Να επιτραπεί η οπλοχρησία;

Κλειδαμπάρα ή καλάσνικοφ;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 6)
  • Να επιτραπεί η οπλοχρησία κατ' οίκον

    Ψήφοι: 3 50.0%
  • Να μην επιτραπεί η οπλοχρησία κατ' οίκον

    Ψήφοι: 2 33.3%
  • Δεν ξέρω/δεν απαντώ

    Ψήφοι: 1 16.7%

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Προσωπικά ασπάζομαι απόλυτα το "ου φονεύσεις", ακόμη κι όταν απειλείσαι με φόνο!
Προσωπικά επιθυμώ να απαγορευτούν ακόμη και οι σφενδόνες, πόσο μάλλον κάθε είδουν άλλα φονικά εργαλεία! Όμως δεν εθελοτυφλώ μπροστά στο γεγονός, ότι η εγκληματικότητα στη χώρα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και, δεν το κρύβω, υποψιάζομαι, ότι μπορεί ακόμη και να εκτρέφεται από τους παντοειδείς κατ' επάγγελμα "προστάτες" μας (κρατικοί μηχανισμοί, σωτηριολόγοι πολιτικοί, ιδιωτεύοντες θηρεγκληματίες/σεκιουριτάδες κλπ). Πολλές φορές μάλιστα μου περνάει από το νου, ακόμη και η σκέψη, ότι εκτροφείς του εγκλήματος μπορεί να είναι και οι ποικιλώνυμοι φασίστες(Χ.Α., ΛΑ.Ο.Σ., ΠΑΣΟΚ κλπ), που σήμερα σπέρνουν το φόβο αφειδώς, με λόγια και με προβοκάτσιες, προτείνοντας ακόμη και την επιδοτούμενη οπλοκατοχή/οπλοχρησία κατ' οίκον(πχ Καρατζαφέρης!).
Εσείς τι γνώμη έχετε;

ΥΓ: Προτείνεται δημοσκόπηση με επιλογές: 1.- Να επιτραπεί η οπλοχρησία κατ' οίκο
2.- Να μην επιτραπεί η οπλοχρησία κατ' οίκον
3..-Δεν ξέρω/δεν απαντώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
τα οπλα να τα παρουμε και να κυνηγησουμε αυτους που μας εφτασαν εδω :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Αν εχεις ενα οπλο, οσο ωριμος και αν εισαι, οσο συιδιτοποιημενος και αν εισαι, οσο σωστος και αν εισαι, θα ερθει μια στραβη στιγμη που θα κανεις κατι που αργοτερα θα το μετανιωσεις...!
Δεν ξερω αν ειμαι υπερ τις δυνατοτας να εχεις οπλο η οχι. Απο την μια, γιατι να απαγορευεται; Αν εγω το θελω και δεν το χρησιμοποιω με λαθος τροπο, γιατι να μην μπορω; Απο την αλλη ειναι αυτο που ηδη...! Ας δουμε μονο ποσα στραβα εχουν γινει με κηνυγετικες καραμπινες...!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Αν εχεις ενα οπλο, οσο ωριμος και αν εισαι, οσο συιδιτοποιημενος και αν εισαι, οσο σωστος και αν εισαι, θα ερθει μια στραβη στιγμη που θα κανεις κατι που αργοτερα θα το μετανιωσεις...!

:(: "Έτσι ακριβώς!", είμαι σίγουρος, θα μας έλεγε κι ο ...Άγιος Πέτρος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Οπλοχρησία, αυτόκλητοι πολιτοφύλακες και ο φόνος ενός 17χρονου





Φραγκίσκα Μεγαλούδη

Το δικαίωμα των πολιτών στην οπλοχρησία και η έννοια της «νόμιμης» άμυνας βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο στις ΗΠΑ ύστερα από τη δολοφονία του Τρέιβον Μάρτιν στο Sanford της Φλόριδα τον Φεβρουάριο. Ο 17χρονος Trayvon που ήταν αφροαμερικανός, έφευγε από το σπίτι του πατέρα του, άοπλος κρατώντας μόνο το σακίδιο του και ένα αναψυκτικό. Έπεσε νεκρός από το όπλο του 28χρονου George Zimmerman, ενός εθελοντή φύλακα της γειτονιάς, ο οποίος ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δολοφόνος του 17χρονου ήταν λατινικής καταγωγής και είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για απείθεια σε αστυνομικές εντολές.
Η δολοφονία εντάσσεται στα πλαίσια μια σειράς νόμων που ψηφίστηκαν στην Φλόριντα την τελευταία επταετία και δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε σκοτώσει κάποιον «ύποπτο» στο δρόμο, στο σπίτι του ή ακόμα και σε μπαρ, να ισχυριστεί αυτοάμυνα και να μην του απαγγελθούν κατηγορίες. Οι νόμοι αυτοί που ψηφίστηκαν ύστερα από πιέσεις της Εθνικής Ένωσης Όπλων έχουν μπει σο μικροσκόπιο ύστερα από την δολοφονία του 17χρονου.
Ένα μήνα μετά δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον δολοφόνο αλλά υπό την πίεση της κοινής γνώμης διενεργείται έρευνα. Η ουσία όμως της υπόθεσης δεν έγκειται στο αν τελικά ο δολοφόνος βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα ή όχι. Για άλλη μια φορά δεικνύει τις αδυναμίες του συστήματος που επιτρέπει με μεγάλη ευκολία την χρήση όπλων από τους πολίτες αλλά και το φλέγον θέμα της θέσης των αφροαμερικανών στις ΗΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο ακόμα και σήμερα τους αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι πολίτες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Τρέιβον

