Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Τον νόμο στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.
Με καθαρή ακροδεξιά ρητορική τα μέλη των ομάδων αυτών επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να αναδείξουν τον δικό τους ρόλο ως «συμπαραστάτη» στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Ο εθνικιστικός λόγος κυριαρχεί, καθώς επισείεται ο κίνδυνος εξ Ανατολών, ενώ οι ομάδες αυτές παραπέμπουν σαφώς σε «τάγματα εφόδου».
Μια πλειάδα συνδεδεμένων ιστότοπων αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η δημιουργία «πατριωτικής πολιτοφυλακής», με έναν όπως λένε αντικειμενικό στόχο, «να είναι έτοιμοι την κρίσιμη ώρα»

Η ομάδα αυτή έχει οργανώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό «εκπαιδευτικές» ασκήσεις στα... βουνά ώστε οι «εθελοντές» να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την... ένοπλη εξέγερση και να παρέμβουν στο χάος που θα δημιουργηθεί. Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης «εθελοντών» γίνονται μέσα από social media, καθώς όχι μόνο δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, αλλά επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.

Στρατολογούν μαθητές
Διαφορετικό τρόπο και δρόμο επιλέγει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (!) καθώς προχωρεί στη συγκρότηση της ελληνικής πολιτοφυλακής, στα πρότυπα της αμερικανικής πολιτοφυλακής στρατολογώντας ακόμη και... μαθητές.
Με την αιτιολογία της αύξησης της εγκληματικότητας το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων ίδρυσε την ελληνική πολιτοφυλακή επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.
Στην ελληνική πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και όπως υπογραμμίζεται: «...θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους».
Οι ομάδες αυτές θα διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις, ενώ θα φανούν «ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών».
Σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν... καθώς «η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».
Πάντως, τονίζεται ότι η πολιτοφυλακή δεν θα εμπλακεί στην καταστολή των διαδηλώσεων.Η επιχείρηση στρατολόγησης απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 16 ετών, καθώς θα τους προσφέρει online εκπαίδευση. Οι μαθητές στο προαύλιο θα καταγράφουν τις επιθετικές συμπεριφορές και θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία. Με αυτόν τον τρόπο «θα εκτονωθεί η νεανική τους ορμή χωρίς να στιγματίζονται και να υποτάσσονται σε σκοτεινές ομάδες».
Καθώς η ελληνική πολιτοφυλακή «δεν κρύβεται σε γιάφκες, δεν φοράει κουκούλες, ούτε κουβαλάει ρόπαλα και δόρατα, αλλά θα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, και θα έχει δημόσια αναγνώριση και αποδοχή».

Πρόσκληση σε ΛΟΚατζήδες

Ιδιαίτερη πρόσκληση γίνεται προς τους εφέδρους καταδρομείς λόγω της σκληρής εκπαίδευσής τους, καθώς τους καλούν να γίνουν οι ομαδάρχες της ελληνικής πολιτοφυλακής οι οποίοι θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους Ελληνες πολιτοφύλακες.
Πρότυπο για την ίδρυση της πολιτοφυλακής ακολουθεί ως υπόδειγμα τους έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, όπως τονίζεται, «σκοπό έχει να εντάξει τις τοπικές λέσχες εφέδρων σε ένα κοινωφελές σχήμα εθνικής ασφαλείας», ώστε από την «εφεδρεία» να περάσουν στην ενεργό δράση.Σημειώνεται μάλιστα ότι οι λέσχες εφέδρων είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές από την ελληνική κοινωνία ως «δυνάμεις ασφαλείας» και για αυτό απαιτείται ένας κοινωφελής οργανισμός, όπως το ελληνικό κέντρου ελέγχου όπλων που θα δώσει την απαιτούμενη διάσταση.
Οι ομάδες αυτές θα περιπολούν στους δρόμους και κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους «φέρουν μαζί με τις συνηθισμένες στολές παραλλαγής τους τα διακριτικά της ελληνικής πολιτοφυλακής». Οι ομάδες αυτές ορίζουν και έναν διαχειριστή καθώς θα έχουν βιβλιάρια με κουπόνια συνδρομών. Οι συνδρομές που συλλέγονται κατατίθενται σε ποσοστό 70% σε λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης για δαπάνες όπως εξοπλισμός και ασκήσεις και το υπόλοιπο ποσό θα κατατίθενται στον κεντρικό λογαριασμό για τα λειτουργικά έξοδα.

