυπικά έχουν το δικαίωμα στην ούσια όμως έχει γίνει η πλήση εγκεφάλου οπότε πολύ δύσκολα αλλάζουν οι απόψεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,797 μηνύματα.
Ποιός περιμένεις να σου τα διδάξει? τα υλιστικά πρότθπα της εποχής?
Η οικογένεια, το σχολείο :)
και ο καθένας εν συνεχεία ανάλογα με τη προσωπικότητά του μαθαίνει να ξεχωρίζει το σωστό από το ''λάθος''.




-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Τυπικά έχουν το δικαίωμα στην ούσια όμως έχει γίνει η πλήση εγκεφάλου οπότε πολύ δύσκολα αλλάζουν οι απόψεις

Όπως και τα χριστιανόπουλα δύσκολα αλλάζουν θρησκεία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exophrenic

Νεοφερμένος

Ο exophrenic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Όπως και τα χριστιανόπουλα δύσκολα αλλάζουν θρησκεία.

Δεν νομίζω τυπικά όλοι χριστιανόπυλα είμαστε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hakuna Matata

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Άτομο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1,921 μηνύματα.
Και εγώ το σκεφτόμουν αυτό, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ τον πατέρα μου ή την μητέρα μου να στέκονται μπροστά στο πτώμα μου που θα καίγεται και να νιώθουν περηφάνια επειδή εκτελούν την τελευταία μου επιθυμία, απο τη στιγμή που ο πατέρας μου ζήτησε να μην ανοίξουν καν το σώμα της μητέρας του για να εξετάσουν το λόγο που πέθανε. Θα τους σκέφτομαι να ραγίζει η καρδιά τους, και να έχουν έναν έξτρα πόνο στο πόνο που ήδη κουβαλάνε απο την απώλεια μου και δεν θα τολμούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο. Ωστόσο η πολτική κηδεία είναι μία μέση λύση..Κάτι φυσιολογικό.

Ελπιζω πως θα "παω" μετα τους γονεις μου. Σε αλλη περιπτωση οι γονεις μου εχοντας ηδη χασει ενα παιδι, μαλλον θα αυτοκτονησουν/πεσουν σε κωμα/σαλταρουν/σκοτωσουν και τον αλλον αδερφο μου για να ξεμπερδευουν οποτε μικρη σημασια εχει το αν θα αποτεφρωθω η οχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Δεν νομίζω τυπικά όλοι χριστιανόπυλα είμαστε

Αυτό δεν έχει να κάνει με το βάπτισμα..Πρόβλημα τους αυτοί που δηλώνουν οτι είναι χωρίς να είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Ας κάνω μια προσπάθεια... (zzzZZZzzz)

