Αλκίνοος Ιωαννίδης - We blame you!

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους; Να του πω για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, που τεχνητά προκάλεσε το μίσος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, άνοιξε με το ζόρι την όρεξη στην Τουρκία για την Κύπρο και με τη βοήθεια της αστείρευτης δικής μας λεβεντομαλακίας δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες;

Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας; Πως από τότε επικράτησαν εδώ οι βολεψάκιδες, οι παρτάκιδες και οι ελληνάρες χωρίς Ελλάδα – αυτοί που όταν λένε «αγαπώ την πατρίδα μου» εννοούν στην καλύτερη περίπτωση «αγαπώ τον εαυτό μου» ή ακόμα «μισώ όλους τους άλλους» - φέρνοντας τη χώρα σήμερα στην καταστροφή;

Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα...

“We blame you!” Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν’ έτσι.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις σας ανέθρεψαν και στήριξαν τη διαφθορά μας, προκειμένου να μας πουλήσουν σε διπλή τιμή τα άχρηστα, μισοχαλασμένα όπλα, τα φάρμακα και τις τηλεπικοινωνίες τους. Έστησαν Ολυμπιάδες. Η δική μας κόστισε διπλάσια από του Σίδνευ, το είπε τότε υπουργός μας, υπερήφανος, σε ξένο κανάλι. Κι όταν ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια: «Εννοείτε πως αυτά πληρώνονται με ξένα κεφάλαια;» απάντησε παρεξήγημένος (έχουμε και μια αξιοπρέπεια!), «Όχι! Αποκλειστικά με δικά μας χρήματα. Θα μάθουμε πόσα ακριβώς μετά το πέρας των αγώνων»! Τα πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, δηλαδή τα εγγόνια μας. Κι εμείς φωνάζαμε «Ζήτω» και «Γεια». Και στήναμε ωραίες τελετές έναρξης και λήξης. Γραφείο τελετών!

“We blame you!” Και οι δύο παππούδες μου σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δεν άκουσα ποτέ τους γονείς μου που μεγάλωσαν πάμφτωχοι και ορφανοί, ούτε τις πρόσφυγες, χήρες γιαγιάδες μου να κατηγορούν συνολικά τους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους ή τους Βούλγαρους. Είχαν μια σιωπή, μια βαθιά γνώση πως ο άνθρωπος, από όπου και αν κατάγεται, κρύβει μέσα του τον άγγελο μα κρύβει και το θηρίο. Το ταϊζει κρυφά, το κρύβει πίσω από χαμόγελα και ανέξοδες καλοσύνες, το καταπιέζει όταν ενοχλεί την καθημερινότητα και το ελευθερώνει όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Εκτός κι αν η καλλιέργεια και η ηθική του υπερισχύσουν. Μα, να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση;

Όχι. Τότε; Ας πάω στα «επουσιώδη». Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;»

Καλά, θα πω για τα δικά μας: Έχεις δίκιο Robert, ότι κι αν πεις λίγο είναι. Η πρώτη μας βουλή είχε μέσο όρο 200 βαφτιστήρια ανά βουλευτή. Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής. Ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων κατά την επανάσταση στοίχησε περισσότερους νεκρούς απ’ ότι ο αγώνας ενάντια στους Οθωμανούς. Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα και μετά τον σκοτώσαμε γιατί δεν είχε τα κουσούρια μας. Όσο αίμα κι αν χύσαμε, όσους Θούριους κι αν ψάλαμε, όσες ηρωικές Εξόδους κι αν επιχειρήσαμε, τελικά εσείς μάς κάνατε κράτος, για να κάνουμε τις δουλειές σας. Το ένα από τα τρία πρώτα κόμματα της νέας μας χώρας, αυτό που ουσιαστικά επικράτησε, λεγόταν «Αγγλικό». Αυτό τα λέει όλα. Ποια ιδεοληψία μάς έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Χάσατε ευγενή παιδιά εδώ Robert, το ξέρω. Ποιητές, ουτοπιστές, οξφορδιανούς αρχαιογνώστες, έφηβους φιλέλληνες, Έλληνες εξ αναγνώσεως, Πλατωνιστές όταν κανείς δεν είχε ακούσει για Πλάτωνα στα λημέρια μας για αιώνες. Εμείς ήμασταν αναλφάβητοι Αρβανίτες, Βλάχοι, Τουρκόγυφτοι, Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Σλαβομακεδόνες, Τσάμιδες. Εσείς βυθίσατε στο Ναβαρίνο, εσείς μας δώσατε κράτος, εσείς μας κάνατε Έλληνες. Εμείς απλώς κερδίσαμε το κύπελο στο ποδόσφαιρο και βγήκαμε να δείρουμε Αλβανούς.

