Η Ελλάδα πωλείται στο eBay

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Aν και δε συνηθιζω να δημοσιευω σε αυτη την κατηγορια θεματων, δε μπορουσα να αντισταθω στην παρακατω σοκαριστικη για εμενα ειδηση που, οπως αναφερει και ο τιτλος, τεθηκε σε δημοπρασια η χωρα μας ,απο Ελληνα πολιτη παρακαλω, σε μια απο τις πιο γνωστες ιστοσελιδες του ειδους.Η τιμη της εφτασε τα 48.301 δολαρια!Σας παραθετω λοιπον το αρθρο με την ακολουθη εικονα:

Αθήνα
Η ευκαιρία ακούγεται δελεαστική: πωλείται χώρα ηλιόλουστη, ελαφρώς μεταχειρισμένη, μαζί με τους 300 καλύτερους πολιτικούς της, πεπειραμένους στη διαφθορά.

Θα φανταζόταν κανείς ότι το ενδιαφέρον για τη δημοπράτηση της Ελλάδας στο eBay θα ήταν υψηλό. Φαίνεται όμως ότι η αγορά είναι κορεσμένη, αφού η αγγελία συγκέντρωσε προσφορές μόλις 48.301 δολαρίων.

Τουλάχιστον αυτές τις προσφορές πρόλαβε να συγκεντρώσει, αφού η αγγελία αποσύρθηκε μυστηριωδώς, αρκετές ημέρες πριν από τη λήξη της δημοπρασίας στις 11 Απριλίου. «Η αγγελία αποσύρθηκε, ή το αντικείμενο αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο» περιορίζεται να αναφέρει το eBay την Παρασκευή.

Η ιδέα ανήκει προφανώς σε κάποιον αγανακτισμένο Έλληνα πολίτη:

«Προσφέρω τη χώρα μου για πώληση. Τουλάχιστον ό,τι απέμεινε από αυτή» εξηγεί στην αγγελία.

«Ελαφρώς μεταχειρισμένη, με χαμηλούς μισθούς, χαμηλές συντάξεις, χαμηλές προσδοκίες.

Πληθώρα φυσικών πόρων, ορυκτά κλπ που παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Η γραφειοκρατία στα καλύτερά της. Σπουδαίο σύστημα "δωροδοκήστε-τελειώσατε", με εικοσαετή και πλέον εμπειρία.

Εγγυημένη υπακοή στο ΔΝΤ, τους τραπεζίτες και την τρόικα χωρίς καμία ερώτηση.

Ο αγοραστής θα λάβει δωρεάν 300 πολιτικούς, άρτια εκπαιδευμένους στο Πανεπιστήμιο Καλών των Σκανδάλων Τεχνών. Και δωρεάν ελληνικά ομόλογα, εξαιρετικά υψηλής αξίας, για χρήση ως χαρτοπόλεμος».

*Διευκρινίζεται ότι η πώληση δεν μπορεί να συνδυαστεί ως πακέτο με την πώληση της Ιρλανδίας. Ακόμα, τα μεταφορικά έξοδα δεν είναι δυνατόν να συμψηφιστούν με τα έξοδα αποστολής για την Ιταλία. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η αγορά είναι εγγυημένη με την πολιτική eBay Buyer Protection.πηγή
Πραγματικα λατρευω το ειρωνικο υφος του αρθρογραφου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Το άρθρο δεν είναι ειρωνικό, η ειρωνεία απαιτεί σοφία και το άρθρο πάσχει από νόηση. Η καταχώρηση στο ebay είναι η ειρωνική. Προφανώς, πότε των ποτών η Ελλάδα δε θα πουληθεί μέσω eBay. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να κατέχει τίτλο ιδιοκτησίας της Ελλάδας και αρά να τόσο πουλήσει. Όπως και να έχει ο φόβος που κυριαρχεί, σχετικά με την πώληση της Ελλάδας μην το παίρνουμε τόσο μετρητοίς -προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση ότι κάποιος μεγιστάνας ή πολυεθνικός οργανισμός θα έχει την κυριότητα της Ελλάδας όπου θα μπορεί να μας μετονομάσουν π.χ. σε Τουρκία. Με την πώληση εννοούμε ότι θα κλειδωθούν τόσο πολύ οι συνταγματικές, νομοθετικές και άλλες πολιτικές ελευθερίες και δικαιοδοσίες, που στην πράξη απλά κλειδώνουν το τιμόνι της χώρας προς τιμή διεθνών και άλλων «συμβάσεων».