το θέμα της πίστης δεν έγκειτε στις αποδείξεις αλλά στην πίστη. Οι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό όχι για να εξιγήσουν τα φυσικά φαινόμενα (αυτό γινόταν παλαιότερα πριν την ανάπτυξη της επιστήμης) αλλά για έχουν την ελπίδα για μετά το θάνατο, καθώς ο τελευταίος είναι ένα τμήμα που ποτέ ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει να εξεγήσει. Δλδ σύμφωνα με τα λόγια σου εαν πεθάνει κάποιος αγαπημένος σου δεν θα θες να έχεις την ελπίδα να τον ξαναδείς.
1. Ξέρεις πόσα πράγματα που "ο άνθρωπος ποτέ δεν θα μπορούσε να εξηγήσει" σήμερα αποτελούν συνηθισμένο κομμάτι της επιστήμης;
2. Δηλαδή ουσιαστικά, πιστευεις στο θεό για αυτό που ελπίζεις οτι θα σου δώσει; Σαν το βουλευτή δηλαδή που αν πας με τα νερά του και τον ψηφίσεις θα σου εγκρίνει το αυθαίρετο;
3. Δηλαδή θα πας κόντρα στις επιθυμίες του νεκρού για να ικανοποιήσεις τη δική σου εγωιστική ανάγκη να τον ξαναδείς; Πολύ χριστιανικό.
Όσον αφορά την τυφλή πίστη , πότε ορθόδοξοι έκαψαν βιβλία, επέβαλαν την δική τους θρησκεία μισούν τους αλλοεθνείς και έκαναν σταυροφορίες? Αυτά έγιναν απο τους παπικούς και καλό θα ήταν να μιν τα βάξουμε όλα στο ίδιο στουβάλι.
4. Χριστιανοί οι μεν, χριστιανοί και οι δε. Έτσι τυφλά που πιστευουν οι χριστιανοί (και γενικά οι οπαδοί οποιασδήποτε θρησκείας) πιστευεις οτι αν είχες γεννηθεί στην Ιταλία δεν θα ήσουν καθολικός; Πολύ αμφιβάλλω. Αυτό σου δίδαξαν, αυτό ακολουθείς. Έτσι θα έκανες και αν είχες γεννηθεί σε καθολικό περιβάλλον.
Όσο για τους ομοφυλλοφιλους δεν είναι φυσιολογικό IMO και δεν νομιζώ να τους μισούνε προσπαθούν να τους βοηθήσουν να το ξεπεράσουν.
5. Κατα τα άλλα, θρησκεία και επιστήμη δεν συγκρούονται ε; Γιατί σύμφωνα με τη σύγχρονη ψυχολογία και ψυχιατρική, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου δεν αλλάζει και σίγουρα δεν είναι ασθένεια! Άρα δεν τίθεται θέμα "να το ξεπεράσουν".
6. Όσο για το αν είναι φυσιολογικό ή όχι, είναι δυνατόν κάτι που συμβαίνει και στη φύση να είναι αφύσικο; Διότι η ομοφυλοφιλία συμβαίνει και στα ζώα.
7. Οι ομοφυλόφιλια δεν είναι επιλογή. Ένας χριστιανός θα έλεγε "ο θεός τον έκανε έτσι". Και μετά ο θεός τον αποδοκιμάζει; Πολύ αντιφατικός αυτός ο θεός σας βρε παιδί μου.
Και γιατί το παιδί να φτύσει δεν μπορεί να κρατηθει 5 λεπτά?
8. Duh! Γιατί είναι ΠΑΙΔΑΚΙ ίσως και δεν καταλαβαίνει;
Επείσεις γιαυτό που λες για τις δικές τισ δυνάμεις σε πληροφορώ πως από την πίστη αντλείτε δύναμη που δεν μπορεέις να φαωταστεις και επείσεις όσοι πιστεύουν πραγματικά πρέπει συνεχώς να υπομένουν το χλευασμό και τα σχόλια τον γύρω,
9. Αυτοί που πιστευουν δέχονται χλευασμό και σχόλια;;; Με δουλεύεις; Γιά κάνε ένα πείραμα: Δήλωσε άθεος σε μια νέα παρέα ανθρώπων που θα γνωρίσεις, να δεις τότε αντιμετώπιση.
Η λύση ενός άθεου είναι προφανώς η αυτοκτονία καθώς δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπείσει τις δθσκολίες. Ξέρεις τι συ αθηνά και χείρα κίνει? το ότι πιστεύω δεν σημαίνει οτι δεν προσπαθώ απλά εχω παραπάνω ελπίδες δεν απελπίζομαι και λόγω ηθικού εχω καλύτερες πιυανότητες.
10. Δηλαδή για να έχεις ανεβασμένο το ηθικό πρέπει ντε και καλά να αντλείς δύναμη απο κάπου αλλού; Να αντλείς δύναμη απο τον εαυτό σου δεν παίζει; Πρέπει ντε και καλά ο άθεος να είναι και αδύναμος; Και απο πότε μπορείς να κάνεις εικασίες πάνω στην ψυχολογία του άθεου; Έχεις υπάρξει άθεος; Γιατί εγώ τουλάχιστον, έχω υπάρξει χριστιανή, όπως και όλοι σχεδόν οι άθεοι στην ελλάδα.