Μπα, όχι, αυτά τα λέμε μεταξύ μας, δεν είναι για ν’ ακούγονται παραέξω, μετατρέπονται αυτομάτως σε υπερβολές και σε ψέματα όταν βγαίνουν απ’ το σπίτι. Θα του πω άλλα:

Μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλεις μας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε και το να είσαι Αιγυπτιώτης, Κύπριος, Μικρασιάτης, Ηπειρώτης, Ίμβριος ή Πόντιος ήταν πάντα ευχάριστο. Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο.

Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ’ τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε.

Αν θέλεις να μας κατηγορήσεις, κατηγόρησέ μας για την έλλειψη οργανωμένης άμυνας απέναντι σε μια επίθεση πρωτοφανή αλλά αναμενόμενη. Κατηγόρησέ μας που βρεθήκαμε ανέτοιμοι, επαρχιώτες αδικτύωτοι, αυτιστικοί, ομφαλοσκόποι, χασομέρηδες, μια πόλη ανοχύρωτη μπροστά στην προαναγγελθήσα επέλαση του τέρατος. Και κατηγόρησε και λίγο τον εαυτό σου, που αντί να συμπονέσει τον δοκιμαζόμενο φτωχόκοσμο της Ελλάδας, γλύφει μισοκοιμισμένος την καραμέλα που του πουλούν οι αγορές, τα περιοδικά των εκδοτών και οι ρατσιστικές αναλύσεις των καναλιών, περιμένοντας τη σειρά του. Σου λένε κάθε μέρα για την ελληνική τεμπελιά, για την ελληνική διαφθορά, για την ελληνική ψευτιά. Την αλήθεια που δεν σου λένε θα σου την πούμε εμείς: Ετοιμάσου να χάσεις όσα νομίζεις πως έχεις. Γιατί θα τα χάσεις όλα!

Και μην πεις "αυτά δεν γίνονται!" Κι εμείς τέτοια λέγαμε. Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ' τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα ‘χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.
Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Αυτός ο άνθρωπος δε σε απογοητεύει ποτέ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Τὸ ἄρθρο ἐν συνόλῳ θὰ τὸ σχολιάσω ἀργότερα, ἀλλὰ πρὸς τὸ παρὸν θὰ σχολιάσω μιὰ μικρὴ λεπτομέρεια ποὺ μοῦ ἔκανε ἐντύπωση...

...Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα...

Ποῦ τὸ διάβασες αὐτὸ Ἀλκίνοε; Πραγματικὰ τὸ πιστεύεις ἢ ἔτσι τὸ ἔγραψες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bot

Νεοφερμένος

Ο bot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Αυτός ο άνθρωπος δε σε απογοητεύει ποτέ...
Ναι, είναι πολύ καλός στα...λόγια, όπως όλοι οι "αριστεροί" ! ! !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
τραγούδια έχει καλά, ομως απο όλη αυτη την κλάψα του αλκίνοου, και τις γνωστη αριστερή μπουρδολογία(κατηγορώ τους ξένους, το νατο,την εε και δέν προτείνω καμία σοβαρή λύση) θα σχολιάσω αυτο
Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας;
ευτυχώς που ήταν οι άγγλοι εδώ εκείνον τον δεκέμβρη, και δέν γίναμε σοβιετ!
ευτυχώς Αλκίνοε!

