Στάση πληρωμών και Επιλεκτική χρεοκοπία

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.

ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

ΔΙΕΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

ΣΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΨΗ ΤΑ SPREDAS KAI ΤΑ CDS ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!

Βλέποντας και οι ίδιοι οι πιστωτές της χώρας το πλήρες αδιέξοδο των μέτρων κατεδάφισης της Ελλάδας και λεηλασίας του ελληνικού λαού που υλοποιούν από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, αρχίζουν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης η Γερμανία ήδη επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών.

Η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει έτσι τη στεγανοποίηση των γερμανικών τραπεζικών ιδρυμάτων προκειμένου να υποδεχτεί προετοιμασμένη την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, στην οποία οδηγούν εκ του ασφαλούς τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι πιστωτές μας.

Το έκτακτο σχέδιο προβλέπει μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο «κούρεμα» ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα, με το Βερολίνο να επιθυμεί να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του.

Βέβαια, η Γερμανία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ, προέβη σε διάψευση των ρεπορτάζ για την ύπαρξη «σχεδίου β» αναφορικά με τη στήριξη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπλανκενχάιμ υποστήριξε ότι «η Γερμανία δεν εξετάζει την δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης των εγχώριων τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από το πακέτο διάσωσης».

Έγκυροι αναλυτές σχολίαζαν στην Ίσκρα για τη γερμανική αυτή διάψευση ότι, μάλλον, αποτελεί τεκμήριο επιβεβαίωσης των ρεπορτάζ που θέλουν τη Γερμανία να επισπεύδει τη διαδικασία στεγανοποίησης του τραπεζικού συστήματος έναντι μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που, όπως λένε, είναι αναπόφευκτη.

Ωστόσο, παρά τις γερμανικές διαψεύσεις, ο ξένος τύπος βρίθει δημοσιευμάτων που θέλουν το Βερολίνο να έχει στο συρτάρι του ακόμα πιο δραστικά σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης ελληνικής πτώχευσης.

περισσότερα...
Σύμφωνα με αυτά, προβλέπεται η δημιουργία μιας ξεχωριστής νομισματικής ένωσης από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία και την Αυστρία, ενώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στη σημερινή Ευρωζώνη θα μείνει η Γαλλία να στηρίξει τον ευρωπαϊκό Νότο (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία).

Η Ίσκρα τονίζει ότι τέτοιου είδους σχεδιασμοί, ούτε ως ουτοπία δεν μπορούν να εκληφθούν, αφού τέτοιου είδους νομισματικές ενώσεις δε μπορούν με τίποτα να σταθούν.

Αντίθετα είναι καταδικασμένες να έχουν την τύχη της ευρωζώνης, καθώς τα διαλυτικά στοιχεία αυτού του τύπου των νομισματικών ενώσεων δεν σχετίζονται με το βαθμό των οικονομικών αποκλίσεων που υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών τους, αλλά με τις αντιφάσεις που γεννά αυτή καθεαυτή η ύπαρξη αποκλίσεων.

Έτσι, λοιπόν, τα φημολογούμενα σχέδια διάσπασης της Ευρωζώνης και δημιουργίας δύο νομισματικών ενώσεων δεν είναι παρά σχέδια επί χάρτου τα οποία δεν μπορούν να έχουν καμία προοπτική.

Αντίθετα ο μόνος δρόμος που υπάρχει για την ευρωζώνη και τους λαούς της Ευρώπης είναι η διάλυση της νομισματικής ένωσης και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, όχι για να συνεχιστουν οι σημερινές νεοφιλελεύθερες πολιτικές λεηλασίας των ευρωπαϊκών λαών, αλλά για δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των ανεξάρτητων νομισματικών πολιτικών ως μέσου για την προοδευτική, παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση των ευρωπαϊκών χωρών.

ΣΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΨΗ ΤΑ SPREDAS KAI ΤΑ CDS ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!