Το δέλεαρ
Οι μισθοφόροι και οι... φοροαπαλλαγές
Το ελληνικό κέντρο όπλων προχωράει μάλιστα ακόμα παραπέρα. Ως δέλεαρ παρέχεται στο μέλλον «έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν υποδείξει τον ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια ίδρυσης της ελληνικής πολιτοφυλακής».
Οι πόροι του ελληνικού κέντρου όπλων «Η Αθηνά» στηρίζεται ακόμη από δωρεές και κληρονομιές εισφορές, χορηγίες και επιχορηγήσεις του Δημοσίου και των δήμων και παντός άλλου φυσικού η νομικού προσώπου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ημεδαπού η αλλοδαπού.
Τονίζεται μάλιστα πως όλα τα ποσά που δωρίζονται στην «Αθηνά» εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, αφού η «Αθηνά» ως ερευνητικός - τεχνολογικός φορέας αποτελεί ερευνητικό κέντρο (ημεδαπό μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ) που επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς και απονέμει υποτροφίες (κωδικοί 059-060 της φορολογικής δήλωσης).

Το κάλσμα
«Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι γραφειάδες»
Ενα ακόμη σώμα που παραπέμπει σε παραστρατιωτική οργάνωση έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία «πατριωτική πολιτοφυλακή». Σκοπός είναι να έχουν οργανωθεί οι «πατριώτες» -έτσι αυτοαποκαλούνται- σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη» για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας.
Τα κείμενα έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της «πατριωτικής πολιτοφυλακής». Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που επικαλείται, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και στο χάος που θα δημιουργηθεί κάποιοι «ανθέλληνες» θα το εκμεταλλευθούν «ένοπλα» και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα «με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μονάδας άμεσης ανταπόκρισης».

Οι υποψήφιοι στόχοι
Ως τότε η μονάδα αυτή οργανώνεται και εκπαιδεύεται -δεκάδες βίντεο έχουν αναρτηθεί από την εκπαίδευση σε βουνά- όπως υποστηρίζεται «μέσα από απολύτως νόμιμα κανάλια». Η πρόσκληση είναι να φορέσουν οι εθελοντές την «φαιοπράσινη» με την υποσημείωση ότι «η εκπαίδευση των πολιτών γίνεται με ασφάλεια».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο... χάος που θα δημιουργηθεί φωτογραφίζονται οι «υποψήφιοι στόχοι». Στο χάος θα έρθει η πατριωτική πολιτοφυλακή και οι «βετεράνοι» που θα πρέπει να αναλάβουν δράση. «Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι... γραφιάδες» είναι το σλόγκαν. Και όπως επισημαίνεται, η «πατριωτική πολιτοφυλακή» θα συνεχίσει την εθνική εκστρατεία -με κάθε μέσο- «μέχρι να έχει την απαραίτητη δύναμη να επιβάλει τον σχεδιασμό».
Στις ανακοινώσεις που αναρτούν στα φιλικά social media για τις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις λένε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αλλη μια, η 6η κατά σειρά, τακτική εβδομαδιαία Ορεινή Στρατιωτική Εκπαίδευση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής έλαβε πέρας με επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή συναγωνιστών σ' αυτή... Προστέθηκε νέο υλικό και θέματα εκπαίδευσης κι αυτό που έμεινε από την ημέρα είναι ο... ακόμη υψηλότερος δείκτης ηθικού και ενθουσιασμού... επίσης, στα συν προσμετράται και ο όλο και ανώτερος βαθμός επίτευξης του «συντεταγμένου» της Μονάδας...».
Μια άλλη ανακοίνωση γράφει ότι «μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να αποφασίσουμε ως Επιτελείο της Μονάδας την επίσημη ίδρυση της 2ης Διμοιρίας... Τιμής δε ένεκεν της 2ης Πατριωτικής Ομάδας που στήριξε με πατριωτικό πάθος, πίστη και απαράμιλλο σθένος το Εθνικοπατριωτικό μας εγχείρημα η 2η Διμοιρία λαμβάνει το όνομα αυτής της Ομάδας των Συναγωνιστών (Συμπολεμιστών μας πια)....και το όνομα αυτής «Διμοιρία ΦΟΙΝΙΞ»...».
Στα ερωτήματα που θέτουν «ειδήμονες» -αυτό τον χαρακτηρισμό τους αποδίδουν- όπως «...μα καλά, τι δουλειά έχει η Πατριωτική Πολιτοφυλακή να εκπαιδεύεται σε κατάβαση πλαγιάς 20 μέτρων γεμάτη από ασταθείς πέτρες με σκοινί;». Τι δουλειά έχει η Ορεινή Πλαγιά στο «αστικό πεδίο μάχης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον μια Δύναμη Πολιτοφυλακής;» απαντούν: «...μήπως μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι μια πόλη τσακισμένη από εκτεταμένες δυναμικές εκρήξεις; Για να το φανταστείτε, φέρτε στο μυαλό σας ένα μεγάλο σεισμό... πώς νομίζετε θα μοιάζουν τα κτίρια; Με ορεινούς όγκους γεμάτους πέτρες θα μοιάζουν... Με την ορεινή πλαγιά στην οποία εκπαιδεύονται οι Πολιτοφύλακές μας θα μοιάζουν...».