και ναι, ο robert δέν είναι τελείως λάθος, ώς χώρα κάναμε και μαλ..ιες:redface:


τώρα άσε την πολιτική και πιάσε πάλι το τραγούδι, γιατί σε αυτό έχεις σίγουρα ταλέντο:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
νταξ, ναι. και επειδή ένας είπε μια μαλακία, ας κράξουμε όλους τους άγγλους, την αγγλία, το τι κάνανε πριν 100 χρόνια, γκουντ, φάιν. nothing to do here. btw οι άγγλοι έχουν βγάλει μουσικάρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rootbreaker

Τυχερό μέλος 2014

Η rootbreaker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 700 μηνύματα.
ποσο μα ποσο χρειαζεται ενας σταλιν :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,504 μηνύματα.
νταξ, ναι. και επειδή ένας είπε μια μαλακία, ας κράξουμε όλους τους άγγλους, την αγγλία, το τι κάνανε πριν 100 χρόνια, γκουντ, φάιν. nothing to do here. btw οι άγγλοι έχουν βγάλει μουσικάρες.

Τι είπαμε ότι σπουδάζεις; Αγγλική φιλολογία; Φίλοι σου θα είναι αύριο και η γλώσσα τους θα δίνει ψωμάκι στην οικογένειά σου, γιατί να τους φτύσεις σήμερα...;:)

ποσο μα ποσο χρειαζεται ενας σταλιν :p

Βέβαια, ζωή χωρίς κόκκινο φασισμό γίνεται; Δε γίνεται... Καλώς τα παιδιά του Μελιγαλά...

τραγούδια έχει καλά, ομως απο όλη αυτη την κλάψα του αλκίνοου, και τις γνωστη αριστερή μπουρδολογία(κατηγορώ τους ξένους, το νατο,την εε και δέν προτείνω καμία σοβαρή λύση) θα σχολιάσω αυτο
ευτυχώς που ήταν οι άγγλοι εδώ εκείνον τον δεκέμβρη, και δέν γίναμε σοβιετ!
ευτυχώς Αλκίνοε!

και ναι, ο robert δέν είναι τελείως λάθος, ώς χώρα κάναμε και μαλ..ιες:redface:


τώρα άσε την πολιτική και πιάσε πάλι το τραγούδι, γιατί σε αυτό έχεις σίγουρα ταλέντο:)

Αν νομίζεις ότι οι Άγγλοι ήσαν εδώ για την ελευθερία σου το 1944 αυταπατάσαι... Σφαίρες επιρροής, Διάσκεψη της Γιάλτας... όχι, δεν πήγαινε κανείς να μαζέψει όσα κουκιά προλάβαινε όταν φεύγανε οι Γερμαναράδες...

Σε αυτή τη χώρα κοιτάμε τελικά ποιός λέει τι και όχι τι λέει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
Τι είπαμε ότι σπουδάζεις; Αγγλική φιλολογία; Φίλοι σου θα είναι αύριο και η γλώσσα τους θα δίνει ψωμάκι στην οικογένειά σου, γιατί να τους φτύσεις σήμερα...;:)
ας πούμε ότι δεν το κάνω γι' αυτό, παρά γιατί προτιμώ να στοχοποιούνται νοοτροπίες ατόμων μεμονωμένων, και όχι να τσουβαλιάζονται ολόκληρες χώρες με πόοοοσους κατοίκους. το γεγονός ότι το κάνει αυτός (λέγοντας we blame you λες και εκπροσωπεί ολόκληρη χώρα και αναφερόμενος σε ολόκληρη χώρα ο ίδιος) δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτός που απαντάει να μπει στο τριπάκι αυτό. πρέπει να φανεί λογικότερος ,έτσι το βλέπω εγώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,504 μηνύματα.
ας πούμε ότι δεν το κάνω γι' αυτό, παρά γιατί προτιμώ να στοχοποιούνται νοοτροπίες ατόμων μεμονωμένων, και όχι να τσουβαλιάζονται ολόκληρες χώρες με πόοοοσους κατοίκους. το γεγονός ότι το κάνει αυτός (λέγοντας we blame you λες και εκπροσωπεί ολόκληρη χώρα και αναφερόμενος σε ολόκληρη χώρα ο ίδιος) δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτός που απαντάει να μπει στο τριπάκι αυτό. πρέπει να φανεί λογικότερος ,έτσι το βλέπω εγώ.