Την ίδια ώρα η διεθνής των κερδοσκόπων φρόντισε σήμερα, με το αζημίωτο για τα μέλη της, να καλλιεργήσει παντού φήμες περί δήθεν ελληνικής χρεοκοπίας εντός του Σαββατοκύριακου, εκτοξεύοντας σε νέα ουράνια ύψη τις αποδόσεις των spreads και των CDS των ελληνικών ομολόγων. Η διάψευση αυτών των σεναρίων από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, το premium απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτινάσσεται στις 1.848 μ.β. την Παρασκευή, κατά 22,49 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, νέο ρεκόρ πάνω από τις 4.000 μ.β. (στις 4.311 μ.β.) σημειώνουν τα πενταετή ελληνικά CDS, σύμφωνα με στοιχεία του παρόχου CMA, ενώ σε ρεκόρ βρίσκονται και οι αποδόσεις στα διετή ελληνικά ομόλογα στο 55,84%.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Απέναντι στα σχέδια ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και τις προτάσεις, περί ''εξοστρακισμού'' της Ελλάδας από την ευρωζώνη που έχουν κυρίως ως στόχο να πιέσουν τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ της ευρωπεριφέρειας και ειδικότερα της Ελλάδας, οι οποίες έχουν ταυτισμένα τα συμφέροντά τους με το ευρώ, να προβούν σε επιλογές ταχύτερης εκποίησης, κοινωνικής και εργασιακής κατεδάφισης η χώρα έχει μόνο ένα δρόμο.

Για να βαδίσει όμως σε αυτόν τον δρόμο είναι εκ των «ων ουκ άνευ» μια μεγάλη αριστερή πρωτοβουλία που θα προωθεί τη συμπαράταξη της Αριστεράς στη βάση ενός εναλλακτικού, φερέγγυου, ριζοσπαστικού προγράμματος.

Προγραμματικές αφετηρίες μιας εναλλακτικής ριζοσπαστικής πορείας μπορεί και πρέπει να είναι:

- Η στάση πληρωμών επί του χρέους, με επιδίωξη τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του

- Η έξοδος από το ευρώ και η άμεση σύγκρουση με τις πιο ακραίες αγοραίες εκδοχές της Ε.Ε.

- Η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.

- Η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών

- Η ανασυγκρότηση του δημοσίου, για ένα νέο σύγχρονο, αποδοτικό ρόλο του

- Η εθνικοποίηση-ανασυγκρότηση στρατηγικών οικονομικών κλάδων και επιχειρήσεων

- Μια μεγάλη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου

...και η ανεξέλεγκτη φημολογία καλά κρατεί. Για να δούμε ποια σενάρια θα επικρατήσουν τελικά. Για το μόνο που είμαι σίγουρος, είναι ότι μια χρεωκοπία της χώρας υπό τη διακυβέρνηση Παπανδρέου, Σαμαρά ή και των δύο, θα είναι ένα εντελώς εφιαλτικό ενδεχόμενο.

άλλο ένα σχετικό άρθρο από το Euro2day, εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,881 μηνύματα.
Για το μόνο που είμαι σίγουρος, είναι ότι μια χρεωκοπία της χώρας υπό τη διακυβέρνηση Παπανδρέου, Σαμαρά ή και των δύο, θα είναι ένα εντελώς εφιαλτικό ενδεχόμενο.
Αυτή είναι η όλη ουσία φίλε Χάος. Είναι ικανοί μόνο για τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Θα κάνουν στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις και το χρέος θα παραμείνει ως έχει. Μετά θα παγώσουν τις καταθέσεις στις τράπεζες, θα σφραγίσουν τα ευρώ με το σήμα "Νέα Δραχμή" και θα θέσουν όριο ανάληψης στα ΑΤΜ 50 ευρωδραχμές. Μετά από μια βδομάδα, ανοίγουν τις τράπεζες και υποτιμάνε το νόμισμα κατά 20%.