[...]

πηγη


Εμ....θα ακουστει γελοιο αλλα...που παει αυτη η κοινωνια;
Αυτα που με αιμα κερδισαν οι προγενεστεροι..εμεις θα τα πεταξουμε στα σκουπιδια για να γυρησουμε σε αυταρχικες κοινωνιες,κοινωνιες που η εννοια της ελευθεριας ηταν ενα καλοδουλεμενο αστειο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Καλως ήρθατε στην χούντα...Με δημοκρατικές διαδικασίες αυτήν τη φορα.
Και τι θα κάνουν δήλαδη αν δούνε κάτι μεμπτό στις περιπολίες τους,θα μπουζουριάζουνε τον ύποπτο και αφού φάει της χρόνιας του θα καλούνε τα όργανα της τάξης να τον μαζέψουν;
Κάποιοι στρατόκαβλοι μαλλον αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Αύτο για τους μαθητές,πραγματικά ντροπή και αίσχος.Αντί να τα απομακρύνουμε απο την βία και τα όπλα τους λέμε"έλα σε εμάς να εκτονωθείς σε κανά αλλοδαπό";
Τις επιχορηγήσεις και την φοροαπαλλαγή...Ας είναι ένα κακόγουστο αστείο please.Για ποιά έρευνα μιλάνε;;Στους νέους τρόπους καταστολής υπόπτού;

Καλύτερα ας οργανωνονταν για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών(στην ουσία γιατί τώρα είναι απλά πρόσχημα) η να βελτιώνανε την περιοχή της γειτονιάς τους,να καθάριζαν καμιά παραλία και άλλα παρόμοια.Και όχι να πάρουν τα όπλα στα χέρια!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
πηγη


Εμ....θα ακουστει γελοιο αλλα...που παει αυτη η κοινωνια;

...

:(:(:(: Ολοταχώς προς τον παρακρατικό φασισμό, βούτυρο με μέλι στο ψωμί της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας"!:mad::mad::mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο; Μιλάμε για μια αυτόνομη ομάδα, δίχως σαφή και διαφανή διοίκηση και όλα αυτά σε μια μουδιασμένη περίοδο. Καταρχάς η αστυνομία θα όφειλε να σταματήσει κάτι τέτοιο, μεταξύ άλλων παραδέχονται και την ανεπάρκεια τους στην κοινωνία.

Η εγκληματικότητα είναι σίγουρα η πρόφαση
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Χμμ...τι έχουμε εδώ; :hmm:
όλες αυτές οι κινήσεις αυταρχικοποίησης που θυμίζουν έντονα χούντες μου έπεσαν μαζεμένες και μάλλον προκάλεσαν προσωρινή εγκεφαλική βλάβη γιατί μου φαίνεται σχεδόν απίστευτος όλος αυτός ο ολοκληρωτισμός, η στρατικοποίηση των νέων,κλπ.

Λέτε σε αυτά τα τάγματα να προσφέρουν και καλούς μισθούς ;
φοβούμαι πως κάτι τέτοιο θα ήταν ισχυρό δόλωμμα για πιτσιρικάδες που έχουν κάτι μήνες να βάλουν μπουκιά στο στόμα τους και ψάχνουν καμιά δουλειά να βοηθήσουν την οικογένεια. Ελπίζω πάντως να υπερβάλλω.