Τα παιδιά βαφτίζονται μικρά αλλά δεν νομίζω πος κάποιο από αφτά στο μέλλον δεν έχει τιν δθνατότητα να αποφασίσει. Όταν εννοώ να αφήνουν τα παιδια να αποφασίσουν μόνα τους δεν εννοώ 12 μηνών αλλα στ μελλον.
11. Α ωραία, δηλαδή "ας τα μεγαλώσουμε εμείς σαν χριστιανούς, ας τα βαφτίσουμε, ας τα καταχωρήσουμε στα μητρώα μας, και στο μέλλον αν αποφασίσουν να γίνουν άθεοι θα το δεχτούμε". Πολύ αμερόληπτο. Στην πράξη βέβαια, ούτε μετά δεν το δέχεστε, αλλά αυτό είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο".
Όταν ζούνε όμως σε περιβάλλον όπου γίνετε συνεχώς πόλεμος του χριστιανισμού φυσικο είναι να κάνουν το ίδιο.
12. Πόλεμος του χριστιανισμού η αμφισβήτηση;
Το αντίθετο δεν ισχύει μιας και στην εποχή μας σπάνια γίνετε πόλεμος υπέρ του χριστιανισμού.
13. Μπα, και αυτό που κάνεις τώρα (και δεν είσαι ο πρώτος) τι είναι; (και το κάνεις και σε λάθος θέμα)
Όσον αφορά το νεκρό όταν πεθάνει θα ξέρει την όλη αλήθεια και έτσι θα καταλάβει την ορθότητα του Χριστιανισμού. Θα το δεις κι εσυ όταν πεθάνεις κι εγώ και όλοι.
14. Αυτό θα πει "δεν είμαι δογματικός" :rolleyes:
Επείσης όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο Θέο και Αυτός προσφέρει την αγάπη Του σε όλους το αν την αποδεχόμαστε είναι δικό μας θέμα.
15. Και οι άθεοι; :P
Πώς ο άθεος είναι ενάρετος οτάν αρνείτε το δρόμο της αρετής που υπέδειξε ο Θεός.
16. Ξέρεις αγαπητέ πόσοι άθεοι είναι πολύ πιο ηθικοί απο τους περισσότερους χριστιανούς; Το πρόβλημα με τους χριστιανούς είναι οτι πιστευετε σε μια θρησκεία λόγω συμφέροντος (πχ μεταθανάτια ζωή) και θεωρείτε ότι όλοι κάνουν το ίδιο, άρα οτι οι άθεοι είναι άθεοι επειδή τους βολεύει στην ανηθικότητα τους. BIG mistake. Δεν κοροιδεύουμε όλοι τον εαυτό μας για να νιώθουμε καλύτερα αγαπητέ.
ΚΠοιος ομώς άθεος δεν είπε έστω και μια φορά Παναγιά μου βόηθα και ξέρεις πως όλοι το είπαν.
17. Παναγιά μου βοήθα δεν έχω πει, διότι δεν το έλεγα ούτε όταν ήμουν χριστιανή, μου θυμίζει μαυροφορούσες μοιρολογίστρες. "Θεε μου!" όμως έχω πει, ώς ένδειξη έκπληξης, διότι κάποιες φράσεις τις ακούς πολύ συχνά και σου μένουν. Όπως πολλές άλλες εκφράσεις που λέμε καθημερινά, οι οποίες έχουν μεν βαθύτερη ερμηνεία, την οποία όμως δεν ασπαζόμαστε όλοι όσοι τις λέμε (πχ "αντράκι", "γυναικούλα", "πουστ*ς" κοκ). Μην πιάνεστε απο αντανακλαστικά που είναι εντυπωμένα στο υποσυνείδητο απο τα πρώτα χρόνια της ζωής για να στηρίξετε τα λόγια σας, αν μη τι άλλο δείχνει αδύναμα επιχειρήματα. Παρεπιμπιπτόντως, βρες μου ένα συνώνυμο στο "Θεε μου!" ως επιφώνημα έκπληξης. Διότι εγώ όσο κι αν έχω αναρωτηθεί δεν βρήκα. Ε αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω, τι να κάνω; Να μην εκπλήσσομαι;

ΥΓ: Επειδή εσείς οι χριστιανοί πολλές φορές δεν διαβάζετε τι σας λένε και απαντάτε με τα ίδια και τα ίδια, αγνοώντας τις απαντήσεις που έχετε λάβει, το λέω απο τώρα: Αν απαντήσεις και διαπιστώσω οτι λες τα ίδια, χωρίς να έχεις διαβάσει ή καταλάβει τι έιπα παραπάνω, δεν πρόκειται να κάνω τον κόπο να σου απαντήσω ξανά (έχω και δουλειά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exophrenic

Νεοφερμένος

Ο exophrenic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Δεν θα απαντήσω διότι η συζήτιση μπορεί να κρατήσει για πάντα. Ο καθένας κρίνει μόνος του όσον αφορά την πίστη. Θα σταθώ μόνο στο θέμα του χλευασμού των αθέων. Πίγενε σε μία παρέα και πες δεν μπορώ να έρθω στην εκδρομή παιδιά γιατί θέλω να πάω στην εκκλησία. Μπορεί να μην λάβεις ρήτα σχόλια αλλά τουλάχιστο εγώ καταλαβένω απο τα μάτια τους τι θέλουν να πουν και δεν το λένε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top