Αλλά επειδή είναι παντελώς ανίκανοι, στους πρώτους 3 μήνες η υποτίμηση θα ξεπεράσει το 50% και η κατρακύλα δεν θα έχει τέλος. Αν έχετε ακόμα λεφτάκια στις τράπεζες, θάψτε τα τώρα πριν είναι αργά. :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Αλλά επειδή είναι παντελώς ανίκανοι, στους πρώτους 3 μήνες η υποτίμηση θα ξεπεράσει το 50% και η κατρακύλα δεν θα έχει τέλος. Αν έχετε ακόμα λεφτάκια στις τράπεζες, θάψτε τα τώρα πριν είναι αργά. :worry:
Όχι μόνο η Νέα Δραχμή. Και το Ευρώ θα κατρακυλήσει έναντι των ξένων νομισμάτων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Αν έχετε ακόμα λεφτάκια στις τράπεζες, θάψτε τα τώρα πριν είναι αργά
Και να τα θάψεις ποια είναι η ασφάλεια;
Λόγω κρίσης που αρκετοί σήκωναν τα λεφτά από τις τράπεζες την άνοιξη και τα έκρυβαν σπίτι τους, αυξήθηκαν οι ληστείες στα σπίτια.

Βαρέθηκα να διαβάζω για χρεοκοπίες και τα παρόμοια 2 χρόνια τώρα.
Το μόνο που κάνουν είναι να ψυχοπλακώνουν τον κόσμο, και να τον τρομοκρατούν.
Ουφ πια !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Να δεις που όταν θα γίνει, στην ουσία θ' ανακουφιστούμε φίλε Δημήτρη, όπως εγώ όταν πέθανε η μάνα μου που υπέφερε κι όλοι οι υπόλοιποι μαζί της:(. Μου φαίνεται πως αυτός είναι τελικά και ο ψυχολογικός τους στόχος, γι' αυτό μας καταδυναστεύουν με κινδυνολογία εδώ και τόσο καιρό...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΚΟΡΩΝΕΥΣ

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ΚΟΡΩΝΕΥΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 333 μηνύματα.
H oυσια του θεματος ειναι οτι για ακομη μια φορα οι δοσιλογοι - προδοτες πολιτικοι μας ,οι οποιοι ειναι τοσο διεφθαρμενοι που δεν μπορεις να βρεις την λεξη για να τους ονομασεις , εκαναν την χωρα και το εθνος των ελληνων ενα πειραματοζωο εις το ονομα τις κρισης και της ευρωπης .
η κριση που εχει δημιουργηθει απο την αμερικη ηρθε στην ευρωπη και η ευρωπη θελει να την εξαγει σε εμας που ειμασταν ο πιο ευκολος στοχος .
αυτο που σκεφτομαι τοσο καιρο ειναι αν η ευρωπαικη ενωση θελει να κανει την υποτιμηση διοτι το ευρω ειναι πιο ακριβο απο το δολλαριο .
επισης προσπαθω να καταλαβω ποιες ειναι οι περιφημες αγορες .
παντως το θεμα ειναι οτι η ελλαδα γενικα παντα ειχε προβλημα οικονομικο και παντα εφτανε σε αυτο το τελμα , αλλα πριν με την δραχμη ειχες το οπλο της υποτιμησης . τωρα δεν το εχεις οποτε η κοτα κανει το αυγο η το αυγο την κοτα ?