Τελικά παρουσιάζουμε όλα τα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε βαθύτατη κρίση. Αν αυτά τα τάγματα τεθούν σε εφαρμογή με περιπολίες και όλα τα συναφή, τότε θα νιώσουμε πραγματικά στο πετσί μας τι σημαίνει να ζεις σε χούντα ...υπό τον τίτλο της δημοκρατίας. :mad::mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Λέτε σε αυτά τα τάγματα να προσφέρουν και καλούς μισθούς ;
Ελπίζω μόνο όχι κρατικά χρήματα :/:


τότε θα νιώσουμε πραγματικά στο πετσί μας τι σημαίνει να ζεις σε χούντα ...υπό τον τίτλο της δημοκρατίας. :mad::mad:
Και δεν θα μπορείς να κάνεις και πολλά για να μην σε πουν ... κουκουλοφόρο. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Δὲν ξέρω ἂν αὐτὴ ἡ κίνηση ἔχει καλοὺς σκοποὺς ἢ ὄχι (φοβᾶμαι ὅτι μᾶλλον συμβαίνει τὸ δεύτερο), ἀλλὰ μὲ τὸν τρόπο ποὺ παρουσίασε τὸ θέμα τὸ «Ἔθνος» μπορῶ νὰ πῶ ὅτι τείνω νὰ τοὺς συμπαθήσω κιόλας:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...

Η εγκληματικότητα είναι σίγουρα η πρόφαση

:hmm::hmm::hmm:: Γι' αυτό και ως ένα βαθμό υποθάλπτεται από ιδιωτικά και παρακρατικά συμφέροντα! Θεωρώ ότι όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου( εκτός δλδ από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τη "Χρυσή Αυγή" !) έχουν έναν ακόμη εξαιρετικά σοβαρό και επείγοντα λόγο να συνασπιστούν, για την αποτροπή προμελετημένων και προπαρασκευαζόμενων εμφυλιοπολεμικών σεναρίων, στο όνομα της περιβόητης πια "σωτηρίας της πατρίδος"! Ο νεογενιτσαρισμός, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας του Μπόμπολα, είναι φαινόμενο δεκαπλάσια πιο φρικτό και εθνικά οδυνηρό από την προ 45 ετών χουντική περιπέτεια!

ΥΓ: Προσωπικά σκέφτομαι πλέον να περιορίσω τις δημόσιες τοποθετήσεις μου μέσω του Διαδικτύου, όχι μόνον για λόγους αυτοπροστασίας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Δὲν ξέρω ἂν αὐτὴ ἡ κίνηση ἔχει καλοὺς σκοποὺς ἢ ὄχι (φοβᾶμαι ὅτι μᾶλλον συμβαίνει τὸ δεύτερο), ἀλλὰ μὲ τὸν τρόπο ποὺ παρουσίασε τὸ θέμα τὸ «Ἔθνος» μπορῶ νὰ πῶ ὅτι τείνω νὰ τοὺς συμπαθήσω κιόλας:redface:
Κανένας δεν έχει αντίρρηση να αγαπάς και να φροντίζεις τον τόπο σου, ίσα ίσα είναι από τις πιο όμορφες εικόνες. Όμως πολύ εκμεταλλεύονται αυτό το ωραίο συναίσθημα, κάνουν επίκληση σε αυτό και στρατολογούν μέλη. Βασική αρχή της προπαγάνδας θα έλεγα, ξεκινάς από κάτι κοινώς αποδεκτό και αρχίζεις να χτίζεις την ιστοριουλα σου. Νομίζεις για παράδειγμα οι σατανιστές στην στρατολόγηση μιλούν για ένα κόκκινο τέρας με κέρατα; Προφανώς και όχι.

Το ότι κάποιος δεν ασπάζεται τον εθνικισμό δεν είναι επειδή θέλει να δει την χώρα του να καταστρέφεται, είναι επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει να βλέπει να γίνονται εγκλήματα στο όνομα του έθνους του. Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και ο ίδιος ο Χρηστός στις περιόδους των σταυροφοριών θα δήλωνε μη χριστιανός :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Κανένας δεν έχει αντίρρηση να αγαπάς και να φροντίζεις τον τόπο σου, ίσα ίσα είναι από τις πιο όμορφες εικόνες. Όμως πολύ εκμεταλλεύονται αυτό το ωραίο συναίσθημα, κάνουν επίκληση σε αυτό και στρατολογούν μέλη. Βασική αρχή της προπαγάνδας θα έλεγα, ξεκινάς από κάτι κοινώς αποδεκτό και αρχίζεις να χτίζεις την ιστοριουλα σου. Νομίζεις για παράδειγμα οι σατανιστές στην στρατολόγηση μιλούν για ένα κόκκινο τέρας με κέρατα; Προφανώς και όχι.