Η σύγχρονη πολιτική βάζει από μόνη της αυτογκολ αντιφατικότητας. Μας εξύμνησαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία όταν πρακτικά δεν μπορούν να την παρέχουν στο φιλελεύθερο πλαίσιο τους. Πρέπει να χαμηλώσετε μισθούς και λοιπές δαπάνες έτσι ώστε να λειτουργήσει ξανά η αγορά -μας συμβούλευαν, λες και ήταν οι βαριεστημένοι τεχνικοί Η/Y & Δικτύων που σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν σαν λύση το reboot. Ναι χαίρω πολύ! Αν μηδενίσουμε την αγορά της Ελλάδας και βέβαια μετά θα παρουσιάσει ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, από το μηδέν και μια μονάδα ανάπτυξη είναι ποσοστό 100%. Το πρόβλημα είναι όμως ότι "ωραία, ας χαμηλώσουμε τους μισθούς να αυξηθούν τα ποσοστά κερδοφορίας αρά να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις και οι αγορές. Η αγορά θα ανθήσει και έπειτα θα ευδοκιμούμε όλοι". Πράγματι, αυτό συμβαίνει και θα συμβεί. Το πρόβλημα είναι ότι η οικονομία καταρρέει, απλά όχι σε όλα τα επίπεδα. Οι κορυφές της πυραμίδας αποσυνδέθηκαν, το υπόλοιπο σώμα έγινε θρύψαλα. Στον μεγαλοδικηγόρος ή βουλευτής και να πέσουν οι αποδοχές κατά 30% και πάλι ικανοποιητικά θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους όποτε θα καταναλώνουν. Από την άλλη ο υπάλληλος ή επαγγελματίας των 1000€ θα σήμαινε ότι οι βασικές του ανάγκες είναι 700€, κάτι που δεν ίσχυε. Όμως οι πολιτικοί μας εγγυήθηκαν ότι όπως σε όλες οι ελεύθερες αγορές υπάρχει αυτόματη προσαρμογή όποτε μην ανησυχείτε, το μέσο επίπεδο δαπάνης θα πέσει και με 700€ ή 593€ θα είστε υπέροχα. Πράγματι διαφορές επιχειρήσεις διαφημίζουν την απορρόφηση του «κακού» νέου ΦΠΑ και φυσικά γιατί είναι στο πλευρό του καταναλωτή. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μεγαλοδικηγόρος με τα πλέον "έστω" 3000€, θα μπορεί και πάλι να στείλει τα παιδιά του φροντιστήρια ή για σπουδές με αποτέλεσμα ένα φροντιστήριο σε συνδυασμό με την νοοτροπία "κρίση & μειώσεις μισθών, τώρα πια γίνανε ασορτί", όπου τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 20-30%, να αδιαφορεί για το 20% των "ατυχών" οικογενειών που δεν μπορούν πια να στείλουν το παιδί τους φροντιστήριο και κατά επέκταση να προβληματίζεται για τον τιμοκαταλόγο της. Για αυτό κάποιοι μιλούν για ξεφτίλισμα και εσχάτη προδοσία. Όμως, το κράτος αδυνατεί να θέσει πλαφόν και άλλες τέτοιες δυνάμεις διορθωτικής πίεσης εξορισμού -πλαφόν σε μια ελευθεριακή αγορά; απαπα!

Αυτό ακριβώς είναι το πούλημα της Ελλάδας και δεν έγινε σε κανένα ebay ή άλλη λέσχη δημοπρασίας. Οι πολιτικοί πούλησαν στο λαό την "ελεγχόμενη χρεοκοπία" ως μονοπωλιακή και βασικής, σχεδόν θεϊκής, ανάγκης υπηρεσία ενώ δεν μπορούσαν να την παρέχουν και μάλιστα εκ'συνείδησεως. Η μαφία «Πολιτική Α.Ε.» -και θυγατρικές τους - πούλησαν συγχωροχάρτια, έφτιαξαν την κιβωτό φόρτωσαν και από μερικά ζώα και ξέμπαρκαν. Ζωή σε λόγου μας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Καταλάθος ήρθα σε επικοινωνία με τον δημιουργό της "δημοπρασίας". Μου έγραψε:
Αρχική Δημοσίευση από imalakas.com:
Το τι παπατζα εχω διαβασει αυτες τις μερες για την αγγελια μου.. Ελεος. Εισαι απο τα λιγα ελληνικα site που καταλαβαινουν. Ολοι οι αλλοι εχουν ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ!!! Καλως η κακως αυτη η πλακα (γιατι για πλακα προκειται,αλλα με πολυ καυστικη διαθεση) εγινε viral. Σε μεγαλα site και forum του εξωτερικου τα 90 στα 100 σχολια ειναι υπερ μας. Μονο εδω στην Ελλαδα ρεζιλευτηκαμε. Κουνια που μας κουναγε. Καταντανε γραφικοι. Το in.gr προσθεσε στον τιτλο οτι πουλιομαστε πιο φτηνα απο γκαρσονιερα. Διαφορα σχολια ελεγαν οτι ειμαι βολεμενος και οτι κανω πλακα με τα φτωχαδακια. Ναι ρε, ειμαι 30 χρονων και δουλευω 4ωρο για 294,03 ευρω το μηνα. Ντροπη μου που πουλησα την Ελλαδα. Sorry για το μεγεθος του post.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Από τα σχόλια των αγοραστών:



Ωραίος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

:mad::mad::mad::Όχι! Απλά, καρνάβαλος! Σε μία κοινωνία εισέτι καρναβαλική! (:redface::(:P: Μακάρι, Θεούλη μου, να διαψευστώ εκείνο το κυριακάτικο βράδυ των εκλογών και μη δω τους Αντωνάκη και Μπένι ευτυχείς!!!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top