Αν γινόταν όντως αυτό, θα σου έδινα απόλυτο δίκιο καμάρι μου όμορφο, αλλά το θέμα είναι ότι οι Άγγλοι όπως ο Ρόμπερτ, οι Γερμανοί όπως ο Σόιμπλε κλπ, κατηγορούν τον Ελληνικό Λαό. Ο Ιωαννίδης καυτηρίασε τα κακώς κείμενα της Αγγλικής πολιτικής. Έχει διαφορά.

Εμείς δε φτιάξαμε ποτέ στην Ελλάδα κοροϊδευτικό ριάλιτι "Γίνε για μια βδομάδα Άγγλος" να γελάμε με τη δυστυχία ενός λαού...

Όχι και το αυγό βραστό αλλά κι η κότα ξεπουπουλιασμένη... Πάει πολύ, δεν πάει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
Αν γινόταν όντως αυτό, θα σου έδινα απόλυτο δίκιο καμάρι μου όμορφο, αλλά το θέμα είναι ότι οι Άγγλοι όπως ο Ρόμπερτ, οι Γερμανοί όπως ο Σόιμπλε κλπ, κατηγορούν τον Ελληνικό Λαό. Ο Ιωαννίδης καυτηρίασε τα κακώς κείμενα της Αγγλικής πολιτικής. Έχει διαφορά.

Εμείς δε φτιάξαμε ποτέ στην Ελλάδα κοροϊδευτικό ριάλιτι "Γίνε για μια βδομάδα Άγγλος" να γελάμε με τη δυστυχία ενός λαού...

Όχι και το αυγό βραστό αλλά κι η κότα ξεπουπουλιασμένη... Πάει πολύ, δεν πάει;
το θέμα μου είναι ότι ο Ρόμπερτ δεν συμμετείχε σε μαλακίες που έκαναν Άγγλοι πολιτικοί στο παρελθόν και δεν ευθύνεται για ό,τι βλακεία έκαναν οι Άγγλοι εμπλεκόμενοι στα πολιτικά και διπλωματικά της. ο λόγος που έγινε το εν λόγω ριάλιτι (δεν το 'χω παρακολουθήσει για να πω την αλήθεια αλλά έχω ακούσει ότι δεν κολακεύει και πολύ τους Έλληνες) είναι πολύ απλά για να αναπαράγει ένα πολύ βολικό κλισέ (ρίχτε ευθύνες στους Έλληνες ξέρω γω-scapegoats) και εξυπηρετεί και προπαγανδιστικούς σκοπούς (δείτε, αυτοί φταίνε, οι τεμπέληδες, και όχι άλλοι που σας γαμάνε κανονικά). από κει και πέρα το ριάλιτι αυτό και οποιοδήποτε ριάλιτι ή οποιαδήποτε κωλοδήλωση βλαμμένου Άγγλου πολιτικού που προπαγανδίζει, δεν εκφράζει τον κάθε Άγγλο μεμονωμένα (άλλωστε έχουμε δει και εκδηλώσεις αλληλεγύης προς την Ελλάδα, ακόμη και 10 μεμονωμένες απόψεις ατόμων που φάγανε προπαγάνδα. Πάντως παίζει πολλή προπαγάνδα στο Βορρά αλλά ελπίζω πώς εν τέλει θα συνειδητοποιήσουν οι "πάνω" ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,504 μηνύματα.
το θέμα μου είναι ότι ο Ρόμπερτ δεν συμμετείχε σε μαλακίες που έκαναν Άγγλοι πολιτικοί στο παρελθόν και δεν ευθύνεται για ό,τι βλακεία έκαναν οι Άγγλοι εμπλεκόμενοι στα πολιτικά και διπλωματικά της. ο λόγος που έγινε το εν λόγω ριάλιτι (δεν το 'χω παρακολουθήσει για να πω την αλήθεια αλλά έχω ακούσει ότι δεν κολακεύει και πολύ τους Έλληνες) είναι πολύ απλά για να αναπαράγει ένα πολύ βολικό κλισέ (ρίχτε ευθύνες στους Έλληνες ξέρω γω-scapegoats) και εξυπηρετεί και προπαγανδιστικούς σκοπούς (δείτε, αυτοί φταίνε, οι τεμπέληδες, και όχι άλλοι που σας γαμάνε κανονικά). από κει και πέρα το ριάλιτι αυτό και οποιοδήποτε ριάλιτι ή οποιαδήποτε κωλοδήλωση βλαμμένου Άγγλου πολιτικού που προπαγανδίζει, δεν εκφράζει τον κάθε Άγγλο μεμονωμένα (άλλωστε έχουμε δει και εκδηλώσεις αλληλεγύης προς την Ελλάδα, ακόμη και 10 μεμονωμένες απόψεις ατόμων που φάγανε προπαγάνδα. Πάντως παίζει πολλή προπαγάνδα στο Βορρά αλλά ελπίζω πώς εν τέλει θα συνειδητοποιήσουν οι "πάνω" ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Ο Ρόμπερτ είναι δημοσιογράφος όμως και όταν κρατάς μικρόφωνο και σχηματίζεις άποψη στο λαό, κρατάς ένα όπλο του λόγου με τη δύναμη να επηρρεάζεις μάζες, οφείλεις να έχεις τη νοοτροπία του λαού του αγαθού και ανεξάρτητου από προπαγάνδα, να είσαι αντικειμενικός, όχι να έχεις τη νοοτροπία του ταγμένου στον κυβερνήτη και στα συμφέροντα των μεγάλων.