Το ότι κάποιος δεν ασπάζεται τον εθνικισμό δεν είναι επειδή θέλει να δει την χώρα του να καταστρέφεται, είναι επειδή δεν μπορεί να συνεχίσει να βλέπει να γίνονται εγκλήματα στο όνομα του έθνους του. Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και ο ίδιος ο Χρηστός στις περιόδους των σταυροφοριών θα δήλωνε μη χριστιανός :)

Πιστεύω ὅτι γνωρίζεις καλὰ πὼς σύμφωνα μὲ τὴν ὁρολογία ποὺ χρησιμοποιεῖ τὸ «Ἔθνος», «ἀκροδεξιὸς» εἶναι ὅποιος δὲ συντάσσεται μὲ τὸ κυρίαρχο ἰδεολόγημα τοῦ διεθνισμοῦ καὶ τῆς παγκοσμιοποίησης. Θυμᾶσαι πῶς ἀναφέρονταν ὅλες αὐτὲς οἱ ἐφημερίδες στὸν Σαμαρᾶ μόλις εἶχε ἐκλεγεῖ πρόεδρος τῆς Ν.Δ. Τώρα βέβαια ποὺ πῆγε μὲ τὰ νερά τους, ἔγινε ὁ «ἀρχηγὸς τῆς συναίνεσης».

Σχετικὰ τώρα μὲ τὶς σταυροφορίες, δὲν ξέρω ἀν τὸ γνωρίζεις, ἀλλὰ αὐτὲς ἔγιναν ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς Παπικοὺς καὶ αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι ὑπέστησαν τὰ χειρότερα δεινὰ ἦταν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,823 μηνύματα.
Σχετικὰ τώρα μὲ τὶς σταυροφορίες, δὲν ξέρω ἀν τὸ γνωρίζεις, ἀλλὰ αὐτὲς ἔγιναν ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς Παπικοὺς καὶ αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι ὑπέστησαν τὰ χειρότερα δεινὰ ἦταν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί.[/FONT]

Ελπίζω να είσαι το ίδιο ιστορικά δίκαιος και με τους πολυθεϊστές στα αρχικά στάδια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που φάγανε κάψιμο επί καψίματος από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και χάθηκε πολύτιμο μέρος αρχαιοελληνικών θησαυρών (με την οποιαδήποτε έννοια της λέξης θησαυρός)

Φανατίλα υπάρχει από παντού και γίνεται για τον έλεγχο. Και μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για έλεγχο, έρχεται σε καιρούς κρίσης (βλ. άνοδος Εθνικοσοσιαλισμού στην εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης) και εκμεταλλεύεται τα βαθύτερα ένστικτα του απλού λαού για επιβίωση. Ότι φταίνε οι ξένοι, ότι μόνο Χριστιανοί και Έλληνες πρέπει να κατοικούν ανα την Ελλάδα, ότι ότι ότι....

Το θέμα δεν είναι να επαναστατήσεις μόνο. Άντε και επαναστατείς με τα όπλα. Άντε και τους ξεφορτώνεσαι τους Παπαδήμους. Μετά, τι κάνεις; Έχεις κάποιο πλάνο; Αν ναι, αυτό το πλάνο είναι δημοκρατικό ή απολυταρχικό; Εκεί φαίνονται οι αρχικές προθέσεις, αλλά τότε είναι αργά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...«ἀκροδεξιὸς» εἶναι ὅποιος δὲ συντάσσεται μὲ τὸ κυρίαρχο ἰδεολόγημα τοῦ διεθνισμοῦ καὶ τῆς παγκοσμιοποίησης. ....

:D: Δλδ, όσοι αντιτάσσονται προς τη διεθνή τοκογλυφία και τις "Αγορές";
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Πιστεύω ὅτι γνωρίζεις καλὰ πὼς σύμφωνα μὲ τὴν ὁρολογία ποὺ χρησιμοποιεῖ τὸ «Ἔθνος», «ἀκροδεξιὸς» εἶναι ὅποιος δὲ συντάσσεται μὲ τὸ κυρίαρχο ἰδεολόγημα τοῦ διεθνισμοῦ καὶ τῆς παγκοσμιοποίησης. Θυμᾶσαι πῶς ἀναφέρονταν ὅλες αὐτὲς οἱ ἐφημερίδες στὸν Σαμαρᾶ μόλις εἶχε ἐκλεγεῖ πρόεδρος τῆς Ν.Δ. Τώρα βέβαια ποὺ πῆγε μὲ τὰ νερά τους, ἔγινε ὁ «ἀρχηγὸς τῆς συναίνεσης».
Χάνεις το νόημα αυτό που είπα είναι ότι ασχέτως ποία όμορφη ιδεολογία ασπάζεται το συγκεκριμένο τάγμα, δεν παύει να είναι επικίνδυνο εν τέλη για τον Ελληνισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Σχετικὰ τώρα μὲ τὶς σταυροφορίες, δὲν ξέρω ἀν τὸ γνωρίζεις, ἀλλὰ αὐτὲς ἔγιναν ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς Παπικοὺς καὶ αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι ὑπέστησαν τὰ χειρότερα δεινὰ ἦταν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί.