βεβαια οι οροι που χρησιμοποιουν ειναι για να παιζουμε με τα νοηματα και τις λεξεις αλλα το θεμα φαινεται η πτωχευση η δραστικα μετρα για αναπτυξη της οικονομιας .
βεβαια υπαρχει και το να δανειο αλλα εμεις δυστυχως δεν πηγαμε στην ρωσια που μας εδινε το δανειο με καλυτερους ορους ( η κυπρος πηγε και πηρε τα χρηματα απο ρωσια που χρειαζοταν και οχι απο το δντ ) και δεν ειμαι απο αυτους που θεωρουν πως το ξανθο γενος θα μας σωσει , αλλα οπως και να το κανουμε υπηρχαν λυσεις .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
H oυσια του θεματος ειναι οτι για ακομη μια φορα οι δοσιλογοι - προδοτες πολιτικοι μας ,οι οποιοι ειναι τοσο διεφθαρμενοι που δεν μπορεις να βρεις την λεξη για να τους ονομασεις , εκαναν την χωρα και το εθνος των ελληνων ενα πειραματοζωο εις το ονομα τις κρισης και της ευρωπης . ...
:hmm::hmm::hmm:: " Πειραματόζωο ...της απελπισίας!"
:redface:;):mad: : Ελλαδικός πολιτικός σχηματισμός, που διδάχθηκαν, λέει, από τις όμορες βαλκανικές χώρες( αλλά δεν είναι το ΚΚΕ !), σχεδίασε και έβαλε σ' εφαρμογή "στρατηγικό σχέδιο" δημιουργίας μηχανισμού "διαμεσολαβητικών παρεμβάσεων στην αγορά ακινήτων" (της χώρας και όχι μόνον!) με "πανελλαδική εμβέλεια", επειδή προβλέπει, ότι από σήμερα και μέχρι τα επόμενα 5 χρόνια θα καταφθάσουν στην χώρα περί το 1.000.000 "Ευρωπαίοι πολίτες", για να αγοράσουν ακίνητα. Στόχος του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού είναι, αφενός να κερδοσκοπίσει από την "ευκαιρία" και αφετέρου, να επεκτείνει την πολιτική του επιρροή στη "νέα κοινωνία της περιοχής"!
:P:P:P: "Στη πραγματικότητα, τα θεμέλια για μία τετοια προοπτική τα είχαν βάλει αρκετά μεγαλοστελέχη της ΝΔ(2004-2009), με ιδιωτικές τους επιχειρήσεις στο τομέα των ακινήτων, αλλά δεν πρόλαβαν να πείσουν και το κόμμα για τέτοια ...στρατηγικά ανοίγματα! Εξάλλου, γνώριζαν, ότι το ΠΑΣΟΚ...ήταν πιο καλά οργανωμένο, για κάτι τέτοιο". Αλλά, παρά ταύτα, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, ο προαναφερόμενος πολιτικός μηχανισμός, γιατί "δεν ταιριάζει στην ιδεολογία τους"!
:hmm::hmm::hmm:: "Πάντως όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, και όχι μόνον αυτοί, γνωρίζουν, ότι η απελπισία σε οδηγεί, ή στη αποδοχή της δουλείας ή στην επανάσταση... Το δεύτερο, :hmm::hmm::hmm: , μάλλον δεν γίνεται, σε μία κοινωνία... νεκροταφείου!". Αυτό το ξέρουν, ακόμη και οι απλοί κτηματομεσίτες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