Ο πρόεδρος Ομπάμα απέφυγε να πάρει θέση στο ζήτημα του ρατσιστικού μίσους και της οπλοχρησίας. Αρκέστηκε να δηλώσει την υποστήριξη του στην οικογένεια του θύματος λέγοντας πως ο Τρέιβον θα μπορούσε να είναι δικό του παιδί και να υποσχεθεί πλήρη διαφάνεια και έρευνα στις συνθήκες της δολοφονίας του.
Ακόμα όμως και αν κανείς δεν έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομα τους η δολοφονία του 17χρονου δεν μπορεί να αναλυθεί εκτός του κοινωνικοπολιτικού πλαισίου. Η ελεύθερη κυκλοφορία όπλων στις ΗΠΑ, μια τάση που ενισχύεται από τα τηλεοπτικά προγράμματα και το Χόλυγουντ όπου εκθειάζουν την οπλοχρησία στο όνομα της άμυνας αλλά και η ευκολία με την οποία οι πολιτικοί υποκύπτουν στις πιέσεις της βιομηχανίας όπλων ψηφίζοντας ευνοϊκούς για αυτήν νόμους και περνώντας το μήνυμα στον μέσο πολίτη πως «κινδυνεύει» και πρέπει να προστατευθεί από τις μειονότητες, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τραγωδία.
Η γενικότερη πολιτική των ΗΠΑ και η εμπλοκή σε πολέμους που χαρακτηρίζονται «δίκαιοι» και ανάγουν σε εθνικούς ήρωες στρατιώτες που δολοφονούν αμάχους –όλα στο όνομα της «νόμιμης άμυνας»- δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για αυτόκλητους προστάτες της τάξης και της ασφάλειας.
Παράλληλα αποφεύγεται να αντιμετωπιστεί η ρίζα του προβλήματος: τα στερεότυπα που ακολουθούν ακόμα και σήμερα τους μαύρους πολίτες των ΗΠΑ και τους οποίους το σύστημα περιθωριοποιεί και αντιμετωπίζει συχνά ως παρίες. Μια κατάσταση που δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ.
Το 2005 το Παρίσι είχε συγκλονιστεί από τις εξεγέρσεις των γάλλων δεύτερης γενιάς, που πυροδοτήθηκαν από την καταδίωξη δύο νεαρών εφήβων αραβικής και αφρικανικής καταγωγής από την αστυνομία, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τους. Στο Λονδίνο το 2007, η αστυνομία κατεδίωξε και δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν νεαρό βραζιλιάνο θεωρώντας τον ύποπτο τρομοκρατίας με μόνο στοιχείο το χρώμα του δέρματος του και τον σάκο που κρατούσε στο μετρό. Μα πράξη για την οποία αργότερα ζήτησαν συγγνώμη, λέγοντας απλά πως «έκαναν λάθος».



Διδάγματα για Ελλάδα


Περιστατικά που θα έπρεπε να προβληματίσουν σοβαρά την κοινή γνώμη και στη χώρα μας, στην οποία οι φωνές περί οπλοχρησίας και ανασφάλειας των πολιτών πληθαίνουν επικίνδυνα. Πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε πως οι πολίτες θα έπρεπε να φέρουν όπλα για να προστατευτούν από τους μετανάστες ενώ οι Σαμαράς και Χρυσοχοίδης πρότειναν τον εγκλεισμό των παράνομων ξένων σε ειδικά στρατόπεδα «υποδοχής».

Στο κλίμα των ημερών και ο συνθέτης Νίκος Καρβέλας δήλωνε πως οι πολίτες πρέπει «να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν». Παράλληλα ενόψει των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, 7000 οπλισμένοι αστυνομικοί και 40 διμοιρίες των ΜΑΤ θα αναπτυχθούν στην πλατεία Συντάγματος για την πρόληψη επεισοδίων. Τα μέσα ενημέρωσης υπηρετώντας πιστά το κλίμα της τρομολαγνείας και της σύγχυσης που έντεχνα καλλιεργείται, κάνουν λόγο για ελεύθερους σκοπευτές που θα ακροβολιστούν στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία των πολιτών.
Για άλλη μια φορά τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα των πολιτών χρησιμοποιούνται από την πολιτική αρχή για αποσταθεροποίηση της κοινής γνώμης. Καλλιεργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας, μεταφέροντας ολοκληρωτικά την ευθύνη σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες και παράλληλα διοχετεύοντας την αγανάκτηση των πολιτών προς την βία αποπροσανατολίζουν και χειραγωγούν.

Η αστυνομική βία νομιμοποιείται, τα επεισόδια χρησιμοποιούνται ως μέσο εκτόνωσης των πολιτών, τα πραγματικά προβλήματα καλύπτονται και κάθε ουσιαστική αμφισβήτηση πνίγεται στον κρότο των μολότοφ και των δακρυγόνων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top