:stunned:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νυχτολούλουδο

Δραστήριο μέλος

Ο νυχτολούλουδο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ίσθμια (Κόρινθος). Έχει γράψει 453 μηνύματα.
στον 3ο παγκοσμιο πολεμο,ο φασισμος ξανα μπροστα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σε μπλογκς και σάιτς κοινωνικής δικτύωσης μία προσπάθεια ακροδεξιών να προωθήσουν την ιδέα της δημιουργίας ομάδων «πολιτοφυλακής» που θα εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων, επικαλούμενοι την αύξηση της εγκληματικότητας και ισχυριζόμενοι ότι θα κάνουν 24ωρες περιπολίες με όπλα για να διασφαλίζουν την τάξη, γνωστοποιώντας ότι κάνουν εκπαιδευτικές ασκήσεις στα βουνά και παραθέτοντας πληροφορίες προς όποιον ενδιαφέρεται να στρατολοηθεί στο χώρο. Δε χρειάζεται να ερευνήσει πολύ κανείς τις θέσεις αυτών των ομάδων, όπως προκύπτουν από τα κείμενά τους, για να διαπιστώσει ότι πρόκειται για τους ίδιους φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών συμμοριών. Καλούν σε συσπείρωση του «Πατριωτικού Χώρου», μιλούν για επικείμενη εξέγερση και εμφύλια σύρραξη, από την οποία θα ξεπηδήσουν αυτοί, ώστε να προφυλάξουν τη χώρα από το «χάος» που θα θελήσουν να προκαλέσουν «ακραίοι» χώροι. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι εκτός από τους μετανάστες, που φυσικά αποτελούν γι’αυτούς συλλήβδην εγκληματίες, στόχους τέτοιων ομάδων αναμένεται να αποτελέσουν και αριστεροί και αναρχικοί. Σε μπλογκ που προωθεί μία τέτοια κίνηση και που φυσικά αρνούμαι να παραθέσω, αναφέρεται ότι η Ελλάδα αποτελεί «Μέκκα των αναρχικών» οι οποίοι δε θα είναι μόνοι τους στη «Μεγάλη Αντεθνική Μάχη εναντίον Έθνους και Πατριωτών» όταν ξεσπάσει η μάχη, αλλά θα καραδοκούν «Ουτσεκάδες και Μουτζαχεντίν» για τους ενισχύσουν (!). Σύμφωνα με τα κείμενά τους, οι έφεδροι καταδρομείς θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και καλούνται να ενισχύσουν το εγχείρημα ως εκπαιδευτές και ομαδάρχες, ενώ αλλού υποστηρίζουν ότι «πολιτικοί, υπουργοί, γραφειοκράτες, εφοριακοί, δικηγόροι, εισπρακτικές εταιρείες και τα τσιράκια τους οι δικαστικοί επιμελητές» θα αποτελέσουν στόχους στην εμφύλια σύρραξη που έρχεται. Άλλη ομάδα παρατηρεί ότι η Ελληνική Αστυνομία δε θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την τάξη σε περίπτωση εξέγερσης και θα πρέπει να υπάρξει κάποιο συμπλήρωμα που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Είναι εύκολο βέβαια να υποβαθμιστεί η σοβαρότητα τέτοιων φασιστικών απειλών, αν αγνοηθεί ο τρόπος με τον οποίο διάφορα μμε ευρείας κυκλοφορίας καλύπτουν το ζήτημα, αφού ακόμα κι αν τηρούν ουδέτερη στάση, ουσιαστικά διαφημίζουν αυτές τις ομάδες, ή αν παραβλεφθεί η προσπάθεια διάφορων πολιτικών σχολιαστών να υπερθεματίσουν ως προς την ατζέντα που προσπάθησε να καθορίσει ο Καρατζαφέρης, όπως ο ντορικός Τάκης Μίχας, ο Σούπερ Γκούφυ του φιλελευθερισμού που σε σημερινό του άρθρο έσπευσε να απαιτήσει η εκπαίδευση και η απόκτηση όπλου να επιδοτείται από το δημόσιο, σε μια μάλλον περίεργη ιδεολογική παρέκκλιση από τις αρχές του μικρότερου κράτους. Έχω την αίσθηση ότι ο τρόπος που τα μμε επιλέγουν το ένα πίσω από το άλλο να ασχοληθούν με το θέμα της οπλοκατοχής και της ασφάλειας, την ίδια στιγμή που η κοινοβουλευτική ακροδεξιά και ομάδες νεοναζί προσανατολίζονται στη συγκρότηση ένοπλων Ταγμάτων Εφόδου, δεν είναι καθόλου τυχαίος. Η διολίσθηση στο φασισμό αποτελεί ιστορικά επιλογή της αστικής εξουσίας που θεωρεί αφελώς ότι είναι σε θέση να ελέγξει ένα τέτοιο ρεύμα και να το εκμεταλλευτεί προς όφελός της, τσακίζοντας την εργατική τάξη, οπότε, αν πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες για μια κατάσταση που τείνει να εκτροχιαστεί αμετάκλητα, θα ήταν μάλλον αφελές να