Και στην Ελλάδα και στην Αγγλία και παντού, δεν είναι άγιοι κάποιοι δημοσιογράφοι... Άσχετα απ' όσα άλλα καλά λες στο πόστ σου, σου υπενθυμίζω την ιδιότητα του κυρίου.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
Ο Ρόμπερτ είναι δημοσιογράφος όμως και όταν κρατάς μικρόφωνο και σχηματίζεις άποψη στο λαό, κρατάς ένα όπλο του λόγου με τη δύναμη να επηρρεάζεις μάζες, οφείλεις να έχεις τη νοοτροπία του λαού του αγαθού και ανεξάρτητου από προπαγάνδα, να είσαι αντικειμενικός, όχι να έχεις τη νοοτροπία του ταγμένου στον κυβερνήτη και στα συμφέροντα των μεγάλων.


Και στην Ελλάδα και στην Αγγλία και παντού, δεν είναι άγιοι κάποιοι δημοσιογράφοι... Άσχετα απ' όσα άλλα καλά λες στο πόστ σου, σου υπενθυμίζω την ιδιότητα του κυρίου.:)
ναι οκ τώρα κατάλαβα ότι ειναι δημοσιογράφος...ε ναι έχεις δίκιο ότι πρέπει να ναι αντικειμενικός, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αντιθέτως, οι δημοσιογράφοι συχνά απλά εξυπηρετούν συμφέροντα. δυστυχώς. :/: και αυτός απλά αναπαράγει ένα κλισέ, που πες-πες, διαμορφώνει μια τάδε συνείδηση. ευελπιστώ απλά ότι όσοι τον ακούν θα έχουν μια ελάχιστη κριτικη ικανότητα ώστε να καταλάβουν τι είναι αλήθεια και τι όχι. αυτό ισχύει γενικά για τον βορρά και το τι μαλακίες του σερβίρονται καθημερινά από τους δικούς τους (δημοσιογράφους-πολιτικούς). γενικότερα έχω την αίσθηση ότι σιγά-σιγά ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι ό,τι έπαθαν οι Έλληνες, μπορούν να το πάθουν όλοι οι Ευρωπαίοι..και να γίνοναι περισσότερο φιλικοί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
We blame you, you know ...

Ουφ! Αυτοί που λένε τέτοιες αθλιότητες, πιθανά να έχουν στο DNA τους μία δόση από τους Πίκτες, ένεκα αιμομιξίας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
ας πούμε ότι δεν το κάνω γι' αυτό, παρά γιατί προτιμώ να στοχοποιούνται νοοτροπίες ατόμων μεμονωμένων, και όχι να τσουβαλιάζονται ολόκληρες χώρες με πόοοοσους κατοίκους. το γεγονός ότι το κάνει αυτός (λέγοντας we blame you λες και εκπροσωπεί ολόκληρη χώρα και αναφερόμενος σε ολόκληρη χώρα ο ίδιος) δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτός που απαντάει να μπει στο τριπάκι αυτό. πρέπει να φανεί λογικότερος ,έτσι το βλέπω εγώ.
Η πλειοψηφία της ευρωπαϊκής πολιτικής, και όχι μόνο, όμως αυτό δεν κάνει;
Μας είπαν:

