Κάποτε... σήμερα και... κάποτε....

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Κάποτε "Τούρκο" έλεγαν εκείνον, που ανταποκρινόταν και έσπευδε στο κάλεσμα : "Σφάξε με, Αγά μου, ν' αγιάσω!" (Μαζικά ξεκίνησε βασικά στην Μ. Ασία, εξαιτίας της άγριας φορολογίας των Παλαιολόγων, αρκετά χρόνια πριν την " Άλωση"! ). Σήμερα ο "Τούρκος" είναι ο μοναδικός "Βαλκάνιος", που έχει το κουράγιο και τη δύναμη, να λέει "γιοκ!", στην "Αμερικανο-ισραηλινή Συμμαχία"(που επικυριαρχεί στη "Δύση", μέσω των "Αγορών"!).
Κάποτε "Εβραίο" έλεγαν εκείνον που, ή ήταν τσιγγούνης/ φιλάργυρος ή κερδοσκοπούσε αισχρά στο εμπόριο ή, τελός πάντων, "έγλυφε τόκους", ειδικά σε "κρίσιμες στιγμές" (ακόμη και "ιστορικές"! ). Σήμερα Εβραίος είναι, όποιος παραπέμπει την ηθικολογική του δικαίωση, στο...Ολοκαύτωμα": ο "παγκόσμια καημένος του 20ου αιώνα"!
Κάποτε "Έλληνα" έλεγαν εκείνον που, ως πρόσωπο, είχε φθάσει στο εξελεκτικό πολιστικό επίπεδο, να "έχει εληνική παιδεία" :"Έγινε Έλληνας", λεγόταν ακόμη και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, λόγος που ιστορικά ξεκίνησε, από τις αρχές του 5ου πΧ αιώνα με ήχους υπεροχής και απόηχους δυνατούς στο πέρασμα των αιώνων. Σήμερα , "έλληνας" πια θεωρείται, ο "ξεφτίλας της Αγοράς"! (:redface::redface::redface:: Κι εκείνος, το "βουλώνει κανονικά". Ούτε να "σφυρίξει κλεφτικά" δεν έχει το κουράγιο!:(:(:( ).
Κάποτε "Γερμανούς" έλεγαν τους βάρβαρους που, αν και είχαν "εκχριστιανιστεί", συνέχιζαν να έχουν έφεση προς τον ...αγκυλωτό σταυρό. Σήμερα, οι "Γερμανοί" συνεχίζουν τις ...αγκυλώσεις τους!
Κάποτε, στο μάθημα Γεωγραφίας, αναμφίβολα οι χάρτες θα είναι αφάνταστα( σήμερα! ) διαφορετικοί απ' αυτούς που ξέρουμε. Θα είναι βέβαια για κάποιο διάστημα ζήτημα, με ποια γραφή θα γίνονται οι περιγραφές τους: "Ιδεογραμματική" ή "Αγγλική";( :(:(:(: Στην ελληνική, για λίγα χρόνια, θα επιμένουν μόνον κάποια "κρυφά σχολειά", μιάς "χούφτας αμετανόητων ελληνοφρόνων", διαφόρων (πάντα!) "ιδεολογικών αποχρώσεων"! ).
Εσείς νομίζετε κάτι διαφορετικό;:redface::redface::redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Ωραίο θέμα...χωρίς απαντήσεις όμως....:P
Ας κάνω την αρχή.....;)
Η αλήθεια είναι ότι μέσα στους χρόνους κάποιοι λαοί έχουν χαρακτηριστεί θετικά ή αρνητικά....
Κι όταν θέλουμε κι εμείς να χαρακτηρίσουμε πολύ εύκολα μπορούμε να πούμε
Ααα! κοίτα πως κάνει σαν ΠαλιοΓερμαναρας.... Φασίστας παιδί μου φασίστας... είναι και επίκαιρο.....:P:P:P
Η ιστορία μας έχει διδάξει...τουλάχιστον εμένα... ότι τα πάντα έχουν ακμή και παρακμή.....κι ότι είναι να χαθεί στη λήθη απλά χάνεται... ή αν κάποιοι θέλουν να το βγάλουν από τη λήθη απλά βγαίνει με κατάλληλη επεξεργασία ....έρχονται οι απλοί αλτρουιστές οι πολιτικοί οι διπλωμάτες ο ίδιος ο λαός..... Όπως έγινε με την επανάσταση του 1821 και τον φιλελληνισμό..... ναι υπήρξαν οι απλοί και καθαροί αλτρουιστές αλλά υπήρχαν και οι καιροσκόποι και οι πολιτικοί.... που με κάθε τρόπο έπρεπε να σταματήσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία που είχε φτάσει μέχρι την Αυστρία....
Σήμερα που συμφέρει η Ελλάδα και γιατί διεθνώς εμφανιζόμαστε σαν οι φτωχοί εταίροι...που μόνο τρώγαμε.... όλοι μαζί αυτό εννοείται όλοι τα φάγαμε.... το θέμα είναι γιατί δεν παχύναμε όλοι μαζί;;;;;;
Το σκάνδαλο με την Proton Bank είναι γνωστό μια χημικός έδινε τα δάνεια.....:P:Pτελικά ο Τσαρούχης είχε δίκιο στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και καταφέραμε να δηλώσουμε υπόδουλοι συμφερόντων....


Νωεύς...επλίζω να έπεσα εντός του θέματος.....:redface:;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Εσείς νομίζετε κάτι διαφορετικό;

Οχι, αλλά τι σε νοιάζει. Το κάποτε είναι κάποτε. Και το σήμερα, αργότερα θα είναι κάποτε και κάποτε θ'αλλάξουν τα δεδομένα 180 μοίρες. Ετσι έχω να δει να γίνεται, όλα ένας κύκλος. Λοιπόν τι σε νοιάζει το κάποτε του αύριο; Εγώ ζω για το σήμερα και εφοδιασμένη απο τα μαθήματα του παρελθόντος, θα χτίσω ονειρικά το αύριο. Γιατί το μεθαύριο θα μιλά για το αύριο, που θα είναι καλύτερο, γιατί είπαμε, κύκλος είναι και γυρίζει;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top