κατηγορήσουμε αυτό το κράτος που γκετοποιεί γειτονιές και εκχωρεί σε συμμορίες δολοφόνων το δικαίωμα να παριστάνουν τους προστάτες του πολίτη, που υιοθετεί τον ακροδεξιό λόγο στο σύνολό του, που αβαντάρει το φασισμό με κάθε τρόπο. Το να εγκαλεί κανείς ένα κράτος που δε συλλαμβάνει νεοναζί μαχαιροβγάλτες είναι σα να ζητά από το κράτος να συλλάβει το παρακράτος. Μάλλον τις όποιες ευθύνες θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στους χώρους μας που είτε υποτίμησαν το ζήτημα και φοβήθηκαν να το αντιμετωπίσουν, η που έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν ότι είναι δυνατό να τροποποιήσουν το λόγο τους επί το εθνικότερον για να αυξήσουν την απήχησή τους χωρίς να συμβάλλουν στη μετατόπιση της κοινής γνώμης όλο και δεξιότερα. Είναι πια άκρως επικίνδυνοι και εκτός τόπου και χρόνου οι τακτικισμοί αριστερών χώρων που φλερτάρουν με την πατριωτική δεξιά, όπως του κάθε Τσίπρα που διπλαρώνει εθνικοπατριώτες, ή καταντά να υιοθετεί λόγο περί Ελλήνων και λιγότερο Ελλήνων, πόσω μάλλον η στάση καιροσκόπων όπως ο Καζάκης, ο οποίος παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μετανάστες δεν είναι τίποτα άλλο από κομμάτι της εργατικής τάξης που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, δεν έχει πρόβλημα να συμβάλλει στη στοχοποίησή τους, αντιλαμβανόμενους ότι μ’αυτό τον τρόπο έχει πολλούς, απογοητευμένους από τις ακατάσχετες κωλοτούμπες ΛάΟΣ, ψηφοφόρους να μαζέψει στις τάξεις του αν παίξει τα χαρτιά του σωστά. Δεν υπάρχει πια χώρος για οπορτουνιστικές συμμαχίες και λαϊκίστικους βερμπαλισμούς που προκαλούν σύγχυση και αποκρύπτουν ότι ο πατριωτισμός και οι λαϊκοδεξιές προσεγγίσεις δίνουν ιδεολογικό άλλοθι σε ιδέες και πολιτικές που στρέφονται κατά της εργατικής τάξης. Το χειρότερο δε είναι ότι μάλλον η πολιτική αντιπαράθεση κι η μάχη για την αποδόμηση του φασισμού δεν είναι από μόνες τους ικανές να ανατρέψουν τον εκφασισμό της κοινωνίας και τη σύγκρουση που επιδιώκεται να προκληθεί όσο οι διάφορες φασιστικές ομάδες θα αυξάνουν την επιρροή τους. Οι φασίστες θα αναβαθμίζουν τη δράση τους κάθε φορά που αριστεροί και αναρχικοί, αντιφασίστες και δημοκράτες, τους αφήνουν χώρο στα πεζοδρόμια και στις πλατείες. Η ιδέα της εργατικής πολιτοφυλακής που έχει εγκαταλειφθεί από καιρό θα πρέπει να εξεταστεί και πάλι, με σύγχρονους όρους. Δε μιλάω φυσικά για ένοπλη σύρραξη με τους φασίστες, αλλά για ένα αντιφασιστικό κίνημα, οργανωμένο από την εργατική τάξη, που θα αφοπλίσει τους φασίστες δια του πλήθους των ανθρώπων που θα το υποστηρίξουν, μια και ομολογουμένως οι αντιφασίστες είναι πολύ περισσότεροι από τα άτομα που συγκροτούν τις όποιες νεοναζιστικές συμμορίες. Χρειάζεται να γίνει σαφές ότι δεν είναι δυνατό να αναγνωρίζει η κοινωνία κανέναν αντιμνημονιακό και φιλολαϊκό ρόλο σε ακροδεξιούς που δεν κρύβουν καν ότι φιλοδοξούν να αποτελούν συμπλήρωμα της αστυνομικής καταστολής. Από την άλλη πλευρά, το να υπάρχουν περιοχές στις οποίες οποιοσδήποτε άνθρωπος αδυνατεί να κυκλοφορήσει αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους τα όποια επίδοξα τάγματα εφόδου και να εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της εξουσίας με τη δράση τους, οπότε είναι επίσης σημαντικό να αναγνωριστεί ότι η γκετοποίηση και η ανθρωπιστική κρίση δημιουργούν όντως ζήτημα ασφάλειας για τους κατοίκους, για το οποίο πρέπει να υπάρξει λύση από τα κάτω -αφού το κράτος προφανώς δεν ενδιαφέρεται γι’αυτό- απλώς οι λογικές καταστολής ή δίωξης εξαθλιωμένων ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας όχι μόνο είναι απάνθρωπες και δε χωρούν σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα για το οποίο υπεύθυνο είναι το κράτος, αλλά και δεν προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