  • Τεμπέληδες, ενώ οι στατιστικές δείχνουν άλλα.
  • Διεφθαρμένους
  • Ότι τρώμε τα λεφτά τους και θέλουμε να ζούμε μια ζωή από δαύτους, ενώ ο Ελληνικός λαός είναι, πιστεύω, πρόθυμος να βγει εκτός από Ευρώπη και ας χάσει τα ΕΣΠΑ και τα ΚΠΣ
  • και διάφορα άλλα
Τα παιχνιδάκια εντυπώσεων οι μορφωμένοι και ευσυνείδητοι Ευρωπαίοι τα ξεκίνησαν :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμμα_τριντεντ

Πολύ δραστήριο μέλος

Η εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Δε ξέρω αλλά εμένα προσωπικά, η επίθεση στο ήθος του αντιπάλου ως τρόπος πειθούς δε κατάφερε ποτέ να με πείσει.
Αυτό το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος" δε το προτιμώ γενικότερα.

Έχουμε δηλαδή τον Ρόμπερτ, έναν Άγγλο δημοσιογράφο, ο οποίος δεν είχε τίποτα καλύτερο να πει από το "we blame you" και από την άλλη έχουμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, έναν έλληνα καλλιτέχνη, ο οποίος όπως ήταν φυσικό προσβλήθηκε από την άδικη κριτική του Ρόμπερτ και είπε... να ανταποδώσει! :( How sad actually...
Μας λες δηλαδή βρε Αλκίνοε πως σου είπε κάποιος δημοσιογράφος, ένα καθαρά ρατσιστικού περιεχομένου σχόλιο, μια ΜΠΟΥΡΔΑ σου είπε με λίγα λόγια, ενα σχολιάκι τόσο δα μικρό αλλά γεμάτο "νόημα" μέσω του οποίου καταφέρνει να τσουβαλιάσει έναν ολόκληρο λαό και μάλιστα να τον κατηγορεί κιόλας γιατί λέει κάτι του έκανε, μιας και ο ελληνικός λαός φταίει για τα προβλήματά του(all together yeah!). Ναι Ρόμπερτ, φταίει το μικρό παιδάκι των απέναντί μου επειδή εσύ δε κοιμήθηκες καλά το βράδυ και ξύπνησες με πονοκέφαλο το πρωί.

Αδικαιολόγητος ο Ρόμπερτ προφανώς, χωρίς να χρειάζεται περισσότερη ανάλυση και βέβαια σε άγγιξε και σε πλήγωσε(ναι, λογικό, δεν είμαστε αναίσθητοι) και είπες... να του τη πεις με τον ίδιο τρόπο! Να πεις και εσύ καμιά μπούρδα δηλαδή. Οκ, δε φταίει τελικά το παιδάκι των απέναντι(ουφ!) που έχει νεύρα ο Ρόμπερτ, φταίει όμως το παιδάκι του γείτονα του Ρόμπερτ επειδή έχει νεύρα ο Αλκίνοος, αλλά ο Αλκίνοος δε παραπονιέται! Όοοχι, να τα λέμε αυτά! Πφ! Δεν έτρωγες κάνα fish&chips καλύτερα?

Αν ρωτάς τι να πεις την άλλη φορά, στον επόμενο που θα πει κάτι αντίστοιχο, πες πως ενδιαφέρεσαι για διάλογο και όχι πυγμαχία. Πως εσύ ως καλλιτέχνης, ως πιο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος προτιμάς να τραγουδάς σε άτομα σαν εκείνον, παρά να συζητάς μαζί τους. Αν καταλάβουν μέσω μουσικής καλώς, αλλιώς πες του bb and take care :)
Αυτός ο άνθρωπος δε σε απογοητεύει ποτέ...
Εμένα πάντως με απογοήτευσε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bot

Νεοφερμένος

Ο bot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Εμένα πάντως με απογοήτευσε.
Φαντάσου να ήταν και δικά του λόγια! :laugh:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top