talismans

Νεοφερμένος

Ο talismans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 98 μηνύματα.
Η επιλεκτική χρεοκοπία σημάνει ότι κάποιοι επέλεξαν εμάς τους βλάκες να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε και μετά από λίγο καιρό να βγουν και να φωνάζουν ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
σιλεκτιντ ντιφολντ ελεος...εχει βγαλει πανεπιστημιο ο βενιζελος και το παιζει καποιος... επιλεκτικη χρεωκοπια δν του κα9εται καλα??? μου αρεσει που δν κανει να την ονομαζουμε επιλεκτικη χρεωκοπια αλλα σιλεκτιντ ντιφολτ! αλλα ενα δειγμα που 9α μας πεισει οτι αυτοι ειναι στον κοσμο τους. :\
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Όπως γράφει και ο Όργουελ, η επιτυχία μιας πολιτικής, κρίνεται στην επιλογή των λέξεων και των φράσεων
που δεν θα δημιουργήσουν αντίδράσεις στο ευρύ κοινό.


















Στο Politics and the english language.
λολ. τι με έπιασε... τεσπα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
σωστο για να μην καταλαβαινουν αυτοι που δν εχουντις απαραιτητες γνωσεις τι τους γινεται!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Η κατάσταση αυτή απαιτεί την από αιώνες ιστορικά αποδεδειγμένα μοναδική λύση : ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Και δεν εννοώ τραμπουκισμούς ή βία, αλλά
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΨΗΦΟΣ.
Οι κινούντες τα νήματα, έχουν πολύ καλό μετρίδι στις αντιδράσεις των λαών
Φανταστείτε μια ανάλογη καμπύλη Laffer.
Μόνον που εδώ η καμπύλη του φόρου, αντικαθίσταται με την καμπύλη αντοχής και ΑΝΟΧΗΣ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Ειδικά όσον αφορά τη στάση πληρωμών, σημαίνει ότι η χώρα που υποχρεώνεται να την επιλέξει, σταματάει να πληρώνει τοκοχρεολύσια, έρχεται σε επαφή με τους πιστωτές της, έτσι ώστε να συμφωνηθεί ένας σταδιακός, εφικτός τρόπος πληρωμής μέρους των χρεών της και ισοσκελίζει παράλληλα τα έσοδα, με τα έξοδα της στον προϋπολογισμό – αφού παύει πια να έχει πρόσβαση στο διεθνή δανεισμό (κάτι που φυσικά ήδη συμβαίνει στην Ελλάδα). Από την άλλη πλευρά, ο ιδιωτικός τομέας της (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ.) αναζητάει τις δικές του λύσεις, επειδή γίνεται πλέον πολύ δύσκολος τόσο ο δανεισμός του, όσο και η διατήρηση ελλειμμάτων στο εξωτερικό ισοζύγιο – ένα καθόλου ευχάριστο «σενάριο», αλλά όχι συνώνυμο με τη συντέλεια του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η χώρα εδώ δεν υποχρεώνεται στην εκποίηση των επιχειρήσεων της ή στο ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της (εάν δεν διακρίνεται από μία «ενδοτική» κυβέρνηση), διατηρώντας έτσι τις μελλοντικές προοπτικές της. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα κράτος-ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο δεν κινδυνεύει με τεράστιες υποτιμήσεις του νομίσματος του, με ανεξέλεγκτες επιδρομές τραπεζών (Bank run), με μαζική έξοδο κεφαλαίων κοκ.

Περαιτέρω, εάν αντί για τη στάση πληρωμών αποφασισθεί η, «εκβιαζόμενη» από τη Γερμανία, "επιλεκτική χρεοκοπία" (μία αρκετά ευφάνταστη λέξη, με στόχο την «ωραιοποίηση» της πτώχευσης – μία «μεταλλαγμένη» απειλή λοιπόν), η αναβολή δηλαδή των πληρωμών (ή κάποιων από αυτών) για ένα χρονικό διάστημα, όπου η Ελλάδα, με τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης (EFSF), θα προσπαθήσει να εξαγοράσει μέρος των ομολόγων της σε χαμηλότερη τιμή, το αποτέλεσμα θα είναι η χρόνια παραμονή της χώρας μας στον «ορό» της Γερμανίας – επομένως, η μετάλλαξη της σε φτωχό προτεκτοράτο, σε δορυφόρο καλύτερα της μερκαντιλίστριας καγκελαρίου.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί αφενός μεν στην παροχή ενυπόθηκων εγγυήσεων στο μηχανισμό στήριξης, αφετέρου στην πώληση δημοσίων επιχειρήσεων και ακίνητης περιουσίας - πολύ πιθανόν σε εξευτελιστικές τιμές υποτέλειας και χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον της.

Απλούστερα, με την «επιλεκτική χρεοκοπία» θα πληρώσουμε το δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερο μέρος του (εάν έχουμε τύχη και δεν το εξοφλήσουμε στο σύνολο του), θα συνεχίσουμε να επιβαρυνόμαστε με τοκογλυφικούς τόκους, θα χάσουμε ολοκληρωτικά την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα βγούμε ποτέ στις αγορές, θα κυβερνιόμαστε «δημοσιονομικά» από ξένες δυνάμεις, θα εκποιήσουμε όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία, θα λεηλατηθεί η ιδιωτική περιουσία, θα πεινάσουν οι Έλληνες και, στο τέλος, θα χρεοκοπήσουμε εξαθλιωμένοι – σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα.

Ολοκληρώνοντας, όταν κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, η ύφεση «μαίνεται», οι μισθοί μειώνονται και οι αξίες των βασικών περιουσιακών στοιχείων εκμηδενίζονται (μετοχές, ακίνητα κλπ.), τι νόημα έχει η εξόφληση των δανειστών για τους Πολίτες;


Πηγή Βασίλης Βιλιάρδος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top