πηγη

Σαφεστατα ταγμενο κειμενο,αλλα εμενα δε με απασχολει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Χάνεις το νόημα αυτό που είπα είναι ότι ασχέτως ποία όμορφη ιδεολογία ασπάζεται το συγκεκριμένο τάγμα, δεν παύει να είναι επικίνδυνο εν τέλη για τον Ελληνισμό.

Δὲν προσπαθῶ νὰ τοὺς ὑπερασπισθῶ φίλε Παναγιώτη. Ἕνα τέτοιο ἐγχείρημα τὴ δεδομένη στιγμὴ σὲ συνδυασμὸ καὶ μὲ ἀκραῖες ὁμάδες ἀντιθέτων παρατάξεων κι ἐγὼ πιστεύω ὅτι μπορεῖ νὰ κυοφορήσῃ καταστάσεις ἀνομίας οἱ ὁποῖες εἶναι πολὺ ἐπικίνδυνες γιὰ τὴ χώρα.

Τὸ θέμα ὅμως ξέρεις ποιό εἶναι; Τὸ «Ἔθνος» καὶ ὅλες οἱ ἄλλες κυβερνητικὲς ἐφημερίδες, χρησιμοποιοῦν μὲ τόση ἀπίστευτη εὐκολία λέξεις βαρύγδουπες γιὰ νὰ χαρακτηρίσουν ὅλους τοὺς ἰδεολογικούς τους ἀντιπάλους (ῥατσισμός, ἀκροδεξιά, ἀκραῖος, ἐθνικιστής), σὲ βαθμὸ ποὺ πλέον οἱ λέξεις ἔχουν φθάσει στὸ σημεῖο νὰ χάσουν τὸ νόημά τους καὶ πλέον ὁ κόσμος νὰ μῆν μπορῇ νὰ ξεχωρίσῃ πραγματικὰ ποιό εἶναι πραγματικὰ τί.

Τέλος, νὰ ἐπισημάνω ὅτι ἀντίστοιχα οἱ ἀκροαριστεροὶ καὶ οἱ καλὰ ἐπιοδοτούμενες Μ.Κ.Ο ποὺ βρίσκονται πίσω ἀπὸ αὐτούς, σὲ μεγάλο βαθμὸ συνέβαλαν στὴ διόγκωση τῆς ἀκριβῶς ἀντίθετης πλευρᾶς μὲ τὴν ἔκνομη δράση τους καὶ τὴν ἐμπρηστικὴ συνθηματολογία τους. Ἄλλωστε, ὅταν μιὰ κοινωνία πηγαίνει στὰ ἄκρα, τότε ἐνισχύονται καὶ τὰ δύο ἄκρα τοῦ πολιτικοῦ συστήματος. Μόνο μὲ τὴ μετριοπάθεια καὶ τὴν ὁμαλότητα διασφαλίζεται ἡ ἀποδυνάμωση τῶν ἄκρων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top